ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Οκτωβρίου 2021

ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (ΜΕ ΧΑΡΑ): «ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ. ΘΑ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ». Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2040. ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ; Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ (FOOLISH) ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΗΔΕΙΑ.

 

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΔΥΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ 2022. ΟΙ ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΖΗΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ, ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΕ 14 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ 2035, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 423.000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ 100.000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.


Σκοπός του Μητσοτάκη  δεν είναι να αποτρέψει  τα  κύματα των λαθροεισβολέων  τζιχαντιστών  αλλά  να  τα  ελέγξει.

Μια Ελλάδα δίχως Έλληνες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «άνοιγμα» των εργασιών του φόρουμ «Η Ελλάδα 2040», το οποίο διοργανώνει η Επιτροπή της Γιάννας Αγγελοπούλου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την Ελλάδα του μέλλοντος και ανάμεσα στα όσα αναφέρθηκε ήταν και το μείζον πρόβλημα του δημογραφικού. 

 

Η ΠΡΟΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ 12 ΠΑΙΔΙΑ. Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ 6 ΠΑΙΔΙΑ. Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ. ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΑ ΕΚΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ.



«Συρρικνωνόμαστε, το ξέρουμε. Το πόσο, θα μας το δείξει η απογραφή. Είχαμε μία συζήτηση στην Ολομέλεια πριν από λίγο για τα στατιστικά στοιχεία των εμβολιασμών, όπου ο παρονομαστής είναι η απογραφή του ‘11, για να υπολογίζουμε τα ποσοστά. Εικάζω ότι είμαστε λιγότεροι απ’ όσοι έδειξε η απογραφή του ‘11», είπε ο πρωθυπουργός. 

Και εκεί που θα περίμενε κάποιος ότι θα ανακοίνωνε μέτρα στήριξης των οικογενειών, ώστε να μπορέσουν να κάνουν περισσότερα παιδιά ο Κ.Μητσοτάκης αποφάσισε να αντιμετωπίσει ως… δεδομένη τη «σμίκρυνση» του Ελληνισμού και να αναφερθεί στην «πληθυσμιακή έκρηξη» άλλων χωρών, φτωχών, που «θα διεκδικήσουν και αυτές μερίδιο και δικαίωμα στην κατανάλωση, σε ένα επίπεδο ζωής».

Συνέχισε, μάλιστα, κάνοντας λόγο για τις προκλήσεις του «ανθρώπινου δυναμικού σε μία χώρα η οποία συρρικνώνεται» ζητώντας να «χαρτογραφηθεί το πρόβλημα», καθώς δήλωσε σίγουρος ότι η χώρα «δεν θα αντιμετωπίζει πρόβλημα προσέγγισης κεφαλαίων, οικονομικών κεφαλαίων, θα έχει, όμως, δυσκολία εξεύρεσης ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού για να στηρίξει την αναπτυξιακή της διαδρομή».

Και για να το κάνει σαφές για όποιον δεν κατάλαβε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η «οργανωμένη, καλά σχεδιασμένη μετανάστευση» μπορεί να είναι ένα συμπληρωματικό όπλο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε στρεβλώσεις που θα παρουσιαστούν με μαθηματική βεβαιότητα στην αγορά εργασίας.

Να θυμίσουμε πως προσφάτως και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε μιλήσει για «ανανέωση» του ελληνικού πληθυσμού με παράνομους μετανάστες. 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

12 σχόλια:

  1. «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ»;
    Καμπανάκι κινδύνου για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας σήμανε το ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη η μέση ηλικία του πληθυσμού θα αυξάνεται καθ’ όλη τη διάρκεια των επόμενων 20 ετών.
    Αυτό, βεβαίως, ήταν γνωστό. Όπως γνωστό ήταν ότι ο πληθυσμός της Ελλάδος φθίνει δραματικά, ως αποτέλεσμα του συγχρόνου τρόπου ζωής. Από πού πηγάζει, όμως, αυτό το... ξαφνικό ενδιαφέρον του ταμείου για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας;
    Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η έκθεση του ταμείου, οι επιπτώσεις θα είναι οι εξής:
    - Πρώτον, το ποσοστό των συνταξιούχων (65 και άνω) θα σημειώσει άνοδο με ρυθμό δυσανάλογα μεγαλύτερο έναντι του ποσοστού του εργατικού δυναμικού (ηλικίας 15 - 64).
    - Δεύτερον, η μέση ηλικία του εργατικού δυναμικού θα αυξηθεί σημαντικά, καθώς το ποσοστό των εργαζόμενων ηλικίας 55 - 64 ετών εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 33% τα επόμενα 20 χρόνια, έναντι 15% - 20% σήμερα.
    Κοινώς, η ανησυχία των διεθνών τοκογλύφων έγκειται στο ότι αν εκλείψουν οι Έλληνες δεν θα υπάρχει κανείς να πληρώνει τα τοκοχρεολύσια. Γι’ αυτό και συνεχώς προκρίνουν την άκρατη λαθρομετανάστευση ως «λύση» για το δημογραφικό!
    Σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν τους Έλληνες με λαθρομετανάστες, ώστε να συνεχίσουν οι λαθρομετανάστες να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Ζ.Π.: "Η Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται πλέον στον τουρισμό. Η βιομηχανία αποτελεί κομβικό σημείο για την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας".

    "ΑΔΩΝΙ, ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ. ΤΑ ΩΦΕΛΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ".
    Έργα που μέσα την επόμενη εξαετία μπορεί να ξεπεράσουν και τα επτά δισεκατομμύρια ευρώ φαίνεται πως σχεδιάζει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη της μεταποίησης και της βιομηχανίας στο πλαίσιο του επόμενου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, με βάση και τις προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη, όπως επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
    Σύμφωνα με ό,τι δήλωσε χαρακτηριστικά, η «βιομηχανία αποτελεί κομβικό σημείο για την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας, η οποία δεν μπορεί να βασίζεται μονοδιάστατα στον τουρισμό». Για αυτό ο υπουργός προέβη και σε μια σειρά ανακοινώσεων που αφορούν ειδικά στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα. Αρχικά, την επόμενη Παρασκευή αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ της Παρευξείνιας Τράπεζας και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας συμφωνία για ειδικό εγγυοδοτικό εργαλείο, που θα απευθύνεται ειδικά στις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας.
    Παράλληλα, υπάρχει πρόταση, ώστε να εξετασθεί η πρόσθετη χρηματοδότηση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς Thess INTEC από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Επειδή η Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου είναι υπερκορεσμένη (με πληρότητα σχεδόν 98% και διαθέσιμα μόνο τρία οικόπεδα), υπάρχει πρόβλεψη για δυτική επέκταση των ορίων της σε έκταση μερικών χιλιάδων στρεμμάτων, με άμεση πρόσβαση σε δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών (οδικό – σιδηροδρομικό).
    Επιπροσθέτως, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας έχει καταρτίσει μελέτη για την θεσμική αναγνώριση της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης Καλοχωρίου, που βρίσκεται νοτίως της ΠΑΘΕ και πρόθεση του υπουργείου αποτελεί η άμεση υλοποίηση αντίστοιχων μελετητικών ενεργειών για την περιοχή βορείως της ΠΑΘΕ. Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι βάσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη του διευρυμένου επιχειρηματικού πάρκου εξυγίανσης Καλοχωρίου, που σε συνδυασμό με το εμπορευματικό κέντρο Γκόνου, εκτιμάται, όπως είπε, ότι θα μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή στη δυτική Θεσσαλονίκη σε πόλο ανάπτυξης.
    Κατά τον κο Γεωργιάδη, η γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης την καθιστά εξαιρετική επιλογή για ανάπτυξη διαμετακομιστικού κέντρου και το πρώην στρατόπεδο Γκόνου αποτελεί ενδεδειγμένη λύση, η οποία θα πρέπει να προωθηθεί άμεσα. «Μας απασχολεί και θα το κάνουμε», εξέφρασε χαρακτηριστικά. Με το σκεπτικό ότι οι δυνατότητες της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς, πολύ σύντομα, θα ανακοινωθούν κίνητρα και για αυτό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΚΟΥΛΗΣ δίνει ασύδοτα σε ισλαμιστές λαθρομετανάστες ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, προκειμένου από τη μια να αποκτήσουν δικαίωμα εργασίας προς αντικατάσταση του εγχωρίου εργατικού δυναμικού και από την άλλη να παίρνουν και απολαμβάνουν όλων των ειδών τα επιδόματα, το κοινωνικό μέρισμα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης κλπ...
    Θα εκμεταλλεύονται και απολαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ τις διάφορες κοινωνικές παροχές και επιδόματα και βοηθήματα, χωρίς να πληρώνουν φόρους και εισφορές, στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου κορόιδου.

    ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΝΑΤΙΒΙΣΤΕΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους μεταφέρουν σιγά σιγά σε διαμερίσματα στις πόλεις. Έκλεισαν άλλες έξι ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας. Τους χορηγούν σιγά σιγά και την Ελληνική ιθαγένεια.

    Λουκέτο» μπήκε σε ακόμα έξι ξενοδοχεία-δομές φιλοξενίας αλλοδαπών όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
    Πρόκειται για τις ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας σε Γρεβενά, Σέρρες και Έδεσσα, οι οποίες φιλοξενούσαν 250 αλλοδαπούς, που μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας.
    Από τα μέσα Ιουλίου, που έχει ξεκινήσει η διαδικασία τερματισμού λειτουργίας των ξενοδοχειακών δομών, έχουν κλείσει συνολικά δεκαοκτώ δομές σε Γρεβενά, Σέρρες, Έδεσσα, Κοζάνη, Πρέσπες, Φλώρινα και Αργολίδα και παραμένουν σε λειτουργία 49.
    Ο σχεδιασμός του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προβλέπει το κλείσιμο και των υπόλοιπων ξενοδοχείων-δομών φιλοξενίας αλλοδαπών του προγράμματος «Filoxenia».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερντογάν σε Ελλάδα: «Θα σας πετάξουμε στη θάλασσα και θα εκτελέσετε πάλι τον Μητσοτάκη όπως στο Γουδί!»

    Σε μία πρωτοφανή ακόμα και για τα δικά του δεδομένα δήλωση προχώρησε Τούρκος πρέοδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προειδοποίησε την ελληνική πολιτική ηγεσία για νέο Γουδί, λόγω της ήττας που θα υποστεί η Ελλάδα.
    Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά:
    «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα.
    Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο.
    Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ερντογάν: «Μητσοτάκη, ή θα πάρουμε αυτά που ζητάμε ή θα τα πούμε στο πεδίο της μάχης».
    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα (5/9) το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εγκαίνια νοσοκομείου, έκανε εκ νέου αναφορά στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα η απειλή ήταν ευθεία κατά της χώρας μας ουσιαστικά καθώς έθεσε ζήτημα ή θα πάρει αυτό που θέλει ή προκαλεί σε πολεμική αναμέτρηση.
    Ο Ρ.Τ.Ερντογάν, είπε χαρακτηριστικά: “Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται”.
    Και συνέχισε: “Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης”.
    Είναι η δεύτερη δήλωση σε μία ημέρα καθώς νωρίτερα η εφημερίδα Hurriyet είχε μεταδώσει τα λεγόμενα του Ερντογάν όταν μιλώντας στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά:
    «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: "ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ. ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ".

    Μηταράκης: «Είμαστε υπέρ της μετανάστευσης. Η Γερμανία θα χρηματοδοτήσει τις νέες πόλεις των «νόμιμων μεταναστών».

    Η Ελλάδα και επίσημα θα αποτελεί τη νέα πατρίδα των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται σε αυτή, αποκάλυψε με περισσή ειλικρίνεια ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στο Olympia Forum II των Δελφών και μάλιστα δεν θα υπάρχει κανένας διαχωρισμός μεταξύ των γηγενών Ελλήνων και των «αναγνωρισμένων προσφύγων», όπως τόνισε χαρακτηριστικά:

    «Εμείς, ως Κυβέρνηση (σ.σ.: εννοεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη) δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μία διαφορετική πολιτική κοινωνικών προνομίων για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες σε σχέση με τους Έλληνες πολίτες. Το αντίθετο. Προσφέρουμε μία ίση ευκαιρία πρόσβασης στο κοινωνικό κράτος για όλους τους νόμιμα διαμένοντες στη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Τόνισε ακόμα ότι «η κυβέρνηση είναι υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης και της στήριξης των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα».

    Παράλληλα, ο υπουργός επεσήμανε ότι «η συμφωνία με τη Γερμανία αφορά την χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ενός οικιστικού προγράμματος των ξένων που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα».

    Βέβαια τόνισε ότι «Αυτό δεν αφορά επιστροφές από τη Γερμανία και δεν προβλέπεται στη συμφωνία που έχουμε κάνει με το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών αλλά τους νεοεισερχόμενους και αυτούς που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα».

    Όσο για την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «Ήθελε να γίνει πύλη εισόδου μεταναστών στην Ευρώπη και θυμάστε τις επιπτώσεις που είχε αυτό στην ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνησή μας έχει πει ξεκάθαρα ότι δεν θέλει να γίνει πύλη εισόδου».


    Είναι σαφές αυτό, ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει η Ελλάδα να γίνει πύλη εισόδου στην Ευρώπη».

    Θέλει να τους κρατήσει στην Ελλάδα!

    Και όπως ευθαρσώς δήλωσε ο υπουργός σήμερα: «Πρέπει να προσελκύσουμε νομίμως μετανάστες και όχι να αφήσουμε τους λαθροδιακινητές να αποφασίσουν ποιος θα έρθει να μείνει στην Ευρώπη».

    Άλλωστε αυτή είναι και η γραμμή του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη: «Η οργανωμένη, καλά σχεδιασμένη μετανάστευση μπορεί να είναι ένα συμπληρωματικό όπλο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε στρεβλώσεις που θα παρουσιαστούν με μαθηματική βεβαιότητα στην αγορά εργασίας λόγω δημογραφικού», δήλωσε πριν δύο ημέρες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μητσοτάκης: Αντί να προτείνει εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων φ.α. πρότεινε να αξιοποιηθούν της... Αιγύπτου!
    Η πρότασή του στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
    Αν μελετήσει κανείς τις διάφορες εισηγήσεις και θέσεις του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη, θα καταλήξει ακόμα και ο πιο καλόπιστος αναγνώστης ότι «ο άνθρωπος είναι αλλού»! Πού; Κανείς δεν ξέρει.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έρχονται οι πρώτοι 35 Αφγανοί - Αναχώρησαν από τα Σκόπια για μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα.
    Τα Σκόπια μας έδωσαν τους πρώτους 35 Αφγανούς για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα ενώ άγνωστο πόσοι θα ακολουθήσουν ακόμη.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων:

    «Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι 35 υπήκοοι του Αφγανιστάν που διέμεναν προσωρινά στη Βόρεια Μακεδονία αναχώρησαν σήμερα για την Ελλάδα, η οποία τους παρέχει μόνιμη διαμονή.


    Η ομάδα των 35 αυτών Αφγανών υπηκόων αποτελείται από υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπερασπιστές δικαιωμάτων των γυναικών, καθώς και μέλη των οικογενειών τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ.
    Θεσσαλονίκη: Νεκρός 18χρονος σε τροχαίο με «γουρούνα».

    Ένας 18χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα με τετράτροχο όχημα, τη λεγόμενη «γουρούνα», σε περιοχή του Δήμου Θέρμης, έξω από τη Θεσσαλονίκη.
    Το όχημα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κινείτο σε χωματόδρομο ανάμεσα στους οικισμούς Περιστερά και Λακκιά, όταν ο άτυχος νεαρός, υπό συνθήκες που ερευνώνται, έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε δέντρο, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.
    Από την αστυνομία γίνεται προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ.

      Η 16χρονη Ευαγγελία Καπάκου, μαθήτρια της Β' Λυκείου, μπήκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης και μετά από επτά ημέρες οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς της ότι πέθανε.
      Τα όνειρα της 16χρονης όπως και της οικογένειάς της να προετοιμαστεί σε φροντιστήριο προκειμένου να δώσει την επόμενη χρονιά πανελλαδικές εξετάσεις, αφού μάλιστα ήταν άριστη μαθήτρια, έσβησαν μια για πάντα τον Φεβρουάριο του 2019.
      Οι γονείς και ο αδελφός της άτυχης 16χρονης μέσω του δικηγόρου τους Αρη Καραμπασιάδη κατέθεσαν αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Τρικάλων, διεκδικώντας αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης το ποσό των 800.000 ευρώ από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.
      Την 20ή Φεβρουαρίου 2019 η Ευαγγελία δεν πήγε στο σχολείο, καθώς είχε υψηλό πυρετό (39,5 βαθμούς) και ένιωθε εξαντλημένη. Παρά τα αντιπυρετικά, ο πυρετός δεν έπεφτε και η μητέρα της την πήγε στο νοσοκομείο. Εκεί, μετά από δύο ώρες αναμονής, την εξέτασε παθολόγος και ενημέρωσε τη μητέρα ότι το παιδί θα νοσηλευτεί, καθώς έχει υψηλό πυρετό, «οφειλόμενο μάλλον σε κάποιο κρύωμα». Υπεβλήθη σε εξέταση αίματος, η οποία έδειξε ότι τα λευκά αιμοσφαίρια ήταν κάτω του φυσιολογικού (2,91/μL), και της χορηγήθηκαν ορός και αντιπυρετικά φάρμακα.

      Την επόμενη μέρα αρχικά έπεσε ο πυρετός και διακόπηκε η χορήγηση ορού και αντιπυρετικών φαρμάκων, αλλά αμέσως μετά ο πυρετός άρχισε να ανεβαίνει εκ νέου, ενώ ξεκίνησαν πόνοι στον θώρακα και παρουσιάστηκε γενική κατατονία. Παρ' όλα αυτά οι ιατροί ήταν καθησυχαστικοί και έκαναν λόγο για απλή ίωση.
      Την τρίτη ημέρα (22.2.2019) ο πυρετός ξεπερνά τους 39 βαθμούς, παρουσιάζονται πόνοι και στο κεφάλι, ενώ άρχισε να πρήζεται, ειδικά στο πρόσωπο. Οι γιατροί και πάλι ήταν καθησυχαστικοί: «Μην ανησυχείτε, είναι από την ίωση, δεν είναι κάτι, είναι απόλυτα φυσιολογικό».
      Το βράδυ άρχισε να εμφανίζει έντονη δύσπνοια και της χορηγήθηκε οξυγόνο, ωστόσο συνεχίστηκε η πτώση των λευκών αιμοσφαιρίων. Το επόμενο πρωί η Ευαγγελία ξύπνησε με έντονους πόνους στον θώρακα και το στέρνο, αλλά παρ' όλα αυτά δεν υπήρξε καμία ερμηνεία από την πλευρά των γιατρών. Οταν η μητέρα της διαμαρτυρήθηκε, έλαβε την απάντηση: «Κυριακή είναι κυρία μου. Αύριο θα το δούμε».

      Την επόμενη μέρα, Δευτέρα (25.2.2019), από την αδυναμία δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι, ενώ της είχε διακοπεί η ούρηση. Ωστόσο, 5 ημέρες νοσηλεία, δεν είχε γίνει καρδιογράφημα, υπέρηχος καρδιάς, ούτε κάποια ειδική εξέταση για διακρίβωση της ίωσης, σημειώνεται στην αγωγή. Ολο το βράδυ της 6ης ημέρας (26.2.2019) η Ευαγγελία σφάδαζε από τους πόνους και δεν μπορούσε ούτε να αναπνεύσει. Η μητέρα ζήτησε βοήθεια και τη μετέφεραν με καροτσάκι από την Παθολογική στην Καρδιολογική Κλινική. Οπως λέει η μητέρα της, ήταν σοκαριστική η αντίδραση του καρδιολόγου όταν είδε την κόρη της και τότε «ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την ιδέα του θανάτου».

      Ο διάλογος καρδιολόγου και μητέρας δεν άφησε σχεδόν κανένα περιθώριο παρερμηνείας:

      Καρδιολόγος: «Είναι πολύ αργά...».
      Μητέρα: «Τι εννοείτε, γιατρέ;».
      Καρδιολόγος: «Το παιδί, μου ήρθε πολύ αργά».
      Μητέρα: «Δηλαδή, τι σημαίνει αυτό;».
      Καρδιολόγος: «Τα πάντα, τα χειρότερα και τα καλύτερα».

      Αμέσως διασωληνώθηκε και μπήκε σε μηχανήματα υποστήριξης. Ο καρδιολόγος ενημέρωσε τους γονείς ότι έχει μαζευτεί υγρό στην καρδιά και ότι θα προσπαθήσει να το αφαιρέσει, χωρίς όμως να μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία και την ανάρρωση. Στη συνέχεια το παιδί υποβλήθηκε σε επέμβαση και τοποθετήθηκε σωληνάκι για την αφαίρεση του υγρού από την καρδιά, χωρίς όμως να καταφέρουν να αφαιρεθεί όλο. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας (27.2.2019) η Ευαγγελία άφησε την τελευταία της πνοή.

      Σύμφωνα με τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, ως αιτία θανάτου αναφέρεται «καρδιοαναπνευστική ανακοπή - καρδιογενής καταπληξία - κεραυνοβόλος μυοκαρδίτιδα». Στην αγωγή αποδίδεται παράνομη και αμελής συμπεριφορά των θεραπόντων ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, λανθασμένη διάγνωση, παράλειψη διενέργειας αναγκαίων ιατρικών εξετάσεων και ειδικά καρδιολογικών και αιματολογικών κ.λπ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  11. Χατζηδάκης για δημογραφικό: Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα να συρρικνώνεται.
    Αναμένεται να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «νταντάδες της γειτονιάς» ενώ υπάρχει σχέδιο δημιουργίας μίνι βρεφονηπιακών σταθμών σε μεγάλες επιχειρήσεις.
    Η κυβέρνηση αναβαθμίζει στην ατζέντα της το δημογραφικό ζήτημα και λαμβάνει μια σειρά από μετρά για την αντιμετώπιση του τόνισε υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε.

    Εστίασε στο πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς» που θα συνδράμουν για τη φύλαξη βρεφών σε δήμους που δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί. Το μετρό θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
    Ένα άλλο μέτρο για τις εργαζόμενες μητέρες που θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι η δημιουργία μίνι βρεφονηπιακών σταθμών σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις.

    Ο υπουργός Εργασίας, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει το δεύτερο οξύτερο δημογραφικό σε όλη την Ε.Ε ενώ μέχρι το 2030 η χώρα μας θα ξεπεράσει και την Ιταλία. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα να συρρικνώνεται, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...