ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Δεκεμβρίου 2022

Ξεκινά σήμερα η κατασκευή του SKA, του μεγαλύτερου ραδιοτηλεσκοπίου στον κόσμο για έρευνα εξωγήινης νοημοσύνης. Συμμετέχουν πολλά κράτη. Πουθενά η ρωμαίικη Ελλάδα.

 


ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: «Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΡΑΙΑ ΨΕΥΔΗ. ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΕ».

 


«ΜΗΠΩΣ ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΞΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ;»

 

 

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΓΗ, Η ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ





Μετά από 30 χρόνια σχεδιασμού και διαπραγματεύσεων, ξεκινά σήμερα η κατασκευή του μεγαλύτερου τηλεσκοπίου στον κόσμο, του υπερευαίσθητου ραδιοτηλεσκοπίου Square Kilometer Array (SKA), το οποίο θα αποτελείται από δύο επιμέρους γιγάντια, συνδεδεμένα μεταξύ τους τηλεσκόπια, ένα στη δυτική Αυστραλία και ένα στη Νότια Αφρική. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή επιστημονικά εγχειρήματα του 21ου αιώνα.

Το SKA θα πιάνει ραδιοσήματα από διάφορα ουράνια αντικείμενα και ελπίζεται ότι θα ρίξει περισσότερο φως σε μερικά από τα πιο αινιγματικά φαινόμενα της αστρονομίας και της αστροφυσικής, όπως τα πρώτα άστρα της κοσμικής “αυγής”, ο σχηματισμός των γαλαξιών, η επέκταση του σύμπαντος και η φύση της αόρατης σκοτεινής ύλης. Μεταξύ άλλων, θα ψάξει και για ίχνη νοήμονος εξωγήινης ζωής, προσπαθώντας να δώσει απάντηση στο ερώτημα “είμαστε μόνοι στο σύμπαν;”.

Υπεύθυνος του τηλεσκοπίου θα είναι ο διακυβερνητικός οργανισμός SKAO με έδρα τη Βρετανία, στον οποίο πλήρη μέλη είναι ήδη οκτώ χώρες: Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ελβετία, Αυστραλία, Ν.Αφρική και Κίνα. Η Γαλλία, η Ισπανία και η Γερμανία σχεδιάζουν να συμμετάσχουν και αυτές, ενώ μερικές ακόμη χώρες (Καναδάς, Ινδία, Σουηδία, Νότια Κορέα, Ιαπωνία) έχουν επίσης εκφράσει πρόθεση συμμετοχής τους στο μέλλον.

 

Το 2012 ελήφθη η απόφαση ότι το αρχικά συλληφθέν ως ενιαίο τηλεσκόπιο θα “έσπαγε” στα δύο, σε δύο διαφορετικές ηπείρους. Οι μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις κεραίες των δύο ξεχωριστών τηλεσκοπίων SKA-Μid (μέσες συχνότητες 350 MHz έως 15,4 GHz) και SKA-Low (χαμηλές συχνότητες 50 έως 350 MHz) θα προσδώσουν άνευ προηγουμένου ευαισθησία στο τηλεσκόπιο. Και τα δύο τηλεσκόπια είναι συμβολόμετρα, δηλαδή το καθένα διαθέτει πολλές κεραίες που λειτουργούν ως ένα μοναδικό τηλεσκόπιο.

Το SKA θα κατασκευαστεί σε στάδια, με την πρώτη φάση προϋπολογισμού 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ να αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2028. Θα ακολουθήσει την επόμενη δεκαετία η δεύτερη φάση υλοποίησης με κόστος άλλα 700 εκατ. ευρώ. Ο τελικός στόχος είναι η κατασκευή ενός τηλεσκοπίου με συνολική επιφάνεια ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου (εξ ου και το όνομα του Διάταξη Τετραγωνικού Χιλιομέτρου).

Αρχικά το SKA-Low στην Αυστραλία θα αποτελείται από 131.072 διπολικές κεραίες, η κάθε μία σαν δίμετρο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η κατασκευή θα γίνει σε μια απομονωμένη περιοχή όπου κατοικούν οι Αβορίγινες γηγενείς Γουατζάρι Γιαμάτζι, οι οποίοι υπέγραψαν σχετική συμφωνία με την αυστραλιανή κυβέρνηση για την παραχώρηση χρήσης της γης τους.

Το SKA-Mid θα αποτελείται αρχικά από 197 παραβολικές αντένες-πιάτα που θα απλωθούν σε μια έκταση περίπου 150 χιλιομέτρων στην ξερή νοτιοαφρικανική περιοχή Καρού. Ήδη στην περιοχή υπάρχει το ραδιοτηλεσκόπιο MeerKAT της Νότιας Αφρικής, αποτελούμενο από 64 “πιάτα”, το οποίο θα ενσωματωθεί στο SKA το 2027.

Το πρώτο επιστημονικό ορόσημο θα είναι το 2024, όταν αναμένεται να λειτουργήσουν για πρώτη φορά από κοινού το αυστραλιανό και το νοτιοαφρικανικό SKA.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

14 σχόλια:

  1. Κίνα: Τρεις Κινέζοι κοσμοναύτες επέστρεψαν στη Γη με επιτυχία. Είχαν επιφορτιστεί με την επίβλεψη των τελικών φάσεων της κατασκευής του διαστημικού σταθμού.
    Τρεις Κινέζοι κοσμοναύτες επέστρεψαν σήμερα στη Γη, αφού πέρασαν έξι μήνες στον διαστημικό σταθμό Τιανγκόνγκ, ανακοίνωσε η κινεζική διαστημική υπηρεσία την οποία επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας την αποστολή “απόλυτη επιτυχία”.
    Το πλήρωμα, το οποίο βρισκόταν στον κινεζικό διαστημικό σταθμό από τις αρχές Ιουνίου, προσγειώθηκε στην τοποθεσία Ντονγκφένγκ της Εσωτερικής Μογγολίας (βόρεια Κίνα) στις 20.09 ώρα Πεκίνου (14.09 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η διαστημική υπηρεσία την οποία επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
    Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, οι τρεις αστροναύτες, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, είναι καλά στην υγεία τους.
    Οι τρεις αστροναύτες της αποστολής Shenzhou-14, ο διοικητής της αποστολής Τσεν Ντονγκ, η Λιου Γιανγκ, πρώτη Κινέζα αστροναύτης και ο Κάι Σουτσέ, είχαν επιφορτιστεί με την επίβλεψη των τελικών φάσεων της κατασκευής του διαστημικού σταθμού, το στολίδι του φιλόδοξου διαστημικού προγράμματος της Κίνας.
    Η τελευταία μονάδα του υπό κατασκευή διαστημικού σταθμού είχε προσδεθεί στα τέλη Οκτωβρίου, ένα κρίσιμο στάδιο πριν από την ολοκλήρωση της συναρμολόγησης του σταθμού που έχει προγραμματιστεί για το τέλος της χρονιάς.
    “Είναι τιμή μου που είδα τον σχηματισμό της βασικής διαμόρφωσης του διαστημικού μας σταθμού”, είπε ο Τσεν, πιλότος της πολεμικής αεροπορίας που έγινε ο πρώτος Κινέζος αστροναύτης ο οποίος έμεινε σε τροχιά για περισσότερες από 200 ημέρες, σύμφωνα με το Xinhua.
    Το πλήρωμα έδωσε τη σκυτάλη στους τρεις αστροναύτες της αποστολής Shenzhou-15, οι οποίοι είχαν φτάσει στα τέλη Νοεμβρίου στον σταθμό Τιανγκόνγκ. Ήταν η πρώτη μεταφορά πληρώματος σε τροχιά που πραγματοποίησαν Κινέζοι αστροναύτες.
    Η Κίνα είχε αποκλειστεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το 2011 όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν κάθε συνεργασία της NASA με το Πεκίνο.
    Όταν ολοκληρωθεί, ο διαστημικός σταθμός Τιανγκόνγκ αναμένεται να έχει μάζα 90 τόνων – σχεδόν το ένα τέταρτο του ΔΔΣ – και μέγεθος παρόμοιο με τον πρώην ρωσοσοβιετικό σταθμό Mir.
    Ο διαστημικός σταθμός Tiangong (Ουράνιο Παλάτι), γνωστός και με το αγγλικό ακρωνύμιό του CSS (από το “Chinese space station”), θα λειτουργεί για δέκα χρόνια και θα φιλοξενεί διάφορα πειράματα σε σχεδόν μηδενική βαρύτητα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕΡΡΕΣ. ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΕΚΡΟ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΑ.
    Τραγωδία στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών. Από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου, τραυματίστηκε θανάσιμα ένα παιδί και ελαφρότερα άλλα δύο.
    Η έκρηξη σημειώθηκε από άγνωστους μέχρις στιγμής λόγους στο 9o Δημοτικό Σχολείο Σερρών.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα 12χρονο παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του, καθώς χτυπήθηκε στο κεφάλι από την μεταλλική πόρτα του λεβητοστασίου η οποία εκτοξεύθηκε σε απόσταση 40 μέτρων λόγω της έκρηξης.
    Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η έκρηξη στο λεβητοστάσιο έγινε την ώρα του διαλείμματος
    Άλλος ένας μαθητής τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι.
    Άμεσα έφτασε στο σημείο κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο και παρέλαβε τα δύο ελαφρά τραυματισμένα παιδιά και μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο της πόλης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΙΔΙ ΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ, Ο 12ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ.
      Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία των Σερρών με τον θάνατο του μικρού μαθητή παιδί γνωστού γιατρού της πόλης ο οποίος σκοτώθηκε όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες σημειώθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου.
      Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχολείο είχε βρεθεί μηχανικός, προκειμένου να κάνει ρυθμίσεις, έτσι ώστε η θέρμανση του κτιρίου να προέρχεται από τη γεωθερμία και όχι από καυστήρα πετρελαίου, όπως ήταν παλαιότερα.
      Ο μηχανικός έφυγε από το σχολείο έχοντας ολοκληρώσει τη δουλειά του και ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου πως οι διακόπτες του λέβητα είναι κλειστοί και θα παραμείνει ανενεργός.
      Σε κάποιο διάλειμμα των μικρών έγινε έκρηξη, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μικρού παιδιού και τον τραυματισμό άλλων δύο. Όπως λένε από το σχολείο, αν τα παιδιά είχαν μάθημα και δεν βρίσκονταν στο προαύλιο, τότε θα είχε αποτραπεί η τραγωδία.
      Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί που έχασε τη ζωή του, είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία – ήταν μαθητής της 6ης δημοτικού – ενώ τα άλλα δυο – τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και βρίσκονται εκτός κινδύνου – είναι μαθητές της 1ης και της 4ης δημοτικού.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Βόλος: 21χρονος έπεσε ξαφνικά σε κώμα και μετά από λίγο πέθανε.
      Απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε στον Βόλο με θύμα έναν 21χρονο. Ο νεαρός, έπεσε σε κώμα ενώ βρίσκονταν σε φιλικό σπίτι. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.
      Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας πέθανε την Παρασκευή και βύθισε στην θλίψη και τον πόνο τους οικείους του, αλλά και την τοπική κοινωνία για τον απροσδόκητο χαμό του.
      Η σορός του Α.Σ θα βρίσκεται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου, στη θέση Κούκος, αύριο Τρίτη από τις 10:00 έως τις 10:45 για το τελευταίο «αντίο» και στη συνέχεια θα μεταφερθεί για αποτέφρωση στη Ριτσώνα. Από την Αστυνομία αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια και παραγγέλθηκε νεκροψία- νεκροτομή, προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια του θανάτου του.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    3. Γερμανία: «Έφυγε» από τη ζωή μια 14χρονη μετά την επίθεση με μαχαίρι λαθρομετανάστη σε σχολείο.
      Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 13χρονη.
      «Μουδιασμένη» είναι η Γερμανία μετά τη φονική επίθεση που εξαπέλυσε, με μαχαίρι, άνδρας σε δημοτικό σχολείο.
      Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για δύο σοβαρά τραυματίες, στη συνέχεια όμως υπέκυψε η μία εκ των δύο μαθητριών, στην πόλη Ουλμ, του κρατιδίου Βάδης – Βυρτεμβέργης.
      Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η 14χρονη μαθήτρια άφησε την τελευταία της πνοή ενώ η 13χρονη δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
      Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες κάλεσαν αμέσως την αστυνομία όπως και ασθενοφόρο. Τα δύο βαριά τραυματισμένα κορίτσια διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
      Ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να διέφυγε σε διπλανή – από το σημείο της τραγωδίας – πολυκατοικία. Πρόκειται για καταφύγιο προσφύγων, όπου έκανε έφοδο η αστυνομία βρήκε μέσα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο δράστης.
      Περισσότερες λεπτομέρειες για το κίνητρο του δράστη αναμένεται να δοθούν τις επόμενες ώρες.
      Η αστυνομία περικύκλωσε το κτίριο, εισέβαλε σε αυτό και συνέλαβε όλους τους παρευρισκόμενους, συμπεριλαμβανομένου και του δράστη.
      Ζ.Π.




      Διαγραφή
    4. Σε εξέλιξη είναι συμπλοκές μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ, έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, όταν ενεπλάκη σε καταδίωξη, τα ξημερώματα της Δευτέρας (05.12.2022), αφού έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει.
      Για την αιματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη έχει συλληφθεί ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι και τον τραυμάτισε σοβαρά.
      Δεκάδες εξαγριωμένοι Ρομά από το νοσοκομείο, όπου ήταν συγκεντρωμένοι σε ένδειξη συμπαράστασης στον 16χρονο, και φώναζαν εναντίον των αστυνομικών.
      Στη συνέχεια κινήθηκαν κατά διμοιρίας των ματ που βρισκόταν στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, αρχίζοντας να πετούν μπουκάλια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα.
      Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και με κρότου λάμψης.
      Κάποιοι από τους Ρομά ζήτησαν από τους αστυνομικούς να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς προκαλούν με τη στάση τους, αίτημα που έγινε αποδεκτό.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Η Ιταλία «γερνάει» ταχύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη – Κάτω από 59 εκατομμύρια οι κάτοικοι.
      Η Ιταλία κινδυνεύει να χάσει σχεδόν το ένα πέμπτο των κατοίκων της.

      Ο πληθυσμός της Ιταλίας έχει πέσει κάτω από τα 59 εκατομμύρια κατοίκους και η χώρα γηράσκει με πολύ ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες μέλη της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία Istat.
      Ένας συρρικνούμενος και γηράσκων πληθυσμός αποτελεί σοβαρή ανησυχία για μια στάσιμη οικονομία όπως αυτή της Ιταλίας, καθώς συνδέεται με την μειούμενη παραγωγικότητα, με μικρότερη καινοτομία και με υψηλότερες προνοιακές δαπάνες, μεταξύ άλλων.
      “Από την 1η Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ο πληθυσμός μόνιμων κατοίκων μειώθηκε στα 58,983 εκατομμύρια“, είπε στο κοινοβούλιο της Ρώμης ο πρόεδρος της Istat Τζανκάρλο Μπλαντζάρντο.
      Ο Μπλαντζάρντο, ένας διακεκριμένος ειδικός στη δημογραφία, είπε ότι ο εθνικός πληθυσμός συρρικνούται σταθερά από το 2014 με συνολικές απώλειες έκτοτε άνω των 1,36 εκατομμυρίων κατοίκων.
      “Η δημογραφική εικόνα της χώρας μας χαρακτηρίζεται από μια σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής και από μια ανάλογα σημαντική μείωση του ρυθμού γεννήσεων, που έχει ως αποτέλεσμα ο πληθυσμός να γηράσκει γρηγορότερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη”, είπε.
      Τον Σεπτέμβριο η Istat προέβλεψε ότι η Ιταλία κινδυνεύει να χάσει σχεδόν το ένα πέμπτο των κατοίκων της, με τον πληθυσμό της να αναμένεται να μειωθεί, με βάση ένα κανονικό σενάριο, από 59,2 εκατομμύρια που ήταν το 2021 σε 54,2 εκατ το 2050 και 47,7 το 2070.
      Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Μελόνι έχει θέσει ως προτεραιότητά της να αντιστρέψει αυτή την τάση και στον προϋπολογισμό για το 2023 πρότεινε την μείωση των φόρων στην πώληση προϊόντων βρεφικής φροντίδας και την αύξηση των παιδικών προνοιακών επιδομάτων.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Καστοριά: Στον εισαγγελέα η δημοτική σύμβουλος που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών. ΤΟ ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΦΙΛΟΧΡΙΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    Κατά την αστυνομική επιχείρηση, κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 78 κιλά ακατέργαστη κάνναβη
    Στον εισαγγελέα οδηγείται η 57χρονη δημοτική σύμβουλος σε περιοχή του νομού Καστοριάς, η οποία συνελήφθη μαζί με δύο ακόμη άτομα, 59 και 51 ετών, για μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

    Κατά την αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, τόσο στην Καστοριά όσο και στη Θεσσαλονίκη, κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 78 κιλά ακατέργαστη κάνναβη.
    Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
    Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν αστυνομικοί, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, εντόπισαν Ι.Χ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 59χρονο και συνοδηγό την 57χρονη, όπου στο εσωτερικό του βρέθηκαν τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι και δύο τσουβάλια που περιείχαν 58 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους άνω των 66 κιλών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εν ενεργεία συνταγματάρχης του ΕΣ ο ληστής με τη χειροβομβίδα! – Διοικητής μονάδας! Ο ΡΩΜΑΙΚΟΣ ΦΙΛΟΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.
    Είχε πραγματοποιήσει άλλες τρεις ληστείες σε τράπεζες της Νέας Σμύρνης και της Δάφνης
    Εν ενεργεία Συνταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού είναι ο ληστής με τη χειροβομβίδα που «χτύπησε» το πρωί της Δευτέρας (5/12) σε τράπεζα της Αργυρούπολης.
    Ο συνταγματάρχης υπηρετούσε σε οικονομική υπηρεσία του Στρατού εντός του λεκανοπεδίου, το τελευταίο διάστημα είχε πέσει σε δυσμένεια καθώς σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες και οι πληροφορίες λένε πως είχε μπει στη διαδικασία της αποστρατείας στις επόμενες κρίσεις.
    Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία έχει διαπράξει τρεις ακόμη ληστείες σε τράπεζες της Νέας Σμύρνης και της Δάφνης.
    Η Αστυνομία εξετάζει τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες επιθέσεις.
    Ο ληστής είχε εισβάλλει στις 9:40 στο υποκατάστημα, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδό Γερουλάνου και 3ης Σεπτεμβρίου, και ακινητοποίησε τους υπαλλήλους με την απειλή χειροβομβίδας.
    Στη συνέχεια άρπαξε τα χρήματα και εξαφανίστηκε.
    Ο 53χρονος δράστης της ληστείας συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της ΔΑΑ.
    Σύμφωνα με τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς:
    «Έκανα τις ληστείες γιατί είχα οικονομικά προβλήματα. Δεν είχα συνεργό, πάρκαρα το αυτοκίνητο μου μερικά τετράγωνα πιο κάτω και πήγαινα με τη χειροβομβίδα. Έφευγα με τα πόδια από την τράπεζα και στη συνέχεια επιβιβαζόμουν στο αυτοκίνητο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρματολός και κλέφτης ο ρωμιός συνταγματάρχης.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Το προφίλ του συνταγματάρχη ληστή – Ήταν τζογαδόρος και χρώσταγε σε τοκογλύφους.
      Κάποιοι θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο να να έχει «βάλει χέρι» και σε λεφτά του στρατού.
      ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ «ΣΤΡΑΤΗΓΟ» ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ.
      Νεότερες πληροφορίες για την ταυτότητα του εν ενεργεία συνταγματάρχη ληστή με τη χειροβομβίδα που συνελήφθη σήμερα μετά από το «χτύπημα» σε τραπεζικό κατάστημα της Αργυρούπολης κάνουν λόγο για έναν εν ενεργεία συνταγματάρχη.
      Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Σ.Λ., εν ενεργεία συνταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία αποστρατείας.
      Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης ήταν τζογαδόρος και χρώσταγε σε τοκογλύφους, με κάποιους να θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο να να έχει «βάλει χέρι» και σε λεφτά του στρατού.
      Μάλιστα, μετά τη σύλληψή του, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι έκανε τις ληστείες γιατί χρωστούσε χρήματα σε τοκογλύφους.
      Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της ΔΑΑ στην περιοχή της Δάφνης, έπειτα από ληστεία που φέρεται να διέπραξε το πρωί της Δευτέρας σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη με την απειλή χειροβομβίδας.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    3. Α/ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ Α/ΓΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Γ.ΚΑΜΠΑΣ: “ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ”.
      «Είχα την υποψία ότι με παρακολουθούσαν» δηλώνει ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Γιώργος Καμπάς, μιλώντας στο militaire.gr . Ο κ.Καμπάς αναφέρεται στην περίοδο Ιούλιος 2019 όταν και εξελέγη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 που αποστρατεύθηκε.

      Ο κ.Καμπάς χαρακτηρίζει εξαιρετικά σοβαρές και τραγικές τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ και επισημαίνει ότι «τέτοιες ενέργειες σε περίοδο πολέμου επιφέρουν την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Μπορεί τώρα να βρισκόμαστε σε περίοδο ειρήνης ,αλλά είναι μια περίοδος με πολλές ιδιαιτερότητες στα εθνικά μας θέματα», επισημαίνει ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ.
      Ο κ.Καμπάς επισημαίνει ότι «οι πολίτες είναι λογικό να έχουν αρχίσει να ανησυχούν με όσα αποκαλύπτονται καθώς όλοι μας είχαμε πιστέψει ότι οι εποχές του «γύψου» είχαν οριστικά παρέλθει».
      Θεωρεί ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει και δεν αποκλείει την εμπλοκή και της στρατιωτικής δικαιοσύνης.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ( ! ) ΜΑΛΩΝΕΙ ΜΕ ΨΑΛΤΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΙΚΑΣ ΤΟΙΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣΙΝ».
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/01/blog-post_37.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα του Κασιδιάρη μπαίνει στην Βουλή με 3,5% με 4,5% και 10 έδρες – Νέο πλήγμα για ΝΔ.
    Η έγκριτη οικονομική ιστοσελίδα bankingnews.gr με ένα αναλυτικότατο άρθρο προσυπογράφει αυτό που πλέον είναι κοινή παραδοχή για όλες τις συστημικές εταιρίες δημοσκοπήσεων: Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ μπαίνει δυναμικά στην επόμενη βουλή -με άγνωστο ταβάνι- και γίνεται ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων!
    Συγκεκριμένα αναφέρει: Προφανώς ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει το επικοινωνιακό χάρισμα ακόμη και μέσα από τις φυλακές να πείθει μέρος της κοινωνίας που αντιμετωπίζει τα δρώμενα με εθνικιστική ματιά.
    Ταυτόχρονα τα εθνικιστικά ή ακροδεξιά κόμματα, για άλλους πατριωτικά κόμματα εμφανίζουν μεγάλη ανάκαμψη στην Ευρώπη…
    Στην Ιταλία τα αδέρφια για την Ιταλία είναι πρώτο κόμμα και η Meloni κυβέρνηση αν και… δεν πρεσβεύει πολλές από τις ιδέες που υποστήριξε στο παρελθόν…
    Αλλά στην Ουγγαρία, την Γερμανία, την Σουηδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τα ακροδεξιά κόμματα ανακάμπτουν και συλλέγουν συνεχώς ψήφους… από τους δυσαρεστημένους πολίτες…

    https://www.bankingnews.gr/index.php?id=654835
    Η πιθανότητα εισόδου στην Βουλή αγγίζει τα όρια της βεβαιότητας αλλά έως τις εκλογές πολλά μπορούν να συμβούν… η δυναμική πάντως ευνοεί το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη…
    Το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη μπαίνει στην Βουλή με ποσοστά 3,5% με 4,5% αναφέρει έμπειρος δημοσκόπος στο bankingnews…
    Η είσοδος του κόμματος Έλληνες για την Πατρίδα στην Βουλή πρέπει να αξιολογηθεί κάτω από τις εξής βασικές παραδοχές.
    Ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές χωρίς να εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα.
    Ήταν βασικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής και με αυτή του την πολιτική αρμοδιότητα καταδικάστηκε…
    Για μέρος των πολιτών ο Κασιδιάρης είναι αθώος και βρίσκεται στην φυλακή άδικα… η καταδίκη του θεωρήθηκε πολιτική τιμωρία και όχι ποινική τιμωρία κάποιου που διέπραξε αδίκημα…
    Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει απομακρυνθεί πολύ από τις αρχές της δεξιάς παράταξης, βρίσκεται στις παρυφές του κέντρου και άφησε πολύ χώρο στους δυσαρεστημένους δεξιούς…
    Υπολογίζεται ότι ποσοστό 8% με 10% παραδοσιακών δεξιών δεν αισθάνονται καθόλου άνετα με τις πολιτικές Μητσοτάκη.

    Γιατί ανακάμπτει το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα…

    Προφανώς ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει το επικοινωνιακό χάρισμα ακόμη και μέσα από τις φυλακές να πείθει μέρος της κοινωνίας που αντιμετωπίζει τα δρώμενα με εθνικιστική ματιά.
    Ταυτόχρονα τα εθνικιστικά ή ακροδεξιά κόμματα, για άλλους πατριωτικά κόμματα εμφανίζουν μεγάλη ανάκαμψη στην Ευρώπη…
    Στην Ιταλία τα αδέρφια για την Ιταλία είναι πρώτο κόμμα και η Meloni κυβέρνηση αν και… δεν πρεσβεύει πολλές από τις ιδέες που υποστήριξε στο παρελθόν…
    Αλλά στην Ουγγαρία, την Γερμανία, την Σουηδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τα ακροδεξιά κόμματα ανακάμπτουν και συλλέγουν συνεχώς ψήφους… από τους δυσαρεστημένους πολίτες…

    Τι ποσοστά μπορεί να λάβει;

    Με βάση μια εκτίμηση – που προφανώς μπορεί να αλλάξει – αφού οι εκλογές θα γίνουν Ιούνιο 2023… το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα θα λάβει στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση 3,5% με 4,5% και θα εκλέξει 10 βουλευτές, θα αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για το εν λόγω κόμμα.
    Η ΝΔ λαμβάνει 115 με 117 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 90 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 40 έδρες….
    Τα κόμματα που θα εισέλθουν στην Βουλή θα είναι 7 και με 7κομματική βουλή η Νέα Δημοκρατία… θα αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα…
    Παρά τις παρασκηνιακές κινήσεις να απαγορευτεί η κάθοδος του κόμματος Έλληνες για την Πατρίδα, το θέμα αυτό έχει λήξει θα κατέλθει κανονικά στις εκλογές.
    Η πιθανότητα εισόδου στην Βουλή αγγίζει τα όρια της βεβαιότητας αλλά έως τις εκλογές πολλά μπορούν να συμβούν… η δυναμική πάντως ευνοεί το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη…

    www.bankingnews.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...