ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Δεκεμβρίου 2022

«Συναγερμός» στη Βρετανία: Στα 6 έφτασαν τα νεκρά παιδιά από τον στρεπτόκοκκο ομάδας Α. Τα παιδιά που κατέληξαν στη Βρετανία είναι κάτω των 10 ετών. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π. Το πρώτο αντιβιοτικό που ανακαλύφθηκε, η πενικιλίνη, ήταν κυρίως για τον στρεπτόκοκκο. Τώρα, μετά 100 χρόνια, τα μικρόβια παρουσιάζουν αντίσταση στα αντιβιοτικά, από την υπερβολική χρήση. Ο αγράμματοι Έλληνες δημοσιογράφοι ουρλιάζουν σαν λυσσασμένες κεραμιδόγατες γιατί δεν φτιάχνουν αντιβιοτικά για …ιούς.

 

530 οι επίσημα καταγεγραμμένες αυτοκτονίες μέσα στο 2022 στην Ελλάδα. Πάνω από 5.000 οι απόπειρες αυτοκτονίας. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ…

 


ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΡΥΒΟΥΝ. Με πρωτοβουλία Μπακογιάννη, Σακελλαροπούλου και εβραϊκών οργανώσεων, συναντήθηκαν στην Αθήνα 25 δήμαρχοι απ’ όλο τον κόσμο, για να στείλουν μήνυμα κατά τού αντισημιτισμού. ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ «ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ «ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ». ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ: Ο «ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ». ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΔΕΚΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ.



 ΣΗΜΕΡΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ. ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΟΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ. ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ.








Συναγερμός στη Βρετανία από την αύξηση των θανάτων παιδιών που προσβλήθηκαν από στρεπτόκοκκο Α.  Ανησυχία έχουν προκαλέσει στη Βρετανία τις τελευταίες εβδομάδες οι θάνατοι τεσσάρων μικρών παιδιών, που μολύνθηκαν από στρεπτόκοκκο ομάδας Α.

 Την Παρασκευή (2/12), ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) ανακοίνωσε ότι το τέταρτο παιδί, μαθητής δημοτικού στο Ίλινγκ του δυτικού Λονδίνο, πέθανε από τη συγκεκριμένη βακτηριακή λοίμωξη, ενώ την ίδια στιγμή οι γονείς ενός τετράχρονου αγοριού από το Μπάκιγχαμσαϊρ δήλωσαν ότι το παιδί τους πέθανε από τον ίδιο ιό (Strep A).

Είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός μαθητή από το δημοτικό σχολείο Victoria στο Πέναρθ, τέσσερα μίλια νότια του Κάρντιφ. Την περασμένη εβδομάδα, ένα εξάχρονο παιδί από σχολείο του Σάρεϊ έχασε, επίσης, τη ζωή του από την ίδια λοίμωξη.




Οι αξιωματούχοι της υγείας έχουν δει μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων του στρεπτόκοκκου, που μπορεί να προκαλέσει οστρακιά, αν και οι θάνατοι και οι σοβαρές επιπλοκές από τη μόλυνση είναι σπάνιες.

Ο Δρ Yimmy Chow, σύμβουλος προστασίας της υγείας στο UKHSA, δήλωσε για την περίπτωση του παιδιού στο Ίλινγκ: «Είμαστε εξαιρετικά θλιμμένοι όταν μαθαίνουμε για τον θάνατο ενός παιδιού στο δημοτικό σχολείο St John’s και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του, τους φίλους του και τη σχολική κοινότητα. Σε συνεργασία με την ομάδα δημόσιας υγείας του Συμβουλίου του Ίλινγκ, δώσαμε προληπτικές συμβουλές στη σχολική κοινότητα για να βοηθήσουμε στην πρόληψη περαιτέρω κρουσμάτων και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

 

 


Οι δύο νέοι θάνατοι που ανακοινώθηκαν σήμερα αφορούν σε παιδιά επίσης κάτω των 10 ετών, που κατέληξαν μία εβδομάδα αφότου διαγνώστηκαν με τη νόσο.


Σύμφωνα με το βρετανικό σύστημα υγείας, NHS, οι μολύνσεις από το βακτήριο είναι περισσότερες σε σχέση με άλλες χρονιές, με τους γονείς να ειδοποιούνται αναλόγως ώστε να μην αγνοούν τα πρώτα συμπτώματα.

Η ασθένεια ξεκινά με κοινά συμπτώματα γρίπης, δηλαδή υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, πονόλαιμο και πρησμένους αδένες.

 Στην αρχή της νόσου, τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση λευκών σημαδιών στη γλώσσα, η οποία τελικά ξεφλουδίζει, καταλήγει πρησμένη και καλυμμένη από εξογκώματα.

Μετά τα αρχικά συμπτώματα, συνήθως εμφανίζεται ένα χαρακτηριστικό ροζ εξάνθημα στο σώμα.

Σύμφωνα με το NHS, το εξάνθημα μοιάζει με μικρά εξογκώματα και δίνει μια τραχιά υφή στο δέρμα του ασθενούς.

 Το εξάνθημα ξεκινά από το στήθος και το στομάχι, προτού εξαπλωθεί στο υπόλοιπο σώμα.

 

Πόσο μεταδοτικός είναι ο στρεπτόκοκκος Α


Η ασθένεια είναι πολύ μεταδοτική και μπορεί να εξαπλωθεί με μεγάλη ταχύτητα.

 Πρόκειται για βακτήριο που εντοπίζεται στη μύτη και το λαιμό, ενώ μπορεί να προκαλέσει μόλυνση στο δέρμα καθώς και πονόλαιμο.

Από τη στιγμή που κάποιος εκτεθεί στο βακτήριο, χρειάζονται από δύο μέχρι πέντε ημέρες για να εμφανίσει πυρετό.

Μεταδίδεται μέσω αερομεταφερόμενων αναπνευστικών σταγονιδίων, τα οποία μπορούν να μεταδοθούν με τον βήχα και το φτέρνισμα, ωστόσο η μόλυνση μπορεί να προκληθεί και με άμεση επαφή με τη βλέννα, το σάλιο ή το δέρμα ενός μολυσμένου ατόμου.

 Μπορεί επίσης να κολλήσει κανείς από ρούχα, μολυσμένες πετσέτες, μπάνια, ή κλινοσκεπάσματα.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

1 σχόλιο:

  1. Ελληνική ανακάλυψη: Φάρμακο για το ήπαρ μπορεί να "κλειδώσει" τη "θύρα εισόδου" του κορωνοϊού στα κύτταρα.
    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Φώτιο Σαμπαζιώτη του Ινστιτούτου Wellcome-MRC Cambridge Stem Cell του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature"
    Ένα - εκτός πατέντας πια - φάρμακο για διάφορες ηπατικές παθήσεις, το UDCA (ουρσοδεοξυχολικό οξύ), μπορεί να αποτρέψει τη λοίμωξη Covid-19 και να προστατεύσει από μελλοντικές παραλλαγές του κορονοϊού, ανακοίνωσαν επιστήμονες στη Βρετανία με επικεφαλής έναν Έλληνα γιατρό ηπατολόγο της διασποράς.
    Τα σχετικά πειράματα έγιναν σε οργανοειδή (μίνι ανθρώπινα όργανα), ζώα, ανθρώπινα όργανα από δότες, υγιείς εθελοντές και ασθενείς. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Φώτιο Σαμπαζιώτη του Ινστιτούτου Wellcome-MRC Cambridge Stem Cell του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature".
    Η έρευνα έδειξε ότι το φάρμακο μπορεί να "κλειδώσει" τη "θύρα εισόδου" (τον υποδοχέα ACE2 στην κυτταρική επιφάνεια) που χρησιμοποιεί ο κορονοϊός SARS-CoV-2 για να εισδύσει στα ανθρώπινα κύτταρα και να τα μολύνει. Επειδή το φάρμακο στοχεύει στα ανθρώπινα κύτταρα και όχι στον συνεχώς μεταλλασσόμενο ιό, εκτιμάται ότι μπορεί να διατηρήσει την προστατευτική αποτελεσματικότητα του και έναντι μελλοντικών παραλλαγών του κορονοϊού ή έναντι άλλων κορονοϊών που πιθανώς αναδυθούν.
    Αν τα ευρήματα επιβεβαιωθούν από μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές, τότε οι επιστήμονες θα έχουν στα χέρια τους ένα νέο ζωτικό φάρμακο, πολύ χρήσιμο ιδιαίτερα για τους ανθρώπους δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή στους οποίους το εμβόλιο είναι αναποτελεσματικό, καθώς για τα άτομα υψηλού κινδύνου για λοίμωξη.
    Όπως δήλωσε ο δρ Σαμπαζιώτης, "τα εμβόλια μάς προστατεύουν ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα μας, ώστε να αναγνωρίζει τον ιό και να τον εξαλείφει ή τουλάχιστον να τον εξασθενεί. Όμως τα εμβόλια δεν δουλεύουν σε όλους, για παράδειγμα σε όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και επίσης δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτά. Επίσης ο ιός μπορεί να μεταλλαχθεί σε νέες παραλλαγές ανθεκτικές στα εμβόλια. Έτσι, ενδιαφερθήκαμε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους να προστατευθούμε από τη λοίμωξη του κορονοϊού, οι οποίοι να μην εξαρτιούνται από το ανοσοποιητικό σύστημα και να μπορούν να συμπληρώσουν τον εμβολιασμό. Ανακαλύψαμε έναν τρόπο να κλείσουμε την πόρτα στον ιό, αποτρέποντας τον εξ αρχής από το να μπαίνει στα κύτταρα μας και προστατεύοντας μας από τη λοίμωξη".
    Ο καθηγητής 'Αντριου Όουεν του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ επεσήμανε ότι "μολονότι χρειαζόμαστε κανονικές ελεγχόμενες τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές για να επιβεβαιώσουμε αυτά τα ευρήματα, τα δεδομένα παρέχουν πειστικές ενδείξεις ότι το UDCA μπορεί να δουλέψει ως φάρμακο που προστατεύει από την Covid-19 και να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τα εμβολιαστικά προγράμματα, ιδίως για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού".
    Ο Σαμπαζιώτης, ο οποίος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην ηπατολογία και διδακτορικό από το Κέιμπριτζ, ενώ είναι και συνιδρυτής της εταιρείας βιοτεχνολογίας Bilitech LTD, ανέφερε ότι "έχουμε χρησιμοποιήσει το UCDA στην κλινική για πολλά χρόνια, συνεπώς ξέρουμε ότι είναι ασφαλές και πολύ καλά ανεκτό. Κοστίζει λίγο, μπορεί να παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες γρήγορα και να αποθηκευθεί ή να μεταφερθεί εύκολα, πράγμα που το καθιστά εύχρηστο στη διάρκεια επιδημιών, ιδίως εναντίον παραλλαγών ανθεκτικών στα εμβόλια, ενώ μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική γραμμή προστασίας ενόσω περιμένουμε για νέα εμβόλια να αναπτυχθούν. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό το φάρμακο μπορεί να γίνει ένα σημαντικό όπλο στη μάχη μας κατά της Covid-19".

    www.bankingnews.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...