ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

23 Δεκεμβρίου 2022

ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΙΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΓΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΟΥΔΑΪΚΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΝΕΓΡΩΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

 

 

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ 25-35% ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ.

 

ΠΟΥΤΙΝ: ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΧΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ 1.500.000 ΑΝΔΡΕΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ.

 

 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ». Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΟΣΕ ΦΑΪΓΚΛΙΝ: «Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΔΙΟΦΥΪΑ. Ο ναζισμός χάρισε στη Γερμανία υποδειγματικό σύστημα δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης».


ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.  Τα ακροδεξιά κόμματα ζητούν ο νόμος να αποκλείει πολίτες αφρικανικών χωρών, ικανοποιώντας τις ρατσιστικές πεποιθήσεις της εκλογικής βάσης τους.

Ο εβραϊκός λαός «έχει φυσικό δικαίωμα πάνω στη Γη του Ισραήλ» αναφέρει το κείμενο που υπέγραψε ο Νετανιάχου με τα κόμματα της ακροδεξιάς.  Ο Νετανιάχου φέρεται να δεσμεύτηκε πως θα συντάξει και θα προωθήσει σχέδιο για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης που το Ισραήλ κατέλαβε στον Πόλεμο των Έξι Ημερών, το 1967.

   


Μερικά λεπτά πριν από την παρέλευση της προθεσμίας που είχε στη διάθεσή του, ο Ισραηλινός εντολοδόχος πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης πως έκλεισε συμφωνία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συμμαχίας υπό το κόμμα του, το Λικούντ, με τους εταίρους του, κόμματα υπερορθόδοξων Εβραίων και της άκρας δεξιάς.

Ο νικητής των βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου, που είχε προθεσμία ως τις 23:59 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενημέρωσε τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ πως «κατάφερε» να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση. Θα διαδεχθεί τον Γιαΐρ Λαπίντ.

«Την έχω», ανέφερε μέσω Twitter στα εβραϊκά ο κ. Νετανιάχου μερικά λεπτά πριν από την παρέλευση της προθεσμίας. Η ισραηλινή προεδρία από την πλευρά της επιβεβαίωσε πως ο κ. Νετανιάχου «τηλεφώνησε» στον κ. Χέρτσογκ για να τον «ενημερώσει», εντός προθεσμίας.

«Αγαπητέ πρόεδρε, χάρη στην τεράστια υποστήριξη του λαού που εξασφαλίσαμε στις τελευταίες εκλογές, σας ενημερώνω πως μπόρεσα να σχηματίσω κυβέρνηση που θα δράσει προς το συμφέρον όλων των πολιτών του Ισραήλ», είπε ο κ. Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Μετά τις εκλογές, στον κ. Νετανιάχου αρχικά δόθηκε προθεσμία ως την 11η Νοεμβρίου για να σχηματίσει την κυβέρνησή του. Όμως ζήτησε παράταση 14 ημερών, δηλαδή τη μέγιστη βάσει της ισραηλινής νομοθεσίας. Ο πρόεδρος ωστόσο δεν του έδωσε παρά 10 ημέρες επιπλέον, κι ο ισραηλινός Τύπος ανέμενε ανακοινώσεις αργά την Τετάρτη, παρότι η ακριβής σύνθεση της κυβέρνησης δεν έχει αποκρυσταλλωθεί.

Οι εταίροι του εντολοδόχου πρωθυπουργού Νετανιάχου είναι γνωστοί και θα σχηματίσουν, σύμφωνα με αναλυτές, την πιο δεξιά κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ: πρόκειται για τα υπερορθόδοξα κόμματα Σας και Ενωμένος Ιουδαϊσμός της Τορά, καθώς και τρεις παρατάξεις της άκρας δεξιάς, τον Θρησκευτικό Σιωνισμό του Μπεζαλέλ Σμότριτς, την Ιουδαϊκή Δύναμη του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ και το Νόαμ του Αβί Μαόζ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το κόμμα του κ. Νετανιάχου, το Λικούντ, υπέγραψε συμφωνίες με τα κόμματα της άκρας δεξιάς, που συμπεριλαμβάνουν κατανομή χαρτοφυλακίων, όπως αυτού του υπουργού Εθνικής Ασφαλείας στον Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, την ευθύνη για τους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στον Μπεζαλέλ Σμότριτς, κι ένα υπουργείο για τον Άριε Ντέρι, τον ηγέτη του Σας.

Ωστόσο, τα μέλη της Κνέσετ —της ισραηλινής Βουλής— μένει ακόμη να εγκρίνουν σε δεύτερη και τρίτη ανάγνωση σχέδια νόμου που θα επιτρέψουν στον κ. Ντέρι να καταλάβει υπουργικό θώκο (έχει κριθεί ένοχος για φορολογική απάτη) και στον κ. Μπεν Γκβιρ να πάρει στα χέρια του τον έλεγχο της ισραηλινής αστυνομίας.

Η γενική εισαγγελέας του Ισραήλ, η Γκαλί Μπαχαράβ-Μιάρα, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι τα σχέδια νόμου της μέλλουσας κυβέρνησης απειλούν να μετατρέψουν το Ισραήλ σε «δημοκρατία κατ’ όνομα, όμως όχι κατ’ ουσίαν».

«Η πολιτικοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας θα καταφέρει σοβαρό πλήγμα στις πιο θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου, δηλαδή στην ισότητα, την απουσία αυθαιρεσίας και την αμεροληψία», είπε, εκτιμώντας πως ο καταιγισμός νομοσχεδίων (σ.σ. χρησιμοποίησε τη γερμανική λέξη blitz, υπονοώντας τον blitzkrieg) το τρέχον διάστημα θα οδηγήσει σε «βαθιές» αλλαγές και απαιτείται «περισσότερη συζήτηση» για αυτά.

Ο πολιτικός που παρέμεινε στον θώκο του πρωθυπουργού του Ισραήλ περισσότερο από κάθε άλλον και άλλη, με θητεία συνολικά 15 χρόνων στο αξίωμα (1996-1999, 2009-2021), συνηθισμένος στον σχηματισμό συμμαχιών, πλέον στρέφει την προσοχή του στην κατανομή υπουργικών χαρτοφυλακίων στη δική του παράταξη.

Προτού ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, που θα ανακοινωθεί «το συντομότερο» από τον κ. Νετανιάχου, δηλαδή είτε την επόμενη εβδομάδα, ή στις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με αναλυτές, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός καλείται να περάσει νομοσχέδια και να μοιράσει καίριες θέσεις σε πολιτικούς του Λικούντ, κάτι που δεν είναι «μικρή υπόθεση» με δεδομένες τις συμφωνίες που έκλεισε με τους εταίρους του, σχολίαζε η κεντροδεξιά ισραηλινή εφημερίδα Μααρίβ.

 

Ο Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ, Τομ Νάιντς, αρνήθηκε να σχολιάσει την παρουσία ακροδεξιών υπουργών στην κυβέρνηση Νετανιάχου. Το ακροδεξιό μπλοκ Θρησκευτικού Σιωνισμού, που αποτελείται από κόμματα μέχρι πρότινος στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής, έχει καλέσει μεταξύ άλλων σε ακύρωση της πορείας Gay pride, ζητάει την ενίσχυση της χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της κοινότητας των υπερορθοδόξων και τη νομοθετική κατοχύρωση των παράνομων εποικισμών της Δυτικής Οχθης.

Ο ακροδεξιός βουλευτής και ακτιβιστής Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, καταδικασμένος από την ισραηλινή δικαιοσύνη για ρατσιστικό (αντιαραβικό) λόγο, θα αναλάβει το νέο «υπερυπουργείο» Εθνικής Ασφάλειας, στην αρμοδιότητα του οποίου θα περιέλθουν οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στα Κατεχόμενα. Το Κόμμα Εβραϊκής Ισχύος του Μπεν-Γκβιρ θα αναλάβει και την προεδρία της επιτροπής επιλογής δικαστικών λειτουργών. Υπουργός Εσωτερικών διορίσθηκε ο ηγέτης του υπερορθόδοξου Σας, Αρι Ντέρι. Η Κνεσέτ θα πρέπει να ψηφίσει ειδικό νόμο μέσα στην εβδομάδα προκειμένου ο καταδικασθείς για φοροδιαφυγή, Ντέρι, να αναλάβει το χαρτοφυλάκιό του.

Οι υπερορθόδοξοι κυβερνητικοί εταίροι του Νετανιάχου έχουν δεσμευθεί να τροποποιήσουν τον νόμο Επιστροφής του 1950, που εγγυάται ισραηλινή υπηκοότητα σε Εβραίους κάθε χώρας οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι ένας παππούς τους ήταν Εβραίος. Τα ακροδεξιά κόμματα ζητούν ο νόμος να αποκλείει πολίτες αφρικανικών χωρών, ικανοποιώντας τις ρατσιστικές πεποιθήσεις της εκλογικής βάσης τους.

Μέλη του συνασπισμού, μεταξύ τους και ο Μπεν-Γκβιρ, έχουν υποστηρίξει την τροποποίηση των διεθνών συνθηκών που διέπουν την πρόσβαση στο Ορος του Ναού στην Ιερουσαλήμ, που περιλαμβάνει το λατρευτικό συγκρότημα του αλ Ακτσά και το Τείχος των Δακρύων. Η πρόταση των ακροδεξιών να θεσμοθετηθεί η ελεύθερη προσευχή Εβραίων μπροστά στο μουσουλμανικό τέμενος έχει ήδη οξύνει τα πνεύματα μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση σχηματισμού νέας κυβέρνησης στο Ισραήλ, τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Ναμπλούς της Κατεχόμενης Δυτικής Οχθης.

Το μπλοκ του Θρησκευτικού Σιωνισμού φέρεται να προσέφερε εχέγγυα στον Νετανιάχου για άρση των διώξεων που εκκρεμούν εις βάρος του ιδίου και μελών της οικογένειάς του για υποθέσεις δωροδοκίας.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

 1. Η Βρετανία απέλασε πάνω από 40 Αλβανούς εγκληματίες και μετανάστες.
  Στο αεροπλάνο βρίσκονταν επίσης έξι αιτούντες άσυλο, οι αιτήσεις των οποίων απορρίφθηκαν.
  Περισσότεροι από 40 Αλβανοί, εγκληματίες αλλά και μετανάστες που επιχείρησαν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με σκάφος, απελάθηκαν στην πατρίδα τους με ειδική πτήση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Daily Mail.
  Συγκεκριμένα, η πτήση με τα 42 άτομα εθεάθη στο διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων Μητέρα Τερέζα στην αλβανική πρωτεύουσα, μετά την αναχώρησή του από το Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα την Πέμπτη.
  Σε αυτή περιλαμβάνονταν 32 εγκληματίες που είχαν καταδικαστεί συνολικά σε 89 χρόνια φυλάκισης για αδικήματα, όπως η διακίνηση ναρκωτικών και η διευκόλυνση της παράνομης εισόδου στη χώρα.
  Στο αεροπλάνο βρίσκονταν επίσης έξι αιτούντες άσυλο, οι αιτήσεις των οποίων απορρίφθηκαν, και τέσσερις παράτυποι μετανάστες.
  Τρεις από αυτούς που απομακρύνθηκαν είχαν φθάσει αρχικά στη χώρα αυτή με μικρό σκάφος από τη βόρεια Γαλλία, ανέφεραν πηγές.
  Συνοδεύτηκαν από βρετανούς αξιωματικούς της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και κατά την προσγείωση του αεροσκάφους παραδόθηκαν στην αλβανική αστυνομία.
  Εκτιμάται ότι πρόκειται για την τέταρτη βρετανική πτήση με την οποία απελαύνονται Αλβανοί υπήκοοι μέσα σε διάστημα που δεν υπερβαίνει τον ένα μήνα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...