ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

31 Δεκεμβρίου 2022

ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ; ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΕΡΓΑΛΕΙΑ.

 


Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ. ΕΛΣΤΑΤ, απογραφή 2021: Στα 9.716.889 ο πληθυσμός των Ελλήνων. Πριν 10 χρόνια, το 2011, ήμασταν 10.816.286. Μειωθήκαμε κατά 1,1 εκατομμύρια σε 10 χρόνια. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ.

 


 


 

«Ο άνθρωπος είναι ζώο που κατασκευάζει εργαλεία»

ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ  (Κεσιλέ – Κισιλί – Μαρδοχαίος


Σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό  οι νεοέλληνες, που εξαφανίζονται σήμερα λόγω υπογεννητικότητας, δεν είναι άνθρωποι.  Τα ζώα "κατασκευάζουν" άλλα ζώα. Τα έξυπνα ζώα "άνθρωποι" κατασκευάζουν εργαλεία. Έτσι έχουμε δύο χαρακτηριστικές ιδιότητες, που δεν τις διαθέτουν σήμερα οι νεοέλληνες.  

 

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΔΕΙΑ:

«Οι Έλληνες επιδεικνύουν μεγάλη πνευματική ζωντάνια. Είναι έξυπνοι, ερευνητικοί, πνευματώδεις και επινοητικοί, αλλά αβαθείς. Η παρατεταμένη πνευματική προσπάθεια και η ακρίβεια δεν τους αρέσουν, η δε αποστροφή τους στη χειρωνακτική εργασία είναι περισσότερο εμφανής. Ακόμη και οι αγρότες είναι μετρίως εργατικοί».

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ

 https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/09/blog-post_6.html

 

 

Υπάρχουν  νεοέλληνες ανίκανοι να ξύσουν και το μολύβι τους.  Ανίκανοι να τοποθετήσουν μια απλή βίδα. Ανίκανοι  να βιδώσουν μία λάμπα.  Ανίκανοι να στήσουν μία απλή βιοτεχνία. Και όμως είμαστε ένας τεχνολογικός πολιτισμός.  Ατελείωτη πάρλα, μπουρδολογία, θεωρητικολογία, ασχετοσύνη  και κενή ανοησία. Αρκεί να παρακολουθήσει κανένας τα ελληνικά σήριαλ που βλέπουν οι ρωμιοί. Μετά 10 λεπτά θέλεις να σπάσεις την τηλεόραση και να δείρεις σκηνοθέτες, σεναριογράφους και ηθοποιούς. Αρκεί να παρακολουθήσει κανείς τα ΜΜΕ και τα ιστολόγια - ιδίως τα "πατριωτικά".  Θεωρίες και ανοησίες περί παντός του επιστητού εκτός από τα δύο βασικά: την αναπαραγωγή ανθρώπων και το φτιάξιμο μηχανών. Πρώτοι σε παραγωγή δικηγόρων παγκοσμίως.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.  Σε πιάνει ακραία συναισθηματική θλίψη και κατάθλιψη.


Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΧΩΡΑ.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

5 σχόλια:

  1. «Διεφθαρμένη κοινωνία που καθοδηγείται από ψυχοπαθείς». Διοικητής αμερικανικών μισθοφορικών δυνάμεων για Ουκρανία (και Ελλάδα;).
    Διεφθαρμένη, γ@@@νη κοινωνία» που διοικείται από «ψυχοπαθείς ανθρώπους» χαρακτήρισε την Ουκρανία και την ηγεσία της ο Διοικητής των αμερικανικών και μισθοφορικών δυνάμεων που πολεμούν στην χώρα, κυρίως στο Bakhmut, Andrew Milburn, ένας απόστρατος πεζοναύτης των ΗΠΑ.
    Το βίντεο έχει προκαλέσει σάλο εντός και εκτός Ουκρανίας. Ο Milburn προχώρησε και σε δεύτερη δήλωση επιμένοντας ότι έχουν «διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου από την ουκρανική ηγεσία».
    Ο Milburn είναι ο επικεφαλής των δυνάμεων της PMC Mozart, μιας ιδιωτικής μισθοφορικής εταιρείας που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2022 ως το αντίπαλο δέος της ρωσικής PMC Wagner.
    Οι δυνάμεις της Mozart είναι αυτές που κρατούν όρθιο τον ουκρανικό Στρατό στο Bakhmut.
    Η ηγετική ομάδα της Mozart αποτελείται από βετεράνους των Αμερικανικών ΕΔ, από μισθοφόρους και από άτομα με στρατιωτική εμπειρία.
    Παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στους Ουκρανούς, από εκπαίδευση, περίθαλψη και υλικό μέχρι υποστήριξη και καθοδήγηση στην μάχη.
    Ο Andrew Milburn, ο οποίος έχει εμφανιστεί στο Bakhmut, πέρασε μήνες στην Ουκρανία βοηθώντας στην εκπαίδευση των δυνάμεων του Β.Ζελένσκι. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης είπε ότι υπήρξαν «κάθε είδους θηριωδίες» στην Ουκρανία.
    Ο Αμερικανός Συνταγματάρχης είπε μεταξύ άλλων:
    «Η Ουκρανία είναι μια “διεφθαρμένη, γ@@@νη κοινωνία” που διοικείται από “ψυχοπαθείς ανθρώπους».
    Ο Milburn τόνισε στη συνέχεια ότι έχουν λάβει χώρα τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου.
    «Δεν πρέπει να σκοτώσεις μάγκες που παραδόθηκαν…και ήταν πολλoί αυτοί», είπε.
    «Υπάρχουν κάθε είδους φρικαλεότητες που μπορούν να γίνουν».
    Ουκρανοί στρατιώτες «σκοτώνουν εκείνους που παραδόθηκαν», διαπράττουν «ωμότητες».
    «Δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής της Ουκρανίας», είπε για την κυβέρνηση.
    «Νοιάζομαι βαθιά για τους ανθρώπους της. Νοιάζομαι βαθιά για τους Ουκρανούς στρατιώτες».
    Ο Milburn, σε συνέντευξή του στο Newsweek, μίλησε για τις μεγάλες απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και τα προβλήματα με την αναπλήρωση των στρατευμάτων. Σημείωσε ότι οι νεοσύλλεκτοι στέλνονται συχνά στην πρώτη γραμμή χωρίς το κατάλληλο επίπεδο εκπαίδευσης.
    Ο Millburn προχώρησε αργότερα σε διευκρινιστική δήλωση στο Newsweek.
    «Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, έδωσα μια ισορροπημένη άποψη για την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας – επαινώντας τους όπου βλέπω πλεονεκτήματα, αλλά και ειλικρινής σχετικά με τομείς που πρέπει να βελτιωθούν, εάν ο ουκρανικός σκοπός θέλει να παραμείνει αμετάκλητος στην μάτια της διεθνούς κοινότητας», έγραψε ο Milburn.
    «Τα σχόλιά μου κόπηκαν μέχρι το τέλος, αλλά στην ουσία αυτό που έλεγα ήταν ότι οι Ουκρανοί πρέπει να κρατήσουν υψηλό ηθικό.
    Εάν, όπως δικαίως ισχυρίζονται, αντιπροσωπεύουν τις αξίες του ελεύθερου κόσμου, τότε πρέπει να να είστε σχολαστικοί όσον αφορά την πάταξη των παραβιάσεων αυτών των ίδιων αρχών».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Τουρκία παραδίδουν Black Hawk στο υπουργείο… Γεωργίας! – Στην Ελλάδα πετάμε ακόμη με τα Huey.
    Στο πλαίσιο συμβολαίου για την παραγωγή 109 ελικοπτέρων.
    Το υπουργείο Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας παρέλαβε το πρώτο ελικόπτερο T70 που παράγει η ΤΑΙ στο πλαίσιο συμβολαίου για την παραγωγή συνολικά 109 ελικόπτερων S-70i Black Hawk για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεως και άλλους οργανισμούς. Εδώ η ΑΣ πετά ακόμη με τα πανάρχαια UH-1H και AB 205 ενώ οι παραδόσεις των NH90 έχουν σταματήσει στα 14 ελικόπτερα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς αναπτύσσει η Ιαπωνία – Βόρεια Κορέα και περιοχές της Κίνας στο «στόχαστρο».
    Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σκοπεύει να αναπτύξει πυραύλους βεληνεκούς 2.000 χιλιομέτρων στις αρχές της δεκαετίας του 2030.
    Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας σχεδιάζει να αναπτύξει πολλούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, έως και 3.000 χιλιομέτρων, μέσα στη δεκαετία του 2030, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Kyodo επικαλούμενο πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.
    Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σκοπεύει να αναπτύξει πυραύλους βεληνεκούς 2.000 χιλιομέτρων στις αρχές της δεκαετίας του 2030 και έναν υπερηχητικό πύραυλο βεληνεκούς 3.000 χιλιομέτρων, ο οποίος θα μπορεί να πλήξει οποιαδήποτε περιοχή της Βόρειας Κορέας και κάποιες περιοχές της Κίνας, γύρω στο 2035, ανέφερε το Kyodo.
    Νωρίτερα αυτό τον μήνα το Τόκιο ανακοίνωσε την αλλαγή του αμυντικού του δόγματος, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο πλαίσιο του οποίου θα αυξήσει σημαντικά τις στρατιωτικές της δαπάνες με ένα σχέδιο 320 δισεκ. δολαρίων να αγοράσει πυραύλους ικανούς να πλήξουν την Κίνα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτές είναι οι σημαντικότερες επιστημονικές ανακαλύψεις για το 2022.
    Καθώς η χρονιά φτάνει στο τέλος της, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια αναδρομή στα σημαντικότερα επιστημονικά επιτεύγματα για το 2022 που θα διαμορφώσουν τον κόσμο για τα επόμενα χρόνια.
    Η φετινή χρονιά ήταν γεμάτη καινοτομία και πρωτοποριακές εξελίξεις παρά τις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.
    Αυτές είναι οι πιο σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις για το 2022:
    Ένας άνδρας υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο
    Τον Ιανουάριο, ένας ανίατα άρρωστος 57χρονος άνδρας έγινε ο πρώτος άνθρωπος που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο – ένα κρίσιμο πρώτο βήμα για να διαπιστωθεί αν τα ζώα θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή οργάνων για τους ανθρώπους που τα χρειάζονται.
    Τέτοιες ξενομεταμοσχεύσεις συνήθως απορρίπτονται γρήγορα από τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά αυτή η καρδιά προήλθε από ένα χοίρο με δέκα γονιδιακές επεξεργασίες που αποσκοπούσαν στη μείωση του κινδύνου να της επιτεθεί το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Η καρδιά λειτούργησε καλά, αλλά ο ασθενής πέθανε τελικά δύο μήνες μετά την πρωτοποριακή διαδικασία.
    Λίγους μήνες αργότερα, δύο αμερικανικές ερευνητικές ομάδες ανέφεραν ανεξάρτητα τη μεταμόσχευση νεφρών χοίρου σε τρεις ανθρώπους που είχαν κηρυχθεί νομικά νεκροί επειδή δεν είχαν εγκεφαλική λειτουργία. Τα όργανα δεν απορρίφθηκαν και άρχισαν να παράγουν ούρα. Οι ερευνητές λένε ότι το επόμενο βήμα είναι οι κλινικές δοκιμές για να δοκιμαστούν ενδελεχώς τέτοιες διαδικασίες σε ζωντανούς ανθρώπους.
    Αίμα που αναπτύχθηκε στο εργαστήριο χορηγήθηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους
    Αίμα που αναπτύχθηκε στο εργαστήριο μεταγγίστηκε σε ανθρώπους στην πρώτη παγκόσμια κλινική δοκιμή. Οι συμμετέχοντες έλαβαν «τεχνητό αίμα» σε ποσότητα που δεν ξεπερνούσε τις δυο κουταλιές για να δουν πώς το συγκεκριμένο αίμα αποδίδει μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Η μελέτη επικεντρώνεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρουν οξυγόνο από τους πνεύμονες στο υπόλοιπο σώμα.
    Η τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει δομές πρωτεϊνών
    Ερευνητές ανακοίνωσαν τον Ιούλιο ότι χρησιμοποίησαν το επαναστατικό δίκτυο τεχνητής νοημοσύνης AlphaFold για να προβλέψουν τις δομές περισσότερων από 200 εκατομμυρίων πρωτεϊνών από περίπου ένα εκατομμύριο είδη, καλύπτοντας σχεδόν κάθε γνωστή πρωτεΐνη από όλους τους οργανισμούς των οποίων τα γονιδιώματα βρίσκονται σε βάσεις δεδομένων. Η ανάπτυξη του AlphaFold απέφερε στους δημιουργούς του στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης DeepMind, που εδρεύει στο Λονδίνο και ανήκει στην Alphabet, ένα από τα φετινά βραβεία Breakthrough ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων.
    Η Meta (Facebook) ανέπτυξε το δικό της δίκτυο τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζεται ESMFold, και το χρησιμοποίησε για να προβλέψει τα σχήματα περίπου 600 εκατομμυρίων πιθανών πρωτεϊνών από βακτήρια, ιούς και άλλους μικροοργανισμούς που δεν έχουν απομονωθεί ή καλλιεργηθεί. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία για να αναπτύξουν πρωτεΐνες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση νέων φαρμάκων και εμβολίων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πυρηνική σύντηξη
      Τον Δεκέμβριο, η υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζένιφερ Γκράνχολμ ανακοίνωσε μια σημαντική επιστημονική ανακάλυψη για την αξιοποίηση της σύντηξης, την ενέργεια που τροφοδοτεί τον ήλιο και τα αστέρια. Ερευνητές στο Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore στην Καλιφόρνια παρήγαγαν για πρώτη φορά περισσότερη ενέργεια σε μια αντίδραση σύντηξης από όση κατανάλωσαν τα λέιζερ, κάτι που ονομάζεται καθαρό κέρδος ενέργειας.
      Οι υποστηρικτές της σύντηξης ελπίζουν ότι μια μέρα θα μπορούσε να παραχθεί απεριόριστη, χωρίς άνθρακα, ενέργεια, εκτοπίζοντας τα ορυκτά καύσιμα και τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας. Παρά το γεγονός πως η παραγωγή ενέργειας που θα τροφοδοτεί σπίτια και επιχειρήσεις από τη σύντηξη απέχει ακόμη δεκαετίες, οι ερευνητές δήλωσαν ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα.
      Εγκεφαλογράφημα δείχνει για πρώτη φορά τις τελευταίες στιγμές ενός ετοιμοθάνατου
      Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων πραγματοποίησε ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG) για να αναλύσει τη δραστηριότητα των επιληπτικών κρίσεων ενός ασθενούς και να του συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία. Όταν ο ασθενής υπέστη καρδιακή προσβολή στη μέση της καταγραφής και απεβίωσε, οι επιστήμονες κατάφεραν να καταγράψουν τη δραστηριότητα ενός ετοιμοθάνατου εγκεφάλου για πρώτη φορά στην ιστορία. Η μελέτη αυτού του ασθενούς υποδηλώνει ότι ο εγκέφαλος μπορεί να παραμένει ενεργός κατά τη διάρκεια -και ακόμη και μετά- του θανάτου. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι προγραμματισμένος να συντονίζει την όλη διαδικασία.
      Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο DNA
      Επιστήμονες ανακοίνωσαν την ανακάλυψη του αρχαιότερου DNA που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Το DNA, που ανακτήθηκε από πυρήνες ιζημάτων στο βόρειο άκρο της Γροιλανδίας, είναι ηλικίας 2 εκατομμυρίων ετών.
      Το εύρημα, λένε οι ειδικοί, θα μπορούσε όχι μόνο να φέρει επανάσταση στην παλαιοντολογία, ανοίγοντας νέα παράθυρα σε αρχαίους κόσμους, αλλά και να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα πώς τα είδη προσαρμόστηκαν σε έναν κόσμο που θερμαίνεται στο παρελθόν.
      «Είναι σαν να έχουμε πραγματικά μια μηχανή του χρόνου με έναν τρόπο που δεν περιμέναμε ποτέ», δήλωσε ο Ρος ΜακΦι, ανώτερος επιμελητής στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...