ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

15 Δεκεμβρίου 2022

Qatargate: Πάνω από 60 ευρωβουλευτές του «ευρωκοινοβουλίου» εξετάζονται για διαφθορά. ΟΙ 650 ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΟΡΘΙΟΙ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΣΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΑΝΑΚΡΙΘΟΥΝ; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ;

 

 

 

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας χάρισε στον Τσίπρα κορνίζα με τον Άρη Βελουχιώτη (τον Πουστοθανάση). Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, ΤΟΥ ΦΥΛΕΤΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. «Ομολογώ ότι δεν περίμενα να έχω τέτοια έκπληξη» δήλωσε ο Προδότης.

 

 

 Η ιταλική Corriere della Sera γράφει ότι οι εισαγγελείς του Μιλάνου αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι ανάγκη να υπάρξει διεύρυνση των ερευνών,  με πάνω από 60 ευρωβουλευτές να μπαίνουν στο στόχαστρο.

 

Κατηγορίες για απάτη και αίτημα άρσης ασυλίας από την Γενική Εισαγγελία της Ευρώπης για την ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη.

Μετά από έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). 

 

Οι μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου για την «κρατική ασφάλεια» συνεργάζονταν επί μήνες με τις μυστικές υπηρεσίες άλλων πέντε χωρών, αλλά όχι της Ιταλίας, που αποκλείστηκαν από την επιχείρηση, μολονότι όλα φαίνεται να περιστρέφονται γύρω από Ιταλούς», γράφει η ιταλική εφημερίδα.

Ακόμη προσθέτει πως αν και ξεκίνησε «ως ζήτημα «εθνικής ασφάλειας» η υπόθεση μετετράπη σε ζήτημα διεθνούς διαφθοράς, σοβαρό μεν, αλλά λιγότερο ανησυχητικό για τους Βέλγους μυστικούς πράκτορες, που μεταβίβασαν τον φάκελο στο απλό δικαστικό σώμα όταν συνειδητοποίησαν ότι η απειλή σταμάτησε, ή ίσως δεν υπήρξε ποτέ».

Πρός ώρας δεν είναι γνωστό ποιος αποκάλυψε την υπόθεση στις βελγικές μυστικές υπηρεσίες, δηλαδή εάν πρόκειται για κοινοβουλευτικό βοηθό, που κατήγγειλε όσα είδε για να εκδικηθεί για την απώλεια της θέσης του, όπως λένε κάποιοι, ή αν τρίτη χώρα σήμανε συναγερμό, όπως έγραψε η βελγική De Standaard. Ωστόσο έγινε σαφές πως οι έρευνες επικεντρώθηκαν αμέσως στον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τη ΜΚΟ του «Fight Impunity».

Το διαμέρισμα του πρώην ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες βρισκόταν υπό παρακολούθηση, όπως άλλωστε και ο ίδιος. Μάλιστα οι ειδικές εξουσίες που δίνονται στο Βέλγιο στις μυστικές υπηρεσίες ήταν αυτές που επέτρεψαν στις αρχές να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους έρευνες χωρίς να έχουν λάβει το πράσινο φως από τις δικαστικές αρχές.

Τον Ιούλιο του 2022 οι μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου είχαν μία εικόνα για την κατάσταση και έτσι η έρευνα για το Qatar Gate πέρασε στα χέρια του ομοσπονδιακού εισαγγελέα, ο οποίος άνοιξε φάκελο που αφορούσε τα εγκλήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διαφθοράς και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τελεσθέντα από την 1η Ιανουαρίου του 2021 μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου του 2022. Έτσι λοιπόν πέρασαν στα χέρια των δικαστικών αρχών οι επαφές που είχε ο Παντσέρι, με πρώτη εκείνη που αφορούσε τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφο της Εύας Καίλή.



Κατηγορίες για απάτη και αίτημα άρσης ασυλίας από την Γενική Εισαγγελία της Ευρώπης για την ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη.

Μετά από έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF)  - Επίσης ζήτησε για το ίδιο αδίκημα και την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή.

Την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας, στο πλαίσιο έρευνας για απάτη σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης και τις αμοιβές των βοηθών τους στην Ευρωβουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕ: «Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κ. Εύας Καϊλή, ευρωβουλευτή, και της κας Μαρίας Σπυράκη, ευρωβουλευτή.

Με βάση ερευνητική έκθεση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχει υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης και ειδικότερα όσον αφορά τις αμοιβές των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών.

Σύμφωνα με το εθνικό εφαρμοστέο δίκαιο, η κα Καϊλή και η κα Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο αθωότητας».

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

 

 

ZHNΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

9 σχόλια:


  1. Την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας, στο πλαίσιο έρευνας για απάτη σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης και τις αμοιβές των βοηθών τους στην Ευρωβουλή.
    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕ: «Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κ. Εύας Καϊλή, ευρωβουλευτή, και της κας Μαρίας Σπυράκη, ευρωβουλευτή.
    Με βάση ερευνητική έκθεση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχει υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης και ειδικότερα όσον αφορά τις αμοιβές των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών.
    Σύμφωνα με το εθνικό εφαρμοστέο δίκαιο, η κα Καϊλή και η κα Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο αθωότητας».
    Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
    Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος φώναζε στην Βουλή: «αν δεν θέλετε τις επενδύσεις από το Κατάρ να φάτε βελανίδια»;
    https://twitter.com/i/status/1603380017437679621
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκρηκτική αύξηση των θανάτων εφήβων από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις ΗΠΑ. Οι τραπεζίτες τύπου Σόρος είναι ευχαριστημένοι.
    Tουλάχιστον το ένα τέταρτο των θανάτων εφήβων από υπερβολική δόση οφειλόταν σε χάπια-απομιμήσεις φαρμάκων.
    Ο αριθμός των θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις τάξεις των παιδιών και των εφήβων ηλικιών μεταξύ των 10 και των 18 ετών υπερδιπλασιάστηκε στις ΗΠΑ μεταξύ του 2019 και του 2021, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ιδίως για τα χάπια που αποτελούν απομιμήσεις φαρμάκων και στην πραγματικότητα περιέχουν φαιντανύλη.
    Μεσοσταθμικά, ο αριθμός των θανάτων εφήβων από υπερβολική δόση αυξήθηκε κατά 109% από το 2019 ως το 2021, σύμφωνα με τη μελέτη αυτή των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC). Ο αριθμός των υπερβολικών δόσεων που οφείλονταν στη χρήση φαιντανύλης που παρασκευάστηκε παράνομα αυξήθηκε κατά 182%.
    Η κατανάλωση ναρκωτικών στις τάξεις των εφήβων μειώθηκε συνολικά την υπό εξέταση περίοδο, κάτι που υποδεικνύει ότι η αύξηση των θανάτων πιθανόν οφειλόταν στη χρήση «ισχυρότερων ναρκωτικών» και όχι στην πιο συχνή χρήση, τονίζεται στο κείμενο.
    Η φαιντανύλη, συνθετικό οπιοειδές εξαιρετικά ισχυρό και εθιστικό, είναι πανεύκολο να παραχθεί, με χαμηλό κόστος, σε εργαστήριο. Το συγκεκριμένο ναρκωτικό σταδιακά πλημμύρισε την αμερικανική αγορά τα τελευταία χρόνια.
    Σύμφωνα με τη μελέτη των CDC, του κυριότερου αμερικανικού φορέα δημόσιας υγείας, τουλάχιστον το ένα τέταρτο των θανάτων εφήβων από υπερβολική δόση οφειλόταν σε χάπια-απομιμήσεις φαρμάκων, που είχαν πιο συχνά την εμφάνιση του Oxycodone (αναλγητικό) ή του Alprazolam (αγχολυτικό, επίσης γνωστό με την εμπορική ονομασία Xanax). Το ποσοστό αυτό πιθανόν είναι υποτιμημένο: τα χάπια που εντοπίζονται επιτόπου σε υποθέσεις θανάτων από υπερβολική δόση δεν αναλύονται πάντα.
    «Η εξάπλωση των απομιμήσεων φαρμάκων που μπορούν να αποκτηθούν κατά παραγγελία» αλλά «περιέχουν στην πραγματικότητα φαιντανύλη», ιδίως «η ευκολία με την οποία μπορούν να αγοραστούν μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης» είναι παράγοντες με καθοριστική συμβολή «στην αύξηση του κινδύνου θανάτου από υπερβολική δόση στις τάξεις των εφήβων», προειδοποιούν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.
    «Δεν είναι σαφές το εάν οι έφηβοι προσπάθησαν να πάρουν φάρμακα που νόμιζαν ότι ήταν αυθεντικά ή εάν γνώριζαν πως είναι απομιμήσεις φαρμάκων», προσθέτουν.
    Συνολικά, καταγράφηκαν 1.808 θάνατοι εφήβων από υπερβολική δόση μεταξύ του Ιουλίου του 2019 και του Δεκεμβρίου του 2021 σε 31 αμερικανικές πολιτείες και στην πρωτεύουσα, όπου υπήρχαν διαθέσιμα δεδομένα προς ανάλυση.
    Ο μέσος δείκτης θανάτων σε μηνιαία βάση ανερχόταν στους 32,5 μεταξύ του Ιουλίου και του Δεκεμβρίου του 2019.
    Έφθασε στους 68 την αντίστοιχη περίοδο του 2021.
    Με άλλα λόγια, αυξήθηκε κατά 109%.
    «Είναι απαραίτητο να καταβληθούν επειγόντως προσπάθειες» για να αποφεύγονται οι θάνατοι αυτοί, υπογραμμίζουν τα CDC.
    Ανάμεσα στις συστάσεις τους: εκστρατείες πρόληψης, ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους των απομιμήσεων φαρμάκων, ενημέρωση των εφήβων πως υπάρχουν τεστ τα οποία επιτρέπουν να εξακριβωθεί η παρουσία φαιντανύλης, διεύρυνση της διαθεσιμότητας ναλοξόνης, σωτήριου αντιδότου που μπορεί να χορηγηθεί από κάποιον άλλο παρόντα σε περίπτωση υπερβολικής δόσης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Αίγυπτος βρήκε 3,5 τρισ. κυβικά φυσικού αερίου στη Μεσόγειο! Ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα ψάξει κι αυτός.
    Τα αποθέματα που ανακαλύφθηκαν στην πρώτη ανοικτή γεώτρηση της Αιγύπτου, Nargis-1X, εκτιμώνται σε 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.
    Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Ahram, ο υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Ταρέκ Αλ-Μολά έκανε δήλωση σχετικά με τη νέα ανακάλυψη κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής ενέργειας.
    Σημειώνοντας ότι το απόθεμα φυσικού αερίου που βρέθηκε στο Nergis-1X, την πρώτη υπεράκτια γεώτρηση στην Αίγυπτο, βρίσκεται ακόμη σε φάση αξιολόγησης, ο Μολά δήλωσε ότι το απόθεμα αυτό είναι η πιο σημαντική ανακάλυψη μετά το κοίτασμα Ζορ.
    Ο Μολά σημείωσε ότι λεπτομέρειες σχετικά με την ποσότητα των αποθεμάτων της γεώτρησης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
    Η ιταλική εταιρεία Eni ανακάλυψε φυσικό αέριο στην περιοχή Ζορ στα ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου το 2015.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέσβυς (ε.τ.) Περικλής Νεάρχου: «Οι αμερικανοί, θα μάς εμποδίσουν να αντιδράσουμε σε επίθεση των Τούρκων στα νησιά μας (έτσι θεωρεί ο Ερντογάν). Όπως έγινε με την Κύπρο το 1974. Αυτοματοποιημένη πρέπει να είναι η απάντησή μας σε τουρκικό κτύπημα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΒΙΑΖΑΝ ΤΟΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ «ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ» ΜΑΚΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
    Στα μέσα Οκτωβρίου κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ενδοχώρα» του Γιάννη Κουριαννίδη το βιβλίο - μαρτυρία του Νίκου Αργυρόπουλου, του – κατά κοινή ομολογία - διασημότερου βετεράνου πολεμιστή της Κύπρου 1974. Έχει τίτλο «ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ», υπότιτλο «Αυστηρώς ακατάλληλον για Αληθοφοβικούς και αλλεργικούς στην Αλήθεια» και στις 500 σελίδες του αποκαλύπτει με λεπτομέρειες και ατράνταχτες αποδείξεις τους ενόχους της Κυπριακής Τραγωδίας.

    Ο μήνας Δεκέμβριος είναι σημαδιακός για την Κύπρο. Πρίν 59 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 1963, οι συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου του 1959 στις οποίες στηριζόταν η λειτουργία του νεοσύστατου Κυπριακού Κράτους αμφισβητήθηκαν από τον Μακάριο με την πρότασή του για τροποποίηση 13 σημείων του Συντάγματος, το οποίο ο ίδιος έκρινε ανεφάρμοστο, αν και το είχε υπογράψει!.. Το βιβλίο του Νίκου Αργυρόπουλου είναι ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ για τον Μακάριο και θα φρίξετε με όσα παντελώς άγνωστα θα διαβάσετε σε δεκάδες σελίδες.

    Σήμερα θα αποκαλύψω ένα μόνο από αυτά τα «άγνωστα», που τόσα χρόνια πλανιόταν απλώς ως φήμη: Οι Άγγλοι εκβίαζαν συστηματικά τον Μακάριο γιατί είχαν αποδείξεις ότι ήταν ομοφυλόφιλος και παιδεραστής!... Και με την απειλή ότι θα αποκαλύψουν δημοσίως το ολέθριο πάθος του, τον εξανάγκασαν να υπογράψει την εθνοπροδοτική Συμφωνία του Λονδίνου στις 19 Φεβρουαρίου 1959. Ο Μακάριος την προηγούμενη ημέρα δήλωσε ότι δεν θα υπογράψει, όχι γιατί διαφωνούσε, αλλά γιατί ήθελε να αποκομίσει περισσότερα οφέλη για τον εαυτό του.

    Με το εθνικής σημασίας αυτό θέμα ο Νίκος Αργυρόπουλος ασχολείται σε ένα ολόκληρο υποκεφάλαιο 7 σελίδων του βιβλίου του, υπό τον τίτλο «Οι αδυναμίες του Μακαρίου» (σελ. 73-80). Δεν θα σας πω τι ακριβώς γράφει. Θα επισημάνω, απλώς, πως αποκαλύπτει με αδιάσειστα στοιχεία ότι ΣΥΜΠΑΣΑ η Πολιτική Ηγεσία της Κύπρου γνώριζε την Ομοφυλοφιλία του Μακαρίου, γι’ αυτό και δεν τόλμησε να μηνύσει τους Βρετανούς των Μυστικών Υπηρεσιών που την αποκάλυψαν, με πρώτο και καλύτερο τον Βρετανό κατάσκοπο, συγγραφέα και πρώην βουλευτή Nigel West, κατά κόσμον Rupert Allason!..
    …Το ακόμα εκπληκτικότερο είναι άλλο: Εδώ και χρόνια κυκλοφορούν ένα σωρό αγγλόφωνα βιβλία και εγκυκλοπαίδειες που γράφουν «φόρα-παρτίδα» στο λήμμα «Μακάριος» ότι ο μοιραίος αυτός Αρχιεπίσκοπος και ίνδαλμα των απανταχού Κυπρίων ήταν δραστήριος ομοφυλόφιλος και γι’ αυτό εκβιάστηκε από τους Άγγλους στο Κυπριακό!.. Για παράδειγμα, πατήστε εδώ να δείτε τι γράφει η εγκυκλοπαίδεια «The A to Z of British Intelligence» που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Nigel West.

    Μεταφέρω ένα μικρό απόσπασμα:

    «After his release from internment in the Seychelles, Makarios negotiated independence for Cyprus in 1959 and a settlement with the British, which brought him under pressure because of his fear that details of his homosexual relationships… would be disclosed»

    ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: «Μετά την απελευθέρωσή του από την εξορία στις Σεϋχέλλες, ο Μακάριος διαπραγματεύτηκε την ανεξαρτησία της Κύπρου το 1959 και μια διευθέτηση με τους Βρετανούς, κάτι που τον έφερε υπό πίεση λόγω του φόβου του ότι θα δημοσιευτούν λεπτομέρειες για τις ομοφυλοφιλικές του σχέσεις…»!

    Η ως άνω αγγλόφωνη εγκυκλοπαίδεια κυκλοφορεί από το 2009, αλλά το Κυπριακό Κράτος δεν τόλμησε να κάνει μια μήνυση, γιατί άριστα γνωρίζει ότι θα έχανε την υπόθεση στα βρετανικά Δικαστήρια. Κι αυτό γιατί όντως ο Ιδρυτής του ήταν ομοφυλόφιλος και παιδεραστής!.. Περισσότερες λεπτομέρειες για όσους ενδιαφέρονται για τον Μακάριο και τις προδοτικές του ενέργειες, στο βιβλίο του Νίκου Αργυρόπουλου που παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο 10/12 στην Θεσσαλονίκη, με μεγάλη επιτυχία, και αναμένεται να προκαλέσει σεισμό τον Ιανουάριο όταν θα παρουσιαστεί στην Αθήνα. Θα συνεχίσω και τις ερχόμενες Πέμπτες με ορισμένες από τις εκπληκτικές αποκαλύψεις του βιβλίου του Νίκου Αργυρόπουλου για την Κύπρο.
    Θεόδωρος Χατζηγώγος

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος έγραψε την Προδοτική Ομιλία του Μακάριου στον ΟΗΕ, τον Ιούλιο του 1974; [Του Θ. Χατζηγώγου]. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ, ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/07/1974_22.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ, ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΜΟΥΣΚΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/07/19-1974.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ: Η «πρόεδρος του δικαστηρίου» Λεπενιώτη βρήκε στο εφετείο την φιλενάδα της δημοσιογράφο Μάνδρου και της είπε ότι να μην ανησυχεί η Κοσιώνη, ο Μπακογιάννης, ο Αλαφούζος και ο Μητσοτάκης. Θα ρίξει στους χρυσαυγίτες 13 χρόνια φυλακή, άσχετα αν είναι αθώοι, όπως πιστεύει η εισαγγελέας Οικονόμου, η οποία πρότεινε την αθώωσή τους. Να τα πείτε αυτά στο δελτίο ειδήσεων». Έτσι το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ανακοίνωσε την ποινή στους χρυσαυγίτες πριν την ανακοινώσει στο σεβαστό δικαστήριο η Λεπενιώτη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...