ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

25 Φεβρουαρίου 2022

ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΤΡΟΤΣΚΥ: "ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΓΡΟΙ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΔΕΡΜΑ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΩΔΗ ΥΠΑΡΞΗ". ΠΩΣ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΣΤΑΛΙΝ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΡΟΤΣΚΥ.

Πούτιν: "Οι ΗΠΑ δεν είναι πια μια λευκή χώρα ευρωπαίων, οι λευκοί είναι πλέον μειονότητα στον κόσμο - εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να διατηρήσουμε τον πολιτισμό μας".


"ΦΑΡΕΝΑΪΤ 451". Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.

 

 
 

Το  φρικτό  τέρας  του  εβραιοκομμουνισμού  έλαβε  τέλος  το    1989,  αφού  κατατυράννησε  την  Ρωσία  για  72  χρόνια.  Πρωταθλητές  στην  απαλλαγή  της  Ρωσίας  από τον  κομμουνισμό    οι  εβραιορώσοι,  οι  παππούδες  των  οποίων  είχαν  πρωτοστατήσει  στην  επιβολή  του  κομμουνισμού  "για  να  χτίσουν  τον  σοσιαλισμό".     

Δεν  υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο, που να μην εντυπωσιάζεται από το γεγονός, ότι ΜΟΛΙΣ  ΕΠΕΣΕ  Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ  στην Ρωσία το 1989, (ΟΛΟΙ τώρα  πλέον ξέρουν ποιοί και γιατί τον φτιάξανε και γιατί τον γκρεμίσανε, δεν τους εξυπηρετούσε αρκετά σήμερα),  χιλιάδες - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ - υποτίθεται φτωχοί προλετάριοι εβραίοι  εργάτες  της  Ρωσίας, βρέθηκαν το 1989, ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, τραπεζίτες,  πάμπλουτοι εκατομμυριούχοι και σήμερα αγοράζουν ελληνικά νησιά.


Ο ΛΕΝΙΝ ΕΙΠΕ:

1. «ΝΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟ».
2. «ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ»
3. «Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΡΩΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΕΒΡΑΙΟΣ Ή ΕΧΕΙ ΕΒΡΑΪΚΟ ΑΙΜΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ».
Βλαδίμηρος Ίλιτς Ουλιάνωφ ή Λένιν (1870 – 1924, το γένος Ισραήλ ( ! ) Μπλάνκ - Μπέργκ).


ΤΡΟΤΣΚΥ:

«Πρέπει να μετατρέψουμε τη Ρωσία σε μια έρημο που θα κατοικείται από λευκούς νέγρους πάνω στους οποίους θα επιβάλουμε τυραννία, μια τυραννία που οι πιο τρομεροί δεσπότες της Ανατολής είχαν ποτέ ονειρευτεί. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτή θα είναι μια τυραννία της αριστεράς, όχι μια τυραννία της δεξιάς. Θα είναι μια κόκκινη τυραννία και όχι μια λευκή».
«Εννοούμε τη λέξη “κόκκινη” στην κυριολεξία, γιατί θα φέρουμε τέτοιες πλημμύρες αίματος, που θα κάνουν κάθε ανθρώπινη απώλεια που έγινε στους καπιταλιστικούς πολέμους, αδύνατη σε σύγκριση. 
Οι μεγαλύτεροι τραπεζίτες πέρα από τον ωκεανό θα εργαστούν όσο το δυνατόν πιο στενά μαζί μας. 
Αν κερδίσουμε την επανάσταση, θα δημιουργήσουμε τη δύναμη του Σιωνισμού πάνω στο ναυάγιο της κηδείας της επανάστασης, και θα γίνουμε μια δύναμη, μπροστά στην οποία όλος ο κόσμος θα γονατίσει. Θα δείξουμε ποια είναι η πραγματική δύναμη. Μέσω της τρομοκρατίας και των λουτρών αίματος, θα υποβιβάσουμε τη Ρωσική διανόηση σε μια κατάσταση πλήρους αποβλάκωσης και ηλιθιότητας και σε μια ζωώδη ύπαρξη ... Αυτή τη στιγμή, οι νέοι άνδρες μας με τα δερμάτινα μπουφάν τους, οι γιοι των ωρολογοποιών από την Οδησσό, την Όρσα, την Gomel και την Vinnitsa, (πόλεις με μεγάλο εβραϊκό πληθυσμό) ξέρουν πώς να μισούν οτιδήποτε ρώσικο. Τι ευχαρίστηση παίρνουν καταστρέφοντας την ρώσικη διανόηση - αξιωματικούς, ακαδημαϊκούς και συγγραφείς ...»

* Όπως αναφέρεται στα «Απομνημονεύματα του Aron Simanovich», (“Memoirs of Aron Simanovich”) ενός Εβραίου κοσμηματοπώλη στην αυλή του Τσάρου, που ενήργησε ως γραμματέας και βοηθός του Ρασπούτιν και επεδίωξε να επηρεάσει τον Τσάρο (μέσω του Ρασπούτιν) προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση των Εβραίων στη Ρωσία. Τα απομνημονεύματα γράφτηκαν το 1928, αλλά μόλις τώρα μεταφράστηκαν στα αγγλικά. Τα παραπάνω λόγια βρίσκονται και σε πολυάριθμες ρωσικές ακαδημαϊκές εργασίες, συμπεριλαμβανομένης της «Φύσης του Σιωνισμού» (‘The Nature of Zionism’) του Vladimir Stepin, που δημοσιεύθηκε (στα ρωσικά) στη Μόσχα, το 1993 και μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον Clive Lindhurst.


«Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που κυβέρνησαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Αυτό  δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαές και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι και  σήμερα  στα χέρια των δραστών».       
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΣΟΛΖΕΝΙΤΣΙΝ  (1918 - 2008)



Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο, που να μην εντυπωσιάζεται από το γεγονός, ότι ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΕ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ στην Ρωσία το 1989 (ΟΛΟΙ πλέον ξέρουν ποιοι και γιατί τον φτιάξανε και γιατί τον γκρεμίσανε, δεν τους εξυπηρετούσε αρκετά σήμερα), χιλιάδες - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ - υποτίθεται φτωχοί προλετάριοι εβραίοι της Ρωσίας, βρέθηκαν το 1990, ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, πάμπλουτοι  εκατομμυριούχοι και σήμερα αγοράζουν ελληνικά νησιά.


Το  1989  οι  ιουδαϊκές  τράπεζες  της  Νέας  Υόρκης  που  δημιούργησαν  τον  κομμουνισμό  στην  Ρωσία  το  1917  αποφάσισαν  να  καταργήσουν  τον  κομμουνισμό.    Η  ενέργεια  δεν  ήταν  καθόλου  δύσκολη  γι  αυτούς.  Όπως  το  1917,  στην  κομμουνιστική  επανάσταση,  πρωταγωνιστής  ήταν  ο  ρωσικός  εβραϊσμός,  έτσι  και  72  χρόνια  αργότερα  ο  ρωσικός  εβραϊσμός  ανέτρεψε,  αριστοτεχνικά,  την  κομμουνιστική  διακυβέρνηση.
Το  1992   ο  πρόεδρος  της  Ρωσίας  Μπόρις Γιέλτσιν υπέγραψε το Ουκάζιο για την (ιουδαϊκή) ιδιωτικοποίηση στην Ρωσία με τα  κουπόνια.
Η  φαεινή  του  Σόρος,  «φιλάνθρωπου» και επενδυτή, προς  τον  Ρώσο  πρόεδρο  Γιέλτσιν  καθώς και των ειδικών της τράπεζας Goldman Sachs, η οποία εμπλεκόταν σε τεράστιες κερδοσκοπικές δραστηριότητες  και  του "Γάλλου" Ντανιέλ Κοέν  για  να  αρπάξουν  όλο  τον  πλούτο  της  Ρωσίας  ήταν  η διανομή κουπονιών ιδιωτικοποίησης σε "150 εκατομμύρια Ρώσους, ακόμα και σε βρέφη", μέσω των οποίων μπορούσαν να αγοράσουν τις μετοχές των επιχειρήσεων. Πιεσμένοι από τις ανάγκες του σήμερα, οι περισσότεροι δικαιούχοι έσπευσαν να ξαναπουλήσουν τα κουπόνια τους, τα οποία εξαγόρασαν σε εξευτελιστικές τιμές οι ιουδαίοι  διευθυντές των βιομηχανικών ή χρηματοπιστωτικών ομίλων και τα εγκληματικά δίκτυα. 
ΤΟ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:  τρία  εκατομμύρια  ρωσοεβραίων  έγιναν  πάμπλουτοι  και  150  εκατομμύρια  Ρώσοι  φτώχυναν  ακόμη περισσότερο.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Ένας πίνακας που, μεταφορικά, θα απεικόνιζε την σχεδόν πενηντάχρονη κυριαρχία της «Γενιάς του  Πολυτεχνείου»  πάνω  στις  πλάτες  του σκλαβωμένου Ελληνικού  λαού.

ΔΙΑΣΗΜΟΣ  ΠΙΝΑΚΑΣ  ΤΟΥ  ΝΤΙΕΓΚΟ  ΡΙΒΕΡΑ:  ΜΑΡΞ,  ΕΝΓΚΕΛΣ, ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ ΚΑΙ  ΤΡΟΤΣΚΥ.  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ  ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ  ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ΜΑΖΙ, ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ. 

Όλοι γνωρίζουν  σήμερα,  ότι  δεν  θα  γινόταν  ποτέ  αυτή η  περιβόητη εβραιοκομμουνιστική  επανάσταση του  1917  στην  Ρωσία, αν  οι  πλούσιοι  εβραίοι  τραπεζίτες  των  ΗΠΑ, (Σιφ, Βάρμπουργκ, Ροκφέλλερ, Πάρβους  και  Σία), δεν χρηματοδοτούσαν  τους  εβραιοκομμουνιστές με  μπόλικα  δολάρια.  Η ιστορία  έχει  καταγράψει ακριβώς  ποιοι  εβραιοαμερικανοί  τραπεζίτες  έκαναν  την  δουλειά. Σε έναν ολόκληρο  τοίχο στον δεύτερο όροφο του Μεγάρου Καλών Τεχνών (Palacio Bellas Artes), σε μια γωνιά της Alameda Central στο Centro Historico της Πόλης του Μεξικού, βρίσκεται ένας τεράστιος πίνακας ζωγραφικής.  Τον  πίνακα αυτόν ο εβραίος τραπεζίτης Nelson Rockefeller ανέθεσε  να  τον ζωγραφίσει ο διάσημος  Μεξικανός κομμουνιστής ζωγράφος  Ντιέγκο Ριβέρα  Μάλιστα  ο  ίδιος ο εβραίος Ροκφέλερ ζήτησε  από  τον  κομμουνιστή  ζωγράφο να  απεικονίζεται δίπλα δίπλα με τον Λέον Τρότσκι, που περιβάλλεται από άλλους  διάσημους κομμουνιστές, συμπεριλαμβανομένου του Καρλ Μαρξ, (ΟΛΟΙ  ΙΟΥΔΑΙΟΙ).  

Αρχικά ο πίνακας εμφανίστηκε στο Κτίριο RCA (τώρα GE) στο   Rockefeller Center στη Νέα Υόρκη.

Ο Ροκφέλερ τον αφαίρεσε αθόρυβα,  κατά τη διάρκεια της αντι-κομμουνιστικής αντίδρασης της  Επιτροπής για τις Αντιαμερικανικές Δραστηριότητες που  σύστησε το Κογκρέσο  και   τον  ξαπέστειλε  στο  Μεξικό,  για  να μην βλέπουν  καθημερινά  οι  Αμερικανοί  ποιοι  πλούσιοι   εβραίοι  των  ΗΠΑ  δημιούργησαν  τον κομμουνισμό  στην  Ρωσία.

"Πως θα σας φαινόταν, λοιπόν, αν κάποιος σοβαρός πανεπιστημιακός μελετητής σας έλεγε ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση δεν ήταν μόνον διακαής πόθος των Λένιν, Τρότσκι, Στάλιν, αλλά και των J.P. Morgan, J.D. Rockfeller και λοιπών επιφανών «παρεπιδημούντων» της Wall Street; Εξωφρενικό ψέμα; Μύθευμα ολκής; Είναι δυνατόν να συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο; Δεν ήταν οι μπολσεβίκοι ορκισμένοι εχθροί του καπιταλισμού; Εξοντώθηκαν, άμεσα ή έμμεσα, εκατομμύρια άνθρωποι στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης αντιπαλότητας; Δεν ζήσαμε για δεκαετίες σε μια γαιόσφαιρα χωρισμένη σε αντίπαλα κοινωνικοπολιτικά στρατόπεδα; Σε δύο συστήματα παραγωγής εκ διαμέτρου αντίθετα;"

Πάντα οι σοσιαλκομμουνιστές έτρεφαν μια ιδιαίτερη αγάπη προς τους τραπεζίτες. Από την γέννησή του το εβραιοκομμουνιστικό κίνημα ήταν στενά δεμένο με το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης του Σιφ. Εβραιοκομμουνιστική λέπρα - Τραπεζίτες, ένα Σέκελ με δύο όψεις, κώλος και βρακί. Οι σοσιαλκομμουνιστές δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το χρηματιστηριακό κεφάλαιο. Μόνο το παραγωγικό κεφάλαιο (το βιομηχανικό), είναι το κακό, γιατί μπορεί αυτό να μην βρίσκεται εξ ολοκλήρου στα δικά μας χέρια. Για το χρηματιστηριακό δεν το συζητάμε. Ούτως ή άλλως ξέρουμε σε τι χέρια είναι.

 

Ο Σάββας Κωφίδης, ένας «μεγάλος» ποδοσφαιριστής, με νοημοσύνη καρότου, δήλωσε: «Ο πλανήτης γη δεν ανήκει σε κανέναν. Επειδή η ελληνική γλώσσα είναι τεράστια, αν μπορεί κάποιος ας μου πει τι σημαίνει «μετανάστης», τι «πρόσφυγας», τι «Γερμανός» και τι « Έλληνας». Εγώ δεν γνωρίζω αυτές τις έννοιες. Το μόνο που ξέρω και θέλω να ανακαλύπτω καθημερινά είναι ο «άνθρωπος».
Αυτή η Γη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, έχω το δικαίωμα να πάω σε οποιοδήποτε μέρος θέλω και να ζήσω, γιατί αναγκάζομαι να φύγω από τον τόπο μου όπως έφυγαν οι Έλληνες και συνεχίζουν να το κάνουν. Για μένα πατρίδα δεν είναι το μέρος καταγωγής μου, αλλά είναι όλη η Γη».

Δυστυχώς τέτοιες σκέψεις είναι πολύ συνηθισμένες στον ηλίθιο βαλκανικό ανθυπολαό (με μέσο δείκτη Νοημοσύνης 92), γιαυτό αρχίζει να εξαφανίζεται σιγά σιγά από την γη.
Ένας λαός με δείκτη νοημοσύνης στα επίπεδα της καθαρής βλακείας. Πως θα επιβιώσει ένας τέτοιος λαός;
Αλλοίμονο, πολλοί «έλληνες» νομίζουν ότι η γη είναι ένα απέραντο πράσινο λιβάδι, όπου βόσκουν ήσυχα καθυστερημένες αγελάδες με γλαρά μάτια.
Δεν καταλαβαίνουν ότι η γη είναι ένας ανταγωνιστικός, βίαιος, θανατερός και επικίνδυνος κόσμος, όπου μόνο με συμμαχίες με ομοειδή, ομόαιμα όντα έχεις ελπίδες να επιβιώσεις και να αποκτήσεις απογόνους. Όταν αποκοπείς από το κοπάδι σου, από την αγέλη σου, σε τρώει ο λύκος.
Τέτοια ηλίθια όντα σαν τον Κωφίδη εξαφανίζονται αργά ή γρήγορα στην ανελέητη διαδικασία της φυσικής επιλογής. Το δυναμικό επιβίωσης που διαθέτουν είναι μηδέν.
Το θέμα όμως είναι να μην πάρουν μαζί τους στον όλεθρο και τον λαό μας.
 
 
 ΠΩΣ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΣΤΑΛΙΝ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΡΟΤΣΚΥ.
 
1940 και ο Ιουδαίος κομμουνιστής Τρότσκυ, που έσφαξε εκατομμύρια Ρώσους, εξακολουθεί να επιζεί, ύστερα από 24 απόπειρες δολοφονίας του με διάφορους τρόπους, οι περισσότερες από την Γκεπεού του κομμουνιστή Στάλιν, περιφερόμενος στον πλανήτη χωρίς διαβατήριο και ενώ έχει ζήσει τρομερά οικογενειακά δράματα, όπως την αυτοκτονία της κόρης του, της Ζενάιντας στο Βερολίνο, όταν της αφαιρέθηκε από τον Στάλιν η σοβιετική ιθαγένεια, αφήνοντας εκεί μωρό τον γιο της, τον Εστεμπαν Βολκόφ, που τελικά τον παρέλαβε ο πρώτος γιος του Τρότσκι στο Παρίσι, ο Λέον Σέντοφ, ο Λιόβα, πριν τον δολοφονήσουν και αυτόν εκεί, σε μια κλινική που εισήχθη ύστερα από μια πετυχημένη εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας.
Σύζυγος της Ζίνας και πατέρας του Εστεμπαν ήταν ο γνωστός και κλασικός φιλόλογος Πλάτωνας Ιβάνοβιτς Βολκόφ, 1898-1936 μέλος κι αυτός της Αριστερής Αντιπολίτευσης του Τρότσκι, που χάθηκε, όπως και τόσοι άλλοι, από τον μεγάλο εκκαθαριστή των παλιών κομμουνιστών Στάλιν την δεκαετία του 1930. Ο άλλος γιος του, ο Σεριόζα, χημικός, δεν μετείχε στην πολιτική και έμεινε στην ΕΣΣΔ. Δηλαδή δεν εξορίστηκε. Αυτό όμως δεν τον έσωσε. Αρκούσε το ότι ήταν γιος του Τρότσκι. Χάθηκε και αυτός σ’ εκείνη τη δεκαετία. Ο Εστεμπαν Βολκόφ στάλθηκε από τον Λέον Σέντοφ στον παππού και στη γιαγιά του στο Μεξικό.

Και όταν η Κ.Ε. του Κ.Κ. Μεξικού, με επικεφαλής τον γεν. γραμματέα του, τον διάσημο τοιχογράφο Νταβίντ Σικέιρος, μεταμφιεσμένοι, ντυμένοι χωροφύλακες, μπήκαν στον πύργο όπου έμεναν ο Τρότσκι και οι δικοί του, δήθεν για έλεγχο ασφαλείας, έβαλαν στο σημάδι την κρεβατοκάμαρά τους. Ο Τρότσκι και η Ναταλία στριμώχτηκαν σε μια γωνία και απέφυγαν τις σφαίρες, ενώ ο μικρός Εστεμπαν που ήταν στο διπλανό δωμάτιο τραυματίστηκε στο πόδι.

Ο δολοφόνος του Τρότσκι Ραμόν Μερκαντέρ, ένας Ισπανός που δήλωνε Βέλγος τροτσκιστής, παλιός πράκτορας της Γκεπεού, χρησιμοποιούσε τα ψευδώνυμα Ζακ Μορνάρ και Φρανκ Τζάκσον. Σχετίστηκε με την Αμερικανίδα τροτσκίστρια Σίλβια Αγκελόφ και έτσι μπήκε στο περιβάλλον του Τρότσκι.

Με πρόφαση πως θέλει τη γνώμη του Τρότσκι για ένα άρθρο του για την ΕΣΣΔ μπήκε στο γραφείο του στις 20 Αυγούστου του 1940 και όπως ο Τρότσκι άρχισε να το διαβάζει, έβγαλε κάτω από την καμπαρντίνα του τη φονική ορειβατική σκαπάνη και τον χτύπησε στο κεφάλι σπάζοντάς του το κρανίο.

Ο Τρότσκι αντιστάθηκε, έβγαλε μια κραυγή, τον δάγκωσε στο χέρι και του πήρε το όργανο της δολοφονίας.

Και όταν με τις φωνές του μπήκαν στο γραφείο του οι γραμματείς, οι φρουροί του και η γυναίκα του τους είπε: «Μην τον σκοτώνετε. Πρέπει να μιλήσει. Πείτε στους φίλους μου πως η 4η Διεθνής θα περάσει από την αψίδα του θριάμβου».

Την άλλη μέρα, 21 Αυγούστου, ο Τρότσκι πέθανε σ’ ένα νοσοκομείο της Πόλης του Μεξικού. Λένε πως οι επιστήμονες ζύγισαν τον εγκέφαλό του και βρέθηκε πολύ βαρύτερος από τους κανονικούς εγκεφάλους και είπαν ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν γεννιούνται συχνά.

Σε σχέση με την καμπαρντίνα που φορούσε ο Μερκαντέρ, ο Τρότσκι το είχε σχολιάσει αρνητικά την προηγούμενη μέρα που ο δολοφόνος έκανε την τελική πρόβα, θεωρώντας αγένεια το ότι δεν την έβγαλε.

Οι υπεύθυνοι για την ασφάλειά του του είχαν προτείνει να μη δέχεται κανέναν στο γραφείο του μόνος του. Αλλά ο Τρότσκι δεν το είχε δεχτεί, θεωρώντας το κακή διαπαιδαγώγηση της νεολαίας. Ετσι τελικά πέτυχε η τελευταία σταλινική δολοφονική απόπειρα και ο πρώτος ανάμεσα στους θερμιδωριανούς απαλλάχθηκε από τον μεγαλύτερο επικριτή του.

Ο δολοφόνος του Τρότσκι καταδικάστηκε για το έγκλημά του με 20 χρόνια κάθειρξη στο Μεξικό, τα οποία εξέτισε χωρίς καμιά στέρηση και με υλική άνεση πρωτοφανή.

Οταν αποφυλακίστηκε το 1961 επισκέφτηκε την Τσεχοσλοβακία και την τότε Σοβιετική Ενωση και κατέληξε στην Κούβα, όπου πέθανε το 1978. Μετά το έγκλημά του, του απονεμήθηκε από τον Στάλιν το 1940 το βραβείο του «Τάγματος του Λένιν» και το 1961 του «Ηρωα της Σοβιετικής Ενωσης» για τη δολοφονία εκ μέρους του του στενότερου συνεργάτη του Λένιν.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

16 σχόλια:

  1. Oι καλύτερες ελληνικές ειδικές δυνάμεις.
    Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (Ε.Τ.Α.) είναι τμήμα της 13ης ΔΕΕ και αποτελεί την πλέον επίλεκτη μονάδα του Ελληνικού Στρατού και κατά πολλούς, την καλύτερη ειδική μονάδα, γενικά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
    Κύρια αποστολή είναι η στρατηγική αναγνώριση, εκτέλεση αποστολών εξόντωσης πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών του εχθρού σε μεγάλο βάθος πίσω από τις εχθρικές γραμμές, καταστροφή εχθρικών εγκαταστάσεων υποδομής και ο τρόπος οργάνωσης και δράσης της μονάδας δεν έχει καμία σχέση με αυτήν άλλων μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων, ενώ πάντα η δράση της καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου.
    Λόγω της εξαιρετικής δυσκολίας αποστολής του, το ETA επανδρώνεται από μόνιμα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων.
    Οι άνδρες που το επανδρώνουν αποτελούν την ελίτ των Ελλήνων και αποτελούν μερικά από τα καλύτερα στελέχη των ειδικών δυνάμεων παγκοσμίως.
    https://youtu.be/hyzb4vFLB-k
    https://youtu.be/yo0brLgPXoA
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν προβλέψει τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις.
    Ήταν γνωστοί για την τολμηρή αρχιτεκτονική τους, τους ατρόμητους πολεμιστές και τους επαναστατικούς στοχαστές. Αλλά οι αρχαίοι Έλληνες, ήταν επίσης έμπειροι στις προγνώσεις, προβλέποντας με ακρίβεια την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, τα ανδροειδή – δολοφόνοι και τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς, σύμφωνα με έναν νέο βιβλίο.
    Η Αμερικανίδα ιστορικός Δρ. Αντριάν Μάγιορ, ισχυρίζεται πως η ελληνική μυθολογία οραματίστηκε πολλές από τις τεχνολογικές τάσεις που βλέπουμε σήμερα.
    Τολμά επίσης, να προτείνει στα αφεντικά της Silicon Valley να μάθουν ένα ή δύο πράγματα από τις ιστορίες που έγραψαν οι αρχαίοι Έλληνες πριν από 2.5000 χρόνια.
    Για παράδειγμα, σύμφωνα με την Μάγιορ, αρκετοί από τους χαρακτήρες που έφτιαξε ο Ήφαιστος, ο θεός της μεταλλοτεχνίας και των εφευρέσεων, ήταν πρόωρες προβλέψεις για την άνοδο των ανθρωποειδών ρομπότ.
    Αυτά τα μυθικά πλάσματα εμφανίστηκαν σε ιστορίες για τον Ιάσωνα και τους Αργοναύτες, την Μήδεια, τον Δαίδαλο και τον Προμηθέα. Περιλαμβάνουν επίσης τον Τάλω, «το μπρούτζινο δολοφόνο – ρομπότ», που φύλασσε το νησί της Κρήτης, και την Πανδώρα, που η Δρ. Μάγιορ περιγράφει ως πρωτότυπο του στυλ Blade Runner.
    Η Πανδώρα ήταν ένα «μαγεμένο ρομπότ» λέει, που είχε προγραμματιστεί να δίνει αιώνιο πόνο στην ανθρωπότητα.
    Η Δρ. Μάγιορ, του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, αναφέρει πολλά άλλα παραδείγματα τεχνολογικών τάσεων στην ελληνική μυθολογία στο επερχόμενο βιβλίο της «Gods and Robots: Myths, Machines, and Ancient Dreams of Technology».
    Παρόλο που οι Έλληνες δεν γνώριζαν πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει η τεχνολογία, θα μπορούσαν να αναδείξουν την άνοδό της στην κοινωνία, ισχυρίζεται.
    Τα πλοία του Οδυσσέα, για παράδειγμα, που τον οδήγησαν πίσω στην Ιθάκη, μπορεί να τα συγκρίνει κανείς με την σύγχρονη τεχνολογία GPS.
    Σε μια προφητεία των βοηθών – ρομπότ που κινούνται με τεχνητή νοημοσύνη, ο Ήφαιστος είχε δημιουργήσει μηχανικούς βοηθούς από χρυσό και τους είχε εξοπλίσει με την μάθηση και τον λόγο, στην Ιλιάδα του Ομήρου.
    Οι «Χρυσές Υπηρέτριες» σχεδιάστηκαν για να περιμένουν τις διαταγές του κυρίου τους και να ενεργούν, κάτι που μοιάζει πολύ με το μοντέρνο λογισμικό εκμάθησης των μηχανών.
    Το επικό ποίημα του Ομήρου περιγράφει επίσης αυτοτροφοδοτούμενα τροχοφόρα τρίποδα που μεταφέρουν νέκταρ και αμβροσία – μια πρόβλεψη σύγχρονων αυτόνομων υπηρεσιών παράδοσης.
    Η Δρ. Μάγιορ παροτρύνει τους κορυφαίους τεχνολόγους να αναλύσουν λεπτομερώς τις ιστορίες των Ελλήνων καθώς πλησιάζουμε σε ένα μέλλον που θα κυριαρχείται από τις αυτοματοποιημένες τεχνολογίες.
    Λέει, ότι όπως και η Πανδώρα, που είχε προγραμματιστεί από τον Ήφαιστο για να ανοίξει ένα κουτί και να απελευθερώσει τα κακά στον κόσμο, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να παρουσιάσει απρόβλεπτα προβλήματα για την ανθρωπότητα.
    Αλλά όπως το κουτί της Πανδώρας δίνει ελπίδα στην ανθρωπότητα, η Δρ Μάγιορ λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε πράγματι να επιφέρει θετικές αλλαγές – υπό τον όρο ότι θα παραμείνει υπό έλεγχο.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Βολοντίμιρ Ολεκσάντροβιτς Ζελένσκι γεννήθηκε από Εβραίους γονείς στις 25 Ιανουαρίου 1978 στο Κράιβυ Ριχ και στη συνέχεια στην ουκρανική SSR. Ο πατέρας του, Oleksandr Zelenskyy, είναι καθηγητής και επικεφαλής του τμήματος cybernetics και του υλικού υπολογιστών στο ίδρυμα οικονομικών Kryvyi Rih Η μητέρα του, Rymma Zelenska, δούλευε ως μηχανικός. Ο παππούς του, Semyon (Simon) Ivanovych Zelenskyy, υπηρέτησε στον κόκκινο στρατό (στην 57$η κατηγορία μηχανοκίνητων τυφεκιοφόρων φρουρών) κατά τη διάρκεια δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος Ο πατέρας του Semyon και τα τρία αδέλφια του σκοτώθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Πριν από την έναρξη του δημοτικού σχολείου, Zelenskyy έζησε για τέσσερα έτη στη μογγολική πόλη Erdenet, όπου ο πατέρας του εργάστηκε.
    Στην ηλικία 16, πέρασε το τεστ της αγγλικής ως ξένη γλώσσα και έλαβε μια εκπαιδευτική επιχορήγηση για να σπουδάσει στο Ισραήλ, αλλά ο πατέρας του δεν του επέτρεψε να πάει. Αργότερα κέρδισε ένα πτυχίο νομικής από το Ινστιτούτο Οικονομικών Kryvyi Rih, έπειτα ένα τμήμα του Εθνικού Οικονομικού Πανεπιστημίου του Κιέβου και τώρα μέρος εθνικό πανεπιστήμιο Kryvyi Rih, αλλά δεν συνέχισε να εργάζεται στο νομικό τομέα.
    ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυγαδεύθηκε από μισθοφόρους αμερικανούς σε μυστικό καταφύγιο ο ιουδαίος πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι.
      Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι αγνοείται εδώ και μία ώρα περίπου, ενώ οι Spetsnaz έχουν εξαπολύσει επίθεση στο προεδρικό μέγαρο του Κιέβου, καθώς «όλες οι τηλεφωνικές γραμμές που χρησιμοποιεί έχουν σιγήσει», όπως είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι με τον οποίο είχε συμφωνήσει να μιλήσουν σε συγκεκριμένο χρόνο.

      Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πριν από δύο ώρες τον δείχνουν με κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο να περιμένει ένα όχημα που θα τον απομακρύνει από το προεδρικό μέγαρο ενώ η προσωπική του φρουρά στην οποία συμμετέχουν Αμερικανοί και Βρετανοί μισθοφόροι καλύπτουν περιμετρικά την αποχώρησή του.

      Υπάρχει αγωνία για την τύχη του, αλλά άλλη πηγή λέει ότι φυγαδεύθηκε αεροπορικώς σε μυστικό καταφύγιο προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης και δεν επικοινωνεί με συμβατικό τρόπο με κανέναν, πέρα από ένα ειδικό κινητό που του έχουν προμηθεύσει οι Αμερικανοί το οποίο ελπίζεται ότι εκφεύγει από τα ηλεκτρονικά μέσα συλλογής πληροφοριών των Ρώσων.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Ιερώνυμος: «Οι προσευχές μου κατευθύνονται προς τους Ουκρανούς αδελφούς μας».
    Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος τόνισε σήμερα ότι είναι «βαθιά συγκλονισμένος και οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου κατευθύνονται προς τους Ουκρανούς αδελφούς μας, ιδιαίτερα προς τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου, και φυσικά προς τους χιλιάδες ομογενείς μας στη χώρα».


    Επιπρόσθετα, δήλωσε συγκλονισμένος «ως άνθρωπος και ως κληρικός, βλέποντας την εικόνα ενός μικρού παιδιού που με δάκρυα στα μάτια λέει ότι δεν θέλει να πεθάνει και ότι θέλει ο πόλεμος αυτός να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, αλλά και την εικόνα ενός πατέρα που με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά την κόρη του και τη σύζυγό του που φεύγουν αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο».
    Καταληκτικά, ο μακαριώτατος εύχεται και προσεύχεται «να σταματήσει αυτός ο πόλεμος τώρα, να πρυτανεύσoυν η σύνεση και η λογική και να γίνει αντιληπτό ότι όλα τα ζητήματα μπορούν να διευθετηθούν και να επιλυθούν μέσα από τον διάλογο και τη συνεννόηση και ποτέ με τη βία».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κομμουνιστής Θεοδωρικάκος: «Η καταδίκη της Ρωσίας είναι ομόθυμη από τον ελληνικό λαό».
    Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε σήμερα ότι είναι ομόθυμη η καταδίκη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία από τους Έλληνες και τόνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας σε όλη τη χώρα.


    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις κρίσιμες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη Σύνοδο Κορυφής και τα μέτρα ασφαλείας που ληφθεί σ’ όλη τη χώρα.


    Πιστεύω ότι όλη η ανθρωπότητα είναι συγκλονισμένη από αυτό που παρακολουθούμε να συμβαίνει στην Ουκρανία. Η Ευρώπη είχε πολλές δεκαετίες να ζήσει πολεμική αναμέτρηση και μάλιστα τέτοιου είδους με απόλυτη εισβολή ενός κράτους σε ένα άλλο. Ο Ελληνισμός έχει ζήσει στο παρελθόν τέτοιου είδους καταστάσεις. Κανείς δεν ξεχνά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974. Η καταδίκη της Ρωσίας και της επίθεσής της στην Ουκρανία είναι ομόθυμη από τον Ελληνικό λαό και από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.


    Η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου δε μπορεί να γίνει δεκτή. Αυτό δε μπορεί να γίνει ανεκτό από κανέναν, γι’ αυτό υπάρχουν κυρώσεις και από τις ΗΠΑ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτοχρόνως, η εισβολή στην Ουκρανία είναι και ένα μάθημα προς όλους μας. Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι σε μία γειτονιά ταραγμένη, όπως είναι η δική μας γειτονιά, οφείλουμε να παίρνουμε τα μέτρα μας, γιατί έχουμε έναν γείτονα, ο οποίος, δυστυχώς, όπως είδατε και τις τελευταίες μέρες συνεχίζει τις προκλήσεις, απίστευτη προπαγάνδα σε βάρος της χώρας. Θέλω, όμως, να σημειώσω ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή, είναι ισχυρή και από οικονομική άποψη και από πολιτική.


    Έχει αυξήσει τη δύναμη και την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και στον κόσμο και ασφαλώς έχει ενισχυθεί πάρα πολύ και στρατιωτικά μέσα από τις πρόσφατες επιλογές της κυβέρνησης, τόσο στον τομέα της αεροπορίας όσο και στο ναυτικό. Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ ισχυρή για να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να την απειλήσει στα σοβαρά.

    Αυτά ήθελα να τα υπογραμμίσω γιατί είναι θέματα, τα οποία προβληματίζουν όλους τους Έλληνες αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι πρέπει να δίνουμε σαφείς απαντήσεις. Το διεθνές δίκαιο δε μπορεί να τηρείται με εξαιρέσεις. Πρέπει να έχει καθολική ισχύ και πρέπει να επανέλθουμε στην βασική θεώρηση ότι δεν μπορεί να αλλάζουν τα σύνορα των χωρών με την ισχύ των όπλων, με την στρατιωτική ισχύ και την χρήση ωμής βίας, η οποία αναπόφευκτα έχει θύματα όχι μόνο μεταξύ στρατιωτικού προσωπικού αλλά και μεταξύ των αμάχων. Δεν μπορεί στον 21ο αιώνα τα προβλήματα να λύνονται με αυτόν τον τρόπο άρα η καθολική ισχύς του διεθνούς δικαίου είναι η μοναδική λύση για την ειρήνη και την πρόοδο της ανθρωπότητας, σημείωσε ο Τακης Θεοδωρικάκος.

    Πάντοτε υπάρχει εγρήγορση των αρχών ασφαλείας στα σύνορα, το γνωρίζετε αυτό. Βεβαίως μέχρι τώρα, οι πιέσεις που έχουν υπάρξει στην Ελλάδα για παράνομη μετανάστευση είναι από τους εξ Ανατολών γείτονες μας. Παρακολουθούμε την κατάσταση και η Ελλάδα θα δράσει στα πλαίσια των κοινών ευρωπαϊκών αποφάσεων. Σε ότι αφορά τους Έλληνες ομογενείς αντιλαμβάνεστε ότι αποτελούν ένα ιδιαίτερο σημείο ευαισθησίας για εμάς είναι για τους συμπατριώτες μας η εικόνα που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχει διάθεση μετακίνησης, ότι θέλουν να μείνουν στην χώρα, θέλουν να μείνουν στην περιοχή που σήμερα κατοικούν, άλλωστε αυτή την στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολη η οποιαδήποτε μετακίνηση μπορώ να σας πω καθώς το ελληνικό στοιχείο βρίσκεται σε περιοχές, που είναι πολεμικό πεδίο και κάθε μετακίνηση θα ήταν πολύ – πολύ επικίνδυνη. H Ελληνική Αστυνομία παίρνει τα μέτρα της σε όλους τους ενδεχόμενους χώρους που θα γίνουν συγκεντρώσεις προκειμένου να διαφυλάσσεται η τάξη, κατέληξε ο Τάκης Θεοδωρικάκος
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Αντί για το σήμα της ειρήνης των χίππυδων έβαλαν το σήμα της Mercedes.
    Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση, για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επέμβαση από τους Ρώσους, ωστόσο έκανε ένα λάθος στη φωτογραφία με το σήμα της ειρήνης, με αποτέλεσμα να γίνει χαμός στο Twitter.


    Αντί να συνοδεύσουν την ανάρτησή τους με το αντιπολεμικό μήνυμα, βάζοντας το σήμα της ειρήνης, έβαλαν το σήμα... της Mercedes.

    Στην ανακοίνωση αναφερόταν: «Ο εφιάλτης του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη, με γνωστό αφήγημα και τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες. Προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση της ειρήνης. Να μη γίνει ένας ακόμα λαός θυσία στον βωμό των ιμπερεαλιστικών σχεδιασμών των μεγάλων δυνάμεων».

    Μάλιστα, υπάρχει και ορθογραφικό λάθος, καθώς στο κείμενο γράφουν «ιμπερεαλιστικών σχεδιασμών», προφανώς θέλοντας να γράψουν «ιμπεριαλιστικών».

    Το λάθος αυτό ακολούθησε ένα κύμα σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φυσικά, όταν οι υπεύθυνοι κατάλαβαν την γκάφα τους, μετά από λίγη ώρα η ανάρτηση αυτή διορθώθηκε.

    Παρ' όλα αυτά, η αντίδραση δεν ήταν το ίδιο γρήγορη σε όλες τις περιπτώσεις. Για παράδειγμα, στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου χρειάστηκαν πάνω από 7 ώρες για να γίνει η διόρθωση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυβερνοεπίθεση στη Ρωσία εξαπέλυσαν οι Anonymous (της CIA), μετά την επέμβαση στην Ουκρανία.

    Στην κήρυξη ενός διαφορετικού πολέμου σε βάρος της Ρωσίας προχώρησαν οι Anonymous το βράδυ της Πέμπτης μετά την απόφαση της Μόσχας να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση σε βάρος της Ουκρανίας.

    «Η συλλογικότητα των Anonymous κηρύσσει και επίσημα τον κυβερνοπόλεμο σε βάρος της ρωσικής κυβέρνησης» ανέφεραν χαρακτηριστικά σε ανάρτησή τους στο Twitter.

    Οι Anonymous ανακοίνωσαν επίσης το βράδυ της Πέμπτης ότι κατάφεραν να «ρίξουν» την ιστοσελίδα του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού RT News.

    Η επίθεση των Anonymous πραγματοποιείται την ώρα που Βρετανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν τώρα για μία μεγάλη «διαρροή» των κυβερνοεπιθέσεων και στη Δύση. Οι βρετανικές εταιρείες προειδοποίησαν πρόσφατα για ρωσική «διαρροή» στον κυβερνοχώρο από την Ουκρανία.



    Εν έτει 2022 οι πόλεμοι δεν γίνονται μόνο στο φυσικό πεδίο μάχης. Η Ρωσία, η Ουκρανία και οι σύμμαχοί τους έχουν την ικανότητα να εξαπολύουν τεράστιες κυβερνοεπιθέσεις που χρηματοδοτούνται από το κράτος. «Βαδίζουμε προς τον μεγαλύτερο κυβερνοπόλεμο στην ιστορία;» είναι ο τίτλος ανάλυσης στο New Scientist.

    Στις 22 Φεβρουαρίου, Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε τους οργανισμούς να βελτιώσουν την άμυνά τους στον κυβερνοχώρο. Παρόμοιες προειδοποιήσεις υπάρχουν και στις ΗΠΑ, με την Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών να καλεί σε επιφυλακή τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Ο κίνδυνος εισβολής στα συστήματα πληροφορικής είναι αυξημένος, τόνισε.

    Στις 23 Ιανουαρίου το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ προειδοποιούσε ότι «η Ρωσία διατηρεί μια σειρά επιθετικών εργαλείων στον κυβερνοχώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει εναντίον αμερικανικών δικτύων». Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προειδοποίησε επίσης για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

    Μέρος του κινδύνου δεν προέρχεται από μια άμεση ρωσική επέμβαση σε υποδομές εκτός Ουκρανίας – αν και αυτό θα μπορούσε να συμβεί – αλλά από μια επίθεση στο δίκτυο πληροφοριών της χώρας που επηρεάζει τις δυτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, μία στις πέντε εταιρείες του Fortune 500 βασίζεται στον τομέα εξωτερικής ανάθεσης πληροφορικής της Ουκρανίας.

    «Έχουμε δει στο παρελθόν ότι η Ρωσία έχει και την πρόθεση και την ικανότητα να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση μέσω κυβερνοεπιθέσεων», λέει ο Jamie MacColl από τη βρετανική δεξαμενή σκέψης Royal United Service Institute. Το Κέντρο Επιστήμης και Διεθνών Υποθέσεων Belfer του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ κατατάσσει τη Ρωσία στην τέταρτη θέση στον Εθνικό Δείκτη Κυβερνοδύναμης, πίσω από τις ΗΠΑ, την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο.
    Z.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ρώσοι χάκερ.

      Η Ρωσία διαθέτει τουλάχιστον τρεις στρατιωτικές μονάδες εντός της GRU, της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών, που είναι σε θέση να εξαπολύουν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το αμερικανικό Κογκρέσο το Φεβρουάριο του 2022. Δύο από αυτές τις μονάδες –26165 και 74455 – ήταν υπεύθυνες για επίθεση σε διακομιστές πολιτικής εκστρατείας και κλοπή εγγράφων και email που χρησιμοποιήθηκαν για να εκτροχιάσουν την προσπάθεια της Χίλαρι Κλίντον να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ το 2016.
      Τον Οκτώβριο του 2020, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες σε μέλη της Μονάδας 74455 για μια μακροχρόνια κυβερνοεπίθεση κατά της Ουκρανίας μεταξύ 2015 και 2016. Η μονάδα 74455 έχει επίσης συνδεθεί από τις αμερικανικές αρχές με επιθέσεις κατά της Γεωργίας το 2018 και το 2019 – τις οποίες η Ρωσία προσπάθησε προηγουμένως να θέσει υπό την επιρροή της – και την επίθεση NotPetya το 2017 κατά της Ουκρανίας, η οποία προκάλεσε εκτεταμένη αναστάτωση στα συστήματα πληροφορικής παγκοσμίως.

      «Είναι η υπόθεση NotPetya που τροφοδότησε πολλούς φόβους σχετικά με την επέκταση της κρίσης, είτε ηθελημένα είτε ακούσια», λέει ο MacColl. Ρώσοι χάκερ εργάζονται κατά της Ουκρανίας από το 2014, όταν η Ρωσία εξαπέλυσε για τελευταία φορά επίθεση κατά της χώρας, λέει η ουκρανική κυβέρνηση.

      Χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις σε λίγους μήνες

      Τους πρώτους 10 μήνες του 2021, η Ουκρανία βομβαρδίστηκε με 288.000 κυβερνοεπιθέσεις, με την κυβέρνηση να δείχνει ξανά το δάχτυλο στη Ρωσία. Τις τελευταίες εβδομάδες, ξεκίνησε αυτό που πιστεύεται ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό (DDoS) στην ιστορία της Ουκρανίας. Κατέστρεψε πολλές τράπεζες και κυβερνητικά τμήματα της Ουκρανίας.
      Οι κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ απέδωσαν την επίθεση στη GRU της Ρωσίας. Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας συγκεντρώνουν δυνάμεις κυβερνοασφάλειας για να αποκρούσουν τις ρωσικές επιχειρήσεις . Στις 22 Φεβρουαρίου, η ομάδα ταχείας αντίδρασης στον κυβερνοχώρο, υπό την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας της Λιθουανίας έσπευσε για να βοηθήσει τα ουκρανικά ιδρύματα να αντιμετωπίσουν την αυξημένη απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

      Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας είπε πρόσφατα στο κοινοβούλιο ότι μια -σχεδιασμένη από καιρό- υπηρεσία για την αντιμετώπιση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, η National Cyber Force, έχει «ήδη δημιουργηθεί» και αυξάνεται σε μέγεθος.

      Όλα δείχνουν ότι οι ψηφιακές επιθέσεις είναι και θα είναι ένας μεγάλος παράγοντας στη ρωσική σύγκρουση, θα εξελιχθεί όμως σε γενικευμένο κυβερνοπόλεμο; Οι ειδικοί πιστεύουν πως όχι. «Προς το παρόν, φαίνεται ότι οι περισσότερες τέτοιες εισβολές θεωρούνται ψηφιακή κατασκοπεία και δολιοφθορά και όχι πλήρης σύγκρουση», λέει η Αγκνες Βενέμα στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. Κίνα: «Κατανοούμε τις νόμιμες ανησυχίες της Ρωσίας σε θέματα ασφαλείας».
    Την κατανόηση της για τις νόμιμες ανησυχίες της Ρωσίας σε θέματα ασφάλειας έδειξε η Κίνα δια μέσου του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπόν στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο.


    Η Κίνα επανέλαβε πως πιστεύει στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών, αλλά είπε πως θεωρεί ότι το θέμα της Ουκρανίας έχει το δικό του περίπλοκο και ειδικό ιστορικό υπόβαθρο.

    Ο Ουάνγκ ανταπέδωσε το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι όποια χώρα υποστηρίξει την εισβολή της Ρωσίας θα "στιγματιστεί", λέγοντας ότι οι χώρες που παρενέβησαν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων είναι εκείνες που θα δουν τη φήμη τους να αμαυρώνεται.


    Απαντώντας σε ερώτηση αν η Κίνα είναι έτοιμη να αυξήσει τις αγορές ρωσικού αερίου ως απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, ο Ουάνγκ είπε: "Οι κυρώσεις δεν ήταν ποτέ ένας αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης προβλημάτων. Ελπίζουμε πως οι εμπλεκόμενες πλευρές μπορούν να εργαστούν σκληρά προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα μέσω διαλόγου και διαβούλευσης".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τζέφρυ Παπανδρέου: «Η Ρωσία υπονομεύει κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου και του δικαιώματος αυτοδιάθεσης κάθε λαού».

    Στην κατηγορηματική καταδίκη της επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία που «υπονομεύει κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου», προχώρησε από τη Βουλή, ο Γιώργος Παπανδρέου.


    Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια επερώτησης για τα αγροτικά ζητήματα, αναγνώρισε πως η κατάσταση είναι δύσκολη και πως από τις κυρώσεις «θα πονέσουμε», ωστόσο διείδε και μια ευκαιρία για βαθύτερη ενοποίηση της Ευρώπης. Όπως είπε μάλιστα, η χώρα μας χρειάζεται εθνική στρατηγική αλλά και ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις που για να επιτευχθούν θα πρέπει να αλλάξει στάση η κυβέρνηση.

    «Είναι βαριά η σκιά της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με ανυπολόγιστο κίνδυνο για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ειρήνη! Υπονομεύει κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου και του δικαιώματος αυτοδιάθεσης κάθε λαού. Η υφήλιος παρακολουθεί με δέος τις δραματικές εξελίξεις σε έναν πόλεμο παραλογισμού! Θα εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα για το πως θα αντιδράσει η παγκόσμια κοινότητα για το αν θα επικρατήσουν οι αρχές του Διεθνούς Δικαίου ή θα δοθεί το μήνυμα ότι επικρατεί γυρίσαμε στις εποχές του δικαίου του ισχυρού», είπε και πρόσθεσε: «βρισκόμαστε σε μια ρευστή κατάσταση για το τι θέλει ο Πούτιν αλλά και τις πιθανές κινήσεις των ΕΕ και ΗΠΑ. Η κατάσταση αυτή θα προκαλέσει αλλαγές πολιτικές στην Ευρώπη και όχι μόνο! Βραχυπρόθεσμα έχουμε κυρώσεις που όλοι θα πονέσουμε- και οι αγρότες- αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να αποτελέσουν ιστορική ευκαιρία για βαθύτερη ενοποίηση ΕΕ».


    Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε η χώρα να γίνει συνδιαμορφωτής των πολιτικών που θα προκύψουν αλλά και να προχωρήσει σε μια εθνική στρατηγική για τον πρωτογενή τομέα. «Είναι ώρα για ευρύτερες συναινέσεις όμως αυτές δεν μπορούν να υπάρξουν αν η κυβέρνηση μένει δέσμια πελατειακών συμφερόντων, αν δεν κάνει διαβούλευση για μεγάλα θέματα όπως το ταμείο ανάκαμψης αλλά και τις εμμονές ελεύθερης αγοράς», κατέληξε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΕΘΑΝΕ Ο ΤΣΟΒΟΛΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ.
    «Eφυγε» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Τσοβόλας νοσηλευόταν διασωληνωμένος, καθώς εδώ και καιρό έδινε μάχη με τον καρκίνο.

    Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα.

    Ο Δημήτρης Τσοβόλας είχε συνδέσει το όνομά του με την φαύλη οικονομική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου το 1988-1989 που οδήγησε την χώρα πρακτικά στην πρώτη πτώχευσή της και έμεινε στην ιστορία από το σύνθημα των οπαδών του ΠΑΣΟΚ «Τσοβόλα δώστα όλα»!

    Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ το 1977, και επανεκλέχθηκε εύκολα το 1981 και ξανά το 1985.


    Το Μάιο του 1991 προσήχθη στο Ειδικό Δικαστήριο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Κοσκωτά - Καλκάνη και καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 1992 σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων χάνοντας έτσι τη βουλευτική του έδρα. Διακρίθηκε για τη μαχητικότητα του κατά τη διάρκεια της δίκης.

    Αρνήθηκε να εξαγοράσει την ποινή του και για το ποσό έγινε έρανος μεταξύ των μελών του ΠΑΣΟΚ. Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993 η Βουλή των Ελλήνων του απένειμε χάρη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γερμανία: «Δε θα παραδώσουμε όπλα στον ιουδαίο Ζελένσκι».
    Την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να μην παραδώσει όπλα στην Ουκρανία επανέλαβε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, λέγοντας παράλληλα πως η Γερμανία παραμένει σε ετοιμότητα να δεχθείς Ουκρανούς πολίτες.

    «Δεν εγκρίνουμε την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό», δήλωσε η κυρία Φέζερ στο δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ZDF της Γερμανίας, κληθείσα να σχολιάσει νέο αίτημα του Κιέβου.

    Οι δήμοι και οι κοινότητες εξέφρασαν τη βούλησή τους να βοηθήσουν αμέσως μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, πρόσθεσε η Φέζερ, αλλά διευκρίνισε ότι σε πρώτη φάση θα στηριχτούν οι γειτονικές χώρες της Ουκρανίας, προκειμένου να φιλοξενήσουν ανθρώπους που θα εγκαταλείψουν τη χώρα τους.


    Αναφερόμενη στον κίνδυνο ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων, η Νάνσι Φέζερ εξέφρασε την εκτίμηση ότι βασικός στόχος θα είναι η Ουκρανία, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι και η Γερμανία έχει θωρακιστεί για κάθε ενδεχόμενο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιουδαίος Ζελένσκι προς ΕΕ: «Ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό».

    Μήνυμα στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε ο φυγάς Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

    Στην τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του ισραηλινού Walla News ο Ζελένσκι φέρεται να τους είπε: «Μπορεί να είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό», ενώ οι δυνάμεις των Spetsnaz και της GRU τον αναζητούν σε ολόκληρη την Ουκρανία σε ένα ανθρωποκυνηγητό που θυμίζει αυτό του Σαντάμ Χουσεΐν και του Μουαμάρ Καντάφι.

    Πριν από λίγες ώρες διέφυγε της σύλληψης από το προεδρικό μέγαρο και τώρα αναζητείται από ειδικές ομάδες δίωξης τρομοκρατών και παρανόμων.
    Πριν λίγο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αποκάλυψε πως σκοπός της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία «είναι η προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια».


    «Ένα άλλο καθήκον της επιχείρησης είναι να φέρει το καθεστώς των ανδρείκελων που ήρθε στην εξουσία το 2014 σε ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα ενώπιον της δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν αυτά τα χρόνια εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και να πραγματοποιήσει την αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας» δήλωσε δε η διπλωμάτις.

    «Το μόνο που μπορεί να κάνει το καθεστώς του Κιέβου είναι να συμμορφώνεται με εντολές που έρχονται πέρα από τον ωκεανό οι οποίες δεν είναι προς το συμφέρον του ρωσικού λαού» τόνισε η Ζαχάροβα.
    Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε παράλληλα τη Γαλλία ότι ευθύνεται για τη στασιμότητα των διαπραγματεύσεων στο Ουκρανικό. Υποστήριξε είναι «πλέον είναι μέρος της υστερίας που περιβάλλει τη Ρωσία".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ντόρα Μπακογιάννη: «Η Ελλάδα είναι από τη σωστή πλευρά της ιστορίας». ΕΜΑΘΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ.
    Για την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία μίλησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμώντας πως έχουμε μπει σε μια νέα εποχή για την οποία η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη «καθώς έχει παραδώσει την άμυνά της στις ΗΠΑ και την ενεργειακή της ασφάλεια στη Ρωσία».


    «Δεν μπορούσε να διανοηθεί η Ευρώπη πως θα ξυπνήσει μια μέρα και όλες οι αξίες θα έχουν χαθεί», ανέφερε η βουλευτής, επισημαίνοντας πως «μπαίνουμε σε μια δύσκολη εποχή, δεν ξέρουμε τι μας περιμένει στον ενεργειακό τομέα, δεν ξέρουμε ποιες μπορεί να είναι οι αντιδράσεις Πούτιν».

    Ολοκληρώνοντας, η βουλευτής τόνισε πως πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, προετοιμασμένοι και να ξέρουμε πως η Ελλάδα είναι «από τη σωστή πλευρά της ιστορίας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΓΩΝΟΥΝ: Ζητά από το Ισραήλ να μεσολαβήσει για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
    Το Ισραήλ διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες.
    Από τον ισραηλινό ομόλογό του Ναφτάλι Μπένετ, ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι να μεσολαβήσει για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
    Το Ισραήλ είναι μια χώρα που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες, ενώ η πρόταση ήταν οι συνομιλίες να διεξαχθούν στην Ιερουσαλήμ.

    Ο Ουκρανός πρόεδρος επικοινώνησε το βράδυ της Παρασκευής με τον Ναφτάλι Μπένετ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...