ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Δεκεμβρίου 2022

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΤΥΦΩΝ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ 1.000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΟΥΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ 5.000.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ.

 

 

 

ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΟΤΕΡΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ; Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ. ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΪΑΣ (ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΩΝ) ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ (ΑΝΟΙΑ). ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η ΦΥΣΗ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΤΕΚΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ. Η ΦΥΣΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ (ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ) ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΚΝΟΠΟΙΟΥΝ. ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ: Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

 

 

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π.:

Ο Ερντογάν θέλει να απειλήσει την Ελλάδα με μαζική χρήση πυραύλων κατά το παράδειγμα του Ιράν προς το Ισραήλ.  Γνωρίζει καλά ότι 10 π.χ. ομοβροντίες  των 50 πυραύλων που εκτοξεύονται από την κεντρική Μικρά Ασία προς την Ελλάδα είναι οι περισσότεροι μη ανασχέσιμοι. Ακόμη και το προηγμένο αντιβαλλιστικό σύστημα του Ισραήλ  «Σιδηρούς Θόλος»  να είχαμε, η  μαζικότητα του χτυπήματος θα προξενήσει τεράστιες καταστροφές στην Ελλάδα.  Πόσους πυραύλους μπορεί να ανακόψει ταυτόχρονα ένας οποιοσδήποτε «Σιδηρούς Θόλος»; 50, 70 100; Οι υπόλοιποι θα διαφύγουν.   Αυτό που θα μπορούσε να συνετίσει τους Τούρκους δεν είναι ούτε η αεροπορία μας, ούτε τα χτυπήματα ακριβείας.  Μπορούν να αντέξουν το κόστος.  Μόνο αν είχαμε ανάλογους πυραύλους για μαζικό χτύπημα ή ατομικές βόμβες. Αν η Ελλάδα είχε σήμερα 100 ατομικές βόμβες και γνώριζε ο κάθε Ερντογάν ότι από τα 80.000.000 βρωμότουρκους δεν θα έμενε ούτε ένας ζωντανός,  έ τότε θα το σκέπτονταν πολύ να μας επιτεθούν.  Δυστυχώς το σημερινό ελληνικό πολιτικό σύστημα μόνο καταστροφή και αίμα είναι ικανό να προσφέρει στον Ελληνικό λαό.

 ΠΟΥΤΙΝ (21/12/2022):  «Η μόνη άμυνα είναι η ενίσχυση των πυρηνικών μας.  Αποτελεί την κύρια εγγύηση της κυριαρχίας της χώρας».

 

 

Αποφάσεις για μαζική παραγωγή διαφόρων πυρομαχικών ελήφθησαν στη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν αλλά το πιο σημαντικό είναι η εντολή για μαζική παραγωγή των βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς (MRBM) τύπου Tayfun.
Θυμίζουμε ότι η αρχική ανακοινωμένη εμβέλεια των νέων τουρκικών βαλλιστικών πυραύλων ήταν στα 561χλμ. αλλά πλέον το βεληνεκές παραγωγής πηγαίνει στα 1.000χλμ!

 


Έτσι ασχέτως του μέλλοντος του τουρκικού αεροπορικού στόλου των μαχητικών η Άγκυρα επενδύει σε μαζικά πυραυλικά χτυπήματα και μάλιστα εξ αποστάσεως ώστε να μπορέσει να έχει ικανότητα πρώτου πλήγματος.
Στη ίδια σύσκεψη καταρτίστηκε και σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των F-16.
«Στα εγχώρια και εθνικά μας συστήματα που χρησιμοποιούν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και μονάδες ασφαλείας και ελήφθησαν αποφάσεις για 25 διαφορετικά έργα. Για την ενίσχυση της αεράμυνας της χώρας μας. Έχουν ληφθεί αποφάσεις για νέα μαζική παραγωγή συστημάτων SİPER, HİSAR και SUNGUR.
Μαζί από τους πυραύλους TAYFUN, ATMACA, TRLG-230, KARAOK, GÖKDOĞAN και BOZDOĞAN, ελήφθησαν αποφάσεις για τη μαζική παραγωγή διαφόρων πυρομαχικών για την τορπίλη AKYA και διάφορες πλατφόρμες» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Αξιολογήθηκε η τελευταία κατάσταση στο KIZILELMA, το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος μας, το οποίο πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του δοκιμαστική πτήση μένοντας στον αέρα για 5 ώρες, και συζητήθηκαν νέες δυνατότητες για τα UAV μας.
Έχουν επίσης αποφασιστεί διάφορα έργα για τον εκσυγχρονισμό των F-16 μας, νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ραντάρ, διάφορες αεροπορικές, χερσαίες και ναυτικές πλατφόρμες, συστήματα επικοινωνίας και πληροφοριών, εξοπλισμός και εξοπλισμός, προσομοίωση, επιμελητεία και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο» επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση.
Στη συνάντηση τονίστηκε επίσης ότι είναι απόλυτη ανάγκη για μια πλήρως ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ: ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟΥ ΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ UAV AKINCI. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ. ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.



 

Ερντογάν: «Οταν λες “Tayfun” (Τυφώνας), ο Έλληνας φοβάται. Στην Ελλάδα, λένε ότι ο πύραυλος θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει, αν δεν κάτσετε ήρεμα». Πυραυλικό σύστημα επακτίου αμύνης “Barbaros”: Η νέα μείζονα τουρκική απειλή για τον ελληνικό Στόλο σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο. Δένδιας: «Απαράδεκτο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας».

 

 

 

ΧΘΕΣ (18/12/2022), Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ: «Ο πύραυλος Ταϊφούν θα φτάσει στα 1.000 χιλιόμετρα – Η Ελλάδα να μην τα βάζει μαζί μας, γιατί θα έρθουμε ξαφνικά». ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΩΝ ΡΩΜΙΩΝ;

 

 

13 σχόλια:

  1. Ράμα: «Τα τουρκικά drones του αλβανικού στρατού θα είναι οπλισμένα και έτοιμα ακόμα και για πόλεμο».
    Μετά την συμφωνία για την προμήθεια ΤΒ-2 Bayraktar.
    Υπογράφηκε η συμφωνία για την αγορά του στόλου των τουρκικών drones Bayraktar, της υψηλότερης τεχνολογίας πτήσης για στρατιωτικές, αστυνομικές και πολιτικές αποστολές, από την Αλβανία.
    Σύμφωνα με το Γραφείο του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, αυτά τα drones θα λειτουργούν για την εθνική ασφάλεια, στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παράνομης καλλιέργειας χασίς, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και στην προστασία της επικράτειας.
    Στο μεταξύ, στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Ράμα είπε ότι τα τρία drones που θα φτάσουν πρώτα θα είναι πλήρως οπλισμένα και έτοιμα για κάθε περίσταση.
    «Τα τρία drones που θα έρθουν πρώτα θα είναι οπλισμένα και έτοιμα για κάθε περίσταση, όταν και όπου χρειαστεί, και ελπίζω να μην συμβεί ποτέ, αλλά δεν ζούμε σε πολύ ασφαλείς περιόδους» σημείωσε ο Ράμα προσθέτοντας ότι σε περίπτωση απειλής της εθνικής ασφάλειας θα είναι έτοιμα για πόλεμο.
    Τα drones, σύμφωνα με τον Ράμα, θα είναι έτοιμα για ένα πλήρες φάσμα δραστηριοτήτων που θα είναι αρκετά επωφελείς για τη χρηστή διακυβέρνηση στη χώρα, για το κράτος δικαίου, για την εξασφάλιση της περιουσίας και ομοίως για άτομα που ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο λόγω καταστάσεων πολιτικής προστασίας και έκτακτης ανάγκης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράμα για αγορά 3 οπλισμένων τουρκικών drones: «Το ευχαριστώ δεν είναι αρκετό για τον φίλο μου Ερντογάν».
      «Οι σχέσεις της Αλβανίας με την Τουρκία γίνονται όλο και καλύτερες και βρίσκονται στο καλύτερο σημείο σήμερα».
      Η κυβέρνηση της Αλβανίας, προχώρησε σε υπογραφή συμφωνίας με την τουρκική εταιρεία Baykar Technologies που παράγει τα drones Bayraktar με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, να εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
      «Το ευχαριστώ δεν είναι αρκετό για τον φίλο μου Ερντογάν» είπε ο Έντι Ράμα στον χαιρετισμό του υπογραμμίζοντας, επίσης, το γεγονός ότι «είμαστε υπερήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά και στρατηγικοί εταίροι με την Τουρκία».
      «Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τη σχέση μας με την Τουρκία, τις ένοπλες δυνάμεις μας και τα υπουργεία Άμυνας» πρόσθεσε ο Ράμα ο οποίος σημείωσε ότι ο ρόλος του Ερντογάν στην υπογραφή της συμφωνίας αγοράς των drones «ήταν καθοριστική».
      Συνεχίζοντας τα θερμά λόγια για την Άγκυρα ο Ράμα πρόσθεσε ότι «οι σχέσεις της Αλβανίας με την Τουρκία γίνονται όλο και καλύτερες και βρίσκονται στο καλύτερο σημείο σήμερα».
      Όπως είπε, η Αλβανία όχι μόνο αγόρασε την καλύτερη τεχνολογία αλλά στη συμφωνία προβλέπεται και η εκπαίδευση τριάντα ατόμων.
      Σύμφωνα με τον ίδιο η βάση των drones θα είναι στην Κούκοβα που περιλαμβάνεται στο ΝΑΤΟ διευκρινίζοντας ότι τα drones «θα είναι έτοιμα για κάθε έργο (σ.σ. εννοώντας ακόμα και πόλεμο). Ελπίζουμε να μην συμβεί ποτέ αυτό αλλά ζούμε σε ανασφαλή εποχή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπίσουν κάθε εθνική απειλή».
      Ο Ράμα πρόσθεσε, επίσης, ότι τα τουρκικά drones θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για λόγους πολιτικής προστασίας.
      «Υπογράψαμε μια συμφωνία εξαγωγής με την Αλβανία, μια χώρα με την οποία έχουμε διανύσει κοινή πορεία για αιώνες και μας συνδέουν ιστορικοί, πολιτιστικοί και ανθρωπιστικοί δεσμοί» έγραψε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Baykar Technologies προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των χωρών με τις οποίες έχουμε υπογράψει αντίστοιχες συμφωνίες για τα BayraktarTB2 έφτασε τις 27. Συγχαρητήρια».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Η γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall ανακοίνωσε ότι της ανατέθηκε σύμβαση για την παράδοση βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών σε άγνωστο πελάτη του ΝΑΤΟ.
    Η πενταετής συμφωνία εγγυάται στον αγοραστή του ΝΑΤΟ άγνωστος αριθμός βλημάτων πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας ενισχυμένης ταχύτητας (V-LAP) M2005, αρθρωτά φορτία M92 και διάφορες ασφάλειες. Η γερμανική εταιρεία υποστηρίζει ότι η σύμβαση είναι αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να αποκαλύψει το ακριβές κόστος.
    Η θυγατρική της εταιρείας στη Νότια Αφρική, η Rheinmetall Denel Munition, θα είναι ο κύριος ανάδοχος για τη συμφωνία.
    «Οι συμφωνίες-πλαίσιο παρέχουν μακροπρόθεσμη διασφάλιση προμήθειας πυρομαχικών και ένα ευέλικτο σύστημα για την προμήθειά τους κατά τη διάρκεια ενός έτους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Jan-Patrick Helmsen. «Το σύστημα υποβοήθησης πυραύλων V-lap μαζί με τα M92 θα υποστηρίξουν τόσο τους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης όσο και τα στρατεύματα επιμελητείας και συντήρησης», πρόσθεσε.
    Το βλήμα M2005 V-LAP διαθέτει εκτεταμένη εμβέλεια μέσω της τεχνολογίας εξαέρωσης πυραύλων και βάσης, τοποθετώντας το στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης τεχνολογίας πυροβολικού, ενώ χρησιμοποιήται ήδη από πολλές χώρες-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, υποστηρίζει η Rheinmetall.
    «Το βλήμα μπορεί επίσης να αναχαιτίσει στόχους και οχήματα με μικρή θωράκιση, ενώ μπορεί να στοχεύσει τις γραμμές εφοδιασμού πέρα από την πρώτη γραμμή στο πεδίο μάχης».
    Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ για τα αρθρωτά συστήματα, το βλήμα M2005 μπορεί να εκτοξευθεί από οποιοδήποτε συμβατό οπλικό σύστημα 155 mm.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πούτιν: «Η μόνη άμυνα είναι η ενίσχυση των πυρηνικών μας».
    Ομιλία στη διευρυμένη συνεδρίαση του Κολεγίου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα πραγματοποίησε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια της οποίας ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις και τους έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες όσον αφορά στη σύγκρουση με τη Δύση που περιλαμβάνουν ακόμα και την ενίσχυση των πυρηνικών της Ρωσίας.
    H Ρωσία θα διατηρήσει την ετοιμότητα μάχης και θα βελτιώσει την πυρηνική της ισχύ, κάτι που -όπως είπε- αποτελεί την κύρια εγγύηση της κυριαρχίας της χώρας.
    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πούτιν έδωσε εντολή στο ρωσικό ΥΠΕΞ να αυξήσει τις μαχητικές ικανότητες των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, ενώ επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης της χρήσης UAV από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
    «Το κράτος παρέχει ό,τι χρειάζεται ο στρατός», διεμήνυσε ο Πούτιν και τόνισε ότι οι ρώσοι στρατιωτικοί θα πρέπει να διαθέτουν τα πάντα στο υψηλότερο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων όπλων και συσκευών νυχτερινής όρασης.
    Επίσης, σημείωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει εμπειρία στην ανάπτυξη υποβρύχιων drones και είναι σε θέση να αναπτύσσει αεροσκάφη και επίγεια drones.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ν.Μεντβέντεφ: «Μόνο τα πυρηνικά μας όπλα εμποδίζουν τη Δύση να κηρύξει πόλεμο εναντίον μας».
      Τι υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της χώρας.

      Το πυρηνικό οπλοστάσιο και το δόγμα της Μόσχας για τη χρήση του σε περίπτωση που απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι οι μόνοι λόγοι που αποτρέπουν τη Δύση από το να κηρύξει τον πόλεμο σε βάρος της Ρωσίας, υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή.

      Ο Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, υπογραμμίζει πως η Μόσχα θα συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία έως ότου απομακρυνθεί από την εξουσία το «αηδιαστικό, σχεδόν φασιστικό καθεστώς» στο Κίεβο και αποστρατιωτικοποιηθεί πλήρως η χώρα.

      Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες Κυριακή ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά το Κίεβο και οι δυτικοί υποστηρικτές του έχουν αρνηθεί τον διάλογο.

      Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είχε θεωρηθεί φιλελεύθερος εκσυγχρονιστής κατά την προεδρική θητεία του (2008-2012), είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Καταγγέλλει τακτικά τη Δύση, την οποία κατηγορεί ότι φιλοδοξεί να διαλύσει τη Ρωσία προς όφελος της Ουκρανίας.

      «Είναι έτοιμη η Δύση να εξαπολύσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον μας, ακόμη και με τη χρήση πυρηνικών, καθοδηγούμενη από το Κίεβο;» διερωτάται ο Μενβέντεφ σε άρθρο 4.500 λέξεων που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.

      «Το μοναδικό πράγμα που εμποδίζει τους εχθρούς μας σήμερα είναι ότι έχουν καταλάβει πως η κυβέρνηση της Ρωσίας καθοδηγείται από τις θεμελιώδεις αρχές της πολιτικής για την πυρηνική αποτροπή. Και σε περίπτωση που προκύψει πραγματική απειλή, θα αναλάβει δράση εναντίον τους», υπογραμμίζει.

      Ο πρόεδρος Πούτιν και άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι το αμυντικό δόγμα της Ρωσίας υπαγορεύει ότι τα πυρηνικά όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εφόσον απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

      Η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο, με σχεδόν 6.000 πυρηνικές κεφαλές, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών.

      Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Ρώσος πρόεδρος είχε προειδοποιήσει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου, επιμένοντας ωστόσο ότι η Μόσχα «δεν έχει τρελαθεί» και ότι εξακολουθεί να θεωρεί το πυρηνικό οπλοστάσιό της μόνο ως καθαρά αμυντικό, αποτρεπτικό μέσο.

      «Η Δύση ισορροπεί ανάμεσα στη διακαή επιθυμία της να ταπεινώσει, να προσβάλει, να διαμελίσει και να καταστρέψει τη Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο, και τη βούληση να αποφύγει μια πυρηνική Αποκάλυψη», υποστηρίζει ο Μεντβέντεφ.

      Εάν η Ρωσία δεν λάβει τις εγγυήσεις ασφαλείας που απαιτεί, ανέφερε, «ο κόσμος θα παρασύρεται διαρκώς προς το χείλος του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου και της πυρηνικής καταστροφής. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό».

      Τέλος, ο Μεντβέντεφ σημείωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να ξεχάσει για μερικά – ίσως και δεκαετίες – τους δεσμούς με τη Δύση και να επικεντρωθεί στις σχέσεις της με τον υπόλοιπο κόσμο.

      Ζ.Π..

       

      Διαγραφή
  4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ : «H EΥΡΩΠΗ ΧΡΕΙΑΖETAI ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ».
    (zenonpapazaxos.blogspot.com)
    Επείγουσα έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε βάρος του Δ.Αβραμόπουλου για χρηματισμό – Αναταράξεις στην ΝΔ.
    Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ξεκίνησε επείγουσα έρευνα για τις σχέσεις που είχαν αξιωματούχοι της ΕΕ με τον πρώην επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αβραμόπουλος: «Η συμμετοχή μου στην επιτροπή ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Μόνο 5.000 ευρώ το μήνα».
      Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε πως δεν έχει δοθεί καμία εντολή για επείγουσα έρευνα στην ΜΚΟ που συμμετείχε και πρόσθεσε πως «η συμμετοχή μου στην επιτροπή για την οποία γίνεται έρευνα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη».
      Τώρα πως γίνεται κάποιος να πληρώνεται 5.000 ευρώ το μήνα, για να είναι… ανύπαρκτος θα ήταν καλό να το εξηγήσει για να το κάνουν και οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι διαβιούν με μισθό των 600 ευρώ και δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα τους.
      «Δέχθηκα πρόσκληση να είμαι μέλος της επιτροπής για την οποία γίνεται λόγος, όταν δεν ήμουν πλέον Ευρωπαϊκός Επίτροπος. Ζήτησα άδεια από τις αρμόδιες Αρχές της Ε.Ε, την οποία έλαβα κι έτσι μπήκα στην επιτροπή», διευκρίνισε ο κ. Αβραμόπουλος.
      «Σε ότι αφορά τον κ. Παντσέρι, θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα προβεβλημένο πρόσωπο, το οποίο μάλιστα επί 3 χρόνια ήταν Πρόεδρος της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος.
      «Όταν διαπίστωσα ότι ο Οργανισμός είχε πέσει σε ατονία, δήλωσα την παραίτηση μου», τόνισε ο κ, Αβραμόπουλος και συμπλήρωσε, «όσοι ρωτήθηκαν είπαν πως δεν είχα καμιά συμμετοχή στα κακώς κείμενα που ανέκυψαν».
      «Η συμμετοχή μου στην επιτροπή για την οποία γίνεται έρευνα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη», ολοκλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
      Φυσικά το ότι πήρε άδεια για την συμμετοχή του αυτή από τις αρχές της ΕΕ σημαίνει πως η εκκαθάριση των Βρυξελλών πρέπει να φτάσει πολύ ψηλά, ίσως και στην… κορυφή.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Νετανιάχου: Συμφωνία για τον σχηματισμό της πιο ακροδεξιάς κυβέρνησης στην ιστορία του Ισραήλ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Ναι» του Β.Πούτιν στην αύξηση ηλικίας στράτευσης αλλά και του μεγέθους των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
    Αύξηση του μάχιμου προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων από το 1.150.000 εκατομμύριο στο 1.500.000.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζήνων Παπαζάχος: Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΛΥΠΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΟΠΛΟ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ «ΞΕΝΟΙ» ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΟΥΝ. ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. (zenonpapazaxos.blogspot.com)
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Ιαπωνία ξεκινά το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα από τον Β’ΠΠ: Προμήθειες όπλων ύψους 320 δισ.δολαρίων!
    Θέλουν να δημιουργήσουν «Μια πραγματική, παγκόσμιας κλάσης αποτελεσματική δύναμη».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στη Γερμανία εγκαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών χιλιάδες ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά (Energiewende program). Το πρόγραμμα, όμως, δεν απέδωσε παρά μια μικρή μείωση των κατά κεφαλήν εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Στη Γαλλία ο Διαχειριστής Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (RTE) είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο 2021 ότι αναμένει απότομη αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της αναμενόμενης ψυχρής περιόδου.
    Συμβούλευε δε –για να αποφευχθεί κίνδυνος διακοπής– να μειωθεί η κατανάλωση. Σε ψυχρές αντικυκλονικές περιόδους, οι ανεμογεννήτριες δεν παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Στις 7 Ιανουαρίου 2021, για εγκατεστημένη ισχύ από ανεμογεννήτριες περίπου 14.000 MW, οι ανεμογεννήτριες παρείχαν στην πράξη μόνο 946 MW που αντιστοιχεί στο 1% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Γαλλίας.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. HURJET: Πρώτη επίσημη εμφάνιση για το νέο ελαφρύ επιθετικό αεροσκάφος της Τουρκίας.
    Την πρώτη «επίσημη» εμφάνιση έκανε το νέο τουρκικό αεριωθούμενο εκπαιδευτικό και ελαφρύ επιθετικό αεροσκάφος HURJET που αναπτύσσει η ΤΑΙ.
    Το αεροσκάφος βγήκε από το υπόστεγο όπου κατασκευαζόταν και επιδείχθηκε στα ΜΜΕ.
    O Γενικός Διευθυντής της Turkish Airspace Industries (ΤΑΙ) Temel Kotil δήλωσε ότι στόχος είναι να παράγονται 24 αεροσκάφη τον μήνα όταν αρχίσει η γραμμή παραγωγής.
    Οι Τούρκοι λένε πως θα αναπτύσσεται και από το ελικοπτεροφόρο-αεροπλανοφόρο TCG Anadolu, ενώ ο Temel Kotil ισχυρίστηκε ότι θα διαθέτει και stealth χαρακτηριστικά ως αεροσκάφος πέμπτης γενιάς.
    «Στην αρχή θα κατασκευαστούν τέσσερα πρωτότυπα μοντέλα που θα χρησιμοποιηθούν για μια σειρά εντατικών δοκιμών. Τον πρώτο χρόνο που θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του αεροσκάφους θέλουμε να κατασκευάσουμε έξι με επτά Hürjet και από τον επόμενο χρόνο θα επιδιώξουμε να παράγουμε δύο αεροσκάφη το μήνα, δηλαδή 24 Hürjet συνολικά το χρόνο. Από το 2025 και μετά, η γραμμή παραγωγής θα παραδίδει δύο αεροσκάφη το μήνα στον πελάτη μας».
    Το νέο τουρκικό αεροσκάφος θα διαθέτει σύγχρονα ραντάρ, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και λογισμικό, καθώς επίσης και αναβαθμισμένο πιλοτήριο. Επίσης, θα έχει μήκος 13,4 μέτρα, θα επιχειρεί σε υψόμετρο έως τα 45.000 πόδια, με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 3 τόνων και μέγιστη ταχύτητα 1,2 Mach.
    https://twitter.com/i/status/1606316408740220929
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...