ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Δεκεμβρίου 2022

530 οι επίσημα καταγεγραμμένες αυτοκτονίες μέσα στο 2022 στην Ελλάδα. Πάνω από 5.000 οι απόπειρες αυτοκτονίας. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ…

 


ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΡΥΒΟΥΝ. Με πρωτοβουλία Μπακογιάννη, Σακελλαροπούλου και εβραϊκών οργανώσεων, συναντήθηκαν στην Αθήνα 25 δήμαρχοι απ’ όλο τον κόσμο, για να στείλουν μήνυμα κατά τού αντισημιτισμού. ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ «ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ «ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ». ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ: Ο «ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ». ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΔΕΚΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ.






Μέσα στο τρέχον έτος (2022) σημειώθηκαν τουλάχιστον 530 αυτοκτονίες Ελλήνων και Ελληνίδων.

Και μιλάμε για τις επίσημα καταγεγραμμένες, χώρια τις απόπειρες αυτοκτονίας, με τον Νοέμβριο να αναδεικνύεται στο μήνα κατά τον οποίο σημειώθηκαν οι περισσότερες. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών της οργάνωσης «Κλίμακα», τον περασμένο μήνα καταγράφηκε υψηλότερος αριθμός αυτοκτονιών συγκριτικά με τα δεδομένα του Παρατηρητηρίου για τον ίδιο μήνα τα προηγούμενα χρόνια.

 

Στην πλειοψηφία τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης, οι αυτόχειρες είναι άνδρες σε ποσοστό 82%, ενώ ακολουθούν οι γυναίκες σε ποσοστό 18%. Πρώτες, εξάλλου, έρχονται οι ηλικίες 40-59 και ακολουθούν οι 30-34 και 65-69.

Για τον Νοέμβριο η πιο συχνή μέθοδος αυτοκτονίας είναι η πτώση από μεγάλο ύψος, με ποσοστό 23% και ακολουθούν ο απαγχονισμός και ο αυτοπυροβολισμός. Σε επίπεδο περιφερειών, το μεγαλύτερο μέρος των αυτοκτονιών έλαβε χώρα στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, ενώ οι περισσότερες αυτοχειρίες συνέβησαν εντός της οικίας του αυτόχειρα, και κατά τα ξημερώματα.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου που έχουν καταγραφεί, από την αρχή του έτους, τουλάχιστον 18 θάνατοι έχουν σημειωθεί σε σημεία «υψηλής επικινδυνότητας». Πιο συγκεκριμένα, 10 σε καταστήματα κράτησης, οκτώ εντός μονάδων Υγείας και δύο εντός στρατοπέδων.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο καταγεγραμμένος αριθμός των αποπειρών αυτοκτονίας δεν αντιπροσωπεύει τις συνολικές διαστάσεις του ζητήματος, καθώς υπολογίζεται ότι για κάθε αυτοκτονία σημειώνονται τουλάχιστον 15 με 25 μη θανατηφόρες απόπειρες!


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια:

  1. Τραυματίστηκε θανάσιμα από όπλο εν ώρα υπηρεσίας 19χρονος σμηνίτης στο Άκτιο. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΝΕΚΡΟ. Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ.
    Θλίψη στην Πολεμική Αεροπορία καθώς έχασε τη ζωή του από πυροβόλο όπλο, 19χρονος σμηνίτης στη βάση στο Άκτιο.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου 2022, o Σμηνίτης Ζ.Μ., ετών 19, ο οποίος υπηρετούσε στη Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION, τραυματίστηκε σοβαρά με όπλο, ευρισκόμενος εν υπηρεσία. Διεκομίσθη άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
    Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.
    Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος ήταν ο πατέρας των ρωμιών εβραίος Προφήτης Σοφονίας που τιμάται σήμερα;
    Έζησε τον 7ο αιώνα π.Χ., επί βασιλέως Ιωσίου.
    Ο Προφήτης Σοφονίας Έζησε τον 7ο αιώνα π.Χ., επί βασιλέως Ιωσίου. Είναι ο ένατος από τους μικρούς λεγόμενους προφήτες και καταγόταν από τη φυλή του Συμεών ή κατ’ άλλους του Λευΐ.
    Το όνομά του σημαίνει: ο Θεός κρύπτει, δηλαδή περιφρουρεί, προστατεύει. Το προφητικό του βιβλίο διαιρείται σε τρία μικρά κεφάλαια. Στο πρώτο απειλεί τους Ιουδαίους, που παρεξέκλιναν από τον Κύριο στην ειδωλολατρία.
    Στο δεύτερο προλέγει την καταστροφή της Γάζας, της Ασκαλώνος, της Αζώτου, της Δαμασκού, της Αιθιοπίας, της Ασσυρίας και άλλων ακόμα χωρών. Στο τρίτο ελέγχει την Ιερουσαλήμ για τη διαφθορά της, αλλά και την ονομάζει επιφανή, σαν κοιτίδα λυτρώσεως του ανθρωπίνου γένους.
    Τέλος, χαιρετίζει με αγαλλίαση τη μέλλουσα εμφάνιση του Κυρίου στη Σιών. Αλλά ο Θεός μίλησε με το Στόμα του προφήτη και να τι είπε για τους άνομους ανθρώπους: «Εξάρω τους ανόμους από προσώπου της γης, λέγει Κύριος… Και τους εκκλίνοντας από του Κυρίου και τους μη ζητούντας τον Κύριον και τους μη αντεχομένους του Κυρίου», Σοφονίας, Α’ 3, 6. Θα ξεριζώσω λέει ο Κύριος τους ανόμους από το πρόσωπο της γης. Και θα τιμωρήσω αυτούς που παρεκκλίνουν από τις εντολές του Κυρίου, αυτούς που δεν ζητούν με την προσευχή τους τον Κύριο και δεν κρατούν Αυτόν σαν στήριγμα τους.
    Ο προφήτης Σοφονίας πέθανε ειρηνικά και τάφηκε στον τόπο των πατέρων του.
    Ἀπολυτίκιον
    Ήχος α’. Της ερήμου πολίτης.
    Συνιείς φερωνύμως των μελλόντων την πρόγνωσιν, εκφαντορικώς προεκφαίνεις, την αιώνιον λύτρωσιν. Σιών γαρ βασιλέα τον Χριστόν, κηρύττεις Σοφονία εμφανώς• παρ’ αυτού γαρ ελυτρώθημεν της αράς, Προφήτα οι βοώντες σοι• δόξα τω σε δοξάσαντι Θεώ, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω δωρουμένω διά σου, πάσι συγχώρησιν.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νετανιάχου: «O Ερντογάν με αποκαλούσε Χίτλερ κάθε 6 ώρες». «Ο καλύτερος φίλος του Ερντογάν για αρκετά χρόνια ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα. Ήταν κολλητοί».
    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απάντησε σε όσους τον συγκρίνουν με τον Τούρκο πρόεδρο και μίλησε για την αλλαγή στις μεταξύ τους σχέσεις.

    Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε πως «ο Ερντογάν με αποκαλούσε Χίτλερ κάθε 6 ώρες», αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο μεταβάλλονται και προσαρμόζονται οι σχέσεις μεταξύ των ηγετών στην εξωτερική πολιτική.
    Ερωτηθείς από την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Μπάρι Βάις πώς βλέπει το γεγονός ότι πολλά ΜΜΕ τον βάζουν στην ίδια κατηγορία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλους «αυταρχικούς ηγέτες», ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε συγκεκριμένα: «Αυτό είναι παιδιάστικο. Πάντα θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών στις εκλογές. Δεν αμφισβήτησα ποτέ εκλογές. Κοίτα, ο καλύτερος φίλος του Ερντογάν για αρκετά χρόνια ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα. Ήταν κολλητοί. Νομίζω ότι αυτό άλλαξε αφότου ο Ερντογάν άρχισε να ρίχνει περισσότερους δημοσιογράφους στη φυλακή υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τη δημοκρατία στην Τουρκία. Οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί. Συνήθιζε να με αποκαλεί Χίτλερ κάθε 6 ώρες».
    «Τώρα είναι μόνο κάθε 12;» ρωτά αστειευόμενη η δημοσιογράφος. «Όχι, είχαμε μια φιλική συζήτηση τις προάλλες, και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. Νομίζω ότι είναι σημαντικό. Όχι απαραίτητα επειδή εγκρίνω όλα όσα κάνει ο Ερντογάν, αυτό δεν ισχύει. Αλλά – όπως ο Μπαράκ Ομπάμα είχε καλές σχέσεις με την Τουρκία και όπως ο πρόεδρος Μπάιντεν συναντά τους ηγέτες της Κίνας ή τους ηγέτες άλλων χωρών στην περιοχή μας που δεν είναι ακριβώς λουξεμβουργιανές δημοκρατίες – αυτό κάνει η εξωτερική πολιτική. Είναι ένας συνδυασμός συμφερόντων και αξιών και πρέπει να διατηρείς την ισορροπία», απάντησε ο Νετανιάχου.
    Όπως εξήγησε ο ίδιος, εσφαλμένα παρουσιάζεται από ορισμένους ως αυταρχικός και αντιδημοκρατικός ηγέτης, αφού είναι στην πραγματικότητα δημοκράτης του 19ου αιώνα και γνώστης – στον ίδιο ή σε μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με τους σημερινούς ηγέτες των δυτικών δημοκρατιών – των βασικών στοιχείων της σύγχρονης δημοκρατίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...