ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ – ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ – «Τα είχε "αρπάξει" από το Κατάρ» λέει η βελγική Εισαγγελία, στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας - ΤΗΝ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΚΟ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ».

 


ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

 





ΤΟ “ΕΚΛΕΚΤΟ ΠΑΙΔΙ” ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ήταν κοινό μυστικό στους πολιτικούς κύκλους του Μαξίμου ότι η Εύα Καϊλή είχε έρθει πολύ κοντά στην ηγετική ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ήταν έτοιμη στις επόμενες Ευρωεκλογές να είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ενώ, η ίδια, τον τελευταίο καιρό δεν έχανε ευκαιρία για να μαχαιρώνει συνεχώς πισώπλατα τον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, χωρίς να κρύβει το πολιτικό της φλερτ και την πολιτική της συμπάθεια προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ.

 

Σε μία εξέλιξη που πραγματικά σοκάρει συνελήφθη στις Βρυξέλλες για διαφθορά η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή, εκ των πλέον φανατικών υποστηρικτών της «σύζευξης» του ΚΙΝΑΛ με τη Νέα Δημοκρατία και αυτή που εμπόδισε τις έρευνας της PEGA για τις υποκλοπές επί εβδομάδες.

Μαζί της συνελήφθη και ο σύντροφός της.

Η έρευνα αφορά, μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας.

 

Η ανακοίνωση του ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ για την διαγραφή της Εύας Καϊλή: Δεν μπορούμε να κόψουμε το χούι του κόμματος για το οποίο αγωνίσθηκαν άνδρες σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου, Μένιο Κουτσόγιωργα,  Άκη Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου.





Η Εύα Καϊλή απομακρύνεται από το ΠΑΣΟΚ καθώς όπως έγινε γνωστό, ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που βγήκε από το ΠΑΣΟΚ, το βράδυ της Παρασκευής:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».





Η σύλληψη (τυπικά «προσαγωγή», αλλά ουσιαστικά πρόκειται για σύλληψη) έγινε από την Κεντρική Υπηρεσία για την Καταστολή της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και  με απόφαση του ανακριτή Michel Claise συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα ακόμα.

Ανάμεσά τους ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής της S&D Pier-Antonio Panzeri και ο F.G., πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της κ. Εύας Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή είναι μία από τις 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο μόνος τρόπος για να αμφισβητηθεί ένας βουλευτής που προστατεύεται από την ασυλία του είναι να τον πιάσουν σε επ’αυτοφώρω κάτι που προφανώς συνέβη.

 

Η υπόθεση διαφθορά έχει σχέση με το Μουντιάλ του Κατάρ

Την 1η Νοεμβρίου, Ε.Καϊλή συναντήθηκε με τον κ. Αλ Μάρι, υπουργό Εργασίας του Κατάρ: «Αυτός ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρετίζει τη δέσμευση του Κατάρ να συνεχίσει τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις του μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και εύχεται καλό τουρνουά».

Σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».  

Η βελγική Le Soir γράφει συγκεκριμένα:

«Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Αντιμετώπισης της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ύποπτα, συνελήφθησαν.

Μεταξύ αυτών, ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri καθώς και ο F.G., πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή, 44 ετών, πρώην παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης και ευρωβουλευτής από το 2014, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών. Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και η ίδια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα».

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή, που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019.

Για μήνες, Βέλγοι ερευνητές «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» εντός αυτού του οργάνου.

Εκτός από τις συλλήψεις, η αστυνομία κατάσχεσε «περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά», καθώς και «εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα», των οποίων το περιεχόμενο θα εξεταστεί.

Η Εύα Καϊλή σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico είχε μπλοκάρει την προγραμματισμένη, για τις 30 Αυγούστου, επίσκεψη της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου (PEGA) για το θέμα των υποκλοπών.

Συγκεκριμένα, καθώς γίνεται προσπάθεια από τις ευρωπαϊκές πολιτικές οικογένειες της Αριστεράς και των φιλελεύθερων (Renew) απέναντι στο ΕΛΚ, να υπάρξει ακρόαση του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, η Εύα Καϊλή δηλώνει ότι «η Κομισιόν πρέπει πρώτα να πάει σε χώρες που παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν spyware», προσθέτοντας ότι «αν μια χώρα δηλώνει ότι δεν το χρησιμοποιεί, δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω έρευνα»!

Η ίδια, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, προσθέτει ότι «ο Ν. Ανδρουλάκης και ο Θ. Κουκάκης μπορούν να κληθούν αφότου ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία στην Ελλάδα»!

 

Περισσότερες από 15 έρευνες πραγματοποιήθηκαν από το πρωί σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου από το κεντρικό γραφείο διαφθοράς και καταστολής στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σύμφωνα με τη βελγική ιστοσελίδα Le Soir.

Σύμφωνα με τη βελγική ιστοσελίδα μεταξύ των ελεγχόμενων για φερόμενη δωροληψία από το Κατάρ είναι και η ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, ενώ έχουν συλληφθεί ο σύντροφος της κυρίας Καϊλή αλλά και ο πρώην ευρωβουλευτής της ομάδας των Σοσιαλιστών Πιερ Αντόνιο Παντζέρι.

Σύμφωνα με τη βελγική ιστοσελίδα, η οποία επικαλείται πληροφορίες από την Εισαγγελία του Βελγίου, η έρευνα στο σπίτι της κας Καϊλή πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα και η ίδια έχει κληθεί για εξέταση.

Ποιοί είναι οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσαχθεί ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Πιερ-Αντόνιο Παντσέρι, ο νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας Λούκα Βισεντίνι, ένας διευθυντής ΜΚΟ και ένας κοινοβουλευτικός βοηθός. Δικαστής θα αποφασίσει εντός 48 ωρών αν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Οι ύποπτοι έχουν ιταλική υπηκοότητα ή καταγωγή και είναι ενεργοί σε ενώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ΜΚΟ. Ο Παντσέρι είναι πρόεδρος μη κερδοσκοπικού οργανισμού που με έδρα τις Βρυξέλλες προωθεί «την καταπολέμηση της ατιμωρησίας για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και τη διεθνή δικαιοσύνη. Οι έρευνες στην κατοικία του έφεραν «λαβράκι» 500.000 ευρώ μετρητά.
Ο Λούκα Βισεντίνι εξελέγη τον Νοέμβριο γενικός γραμματέας της Ituc, που εκπροσωπεί συνολικά πάνω από 200 εκατ. εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι η κυρία Καϊλή δεν μπορεί να συλληφθεί ως ευρωβουλευτής, παρά μόνο εάν πιαστεί να διαπράττει αδίκημα επ αυτοφώρω.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή είχε εκθειάσει πρόσφατα με αφορμή το παγκόσμιο κύπελλο το Κατάρ. Σε δηλώσεις της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις 22 Νοεμβρίου είχε πει:

«Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο. Αφοσιώθηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και άνοιξαν στον κόσμο”, είπε αρχικά στην ομιλία της η Εύα Καϊλή, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια το Κατάρ “πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα”.

“Ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί”.

“Είναι μια νέα γενιά ευφυών ανθρώπων υψηλής μόρφωσης. Μας βοήθησαν να μειώσουμε την ένταση με την Τουρκία. Μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον”.

Λίγες ημέρες πριν, την 1η Νοεμβρίου, η κυρία Καιλή είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ με τον ίδιο να δηλώνει στο τουίτερ του ότι «η αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρετίζει τη δέσμευση του Κατάρ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις του σε θέματα εργασίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και ευχόταν καλό τουρνουά».


Φραντσέσκο Τζόρτζι: Ποιος είναι ο σοσιαλιστής σύντροφος της Εύας Καϊλή που συνελήφθη.

Η γνωριμία τους έγινε στο ευρωκοινοβούλιο


Aίσθηση προκάλεσε επίσης ότι έχει συλληφθεί για την ίδια υπόθεση και ο σύντροφός της, ιταλικής καταγωγής, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Ο Τζόρτζι είναι Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ενώ ταυτόχρονα είναι δεινός ιστιοπλόος.

Κατάγεται από την Ιταλία και εργάζεται ως βοηθός σε γραφείο Ιταλού Ευρωβουλευτή, στην ίδια ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.  

 Με την Εύα Καϊλή διατηρούν σχέση για περισσότερα από δύο χρόνια ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο απέκτησαν μαζί ένα κοριτσάκι.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στις Βρυξέλλες, όπου ο 33χρονος εργάζεται ως σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

“Γνωριστήκαμε στη δουλειά και εκτίμησα το πόσο σοβαρός, έξυπνος και μορφωμένος ήταν. Στη συνέχεια διαπίστωσα πως έχει χρυσή καρδιά και νοιάζεται για τους άλλους αλλά και σέβεται την οικογένεια. Αυτά ήταν μία καλή βάση για όλα.”, είχε δηλώσει η Εύα Καϊλή.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

18 σχόλια:

  1. «Οι ΗΠΑ προτίμησαν την απελευθέρωση μιας μαύρης λεσβίας αντί ενός ήρωα Πεζοναύτη».
    Οι ΗΠΑ είχαν να διαλέξουν ανάμεσα στην απελευθέρωση ενός ήρωα Πεζοναύτη και μιας μαύρης λεσβίας εθισμένης στα ναρκωτικά. Διάλεξαν το δεύτερο. Και αυτό δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αμερικανική κοινωνία».
    Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης Margarita Simonyan, σχολιάζοντ5ας την ανταλλαγή της Αμερικανίδας παίκτριας του Μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκράινερ, με τον Ρώσο Βίκτορ Μπουτ.
    Ο ήρωας Πεζοναύτης για τον οποίο έκανε η Simonyan είναι ο Paul Whelan, ο οποίος συνελήφθη στην Ρωσία για κατασκοπεία στις 28 Δεκεμβρίου του 2018 και εκτίει ποινή φυλάκισης,
    Η Simonyan ουσιαστικά αποκάλυψε ότι οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή του Βίκτορ Μπουτ, αφορούσαν είτε τον Whelan είτε την Γκράινερ, αλλά η Ουάσιγκτον προτίμησε την δεύτερη, αντι του πρώτου, τον οποίο η Ρωσίδα παρουσιάστρια περιέγραψε ως ήρωα σε ότι αφορά την πατρίδα του.
    Παράλληλα ανέφερε ότι ο Whelan είχε τρία βασικά προβλήματα:
    Ήταν λευκός, ήταν άνδρας και ετεροφυλόφιλος.
    Προβλήματα που δεν είχε η Γκράινερ και για αυτό προτιμήθηκε η δική της απελευθέρωση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Αποκεφαλίστηκε» ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάνου με αποτέλεσμα να τον «ξηλώσει» από την θέση του λόγω της συνέντευξης στους New York Time που δήλωνε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι απλώς γνώριζε το Predator, αλλά το προωθούσε και στο εξωτερικό λειτουργώντας ως «εμπορικός αντιπρόσωπος» της Intellexa, που ταυτόχρονα αδειοδοτούσε τις πωλήσεις της εταιρίας σε συγκεκριμένους πελάτες!

    Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι ήταν απόφαση του Νίκου Δένδια να αντικατασταθεί ο Αλέξανδρος Παπαϊωάνου με τον Γιώργο Αρναούτη.
    «Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από σήμερα Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, ο Γεώργιος Αρναούτης, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, αναλαμβάνει καθήκοντα Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών.
    Ο Υπουργός Εξωτερικών, ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο Εκπρόσωπο, Αλέξανδρο Παπαϊωάννου, για τις υπηρεσίες του και την προσφορά του από τη θέση αυτή. Παράλληλα, του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη σταδιοδρομία του και, ειδικότερα, στα νέα του καθήκοντα ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη» αναφέρει η ανακοίνωση.
    Υπενθυμίζεται ότι χθες οι «New York Times» με το ρεπορτάζ -«βόμβα» αποκάλυψε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι απλώς γνώριζε το Predator, αλλά το προωθούσε και στο εξωτερικό λειτουργώντας ως «εμπορικός αντιπρόσωπος» της Intellexa, που ταυτόχρονα αδειοδοτούσε τις πωλήσεις της εταιρίας σε συγκεκριμένους πελάτες!

    Κάνοντας εκτενή αναφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, το οποίο ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκε η χρήση του Predator για την παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων, η αμερικανική εφημερίδα έγραψε: «Η ελληνική κυβέρνηση επανειλημμένα περιέγραψε το κακόβουλο λογισμικό ως παράνομο και δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση. Αλλά παρά τις δηλώσεις αποποίησης, τελικά η Ελλάδα παραδέχθηκε ότι υποστηρίζει την Intellexa και το κακόβουλο λογισμικό της με έναν καίριο τρόπο: αδειοδοτώντας την εταιρία να εξάγει το Predator στη Μαδαγασκάρη, χώρα η κυβέρνηση της οποίας έχει μακρύ ιστορικό καταπίεσης των αντιφρονούντων».
    Μάλιστα όλα αυτά όπως ανέφερε το ρεπορτάζ επιβεβαιώνονται από τον στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών: «Ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, επιβεβαίωσε ότι τμήμα του υπουργείου εξέδωσε δύο άδειες εξαγωγής για την Intellexa στις 15 Νοεμβρίου 2021», τόνιζε το ρεπορτάζ.

    Το εν λόγω στέλεχος του ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε επιπλέον πως το υπουργείο κάνει «εσωτερική έρευνα» για το θέμα. Κατά πληροφορίες, λίγα 24ωρα μετά την επίμαχη μέρα, τη 15η Νοεμβρίου -και προφανώς εν γνώσει Δένδια- ο γενικός επιθεωρητής του ΥΠΕΞ, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, διέταξε ΕΔΕ στη Β6 Διεύθυνση Πολυμερών Οικονομικών Σχέσεων και Εμπορικής Πολιτικής για τη διαπίστωση ενδεχόμενων παράνομων ενεργειών κατά την έκδοση άδειας εξαγωγής τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λογισμικού διττής χρήσης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΤΣΑΣ: «ΟΙ ΒΕΛΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».
    «Σοκαρισμένος» ο Σ.Πέτσας για την υπόθεση Καϊλή: «Οι βελγικές αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση».
    «Μη σπεύδουμε να καταδικάσουμε» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι βέβαιο: σε λίγο οι έλληνες πολιτικοί θα χαρακτηρίσουν την σύλληψη Καϊλή ως σκευωρία σκοτεινών κύκλων.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Συνελήφθη Ελληνίδα πολιτικός από την Βελγική Δικαιοσύνη.
    Δίδαγμα:
    Έλληνας πολιτικός μπορεί να συλληφθεί μόνο εκτός συνόρων...
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Βέλγιο δεν έχει ψηλούς Παναθηναϊκάκηδες;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι θα γινόταν άραγε αν η Βελγική αστυνομία και Δικαιοσύνη ερχόταν στην Ελλάδα;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Le Soir: «Υποψίες ότι το Κατάρ πλημμύρισε με πετροδολάρια όλους τους Ευρωβουλευτές».
    Η εφημερίδα του Βελγίου Le Soir, η οποία πρώτη δημοσίευσε το θέμα με τις προσαγωγές ευρωβουλευτών και τον φερόμενο χρηματισμό τους από το Κατάρ, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή, συνεχίζει τις αποκαλύψεις
    Η Le Soir αναφέρει σε σημερινό της ρεπορτάζ, με τίτλο «Υποψίες ότι το Κατάρ πλημμύρισε με πετροδόλαρα το Ευρωκοινοβούλιο», το οποίο μάλιστα συνοδεύει με φωτογραφία της Εύας Καϊλή από πρόσφατο ταξίδι της στο Κατάρ.
    «Η έρευνα των Αρχών, η οποία καθοδηγείται από τον εισαγγελέα Michel Claise, ειδικό σε θέματα οικονομικών δοσοληψιών, γίνεται εδώ και τέσσερις μήνες από την Κεντρική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς του Βελγίου (OCRC).
    Οι ερευνητές κατά της διαφθοράς «υποπτεύονται μια χώρα του Κόλπου ότι προσπαθεί να επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου». Πώς να τις επηρεάσει; «Διαθέτοντας μεγάλα χρηματικά ποσά και προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτα πρόσωπα που κατέχουν σημαντικές ή στρατηγικές πολιτικές θέσεις εντός του Ευρωκοινοβουλίου. Η εισαγγελία του Βελγίου δεν αναφέρει το Κατάρ. Ωστόσο, πολλές πηγές, καλά πληροφορημένες διέρρευσαν από την πρώτη στιγμή στη βελγική εφημερίδα Le Soir και στο σάιτ Knack ότι πρόκειται όντως για το Κατάρ, το οποίο διοργανώνει αυτή τη στιγμή το Μουντιάλ».
    Σύμφωνα με τη Le Soir οι 600.000 ευρώ βρέθηκαν σε μετρητά στο σπίτι του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Pier Antonio Panzeri, στην πόλη των Βρυξελλών. Όπως αναφέρει, δύο μέλη της οικογένειάς του προσήχθησαν από την αστυνομία, στην Ιταλία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αύριο η Καϊλή θα εξηγήσει. στους Βέλγους, ότι είναι σύνηθες και «φυσιολογικό», οι πολιτικοί στην Ελλάδα να είναι διεφθαρμένοι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Δ.Αβραμόπουλος μέλος της ΜΚΟ του Ιταλού μαφιόζου, που συνελήφθη μαζί με την Ε.Καϊλή για χρηματισμό από το Κατάρ.
    Στην σκιά του τεράστιου σκανδάλου που αποκαλύφθηκε, με μέλη του ευρωκοινοβουλίου να παίρνουν μίζες από τους Εμίρηδες του Κατάρ για να το “ξεπλένουν”, όπου μεταξύ των άμεσα εμπλεκομένων είναι η Εύα Καϊλή έρχεται ακόμα μία αποκάλυψη που εμπλέκει έμμεσα τον Δ.Αβραμόπουλο μέσω της ΜΚΟ που συμμετάσχει επικεφαλής της οποίας είναι το ηγετικό μέλος της “ομάδας” που είχε αναλάβει το “ξέπλυμα” του Κατάρ, και πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής Pier Antonio Panzeri.
    Σήμερα μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου τα μέλη της ΜΚΟ παραιτήθηκαν.
    Ο Panzeri φαίνεται να ξέπλενε τις μίζες του Κατάρ και μέσω της ΜΚΟ ‘FIGHT IMPUNITY» που διατηρούσε.
    Το εξαιρετικά περίεργο είναι πως μέλος στην συγκεκριμένη ΜΚΟ, ήταν και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος! Ο οποίος μάλιστα είχε ανακοινώσει με υπερηφάνεια την συγκεκριμένη εξέλιξη.
    «Νέος ρόλος για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο», Ήταν ο τίτλος των σχετικών δημοσιευμάτων, αρκετά πομπώδης, καθώς όλοι περίμεναν ότι ο επίτροπος και πρώην εμπλεκόμενος του σκανδάλου Novartis θα είχε κατακτήσει κάποια άλλη θεσμική θέση στο εξωτερικό.
    «Μέλος του διεθνούς μη κυβερνητικού οργανισμού FIGHT IMPUNITY γίνεται ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του, Pier Antonio Panzeri». Αυτός ήταν ο «νέος του ρόλος»….
    Αυτή τη στιγμή ο Panzeri βρίσκεται κρατούμενος, λόγω των αδιευκρίνιστων ποσών που βρέθηκαν στα χέρια του.
    Σημειώνουμε ότι ο Δ.Αβραμόπουλος είχε πρόθεσή να γίνει αποσταλμένος της ΕΕ στην περιοχή του Κόλπου, δηλαδή την περιοχή που βρίσκεται το Κατάρ, αλλά φαίνεται ότι ήταν μια τραγική σύμπτωση.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κομοτηνή: Συνελήφθη Σύριος 23χρονος για μεταφορά όπλων και ναρκωτικών.
    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε 23χρονος αλλοδαπός από τη Συρία, με την κατηγορία ότι εισήλθε παράνομα στην ελληνική επικράτεια, μέσω του ποταμού Έβρου, μεταφέροντας οκτώ πιστόλια και ένα κιλό κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.
    Τόσο τα όπλα όσο και η ναρκωτική ουσία εντοπίστηκαν σε σακίδιο που κατείχε ο νεαρός, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ η σύλληψή του έγινε το πρωί της Παρασκευής, κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης, στην παρέβρια περιοχή του οικισμού Γεμιστής Έβρου, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
    Για την υπόθεση αναζητείται συνεργός του.
    Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφάλειας Κομοτηνής και Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ η Ελλάδα «φιγουράρει» πρώτη με ποσοστό διαφθοράς 98% σε ένα πίνακα με 26 χώρες. Η χώρα μας ανέβηκε σχεδόν 3 θέσεις τον τελευταίο χρόνο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ηλίας Κασιδιάρης: Η Καϊλή την πάτησε γιατί πήρε μίζες στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα θα ήταν ατιμώρητη!
    Το νέο σκάνδαλο με τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ο Ηλίας Κασιδιάρης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Συγκεκριμένα έγραψε:
    «Η Καϊλή την πάτησε γιατί πήρε μίζες στις Βρυξέλλες. Αν τις έπαιρνε στην Αθήνα θα έμενε ατιμώρητη, όπως γίνεται διαχρονικά με όλους τους διεφθαρμένους πολιτικούς του Συστήματος (Siemens,Novartis κοκ). Ψήφο στο Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ για να συντρίψουμε τα σκάνδαλα και τη διαφθορά!».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Προδότης στην Λαμία: «Η χώρα μας δεν κάνει εξαγωγή προϊόντων αλλά εξαγωγή διαφθοράς».
    ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύοντας στους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας είπε:
    «Η χώρα μας δεν κάνει εξαγωγή προϊόντων, αλλά εξαγωγή διαφθοράς. Με την διαφορά ότι εκεί λειτουργούν οι θεσμοί και συλλαμβάνονται, ενώ στη χώρα μας κινδυνεύουν να συλληφθούν αυτοί που καταγγέλλουν».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νικολά Σαρκοζί: Τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή προτείνει ο εισαγγελέας.
    Πρωτόδικα οι τρεις άνδρες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών ετών.
    Ξεκινά σήμερα Δευτέρα η δίκη του Νικολά Σαρκοζί σε δεύτερο βαθμό για διαφθορά. Πρωτοβάθμια έχει καταδικαστεί σε τρία έτη φυλακή.
    O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας θα εκτίσει τον ένα χρόνο και θα πάρει αναστολή για τα υπόλοιπα δύο.
    Ο Σαρκοζί αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες διαφθοράς δικαστή εν ενέργεια και δωροδοκίας στην υπόθεση Μπισμούτ-τηλεφωνικής παρακολούθησης.
    Οι αρχές αντιλήφθηκαν ότι ο πρώην πρόεδρος και ο δικηγόρος του μιλούσαν με δικαστή μέσω κινητού τηλεφώνου που ανήκε σε κάποιον Πολ Μπισμούτ. Στην πραγματικότητα όμως ήταν ο ίδιος ο Σαρκοζί με ψεύτικη ταυτότητα χρήστη.
    Πρωτοβάθμια, οι συγκατηγορούμενοι του, ο δικηγόρος και συνεργάτης του Τιερί Ερζογκ, αλλά και ο πρώην πλέον δικαστής Ζιλμπέρ Αζιμπέρ, στον οποίο ο Σαρκοζί υποσχέθηκε ευνοϊκή προαγωγή στο Μονακό με αντάλλαγμα πληροφορίες για άλλη δικαστική υπόθεση που αφορούσε χρηματοδότηση από τη δισεκατομμυριούχο Μπετανκούρ, καταδικάστηκαν επίσης με βαριές ποινές πρωτοβάθμια.
    Ο Νικόλα Σαρκοζί κινδυνεύει με καταδίκη 10ετους κάθειρξης και ένα εκατομμύριο ευρώ πρόστιμο.
    Στην πρώτη δίκη, αν δεν ασκούσε έφεση, θα εξέτιε την ποινή του στην κατοικία του φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την αποφυλάκισή τους ζήτησαν ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιάννης Λαγός καταθέτοντας αιτήματα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
    Είναι η δεύτερη φορά από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας που ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίστηκε στο Εφετείο και η πρώτη που κατέθεσε αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.
    Τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα περίπου 50 οπαδοί του που βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα.
    «Εκτίω ποινή κάθειρξης για τον πολυετή δυναμικό μου αγώνα ενάντια στη διαφθορά. Πλέον όσα φώναζα για τις μίζες αποδεικνύονται αληθή, στις ξένες χώρες από τα ξένα συστήματα. Εδώ το δικαστικό σύστημα ανέχεται διαφθορά» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης απευθυνόμενος στους δικαστές και συνέχισε:
    «Γιατί έμεινα στη φυλακή το 2015; Γιατί είχαμε εκλογές. Πρέπει και τώρα να βρίσκομαι στις φυλακές. Όλα τα εθνικά κόμματα στην Ευρώπη σχηματίζουν κυβερνήσεις, στην Ελλάδα δεν πρέπει να υπάρχουν με μεγάλα ποσοστά για πολιτικές σκοπιμότητες.
    Έχουμε άμεση παρέμβαση στις ελεύθερες εκλογές. Η ουσιαστική ανεπανόρθωτη βλάβη είναι αυτή που θα υποστούν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες που ψηφίζουν το κόμμα μου.
    23 εκατομμύρια θεάσεις έχει το κόμμα μου. Κάθε παρέμβαση μου από τη φυλακή την ακούνε χιλιάδες πολίτες…Τα κριτήρια του να βρίσκομαι μέσα στη φυλακή είναι για μην κάνω προεκλογικό αγώνα» .
    Ο κατηγορούμενος, μάλιστα, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο βρίσκεται 3,5 χρόνια στη φυλακή. «3,5 χρόνια φυλακής σκαστά για τι; Για τις ομιλίες; Από πότε οι ομιλίες αποτελούν εγκληματική οργάνωση. Όλα είναι γενικότητες. Ότι υπήρχε ιεραρχία. Σε ποιο κόμμα δεν υπάρχει ιεραρχία; Η απόφαση του πρωτοβάθμιου, η οποία είναι ντροπιαστική, έχει 12 σημεία με ενέργειες μου. Ένα από αυτά είναι ότι πήγα σε μία συναυλία το 2005 και κάποιοι δίπλα έκαναν βλακείες. Αν είχα κάνει ληστεία χρηματοαποστολής θα είχε παραγραφεί».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη Βάσω Πανταζή σημείωσε πως ο εντολέας της έχει καταδικαστεί σε 13 έτη κάθειρξη από τα οποία έχει εκτίσει τα 10 έτη (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων των ημερομισθίων που έχει πραγματοποιήσει στις φυλακές Δομοκού).
      «Έχει λευκό ποινικό μητρώο, δεν έχει ούτε παράβαση του ΚΟΚ. Δεν είναι επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο.
      Η πρωτόδικη απόφαση, δεν εξειδικεύει για ποιο λόγο δεν του χορηγεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, κάνει μία γενική αναφορά ότι διεύθυναν.
      Όλο το κατηγορητήριο στηρίζεται σε περικοπές συγκεκριμένων ομιλιών του. Έχουν απομονωθεί φράσεις και έχουν εμφανιστεί σε άλλο πλαίσιο από την πραγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά η συνήγορος υπεράσπισης τονίζοντας πως ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει γνωστή και μόνιμη διαμονή, έχει τηρήσει τους όρους που του επιβλήθηκαν, δεν έχει ποτέ φυγοδικήσει και δεν έχει συμμετάσχει σε ενέργεια απόδρασης κρατουμένου.
      Η συνήγορος ανέφερε πως η παραμονή του Ηλία Κασιδιάρη στις φυλακές Δομοκού του δημιουργεί ανεπανόρθωτη βλάβη.
      «Είναι ο μοναδικός Έλληνας κρατούμενος που υπάρχει κατάπτυστη απόφαση γενικής γραμματείας αντεγκληματικής να μην του επιτρέπεται καμία επικοινωνία αλλά μέσω δικηγόρου του. Στην παγκόσμια πραγματικότητα αυτό έχει συμβεί μόνο σε δύο κράτη, στην Τουρκία και την Ουκρανία» υπογράμμισε και πρόσθεσε
      «Ήταν χρόνια επιτυχημένος βουλευτής, είναι ιδρυτής ενός κόμματος που θα εισέλθει στην επόμενη βουλή.
      Το δικαστήριο θα «τρέχει» για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον. Η πραγματικότητα είναι πως έχει κοινωνικό και πολιτικό αντίκρισμα είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.
      Τον Μάρτιο θα έχουμε εκλογές, είναι δεδομένο. Αυτό το δικαστήριο θα είναι σε αναστολή, θα έχει χαθεί και άλλος χρόνος.
      Είναι υποψήφιος βουλευτής. Πως θα μπορέσει να υπερασπιστεί τις ιδέες του; Υπάρχει περίπτωση να φύγει από τη χώρα ο Κασιδιάρης; Άλλοι εξαφανίστηκαν, αυτός είναι λαϊκό παιδί. Έχει μία επιχείρηση που καταστρέφεται και οι δύο γονείς που έχουν τεράστια προβλήματα υγείας».
      Την αποφυλάκιση του ζήτησε και ο Γιάννης Λαγός ο οποίος επανέφερε το θέμα στο δικαστήριο για τρίτη φορά.
      Μέσω του συνηγόρου του Ιωάννη Ζωγράφου ο Γιάννης Λαγός κατέθεσε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών κάθειρξης που του έχει επιβληθεί.
      «Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ηλία Κασιδιάρη, όπως έχω γράψει και στην αίτηση, επισημαίνω ότι η αιτιολόγηση της απόρριψης του προηγούμενου αιτήματος του Γιάννη Λαγού, δεν ήταν επαρκής. Ο σωφρονισμός του Γιάννη Λαγού απέτυχε διότι συνεχίζει να δηλώνει πολιτικός κρατούμενος. Μία ευνομούμενη πολιτεία δεν εκδικείται τους κρατουμένους. Η παραμονή του στη φυλακή καθίσταται ανεπανόρθωτη βλάβη» σημείωσε ο συνήγορος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  16. Στο ΕΦΕΤΕΙΟ για δεύτερη φορά ο Ηλίας Κασιδιάρης – Θα αφεθεί ελεύθερος πριν τις εκλογές;
    Σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης για τη σημερινή του παρουσία στο Εφετείο, αναρτώντας και βίντεο από την αποθέωση κατά την είσοδό του. Συγκεκριμένα έγραψε:
    «Σήμερα κατέθεσα αίτηση αποφυλάκισης και παύσης της παράνομης κράτησής μου. Ζητώ να συμμετέχω ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ στις εκλογές και να συνεχίσω ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τον Αγώνα μας ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Την Δευτέρα η απόφαση του δικαστηρίου».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...