ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Δεκεμβρίου 2022

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΧΘΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΑΜΑΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΑΦΗΣΕ ΜΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΣΥΧΑ ΤΩΡΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ».

 



ΧΘΕΣ (18/12/2022), Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ: «Ο πύραυλος Ταϊφούν θα φτάσει στα 1.000 χιλιόμετρα – Η Ελλάδα να μην τα βάζει μαζί μας, γιατί θα έρθουμε ξαφνικά». ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΩΝ ΡΩΜΙΩΝ;

 





Η Αννα Μαρία Μπούρα που έστειλε ο Μητσοτάκης να παρακαλέσει τον Ερντογάν σε προσωρινή εκεχειρία για να προκηρύξει εκλογές, υποσχόμενος στον Ερντογάν ότι θα τον ικανοποιήσει αργότερα  (επί κλίνης;).  Ο Μητσοτάκης στις μυστικές συνομιλίες δεν εμπιστεύεται άνδρες. Ή γυναίκες  (όπως την Σπυράκη προεκλογικά στα Σκόπια)  ή ομοφυλόφιλους...


Πρέσβυς (ε.τ.) Γ. Αυφαντής: Οι πολιτικοί μας, νοιάζονται μόνο για την προεκλογική ηρεμία τους στα Ελληνοτουρκικά...


Ο Πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αυφαντής μιλάει στον 98.4 για την συνάντηση με Γερμανική εποπτεία στις Βρυξέλλες Ιμπραήμ Καλίν - Αννας Μαρίας Μπούρα, υποστηρίζοντας ότι την ώρα που η Τουρκία θέτει όλα τα ζητήματα των αναθεωρητικών διεκδικήσεων ακόμη και σε επίπεδο συναντήσεων μυστικής διπλωματίας, την ώρα που η εκάστοτε κυβερνητική εξουσία το μόνο που θέτει είναι μια "ηρεμία και χωρίς εντάσεις περίοδο μέχρι τις εκλογές" και ειδικά σήμερα με όρους προσωπικής εξωτερικής πολιτικής. 


Ο κ. Αυφαντής σημειώνει ότι ακόμη και αυτή η συνάντηση που τα πρακτικά της δημιουργούν προηγούμενο , το οποίο προφανώς και θα μάθουμε πολύ αργότερα, είναι απόδειξη του φοβικού συνδρόμου που επικρατεί στην Ελλάδα. 

Όπως είπε, τι μήνυμα εκπέμπεις ως χώρα για την αποφασιστικότητα σου, όταν εν μέσω απειλών μέχρι και πλήγματος με τουρκικό πύραυλο στην Αθήνα, πας σε μια μυστική τριμερή, χωρίς καν να έχεις θέσει προϋποθέσεις πρώτα ραγδαίας και με αποδείξεις αποκλιμάκωσης από την απέναντι πλευρά; 

Μιλάει ακόμη για το μεγάλο παιχνίδι με τις ΑΟΖ και τον ενεργειακό πλούτο στην Ανατολική Μεσόγειο και επισημαίνει ότι με "ξένα κόλλυβα δεν κάνεις κηδεία" στο παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο, όπου η Αίγυπτος δρα για τα συμφέροντα της οριοθετώντας μονομερώς σε ένα τμήμα της Λιβυκής ΑΟΖ, αλλά σιωπώντας πέραν του 28ου μεσημβρινού.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


3 σχόλια:

  1. Τουρκία: Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση και πιστοποίηση των βλημάτων UMTAS και L-UMTAS στα ελικόπτερα S-70 Sea Hawk. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.
    Το βλήμα UMTAS επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 8 χιλιόμετρα, ενώ το L-UMTAS έχει διπλάσιο μέγιστο βεληνεκές, στα 16 χιλιόμετρα.
    Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ενσωμάτωσης και πιστοποίησης των βλημάτων UMTAS και L-UMTAS στα δύο πρώτα ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας S-70 Sea Hawk του Τουρκικού Ναυτικού.
    Τα ελικόπτερα ήδη έχουν παραδοθεί στο Τουρκικό Ναυτικό, ενώ θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.
    Συνολικά το Τουρκικό Ναυτικό διατηρεί σε υπηρεσία 24 ελικόπτερα του τύπου, τα οποία μπορούν να εκτοξεύσουν βλήματα AGM-114 Hellfire, βλήματα κατά πλοίων Penguin Mk.2 Mod.7 και τορπίλες Mk.46 Mod.5.
    Το βλήμα UMTAS επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 8 χιλιόμετρα, ενώ το L-UMTAS έχει διπλάσιο μέγιστο βεληνεκές, στα 16 χιλιόμετρα. Και τα δύο βλήματα σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν από την Τουρκία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ …ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ.
    Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ρ.Τ.Ερντογάν: «Λυπούμαστε για τις προκλητικές δηλώσεις (τίνος; - ακόμη και το όνομα Ερντογάν φοβούνται να πουν οι αμερικανοί)».
    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει πως οι ΗΠΑ εκφράζουν τη λύπη του για τη συνέχιση της προκλητικής ρητορικής, αναφορικά με τις νέες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
    Απαντώντας σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού Star για την κλιμάκωση της ρητορικής και τη συνάντηση που έγινε μεταξύ των δύο διπλωματικών συμβούλων και στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν αυτές τις συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα.
    Όπως ανέφερε, «σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο μεταξύ των συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Οι απειλές και η προκλητική ρητορική θα αυξήσουν μόνο την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν.
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την πρόσφατη συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ της Άννας-Μαρίας Μπούρα, της διπλωματικής συμβούλου του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του Ιμπραήμ Καλίν, εκπροσώπου και επικεφαλής συμβούλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ενθαρρύνουμε αυτές τις συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αγωνία διαβάσαμε σε πολλές ιστοσελίδες για μυστική συνάντηση της διευθύντριας του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Άννας Μαρίας Μπούρα με τον με τον Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπο και στενό συνεργάτη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία του Γενς Πλέτνερ, διπλωματικού συμβούλου του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.
    Μάλιστα στην ιστοσελίδα libre διαβάζουμε πως οι συνομιλίες έγιναν στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ανοιχτή ατζέντα, χωρίς προαπαιτούμενα, προκειμένου η κάθε πλευρά να διερευνήσει τις προθέσεις της άλλης για επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων.
    Δεν είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωπος του «διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού» (δηλαδή η άτυπη υπουργός εξωτερικών) του ελληνικού κράτους συναντάται με τον κύριο Καλίν. Και αν αυτή την φορά η διαρροή δόθηκε από το Μέγαρο μαξίμου, την προηγούμενη εδόθη από τον...μαρτυριάρη κύριο Καλίν, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε οτι υπήρξε καταρχήν συμφωνία για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Το ανησυχητικό είναι πως το υπουργείο εξωτερικών ουδέποτε διέψευσε τον ισχυρισμό του κ Καλίν, ούτε και κάποιος άλλος κυβερνητικός παράγοντας.
    Άγνωστο παρεμένει ακόμα εαν ο επικεφαλής της Ελληνικής Δημοκρατίας ΥΠΕΞ κ. Δένδιας γνώριζε για την πραγματοποίηση της συνάντησης, πολλώ δε μάλλον για το περιεχόμενό της. Δεν θα είναι η πρώτη φορα βεβαίως που συμβάινει μια τέτοια συνάντηση, μιας και το τσίρκο που αυτοαποκαλείαι «ελληνική κυβερνηση» μας εχει συνηθίσει σε τέτοιες πρακτικές μετατρέποντας των υπουργό εξωτερικών σε...κομπαρσο που περιορίζεται σε συντεύξεις τύπου. Η εξωτερική πολιτική της χώρας χαράσεται από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, κι αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τον διακριτικό...κόντε.
    Άλλη μια σκιώδη συνάντηση λοιπόν, με άγνωστο περιεχόμενο και άγνωστα αποτελέσματα. Διαρροές μάλιστα από το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για..εκλογική ανακωχή (!!) με την Τουρκία και το ερώτημα που τίθεται εύλογα είναι το εξής:
    Τι αντάλλαγμα δόθηκε στον Ερντογάν για την εξασφάλιση της πολυπόθητης «ανακωχής» ; Ως γνωστόν η τουρκική κοινή γνώμη επικροτεί και πριμοδοτεί την εχθρική ρητορική κατά της Ελλάδας απο όπου κι αν αυτή προέρχεται. Συνεπώς κανείς στην τουρκική πολιτική σκηνή δεν ωφελείται από την λεκτική «κατάπαυση πυρός» εκ μέρους της τουρκίας. Αυτός που ευνοείται δεν είναι άλλος από τις ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά οι οποίες, από κοινού με τα αργυρώνητα ΜΜΕ εχουν καλλιεργήσει την φοβικότητα και την ηττοπάθεια των Ελλήνων απέναντι στην Τουρκία και την επιθετική ρητορική της.
    ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΖΗΤΗΣΕ για το προεκλογικό του «δώρο» ο κ. Ερντογάν και ποιο από αυτά ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ από την ελληνική πλευρά; Το αμαρτωλό παρελθόν της Κυβέρνησης Μητσοτάκη μας ανησυχεί, καθώς κανείς δεν διέψευσε την προηγούμενη φορά τον κ. Καλίν όταν έλεγε πως η ατζέντα της συνάντησης ήταν η "γαλάζια πατρίδα".
    Το αμαρτωλό παρελθόν της κυβέρνησης μας κάνει να είμαστε απαισιόδοξοι καθώς είμαστε βέβαιοι πως οι κυβερνώντες δεν θα διστάσουν να διαπραγματευτούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας για λίγα χρόνια ακόμα εξουσίας.
    Το εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ μέσω του προγράμματος του για την εξωτερική πολιτική είναι κάθετο:
    ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ με την Τουρκία (ούτε κρυφή, ούτε φανερή) εάν δεν γίνει άρση του παράνομου casus belli από μεριάς της.
    ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ με την Τουρκία για την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα!
    Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...