ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

12 Δεκεμβρίου 2022

Ερντογάν: «Οταν λες “Tayfun” (Τυφώνας), ο Έλληνας φοβάται. Στην Ελλάδα, λένε ότι ο πύραυλος θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει, αν δεν κάτσετε ήρεμα». Πυραυλικό σύστημα επακτίου αμύνης “Barbaros”: Η νέα μείζονα τουρκική απειλή για τον ελληνικό Στόλο σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο. Δένδιας: «Απαράδεκτο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας».

 

 

 

ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΙΑΜΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΦΕΝΔΟΝΑ 2.200 ΕΤΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΩΝΑ. ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ.

 

 

 ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΞΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΪΛΗ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ, ΟΧΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.


Πυραυλικό σύστημα επακτίου αμύνης “Barbaros”: Η νέα μείζονα τουρκική απειλή για τον ελληνικό Στόλο σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Με συνδυασμό των βλημάτων Atmaca και Cakir - Όλα είναι εγχώριας παραγωγής.

 «Barbaros» θα ονομάζεται το νέο τουρκικό σύστημα επακτίου αμύνης που θα αντμετωπίσουν τα αντιπυραυλικά συστήματα των ελληνικών πολεμικών πλοίων.

Το ανέπτυξε η τουρκική εταιρεία Roketsan και πρόκειται να τεθεί άμεσα σε επιχειρησιακή λειτουργία.

Το σύστημα αποτελείται τόσο από τον πύραυλο Atmaca με εμβέλεια 200 χλμ. όσο και από τον πύραυλο Çakır με εμβέλεια 150 χλμ. Όπως ανέφερε η εταιρεία το σύστημα μπορεί να εξαλείψει όλες τις απειλές από την θάλασσα.

Η ακτίνα καλύπτει όλο το Αιγαίο και σημαντικό τμήμα της εν δυνάμει ελληνικής ΑΟΖ στην Α.Μεσόγειο.

 


Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι τουρκικοί πύραυλοι Tayfun «θα χτυπήσουν την Αθήνα». 

Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, δήλωσε ότι η δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας «τρομάζει» την Αθήνα και υποστήριξε ότι η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου.

«Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες “Tayfun” (Τυφώνας), ο Έλληνας φοβάται. Στην Ελλάδα, λένε ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει, αν δεν κάτσετε ήρεμα», ανέφερε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Σαμψούντα.

«Αν προσπαθήσετε να αγοράσετε εξοπλισμό από την Αμερική και να τον τοποθετήσετε στα νησιά, μια χώρα όπως η Τουρκία δεν θα παραμείνει θεατής. Κάτι πρέπει να κάνει», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Haber, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η εκτόξευση του πυραύλου Tayfun προκάλεσε «πανικό» στους Έλληνες καθώς και ότι «θα αυξηθεί η εμβέλειά του σε περισσότερο από 561 χιλιόμετρα».

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση. Κι εμείς απαντάμε με τα έργα μας. Αντί να παράγουμε λόγια, παράγουμε έργα. Η Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις», είχε αναφέρει.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε ομιλία του σε συνέδριο που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε δηλώσει πως «τώρα έχουμε και τους Tayfun μας. Και αυτά γίνονται πλέον (προειδοποιητικά) σημάδια σε κάποια μέρη. Και τα παρακολουθούν με ευχαρίστηση (σ.σ. ειρωνεία). Και τώρα προσπαθούμε να τα πάμε σε πολύ υψηλότερο επίπεδο αυτά».

 

Δένδιας: «Απαράδεκτο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας»

«Είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από σύμμαχο χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ. Οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορούν και δεν πρέπει να υπεισέλθουν στην Βορειοατλαντική Συμμαχία» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

 

Καμμένος για απειλές Ερντογάν: «Απαιτείται άμεση προσφυγή στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, σε ΝΑΤΟ , ΕΕ, και ΟΑΣΕ».

«Απειλεί να πλήξει πρωτεύουσα συμμαχικής χώρας».

Την δική του απάντηση στις νέες, προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος, χθες, υποστήριξε πως οι Τούρκοι θα «χτυπήσουν» την Αθήνα με πύραυλο TAYFUN, αν η Έλληνες συνεχίσουν να εξοπλίζουν τα νησιά τους έδωσε ο Πάνος Καμμένος.

«Η απειλή για χρήση πυραύλου που θα πλήξει πρωτεύουσα συμμάχου από την Τουρκία απαιτεί άμεση προσφυγή στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ , ΕΕ, ΟΑΣΕ, και στις κοινοβουλευτικές συνελεύσεις με υπογραφές όλων των Ελλήνων βουλευτών όλων των κομμάτων ΤΩΡΑ», έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Μιλώντας στην Σαμσούντα σε εκδήλωση νέων του κόμματός του, ο Τούρκος  πρόεδρος ανέφερε ότι «η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας. Λένε πως ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα. Θα το κάνει αν δεν κάθονται φρόνιμα».

Και, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Ρατζίπ Σοϊλού, για το τι εννοεί με το τελευταίο, ο Ερντογάν διευκρίνισε πως η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά της με αμερικανικά όπλα.

Αναλυτικά, ο Τούρκος πρόεδρος είπε τα εξής:

«Στο παρελθόν, ήμασταν σε πολύ διαφορετική θέση. Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, μόνο το 20% της αμυντικής μας βιομηχανίας ήταν εγχώριο. Αλλά τώρα είναι το 80%, έχουμε φτάσει σε αυτή τη θέση. Τι θα κάναμε αν είχαμε F-16, αλλά όχι πυρομαχικά; Τώρα φτιάχνουμε τα δικά μας πυρομαχικά για το F-16. Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας, αυτή η παραγωγή τρομάζει τους Έλληνες.

Λέμε TAYFUN, η Ελλάδα τρομάζει και λέει “θα χτυπήσει την Αθήνα”. Φυσικά θα το κάνουμε, αν δεν κάθεστε φρόνιμα. Αν προσπαθείτε να αγοράσετε κάτι από την Αμερική για να το βάλετε στα νησιά, μια χώρα όπως η Τουρκία πρέπει να κάνει κάτι, δεν μπορεί να μαζεύει αχλάδια…».

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.  τα γράφουμε συνέχεια για 7 χρόνια. Δυστυχώς κανείς δεν ενδιαφέρεται. 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

7 σχόλια:

  1. Δυτική Όχθη: Δεκαεξάχρονη έπεσε νεκρή από πυρά στρατιωτών του Ισραήλ.
    Η έφηβη επλήγη από σφαίρα στο κεφάλι κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη διάρκεια της επιδρομής, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
    Μια έφηβη Παλαιστίνια σκοτώθηκε την περασμένη νύκτα στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, ενός τομέα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη που βρίσκεται στην επίκεντρο των βιαιοτήτων των τελευταίων μηνών, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

    Η Τζέινα Ζακάρνα, 16 ετών, επλήγη από σφαίρα στο κεφάλι κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη διάρκεια της επιδρομής, σύμφωνα με το υπουργείο.

    Σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, η έφηβη βρισκόταν στη στέγη του σπιτιού της, στη συνοικία όπου πραγματοποιήθηκε η επιδρομή του ισραηλινού στρατού, και βρέθηκε νεκρή μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

    Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν κατά την ίδια επιδρομή σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

    Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως είναι εν γνώσει του θανάτου της έφηβης και πως «το επεισόδιο εξετάζεται».

    Συγκρούσεις ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και ένοπλους Παλαιστινίους ξέσπασαν στη διάρκεια της επιδρομής του στρατού, κατά την οποία συνελήφθησαν «τρία άτομα που καταζητουνταν ως ύποπτα ότι είναι αναμιγμένα σε τρομοκρατικές δραστηριότητες», διευκρίνιζεται στην ανακοίνωση.

    «Στη διάρκεια της επιχείρησης, οι ύποπτοι εκτόξευσαν εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών. Οι στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά προς την κατεύθυνση των ένοπλων υπόπτων», πρόσθεσε ο στρατός.

    Η Τζενίν, η οποία θεωρείται προπύργιο των ένοπλων παλαιστινιακών παρατάξεων, αποτελεί τακτικό στόχο των επιδρομών του ισραηλινού στρατού.

    Περισσότεροι από 40 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια ισραηλινών επιχειρήσεων φέτος μόνο στον τομέα της Τζενίν. Σ' αυτούς περιλαμβάνονται πολλοί μαχητές, αλλά επίσης η δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Άκλεχ του καναλιού Αλ Τζαζίρα.

    Συνολικά τουλάχιστον 150 Παλαιστίνιοι και 26 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, το Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ κατέχει από το 1967 και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλήρης η αμυντική συμμαχία Ρωσίας – Ιράν σύμφωνα με τις ΗΠΑ: Drones για Su-35.
    Η Ρωσία παρέχει τώρα ένα «άνευ προηγουμένου επίπεδο» στρατιωτικής και τεχνικής υποστήριξης στο Ιράν με αντάλλαγμα την Τεχεράνη να προμηθεύει όπλα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, λένε ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν.

    Ως μέρος της ενισχυμένης εταιρικής σχέσης, η Ρωσία ενδέχεται να παρέχει στο Ιράν προηγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό και εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων και συστημάτων αεράμυνας.

    Την άνοιξη, Ιρανοί πιλότοι εκπαιδεύτηκαν στη Ρωσία για να πετούν το Sukhoi Su-35, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο σύμφωνα με τους αξιωματούχους δείχνει ότι το Ιράν «μπορεί να αρχίσει να παραλαμβάνει το αεροσκάφος μέσα στον επόμενο χρόνο».

    Ο Λευκός Οίκος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι πιστεύει ότι το Ιράν προμήθευε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία για χρήση στην Ουκρανία, αλλά η σχέση μεταξύ των δύο εθνών μετατρέπεται σε «μια πλήρη αμυντική συνεργασία» με όπλα και στρατιωτική τεχνογνωσία που ρέει και προς τις δύο κατευθύνσεις.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΞΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΪΛΗ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ, ΟΧΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.

    Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ερντογάν: «Λυπούμαστε για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων».
    «Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους της Τουρκίας» είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος.
    Την αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκάλεσαν οι νέες επιθετικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας.
    Σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών για την δήλωση του Τούρκου προέδρου, ότι «πύραυλοι Tayfun θα χτυπήσουν την Αθήνα», ο εκπρόσωπος της Αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε, με ουδέτερο ύφος, χωρίς να τολμήσει να κατονομάσει την Τουρκία και τον Ερντογάν:
    «Σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο (παρά ποτέ) μεταξύ των Συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Προτρέπουμε όλους τους Συμμάχους μας να αποφύγουν τις απειλές και την προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσει τις εντάσεις και δεν θα βοηθήσει κανέναν».
    Ο Τούρκος πρόεδρος, σε μία άνευ προηγουμένου προκλητική δήλωση, είπε πως «τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες Tayfun, ο Έλληνας φοβάται. Στην Ελλάδα, λένε ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει».

    Φανταστείτε να έλεγε κάποιος ότι θα κάψει με πυραύλους το ΤΕΛ ΑΒΙΒ πώς θα ούρλιαζαν οι αμερικανοί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναλυτής της Yeni Safak: «Οι Τούρκοι βλέπουν την Λέσβο και την Χίο και αναστενάζουν».
    Δηλώσεις από τον δημοσιογράφο της φιλοκυβενητικής εφημερίδας Yeni Safak Χασάν Οζτούρκ.
    Ο δημοσιογράφος – αναλυτής της φιλοκυβενητικής εφημερίδας Yeni Safak Χασάν Οζτούρκ σχολίασε προκλητικά ότι «οι Τούρκοι βλέπουν την Λέσβο και την Χίο και αναστενάζουν».
    Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk, και μπροστά σε έναν χάρτη με τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, ο Οζτούρκ κατηγόρησε την Ελλάδα πως : «κάνει κάτι που δεν έχει κάνει από την ίδρυση της», δηλαδή ανέπτυξε σχέσεις με όλες τις γειτονικές χώρες που η Τουρκία έχει προβλήματα υπογράφοντας μαζί τους συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας.
    «Ένας Τούρκος πολίτης που κάθεται στην Άσσο και βλέπει την Λέσβο, αναστενάζει. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι Έλληνες. Ένας Σμυρνιός που βλέπει την Χίο από τον Τσεσμέ, αναστενάζει. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάνε οι Έλληνες» δήλωσε ο Οζτούρκ, θέτοντας ευθέως θέμα κυριαρχίας των νησιών.
    «Η Αμερική και η Γαλλία με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, έμμεσα λόγω των κρίσεων που βιώνουμε με την Ελλάδα, έχουν πάρει θέση εναντίον μας. Τώρα εξοπλίζουν τα νησιά του Αιγαίου και εμείς βάσει των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από τη συνθήκη της Λοζάνης και των Παρισίων, δηλώνουμε πως ανοίγουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία τους» δήλωσε.
    Ο ίδιος υποστήριξε πως η κρίση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, αποτελεί ουσιαστικά κρίση ανάμεσα σε Άγκυρα και … Ουάσιγκτον, εμπλέκοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δήλωσε συγκεκριμένα : «Η Ουκρανία πολεμάει με τη Ρωσία ; Όχι. Η Αμερική η Αγγλία και η Δύση πολεμάνε με τη Ρωσία. Υπό αυτή την έννοια η κρίση ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, ουσιαστικά είναι μία κρίση ανάμεσα στην Αμερική και στην Τουρκία. Αυτό όλοι το ξέρουν» κατέληξε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟΥΡΚΟΙ: «Φυσικά και θα εισβάλουμε στα ελληνικά νησιά».
    Διάλογοι στο CNN Turk
    • «Τα νησιά αυτά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τον όρο να είναι αποστρατιωτκοποιημένα» δήλωσε στο CNN Turk o στρατιωτικός αναλυτής Αμπντουλάχ Αγάρ.
    • «Δηλαδή τι σημαίνει η συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών; Δηλαδή τους λέμε πως δεν μπορούν να έχουν την κυριαρχία αυτών των νησιών» ανέφερε ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν.
    • «Ναι, από τη στιγμή που δεν τήρησαν τους όρους των συνθηκών και στα πλαίσια του δικαίου ξεκινώ αυτή τη συζήτηση» παρατήρησε ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαϊρακτσί.
    • «Όταν έρθει η ώρα, η Τουρκία θα κλείσει τον ανοιχτό λογαριασμό για τα νησιά. Όταν θα είναι έτοιμη η Τουρκία» ανέφερε ο δημοσιογράφος Τουργκάι Γκιουλέρ
    • «Δηλαδή τι λέτε πως η Τουρκία θα κάνει εισβολή στα νησιά;» ρώτησε ο Χακάν.
    • «Φυσικά και θα εισβάλουμε στα νησιά. Είναι δυνατόν να υπάρχουν νησιά που βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας;» απάντησε ο Γκιουλέρ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παραδόθηκε το πρώτο διακλαδικό ελικόπτερο T-70 για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Συνολικά θα παραδοθούν 109 ελικόπτερα.
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.


    Το πρώτο ελικόπτερο T70, που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Utility Helicopter και αφορά την παράδοση 109 ελικοπτέρων συνολικά, τέθηκε σε υπηρεσία από τη Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής της Τουρκίας.
    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, ξεκίνησαν οι παραδόσεις του ελικοπτέρου T70 Utility, που παράγεται από τη Turkish Aerospace Industries, την ASELSAN και τη Sikorsky.
    Στο πλαίσιο του προγράμματος, το ελικόπτερο T70 Utility, το οποίο αναπτύχθηκε με βάση το ελικόπτερο S70i της εταιρείας Sikorsky, προγραμματίζεται να παραδοθεί στη Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων, στη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων, στη Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής, στη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας και στη Γενική Διεύθυνση Δασών της Τουρκίας.
    Στο πλαίσιο του προγράμματος T70 Utility Helicopter, η Turkish Aerospace Industries (TAI) ανέπτυξε εγχώρια τα ηλεκτρονικά συστήματα, τον εξοπλισμό προσγείωσης, ενώ πραγματοποίησε τις τελικές δοκιμές συναρμολόγησης και πιστοποίησης.
    Η TAI πραγματοποιεί την παραγωγή, τις διαδικασίες τελικής συναρμολόγησης, τις δοκιμές και την ολοκληρωμένη υποστήριξη υλικοτεχνικής υποστήριξης όλων των κύριων μερών των ελικοπτέρων T70. Η ASELSAN αναλαμβάνει την ανάπτυξη βασικών συστημάτων αεροηλεκτρονικής, η εταιρεία ΤΕΙ κατασκευάζει τον κινητήρα T700 που τροφοδοτεί το ελικόπτερο και η εταιρεία Alp Aviation αναλαμβάνει την παραγωγή και συναρμολόγηση εξοπλισμού προσγείωσης.
    Ο Γενικός Διευθυντής της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την πρώτη παράδοση του ελικοπτέρου T70 Utility που είναι εξοπλισμένο με εγχώρια συστήματα. Με αυτήν την εξέλιξη που θα ανεβάσει τον πήχη στη βιομηχανία ελικοπτέρων της χώρας μας».
    Με το πρόγραμμα ελικοπτέρων Γενικού Σκοπού, η Τουρκία στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες ελικοπτέρων γενικής χρήσης σε στρατιωτικούς και πολιτικούς τομείς. Αποσκοπεί στη χρήση του ελικοπτέρου σε πυρόσβεση, έρευνα και διάσωση, μεταφορά προσωπικού και στρατιωτικές αποστολές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτη πτήση για το τουρκικό αεριωθούμενο UCAV τύπου Kizilelma.
      Αναβαθμίζεται συνεχώς η απειλή.
      Ο επικεφαλής της τουρκικής εταιρείας Baykar, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, ανακοίνωσε σήμερα με ανάρτησή του στο Twitter, ότι το νέο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος, Kizilelma, πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση.
      ‘Οπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε ο επικεφαλής της Baykar το τουρκικό αεροσκάφος πέταξε για πρώτη φορά, κατά την διάρκεια δοκιμών στο Κέντρο της Akinci στην βορειοδυτική Τουρκία.
      Στις αρχές Δεκεμβρίου, το Kizilelma «σηκώθηκε από το έδαφος» για λίγα δευτερόλεπτα κατά τις δοκιμές τροχοδρόμησης, τις οποίες ολοκλήρωσε με επιτυχία.
      Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναπτύχθηκε για να επιχειρεί από το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων TCG Anadolu του τουρκικού ναυτικού και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αποστολές στο εξωτερικό.
      Το Kizilelma θα είναι επίσης σε θέση να πετά με ωφέλιμο φορτίο έως 1.500 κιλά (3.300 λίβρες), εξοπλισμένο με πυρομαχικά τουρκικής κατασκευής μεταξύ των οποίων και τους εγχώριους πυραύλους cruise SOM και υψηλή επίγνωση της κατάστασης με το ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικά σαρωμένης συστοιχίας (AESA), το οποίο επίσης αναπτύχθηκε εγχώρια.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...