ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Δεκεμβρίου 2022

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΘΕΙ, ΘΕΛΕΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΣΦΡΙΓΗΛΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ». Επείγουσα έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε βάρος του Δ.Αβραμόπουλου για χρηματισμό. Αβραμόπουλος: «Η συμμετοχή μου στην επιτροπή ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Μόνο 5.000 ευρώ το μήνα».

 
Επείγουσα έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε βάρος του Δ.Αβραμόπουλου για χρηματισμό.  Αβραμόπουλος: «Η συμμετοχή μου στην επιτροπή ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Μόνο 5.000 ευρώ το μήνα».   Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ξεκίνησε επείγουσα έρευνα για τις σχέσεις που είχαν αξιωματούχοι της ΕΕ με τον πρώην επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε πως δεν έχει δοθεί καμία εντολή για επείγουσα έρευνα στην ΜΚΟ που συμμετείχε και πρόσθεσε πως «η συμμετοχή μου στην επιτροπή για την οποία γίνεται έρευνα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη».
Τώρα πως γίνεται κάποιος να πληρώνεται 5.000 ευρώ το μήνα, για να είναι… ανύπαρκτος θα ήταν καλό να το εξηγήσει για να το κάνουν και οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι διαβιούν με μισθό των 600 ευρώ και δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα τους.
«Δέχθηκα πρόσκληση να είμαι μέλος της επιτροπής για την οποία γίνεται λόγος, όταν δεν ήμουν πλέον Ευρωπαϊκός Επίτροπος. Ζήτησα άδεια από τις αρμόδιες Αρχές της Ε.Ε, την οποία έλαβα κι έτσι μπήκα στην επιτροπή», διευκρίνισε ο κ. Αβραμόπουλος.
«Σε ότι αφορά τον κ. Παντσέρι, θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα προβεβλημένο πρόσωπο, το οποίο μάλιστα επί 3 χρόνια ήταν Πρόεδρος της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος.
«Όταν διαπίστωσα ότι ο Οργανισμός είχε πέσει σε ατονία, δήλωσα την παραίτηση μου», τόνισε ο κ, Αβραμόπουλος και συμπλήρωσε, «όσοι ρωτήθηκαν είπαν πως δεν είχα καμιά συμμετοχή στα κακώς κείμενα που ανέκυψαν».
«Η συμμετοχή μου στην επιτροπή για την οποία γίνεται έρευνα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη», ολοκλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Φυσικά το ότι πήρε άδεια για την συμμετοχή του αυτή από τις αρχές της ΕΕ σημαίνει πως η εκκαθάριση των Βρυξελλών πρέπει να φτάσει πολύ ψηλά, ίσως και στην… κορυφή.
 (Ορισμένες  πληροφορίες  ελήφθησαν  από  τον  κ.  Χειλαδάκη).
Μια δήλωση «βόμβα» του επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμοπούλου, γνωστού από την πρώην πολιτική του καριέρα στην Ελλάδα, κάνει το γύρω της Ευρώπης και ακόμα και στην γειτονική Τουρκία προκαλεί μεγάλη αίσθηση.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες στην συνάντηση που έγινε στο Βερολίνο υπό την αιγίδα του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Frank-Walter Steinmeier, με θέμα το πρόβλημα των μεταναστών και των προσφύγων που δεν σταμάτησαν να έρχονται στην Ευρώπη, ο αρμόδιος Επίτροπος Έλληνας  Δημήτρης Αβραμόπουλος παίρνοντας τον λόγο τόνισε πως το επόμενο χρονικό διάστημα η Ευρώπη έχει ανάγκη από την… έλευση δέκα εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, εκπλήττοντας ακόμα και τους πιο λαθρομεταναστολάγνους πράκτορες  Ευρωπαίους πολιτικούς.
Ο κ. Αβραμόπουλος, λάβρος υπέρ των λαθρομεταναστών, υποστήριξε ότι με την έλευση των «προσφύγων» η Ευρώπη αναζωογονείται καθώς μπαίνει φρέσκο και σφριγηλό αίμα στην γηραιά ήπειρο.
 
 

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ  "Η  ΕΥΡΩΠΗ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΘΕΙ,  ΘΕΛΕΙ  ΦΡΕΣΚΟ  ΚΑΙ  ΣΦΡΙΓΗΛΟ  ΑΙΜΑ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ". 


Δηλαδή  ο  Αβραμόπουλος  είναι  φανατικός  οπαδός  του  Καλλέργη  και  όσων   υποστηρίζουν την πλήρη νόθευση των ευρωπαϊκών λαών, με πρώτη και καλύτερη φυσικά την Ελλάδα, που είναι στο πρώτο στόχαστρο αυτής της πολτοποιητικής πολιτικής.
 
 


ΜΙΑ ΠΑΡΕΚΒΑΣΗ. ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ,  ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016.


Πάντα,  από  τότε  που  άρχισα  να  ασχολούμαι  με  τα  κοινά,  είχα  μία   μόνιμη  απορία;
Πώς γίνεται  κανείς  πράκτορας  μιας  ξένης  πρεσβείας;
Τι  είδους  άνθρωπος  είναι.  Τι  γονιδιακό  φορτίο  κουβαλάει.  Τι  εμπειρίες  έχει   από  την  ζωή  του.  Σε  τι  στηρίζεται  μία  ξένη  μυστική  υπηρεσία  και  τον  πατάει  γερά   πάνω  στον  κάλο.  Τι  ανυπόφορο  έκανε  τέλος  πάντων  στην  ζωή  του   και  ζει  έκτοτε  με  τον  βραχνά  του  ισόβιου  πράκτορα  και  προδότη  της  χώρας  του;


ΠΡΑΚΤΩΡ  ΒΑΛΕΡΙ  ΠΛΕΗΜ
Η  ΒΑΛΕΡΙ  ΠΛΕΪΜ,  μία  πράκτορας  της  CIA,   σε  βιβλίο  της  ισχυρίστηκε,  ότι  στρατολόγησε  στην  CIA,  εκατοντάδες  Έλληνες  πολιτικούς,  δημοσιογράφους,  επιστήμονες  και  επιχειρηματίες.  Το  βιβλίο  της,  ανάρπαστο  στις  ΗΠΑ, δεν  μεταφράστηκε, για  άγνωστους  λόγους,   στα  ελληνικά.  
Η  Βάλερι  Πλέιμ,  δουλεύοντας για τη CΙΑ στην πρεσβεία της Αθήνας, ήταν  υπό την καθοδήγηση του «σταθμάρχη» Νταγκ Σμιθ  και  είχε σαν βασικό καθήκον να στρατολογεί στην CIA, ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
«Κάθε ημέρα στο γραφείο, συγκρίναμε με τους συναδέλφους μου τις σημειώσεις μας για το ποιούς πολιτικούς κλπ. είχαμε συναντήσει και με ποιούς θα έπρεπε να επιδιώξουμε να συνεχίσουμε τις επαφές μας».

Μετά ο Τζιμ (υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA στην Αθήνα) μας ρωτούσε ποιούς είχαμε συναντήσει το περασμένο βράδυ.
Του δείχναμε με περηφάνια τη μικρή στοίβα με τις επαγγελματικές κάρτες, τις κοίταζε στα γρήγορα, απορρίπτοντας κάθε μία λέγοντας:

«τον έχουμε ήδη στρατολογήσει – μην ασχολείστε – αναξιόπιστος – τον έχουμε ήδη στρατολογήσει – ίσως».

Εντύπωση προκαλεί  η προθυμία με την οποία «Έλληνες πολιτικοί, επιστήμονες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και κοσμικοί της συμφοράς, σπεύδουν να παραδοθούν στην αγκαλιά της CΙΑ, για να αποκομίσουν τα κέρδη της επιτυχίας και της ανέλιξης».ΕΡΩΤΗΜΑ:
Πως  μπορεί  ένας  ξένος  πράκτορας  να  πλησιάσει  και  να  στρατολογήσει  έναν   Έλληνα  πολιτικό  ή  δημοσιογράφο;
Ας  πάρουμε  μερικά  υποθετικά  παραδείγματα  και  ας  κάνουμε - ίσως  μία  αφελή - ανάπτυξη  του  θέματος. 
Έχουμε  έναν  φιλόδοξο  και  κενού  περιεχομένου  έλληνα  διπλωματικό   υπάλληλο,  με  ενδιαφέρον  όνομα,  π.χ  τον  κ.  Ιακωβ-ίδη.   Έχουμε  έναν  γιο  ενός  εκδότη  εφημερίδων,  παλιού  κομμουνιστή,   που  θέλει   πολιτική  ισχύ,  π.χ.  τον  κ. Πεταλουδ-άρη.  Έχουμε,  π.χ.  τον  κ.  Κρασ-άτο,   έναν   αριστούχο   απόφοιτο  μιας  ταλμουδικής  σχολής,  αδούλευτο  γιο  πλούσιας  οικογένειας,   κατά  βάση  ρηχού, ανόητου  και  μονοδιάστατου  ατόμου,   που  έμαθε  να  συλλαβίζει   μερικά  ταλμουδικά  ρητά  και  νομίζει  ότι  ερμηνεύει   μ’ αυτά  το  σύμπαν,   τύπος  πολύ  εύκολα  χειραγωγούμενος  από   έξυπνους  πράκτορες.
Τι  θα  πράξει  μ’ αυτούς  τους  τύπους  ένας  έξυπνος  πράκτορας;
Στην  αρχή  βέβαια  η  γνωριμία  τους  θα  αναφέρεται  στα  "υψηλά  ιδανικά".  Θα  τονίζονται  στις  αρχικές  συνομιλίες  τους,  η  κοινότητα  των  ιδεών,   οι  συμμαχικές  σχέσεις  των  χωρών  τους,  το  πνεύμα  της  δημοκρατίας   και  των  ανθρωπίνων  δικαιωμάτων  και  όλες  οι  γνωστές  αρλούμπες. Στην  πορεία  ο  πράκτορας  μπορεί  να  επιδείξει (με  έμμεσο  ή  άμεσο  τρόπο)  και  το  εκβιαστικό  υλικό  που  η  υπηρεσία  του  διαθέτει  για  τον  στρατολογούμενο  (π.χ.  σεξουαλικές διαστροφές,  διπλή  ζωή,  απατεωνίες  κλπ).
Στην  συνέχεια  ο  τύπος  και  τα  ελεγχόμενα  ΜΜΕ  θα  αρχίσουν  να  εξυμνούν   τους  συγκεκριμένους  τύπους.  Ο  πράκτορας  θα  υποσχεθεί  βοήθεια,  πάντα  με  "καλές  προθέσεις",  στους  υποψήφιους.  Ίσως  τους  τονίσει  ότι  δεν  εγγυάται   τίποτε,  αλλά  ανάλογα  με  τις  πολιτικές  περιστάσεις  και  τις  ιστορικές  συγκυρίες,   θα  τους  υποστηρίξει  στην  σταδιοδρομία  τους,  είτε  αυτή  είναι  πολιτική,  είτε   επιχειρηματική.  
Δεν  θα  ζητήσει  στην  αρχή  ανταλλάγματα.  
Πιθανόν  μάλιστα  να  τους  αφήσει  λυτούς  ή  με  μακρύ  σχοινί δεμένους.  Μπορεί  να  τους  προτρέψει  να  κάνουν,  συνεχώς  δημόσια,  τον   αντίπαλο  της  πρεσβείας,  (την   γνωστή  πλέον  ψεύτικη - στημένη - αντιπαλότητα  για  τους  αφελείς).  Ίσως  τους  υπενθυμίσει  διακριτικά,  αν  είναι  τόσο  μπούφοι  και  δεν  καταλαβαίνουν, ότι  λίγα  μόνο  θέματα  πρέπει  να  μην  αγγίζουν  αρνητικά,  τα  λεγόμενα  ιερά  θέματα  της  νέας  εποχής,  δηλαδή  την  αγία  τριάδα:  εβραίοι – ομοφυλόφιλοι – λαθρομετανάστες.  Βέβαια  καμιά  μυστική  υπηρεσία  δεν  θέλει  να  στρατολογεί  και  τελείως  ανόητους.  Θέλουν  ο  υποψήφιος  πράκτορας  να  διαθέτει  ένα  ελάχιστο  διανοητικής  ισχύος.
Τα  υπόλοιπα  έρχονται  σιγά  σιγά. Ο  τύπος,  τα  ΜΜΕ,  οι  δημοσκόποι,  οι  τηλεοράσεις  αρχίζουν  να  ξεφαντώνουν  για  τον πράκτορα  -  πολιτικό.  Πόσο  έξυπνος,  πόσο  όμορφος,  πόσο  ικανός,  με  ποιόν  τρόπο   θα  σώσει  τον  λαό - και  αυτός.   Το  ενδιαφέρον  του  κοινού  αρχίζει  να  ξυπνά.  Φωτογραφίες,  συνεντεύξεις,   ταξίδια,   ομιλίες,  χτυπήματα  στην πλάτη,  καθημερινά  άρθρα,   όλα  για  τον  ανερχόμενο   πολιτικό  γίγαντα.
Έτσι  διάφορες  συγκυρίες  και  εξελίξεις,  (το  παιγνίδι  είναι  μακροχρόνιο - μπορεί  να  κρατήσει  μια  ζωή),  φέρνουν  εναλλαγές  στην  ζωή  του  πράκτορα  και   ξαφνικά   τον  βλέπουμε  δήμαρχο,  βουλευτή,   μεγαλοδημοσιογράφο,   μεγαλοεπιχειρηματία,  υπουργό,  πρωθυπουργό,  πρόεδρο  δημοκρατίας.
Ο  λαός,  και  εδώ  και  στην  Ευρώπη,  αποτελείται  βέβαια,  από  τον  διπλανό κ. ηλίθιο.


Την  εξέλιξη  των  πρακτόρων  περιέγραψε  παλιά  ο  Σουρής:
"Νάχεις  εφτά  πρωθυπουργούς
Που  να  σε  κλέβουν  φανερά.
Και  ενώ  αυτοί  σε  κλέβουνε,
Τον  κλέφτη  να  γυρεύουνε". 
 
 

Στην  διαμόρφωση  και  εξέλιξη  ενός  πράκτορα  μπορούμε  να  προσθέσουμε πολλά.  Ο  αναγνώστης  καλείται να  συμβάλλει  σ' αυτό. 
ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ  ΚΑΙ  ΑΛΛΟΙ  ΤΟΥΡΚΟΙ  ΚΑΙ  ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.
 Η  ΧΑΡΑ  ΤΟΥ  ΤΣΙΠΡΑ  ΔΕΝ  ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sçzçü, η ροή των «προσφύγων» από την Τουρκία προς την Ελλάδα δεν σταμάτησε παρά την προς το παρόν τουλάχιστον ελάττωση του ρεύματος. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, καθημερινά εισέρχονται στην χώρα μας περίπου 50-80 λαθρομετανάστες ενώ εκατομμύρια περιμένουν στις ακτές της Μικράς Ασίας.
Το αν θα ξεχυθεί όλος αυτό ο όγκος προς τα δυτικά εξαρτάται από την «υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να άρει την βίζα προς τους Τούρκους υπηκόους. Έτσι και οι λαθρομετανάστες θα μπορούν πλέον βαπτιζόμενοι «Τούρκοι» να εισέρχονται και αυτοί ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η  ΧΑΡΑ  ΤΟΥ  ΤΣΙΠΡΑ,  ΤΟΥ  ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ   ΔΕΝ  ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ.  
Σε πρώτη φάση εννέα εκατομμύρια Τούρκοι θα εισέλθουν ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Επιπλέον  οι λαθρομετανάστες θα μπορούν πλέον βαπτιζόμενοι «Τούρκοι» να εισέρχονται και αυτοί ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


ΕΝΝΕΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ    ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΗ  ΕΑΝ  ΟΙ  ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ  «ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ»  ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ  ΤΗΝ  ΒΙΖΑ.


Πάγιο τουρκικό αίτημα, η άρση της βίζας για την  είσοδο των Τούρκων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Σ’ αυτήν  την  περίπτωση  θα  έχουμε ελεύθερη είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων Τούρκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με  πρώτο σταθμό φυσικά την «γειτονική φίλη και σύμμαχο» Ελλάδα.
Χαρακτηριστική είναι η φράση του προέδρου των Τούρκων ταξιδιωτικών πρακτόρων, (TÜRSAB), Başaran Ulusoy, ότι επιτέλους πρέπει  να πέσει το Σινικό Τείχος, (Çin Seddi), που χωρίζει την Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Ο  ίδιος  αναμένει ότι σε πρώτη φάση εννέα εκατομμύρια Τούρκοι να εισέλθουν ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της “Πλατφόρμας Προώθησης της Τουρκίας”, Mehmşet Okumuş, δήλωσε ότι ήρθε  η  ώρα  να  ικανοποιηθεί ένα αίτημα της Τουρκίας που εκκρεμούσε εδώ και 35 χρόνια και αυτό θα συμβάλλει τα μέγιστα στην απογείωση της τουρκικής οικονομίας καθώς θα διευκολυνθούν οι τουρκικές εξαγωγές και οι οικονομικές συναλλαγές με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αλλά και στον τουρισμό οι Τούρκοι που φέτος δέχονται αλλεπάλληλα χτυπήματα από τους βασικούς τους πελάτες, Ρώσους και Γερμανούς, που ακυρώνουν συνεχώς τα τουριστικά γκρουπ, τώρα ελπίζουν σε ανάσχεση της πτώσης. Όπως δήλωσε ο γενικός Διευθυντής του μεγάλου τουριστικού γραφείου, «Estur Yurtdışı Turlar», İbrahim Cenk Okumuş, με την άρση της βίζας προσδοκούν την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Τουρκία κατά 30 με 40%.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΗΣΗ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΛΑΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

H Bουλγαρία ορθώνει φράχτη 484 χλμ στα σύνορα με Ελλάδα Ανησυχία στη Σόφια για τα μαζικά κύματα προσφύγων σε περίπτωση που η Άγκυρα ακυρώσει την συμφωνία με την ΕΕ

Η ανησυχία των κατοίκων στη βουλγαρική πόλη Ρέζοβο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα βουλγαροτουρκικά σύνορα είναι μεγάλη καθώς εκφράζονται φόβοι για κύματα προσφύγων από την Τουρκία σε περίπτωση που η Άγκυρα ακυρώσει την συμφωνία με την ΕΕ στο προσφυγικό.

Το δημοσίευμα Deutche Welle αναφέρει πως οι βουλγαρικές αρχές είναι ανήσυχες με το πώς μπορει να διαμορφωθεί η κατάσταση και σκοπεύουν να επεκτείνουν τον συνοριακό φράχτη μήκους 30 χλμ και ύψους 3,5 μέτρων στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, στα συνολικά 240 χλμ της συνοριακής γραμμής που χωρίζει τις δύο χώρες. Παράλληλα η Σόφια επιδιώκει να διασφαλίσει τα νότια σύνορα προς την Ελλάδα με ένα φράχτη 484 χιλιομέτρων, μιας και οι βουλγαρικές αρχές ανησυχούν μήπως μετά το κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας-ΠΓΔΜ οι πρόσφυγες προσπαθήσουν να εισέλθουν μαζικά μέσω Βουλγαρίας στην ΕΕ.

Σημείωση:  η  χαρά  του  Τσίπρα  και  των  συντρόφων  του.  Παρακαλούν  να  μείνουν  στην  Ελλάδα.  Τους  ετοιμάζουν  ειδικά  σχολεία  από  τον  Σεπτέμβριο. Όλη  η  δραστηριότητα της  "κυβέρνησης"  Τσίπρα  εξαντλείται  στην  υποδοχή  των  "προσφύγων".  Τέτοια  λιγούρα  για  την  καταστροφή  του  Ελληνικού λαού.

Όμως την ίδια στιγμή η Σόφια επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία και λόγω της τουρκικής μειονότητας στη χώρα. «Το ζητούμενο ωστόσο δεν είναι μόνο να διατηρηθεί ο δίαυλος επικοινωνίας με την Άγκυρα, αλλά και να διασφαλιστεί ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την ελεύθερη διέλευση προσφύγων προς της Βουλγαρία», δηλώνει ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος συζήτησε το ζήτημα τηλεφωνικά με την γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ. Λίγο αργότερα ανακοίνωνε ότι η Βουλγαρία θα λάβει επιπλέον 6 εκ. ευρώ βοήθεια από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Παράλληλα η Frontex θα συμβάλλει, με επιπλέον προσωπικό, οχήματα και ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό, στις προσπάθειες των βουλγαρικών αρχών να αντιμετωπίσουν τους διακινητές.

Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα Τίχομιρ Μπετσλόφ η προστασία των βουλγαρικών συνόρων έχει βελτιωθεί. Ωστόσο καθημερινά οι διακινητές βοηθούν δεκάδες πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα προς την Σερβία. Πρόσφατα ο βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωνε ότι κάθε μέρα συλλαμβάνονται από συνοριοφύλακες 150 με 200 πρόσφυγες, οι οποίοι επαναπροωθούνται στην Τουρκία. Το ζήτημα αυτό θα βρεθεί στην ατζέντα του πρωθυπουργού Μπορίσοφ, ο οποίος στις 24 Αυγούστου συναντάται στην Άγκυρα με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρώην επικεφαλής της βουλγαρικής συνοριοφυλακής Βάλερι Γκριγκόροφ δηλώνει στην DW ότι οι διακινητές στα βουλγαροσερβικά σύνορα είναι εξαιρετικά οργανωμένοι, μιας και όπως λέει «μέσα σε 72 ώρες μεταφέρουν τους πρόσφυγες από τα βουλγαροτουρκικά σύνορα στα σύνορα προς την Σερβία». Ο Γκριγκόροφ θεωρεί απαραίτητες ακόμα και κοινές ελληνοβουλγαρικές περιπολίες συνοριοφυλάκων για να ελεγχθεί αποτελεσματικά η δύσβατη συνοριακή περιοχή μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα κάνει λόγο για φαινόμενα διαφθοράς μέσα στους κόλπους της βουλγαρικής αστυνομίας: «Υπάρχει μια σχέση συνεργασίας μεταξύ διακινητών, αστυνομίας και συνοριοφυλακής, με ανοχή των αρμοδίων», τονίζει ο βούλγαρος πρώην επικεφαλής των συνοριοφυλάκων. Αν δεν καταστραφούν αυτά τα δίκτυα, δεν θα καταστεί δυνατό ένα καθοριστικό πλήγμα κατά των διακινητών και το Ρέζοβο θα γίνεται όλο και συχνότερα ενδιάμεσος σταθμός προσφύγων στον δρόμο για την Ευρώπη, είναι πεπεισμένος ο Βάλερι Γκριγκόροφ.


ΤΟ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ,  Η  ΧΑΡΑ  ΤΟΥ  ΤΣΙΠΡΑ


  Το πρόβλημα για την Ελλάδα, εκτός των άλλων, είναι και οι περίπου σύμφωνα με τουρκικά στοιχεία, 200 με 300 χιλιάδες Τούρκοι υπήκοοι που κατάγονται, όπως ισχυρίζονται, από την δυτική Θράκη και ζουν σήμερα στην Τουρκία, αν θα μπορούν με την άρση των περιοριστικών μέτρων να εισέρχονται ελεύθερα στην Ελλάδα.-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια:

 1. «ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».
  Ο επικεφαλής της πολύ ισχυρής, πολιτικά κεντρώας, ομάδας RenewEurope, (103 ευρωβουλευτές) του Ευρωκοινοβουλίου, Γάλλος Στέφαν Σεζουρνέ, με αιχμηρή ανάρτησή του στο Twitter καλεί «την ελληνική δικαιοσύνη και τις ελληνικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διερευνήσουν πλήρως το σκάνδαλο».
  Ειδική αναφορά κάνει στο μέλος της ομάδας, τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο: «Η υποκλοπή του ευρωβουλευτή μας Γιώργου Κύρτσου είναι βαθιά ανησυχητική. Η ελληνική δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να το διερευνήσουν πλήρως. Καμία χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια παραβίαση των δικαιωμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης».
  Το ζήτημα είναι ότι στην ΕΕ, τόσο στο Στρασβ9ύργο, έδρα του Ευρωκοινοβουλίου όσο και στις Βρυξέλλες, έδρα της Επιτροπής, το κλίμα απέχει πολύ από το να είναι «καλό» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη με αφορμή την υπόθεση αυτή.
  Αλλά και καθόλου τιμητικό για την ελληνική δικαιοσύνη η οποία τοποθετείται στο ίδιο επίπεδο με τριτοκοσμικές χώρες που απλά δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη…
  Και οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να αποφεύγουν τις απ’ευθείας συναντήσεις και φωτογραφίες μαζί του: Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τ.Μελόνι, τον είδε για λίγα λεπτά μετά από δύο αναβολές γιατί «έκαιγε« το θέμα των κορβετών που τελικά πήραν αναβολή, ο Ε.Μακρόν έχει καιρό να συναντηθεί και να φωτογραφηθεί μαζί του και ο Ρ.Σούνακ, αν και εκτός ΕΕ η Βρετανία, δεν συναντήθηκε, ούτε βέβαια φωτογραφήθηκε μαζί του.
  Και αν εδώ στην Ελλάδα προσπαθεί η κυβερνητική προπαγάνδα να καλύψει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με την επωδό «Όλοι τα ίδια κάνουν και έκαναν» (είναι γεγονός ότι «αυτή η κολώνια κρατάει χρόνια», αλλά εντάθηκε επί Γ.Ρουμπάτη και ΣΥΡΙΖΑ) πώς να μαζευτεί το ότι η κακουργηματική συμπεριφορά των κυβερνώντων απέκτησε μαζικό χαρακτήρα επί της νυν κυβέρνησης;
  Στην, πληγωμένη από το Qatargate και πάντα διεφθαρμένη, ΕΕ, θέλουν να δείξουν ότι «δεν είναι όλοι ίδιοι» και ότι «οι χρηματισμένοι και οι υποκλοπείς» είναι «εξαιρέσεις που θα τιμωρηθούν».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: «Ντογιάκος-Σπυράκη-Καϊλή-Πάτσης: αυτή τη «δημοκρατία» σας χαλάγαμε».
  ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ & ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΨΗ & ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ! ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΠΟΥ ΖΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ, ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΩΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
  Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΥΝ & Ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ, ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ “ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ”
  https://youtu.be/gRkoeRRbBCs
  https://youtu.be/EFOvzi5mrI8
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ.
  Το ανεπηρέαστο δικαστήριο αρνήθηκε να χορηγήσει αναστολή εκτέλεσης της ποινής στον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ πληρεί όλα τα τυπικά προσόντα.
  Υπενθυμίζεται, ότι στην απόφαση των 12 χιλιάδων σελίδων του πρώτου βαθμού, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ένα επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος του, ούτε ένα ποινικό αδίκημα ή κάποια έκνομη πράξη, παρά μόνο ομιλίες, συγκεντρώσεις και παρουσία σε.. συναυλίες. Μια απόφαση κυριολεκτικά όνειδος για την Ελληνική δικαιοσύνη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...