ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Δεκεμβρίου 2022

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν ζήτησε χθες την διάλυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς του

 

 

 

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΤΥΦΩΝ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ 1.000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΟΥΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ 5.000.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ.

 

 

 

 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ – ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ – «Τα είχε "αρπάξει" από το Κατάρ» λέει η βελγική Εισαγγελία, στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας - ΤΗΝ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΚΟ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ».

 

Euractiv: Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι.Ντογιάκος προσπάθησε να εμποδίσει την έρευνα για τις υποκλοπές.

 


Qatargate: Πάνω από 60 ευρωβουλευτές του «ευρωκοινοβουλίου» εξετάζονται για διαφθορά. ΟΙ 650 ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΟΡΘΙΟΙ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΣΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΑΝΑΚΡΙΘΟΥΝ; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ;

 

 

 

 


 Την Τετάρτη  21  Δεκεμβρίου 2022 , ο Όρμπαν, σύμφωνα με το euronews, κατηγόρησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις πρόσφατες αποκαλύψεις ενός σκανδάλου διαφθοράς, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται το Κατάρ, – QatarGate- και δανείστηκε μια φράση από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι ήρθε η ώρα να «αποξηρανθεί ο βάλτος» στις Βρυξέλλες.

Το σκάνδαλο,όπως ανέφερε, έθεσε υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του θεσμού και ότι υποστηρίζει την κατάργηση του οργάνου όπως υφίσταται σήμερα.

Ο Όρμπαν ζήτησε επίσης τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ανατίθενται από τα εθνικά κοινοβούλια αντί να εκλέγονται.

«Οι Ούγγροι θα ήθελαν να διαλυθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη σημερινή του μορφή».

 


Η συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης δόθηκε καθώς η ΕΕ έχει παγώσει περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση προς την Ουγγαρία λόγω ανησυχιών των διεφθαρμένων ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες ότι «η κυβέρνηση του Όρμπαν έχει καταπατήσει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, έχει επιβλέψει την επίσημη διαφθορά και έχει περιορίσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων».

Τον Σεπτέμβριο, το πληρωμένο από το Κατάρ  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί δημοκρατία και θα μετατραπεί σε «υβριδικό καθεστώς εκλογικής απολυταρχίας» υπό την ηγεσία του Όρμπαν – κατηγορία που η κυβέρνησή του απέρριψε.

Ωστόσο, οι εντάσεις μεταξύ της Βουδαπέστης και των Βρυξελλών επιδεινώνονται ολοένα και περισσότερο από τις πιέσεις της ουγγρικής κυβέρνησης κατά των κυρώσεων κατά της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Όρμπαν – ο οποίος θεωρείται ένας από τους στενότερους συμμάχους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην ΕΕ – υποστηρίζει ότι οι κυρώσεις ήταν αναποτελεσματικές στην άσκηση πίεσης στο Κρεμλίνο για να τερματίσει τον πόλεμο και ότι έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στις ευρωπαϊκές οικονομίες παρά στη Μόσχα.

Το νέο έτος θα αποτελέσει «πρόκληση για όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες να αποφύγουν μια οικονομική ύφεση ή μια οικονομική κρίση που θα προκύψει άμεσα από τον πόλεμο και την ευρωπαϊκή συμμετοχή στον πόλεμο, που ονομάζεται κυρώσεις», πρόσθεσε ο Όρμπαν.

«Αν εξαρτιόταν από εμάς, δεν θα υπήρχε πολιτική κυρώσεων», δήλωσε ο Όρμπαν την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι δεν θα υποστηρίξει πρόσθετα πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας στο μέλλον, αλλά δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ψήφισή τους από την ΕΕ.

«Δεν είναι προς το συμφέρον μας να χωρίσουμε μόνιμα την ευρωπαϊκή και τη ρωσική οικονομία στα δύο, γι’ αυτό προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί από την οικονομική μας συνεργασία με τους Ρώσους».

Ο Όρμπαν έχει προβεί σε ορισμένες παραχωρήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει την παροχή των αναγκαίων κονδυλίων της ΕΕ, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – ο εκτελεστικός βραχίονας του μπλοκ – επέμεινε σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις προκειμένου η Βουδαπέστη να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...