ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

21 Οκτωβρίου 2021

Ο ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΙΣΟΒΙΟΤΗΤΑ. ΙΣΟΒΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Δεν γνωρίζουν άλλη δουλειά. Δεν ξέρουν τι θα πει τίμιος ιδρώτας. Το μόνο που ξέρουν είναι να αρπάζουν ξένα λεφτά. Με το ένα χέρι αρπάζουν τα χρήματα του Ελληνικού λαού και με το άλλο αρπάζουν συνάλλαγμα από τις ξένες πρεσβείες.

 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ».











ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΣΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ. ΤΙ ΦΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; ΠΟΣΟ ΥΨΗΛΟΦΡΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ; Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ. ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΟΠΙΣΘΕΝ ΑΥΤΩΝ "ΕΙΔΙΚΟΣ" ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΑΚΑΞΑ.


      Το ατύχημα του Καραμανλή με το ποδήλατο.  19/10/2010    Ατύχημα με το ποδήλατο είχε  ο Κώστας Καραμανλής με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο αριστερό του χέρι. 

 

 

Πώς  φαίνεται  ότι  τα  τρία  καλόπαιδα πληρώνουν (με  δικά  μας  λεφτά)  τον  ίδιο  επικοινωνιολόγο,  τον  ιουδαίο  Σταν Γκρίνμπεργκ.

Τους  είπε  ο  ιουδαίος επικοινωνιολόγος  να  ξεσκιστούν  στο  ποδήλατο  για  να  φανούν  «πράσινοι»  στα  μάτια  των  ηλιθίων  και  αυτοί  πράγματι  ξεσκίστηκαν.

Ο  ιουδαίος  Σταν Γκρίνμπεργκ  το 2000 άρχισε να συνεργάζεται στην υπόθεση της στρατηγικής και της επικοινωνίας της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, κατόπιν προτάσεως της τότε προέδρου του ΑΘΗΝΑ 2004 Γιάννας Αγγελοπούλου.  Bοήθησε  το 1988 τον Τζο Λίμπερμαν να εκλεγεί στη Γερουσία.  «Πελάτες»  του  ιουδαίου  επικοινωνιολόγου:  ο Νέλσον Μαντέλα, ο  Γκέρχαρντ Σρέντερ,  ο  Βάτσλαβ Χάβελ (Τσεχία),  ο Τόνι Μπλερ. Θεωρείται ότι έπαιξε κομβικό ρόλο στην εκλογή του Μπιλ Κλίντον στην προεδρία των ΗΠΑ.  Είναι συνιδρυτής (με τους James Carville και Bob Shrum ) του Democracy Corps, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που παράγει αριστερή πολιτική στρατηγική.  Θεωρείται, δηλαδή, στις ΗΠΑ ένας σύμβουλος στρατηγικής με ιδεολογικό υπόβαθρο και προσέγγιση που ταιριάζει στην "αριστερή" πτέρυγα των Δημοκρατικών, αυτή που τα τελευταία χρόνια εκπροσωπεί ο ιουδαίος  Μπέρνι Σάντερς.


Η πρωτόγονη κληρονομική δημοκρατία.  Θυμίζει περισσότερο σεϊχάτο… 

"Από τις τρεις κυρίαρχες ελληνικές πολιτικές οικογένειες, η οικογένεια Παπανδρέου είναι αφενός η παλαιότερη και, αφετέρου, η μόνη που έχει φτάσει να παράξει τρεις γενιές πρωθυπουργών με τον τρίτο από αυτούς, τον ΓΑΠ, να βρίσκεται στην εξουσία όταν πτώχευσε η χώρα. Η «εκπαίδευση» των ελλήνων πολιτών στην κληρονομική δημοκρατία και οι τόσο βαθιές της ρίζες στην ελληνική πολιτική ζωή, δείχνουν (και) εδώ το πόση ζημιά μπορούν να κάνουν. Πρόκειται για σπάνιο είδος πολιτικού πρωτογονισμού, το οποίο, ας μην το ξεχνάμε, είναι εντελώς αδιανόητο στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην οποία, την ίδια ώρα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι ομνύουν: αν δηλαδή η Μέρκελ είχε γιο ή κόρη και ήθελε να του/της κληροδοτήσει τη γερμανική χριστιανοδημοκρατία, στη Γερμανία θα την έπαιρναν με τις πέτρες… Ομως, εδώ, αυτός είναι ο κανόνας".

Σαν προχθές, 18 Οκτωβρίου, πριν 40 χρόνια, έγιναν  οι   εκλογές της 18 Οκτωβρίου 1981,  τις  οποίες  κέρδισε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο εντεταλμένος πράκτορας της μασονικής στοάς των τοκογλύφων της Βοστόνης «Το ξίφος του Βασιλέως Δαυίδ».  Ο  τροτσκιστής  μασόνος  Ανδρέας  Παπανδρέου  είχε  λάβει  από  τους  τοκογλύφους  τύπου  Σιφ  σαφείς οδηγίες: «Μόλις  θρονιαστείς  στο  σβέρκο  του  Ελληνικού  λαού,  πάρε δάνεια. Δάνεια. Δάνεια. Δάνεια.  Καταχρέωσε τον Ελληνικό λαό. Είναι η ευκαιρία σου».

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ».


Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε:
«Σήμερα είναι για μας, τα στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μια σπουδαία ημέρα, γιατί πριν από 40 χρόνια, στις 18 Οκτωβρίου, κερδίσαμε πανηγυρικά τις εκλογές και ανοίξαμε τον δρόμο για μία νέα Ελλάδα που θα περιελάμβανε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους της μεσαίας τάξης ικανοποιημένους από τη ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους».
Λοβέρδος: «Η ηγεσία είναι σοβαρή υπόθεση και όχι έρμαιο επιδιώξεων (- εννοεί της οικογένειας Παπανδρέου)».
«Η ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης είναι μια εξαιρετικά σοβαρή πολιτική υπόθεση, για να την αφήσουμε έρμαιο ανομολόγητων σκοπιμοτήτων και επιδιώξεων».


 


 

Η πρωτόγονη κληρονομική δημοκρατία


 


Πολλοί από τους σημερινούς επικριτές της ξαφνικής επανεμφάνισης Παπανδρέου, είχαν πολύ επιλεκτικές απόψεις για τα ζητήματα διαδικασίας: και πάλι όταν ήταν βολικό, έβλεπαν τον κόσμο μέσα από τα μάτια του ΓΑΠ

Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για ένα βότσαλο στη λίμνη. Αυτό κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου: ταράζει τα λιμνάζοντα νερά του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ή όπως θα το λένε μετά από τις εκλογές. Με μία διαφορά: τα μεγέθη είναι άλλα. Δεν μιλάμε για βότσαλο, αλλά για κοτρόνα. Και δεν μιλάμε για λίμνη, αλλά για κάτι σαν μπανιέρα – τόσοι έχουν μείνει… Οπότε, αντί να ταράξει τα νερά, μπορεί να την κάνει κομμάτια. Να τη σπάσει, να φύγουν έξω τα νερά και να μη μαζευτούν ποτέ ξανά.

Ομως εδώ πρέπει να επισημανθεί κάτι που δεν θα αρέσει σε πολλούς που τώρα έχουν γίνει έξαλλοι με την πρόθεση του Παπανδρέου να κατέβει υποψήφιος. Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν αλλάζει και πολύ από τότε που ο Παπανδρέου κατέβηκε για πρώτη φορά υποψήφιος. Και τότε και τώρα, το κεντρικό ζήτημα δεν ήταν το ίδιο το πρόσωπο, αλλά το όνομα. Το όνομα κατεβαίνει. Οχι το πρόσωπο. Αν το θέμα ήταν το πρόσωπο, η ιστορία του ΠΑΣΟΚ θα ήταν άλλη. Απλώς, τότε το όνομα βόλευε, ενώ, τώρα, δεν βολεύει σχεδόν κανέναν. Ομως την κληρονομική δημοκρατία δεν την ελέγχεις, όπως και τη μοναρχία. Και δεν λειτουργεί όποτε βολεύει, για να κάνει στην άκρη όποτε δεν βολεύει. Πριν από μερικά χρόνια, η μεγάλη πλειονότητα των σημερινών έξαλλων με τον ΓΑΠ, δεν είχαν κανένα πρόβλημα με την κληρονομική δημοκρατία. Τον ΓΑΠ τον ξέρανε. Δεν άλλαξε. Ο ίδιος ήταν τότε με αυτόν που είναι σήμερα. Τότε έκανε. Τώρα δεν κάνει. Κατά κάποιο τρόπο, είναι μία μορφή θείας δίκης της Δημοκρατίας.

Επίσης, πολλοί από τους σημερινούς επικριτές της ξαφνικής επανεμφάνισης Παπανδρέου, είχαν πολύ επιλεκτικές απόψεις για τα ζητήματα διαδικασίας: και πάλι όταν ήταν βολικό, έβλεπαν τον κόσμο μέσα από τα μάτια του ΓΑΠ. Παλαιότερα είχε ασκηθεί έντονη κριτική σε διάφορες επιλογές του, όπως στην υπόθεση «φίλοι» και «μέλη» και στη συγκρότηση του κομματικού εκλογικού σώματος. Τότε και πάλι βόλευε. Και αγνοήθηκαν όλες οι πολύ σοβαρές επιστημονικές και άλλες φωνές που έλεγαν ότι αυτός ο τρόπος, όπως εφαρμοζόταν, στην ουσία καταργούσε τελικά τη δημοκρατία. Για να δούμε τώρα…

Τα κόμματα έχουν δια μακρόν εκπαιδεύσει το εκλογικό σώμα στην κληρονομική δημοκρατία – όχι ότι αυτό ήθελε και ιδιαίτερη προσπάθεια. Από τις τρεις κυρίαρχες ελληνικές πολιτικές οικογένειες, η οικογένεια Παπανδρέου είναι αφενός η παλαιότερη και, αφετέρου, η μόνη που έχει φτάσει να παράξει τρεις γενιές πρωθυπουργών με τον τρίτο από αυτούς, τον ΓΑΠ, να βρίσκεται στην εξουσία όταν πτώχευσε η χώρα. Η «εκπαίδευση» των ελλήνων πολιτών στην κληρονομική δημοκρατία και οι τόσο βαθιές της ρίζες στην ελληνική πολιτική ζωή, δείχνουν (και) εδώ το πόση ζημιά μπορούν να κάνουν. Πρόκειται για σπάνιο είδος πολιτικού πρωτογονισμού, το οποίο, ας μην το ξεχνάμε, είναι εντελώς αδιανόητο στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην οποία, την ίδια ώρα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι ομνύουν: αν δηλαδή η Μέρκελ είχε γιο ή κόρη και ήθελε να του/της κληροδοτήσει τη γερμανική χριστιανοδημοκρατία, στη Γερμανία θα την έπαιρναν με τις πέτρες… Ομως, εδώ, αυτός είναι ο κανόνας. Και οτιδήποτε άλλο, δηλαδή οι κανονικές διαδικασίες πολιτικών διαδοχών έξω από το πλαίσιο οικογενειών, είναι η, γενικά σύντομη, εξαίρεση.

Η ολική επαναφορά του ΓΑΠ, αν τελικά πραγματοποιηθεί, ίσως είναι μία ευκαιρία για την Ελλάδα, ανεξάρτητα από το τι θα είναι για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Ισως κλονίσει για πρώτη φορά την κληρονομική δημοκρατία, που συνιστά πρωτογονισμό και πρέπει κάποτε να τελειώνει αν μία χώρα θέλει να λέγεται σύγχρονη και ευρωπαϊκή. Και όχι να λειτουργεί με τρόπο αδιανόητα οπισθοδρομικό και κάθε άλλο παρά ευρωπαϊκό, που θυμίζει περισσότερο σεϊχάτο…


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 



 

14 σχόλια:

  1. ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ.
    Οι Κούρδοι ζητούν διεθνή έρευνα για τα χημικά του τουρκικού Στρατού εναντίον τους.

    Το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG), Μουράτ Καραγιλάν , επιβεβαίωσε ότι ο τουρκικός στρατός κατοχής χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά χημικά όπλα στις νόμιμες περιοχές άμυνας, κάνοντας έκκληση στους διεθνείς φορείς και οργανισμούς να παρέμβουν και να ερευνήσουν αυτές τις επιθέσεις.

    Σε συνέντευξή του στο Media News Agency, ο Καραγιλάν μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

    Τόνισε ότι ο τουρκικός στρατός κατοχής συνεχίζει να χρησιμοποιεί χημικά όπλα στις νόμιμες περιοχές άμυνας.

    Ο Καραγιλάν απηύθυνε έκκληση στους διεθνείς οργανισμούς να επέμβουν και να διερευνήσουν αυτές τις επιθέσεις, επέστησε την προσοχή στην αντίσταση των ανταρτών μαχητών απέναντι στον τουρκικό στρατό κατοχής, ο οποίος δεν μπορούσε να αντέξει τον αγώνα των ανταρτών, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη για εθνική ενότητα και την κοινή πολιτική του Κουρδιστάν, λέγοντας:

    «Σίγουρα η δύναμη που στηρίζεται στον εαυτό της θα πετύχει τη νίκη».

    Ο Καραγιλάν συνέχισε: «Φυσικά, οι δυνάμεις κατοχής στο Κουρδιστάν απειλούν πάντα τα επιτεύγματα του κουρδικού λαού».

    Και πρόσθεσε: "Η τουρκική κατοχή αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τους Κούρδους αυτήν τη στιγμή. Έχουν περάσει σχεδόν 6 μήνες από τις επιθέσεις της τουρκικής κατοχής, που ξεκίνησαν στις 23 Απριλίου, που ξέσπασαν σφοδρές μάχες αυτούς τους μήνες και συνεχίζονται ακόμη.

    Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για αυτή τη συνεχή επίθεση με λίγα λόγια, η τουρκική κατοχή σχεδίασε ένα ειδικό σχέδιο για το 2021 και κανείς στη διεθνή κοινότητα δεν αντιδρά."

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

    Ανακοίνωση 399/ 11.07."2021"

    Με μια ιστορική δικαστική απόφαση το Ειρηνοδικείο Κοζάνης δικαίωσε μέλος της θρησκευτικής κοινότητας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας και έκανε δεκτό το αίτημά του για αλλαγή του χριστιανικού ονόματος που του είχε αποδοθεί με την βάπτιση σε ελληνικό, καθώς, όπως φαίνεται στην δικαστική απόφαση «...το καταχωρημένο στην ληξιαρχική πράξη κύριο όνομα αυτού δεν προσιδιάζει στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις...».

    Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι το Ειρηνοδικείο Κοζάνης με την απόφαση 23/2021, αναγνωρίζει, με βάση τον νόμο, την θρησκευτική κοινότητα υπό το όνομα «Ελληνική Εθνική Θρησκεία», χωρίς να προβάλλει ενστάσεις περί συγχύσεως του ονόματος και αναγνωρίζει επίσης ως έγκυρο το σχετικό έγγραφο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας με το οποίο πιστοποιείται η ιδιότητα του αιτούντος, ως μέλους της θρησκευτικής κοινότητας.

    Η απόφαση αυτή δημιουργεί δεδικασμένο και ανοίγει τον δρόμο σε ανάλογες περιπτώσεις Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν την αλλαγή του χριστιανικού – βαπτιστικού τους ονόματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες αποστέλλοντας μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ysee@ysee.gr

    Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών, ως φορέας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, χαιρετίζει την απόφαση αυτή και τιμά τους δικαστές οι οποίοι εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους τηρώντας τον νόμο και το σύνταγμα, παραμένοντας ανεπηρέαστοι από τις παρεμβάσεις παραδικαστικών και εξωθεσμικών σκοτεινών κέντρων.

    Η εξέλιξη αυτή, δικαιώνει για μια ακόμη φορά το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών, το οποίο από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, έχει αποδείξει στην πράξη ότι η μοναδική στρατηγική για την επίτευξη του Ιερού σκοπού της Επανελλήνισης και της αποκατάστασης των Ιερών και των αξιών του προχριστιανικού Ελληνισμού, ήταν, είναι και θα είναι η συντεταγμένη διεκδίκηση αυτών που μας ανήκουν, με ευθύνη, συνέχεια και συνέπεια, μέσω του φορέα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας.

    Τιμή και μνήμη σε Θεούς και Προγόνους

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΣΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ. ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΖΩΗ ΜΠΕΧΛΗ.


    Το εμβόλιο είναι το μείζον πρόβλημα του ελληνικού λαού;
    ή
    το δημογραφικό, οι 300.000 εκτρώσεις τον χρόνο, η έλλειψη νεολαίας και η φυγή της υπάρχουσας ελληνικής νεολαίας στο εξωτερικό, ο μεθοδευμένος λαθροεποικισμός, το μεγαλύτερο χρέος στον κόσμο και η εκατονταετής σκλαβιά σε ξένους τοκογλύφους, η αποβιομηχάνιση, η καταστροφή της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, η ακρίβεια, η ανεργία, η τουρκική απειλή και ο τουρκικό πυρηνικό πρόγραμμα, το μαφιόζικο πολιτικό οικογενειοκρατικό σύστημα και η μικρότητα του πολιτικού κόσμου, η πλήρης υποταγή στον ξένο παράγοντα, η ανύπαρκτη και διεφθαρμένη δικαιοσύνη, η διεφθαρμένη και κρατικοδίαιτη οικονομική ολιγαρχία, ο αριστερισμός και τα πνευματικά και σωματικά ναρκωτικά, η ανυπαρξία παιδείας και πολιτιστικής ηγεσίας, η έλλειψη οράματος στον ελληνικό λαό και η ψυχολογική στροφή προς τον θάνατο.

    Δηλαδή αν λυθεί το πρόβλημα του εμβολιασμού, σωθήκαμε;

    Νομίζω ότι συγκεντρώσεις σαν κι αυτές είναι η διασκέδαση του Μητσοτάκη.

    Τελικά η μεγαλύτερη απειλή: δεν αντιλαμβανόμαστε τις προτεραιότητες.



    OI ΕΛΛΗΝΕΣ TO 2050 ΘΑ EINAI 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΝΩ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΘΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΤΟ 2100 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΕ 7,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΟ 2100 ΤΑ 4,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/oi-to-2050-einai-10-10-2100-75-12-2100.html



    ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΤΟ ΠΑΛΑΒΟ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ. ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΕΝΕΣΚΗΨΕ ΜΕ ΥΠΟΠΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/blog-post_355.html


    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πλουσιότερη Ελληνίδα στον κόσμο. Η Βίκη Σάφρα, ιουδαϊκού θρησκεύματος, με καταγωγή από Θεσσαλονίκη.
    Λίγο-πολύ είναι γνωστές οι οικογένειες των Ελλήνων που φιγουράρουν στις περίφημες λίστες του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Στην φετινή χρονιά υπάρχει και μια Ελληνίδα της οποίας η προσωπική περιουσία υπολογίζεται στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια!

    Πρόκειται για την Βίκυ Σάφρα, την οποία ελάχιστοι γνώριζαν πριν συμπεριληφθεί στην λίστα του περιοδικού, όπου βρέθηκε μετά τον θάνατο του συζύγου της, Τζόζεφ Σάφρα, ο οποίος επί σειρά ετών ήταν (με διαφορά) ο πλουσιότερος Βραζιλιάνος κι ένας από τους πλέον ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου, με περιουσία της οποίας η αξία εκτιμάται σχεδόν στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Ένα νούμερο αστρονομικό που έφερνε τον λιβανέζικης καταγωγής επιχειρηματία στην 52η θέση του κόσμου.

    Μετά τον θάνατό του και την διαθήκη που άφησε πίσω του τόσο η σύζυγός του όσο και τα 4 παιδιά που απέκτησαν από τον γάμο τους το 1969 μοιράστηκε και κάπως έτσι ήρθε στην επιφάνεια και το όνομα της Βίκυς Σάφρα που εδώ και δεκαετίες ζει μακριά από την Ελλάδα, ακολουθώντας τον άνδρα της στην Λατινική Αμερική και στη συνέχεια στην Ελβετία όπου παραμένει ακόμη και σήμερα.

    Οι δυο τους είχαν συναντηθεί όταν εκείνη ήταν μόλις 17 ετών και όπως συμφωνούν τα άτομα του κύκλου τους ήταν αυτό που αποκαλούμε «έρωτας με την πρώτη ματιά», με το ειδύλλιο πολύ γρήγορα να μετατρέπεται σε γάμο. Εκείνος ήταν ο άνθρωπος που προερχόταν από μια παραδοσιακή οικογένεια εμπόρων και επιχειρηματιών στην Μέση Ανατολή που ξεκίνησε πριν 5 γενιές στο εμπόριο καραβανιών στο Χαλέπι της Συρίας, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και στην Κωνσταντινούπολη, πριν τελικά δραστηριοποιηθούν στον τραπεζικό τομέα.

    Ο εβραϊκής καταγωγής Τζόζεφ και οι αδελφοί του Έντμουντ και Μωυσής είχαν ακολουθήσει τον πατέρα τους, Τζέικομπ, στην Βραζιλία και εκεί ίδρυσαν μια επενδυτική τράπεζα μέσω της οποίας ήρθε η ραγδαία ανέλιξή τους, σε σημείο που τελικά ο Σαφρά μετατράπηκε σε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του χρηματοπιστωτικού χώρου, με δραστηριοποίηση σε πολλές χώρες, σχεδόν σε κάθε ήπειρο. Δραστηριοποιήθηκε στον τομέα του private banking και της διαχείρισης κεφαλαίων εύπορων πελατών σε όλο τον κόσμο και στη συνέχεια ακολούθησε το real estate, οι τηλεπικοινωνίες, η βιομηχανία χαρτιού, ακόμη και η κτηνοτροφία.

    Το ζευγάρι έκανε ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις αλλά ακόμη και αυτές σχετίζονταν αποκλειστικά με την φιλανθρωπική δράση τους και τίποτα άλλο. Άλλωστε είχαν ιδρύσει και ίδρυμα το οποίο φέρει τα ονόματά τους, μέσω του οποίου χρηματοδότησαν μια σειρά από δομές, κυρίως υγείας και εκπαίδευσης, την ίδια ώρα που ο κύκλος τους μιλούσε διαρκώς για την αγάπη του ζεύγους για τις Τέχνες, τα γράμματα, τις επιστήμες αλλά –φυσικά- και τα σπάνια αλλά αξιομνημόνευτα δείπνα που παρέθεταν στην 130 δωματίων έπαυλή τους στο Μοραμπί όπου ζούσαν.

    Η Βίκυ Σάφρα είχε γεννηθεί στην Ελλάδα και ως παιδί βρέθηκε στην Βραζιλία όπου είχε βρεθεί η οικογένειά της, επίσης εβραϊκής καταγωγής, μέχρι να γνωρίζει τον Τζόζεφ με τον οποίο εκτός από τις ζωές τους, μοιράζονταν και κοινές ανησυχίες. Υπήρξαν πολύ ενεργά μέλη της εβραϊκής κοινότητας, ενώ για τον Τζόζεφ οι φήμες έλεγαν ότι διατηρούσε ακόμη στενές σχέσεις με το Ισραήλ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, λοιπόν, ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είχε δωρίσει το πρωτοτύπο χειρογράφο της Θεωρίας της Σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν στο Ισραηλητικό Μουσείο της Ιερουσαλήμ. Ο αστικός μύθος ήθελε όλη την ελίτ της φρουράς του ίδιου, της συζύγου του, των τεσσάρων παιδιών τους και των δεκατεσσάρων εγγονιών τους να έχουν εκπαιδευτεί από την Μοσάντ ή να αποτελείται από πρώην μέλη της.

    Εκείνο, πάντως, που φαντάζει ακόμη εντυπωσιακότερο είναι ένας άλλος θρύλος σχετικά με την οικογένεια που κινείται στα όρια του μύθου. Σύμφωνα με αυτόν, λοιπόν, όλα τα προσωπικά στοιχεία της οικογένειας τηρούνται ακόμη σε βιβλία τα οποία έχουν γραφτεί σε κάποια αρχαία και ξεχασμένη σήμερα παραλλαγή μιας γλώσσας αραβικής προέλευσης, την οποία γνωρίζουν ελάχιστοι…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πούτιν: «Είναι τρομερό όταν παιδιά στην Δύση διδάσκονται την ιδέα ότι ένα αγόρι μπορεί να γίνει κορίτσι».
    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν άσκησε έντονη κριτική στην πρακτική της Δύσης να διδάσκει την αλλαγή φύλου στα παιδιά.

    «Είναι τρομερό όταν παιδιά στην Δύση, διδάσκονται την ιδέα ότι ένα αγόρι μπορεί να γίνει κορίτσι», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνάντηση στο Φόρουμ συζητήσεων του Βαλντάι.


    Ο Πούτιν επισήμανε ότι τα παιδιά δεν θα πρέπει να πιέζονται στο να κάνουν επιλογές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους, ειδικά εάν οι συνέπειες μπορούν να αποβούν καταστροφικές.

    Γενικότερα, η συζήτηση για τα δικαιώματα των ανδρών και των γυναικών στην Δύση έχει γίνει κάτι «φαντασμαγορικό» καθώς η ιδέα του «άνδρα» και της «γυναίκας», βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάργησής της, επισήμανε ο Πούτιν.

    «Γονιός "νούμερο ένα" και γονιός "νούμερο δύο", "γονείς που γέννησαν" αντί για "μητέρα", απαγόρευση της χρήσης "μητρικού γάλακτος" και αντικατάστασή του με "ανθρώπινο γάλα" ώστε όσοι νιώθουν ανασφάλεια για το φύλο τους να μην στενοχωριούνται.


    Για την ακρίβεια, αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Στις αρχές του '20, οι Σοβιετικοί επίσης επινόησαν αυτήν την "ορολογία" πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να δημιουργήσουν έναν νέο τρόπο σκέψης και να αλλάξουν βασικές αξίες. Οι αλλαγές που έκαναν, ακόμα και σήμερα μας προκαλούν πονοκέφαλο», κατέληξε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Η Ελληνίδα με τον εμβληματικό ρόλο στον «Εξορκιστή» που πέθανε πριν την πρεμιέρα.
    Είναι από τις σκηνές εκείνες που σημαδεύουν το θυμικό ενός teenager, βλέποντας την τραγικότητα του γιου που έχει χάσει τη μητέρα του και υπόκειται στην πιο βασανιστική τιμωρία για την επιλογή του να πάει κόντρα στην τελευταία επιθυμία της.

    Για έναν Έλληνα τα συναισθήματα που προκαλεί η σχέση του father Karras με τη μητέρα του στον «Εξορκιστή» είναι ακόμα πιο διαπεραστικά, αφού οι περισσότεροι διάλογοι είναι στα ελληνικά. Ο Τζέισον Μίλερ υποδύεται τον Έλληνα ομογενή Ιησουίτη ψυχίατρο Ντάμιεν Κάρας, ο οποίος αναλαμβάνει να σώσει την ψυχή της 12χρονης δαιμονισμένης Ρέγκαν ΜακΝέλ (Λίντα Μπλερ).

    Η γυναίκα που υποδύεται τη μητέρα του όμως ήταν μια πραγματική Ελληνίδα της ομογένειας, ονόματι Βασιλική Μαλλιαρού. Στους τίτλους τέλους της ταινίας διαβάζουμε το όνομα της ως Vasiliki Maliaros.

    Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν είχε καμία σχέση με υποκριτική, θέατρο ή κινηματογράφο. Πήρε το ρόλο εντελώς συγκυριακά, όταν ο σκηνοθέτης του φιλμ Ουίλιαμ Φρίντκιν, τη συνάντησε τυχαία σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης. Στο πρόσωπο της είδε προφανώς την καταλληλότερη μητέρα για τον ήρωα του, τον Πατέρα Καρρά – ρόλος ζωής για τον Μίλερ, ο οποίος πέθανε από οξύ έμφραγμα το 2001 σε ηλικία 62 ετών.

    Σύμφωνα με το σενάριο, παρότι η υγεία της υπέργηρης γυναίκας ήταν ευάλωτη, ζούσε μόνη στο διαμέρισμα της. Ο γιος της προσπαθεί να την πείσει να μείνει σε κάποιο γηροκομείο, εκείνη όμως αρνείται. «Άκουσε Ντίμη, δεν πάω πουθενά. Αυτό είναι το σπίτι μου», του λέει χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας και στα αγγλικά.

    Στο μπακράουντ ακούγεται σε τρανζίστορ η φωνή της Ρίτας Σακελλαρίου στο «Ιστορία μου, Αμαρτία μου», αλλά και του Γιάννη Καλατζή στο «Παραμυθάκι μου».


    Η Μαλλιαρού είναι επιβλητική στην ερμηνεία της και σχεδόν σπαρακτική, στις δύο επόμενες σκηνές με τον γιο της, εντός του γηροκομείου πια. «Dimi, why you do this to me», του λέει, καθώς η επιθυμία της δεν έχει γίνει σεβαστή.

    Εν τέλει, την τελευταία φορά που την επισκέπτεται στο ίδρυμα, απαρνείται το ίδιο της το παιδί. Ο πάτερ Κάρας έχει πάει να τη δει μαζί με το θείο του, τον οποίο υποδύεται ο Τίτος Βανδής. «Φύγε Ντίμη δεν είσαι παιδί μου…», είναι η στερνή ατάκα της μάνας προς τον γιο.

    Λίγες ημέρες αργότερα η μητέρα Κάρα πεθαίνει κι αυτός, τσακισμένος ψυχολογικά από τις τύψεις, βλέπει εφιάλτες με την ηλικιωμένη γυναίκα. Αυτή την αδυναμία του θα εκμεταλλευτεί ο δαίμονας που έχει εισβάλλει στο όνομα της μικρής Ρέγκαν και θα τον εξαγκωνίσει από τη διαδικασία του εξορκισμού.

    Η ξεδοντιασμένη γέρικη φωνή της στα χείλη της Λίντα Μπλερ, είναι μάλλον πιο τρομακτική και από τη φωνή του δαίμονα. Η μικρή μιλάει αρχικά στα αγγλικά και ακολούθως στα ελληνικά στον Ντάμιεν Κάρας, ο οποίος δεν αντέχει το ψυχολογικό βάρος και αποσύρεται από τον εξορκισμό, κατ’ εντολή του συνεργάτη του Πάτερ Λάνκεστερ Μέριν (Μαξ φον Σίντοφ).


    Όταν θα επιστρέψει στο δωμάτιο ο βασικός πρωταγωνιστής, θα βρει σωριασμένο τον Πάτερ Μέριν, προδομένο από την καρδιά του και νικημένο στη μάχη με το διάβολο. Ο Κάρας ξεσπάει, επιτίθεται στο κορίτσι και το δράμα ολοκληρώνεται με τη βουτιά του από το παράθυρο.

    Ο ρόλος της Βασιλικής Μαλιαρού στην εμβληματική ταινία ήταν ο πρώτος και ο μοναδικός της ζωής της. Δεν πρόλαβε καν να δει τον εαυτό της στη μεγάλη οθόνη, αφού πέθανε στις 9 Φεβρουαρίου του 1973, 10 μήνες πριν από την πρεμιέρα της ταινίας στους κινηματογράφους. Ολοκλήρωσε τα δικά της γυρίσματα, απεβίωσε όμως πριν τελειώσουν τα συνολικά της ταινίας, κάτι που συνέβη τον Μάη εκείνης της χρονιάς.

    Όταν ο «Εξορκιστής» προβλήθηκε στην Ελλάδα, το φθινόπωρο του ’73, σχηματίστηκαν ουρές έξω από τους κινηματογράφους, παρά την καταρρακτώδη βροχή. Ένας από τους λόγους ήταν και η ελληνική προέκταση της ταινίας. Δηλαδή η Βασιλική Μαλιαρού, που αν και αρχάρια έβαλε με απόλυτα ατμοσφαιρικό τρόπο την «υπογραφή» της στην πιο θρυλική ταινία τρόμου όλων των εποχών.

    https://youtu.be/lp5rV2BD7kA

    https://youtu.be/J34R_Y1byJc
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θάνος Πλεύρης: «κάποιοι, που ενδεχομένως έχουν μια άποψη για εμένα στηριζόμενοι και σε δικές μου δηλώσεις, αλλά κυρίως σε ένα στερεότυπο του επωνύμου το οποίο φέρω, θα υποχρεωθούν να αναθεωρήσουν όχι γιατί θα έχει αλλάξει κάτι, αλλά γιατί θα μου έχει δοθεί η δυνατότητα να υλοποιήσω τις πολιτικές, τις οποίες πιστεύω και που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο».
    Δεν είναι υπουργός που θα κρυφτεί πίσω από τους επιστήμονες. «Οι αποφάσεις στο τέλος της ημέρας έχουν την υπογραφή του υπουργού και της κυβέρνησης. Αν φθάσουμε σε ένα σημείο να μας εισηγηθούν διαφορετικά πράγματα από τη φιλοσοφία που ακολουθούμε, προφανώς τότε θα τα συζητήσουμε».
    ΕΡ : Δεχτήκατε πολλά πυρά όταν γίνατε υπουργός Υγείας για πολιτικές θέσεις και απόψεις που έχετε εκφράσει στο παρελθόν, στο πλαίσιο νομικής – όπως έχετε υποστηρίξει – υπεράσπισης του πατέρα σας. Μετανιώνετε για αυτές τις θέσεις;

    ΑΠ: Έχω πει εδώ και δέκα χρόνια ότι διαφωνώ διαχρονικά με τις απόψεις περί άρνησης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και άρνησης του δημοκρατικού πολιτεύματος.

    ΕΡ: Ζητήσατε ως υπουργός από τις ΜΚΟ να εμβολιάσουν τους ξένους που ζουν στη χώρα μας, και αποφασίσατε να μη διωχθούν οι άνθρωποι αυτοί, όταν πάνε να εμβολιαστούν, ακόμη και αν δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής. Ωστόσο, παλιότερα, με δηλώσεις λέγατε στους μετανάστες ότι δεν θα μπορούν να επισκεφθούν ούτε τα νοσοκομεία. Τι άλλαξε;

    ΑΠ: Πιστεύω στην σκληρή μεταναστευτική πολιτική, αλλά οπωσδήποτε τότε ήταν μια λανθασμένη δήλωση, που δεν με εξέφραζε ούτε τη στιγμή που την έκανα. Αλλά εγώ δεν είμαι πολιτικός που θα γυρίσω να πω ποτέ ότι παρεξηγήθηκε κάτι που είπα.

    ΕΡ: Έχετε μετανιώσει και γι’ αυτή τη δήλωση;

    ΑΠ: Βεβαίως. Παραμένω οπαδός μιας ελεγχόμενης μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά είναι τελείως λανθασμένη η θέση που είχα εκφράσει τότε, στην οποία συνδυαζόταν η ελεγχόμενη μεταναστευτική πολιτική με πολιτικές που μπορεί να οδηγούν σε εξαθλίωση ανθρώπων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαν σήμερα οι Βλάχοι αγοράζουν το Θωρηκτό Αβέρωφ.
    Σαν σήμερα 24 Οκτωβρίου του 1909, η Ελλάδα, επί κυβερνήσεως Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, αγοράζει το θωρακισμένο καταδρομικό – Θ/Κ Αβέρωφ, αντί 24 εκατομμυρίων δραχμών, από τα οποία τα 8 εκατομμύρια προέρχονται από κληροδότημα του Γεωργίου Αβέρωφ.
    Το ποσόν της προκαταβολής προήλθε από τη διαθήκη του Γεωργίου Αβέρωφ και ανήρχετο σε 8.000.000 εκατομμύρια χρυσές δραχμές, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 15.650.000 χρυσών δραχμών καλύφθηκε από το Ταμείο Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.). Η κυβέρνηση δαπάνησε 23.650.000 δρχ. για την απόκτηση του. Τα 8.000.000 δρχ. προέρχονταν από το 20% της συνολικής κληρονομιάς του Γεωργίου Αβέρωφ, που παραχώρησε με τη διαθήκη του στο Ταμείο Εθνικού Στόλου το 1899 (χρονολογία δημοσίευσης της διαθήκης). Η διαθήκη όριζε ότι το 1/5 της περιουσίας του (20 μερίδια) παραχωρείται για τη ναυπήγηση ισχυρού καταδρομικού πλοίου που θα φέρει το όνομα του και διασκευασμένο κατά τέτοιον τρόπο ώστε να χρησιμεύει ως Εκπαιδευτικό πλοίο Σχολής Ναυτικών Δοκίμων προς την πρακτική και θεωρητική τελειοποίηση αυτών. Το υπόλοιπο ποσό 14.300.000 καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από το Ταμείο Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι Τούρκοι είχαν ενδιαφερθεί για την αγορά του πλοίου

    Το 10.200 τόνων θωρακισμένο εύδρομο (όπως ακριβέστερα περιγράφεται) είχε ιταλικές μηχανές 19.000 ίππων, 22 γαλλικούς λέβητες, γερμανικές γεννήτριες και αγγλικά πυροβόλα 190 και 234 χιλιοστών τύπου ARMSTRONG. Η μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυσσε το Θωρηκτό ήταν 23 κόμβοι. Το «Γ. Αβέρωφ» καθελκύστηκε στις 12 Μαρτίου (27 Φεβρουαρίου με το παλαιό ημερολόγιο) 1910 και την 1 Σεπτεμβρίου 1911 κατέπλευσε στο Φάληρο, όπου έγινε δεκτό από τους Έλληνες με ενθουσιασμό.

    Ο Ναύαρχος Κουντουριώτης: «πλέω μεθ’ ορμής ακαθέκτου και με πεποίθησιν προς την νίκην εναντίον του εχθρού του Γένους».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατερίνα Αλεξοπουλου: "Τα Ελληνικά νοικοκυριά στα δίχτυα της ακρίβειας".
    "... Την ώρα που οι Έλληνες διαρκώς λιγοστεύουν -”συρρικνώνονται”, όπως παραδέχτηκε δημόσια και ο ίδιος ο κύριος Πρωθυπουργός- και μεθοδεύεται η αντικατάστασή τους από “άλλες πληθυσμιακές ομάδες”, το τελειωτικό χτύπημα στα ελληνικά νοικοκυριά το δίνει η ακρίβεια στην αγορά.

    Οι απότομες ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα, που ήδη νιώθουν στο πετσί τους οι πολίτες, κάνει τον απλό κόσμο να ασφυκτιά επικίνδυνα, ενόψει μάλιστα ενός βαρύτατου χειμώνα που καταφτάνει! Μετά τα μνημόνια και τους πανδημικούς εγκλεισμούς, έρχονται τώρα οι συνεχώς ανοδικές τιμές να δημιουργήσουν συνθήκες κόλασης στην αγορά…

    Λένε ότι οι αριθμοί είναι αλάνθαστοι, ότι λένε πάντα την αλήθεια. Ας δούμε λοιπόν τα νούμερα. Και ξεκινάμε από τα βασικά είδη, αυτά της διατροφής. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), 15,32% πάνω οι τιμές των νωπών φρούτων… 10,88% το κατσίκι και το αρνί… 10,79% τα βρώσιμα έλαια… 5,08% τα άλλα προϊόντα διατροφής… Συνεχίζουμε με τα προϊόντα ένδυσης και υπόδυσης: από 9,38% έως 10,46% πάνω! Περνάμε έπειτα στις μεταφορές: κι εδώ τα ίδια και χειρότερα, από 33,16% έως 52,71% πάνω οι τιμές στα εισιτήρια, αντίστοιχα, πτήσεων εξωτερικού και πτήσεων εσωτερικού! Απίστευτο, ε; Το δε πετρέλαιο κίνησης ανέβηκε “μόνο” κατά 15,27%…

    Όσο για τις ανατιμήσεις που καταγράφηκαν σε ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία, κι εκεί τα ίδια: 21,64% αύξηση του επιπέδου των τιμών, κι ας λέει ο κύριος Υπουργός ότι είναι η “βαριά βιομηχανία” της οικονομίας μας! Τέλος, η στέγαση: 34,24% άνοδος στο φυσικό αέριο και 10,23% στο πετρέλαιο θέρμανσης (θα… ξεπαγιάσουμε τον χειμώνα που έρχεται μ’ όλα αυτά!)… Και είμαστε ακόμα μόνο στην αρχή… Προσοχή, όλα τα προηγούμενα στα οποία αναφέρθηκα είναι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, που ομολογεί η Κυβέρνηση!

    Και ρωτάει εύλογα ένας άνθρωπος με μέσο όρο νοημοσύνης και ευφυΐας: καλά, πώς θα τα βγάλουν πέρα φέτος οι ελληνικές οικογένειες; Τι είδους άλλη συμφορά θα βρει τον ελληνικό λαό, μετά από τόσες χρηματοπιστωτικές κρίσεις, υγειονομικές πανδημίες, αλλά και θεομηνίες, όπως σεισμούς, πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές, και τόσα (μα τόσα) άλλα; Και, το κυριότερο όλων, τι επιτέλους κάνει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να ανακόψει την ακρίβεια που μας τρομάζει και η οποία συγκαλύπτει έναν άτυπο πληθωρισμό; Μέχρι πρόσφατα ακούγαμε από κυβερνητικά χείλη για το περιβόητο “πακέτο των 32 δις” του Ταμείου Ανάκαμψης, για το νέο ΕΣΠΑ, για 77 δις σύνολο που θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία, και άλλα τέτοια μεγαλεπήβολα.

    Αντ’ αυτών, όμως, βλέπουμε παντού γύρω μας την ακρίβεια! Και έπονται τα χειρότερα, αν κρίνουμε με βάση τις σημερινές τάσεις. Τι θα κάνουν τα ελληνικά νοικοκυριά, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, πώς θα τα βγάλουν πέρα;

    Τι θα κάνει, ακόμα ακόμα, μία οικογένεια με παιδιά ΑμεΑ; Γνωρίζουν, άραγε, οι κύριοι της Κυβέρνησης πώς είναι να ζεις έχοντας παιδί με αναπηρίες; Πόσα έξοδα, πόσες φροντίδες, αλλά και πόσες θυσίες απαιτούνται για να μεγαλώσεις σωστά ένα τέτοιο πλάσμα; Οι πρόσφατες εξελίξεις, με την άνοδο της στάθμης των τιμών που απειλεί… να πνίξει τα ελληνικά νοικοκυριά (αλλά και τις επιχειρήσεις, όσες απέμειναν), αποτελούν έναν ακόμα σταυρό μαρτυρίου για τις οικογένειες με ανήλικα ΑμεΑ. Όμως το λεγόμενο “κοινωνικό πρόσωπο” της Κυβέρνησης δεν λέει να στρέψει το βλέμμα του προς αυτά τα Ελληνόπουλα και τους γονείς τους, για να δείξει την απαραίτητη ευαισθησία σε μια τόσο ευάλωτη κοινωνική ομάδα συνανθρώπων μας…
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα σ’ όλα αυτά, να μην ξεχάσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ίδιοι οι κυβερνώντες παραδέχτηκαν (αναγκάστηκαν να παραδεχτούν, μάλλον…), ότι έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος αυξάνοντας τη σχετική επιβάρυνση από πέρσι ακόμα και σε ποσοστό 50%! Κάτι στο οποίο, βεβαίως, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό κι η τρομακτική αύξηση στις τιμές των βασικών προϊόντων. Κι ας φωνάζει η Ελληνική Λύση, πως είναι εθνικό οικονομικό έγκλημα το πρόσφατο ξεπούλημα της ΔΕΗ, πως η κατάργηση της χρήσης λιγνίτη και το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων θα επιφέρουν οικονομικό χάος στη χώρα. Θα προκαλέσουν, επιπλέον, μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας από ξένες δυνάμεις, όχι πάντα φίλα προσκείμενες προς την Ελλάδα και τους Έλληνες…

      Έπειτα από την έκθεση όλων των προηγούμενων, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς γιατί η λέξη “ανάκαμψη”, που τόσο χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση, είναι κενή περιεχομένου. Γιατί όλα όσα εκτέθηκαν πιο πάνω σημαίνουν περισσότερα, και πολλές φορές αφόρητα, βάρη για τα νοικοκυριά και, από εκεί και μετά, δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα για το σύνολο της οικονομίας μας που επιχειρεί κατά τα άλλα να “ανακάμψει”. Είναι ειρωνεία και αντίφαση, λοιπόν, να ομιλεί τη μια μέρα ο κύριος Μητσοτάκης για “ανάκαμψη” που δήθεν έρχεται στο βάθος του τούνελ, και την άλλη μέρα να έρχεται βαρύς ο πέλεκυς των ανατιμήσεων στα προϊόντα και στα βασικά είδη της αγοράς! Πώς θα έχουμε “ανάκαμψη” μ’ αυτή την ακρίβεια, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε κύριε Πρωθυπουργέ…

      Στην πραγματικότητα η Κυβέρνηση παραμένει θεατής των εξελίξεων. Και δεν κάνει τον κόπο, φυσικά, να μπει στη θέση του απλού ελληνικού λαού, που βλέπει μετά το “καυτό” φθινόπωρο με το ντόμινο ανατιμήσεων να έρχεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας και… μια αβέβαιη άνοιξη, μέσα σε ένα όλο και πιο απροσδιόριστο μέλλον. Να μιλήσουμε και για την αισχροκέρδεια που κάποιοι επιτήδειοι προκαλούν από πάνω; Ή για τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων, στις οποίες πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οι ελληνικές οικογένειες; Η Κυβέρνηση, απασχολημένη με το νεοφιλελεύθερο και αντικοινωνικό της πρόγραμμα, δεν έχει φυσικά απάντηση..."
      Διάβασε τη συνεχεια στο: https://emvolos.gr/ta-ellinika-noikokyria-sta-dichtya-tis-akriveias/


      * Η κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, με την Ελληνική Λύση.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΜΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΝ…ΑΛΗ ΠΑΣΑ. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1798. Η σφαγή της Σαλαώρας.
    Στις 14/25 Οκτωβρίου περικυκλώθηκαν στο λιμάνι της Σαλαώρας του Αμβρακικού Κόλπου, οι Πρεβεζάνοι πολίτες που είχαν φύγει από την Πρέβεζα και αποκεφαλίστηκαν μπροστά στον Αλή Πασά! Οι αποκεφαλισμοί διήρκεσαν ολόκληρη την ημέρα. Ο δήμιος πέθανε από ανακοπή και αντικαταστάθηκε από άλλον ώρες αργότερα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έφτασαν στην Αθήνα 269 Αφγανοί – Αναμένονται ακόμη 98! Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ.
    «Κινδύνευαν» στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν αλλά οι Ταλιμπάν δεν πρόβαλλαν κανένα εμπόδιο στην αναχώρησή τους.
    Στην Αθήνα έφτασαν σήμερα Κυριακή, μέσω Τιφλίδας, 269 Αφγανοί - στην πλειονότητά τους δικαστικοί - στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα να παρέχει ανθρωπιστική στήριξη στους πολίτες του Αφγανιστάν που κινδυνεύουν, αλλά οι Ταλιμπάν τους άφησαν να φύγουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!
    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αναμένεται, εντός των επόμενων ωρών, ακόμη μία πτήση με 98 άτομα. Και οι 367 Αφγανοί πολίτες έρχονται στην Ελλάδα για «προσωρινή» φιλοξενία, αλλά φυσικά τίποτε μονιμότερο του προσωρινού.
    Την πτήση υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Ιωάννης Σφυράκης και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, Ευαγγελία Κτιστάκη.
    Και οι 269 Αφγανοί πολίτες κατά την άφιξή τους, υποβλήθηκαν σε rapid test, καταγράφηκαν και μεταφέρθηκαν σε καταλύματα. Η μεταφορά στα διαμερίσματα πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του οργανισμού μετανάστευσης, αν και «προσωρινά»…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τζέφρυ Παπανδρέου: «Έχουμε πολλά κοινά με την Τουρκία - Αγαπάμε ο ένας τον άλλον».
    Την Κωνσταντινούπολη την είπε «Ιστανμπούλ».

    Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε προ λίγων ημερών ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπου και παρακολούθησε και μια συναυλία του Λιβανελί.
    Ο Γ.Παπανδρέου μάλιστα μίλησε για τα... κοινά που έχει η Ελλάδα με την Τουρκία τονίζοντας τα εξής: «Μας θυμίζει πόσα κοινά έχουμε, το πόσο μπορούμε να αγαπάμε την τέχνη και τον πολιτισμό και ο ένας τον άλλο.
    Αγωνιζόμενοι για ειρήνη, για δημοκρατία και ελευθερία και αυτές οι αξίες είναι κοινές σε όλους μας. Γνωρίζω τις ιδέες που έχει ο καλός μου φίλος, ο δήμαρχος της Ιστανμπούλ (έτσι την χαρακτήρισε) Εκρέμ Ιμάμογλου».
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α.Γεωργιάδης: «Δεν δεχόμαστε εντολές από τους γιατρούς –ο Μητσοτάκης αποφασίζει».

    Σε μια γενναία παραδοχή προχώρησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς υποστήριξε ότι τα μέτρα για τον Covid-19 ήταν κυβερνητική απόφαση και όχι απόφαση των «ειδικών».
    Δηλαδή η Ελλάδα μπήκε σε lockdown, επιβλήθηκαν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και μέτρα διαχωρισμού γιατί το ήθελε η κυβέρνηση και όχι γιατί το αποφάσισαν οι «ειδικοί».
    Συγκεκριμένα υπήρξε ο εξής διάλογος:
    «Αν η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων σας πει ότι πρέπει να πάμε σε lockdown, τι θα κάνετε;» ρώτησε η δημοσιογράφος με τον υπουργό να απαντά «δεν υπάρχει περίπτωση». «Θα παρακούσετε τους γιατρούς;» συνέχισε η δημοσιογράφος.
    Με τον Α.Γεωργιάδη τότε να προχωρά στην κυνική ομολογία ότι «δεν δεχόμαστε εντολές από τους γιατρούς, εμείς αποφασίζουμε. Κανένας άλλος. Καταλάβατε;»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...