ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Δεκεμβρίου 2022

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ: ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟΥ ΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ UAV AKINCI. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ. ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.

 



Έφτασαν 100 νέοι μουσουλμάνοι έποικοι από την Τουρκία. Οι δουλέμποροι της ΜΙΤ πήραν τηλέφωνο το…112 και με ασφάλεια το πανάξιο Ελληνικό Λιμενικό Σώμα τους παρέλαβε και τους μετέφερε στο Λαύριο. Ετοιμάζονται οι διαδικασίες για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα. Τους χορηγήθηκαν τα πρώτα χρήματα. Οι αντινατιβιστές (οικογένεια Μητσοτάκη και ο Προδότης) είναι πολύ ευχαριστημένοι.




Μόνο ως πυρετώδεις μπορούν να χαρακτηριστούν οι τουρκικές προετοιμασίες για ένα αιφνιδιαστικό κτύπημα στην Ελλάδα, όπως άλλωστε έχουν  προαναγγείλει οι ίδιοι οι Τούρκοι.  

 Στηριζόμενοι στο μεγαλύτερο ποσοστό στην εγχώρια αμυντική τους βιομηχανία, αναπτύσσουν και υλοποιούν το ένα πρόγραμμα μετά το άλλο, κυρίως σε ότι αφορά στο πεδίο των κατευθυνόμενων όπλων και των UAV.


 

Ένα τέτοιο είναι και το υπερηχητικό βλήμα αέρος-εδάφους  TRG-230-İHA, το οποίο εκτοξεύθηκε από το UAV AKINCI πλήττοντας τον στόχος του, σε πεδίο βολής στη Μαύρη Θάλασσα όπως ανακοινώσε η εταιρεία παραγωγής του πυραύλου ROKETSAN.  

Το βλήμα έχει εμβέλεια 100 χλμ. και η ταχύτητά του εκτιμάται στα 3 mach.

Όπως αναφέρεται το AKINCΙ, το οποίο απογειώθηκε από το Çorlu στο πλαίσιο της δοκιμής βολής, πραγματοποίησε μια πτήση περίπου 700 χιλιομέτρων για να φτάσει στο χώρο δοκιμών στη Σινώπη.  

 Ο πύραυλος TRG230, εκτοξεύτηκε από υψόμετρο 25.000 ποδών, χτύπησε με επιτυχία τον στόχο του σε απόσταση 100 χλμ.

Ο πύραυλος TRG230, ο οποίος έχει αποτελεσματικό βεληνεκές μεταξύ 20 και 150 χιλιομέτρων, (20 και 70 χλμ. όταν εκτοξεύεται από το έδαφος) είναι ο πρώτος υπερηχητικός πύραυλος που έχει εκτοξευτεί από αέρα σε ξηρά στην Τουρκία.

Ο TRG230  έχεις βάρος 215 χλγρ. εκ των οποίων τα 42 ανήκουν στην πολεμική κεφαλή, η οποία έχει περίμετρο πρόκλησης πλήγματος τα 55 μέτρα. Η ακρίβεια του πυραύλου εκτιμάται στα 10 μέτρα,   Την ίδια ώρα στην Ελλάδα όλα βαίνουν «καλώς». Κανείς δεν φαίνεται να ανησυχεί από τα τουρκικά UAV και τα κατευθυνόμενα όπλα, θεωρώντας ότι δεν συνιστούν απειλή για τις ΕΔ για αυτό άλλωστε και οι αγορές ανάλογων συστημάτων κινούνται σε ελάχιστα παραδείγματα και αυτά σε μη οπλισμένα UAV.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...