ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Νοεμβρίου 2022

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ GPS – ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΕΩΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΘΕΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΚΑΡΣΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.

 

 

 

ΣΗΜΕΡΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ. ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΟΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ. ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ.

 

 

 

Η Τουρκία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει ένα τοπικά αναπτυγμένο σύστημα GPS, μπαίνοντας έτσι στη λέσχη των 6 χωρών που μονοπωλούν αυτόν τον τομέα και θα απαλλαχθεί από τους δυτικούς ομολόγους της και το σημαντικότερο θα μπορεί να αυτονομηθεί στην στοχοποίηση με χρήση εγχώριας ανάπτυξης πυρομαχικών.


Η Τουρκία βρίσκεται τώρα ένα βήμα από την είσοδο στη λέσχη των χωρών που αναπτύσσουν το GPS και το World Time System, της οποίας η βιομηχανία μονοπωλείται από μόνο 6 χώρες σε όλο τον κόσμο, καθώς προχωρά δυναμικά υπό το φως του συντονισμού της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών για να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα GPS και η Παγκόσμια Εθνική Ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του TRT στην αραβική.


Ποια είναι η σημασία της ανάπτυξης GPS με τοπικούς πόρους;
Μιλώντας στο TRT Haber, ο αναλυτής αμυντικής πολιτικής Τουράν Ογκούζ είπε ότι μόνο 6 χώρες στον κόσμο χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο δομής.
Όπως είπε πρώτη είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του προγράμματος τους που ονομάζεται Navstar GPS, το οποίο είναι το πρώτο παράδειγμα του συστήματος που ονομάζεται GPS, ακολουθούμενη από τη Ρωσία με το σύστημα Glonass και την Κίνα με το σύστημα BeiDuo.
Ο Ογκούζ σημείωσε ότι σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Ευρώπη προσέγγισε τη διαδικασία με μια ολιστική προσέγγιση και μοιράστηκε το σύστημα που ονομάζεται Galileo.
Μιλώντας για τη σημασία του εντοπισμού τέτοιων τεχνολογιών, ο Ογκούζ είπε ότι η Τουρκία έχει επιτύχει να πραγματοποιήσει διάφορες επιχειρήσεις, διασυνοριακές επιχειρήσεις και να χτυπήσει κρίσιμους στόχους, επισημαίνοντας το γεγονός ότι όλες οι μεγάλες τουρκικές στρατιωτικές πλατφόρμες, οι πύραυλοι και τα πυρομαχικά χρησιμοποίησαν σαφώς αυτά τα αμερικανικά συστήματα πλοήγησης και μερικές φορές συστήματα από άλλες χώρες.
Ο Ογκούζ τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το σύστημα πλοήγησης μιας άλλης χώρας θα λειτουργεί σε κρίσιμες επιχειρήσεις ή σε ένα πολεμικό περιβάλλον που δεν επιθυμεί.
Πόσο μπορούμε να εμπιστευτούμε τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ευρώπη και την Κίνα να μην αποσυνδέσουν το σύστημα όταν το χρειαζόμαστε περισσότερο στο μέλλον;
Επισήμανε επίσης μια άλλη, πιο σημαντική διάσταση, που είναι η ακρίβεια. Είπε ότι ήταν πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι συντεταγμένες που δίδονται ήταν σωστές. Μπορεί να θέλετε να καταστρέψετε έναν πολύ σημαντικό στόχο σε μια κρίσιμη στιγμή, αλλά το σύστημα πλοήγησης που θα χρησιμοποιήσετε θα εμφανίζει παραποιημένες τιμές. Εξήγησε ότι όταν συνδυάζεις όλα αυτά τα πράγματα, γίνεται καλύτερα κατανοητό γιατί είναι απαραίτητο ένα τοπικό και εθνικό σύστημα εντοπισμού θέσης.
Κοινές εθνικές προσπάθειες
Αρκετές σημαντικές εταιρείες στην Τουρκία ιδρύουν μια κοινοπραξία για δορυφορική τεχνολογία, η οποία θα λειτουργεί παρόμοια με τους δορυφόρους GPS των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως συμβαίνει με πολλές άλλες δορυφορικές τεχνολογίες, οι δορυφόροι εντοπισμού θέσης σε παγκόσμιο επίπεδο θα αναπτυχθούν εσωτερικά.
Η νέα εταιρεία, η οποία θα ιδρυθεί σε συνεργασία με τις Aselsan, Tusaş, Türksat, Tübitak και την Τουρκική Διαστημική Υπηρεσία, θα έχει μερίδιο προτεραιότητας στην ανάπτυξη όλων των μελλοντικών δορυφορικών τεχνολογιών. Αυτή η τεχνολογία, η οποία αναμένεται μελλοντικά να αποκαλύψει πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, θα χρησιμοποιηθεί τόσο για στρατιωτικούς όσο και για πολιτικούς σκοπούς.
Οι δορυφόροι, που έχουν συμπεριληφθεί στο τουρκικό διαστημικό πρόγραμμα για τα επόμενα δέκα χρόνια και οι οποίοι είναι πιθανό να μεταφερθούν στο διάστημα με τις δυνατότητες της Τουρκίας ως αποτέλεσμα μελετών που αφορούν εθνικές τεχνολογίες εκτόξευσης, θα έχουν στρατηγική σημασία σε στρατιωτικό επίπεδο, σύμφωνα με τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου για το θέμα: «Χάρη στο δικό μας περιφερειακό σύστημα εντοπισμού θέσης, το οποίο θα δημιουργήσουμε με καινοτόμο τρόπο, θα απαλλαγούμε από την εξάρτηση από το εξωτερικό, η οποία εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους».

Επισημαίνοντας ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία είναι μια «πολύ μεγάλη οικογένεια», ο υπεύθυνος πωλήσεων και επιχειρηματικής ανάπτυξης της TUALCOM, Αχμέτ Σαλίχ Ερντέμ, επιβεβαίωσε στο TRT Haber ότι στην εταιρεία είχαν σκεφτεί τι θα μπορούσε να λείπει σε ορισμένα προϊόντα που απαιτούνται για να γίνουν οι προσπάθειες του μια επιτυχημένη «οικογένεια», και στη συνέχεια κατέληξαν σε λύσεις για να καλύψουν αυτή την έλλειψη.
Ποιος είναι ο ρόλος του έργου TRNAV;
Σύμφωνα με τον Ερντέμ, η TUALCOM (σημ, TUALCOM ELEKTRONİK A.Ş), ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα στην Τουρκία, εργάζεται πρόσφατα σε ένα έργο που θα χαλαρώσει το χέρι της Άγκυρας και θα της έδινε προτίμηση σε αυτόν τον τομέα.
«Κατά τη διάρκεια της εργασίας μας, είδαμε ότι το GPS και η εθνική ώρα είναι απαραίτητα για την Τουρκία», εξήγησε, δηλώνοντας ότι σήκωσαν τα μανίκια για την καταλληλότερη λύση με το χαμηλότερο κόστος καταρχήν.
Σημειώνοντας ότι ο επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, Ισμαήλ Ντεμίρ, παρακολουθεί στενά το έργο από την αρχή, ο Ερντέμ ανέφερε επίσης ότι δοκίμασαν το έργο TRNAV πριν από λίγο καιρό στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ανατολίας.
Και συνέχισε, «Υπάρχουν δορυφόροι σε όλο τον κόσμο και στέλνουν σήματα στη Γη από εκεί. Ωστόσο, η αποστολή μιας εργασίας, η συντήρησή της, η συντήρησή της και η διασφάλιση ότι δεν αλλοιώνεται απαιτεί σοβαρούς προϋπολογισμούς».
Εδώ ξεχωρίζει η TUALCOM με τα παγκόσμια δορυφορικά της συστήματα πλοήγησης που δεν μπορούν να παραβιαστούν. Ο εξοπλισμός της εταιρείας λαμβάνει το σήμα από το διάστημα μέσω δορυφόρου μέσω των επίγειων σταθμών, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν κατασκευάσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα που αλληλοσυμπληρώνονται από τον αέρα στο έδαφος.
Ο Ερντέμ κατέληξε επισημαίνοντας ότι το σύστημα που παράγεται από την TUALCOM μπορεί να μετακινηθεί πολύ εύκολα και να εγκατασταθεί γρήγορα, τονίζοντας επίσης ότι το σύστημα όχι μόνο λειτουργεί σε τοπική κλίμακα, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε χρειαστεί σε όλο τον κόσμο.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

20 σχόλια:

  1. Στη Λέσβο συντελείται το μεγαλύτερο έγκλημα στην Ελλάδα.
    Γράφει ο Νικόλαος Χατζηβογιατζής
    Στη Λέσβο συντελείται το μεγαλύτερο έγκλημα στην Ελλάδα. Κόπηκαν χιλιάδες δέντρα μέσα στο μεγαλύτερο δάσος του νησιού για να γίνει η μεγαλύτερη υπερδομή της Ευρώπης χωρητικότητας 45000 λαθρομεταναστών με γυμναστήρια, εστιατόρια, σχολεία, τζαμιά, διώροφες κατοικίες wi fi, ρεύμα, νερό, τροφή όλα δωρεάν. Οι τοπικές αρχές, περιφερειάρχης, δήμαρχος, βουλευτές, αστυνομία, λιμενικό σωπαίνουν αφού οι χορηγίες τους καλύπτουν. Η συγκεκριμένη τοποθεσία ήταν επιλογή του πρώην στρατηγού επί ΣΥΡΙΖΑ, μετέπειτα υφυπουργού της ΝΔ, και τώρα συμβούλου του Μητσοτάκη, Στεφανή.
    Για κάποιους που θα αναρωτηθούν και τι κάνουν οι κάτοικοι… θα σας πω.
    Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος έχουν επιδοθεί σε προσλήψεις με σύμβαση με μπλοκάκια με 700€ σε άτομα που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας και δεν πηγαίνουν ποτέ για δουλειά, με αντάλλαγμα τη σιωπή τους.
    Σε επιχειρηματίες του νησιού δίνονται επιδοτήσεις και δωρεάν από ΜΚΟ εργατικό δυναμικό που επιλέγουν από τους λαθρομετανάστες με αντάλλαγμα τη σιωπή τους.
    Για τους πατριώτες που αντιστέκονται εκκρεμεί τουλάχιστον μια δίκη για τον καθένα αφού για αυτό φροντίζουν “δημοσιογράφοι” τοπικών sites που χρηματοδοτούνται από ΜΚΟ και Αρχές.
    Οι εκλογές έρχονται και όλα μπορούν να αλλάξουν αν οι Λέσβιοι σκεφτούν λογικά και στηρίξουν τον τόπο τους και ψηφίσουν ΕΛΛΗΝΕΣ ως Έλληνες.
    Υ.Γ. πατριώτες να θυμάστε ότι και οι Ινδιάνοι στην Αμερική καλοδέχονταν τους Αγγλοσάξονες γιατί τους μοίραζαν καθρεφτάκια… στο τέλος όμως δεν έμεινε ούτε ένας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχέδιο Μοργκεντάου – ΡΑΝΤ: Ο γερμανικός βιομηχανικός «γίγαντας» BASF ετοιμάζεται να φύγει για… Κίνα.
    Δεν υπάρχουν ενέργεια και πρώτες ύλες - Σε απόγνωση οι Γερμανοί βιομήχανοι.
    Η κυβέρνηση Σολτς με τις επιλογές της έχει προκαλέσει μεγάλη ενεργειακή και οικονομική κρίση στην Γερμανία και όλα αυτά μέσα σε ένα χρόνο από τότε που ανέλαβε.
    Tην τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η γερμανική οικονομία λόγω των αντι-ρωσικών κυρώσεων απεικονίζει η πτώση της μεγαλύτερης γερμανικής χημικής βιομηχανίας, της BASF η οποία ετοιμάζεται να αποχωρήσει για την… Κίνα μαζί με πολλές άλλες γερμανικές εταιρείες.
    Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις προκάλεσαν τρομακτικές ελλείψεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες, δύο τομείς στους οποίους η Γερμανία έχει απόλυτη εξάρτηση από εξωτερικές πηγές.
    Ο κλάδος της γερμανικής χημικής βιομηχανίας, μαζί με τον κλάδο του μετάλλου, της μηχανολογίας και του αυτοκινήτου αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της γερμανικής οικονομίας.
    Η BASF εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που την πλήττει άμεσα, εφαρμόζει ήδη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα περικοπών.
    Το κόστος συντήρησης και λειτουργίας πλέον των μονάδων της στη Γερμανία είναι απαγορευτικό. Σύμφωνα με το δίκτυο ZDF το ιστορικό, κεντρικό εργοστάσιό της στο Λουντβιχσχάφεν χρειάζεται ετησίως 37 τεραβατώρες ενέργειας, περισσότερες από ό,τι ολόκληρη η Ελβετία.
    Ο «γίγαντας της χημικής βιομηχανίας», όπως συχνά αποκαλείται, πρέπει φέτος να εξοικονομήσει 500 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μην βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο και γι αυτό επίκεινται απολύσεις στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης.
    «Η μονάδα στο Λουντβισχάφεν υπάρχει εδώ και πάνω από 150 χρόνια. Τελευταία, διαχειριστήκαμε πολλές κρίσεις μαζί με τους υπαλλήλους μας. Θα διαχειριστούμε και αυτήν την κρίση» αναφέρει η Μέλανι Μάας Μπρύνερ από το ΔΣ της BASF.
    Την ίδια ώρα ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος Κλέμενς Φυστ από το Ινστιτούτο Ifo του Μονάχου εκτιμά στο ίδιο δίκτυο ότι δεν μπορεί μόνη της η βαριά γερμανική βιομηχανία να λύσει πλέον τα προβλήματα που απορρέουν από την ενεργειακή κρίση. Χρειάζεται πολιτική παρέμβαση.
    «Είναι επείγουσα η ανάγκη για απαντήσεις σχετικά με την αναζήτηση ανταγωνιστικών τιμών φυσικού αερίου, ηλεκτρικού και ΑΠΕ. Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί το μέλλον της Γερμανίας ως βιομηχανικής χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
    Εκτός όμως από τα υπέρογκα κόστη ενέργειας, η χημική βιομηχανία είναι αντιμέτωπη πλέον και με τις εξαιρετικά υψηλές τιμές πρώτων υλών εξαιτίας των πληθωριστικών ανατιμήσεων. Σύμφωνα επίσης με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt η επιχειρηματική εικόνα της γερμανικής χημικής βιομηχανίας επιδεινώθηκε σημαντικά τον Οκτώβριο, εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης κατά 19,9%.
    Σύμφωνα, τέλος, με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το 2021 πωλήθηκαν στο εξωτερικό γερμανικά χημικά προϊόντα αξίας άνω των 138 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό της τάξης περίπου του 10% του συνόλου των γερμανικών εξαγωγών, γεγονός που καταδεικνύει την κομβική σημασία του κλάδου συνολικά για τη γερμανική οικονομία.
    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΡΓΚΕΝΤΑΟΥ ΤΟΥ 1945 ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟ 2022. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για την πλήρη αποβιομηχάνιση της Γερμανίας; Το εμπιστευτικό έγγραφο του ιδρύματος RAND για Γερμανία και Ουκρανία που έχει προκαλέσει σάλο.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/09/1945-2022-rand.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δένδιας: «Είμαστε μικρή χώρα. Δεν μπορούμε χωρίς χρήματα & Στρατό να εμποδίσουμε τους Τούρκους».
    Σε μία «καθαρή» δήλωση, ουσιαστικά παραδοχή, γεωστρατηγικής ήττας προχώρησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας σε συνέντευξη του για πως εξελίσσεται η γεωπολιτική κατάσταση στα νότια θαλάσσια σύνορα της χώρας, με την Λιβύη μετά το φιάσκο της πρόσφατης απόπειρας επίσκεψης του στην Τρίπολη.
    Όπως παραδέχεται «Οι σχέσεις μας με τη Λιβύη θα παραμείνουν ως έχουν από τη δική μας πλευρά.

    Και αυτό υπό την έννοια ότι θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε μια ισχυρή σχέση με την Ανατολική Λιβύη άρα και μετο κοινοβούλιο, άρα στην πραγματικότητα με ένα Σώμα που δίνει δύναμη στη θέση μας ενάντια στην αποδοχή και σύναψη παράνομων κειμένων με τους Τούρκους.


    Και από την άλλη με τις μικρές μας δυνατότητες γιατί θυμίζω ότι είναι μικρές οι δυνατότητές μας σε σχέση με τους άλλους αφού θέλουμε χωρίς χρήματα και χωρίς στρατό να έχουμε επιρροή να εμποδίσουμε την επέκταση των συμβατικών κατανοήσεων με την Τουρκία».

    Το ερώτημα είναι πως ποιος εγκατέλειψε την Τρίπολη; Ποιος εγκατέλειψε τα στρατεύματα της Βεγγάζης όταν ζητούσαν βοήθεια το χειμώνα του 2020 αμέσως μετά δηλαδή την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης για την τουρκιλιβυκή ΑΟΖ;
    Και από την άλλη με τις μικρές μας δυνατότητες γιατί θυμίζω ότι είναι μικρές οι δυνατότητές μας σε σχέση με τους άλλους αφού θέλουμε χωρίς χρήματα και χωρίς στρατό να έχουμε επιρροή να εμποδίσουμε την επέκταση των συμβατικών κατανοήσεων με την Τουρκία».

    Το ερώτημα είναι πως ποιος εγκατέλειψε την Τρίπολη; Ποιος εγκατέλειψε τα στρατεύματα της Βεγγάζης όταν ζητούσαν βοήθεια το χειμώνα του 2020 αμέσως μετά δηλαδή την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης για την τουρκιλιβυκή ΑΟΖ;
    Να θυμίσουμε και την επίσκεψη του Χαλίφα Χάφταρ στην Αθήνα όπου συναντήθηκε και με τον Ν.Δένδια και με τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη για να ζητήσει ουσιαστική βοήθεια, δηλαδή στρατιωτική, κατά των τουρκόφιλων δυνάμεων της Τρίπολης.

    Αν’ αυτού πήρε… ευχές.

    Εμείς εκτιμούμε ότι δυνάμεις είχαμε και έχουμε «και με το παραπάνω» ειδικά αεροπορικές και αυτά τα όπλα που στείλαμε τώρα στην Ουκρανία θα μπορούσε να τα έχει στείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως βοήθεια στις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ και αυτή την στιγμή η Ελλάδα θα κυριαρχούσε στην ανατολική Μεσόγειο ελέγχοντας ολόκληρη την Κυρηναϊκή χερσόνησο, όπως την έλεγχε παλαιότερα και το Βυζάντιο αλλά το πρόβλημα είναι η έλλειψη εθνοκεντρικής πολιτικής.
    Δεν κάνουμε κινήσεις με βάση εθνικά μας συμφέροντα, αλλά ενεργούμε με βάση εντολές των γνωστών κέντρων…

    Τα αποτελέσματα φυσικά είναι καταστροφικά…
    Αυτές οι δηλώσεις δήθεν αδυναμίας (συγκεκαλυμμένης προδοσίας δηλαδή) συνδυάζονται με τον αφοπλισμό της χώρας για χάρη του ζελέ, ώστε να προκύψει πραγματικό πρόβλημα και να φανούν ως πειστική εξήγηση για τον επόμενο "ιστορικό συμβιβασμό".
    Δένδια, δεν έχετε μικρές δυνάμεις αλλά μικρό μυαλό και ακόμη μικρότερη ηθική.
    Κι έτσι μια ωραία Παρασκευή, πρωΐα, θα μάθουμε πως και στο Αιγαίο "καζαν - καζαν ", διότι ως φτωχή κι αδύναμη χώρα δεν έχουμε ύψος να αρθούμε...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΔΕΝΔΙΑΧΟΥ, Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

      Ο "μικροελλαδισμός" η μικροελλαδική κακομοιριά, το δόγμα της "μικράς κι εντίμου Ελλάδος", που μια ελεεινή κομματική, πολιτική και οικονομική ολιγαρχί έχει επιβάλλει επί διακόσια χρόνια, προκειμένου να κάθεται και να διαιωνίζεται παρασιτικά στο σβέρκο των Ελλήνων, για να διατηρεί την εξουσία σε ένα ελεγχόμενο κρατίδιο-αποικία και μπανανία των ξένων.

      Αυτό το κατάπτυστο "είμαστε μικρή χώρα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι", είναι η κατάρα που έχει καταφάει και συρρικνώσει το Ελληνικό Έθνος και το έχει παγιδεύσει στα στενά όρια αυτού του άθλιου ελεγχόμενου κρατιδίου, χωρίς καμιά εθνική φιλοδοξία, χωρίς κανένα συλλογικό εθνικό όραμα, το οποίο να μπορεί να του δώσει την δυνατότητα ν' ανοίξει τα φτερά του, και να χτίσει μια ισχυρή χώρα, η οποία θα μπορούσε να καταστεί περιφερειακή δύναμη. Αντιθέτως τα πολιτικά μηδενικά αυτού του τόπου, κάνουν τα πάντα, για να διαιωνίζεται η μικροελλαδική μιζέρια και κακομοιριά.

      Όσο για σένα ρε ξεφτιλισμένε Δενδιάχου, να σου υπενθυμίσουμε ότι το σύμμαχο (εντολέας) Ισραήλ είναι μισό σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά παρόλα αυτά μαμάει και δέρνει σε όλη την περιοχή, σε 1,5 δισ. μουσουλμάνους. Μια χώρα είναι μικρή, μόνο όταν οι "ηγέτες της", την θέλουν να παραμείνει έτσι.
      Η Τουρκία δεν έχει τη δύναμη να κάνει προβολή ισχύος μέχρι τη Λιβύη, χωρίς να το επιτρέψει η Ελλάδα. Δείτε απλά το χάρτη και τα στοιχειώδη, όσοι καταλαβαίνετε από στρατιωτικά...
      Προφανώς η Ελλάδα έχει πάρει εντολές να το επιτρέψει, και αυτό ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ γιατί η άλλη πλευρά στη Λιβύη είναι φιλορωσική, οπότε οι ΗΠΑ προτιμούν οι Τούρκοι να κάνουν κουμάντο εκεί και να ελέγχουν την ενέργεια... Απλά τα πράγματα. ΠΡΟΔΟΤΕΣ και με τη βούλα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. «Ο Δενδιάχου καταδικάζει απερίφραστα την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την... Βόρεια Κορέα». ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΙΟ ΔΕΝΔΙΑΧΟΥ. ΕΚΕΙ ΣΙΩΠΟΥΜΕ ΣΑΝ ΦΡΟΝΙΜΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ.
      Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας καταδικάζει τη χθεσινή εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από την Λαϊκή Δημοκρατίας της Κορέας.


      «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη χθεσινή εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, η οποία παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα, αψηφώντας τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

      «Παράλληλα εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στη Δημοκρατία της Κορέας και στην Ιαπωνία», προσθέτει.

      «Σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την παγκόσμια ειρήνη, καταδικάζουμε, από όπου και αν προέρχονται, ανάλογες ριψοκίνδυνες πρακτικές, οι οποίες δεν συμβάλλουν στη σταθερότητα και δεν προάγουν τις σχέσεις καλής γειτονιάς», καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών.

      Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ιαπωνίας.


      Πρόκειται για νέο επεισόδιο της σειράς οπλικών δοκιμών-ρεκόρ των τελευταίων εβδομάδων, την ώρα που η Σεούλ, το Τόκιο και η Ουάσιγκτον λένε πως επίκειται άμεσα νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου από την Πιονγκγιάνγκ, η πρώτη από το 2017.

      Το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας «εντόπισε βαλλιστικό πύραυλο, που εκτιμάται πως ήταν μεγάλου βεληνεκούς» και εκτοξεύθηκε «περί τις 10:15» (τοπική ώρα, 03:15 ώρα Ελλάδας) από την περιοχή Σουνάν της Πιονγκγιάνγκ «προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας», ή Θάλασσας της Ιαπωνίας.

      Το Τόκιο ανακοίνωσε πως ο πύραυλος κάλυψε απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων και ότι οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις δεν αποπειράθηκαν να τον καταστρέψουν εν πτήσει.


      Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας, Γιασουκάζου Χαμάντα, δήλωσε πως έφθασε σε μέγιστο ύψος 6.000 χιλιομέτρων, από το οποίο συνάγεται πως επρόκειτο για «βαλλιστικό πύραυλο κλάσης ICBM», αν και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες «τελούν υπό ανάλυση».


      «Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορέα μοιάζει να κατέπεσε μέσα στην ΑΟΖ μας, δυτικά της Χοκάιντο», της μεγάλης νήσου στο βόρειο τμήμα του ιαπωνικού αρχιπελάγους, τόνισε από την πλευρά του ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Φουμίο Κισίντα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Τουρκικά ΜΜΕ: «Αυτά είναι τα μυστικά μας όπλα – Σύντομα οι δοκιμές νέων πυραύλων με εμβέλεια έως και 1.000 χλμ.»
    Δοκιμές για τα δύο νέα μυστικά βαλλιστικά προγράμματα της Τουρκίας.
    Την δοκιμή δύο νέων τουρκικών όπλων, ενός βαλλιστικού πυραύλου των 1.000 χλμ. και ενός πυραύλου cruise προανήγγειλε με σημερινό της δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.
    Όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα τα όπλα είχε αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν μετά τη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου των 561 χλμ.

    «Παίζοντας για την παγκόσμια ηγετική θέση στην τεχνολογία των UAV εξοπλισμένων και αναγνώρισης, η Τουρκία ετοιμάζεται να ανέβει και στην κορυφαία κατηγορία στην τεχνολογία πυραύλων», γράφει πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα Γενί Σαφάκ.
    Δύο ακόμη «μυστικοί» πύραυλοι έρχονται μετά τις δοκιμές βολής του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun (Τυφών) εμβέλειας 561 χιλιομέτρων, που προκάλεσε μεγάλο πανικό στην Ελλάδα, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

    Το πρόγραμμα «Τούρκοι στην Άμυνα» [Savunmadaki Türkler] αυτή την εβδομάδα συμπεριέλαβε τον βαλλιστικό πύραυλο Cenk και τον πύραυλο cruise Gezgin, (ανάλογο του αμερικανικού Tomahawk λένε οι Τούρκοι) τους οποίους είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος Ερντογάν, σε ομιλία του, και μπορούν φτάσουν τα 1.000 χλμ. έως και 3.000 χλμ. αντίστοιχα σε εμβέλεια καταλήγει το δημοσίευμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ρωσία επαναφέρει τη στρατιωτική εκπαίδευση στα σχολεία. Το ίδιο έκανε και η Πολωνία.
    Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση, όπως και κατά τη σοβιετική εποχή, θα εισαχθεί στα προγράμματα σπουδών του γυμνασίου από το 2023. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Παιδείας Σεργκέι Κράβτσοφ, σύμφωνα με το TASS.
    «Θα εισαχθεί στα σχολεία από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Τώρα συντάσσεται και μετά την 1η Ιανουαρίου θα αρχίσει να δοκιμάζεται», είπε ο Κραβτσόφ. Σύμφωνα με το TASS, οι μαθητές γυμνασίου θα περάσουν περίπου 35 ώρες εκπαίδευσης, αν και δεν έχει ακόμη εγκριθεί επίσημο χρονοδιάγραμμα από τη ρωσική Δούμα.

    Σύμφωνα με τον Kravtsov, οι εκπαιδευτικοί θα ξεκινήσουν να παρακολουθούν την εκπαίδευση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την 1η Ιανουαρίου 2023. Αρχικά θα ξεκινήσει ως πιλοτικό πρόγραμμα πριν λάβει την τελική έγκριση.


    Το ρωσικό υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται επί του παρόντος το πρόγραμμα, το οποίο θα συμπεριληφθεί στο υπάρχον υποχρεωτικό μάθημα που ονομάζεται «Βασικές αρχές της ασφάλειας ζωής (FLS)».

    Οι δάσκαλοι, εν τω μεταξύ, δήλωσαν ότι το ρωσικό σχολικό πρόγραμμα είναι ήδη υπερφορτωμένο με πολλά άλλα νέα μαθήματα, εγείροντας ανησυχίες για τον τρόπο εφαρμογής του προγράμματος, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Izvestia.


    Τα ρωσικά σχολεία έχουν ήδη προσθέσει μάθημα για την επέμβαση στην Ουκρανία στο πρόγραμμα σπουδών ιστορίας των μαθητών της 10ης και 11ης δημοτικού από το φετινό ακαδημαϊκό έτος.
    Οι νεότεροι μαθητές υποχρεούνται επίσης να παρακολουθούν εβδομαδιαία πατριωτικά μαθήματα που ονομάζονται «Σημαντικές συνομιλίες». Γονείς, δάσκαλοι και δικηγόροι εξέφρασαν την ανησυχία τους για αυτό. Το επικρίνουν ως μια κρατική προσπάθεια για την υποστήριξη του πολέμου από τα παιδιά, σύμφωνα με τους The Moscow Times.

    Η Ρωσία σχεδιάζει επίσης να αναθεωρήσει την εκπαίδευση των ανθρωπιστικών επιστημών με ένα ιδεολογικό μάθημα για τις «βασικές αρχές και τις αρχές του ρωσικού κρατισμού» στα πανεπιστήμια έως τον Μάρτιο του 2023, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Kommersant.

    Ρώσοι πολιτικοί δείχνουν να υποστηρίζουν την στρατιωτική εκπαίδευση για εφήβους
    Το ενδιαφέρον για την πολιτική επανεμφανίστηκε υπό το πρίσμα της μαχητικής απόδοσης των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Izvestia.


    «Ακόμη και πολλοί εθελοντές δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία για να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες», δήλωσε ο Σεργκέι Μιρόνοφ, ο επικεφαλής του φιλο-ρωσικού πολιτικού κόμματος «A Just Russia For Truth», σύμφωνα με την Izvestia. «Με την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, το θέμα αυτό έγινε ιδιαίτερα οξύ».

    Ο Μιρόνοφ έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Βαλέρι Γκερασίμοφ, ο οποίος είπε ότι το υπουργείο θα υποστηρίξει νομοθετικές προτάσεις για την αποκατάσταση της βασικής εκπαίδευσης στο γυμνάσιο, σύμφωνα με την Izvestia.


    Ο Γκερασίμοφ πρότεινε ότι τα σχολεία θα πρέπει να διαθέσουν τουλάχιστον 140 ώρες βασικής εκπαίδευσης για μαθητές της 10ης και 11ης δημοτικού, όπως μετέδωσε η Izvestia, επικαλούμενη επιστολή του, με την οποία επιδοκιμάζει την πρόταση του Μιρόνοφ.

    Και άλλοι Ρώσοι πολιτικοί έχουν ήδη δείξει δημόσια υποστήριξη για το πρόγραμμα. «Αν θέλετε ειρήνη, προετοιμαστείτε για πόλεμο. Όταν ασχολούμασταν με στρατιωτική εκπαίδευση στο σχολείο, λειτούργησε μόνο ως θετικό», είπε ο Adalbi Shhagoshev, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, σύμφωνα με την Izvestia.


    Η Ρωσία απέσυρε το λεγόμενο πρόγραμμα «αρχικής στρατιωτικής εκπαίδευσης» που δίδασκε στους εφήβους να ανταποκρίνονται σε πυρηνική ή χημική επίθεση, να παρέχουν πρώτες βοήθειες και να χειρίζονται πυροβόλα όπλα το 1993, αν και έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες αναβίωσης του προγράμματος όλα αυτά τα χρόνια.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Σερβία κάλεσε για κατάταξη πολίτες από 19-30 ετών.

    Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, σε μια πρωτόγνωρη κίνηση, ενδεικτική των πιθανών εξελίξεων στο Κοσσυφοπέδιο, κάλεσε τους πολίτες της Σερβίας μεταξύ 19 και 30 ετών, που επιθυμούν να φορούν τη στολή των σερβικών ενόπλων δυνάμεων, να υποβάλουν αίτηση για την 6μηνη εθελοντική στρατιωτική θητεία.

    Πληροφορίες για νέα μεταφορά όπλων στους Σέρβους της Μιτρόβιτσα


    Αλβανικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι “σχεδόν όλοι οι Σέρβοι στην Βόρεια Μιτρόβιτσα και άλλες περιοχές, είναι ήδη οπλισμένοι με αυτόματα όπλα, χειροβομβίδες και πυρομαχικά, αναμένοντας τις εξελίξεις μεταξύ των δύο πλευρών.

    Η ουσία είναι ότι η Σερβία δέχεται μεγάλη πίεση από Γερμανία και Γαλλία να αναγνωρίσει το κράτος του Κοσσυφοπεδίου, κάτι που φυσικά αρνούνται οι Σέρβοι.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολιτική Προστασία Γερμανίας: «Μαζέψτε νερό, κονσέρβες και κεριά – Έρχονται μπλακ άουτ – Θα φτιάξουμε καταφύγια».
    Το τηλεφωνικό δίκτυο στο σύνολό του μπορεί να πέσει, επειδή οι κεραίες μετάδοσης χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια.

    Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Γερμανία, Ραλφ Τίσλερ, μιλώντας στη Welt, έκρουσε το «καμπανάκι» για διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα τον ερχόμενο χειμώνα σε μια ακόμα πράξη του οικονομικού χτυπήματος που η ΕΕ επέβαλε στις χώρες μετά τις αλόγιστες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

    Μάλιστα, είπε ότι στο δικό του σπίτι έχει ήδη αποθηκεύσει νερό, όπως και πολλά κιβώτια με κονσέρβες, αρκετά για δέκα ημέρες.

    Πρόσθεσε δε πως εκτός από τις προμήθειες, πάνω απ’ όλα χρειάζεται ένα ραδιόφωνο που λειτουργεί με μπαταρία και κεριά, όπως και τα πιο σημαντικά προσωπικά έγγραφα διαθέσιμα για περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


    Το κράτος και οι εταιρείες, οι οποίες εν πολλοίς βρίσκονται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα πρέπει να συνεργαστούν στενότερα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

    Για παράδειγμα, όπως είπε, είναι απαραίτητη η προστασία των εγκαταστάσεων από διακοπές ρεύματος με γεννήτριες έκτακτης ανάγκης.
    Εάν η παροχή ρεύματος διακοπεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε το σταθερό δίκτυο θα διακοπεί και άρα κάποια στιγμή δεν θα μπορεί κανείς πλέον να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο.

    Αλλά πριν από αυτό, το τηλεφωνικό δίκτυο στο σύνολό του μπορεί να πέσει, επειδή οι κεραίες μετάδοσης χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια – η οποία δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη.

    «Τότε οι άνθρωποι δεν θα είναι πλέον προσβάσιμοι» ξεκαθάρισε ο Τίσλερ.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ραντεβού με τα μπλακ άουτ από τον Ιανουάριο

      Πρέπει να υποθέσουμε ότι θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος το χειμώνα, είπε ο Τίσλερ – όχι μόνον λόγω έλλειψης ενέργειας, αλλά και λόγω στοχευμένης, προσωρινής διακοπής λειτουργίας των δικτύων από τους διαχειριστές, με στόχο την προστασία τους και την αποφυγή ενός γενικού μπλακ άουτ.


      Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και μετά, οπότε υποθέτουμε ότι από τότε και μετά θα υπάρξουν διακοπές στην παροχή ρεύματος κατά τόπους για ορισμένο χρονικό διάστημα», σημείωσε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στη Γερμανία.

      Ορισμένοι δήμοι και αρχές στη Γερμανία είναι πραγματικά υποδειγματικοί στην προετοιμασία για πιθανές διακοπές ρεύματος, με ακριβή σχέδια και εξασφαλίζοντας την παροχή ενέργειας με γεννήτριες έκτακτης ανάγκης στο χώρο.

      Άλλοι βρίσκονται σε πολύ χειρότερη θέση, δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένοι. Αυτό ποικίλλει, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις αρχές.


      Όπως είπε, αναμένουμε βραχυπρόθεσμες, λεγόμενες διακοπές ρεύματος και όχι μακροχρόνιες, μεγάλης κλίμακας διακοπές ρεύματος. Αλλά η καλή προετοιμασία είναι επίσης σημαντική γι’ αυτό, σημειώνει.

      Πριν από λίγους μήνες, η ευαισθητοποίηση αυτή ήταν πολύ χαμηλή, αναφέρει ο κος Τίσλερ, σύμφωνα με την εντύπωσή μου, επειδή η Γερμανία έχει βιώσει σχετικά λίγες σοβαρές κρίσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Εν τω μεταξύ, όμως, παρατηρώ ότι πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τους πιθανούς κινδύνους.

      Λίγα τα καταφύγια

      Ο κ. Τισλερ διαβεβαίωσε ότι δεν περιμένει να δει «συμβατικές εχθροπραξίες σε γερμανικό έδαφος στο ορατό μέλλον».

      Αλλά «ακόμη και αν ο πόλεμος διεξάγεται σε γειτονικές χώρες, η ζωή των Γερμανών επηρεάζεται άμεσα» σημείωσε.

      Επεσήμανε ωστόσο ότι στο παρελθόν υπήρχαν περισσότερα καταφύγια στη Γερμανία, αλλά ακόμη και πριν από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου θα ήταν αρκετά για να προστατεύσουν το πολύ το 3% του πληθυσμού.

      «Ετοιμάζουμε» σημείωσε ο κος Τίσλερ, μια γνωμοδότηση εμπειρογνωμόνων σχετικά με το ποιες εγκαταστάσεις που είναι ακόμη χρήσιμες θα μπορούσαν να διατηρηθούν.


      «Δεν θέλω να προβλέψω το αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα κατασκευής καταφυγίων στη Γερμανία. Αυτό θα ήταν πολύ ακριβό και οι χρόνοι κατασκευής θα ήταν πολύ μεγάλοι. Αντίθετα, εστιάζουμε στο πώς οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να μετατραπούν σε καταφύγια.Μιλώ για υπόγεια γκαράζ, σήραγγες ή υπόγειες σιδηροδρομικές στοές» τόνισε.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ LYNX και το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Στρατού Ξηράς. Με την απόκτηση Γερμανικών Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης Lynx KF-41 αλλά και των εκσυγχρονισμό των αρμάτων μάχης Leopard 2A4, επιχειρείται η ενίσχυση των Μονάδων στα χερσαία σύνορα της χώρας, και η μετατροπή τουλάχιστον σε πρώτη φάση των Τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών του Δ' Σώματος Στρατού σε Σχηματισμούς κρούσης με αναβαθμισμένες δυνατότητες ώστε να κάνουν τη διαφορά και να διαθέτουν ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι των Τουρκικών Σχηματισμών στην Ανατολική Θράκη.

    Με το δόγμα της επιθετικής αποτροπής να αποκτά ουσιαστικό νόημα επί του πεδίου. Αφού ο συνδυασμός των αναβαθμισμένων αρμάτων μάχης Leopard και των υπερσύγχρονων ΤΟΜΑ Lynx με τις κορυφαίες δυνατότητες υποστήριξης θεωρείται δεδομένο ότι θα αποτελεί εφιάλτη για τους γείτονες.

    Oι συζητήσεις με τους Γερμανούς τόσο σε επίπεδο εταιρειών αλλά και σε πολιτικό επίπεδο βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με το σχέδιο να έχει λάβει την τελική του μορφή. Και να μένει η πολιτική απόφαση να περάσει προς συζήτηση και έγκριση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

    Αφορά την απόκτηση 200 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Mάχης Lynx με ταυτόχρονη μεταφορά του εργοστασίου κατασκευής στην Ελλάδα ενώ στο συνολικό «πακέτο» προβλέπεται και η δωρεάν παραχώρηση στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις 100 ΤΟΜΑ Marder. Τα οποία θα έρθουν να προστεθούν στα υπόλοιπα 100 τα οποία ανταλλάσσονται με τα Σοβιετικής κατασκευής BMP-1 που προορίζονται για την Ουκρανία.

    Το κόστος των Lynx

    Το συνολικό κόστος για την αγορά των Lynx στο οποίο περιλαμβάνονται τα πυρομαχικά αλλά και η υποστήριξη σύμφωνα με το σχέδιο συμφωνίας αγγίζει τα 2 δις.

    Τα 200 TOMA Lynx KF-41 θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Rheinmetall στην Ελλάδα το οποίο θα απασχολεί τουλάχιστον 300 εργαζόμενους ενώ η συμφωνία θα προβλέπει και εμπλοκή εταιρειών της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στις οποίες οι Γερμανοί θα δώσουν υποκατασκευαστικό έργο.

    Tο ΤΟΜΑ Lynx KF-41 αποτελεί πρώτη επιλογή του Στρατιωτικού Επιτελείου αφού δοκιμάστηκε το καλοκαίρι στο ΚΕΤΘ στον Αυλώνα και άφησε άριστες εντυπώσεις.

    Επιπλέον το εξοπλιστικό «πακέτο» περιλαμβάνεται και ο εκσυγχρονισμός συνολικά 183 αρμάτων μάχης Leopard 2Α4 κόστος περίπου 500 εκ.

    Ο εκσυγχρονισμός των αρμάτων με το πανίσχυρο πυροβόλο των 120mm περιλαμβάνει αναβάθμιση στα σκοπευτικά, στην θωράκιση, στις επικοινωνίες, νέα ηλεκτρική περιστροφή πύργου, αναβαθμίσεις στο σκάφος και ενίσχυση του κινητήρα.

    Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν όπως προβλέπει το σχέδιο στο 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στο Βελεστίνο Μαγνησίας από Ελληνικά χέρια με τη συνδρομή της κατασκευάστριας εταιρείας KMW.

    Τα Στελέχη του Στρατού Ξηράς με εμπειρία στις Τεθωρακισμένες και Μηχανοκίνητες Μονάδες εκτιμούν με απόλυτη σιγουριά ότι ο συνδυασμός των αναβαθμισμένων Leopard 2A4 αλλά και των καλύτερων ίσως αρμάτων μάχης στον κόσμο των Leopard 2 HEL με τα υπερσύγχρονα Lynx KF-41 είναι ιδανικός για τις επιχειρησιακές απαιτήσεις στο περιβάλλον του Έβρου.

    To Lynx αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα ΤΟΜΑ στο παγκόσμιο οπλοστάσιο.Με πανίσχυρη θωράκιση, υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικά βοηθήματα και μεγάλη ισχύ πυρός.Στον πύργο διαθέτει πυροβόλο 30 χιλιοστών διαφόρων εκδόσεων και πολυβόλο 7.62.

    Χρησιμοποιεί πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας και απόδοσης έναντι διαφορετικών στόχων ενώ έχει δυνατότητα προσθήκης και ενεργητικής προστασίας πέρα από την παθητική θωράκιση.

    Αναπτύσσει ταχύτητα που αγγίζει τα 70 χλμ με αυτονομία άνω των 500 χλμ. Μπορεί δηλαδή να ακολουθήσει τα Leopard και να τα υποστηρίξει σε κάθε αποστολή ειδικά σε αντεπίθεση εντός των εχθρικών γραμμών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ. ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΡΗΧΗ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΗ.

    Θρήνος στη Νάξο: Νεκρός σε τροχαίο 22χρονος πρώην αθλητής του Πανναξιακού
    Θρήνο έχει προκαλέσει στη Νάξο ο αδόκητος χαμός του 22χρονου Ευριπίδη Κουνάδη, σε τροχαίο στα Τρίκαλα.
    ρόωρα κόπηκε το νήμα της ζωής του Ευριπίδη Κουνάδη. Ο 22χρονος πρώην μπασκετμπολίστας του Πανναξιακού έχασε τη μάχη με τον θάνατο έπειτα από τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη.


    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο νεαρός μετά το δυστύχημα το οποίο έγινε στο τούνελ μετά τη Μεσοχώρα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας στο Βουλγαρέλι δίχως οι γιατροί να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.

    Ο Πανναξιακός ΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη θλίψη του: «Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό συμβούλιο, οι προπονητές και οι αθλητές του Πανναξιακού ΑΟΚ εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και οδύνη για τον άδικο χαμό του νεαρού Ευριπίδη Κουνάδη.


    Ο Ευριπίδης που τίμησε το σωματείο μας αγωνιζόμενος τόσο για αυτό όσο και για τα υπόλοιπα τμήματα του Πανναξιακού μας, αποτέλεσε ένα παιδί ευγενικό με ηθικές αρχές και πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη.
    Έτσι και θα τον θυμόμαστε πάντα!

    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του.
    Καλό παράδεισο Ευριπίδη στη γειτονιά των Αγγέλων!»

    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνελήφθη στην Τουρκία 22χρονος από την Αλεξανδρούπολη. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.
      Αντιμέτωπος με 10 χρόνια φυλάκισης βρίσκεται εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ένας 22χρονος από την Αλεξανδρούπολη ο οποίος συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές στο τελωνείο, στα Ίψαλα.

      Συγκεκριμένα 22χρονος μετέβη το μεσημέρι της Παρασκευής με έναν φίλο του στη γειτονική χώρα για ταξίδι αναψυχής. Στον γυρισμό από την Τουρκία και στο τελωνείο της γείτονος, οι τουρκικές Αρχές έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημα του 22χρονου του ζήτησαν να βγει από το αυτοκίνητο και προχώρησαν στη σύλληψη του.

      Σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros.gr ο 22χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής.

      Το χρονικό
      Όλα άρχισαν πριν από δύο μήνες όταν ο συλληφθείς είχε επισκεφθεί ξανά την Τουρκία με έναν άλλο φίλο του. Κατά την παραμονή του εκεί βρήκε ένα πορτοφόλι με χρήματα κοντά στο τελωνείο και ο 22χρονος μαζί με τον συντάξιδιώτη του αφαίρεσαν τα λεφτά από το πορτοφόλι και στη συνέχεια το πέταξαν.

      Βράστε μια μπανάνα και πιείτε αυτό το νερό το βράδυ: δεν θα πιστεύετε στα μ
      Για κακή τους τύχη όμως οι κάμερες ασφαλείας οι οποίες βρίσκονται στο τούρκικο τελωνείο κατέγραψαν τις κινήσεις τους κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη χθεσινή τους σύλληψη.

      Να σημειωθεί ότι το δεύτερο άτομο που είχε μαζί του αυτή τη φορά ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος από τους τουρκικές Αρχές όταν διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν αυτός που συμμετείχε στο περιστατικό.

      Αυτή την στιγμή ο 22χρονος βρίσκεται κρατούμενος στην Τουρκία και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι ζητούν το δεύτερο άτομο που συμμετείχε στο περιστατικό προκειμένου να βρεθεί κι αυτός αντιμέτωπος με τους εκεί νόμους.

      Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Ελληνική Πρεσβεία στην Τουρκία η οποία όρισε μια γυναίκα δικηγόρο για την υπεράσπιση του 22χρονου η οποία δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα. Σίγουρα η υπόθεση προκαλεί πολλά ερωτήματα.
      Ζ.Π.



      Διαγραφή
  10. Φ.Φράγκος: «Αν μας άφηναν, θα είχαμε καταστρέψει το τουρκικό ναυτικό».
    Τους περιμένουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ακόμα και χθες.

    Το δικό του σχόλιο για τις τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδας έκανε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος.

    «Τους περιμένουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ακόμα και χθες» δήλωσε με νόημα ο κ. Φράγκος στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τις απειλές που διατυπώνει η τουρκική ηγεσία, ακόμη και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «θα έρθουν νύχτα» στη χώρα μας.
    Μάλιστα, ο κ. Φράγκος εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την αποτρεπτική δυνατότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «αν μας άφηναν, θα είχαμε καταστρέψει το τουρκικό ναυτικό».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διπλασιάστηκε η κατανάλωση ψυχοφαρμάκων και τετραπλασιάστηκαν τα αντικαταθλιπτικά στην Ελλάδα από το 2015.
    Σύμφωνα με τη μελέτη «Χαρακτηριστικά της ελληνικής εξωνοσοκομειακής συνταγογράφησης 2015-2021», διαπιστώθηκε πως τα ψυχοφάρμακα αναδεικνύονται σε μεγάλους πρωταγωνιστές της φαρμακευτικής κατανάλωσης στην Ελλάδα την τελευταία εξαετία, ακόμη και σε ανηλίκους.
    Ψυχοτρόπα και ψυχοαναληπτικά (αντικαταθλιπτικά) σκευάσματα καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο στη συνταγογράφηση, με τη δαπάνη να ανέρχεται κατά μέσο όρο ετησίως στα 488 εκατ. ευρώ.

    Στην ηλικιακή ομάδα 15-29 χρόνων η συνταγογράφηση ψυχοτρόπων φαρμάκων από το 2015 ως το 2021 έχει υπερδιπλασιαστεί και των αντικαταθλιπτικών έχει υπερτετραπλασιαστεί.

    Πλέον 1 στα 6 φάρμακα που λαμβάνουν άτομα ηλικίας 45- 59 χρόνων ανήκει στη θεραπευτική ομάδα των ψυχοτρόπων (πρόκειται για ηρεμιστικά, αγχολυτικά, υπνωτικά κα.).

    Μάλιστα, τα ψυχοτρόπα καταλαμβάνουν τη 2η θέση από πλευράς ποσότητας (όγκου) φαρμάκων που έχουν συνταγογραφηθεί το 2021 για την ίδια ηλικιακή ομάδα, με τα υπολιπιδαιμικά φάρμακα για τον έλεγχο της χοληστερόλης να κερδίζουν οριακά την 1η θέση.
    Αλλά και στην αμέσως νεότερη ηλικιακή ομάδα, εκείνη των ατόμων ηλικίας 30- 44 χρόνων, μέσα στο 2021 συνταγογραφήθηκαν και διατέθηκαν 16,2 εκατομμύρια συσκευασίες φαρμάκων για διάφορες ψυχικές ασθένειες και διαταραχές έναντι 8 εκατομμυρίων συσκευασιών που είχαν δοθεί το 2015.

    Ειδικότερα, στην πιο ακμαία και παραγωγική ηλικιακή ομάδα, μέσα στην εξαετία 2015-2021, η κατανάλωση ψυχοτρόπων φαρμάκων διπλασιάστηκε (από 6,2 εκατ. κουτιά το 2015 συνταγογραφήθηκαν 12 εκατ. το 2021) και των ψυχοαναληπτικών σχεδόν τριπλασιάστηκε (από 1,8 εκατ. συσκευασίες το 2015 χορηγήθηκαν 4,2 το 2021).

    Τα στοιχεία προκύπτουν από τη μελέτη με θέμα «Χαρακτηριστικά της ελληνικής εξωνοσοκομειακής συνταγογράφησης 2015-2021» που εκπόνησαν ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Νίκος Πολύζος και ο λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, PhD ΔΠΘ, Γιώργος Μαυριδόγλου, και παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο ασθενών της χώρας.
    Πρόκειται ουσιαστικά για μια «ακτινογραφία» της συνταγογράφησης φαρμάκων, το αποτέλεσμα της οποίας καθορίζεται κατά τους συντάκτες της μελέτης, από τρεις παράγοντες: ηλικία, φύλο και νόσος, όπως και η ιατρική της διαχείριση.

    Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η ανάγνωση της «ακτινογραφίας» από τους ειδικούς και να γίνουν στοχευμένες προληπτικές παρεμβάσεις σε ασθένειες που χτυπούν συναγερμό μέσω της συνταγογράφησης, όπως οι ψυχικές ασθένειες.


    Η ποσότητα των φαρμάκων παρουσιάζει συνεχή αύξηση από το 2015 έως και το 2021. Ο μέσος ρυθμός αύξησης της περιόδου είναι στο 3,1%, ενώ η αύξηση το 2021 σε σχέση με το 2015 είναι της τάξης του 20,8%, λόγω και της πανδημίας COVID-19.

    Η φαρμακευτική δαπάνη παρουσιάζει σημαντική αύξηση, μεγαλύτερη της αύξησης της ποσότητας: ανήλθε στα 4,6 δις το 2021, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 31,9% σε σχέση με το 2015.

    Η μέση ανά κάτοικο δαπάνη και ποσότητα φαρμάκων ακολούθησε την ίδια πορεία. Από 324,77 ευρώ που ήταν η δαπάνη το 2015 έφτασε τα 435,9 ευρώ το 2021, και από περίπου 18,5 συσκευασίες φαρμάκων το 2015 η μέση κατανάλωση ανά κάτοικο το 2021 ήταν 23 κουτιά φαρμάκων. Τρεις περιφερειακές ενότητες, Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαϊα, καλύπτουν άνω του 50% της συνολικής ετήσιας συνταγογράφησης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. Πόσο συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες στη φαρμακευτική δαπάνη

      Το 2021 το 52,5% της φαρμακευτικής δαπάνης αφορά τις γυναίκες και το 47,5% τους άνδρες. Αυτό μεταφράζεται σε 2,4 δις ευρώ για τα φάρμακα των γυναικών και σε 2,2 δις ευρώ για τα σκευάσματα που συνταγογραφήθηκαν σε άνδρες.

      Άνω του 60% της φαρμακευτικής δαπάνης αφορά τα άτομα ηλικίας άνω των 60 χρόνων, δηλαδή γύρω στα 3 δις ευρώ κοστίζουν τα φάρμακα αυτής της ηλικιακής ομάδας. Ισχυρή παρουσία έχουν τα ψυχοφάρμακα και στην ομάδα των ατόμων ηλικίας άνω των 60 χρόνων, αλλά όχι τη σημαντική που κατέχουν στα νεότερης ηλικίας άτομα.

      Τα ψυχοτρόπα και τα ψυχοαναληπτικά βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της λίστας με τα 7 φάρμακα που συνθέτουν το 60% του όγκου των φαρμάκων που συνταγογραφούνται στους πολίτες άνω των 60 χρόνων. Η κατάταξη έχει ως εξής: φάρμακα για την υπέρταση, τον σακχαρώδη διαβήτη, αντιθρομβωτικά, αντιόξινα, καρδιολογικά, ψυχοτρόπα και ψυχοαναληπτικά.

      Από πλευράς δαπάνης μεγαλύτερη μέση κατά κεφαλή δαπάνη έχουν τα φάρμακα για τον σακχαρώδη διαβήτη, τα αντινεοπλασματικά, τα φάρμακα για τη χοληστερόλη, την υπέρταση και τη θρόμβωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η ηλικιακή ομάδα που καταναλώνει τα γενόσημα φάρμακα. Από τα 736 εκατ. ευρώ που είναι η ετήσια για το 2021 δαπάνη για τα γενόσημα φάρμακα, τα 559 εκατ. ευρώ προέρχονται από τη συνταγογράφηση για τις ασθένειες των ατόμων άνω των 60 χρόνων.

      Κοντά στα 900 εκατ. ευρώ κόστισαν το 2021 τα φάρμακα για τα άτομα ηλικίας 45 – 59 χρόνων. Ανοσοκατασταλτικοί παράγοντες και αντινεοπλασματικά φάρμακα είναι στις δυο πρώτες θέσεις της μέσης κατά κεφαλής δαπάνης και ακολουθούν φάρμακα για τον σακχαρώδη διαβήτη, τη χοληστερόλη και τα ψυχοτρόπα.

      Περίπου το 9% της φαρμακευτικής δαπάνης, ήτοι 433 εκατ. ευρώ, προορίστηκε για την κάλυψη της ηλικιακής ομάδας 30-44 χρόνων. Εκτός από τα ψυχοφάρμακα, έχουν συνταγογραφηθεί και χορηγηθεί φάρμακα για την αναιμία, αντιβιοτικά, συμπληρώματα μεταλλικών στοιχείων, αντιθρομβωτικά. Τα πιο κοστοβόρα όπως είναι αναμενόμενο, είναι τα ανοσοκατασταλτικά, τα ογκολογικά, φάρμακα κατά της αναιμίας, αντιικά και τα ψυχοτρόπα.

      Στην ηλικιακή ομάδα 15-29 χρόνων εκτός από την εκτόξευση της συνταγογράφησης ψυχοφαρμάκων μέσα στην εξαετία 2015 -2021, σοκ προκαλεί και η αύξηση της ποσότητας των αντιεπιληπτικών φαρμάκων κατά το ίδιο διάστημα. Σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες ο κύριος όγκος της συνταγογράφησης αφορά αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της αναιμίας, εμβόλια και αναπνευστικά σκευάσματα. Τη μεγαλύτερη δαπάνη προκαλούν οι ανοσοκατασταλτικοί παράγοντες και τα εμβόλια.


      Για τη φαρμακευτική κάλυψη των παιδιών ηλικίας 0-14 χρόνων δαπανήθηκαν το 2021 περίπου 121 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του όγκου των φαρμάκων συνθέτουν τα αντιβιοτικά, τα εμβόλια και τα αναπνευστικά σκευάσματα. Από πλευράς δαπάνης τα εμβόλια καταλαμβάνουν το 70% της συνολικής δαπάνης συνταγογράφησης.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  12. Kizilelma: Δοκιμές τροχοδρόμησης για το πρώτο τουρκικό τζετ UAV.
    Θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση στις αρχές του 2023.
    Σε νέες δοκιμές τροχοδρόμησης προχώρησε το νέο UAV της τουρκικής BAYKAR το αεριωθούμενο Kızılelma.
    Το μαχητικό, -όπως τουλάχιστον το οραματίζεται ο πρόεδρος της εταιρείας Selçuk Bayraktar- UAV αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το 2023.
    Σε πρώτη φάση το Kızılelma θα φέρει τον ουκρανικό κινητήρα Ivchenko-Progress AI-25TLT μέγιστης ώσης 3.790 λιβρών, ενώ σε δεύτερη φάση θα διαθέτει τον ισχυρότερο AI-322F ο οποίος θα αποδίδει ώση 5.510 λιβρών.
    Το UAV θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα έως και 1.100 χ.α.ω, θα έχει αυτονομία 5 έως 6 ωρών συνεχούς πτήσης και ακτίνα δράσης περί τα 930 χλμ.
    https://twitter.com/i/status/1594288999438450693
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. HGK-82: Οι Τούρκοι δοκιμάζουν τη νέα βόμβα κατευθυνόμενη με λέιζερ κατά σκαφών επιφανείας.
      Βίντεο από τη δοκιμή της νέας τουρκικής συλλογής HGK-82 την οποία αναπτύσσει η TÜBİTAK-SAGE για βόμβες Mk82 των 227 χλγρ. δόθηκε στην δημοσιότητα.
      Πρόκειται για την τοποθέτηση μιας συλλογής κατεύθυνσης με ακτινοβολία λέιζερ σε βόμβες Mk82 των 227 χλγρ. ή συλλογής GPS/INS.
      Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Τούρκοι η βόμβα έχει CEP 6 μέτρων, όταν χρησιμοποιείται ο συνδυασμός GPS/INS και 10 μ. όταν χρησιμοποιείτε μόνο το INS.
      Ο δέκτης ακτινοβολίας λέιζερ, τον οποίο αναπτύσσει επίσης η TÜBİTAK-SAGE έχει πεδίο θέας 315 μοιρών.
      https://twitter.com/i/status/1593286852294885378
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  13. Ο ΜΕΣΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

    ΝΙΤΣΕ: Όταν οι Έλληνες έλεγαν «ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ» δεν εννοούσαν την μετριότητα.

    Το μόνο που δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους προγόνους μας ήταν για μετριότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν την υπεροχή.

    «αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων».

    Η έννοια του μέτρου στους Έλληνες ήταν η επιλογή μιας σωστής απόστασης από δύο άκρα. Ανάμεσα στην Αφροσύνη και την Δειλία διάλεγαν το Θάρρος. Εδώ δεν υπάρχει καμία μετριότητα, κανένας «μεσαίος» χώρος.

    Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ατόμου του σημερινού "μεσαίου" χώρου;

    Πρόκειται για άτομα καλοθρεμμένα που μεγάλωσαν μέσα στα πούπουλα και χωρίς βιοποριστικές ανάγκες και προβλήματα (νάναι καλά ο μπαμπάς ή ο θείος ή "άλλοι" χορηγοί ! ), συνήθως δεν έχουν δουλέψει πολύ στην ζωή τους, είναι κατά προτίμηση μασόνοι, έχουν πάντα ισχυρούς δεσμούς με τον Ρότσιλντ, ιδεολογικά είναι λίγο μαρξιστές, λίγο φροϋδιστές και λίγο «πατριώτες», απεχθάνονται τα «άκρα», ιδίως ό,τι μυρίζει «φασισμό», συμπαθούν την «διαφορετικότητα» και την ομοφυλοφιλία και δεν ιδρώνει και πολύ το αυτί τους για τα πραγματικά προβλήματα του εργαζόμενου λαού και του έθνους. Οι ίδιοι γίνονται θηρία ανήμερα αν θίξει κανείς τα στενά τους οικονομικά συμφέροντα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ "ΜΕΣΑΙΟΥ" ΧΩΡΟΥ (δηλαδή του ανύπαρκτου χώρου).


    Η αδυναμία ή η απροθυμία να λάβουν οι Έλληνες πολιτικοί θέση, η έλλειψη θέσεων, η στρατηγική της πονηρής φυγομαχίας που εξυπονοεί και πονηρή αποφυγή ανάληψης ευθύνης, είναι ουσιαστικά αυτό που πρεσβεύουν οι πολιτικοί του «μεσαίου» χώρου. Αυτό βέβαια το κάνουν γιατί, από πίσω, είναι δεσμευμένοι με άλλα ύποπτα συμφέροντα. Μ’ αυτόν τον τρόπο θέλουν να έχουν και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο. Η ετυμολογία της λέξης δημοκρατία είναι δήμος + κρατώ, δηλαδή ο λαός εξουσιάζει και αποφασίζει. Η στρατηγική του «μεσαίου» χώρου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση υπεύθυνη πολιτική στάση και υποδηλώνει πλήρη πολιτική απραξία και φυγομαχία. Όταν ένας «μεσαίος» πολιτικός απέχει ουσιαστικά από την πολιτική διαδικασία, αρνούμενος να λάβει συγκεκριμένες θέσεις και αποφάσεις, με αυτή την επιλογή του καθορίζει και την τύχη όλων μας, όχι μόνο την δική του. Αυτήν την δόλια συμπεριφορά την είχαν διακρίνει ήδη οι αρχαίοι Έλληνες και τιμωρούσαν τους πολιτικούς που δεν λάμβαναν θέσεις, τους πολιτικούς δηλαδή του «μεσαίου» χώρου. Στην αρχαία Αθήνα ο Σόλων ψήφισε νόμο με τον οποίο στερούσε τα πολιτικά δικαιώματα από όσους δεν έπαιρναν σαφή θέση πάνω στα πολιτικά και κοινωνικά θέματα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...