ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Νοεμβρίου 2022

Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ: «Η ΑΘΗΝΑ, Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ», Ο ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ Tayfun. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ». ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.

 

 

 

ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ (ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ). Νέα έρευνα: Το 73% των Ελλήνων καταναλώνει μέχρι και 3,3 κιλά κρέας το μήνα. Το υψηλότερο ποσοστό παμφάγων μεταξύ 11 ευρωπαϊκών χωρών εμφανίζει η Ελλάδα. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 60.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.

 

 

 


Ο Ερντογάν με νέες εμπρηστικές δηλώσεις τόνισε ότι «τo τελευταίο μας τεστ έγινε με τον Tayfun που τρέλανε τους Έλληνες».

«Στο επόμενο βήμα θα αυξήσoυμε την εμβέλεια του. δηλαδή περισσότερο από 561 χιλιόμετρα. Βέβαια οι Έλληνες φοβήθηκαν για την εμβέλεια καθώς και η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλειά του», είπε .

«Έχουμε φέρει την αμυντική βιομηχανία μας σε αυτό το σημείο παρά τα εμπόδια. Το 2023, το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος ελπίζουμε να βγει από το υπόστεγο. Θα θέσουμε σε λειτουργία την πρώτη από τις φρεγάτες μας, η οποία θα ενισχύσει τη δύναμή μας στις θάλασσες. Η ανάπτυξη πυραύλων συνεχίζεται εντός της Roketsan» είπε.

  


Πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα» και ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση. Κι εμείς απαντάμε με τα έργα μας [δηλ. τον Τayfun] αντί να παράγουμε λόγια, παράγουμε έργα.

» Η Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις».

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα, ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για να γίνει η χώρα του ενεργειακός κόμβος:

«Το υπουργείο μας ενεργειας κάνει εκτεταμένο έργο. Η περιοχή της Θράκης θεωρείται ως το πλησιέστερο μέρος για τη δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου για παραγωγή και διανομή φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Με τα γεωτρητικά και ερευνητικά πλοία που διαθέτουμε τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Μεσόγειο, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε γεωτρήσεις σε διάφορες πηγές και να εξάγουμε φυσικό αέριο και από εκεί και να το πουλήσουμε σε τρίτες χώρες».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την Αγία Σοφία, αναφέρθηκε στα νεανικά του χρόνων, όταν μαζί με άλλους νεαρούς φίλους και ομοϊδεάτες του συμμετείχαν σε συλλαλητήρια μπροστά στην Αγία Σοφία για να ξαναγίνει τζαμί.

 «Δόξα τω Θεώ είχαμε την τύχη να το ανοίξουμε. Είναι αδύνατο να το ξεχάσουμε αυτό. Σπάσαμε τις αλυσίδες και απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία», είπε.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

14 σχόλια:

  1. Ο Ιουδαίος υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε και εκθείασε τον Τσαβούσογλου. ΟΙ ΑΓΑΠΕΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ. ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΠΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΕΙ.
    Τηλεφωνική συνομιλία είχαν στη διάρκεια της Τετάρτης (2/11) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αφορμή την επιστροφή της Ρωσίας στην Πρωτοβουλία για τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών διαμέσου της Μαύρης Θάλασσας.
    «Ο υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας για τις προσπάθειες της χώρας του να εξασφαλίσει την επανέναρξη της Πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, ενθαρρύνοντας την επιστροφή της Ρωσίας και υπενθυμίζοντας στη Μόσχα τη σημασία της συνεχούς τήρησης των συμφωνιών με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και των δεσμεύσεών της να υποστηρίξει την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», ανέφερε η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τη συνομιλία Μπλίνκεν-Τσαβούσογλου.
    «Ο υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν και ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου συζήτησαν επίσης τρόπους για τη συνέχιση της προώθησης του συντονισμού και της ενότητας του ΝΑΤΟ ως απάντηση στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.
    Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Άντονι Μπλίνκεν, τόνισε: «Θετική συνομιλία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Τον ευχαρίστησα για τις προσπάθειες που οδήγησαν στην επιστροφή της Ρωσίας στην Πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλλασας και συζητήσαμε περαιτέρω δράσεις προκειμένου να μειωθεί ο αντίκτυπος της παγκόσμιας επιστιστικής κρίσης που προκλήθηκε από την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τζο Μπάιντεν χαιρετίζει με ενθουσιασμό τον διορισμό ισραηλινού πρέσβη στην Τουρκία, στο πλαίσιο της βελτίωσης των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα σε Άγκυρα και Τελ Αβίβ. Το Ισραήλ αποκαθιστά τις αμυντικές σχέσεις με την Τουρκία. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΩΝ - ΑΓΚΥΡΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ;
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/10/blog-post_80.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να εξοπλίσουν τα drones και με όπλα αέρος-αέρος. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.
    Με το τουρκικό MANPADS Sungur ο πρώτος εξοπλισμός.
    Η τουρκική εταιρεία κατασκευής drone «Baykar» σχεδιάζει να εξοπλίσει το διάσημο drone της «Bayraktar» με πυραύλους αέρος-αέρος «για να αντιμετωπίσει την απειλή των «όπλων αυτοκτονίας» στην Ουκρανία καθώς και κατά των ελικοπτέρων, αναφέρει η εφημερίδα «Daily Sabah» σε κοινό ρεπορτάζ με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.
    Ο Χαλούκ Μπαϊκάρ, Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar, δήλωσε ότι η εταιρεία ελπίζει «σύντομα» τα drones της να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν drones «καμικάζι» στην Ουκρανία, όπως τα ιρανικά drones που χρησιμοποιεί η Ρωσία που έχουν επιτεθεί σε ζωτικές τοποθεσίες υποδομής.
    «Σύντομα τα αεροσκάφη μας Bayraktar TB2 και Akıncı θα έχουν πυραύλους αέρος-αέρος, όχι μόνο για να καταρρίπτουν drones αυτοκτονίας, αλλά και άλλα εχθρικά αεροσκάφη. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε τις δοκιμές μας», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια έκθεσης στρατιωτικών προϊόντων στην Κωνσταντινούπολη.
    Κατά τη διάρκεια της έκθεσης «SAHA», υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ «του κολοσσού της τουρκικής πυραυλικής βιομηχανίας Roketsan και της Baykar για την ενσωμάτωση του πυραύλου αεράμυνας Sungur για την καταπολέμηση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων».
    Ο πύραυλος Sungur είναι τοποθετημένος σε αεροσκάφος και υποτίθεται ότι επιχειρεί εναντίον «κινούμενων στόχων όπως ελικόπτερα και drones».
    Ο Μουράτ Ακιντζί, Διευθύνων Σύμβουλος της Roketsan, δήλωσε στην έκθεση ότι η χρήση του (του πυραύλου) σε UAV ως πύραυλος αέρος-αέρος θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού.
    Η εφημερίδα σημειώνει ότι η χρήση των UAV Bayraktar που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος θα είναι «για την εξάλειψη απειλών χαμηλού κόστους όπως επιθετικά ελικόπτερα και drones αυτοκτονίας, σε σύγκριση με τη χρήση άλλων πυραύλων αέρος-αέρος υψηλού κόστους ( που εκτοξεύονται από μαχητικά αεροσκάφη)».
    Η Ουκρανία προσπαθεί επί του παρόντος να αναχαιτίσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας που χρησιμοποιεί η Ρωσία, αλλά η χρήση drones εξοπλισμένων με πυραύλους αέρος-αέρος «θα είναι μια οικονομική αποδοτική λύση για αυτήν», σύμφωνα με την εφημερίδα.
    «Τα UAV Καμικάζι είναι αργά, θορυβώδη και πετούν σε χαμηλά υψόμετρα, καθιστώντας τα εύκολους στόχους», είπε ο Μπαϊρακτάρ.
    «Η τουρκική εταιρεία προσβλέπει στην ενίσχυση της συνεργασίας με το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής στην Ουκρανία εντός ενός έτους», πρόσθεσε.
    Στις αρχές Οκτωβρίου, το Κίεβο ανακοίνωσε ότι συζητούσε με την Τουρκία το ενδεχόμενο παραγωγής του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Bayraktar εντός της Ουκρανίας.
    https://pbs.twimg.com/media/FeEHxuUWIAMw_HX?format=jpg&name=small
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝ;
    Η Γερμανία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν άμεσα το Ιράν.
    Αντιμετωπίζουν πλέον κίνδυνο αυθαίρετης σύλληψης.
    Η Γερμανία με ανακοίνωσή της, καλεί τους Γερμανούς πολίτες να φύγουν άμεσα από το Ιράν.
    Η επίσημη δικαιολογία που δίδεται είναι ότι οι Γερμανοί πολίτες που βρίσκονται στη χώρα αντιμετωπίζουν πλέον κίνδυνο αυθαίρετης σύλληψης.
    Η ανεπίσημη και πλέον ανησυχητική είναι αυτή που προκύπτει σε συνδυασμό με αμερικανικά δημοσιεύματα τα οποία μιλούν για επικείμενο χτύπημα του Ιράν στη Σαουδική Αραβία, γεγονός όμως που δεν επιβεβαιώθηκε από καμιά άλλη πηγή.
    Ίσως οι Γερμανοί να προσπαθούν να απομακρύνουν τους πολίτες τους, φοβούμενοι την επέκταση του πολέμου εντός του Ιράν με χτυπήματα από δυτικές δυνάμεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Γερμανία διαλύει ένα αιολικό πάρκο για να ανοίξει ανθρακωρυχείο.
    Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΊΑ.
    Ο κολοσσός RWE επανενεργοποιεί μονάδες άνθρακα με ισχύ 300 μεγαβάτ εις βάρος των ανεμογεννητριών, παρά τις συστάσεις του τοπικού κρατιδίου. Η ενεργειακή ασφάλεια υπεράνω της καθαρής ενέργειας.
    Ένα αιολικό πάρκο αποσυναρμολογείται στη δυτική Γερμανία για να ανοίξει ο δρόμος για την επέκταση ενός ανοιχτού λιγνιτωρυχείου σε μια «παράδοξη» κατάσταση που υπογραμμίζει την τρέχουσα προτεραιότητα της ενεργειακής ασφάλειας έναντι της καθαρής ενέργειας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Η αποσυναρμολόγηση τουλάχιστον μιας ανεμογεννήτριας στο αιολικό πάρκο κοντά στο γερμανικό ανθρακωρυχείο Garzweiler, που λειτουργεί
    FacebookTwitterE-mailΕκτύπωσηΠερισσότερα...
    από τον ενεργειακό κολοσσό RWE, έχει ήδη ξεκινήσει σύμφωνα με το oilprices.com. Η RWE λέει ότι ο λιγνίτης, εξορύσσεται από τα κοιτάσματα άνθρακα Garzweiler για περισσότερα από 100 χρόνια.
    Η RWE είπε επίσης στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι τρεις από τις λιγνιτικές της μονάδες άνθρακα που ήταν προηγουμένως σε ετοιμότητα θα επέστρεφαν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τον Οκτώβριο.
    «Οι τρεις λιγνιτικές μονάδες έχουν ισχύ 300 μεγαβάτ (MW). Με την ανάπτυξή τους, συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης και στην εξοικονόμηση φυσικού αερίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε η RWE τον περασμένο μήνα.
    Τώρα η εταιρεία επεκτείνει το λιγνιτωρυχείο στο Garzweiler, αφού ένα δικαστήριο στο Münster στο δυτικό γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας αποφάσισε υπέρ του ενεργειακού ομίλου σε μια διαμάχη γης τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους για την επέκταση του λιγνιτωρυχείου.
    Σχολιάζοντας την αποσυναρμολόγηση ανεμογεννητριών για να ανοίξει ο δρόμος για την επέκταση ενός ανθρακωρυχείου, ο Guido Steffen, εκπρόσωπος της RWE, είπε στον Guardian: «Συνειδητοποιούμε ότι αυτό φαίνεται παράδοξο».
    «Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα», πρόσθεσε ο Steffen.
    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών και Ενεργειακών Υποθέσεων του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας προέτρεψε την RWE να εγκαταλείψει το σχέδιο διάλυσης του αιολικού πάρκου.
    «Στην τρέχουσα κατάσταση, όλες οι δυνατότητες χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα πρέπει να εξαντληθούν όσο το δυνατόν περισσότερο και οι υπάρχοντες στρόβιλοι θα πρέπει να είναι σε λειτουργία για όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου της πολιτείας στον Guardian.
    https://www.euro2day.gr/news/world/article/2158706/germania-xhlonetai-aioliko-parko-gia-na-epektathei.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυλάκιση και πρόστιμο για τον θρύλο του ποδοσφαίρου Β.Τσιάρτα για «τρανσφοβική ανάρτηση» σύμφωνα με τους δικαστές.
    Είχε προβεί σε ανάρτηση - δήλωση το 2017.
    ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΗΡΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ.
    Σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, καταδικάστηκε ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου Βασίλης Τσιάρτας για “τρανσφοβική ανάρτηση” που είχε το κάνει το 2017 σύμφωνα με τους δικαστές.
    Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε προβεί σε ανάρτηση – δήλωση το 2017 πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου, με την οποία φέρεται ότι διέγειρε αναγνώστες σε πράξεις μίσους και διακρίσεων
    Την ενοχή και την ποινή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή γνωστοποίησε ο δικηγόρος της Μαρίνας Γαλανού, τότε προέδρου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Βασίλης Σωτηρόπουλος.
    Ο ποδοσφαιριστής -ο οποίος έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τη δημόσια σφαίρα με τις σωστές και αυτονόητες δηλώσεις του– είναι ο πρώτος που καταδικάζεται με τον αντιρατσιστικό νόμο, όπως τροποποιήθηκε το 2014.
    Εναντίον του είχε καταθέσει μήνυση το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, δια της προέδρου του Μαρίνας Γαλανού, η οποία επίσης είχε καταγγείλει και όσους είχαν εκτοξεύσει απειλές κατά της ζωής της.
    Με την ίδια απόφαση καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή και ένας ακόμη κατηγορούμενος, για τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.
    Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε προβεί σε ανάρτηση – δήλωση το 2017 πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου, με την οποία φέρεται ότι διέγειρε αναγνώστες σε πράξεις μίσους και διακρίσεων.
    Η ανάρτηση του κ. Σωτηρόπουλου
    «Σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000€ χρηματική ποινή με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών παλαίμαχος αθλητής για τρανσφοβική ανάρτηση του το 2017 κατά το χρόνο που συζητούσε η Βουλή το νομοσχέδιο για την Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου με την οποία διέγειρε αναγνώστες σε πράξεις μίσους και διακρίσεων.
    Με την ίδια απόφαση καταδικάστηκε και σε 7 μήνες με αναστολή έτερο πρόσωπο για τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.
    Την μήνυση είχε υποβάλει η αείμνηστη Marina Galanou ως πρόεδρος του Σωματείου Διεμφυλικών. Δεν πρόλαβε να δει την δικαίωση της. Ήμουν δικηγόρος της και τότε και σήμερα.
    Συγκλονιστικοί μάρτυρες στο ακροατήριο ο Thanos Vessis, σύντροφος της Μαρίνας και εκδότης του Πολύχρωμου Πλανήτη, η Parvy Palmou ψυχοθεραπεύτρια του ΣΥΔ και φυσικά η Άννα Απέργη, πρόεδρος του ΣΥΔ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
    Είναι η πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979 όπως τροποποιήθηκε το 2014 για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου».
    ΠΡΟ 30 ΜΟΛΙΣ ΕΤΩΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΠΑΓΛΑΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΚΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΛΗ ΘΑ ΦΩΝΑΖΕ ΣΤΟΝ ΤΣΙΑΡΤΑ ΕΥΓΕ.
    ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ. ΗΤΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. NORDIC MONITOR: «ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».
    Το εν λόγω έγγραφο, με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2022, φέρει τη σφραγίδα «απόρρητο»

    Απόρρητα έγγραφα της τουρκικής κυβέρνησης από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους φέρνουν στο φως νέες αποκαλύψεις για την κατασκοπευτική δραστηριότητα της Αγκυρας.
    Οι τούρκοι διπλωμάτες δεν έχουν παύσει την παράνομη πρακτική της συλλογής πληροφοριών επικριτών και αντιπάλων στην Ευρώπη, αποκαλύπτει ο αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στο Nordic Monitor.
    Πρόκειται για τούρκο αυτοεξόριστο δημοσιογράφο – διαχειριστής της ανεξάρτητης ιστοσελίδας «Nordic Monitor», η οποία έχει προβεί σε σοβαρές αποκαλύψεις και καταγγελίες τούρκο πρόεδρο και την κυβέρνησή του. Το «Nordic Monitor» έχει ασχοληθεί και με περιπτώσεις που, έμμεσα ή άμεσα, αφορούν την Ελλάδα.
    Ο Μποζκούρτ ζει στη Σουηδία, όπου έχει λάβει πολιτικό άσυλο από το 2016, όταν η τουρκική κυβέρνηση, ξεκίνησε άνευ προηγουμένου καταστολή σ’ ανεξάρτητα και επικριτικά μέσα ενημέρωσης, κλείνοντας σχεδόν 200 από αυτά, και φυλακίζοντας εκατοντάδες δημοσιογράφους και εργαζόμενούς τους.
    Ποιους «καίει» το έγγραφο – «φωτιά»;
    Όπως αποκαλύπτει αυτή τη φορά, παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις και τα σκάνδαλα σε Ελβετία και Γερμανία, οι τούρκοι πράκτορες πάλι «έβαλαν στο μάτι» την Ελλάδα. Ανάμεσα στους νέους στόχους τους για το 2022 είναι η Νορβηγία και η Ολλανδία.
    Το εν λόγω έγγραφο, με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2022, φέρει τη σφραγίδα «απόρρητο». Εκδόθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας (Emniyet), η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στο ντοκουμέντο αναγράφεται ότι οι πληροφορίες διαβιβάστηκαν στην Emniyet από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στις 2 Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι το υπουργείο συγκέντρωσε τα ονόματα από αναφορές που εστάλησαν στα κεντρικά γραφεία οι τουρκικές πρεσβείες και τα προξενεία.
    Το έγγραφο υπεγράφη από τον Ερντογάν Καρτάλ, αναπληρωτή αρχηγό του τμήματος αντιτρομοκρατίας της Emniyet, και διανεμήθηκε σε 74 τουρκικές επαρχίες σε ένα απόρρητο μήνυμα για περαιτέρω αστυνομική δράση εναντίον Τούρκων υπηκόων που έχουν αναγνωριστεί από διπλωμάτες στο εξωτερικό.
    Ο Καρτάλ αναφέρθηκε στην πηγή των πληροφοριών ως «το πληροφοριακό σημείωμα που ελήφθη από το συνδεδεμένο ίδρυμα (V)». Ο λατινικός αριθμός V θεωρείται κωδικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Έρευνας του Υπουργείου Εξωτερικών.
    Το επίμαχο έγγραφο
    Το έγγραφο, με ημερομηνία 21 Ιουνίου 2022, ανέφερε πληροφορίες που προέρχονταν από ένα επαρχιακό αστυνομικό τμήμα στις 8 Ιουνίου, το οποίο στην πραγματικότητα είχε προέλθει από την Emniyet μια μέρα νωρίτερα. Ανέφερε ότι έξι άτομα εντοπίστηκαν στη Νορβηγία, την Ολλανδία και την Ελλάδα και διέταξε τις κατάλληλες νομικές ενέργειες εναντίον τους.
    Δεν είναι σαφές πόσα άτομα κατασκοπεύτηκαν από Τούρκους διπλωμάτες. Το συνημμένο έγγραφο, με την πλήρη λίστα των ονομάτων που διαβιβάστηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, λείπει. Ωστόσο, η διανομή του καταλόγου σε 74 επαρχίες μαρτυρά ότι εκατοντάδες άνθρωποι πρέπει να έχουν χαρακτηριστεί ως επικριτές της κυβέρνησης Ερντογάν στο εξωτερικό.
    Εκτιμάται ότι αυτοί συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν. Η οργάνωση ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν σε μια σειρά ζητημάτων, από τη διάχυτη διαφθορά μέχρι τη βοήθεια της Τουρκίας σε ένοπλες τζιχαντιστικές ομάδες.
    Προκειμένου να αποφευχθεί διπλωματική αντίδραση και προβλήματα σε διμερές επίπεδο, σε περίπτωση που αποκαλυφθούν οι παράνομες κατασκοπευτικές δραστηριότητες διπλωματών, ο Καρτάλ προειδοποίησε ότι οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από το Υπουργείο Εξωτερικών «δεν πρέπει να κοινοποιηθούν σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα ή ιδρύματα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Πόλεμος Τουρκίας σε Ελλάδα, εισβολή της Κίνας στην Ταϊβάν, εμφύλιος στις ΗΠΑ, κλπ. Ο Γ' Παγκόσμιος έχει ξεκινήσει». Ο Ιουδαίος «προφήτης» Νουριέλ Ρουμπινί. Το μόνο που δεν «προβλέπει» είναι η επίθεση των Ιουδαίων στο Ιράν. Γι αυτό σιωπά. Ο Ρουμπινί βέβαια τα μαθαίνει αυτά διαβάζοντας «Ζήνωνα Παπαζάχο».

    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 31 Ιανουαρίου 2022:
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΑ; ΜΗΠΩΣ Η ΜΟΝΗ ΧΑΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΥΤΙΝ - ΜΠΑΪΝΤΕΝ - ΙΣΡΑΗΛ- ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΚΙΝΑ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. Η ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ....
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/01/blog-post_46.html
    ΧΘΕΣ, 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Ζ.Π.:
    ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝ;
    Η Γερμανία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν άμεσα το Ιράν.
    Αντιμετωπίζουν πλέον κίνδυνο αυθαίρετης σύλληψης.
    Η Γερμανία με ανακοίνωσή της, καλεί τους Γερμανούς πολίτες να φύγουν άμεσα από το Ιράν.
    Η επίσημη δικαιολογία που δίδεται είναι ότι οι Γερμανοί πολίτες που βρίσκονται στη χώρα αντιμετωπίζουν πλέον κίνδυνο αυθαίρετης σύλληψης.
    Η ανεπίσημη και πλέον ανησυχητική είναι αυτή που προκύπτει σε συνδυασμό με αμερικανικά δημοσιεύματα τα οποία μιλούν για επικείμενο χτύπημα του Ιράν στη Σαουδική Αραβία, γεγονός όμως που δεν επιβεβαιώθηκε από καμιά άλλη πηγή.
    Ίσως οι Γερμανοί να προσπαθούν να απομακρύνουν τους πολίτες τους, φοβούμενοι την επέκταση του πολέμου εντός του Ιράν με χτυπήματα από δυτικές δυνάμεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΕΞΩΜΟΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΜΠΑΚΑΤΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΣΜΟΥ: Το σύνδρομο του γενιτσαρισμού έχει όλα τα χαρακτηριστικά παιδιού αγνώστου πατρός: φοβία, ανασφάλεια, παράλογες εκρήξεις θυμού, εντυπωσιασμού, εκδικητικότητας και κομπλεξισμού. ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΣΦΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΣΧΕΙ. ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΑΣΧΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΙ.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/05/blog-post_67.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
    Σήμερα, 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, μετά την καταμέτρηση του 99% των ψήφων, το «ακροδεξιό μπλοκ» του Νετανιάχου εξασφαλίζει 64 έδρες — 31 για το δεξιό κόμμα του (Likud), 19 για τα υπερορθόδοξα ακροδεξιά κόμματα και 14 (αριθμός ρεκόρ) για τα μη θρησκευτικά ακροδεξιά κόμματα — με τους πολιτικούς αναλυτές να εκτιμούν πως πρόκειται για την πιο δεξιά κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας.
    «Ο πρωθυπουργός Λαπίντ συνεχάρη τον Νετανιάχου για τη νίκη του στις εκλογές και ενημέρωσε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης ότι έδωσε οδηγίες για να γίνουν οι προετοιμασίες για μια ομαλή μετάβαση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
    «Το κράτος του Ισραήλ είναι πάνω από όλα τα πολιτικά ζητήματα. Εύχομαι στον Νετανιάχου να επιτύχει για χάρη του λαού και του κράτους του Ισραήλ», πρόσθεσε ο Λαπίντ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/01/blog-post_24.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TO ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΥΘΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ, ΔΥΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/01/to.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΝΕΟ «ΟΚΤΑΓΩΝΟ» ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του είναι υψηλού συμβολισμού και το νέο συγκρότημα θα «σπείρει τον φόβο» στους εχθρούς της Τουρκίας...
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/01/blog-post_76.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ «ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ» ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ. ΘΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΙΓΛΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ. Όλα τα κράτη προετοιμάζουν την άμυνά τους εκτός από τους ρωμιούς, που στηρίζονται στους αμερικανούς και στους...ισραηλινούς. Αν είναι δυνατόν.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/01/blog-post_94.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...