ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Νοεμβρίου 2022

Φυσικό αέριο: Η Energean βρήκε νέο κοίτασμα στο Ισραήλ. Δένδιας 22 04 2021: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα παραγωγής υδρογονανθράκων - Δεν θα αρχίσει να σκάβει το βυθό της Μεσογείου». ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

 

 

ΔΕΝΔΙΑΣ: ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ



 

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΚΦΥΛΙΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΜΕ Ή ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. Το «μυστικό» για μακροζωία βρίσκεται στο περπάτημα.

 

 

 

 ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Arab News  (22.04.2021), σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι στηρίζει το όλο εγχείρημα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, τα εξής:

«Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο, για έναν πολύ απλό λόγο… Χρειαζόμαστε 10 με 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό για παράδειγμα από το δικό σας, της Σαουδικής Αραβίας. Έτσι, οικονομικά δεν οραματίζομαι την Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου».

Ο κ Δένδιας αναφέρθηκε και στο Αιγαίο λέγοντας ότι «είναι ένας παράδεισος στη γη. Δεν σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε κόλπο του Μεξικού. Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Διευκρινήσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών

Σε αποσαφήνιση των δηλώσεων που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε Μέσο Ενημέρωσης, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, για την Άμυνα και την Εθνική Οικονομία, στη Σαουδική Αραβία, προχώρησαν κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών διευκρινίζοντας ότι:
1)    Είναι προφανές ότι τα λεχθέντα δεν αφορούν το υπάρχον ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας.
2)    Οι απόψεις του Υπουργού Εξωτερικών για την πράσινη ενέργεια και την αειφόρο ανάπτυξη είναι γνωστές και διατυπωμένες κατ΄ επανάληψη.
3)    Η παγκόσμια τάση  τείνει προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος, της πράσινης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών και υπηρετείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη,  όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο βήμα της απολιγνιτοποίησης.

 

Το κοίτασμα βρέθηκε στο Block 12 και είναι μεγαλύτερο των αρχικών εκτιμήσεων.  Φυσικό αέριο: Η Energean βρήκε νέο κοίτασμα στο Ισραήλ. 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Μια νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου, την 4η στην θάλασσα του Ισραήλ, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ η Energean.

Πρόκειται για το εμπορικά εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα φυσικού αερίου «Ζευς» στο Block 12 που εκτιμάται σε 13,3 δισεκ. κυβικά μέτρα (bcm) αξιοποιήσιμου φυσικού αερίου, είναι δηλαδή μεγαλύτερο των αρχικών εκτιμήσεων για 10 – 12 bcm. Η Energean προχωρεί τώρα σε ανάλυση των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από την γεώτρηση.

Όπως αναφέρεται εξάλλου από την εταιρεία, οι νέες ποσότητες φυσικού αερίου στο Ισραήλ είναι δυνατό να αξιοποιηθούν είτε για την αύξηση των πωλήσεων της Energean στην εγχώρια αγορά, είτε για την εξαγωγή στην Κύπρο και με προοπτική υγροποίησης σε μονάδα που θα εγκατασταθεί στο Βασιλικό καθώς είτε και για την εξαγωγή προς την Αίγυπτο, μέσω υφιστάμενων αναβαθμιζόμενων ή νέων αγωγών και υγροποίηση στα υφιστάμενα τερματικά της χώρας.

Ο Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε σχετικά:

«Λίγες ημέρες μετά το ξεκίνημα της παραγωγής από το κοίτασμα Karish, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το ότι το γεωτρητικό μας πρόγραμμα, το οποίο πλέον χαρακτηρίζεται από 5 στις 5 επιτυχημένες γεωτρήσεις, συνεχίζει να προσθέτει αξία στην Energean, ενισχύοντας την ασφάλεια του εφοδιασμού και τον ανταγωνισμό στην αγορά ενέργειας της περιοχής. Αξιολογούμε τώρα μία σειρά από δυνητικές επιλογές εμπορικής αξιοποίησης για την Περιοχή Ολύμπου με επίκεντρο τόσο τις υφιστάμενες και μοναδικές για τη Μεσόγειο υποδομές μας, όσο και πιθανές νέες. Στο πρώτο εξάμηνο του 2023, αναμένεται να προχωρήσουμε σε ένα νέο δεσμευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης».

Ο ανεξάρτητος εκτιμητής DeGolyer & MacNaughton (D&M) πιστοποίησε για την Energean δυνητικά αποθέματα της τάξης των 11,75 bcm στο κοίτασμα «Αθηνά», αναβαθμίζοντας την προηγούμενη εκτίμηση της Energean που αναφερόταν σε 8 bcm, έπειτα από μελέτες με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της γεωτρητικής διαδικασίας.

Η ανακάλυψη του κοιτάσματος «Ζευς» και η αναβάθμιση του κοιτάσματος «Αθηνά» δίνουν στην Energean μεγαλύτερη βεβαιότητα σχετικά με τις ποσότητες φυσικού αερίου και την εμπορευσιμότητα της Περιοχής Ολύμπου και, πλέον, η εταιρεία προχωρεί το αναπτυξιακό της σχέδιο. Η Energean αναμένεται να προχωρήσει στην τελική ενημέρωση για τις συνολικές ποσότητες της Περιοχής Ολύμπου στις αρχές του 2023, με βάση την ειδική έκθεση που ετοιμάζεται από την D&M.

Σημειώνεται ότι το πλοιογεωτρύπανο Stena IceMax έχει τώρα μετακινηθεί στο Block 23 της θάλασσας του Ισραήλ, προκειμένου να προχωρήσει σε γεώτρηση της δομής «Ηρακλής».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.ysee.gr/276.html

 

Επιστολή 276 / 23.8.2013

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
υπουργό κ. Νικόλαο Δένδια
Γραφείο υπουργού
Π. Κανελλοπούλου 4, ΤΚ 101 77, Αθήνα

Κύριε υπουργέ,

εάν δεν το καταλάβατε από μόνος σας, σας πληροφορούμε ότι όλη την χθεσινή ημέρα αφήνατε ενεούς τους ανά την επικράτεια, αλλά και στο εξωτερικό, Έλληνες Εθνικούς, με τις περίεργες δηλώσεις σας για τα γεγονότα που συνέβησαν το αμέσως προηγούμενο βράδυ στους Δελφούς. Για να αιτιολογήσετε τις προσαγωγές μελών ακραίου (πλην όμως εκλεγμένου στην Βουλή) πολιτικού κόμματος, που ήθελαν να πραγματοποιήσουν ομιλία μέσα στον «αρχαιολογικό» χώρο, δηλώνατε κατ' επανάληψη πως είχαν «εκφραστεί υπόνοιες» ότι οι προσαχθέντες θα πραγματοποιούσαν τελετή «δωδεκαθεϊστικού περιεχομένου, κάτι τέτοιο περίεργο» και «αμφιλεγόμενου περιεχομένου» (οι φράσεις προέρχονται από την επίσημη απομαγνητοφώνηση συνέντευξής σας στον ιστότοπο του Υπουργείου σας).

Τέτοιες δηλώσεις θα είχαν «λογική» εξήγηση εάν έβγαιναν από χείλη κάποιου δημοσιογράφου, είτε αμαθούς, είτε απλώς ανοήτου, είτε κερδίζοντος «το ψωμάκι του» ως κανονικό φερέφωνο των ορθοδόξων θεοκρατών, και τα τρία άλλωστε είδη υπάρχουν εν Ελλάδι σε θαυμαστή αφθονία και ποικιλία. Επ' ουδενί όμως θα μπορούσαν να βγουν από χείλη υπουργού, πόσω μάλλον του υπουργού εκείνου που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί την έννομο τάξη. Γιατί, πρωτίστως, ένας υπουργός οφείλει να γνωρίζει ότι, σε ένα κράτος έστω και κατ' επίφαση «ευρωπαϊκό» και «σύγχρονο», δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να ευθυγραμμίζεται με την μισαλλοδοξία των ορθόδοξων θεοκρατών και να παρουσιάζει ως το χειρότερο όλων των «κακών», την αυτόχθονα, προαιώνια και εθνική Θρησκεία αυτού του τόπου, ήτοι την Θρησκεία των Ελλήνων του παρελθόντος αλλά και του παρόντος. Ένας υπουργός επίσης, δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να προσβάλλει εξ επαγωγής την προσωπικότητα μερικών χιλιάδων πολιτών, παρουσιάζοντας αυθαίρετα ως «κακή» την Θρησκεία τους. Νομικός είστε άλλωστε, και μάλιστα αριστούχος.

Αφήνοντας στην άκρη και την άλλη ατυχέστατη διατύπωσή σας, ότι το Ιερό των Δελφών είναι απλώς «τόπος παγκοσμίου ενδιαφέροντος» (θεωρείτε ότι ως τέτοιον να τον κατέστρεψαν οι χριστιανοί;), εμείς, εκ μέρους όλων των Ελλήνων Εθνικών, των συγχρόνων Ελλήνων δηλαδή που εμπράκτως τιμούν τα νομιζόμενα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, περιμένουμε τουλάχιστον τις εξηγήσεις σας (τις οποίες σας διαβεβαιώνουμε πως με κάθε καλή προαίρεση θα δεχθούμε) ότι, επάνω στην ένταση που είχατε, άλλο πράγμα θέλατε να πείτε και άλλο τελικά είπατε. Ευελπιστούμε ότι, αν όντως έτσι ήταν, διαθέτετε την γενναιότητα και την πολιτική τιμή να το πράξετε.

Για να κατανοήσετε πάντως καλύτερα τι ακριβώς είναι η Ελληνική Εθνική Θρησκεία, σας προσκαλούμε να παραστείτε στις 21 Σεπτεμβρίου στην ετήσια τελετή μας απόδοσης τιμής στους Μαραθωνομάχους, στο «Τρόπαιον» του Μαραθώνος, και να καταθέσετε, ως Έλλην, τον πρέποντα δάφνινο στέφανο εκ μέρους του Υπουργείου σας, αλλά και ευρύτερα της Πολιτείας.

Τέλος, σας καθησυχάζουμε ότι η παρουσία σας στην τελετή μας δεν θα απαιτήσει πρόσθετα πράγματα από εσάς. Καθώς, για εμάς, ο σύγχρονος κρατικός μηχανισμός υποχρεούται να είναι θρησκευτικά ουδέτερος, δεν θα σας ζητηθεί καμμία απολύτως συμβολική πράξη υποταγής στους Θεούς μας. Εμείς, δεν θα σας ζητήσουμε ούτε καπελάκι «κιπά» να φορέσετε, ούτε εικόνες και λείψανα να φιλήσετε, ούτε να ξυποληθείτε. Δεν υπάρχει συνεπώς τίποτε απολύτως να σας εμποδίσει να πράξετε αυτό που έπρεπε προ πολλού να είχε πράξει, δι' εκπροσώπων του, το Νεοελληνικό Κράτος.

Χάριτας πλείστας ομολογούμεν


 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

3 σχόλια:

  1. Απόψε το σκέφτηκε. Μητσοτάκης: «Εντός των επόμενων ημερών ξεκινούν έρευνες ανοιχτά της Πελοποννήσου για κοιτάσματα φυσικού αερίου».
    «Η χώρα μας οφείλει να διερευνήσει αν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να εξορύξει φυσικό αέριο».
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το απόγευμα της Δευτέρας, ανακοίνωσε πως εντός των επόμενων ημερών, ξεκινούν έρευνες ανοιχτά της Πελοποννήσου, για κοιτάσματα φυσικού αερίου.
    Ειδικότερα, τόνισε ότι οι έρευνες ξεκινούν άμεσα από την ExxonMobil.
    «Ίσως εδώ να αιφνιδιάσουμε εμείς αυτή τη φορά. Είμαστε σε θέση να σας πω ότι σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν άμεσα.
    Όταν λέω άμεσα, εννοώ τις επόμενες ημέρες, στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την ExxonMobil.
    Η χώρα μας -όπως έχω πει πολλές φορές- ασχέτως της προσήλωσης στην οποία έχει στη γρήγορη πράσινη μετάβαση, οφείλει να διερευνήσει αν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να εξορύξει φυσικό αέριο, το οποίο θα συμβάλλει όχι μόνο στην ενεργειακή ασφάλεια τη δική μας, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απαντώντας στην ερώτηση του Ν. Χατζηνικολάου για τις συνεχείς έρευνες που κάνει η Τουρκία για υδρογονάνθρακες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Wing Loong-10: Η Κίνα παρουσίασε νέο στρατιωτικό drone. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ…
    Η Κίνα, παρουσίασε το νέας τεχνολογίας drone Wing Loong-10, το οποίο έθεσε ήδη στη διάθεση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA).
    Σύμφωνα με μαρτυρίες στρατιωτικών παρατηρητών που παρακολουθούν τη στρατιωτική ανάπτυξη της Κίνας, το UAV έχει τεθεί σε λειτουργία ως αποκλειστικό Ηλεκτρονικό Πόλεμο (EW)-UAV με την επίσημη ονομασία WZ-10 ή WL-10.
    Η Κίνα παρουσίασε για πρώτη φορά το UAV Wing Loong-10 στο Nanchang Airshow 2020.
    Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, το νέο drone έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει ηλεκτρομαγνητικά σήματα μεταξύ 100-300MHz στα 200 χιλιόμετρα, έχει μέγιστο βάρος απογείωσης MTOW 3200 κιλά και αναπτύσσει ταχύτητα 520 χιλιόμετρα την ώρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΟΥΔΑΙΑ ΛΕΒΙ: «ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΕ …ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ».
    Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;
    Η Dana Levi αναφέρει ότι “οποιεσδήποτε τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο κατά της Ελλάδας (μέλος της ΕΕ και ΝΑΤΟ), δεδομένου του μικρότερου, αλλά ισχυρού ελληνικού στρατού, είναι πιθανό να επιτύχουν μια βραχυπρόθεσμη τακτική επιτυχία, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα όμως θα μετατραπούν σε καταστροφή για την Άγκυρα, επιδεινώνοντας την κατάσταση (ουκρανικό σενάριο).
    Σε αντίθεση με τη Ρωσία, η τουρκική οικονομία είναι υπερβολικά ανοιχτή και μη ισορροπημένη όσον αφορά τη δομή εισαγωγών/εξαγωγών, πολύ πιο ευαίσθητη σε κυρώσεις και περιορισμούς από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
    Οι Αμερικανοί δεν θα διστάσουν να απαντήσουν (στην Τουρκία σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα), χτυπώντας με την λογική των εμπορικών και οικονομικών πολέμων, επιδιώκοντας να περιορίσουν την υπερβολικά ανεξάρτητη πολιτική των τελευταίων ετών ( της Τουρκίας).
    Αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος (ενός ελληνοτουρκικού πολέμου), βάσει αμοιβαίων κινδύνων και συνεπειών, αλλά στο σενάριο υπάρχουν τα θεσμικά όργανα ΗΠΑ, και ΕΕ που ενδιαφέρονται για περαιτέρω αποδυνάμωση και καταστροφή (της Άγκυρας)”, αναφέρει η ίδια με πληροφορίες που δεν γνωρίζουμε και φυσικά δεν ξέρουμε.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...