ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

14 Οκτωβρίου 2021

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ».

 

 

 

Εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» 11.10.2021: «Η πυρηνική ενέργεια διχάζει τους επιστήμονες: Είναι σύμμαχος του κλίματος»; Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ 15 ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

 

 



Το δημόσιο χρέος της χώρας μας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, εκτοξεύθηκε το 2020 στα 387,3 δις ευρώ και σε σχέση με το ΑΕΠ στο 236,5%.

Ιδού ο πρόσφατος πίνακας του ΟΟΣΑ, όπως δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα “Το Παρόν” και στην ανάλυση του καθηγητή Νίκου Στραβελάκη.

https://enypekk.gr/2021/10/10/to-megalytero-dimosio-chreos-ston-kosmo-eiche-i-ellada-to-2020-symfona-me-ton-oosa/

 

 

Να σημειωθεί ότι από το “κούρεμα” (PSI) του 2011 έχουμε αύξηση τού δημόσιου χρέους από τα 255 δις ευρώ (113,5% του ΑΕΠ) στα 387,3 δις ευρώ (236,5% του ΑΕΠ).

 Η Ελλάδα των 10 μόλις εκατομμυρίων έχει το μεγαλύτερο παγκοσμίως δημόσιο χρέος και μάλιστα εξωτερικό. Σε λίγο πλησιάζει το τρομερό 400 δις €. Στο τέλος του 2020 έφθασε τα 352 ή 205,6% του ΑΕΠ με αυξητική τάση.

Στην Ιταλία των 60 εκ. κατοίκων έχει φθάσει το 155% του ΑΕΠ. Εδώ καλλιεργείται η εφησυχαστική θεωρία ότι από το 2018 έχει ρυθμιστεί μεγάλο μέρος του χρέους και δεν πρέπει ν’ ανησυχούμε «επί του παρόντος».

 

 

ΙΔΟΥ  ΤΙ  ΕΓΡΑΨΕ  ΤΟ «ΕΓΚΥΡΟ» defencenet:

«ΝΑΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΑΛΛΑ μακροπρόθεσμα όλοι θα πεθάνουμε»...ΕΒΙΒΑ

https://www.defencenet.gr/amyna/naytiko/911407_enohlimenoi-oi-germanoi-apo-tin-agora-gallikon-fregaton-ehete-terastia-hrei

«Όχι. Τα χρέη της Ελλάδας είναι μακροπρόθεσμα, τα περισσότερα θα καταστούν ληξιπρόθεσμα σε είκοσι χρόνια. Στο μεταξύ τα φθηνά επιτόκια σημαίνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να αναχρηματοδοτήσει τα χρέη της με χαμηλό κόστος.  

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.:  ΔΗΛΑΔΗ  ΘΑ  ΠΑΡΕΙ  ΚΙ  ΑΛΛΑ  ΔΑΝΕΙΑ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΠΛΗΡΩΝΕΙ  ΤΑ  ΠΑΛΙΑΠΑΛΙΑ  ΜΑΣ  ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ).

(Πλουτάρχου, Φιλοσοφικόν σύγγραμμα «Περί του μη δανείζεσθαι»:  "ο τόκος φέρνει τόκο και το δάνειο δάνειο".)



Επενδυτές κυριολεκτικά αρπάζουν ελληνικά ομόλογα, έγραφε το Bloomberg τον Ιούνιο. Ακόμη και τα ομόλογα που είχαν χαρακτηρισθεί «κουπίδια» αγοράστηκαν με λαχτάρα. Χάρη στη μεγάλη ζήτηση η Ελλάδα θα πληρώσει χαμηλότερα επιτόκια για τα δάνειά της σε σχέση με την Ιταλία και όχι πολύ υψηλότερα σε σχέση με τη Γερμανία.

Επιπλέον, η οικονομία ανθεί. Η κυβέρνηση μπορεί ακόμη να ελπίζει σε έσοδα για την εξυπηρέτηση του χρέους – και για να αγοράζει φρεγάτες και μαχητικά αεροσκάφη, που είναι ‘nice to have’. Με φόντο λοιπόν την ελληνική ξεγνοιασιά, κάποιες συζητήσεις στη Γερμανία φαντάζουν ξένες - όπως οι συζητήσεις για τη σωτηρία της ψυχής σε μια προτεσταντική ενορία. Μακροπρόθεσμα μπορεί τα υψηλά χρέη να φανούν προβληματικά. Αλλά όπως είπε και ο μεγάλος οικονομολόγος Τζων Μέυναρντ Κέυνς ‘μακροπρόθεσμα όλοι θα πεθάνουμε’».


ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.:

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ:  


1.  πληρώνει δάνεια, τα οποία δεν τα έλαβε ποτέ.

2.  Πληρώνει  δάνεια,   μέχρι και 200 φορές πάνω την αξία τους

3.  πληρώνει  δάνεια, για πράγματα που έχυσε  το αίμα του  για να τα αποκτήσει.


ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:  το 1994 χρωστούσαμε 90 δις ευρώ, πληρώσαμε 571 δις ως το 2010 και παρ όλα αυτά χρωστάμε άλλα 340 δις.


ΓΙΑΤΙ  ΟΙ  ΔΙΕΘΝΕΙΣ  ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ  ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ;  ΓΙΑΤΙ  ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ  ΤΡΕΧΟΥΝ  ΠΑΝΤΟΤΕ  ΝΑ  ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ;

    ("Και δανιείς έθνεσι πολλοίς, σύ δε ου δανιεί και άρξεις εθνών πολλών, σου δε ουκ άρξουσιν"  (Παλαιά  Διαθήκη,  Βιβλίο  Δευτερονόμιο,  ΙΕ΄6)

Ιεχωβά:  "να δανείζουν τους άλλους λαούς, αλλά αυτοί να μην δανείζονται από κανένα, για να καταφέρουν να κυβερνήσουν πολλά έθνη"...

¨Τω αλλοτρίω εκτοκιείς, τω δε αδελφώ σου ουκ εκτοκιείς,  ίνα ευλογήση σε Κύριος ο Θεός σου¨  (Παλαιά  Διαθήκη,  Βιβλίο  Δευτερονόμιο, ΚΓ΄21)

"Τους  ξένους  να δανείζεις με τόκο, τους δε  εβραίους  χωρίς τόκο".)


Οι  τοκογλύφοι δεν έχουν καμία όρεξη να σταματήσουν να δανείζουν  την  Ελλάδα,  γιατί επί 200 χρόνια  ο  Ελληνικός  λαός  πληρώνει αδιαμαρτύρητα.

Αποπληρώναμε δάνεια της πρώτης περιόδου της Επαναστάσεως του 1821 μέχρι και την προηγούμενη δεκαετία, ενώ  οι  διεθνείς  τράπεζες  κέρδιζαν τεράστια ποσά από χρεολύσια κάθε χρόνο, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.  Από το αστρονομικό ποσό που έχουμε πληρώσει τα 200 αυτά χρόνια, ζήτημα να έχουμε λάβει στην πραγματικότητα ένα 25%.  Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια ευρώ) φανταστείτε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια.  Ο  ηλίθιος  Έλληνας  είναι  ο πλέον καλοπληρωτής δανείων  στον  κόσμο  τα τελευταία 200 χρόνια. 


Και αυτά που μας ζητάνε σήμερα, δεν είτε τίποτε άλλο παρά υπερτοκοχρεολύσια, ανακεφαλαιοποιήσεις τόκων και σε καμία περίπτωση δεν είναι χρήμα το οποίο το λάβαμε στα χέρια μας  και το σπαταλήσαμε.

 

 

ΕΝΩ ΟΙ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ» ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ «ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ». 

 

 «Βαφτίζουν» «ανάπτυξη» το ξεπούλημα της Ελλάδας: Σε ξένα χέρια πέρασαν μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις το 2021.
Αφού καταστράφηκε η οικονομία με το lockdown οι ελληνικές επιχειρήσεις έβαλαν πωλητήριο.
Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η πώληση της Ελλάδας σε ξένους και το 2021, καθώς μετά την καταστροφή που υπέστησαν οι ελληνικές επιχειρήσεις από το lockdown έχουν βάλει πωλητήριο.

Συγκεκριμένα μέσα στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί έξι εξαγορές εταιριών από ξένα funds, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 5,78 δισ. ευρώ και φυσικά όλο αυτό «βαφτίζεται» ως «ανάπτυξη» από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι εξαγορές που γίνονται απευθύνονται σε κλάδους που έχουν μεγάλο δείκτη απόσβεσης αυτών των επενδύσεων, όπως για παράδειγμα είναι οι κλάδοι τροφίμων (Chipita, Vivartia), ο φαρμακευτικός κλάδος (Pharmathen), η κινητή τηλεφωνία (Wind Ελλάς) και ο ασφαλιστικός κλάδος (Metlife, Εθνική Ασφαλιστική).


Οι έξι μεγαλύτερες εξαγορές ελληνικών επιχειρήσεων μέσα στο 2021 ήταν οι εξής:
Εθνική Ασφαλιστική
Αντί 346.000.000 ευρώ πουλήθηκε στις 26 Μαρτίου το 90,01% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital Partners’ Fund VII. Το ονομαστικό τίμημα για τη συναλλαγή αντιστοιχεί σε 505.000.000 ευρώ για το 100% της εταιρίας. Μέρος του τιμήματος, μέχρι και 120.000.000 ευρώ, συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων έως το 2026. Η συμφωνία περιλαμβάνει 15ετή συμφωνία πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων. Η συναλλαγή έχει θετική συνέπεια κατά περίπου 60 μονάδες βάσης στον Δείκτη Συνολικών Κεφαλαίων της 31/12/2020.
Vivartia Συμμετοχών Α.Ε.
Αντί 650.000.000 ευρώ η MIG ανακοίνωσε στις 31 Μαρτίου την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του συνόλου της μετοχικής συμμετοχής της στη Vivartia Συμμετοχών Α.Ε. προς τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC Capital Partners.
Οι διαπραγματεύσεις ΜΙG-CVC άρχισαν στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2020, όταν το fund κατέθεσε δεσμευτική προσφορά και ενώ η Εθνική και η Eurobank είχαν αποφασίσει την πώληση του δανειακού τους χαρτοφυλακίου (110.000.000 ευρώ και 85.000.000 ευρώ, αντίστοιχα), το οποίο περιλαμβάνει και ενήμερα δάνεια της Vivartia, λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας τους για την πορεία της ΜΙG (που κατέχει το 92,8% των μετοχών), αλλά και της ίδιας της Vivartia.
Απεμπλοκή
Οι δύο τράπεζες είχαν αποφασίσει να απεμπλακούν από τη Vivartia, καθώς οι εταιρίες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της MIG τρέχουν με εντελώς διαφορετικές ταχύτητες, με αποτέλεσμα το 35% των δανείων (συνολικού ύψους άνω των 400.000.000 ευρώ) να είναι ενήμερο και το υπόλοιπο 65% να χαρακτηρίζεται προβληματικό. Και αυτό γιατί, παρά τις συνεχείς οχλήσεις, οι πιστώτριες τράπεζες -πλην της Πειραιώς, που έχει μετοχική σχέση με τη MIG- δεν είχαν δει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξυγίανσης της Vivartia. Ωστόσο οι σχεδιασμοί πώλησης των δανείων ανετράπησαν λόγω της CVC.
Chipita. Η αμερικανική πολυεθνική Mondelēz κατέβαλε 1,6 δισ. ευρώ στις 26 Mαΐου για την εξαγορά της Chipita, μίας εταιρίας με ηγετικό ρόλο και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην κατηγορία προϊόντων ζύμης και πρωινού σνακ στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη. Η Chipita, η οποία ιδρύθηκε στην Ελλάδα πριν από 40 χρόνια, είχε έσοδα περίπου 580.000.000 δολάρια το 2020 και διαθέτει αποδεδειγμένο ιστορικό σταθερής αναπτυξιακής πορείας που προέρχεται από το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο με κρουασάν και προϊόντα ζύμης, συμπεριλαμβανομένων των 7Days, Chipicao και Fineti. Η Chipita ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης και της ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα σε πολλές χώρες, λόγω της ισχυρής καινοτομίας της και των δυνατοτήτων παραγωγής που διαθέτει. Η Mondelēz International θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο διανομής της Chipita στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη για να ενισχύσει τη δική της διανομή και να συνεχίσει να φέρνει τις μάρκες της στην περιοχή και πέραν αυτής.

Ασφάλειες
MetLife. Αρχές καλοκαιριού, στις 6 Iουλίου, η πώληση της MetLife στον Ολλανδικό όμιλο NN αντί 584.000.000 ευρώ δημιουργεί τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία ζωής στην Ελλάδα, με μερίδιο 31% στον κλάδο ζωής και υγείας και 18% στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς.
Η πώληση της δραστηριότητας της MetLife στην Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης συμφωνίας του αμερικανικού ομίλου για την αποχώρησή του από τις αγορές της Ελλάδας και της Πολωνίας. Και οι δύο εταιρίες έχουν σημαντική παρουσία στη χώρα μας και δραστηριοποιούνται στον κλάδο ζωής και υγείας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2020, η NN Hellas είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου, με συνολικά ασφάλιστρα 470.700.000 ευρώ, ενώ στα 285.000.000 ευρώ ανήλθαν την περασμένη χρονιά τα ασφάλιστρα της MetLife. Το 2020 η NN Hellas εμφάνισε κέρδη 10.000.000 ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά τη MetLife το αποτέλεσμα μετά από φόρους ανήλθε σε ζημία 67.400.000 ευρώ.
WIND Ελλάς. Σε συμφωνία με την Crystal Almond Holdings Limited για την εξαγορά του 100% των μετοχών της Wind Ελλάς κατέληξε στις 16 Αυγούστου η United Group, κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και μέσων ενημέρωσης στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Το τίμημα που θα καταβληθεί ανέρχεται στο ποσό του 1 δισ. ευρώ. H WIND έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην τεχνολογική πρόοδο της χώρας, στην 30χρονη πορεία της στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνίων, έχοντας επενδύσει περισσότερα από 4 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη κορυφαίων υποδομών. Η ένταξη της WIND Ελλάς στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο της United Group ενισχύει σημαντικά το αποτύπωμα της UG στη ΝΑ Ευρώπη και καθιστά την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο για την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου, αποτελώντας τη μεγαλύτερη αγορά (31%) του συνολικού του τζίρου. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται το 2022, κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές.
Κορυφαία στην Ευρώπη η Pharmathen
Στις 19 Iουλίου, και έπειτα από έξι χρόνια μετά την εξαγορά της από το fund BC Partners, η κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία Pharmathen πωλήθηκε πάλι, με τίμημα περίπου 240% υψηλότερο. Οπως ανακοίνωσε η BC Partners, συμφώνησε να πουλήσει το 100% των μετοχών της Pharmathen στη διεθνή επενδυτική εταιρία Partners Group, η οποία ενεργεί για λογαριασμό πελατών της, αντί του ποσού των 1,6 δισ. ευρώ.
Η Pharmathen είναι σήμερα η κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρία στην τεχνολογία χορήγησης φαρμάκων. Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών «παρατεταμένης απελευθέρωσης», με κορυφαίες δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης, εξυπηρετώντας ένα χαρτοφυλάκιο blue-chip πελατών σε σχεδόν 100 χώρες παγκοσμίως.


Πρώην ελληνικές εταιρείες και η πολυεθνική στην οποία πουλήθηκαν:
Chipita - Modelz International, ΕΛΑΪΣ - Unilever, Παυλίδης - Jacobs Suchard, ΜΙΣΚΟ - Barilla, METAXA - Remy Cointreau, Αθηναϊκή Ζυθοποιία - Heineken, Λουμίδης - Nestle, ΗΒΗ - Prepsico, ΔΕΛΤΑ Παγωτού - Nestle, ΕΒΓΑ - Unilever, Vivartia - CVC Capital, Δωδώνη - Lime Capital Partners, Νηρεύς - ΣΕΛΟΝΤΑ - AMERRA Capital Management, Henninger Hellas - Calsberg, CRETA FARMS - Impala Investments, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ - Orlda Food Ingredients & Unismack-Lime Capital Partners, KALLIMANIS - Dardanel Orientas

 

 

Ελληνική εξωτερική εθνική, εσωτερική πολιτική και  οικονομική  πολιτική μηδέν.
Μακροχρόνιοι πολιτικοί σχεδιασμοί και προγραμματισμοί υπό το μηδέν.
Μαριονέτες και κατευθυνόμενα πιόνια εκατό τα εκατό.
Αυτοί κυβερνούν την έρμη χώρα εδώ και δεκαετίες.
Ανθέλληνες χίλια τις χιλίοις.
Σκέφτονται και πράττουν καλύπτοντας όλο το φάσμα του εγκληματολογικού ποινικού κώδικα.
Εξαπατούν, κακουργούν, προδίδουν, δολοφονούν.
Σκέφτονται, κυβερνούν και λειτουργούν με τη λογική του «πέρασε και σήμερα η ημέρα. Πιάσαμε την καλή και πάλι. Κάναμε και σήμερα την «αρπαχτή». Αύριο βλέπουμε αλλά και εάν δεν υπάρξει αύριο υπάρχουν και τα ελικόπτερα.
Λεφτά υπάρχουν... σε καταθέσεις στο εξωτερικό. Θα την κάνουμε προς τα εκεί». 




ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ "ΑΝΑΛΥΤΕΣ": "Ο Κούλης έχει καλές προθέσεις". Το βασικό λάθος που κάνουν οι αναλυτές (κοινό λάθος σε πάρα πολλούς έξυπνους, κατά βάση, Έλληνες), είναι η παραδοχή, ότι οι "έλληνες πολιτικοί" δεν "ξέρουν" ορισμένα πράγματα, είναι βασικά καλοπροαίρετοι και πρέπει εμείς οι γνώστες, να σπεύσουμε να τους ενημερώσουμε. Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Οι αναλυτές δημοσιολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες δεν έχουν τις καταλυτικές γνώσεις της Ψυχιατρικής επιστήμης. Τους συμβουλεύω: ρωτήστε ένα καλό Ψυχίατρο.
ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» χαρακτηρίζονται από προσωπική ανεπάρκεια, έλλειψη γνώσεων, ιδεοληψίες και αδιαφορία, σε συνδυασμό με πρακτοριλίκι, εξαρτήσεις και ψοφοδεείς συμπεριφορές. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο κακία και προδοσία κρύβουν μέσα τους αυτά τα καθάρματα, όταν σκέφτονται ακόμη και τα ονόματα: Ελλάδα, Έθνος, Μακεδονία.
Οι έλληνες πολιτικοί χαίρονται όταν υποφέρουν οι Έλληνες. Η ψυχή τους ρουφάει με απίστευτη, ηδονική θάλεγα, χαρά, τα όσα μαρτύρια τραβούν οι Έλληνες. Αν μπορούσαν οι ίδιοι θα μας έκοβαν το κεφάλι.
Δεν μπορεί να καταλάβει κανείς τι δολοφονικό μίσος και απέχθεια, που φθάνει στα όρια της ψυχοπαθολογίας, έχουν αυτοί οι «άνθρωποι» για την ελληνική καταγωγή τους, για το γένος που ανήκουν και τελικά για τους γονείς τους και τους προγόνους τους.
Η Ψυχιατρική σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Συστηματικά μεταφέρουν από κάθε απίθανη χώρα, λαθρομετανάστες στο εσωτερικό της πατρίδας μας, με απώτερο δηλωμένο σκοπό να τους «ελληνοποιήσουν» και να καταστρέψουν έτσι ολοσχερώς το Ελληνικό Γένος.
Νομίζει κάποιος ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για την ζωή και την υγεία αυτών καθ’ εαυτών των λαθρομεταναστών; Καρφί δεν τους καίγεται γι αυτούς. Αλλιώς θα τους έπαιρναν σπίτι τους. Όχι. Δεν θέλουν τους λαθρομετανάστες από καλοσύνη. Τους θέλουν για να καταστρέψουν αυτό που μισούν περισσότερο, τον Ελληνικό λαό. Μίσος βαθύ, μίσος απροσμέτρητο.
Θα μεταφέρουν λαθρομετανάστες συνεχώς. Θα τους κουβαλούν οργανωμένα και ανοργάνωτα, από θάλασσες και στεριές, από βουνά και λαγκάδια, με όλα τα μέσα, μέχρι να πνίξουν όλους του Έλληνες. Ακόμη και ο Σόρος να πάψει να τους χρηματοδοτεί, αυτοί θα συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Μέχρι να πνιγούν και αυτοί. Έχουν τόσο μίσος για τον Ελληνικό λαό που φθάνει στα όρια της αυτοκαταστροφής και των ίδιων.
Καθαρά ψυχιατρική κατάσταση.
Έτσι γεννιέται το ερώτημα: Πως απαντάει μία οργανωμένη κοινωνία στους ψυχοπαθείς, που επιδιώκουν – και έχουν τα μέσα γι αυτό - να την καταστρέψουν; Τι πρέπει να κάνουμε;


 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

17 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα αυτοκτονεί ενεργειακά, αδιαφορώντας για την επερχόμενη ενεργειακή φτώχεια των πολιτών.
    Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο εξαρτημένες ενεργειακές χώρες της Ε.Ε με ποσοστό εξάρτησης που πλησιάζει το 75%, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος εξάρτησης είναι περίπου στο 55%. Η μεγάλη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας μας οφείλεται σε λανθασμένες ενεργειακές πολιτικές,όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων.
    Η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της Ε.Ε, έχει δεσμευτεί μέχρι το 2030 σύμφωνα και με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, αλλά και την Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική ουδετερότητα της Ε.Ε. μέχρι το 2050 με δεσμεύσεις, που θα επηρεάσουν όχι μόνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και την μεσοπρόθεσμη διόγκωση του δημοσίου χρέους σε επενδύσεις. Αυτές θα εισφέρουν ελάχιστα στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, αφού εστιάζει όλο το ενεργειακό επενδυτικό της πλάνο σε εισαγωγή ενεργειακών πόρων αλλά και τεράστιου ενεργειακού εξοπλισμού από τρίτες χώρες.
    Η μεγαλύτερη αντεθνική ενεργειακή πολιτική είναι ο επερχόμενος ακαριαίος ‘’θάνατος’’ των μονάδων παραγωγής ενέργειας από το εθνικό μας φθηνό καύσιμο τον λιγνίτη. Ενώ την ίδια στιγμή άλλες χώρες της Ε.Ε έχουν λάβει παράταση της λειτουργίας των λιγνιτικών τους μονάδων για μετά το 2040 (Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία κλπ) για μια ομαλή μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή, χωρίς ενεργειακούς και οικονομικούς κραδασμούς, η Ελλάδα αποφάσισε να ‘’αυτοκτονήσει’’ ενεργειακά νωρίτερα και μάλιστα από το 2028.
    Οι κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας δυστυχώς αποφάσισαν να κλείσουν όλες τις λιγνιτικές μας μονάδες μέχρι το 2025, χωρίς ομαλό σχέδιο μετάβασης στην πράσινη εποχή. Το 35% της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας παράγεται από τον λιγνίτη, τον οποίο εγκαταλείπει εσπευσμένα για να τον αντικαταστήσει με εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, κυρίως μεαιολικά πάρκα, που αποδεδειγμένα έχουν τον μικρότερο δείκτη κόστους ωφέλειας με δεδομένο,ότι η αποθήκευση της παραγόμενης στοχαστικής ενέργειας είναι σχεδόν μηδενική. Δεν συζητάμε για τις περιβαλλοντικές συνέπειες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λύση είναι ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων με τεχνολογίες που ήδη άλλες χώρες έχουν εφαρμόσει (π.χ η αποξήρανση του λιγνίτη και ο ενταφιασμός των παραγόμενων αερίων θερμοκηπίου σε υπόγειες λεκάνες, η τοποθέτηση ειδικών βιολογικών φίλτρων τύπου μεμβράνων ή ακόμα και η αεριοποίηση του σε ειδικές συνθήκες με σκοπό την παραγωγή του μελλοντικού καυσίμου, όπως του υδρογόνου). Τεχνολογίες που απομειώνουνδραστικά τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, άρα και τις επαγόμενες ρήτρες εκπομπών CO2.
      Επίσης μια άλλη αποτελεσματική ενεργειακή λύση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας είναι η μείωση της ενεργειακής ζήτησης, κυρίως στον οικιακό τομέα μέσα από γενναία προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, αυξάνοντας την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτηρίων με ενεργειακές επεμβάσεις, που θα αναβαθμίσουν την ενεργειακή τους ταυτότητα από την ενεργοβόρα κλάση σε μία κλάση με σχεδόν μηδενική κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας.
      Τέλος η χαριστική βολή στην ενεργειακή μας απεξάρτηση είναι η παραίτηση της χώρας μας από την υλοποίηση των τριών μεγάλων ενεργειακών συμβάσεων εξόρυξης υδρογονανθράκων στα οικόπεδα του Ιονίου και νότια της Κρήτης, συμβάσεις που κυρώθηκαν από την Ελληνική Βουλή και παραμένουν στα συρτάρια των υπουργών. Η απροθυμία της σημερινής κυβέρνησης να προχωρήσει στην εξόρυξη των δικών μας κοιτασμάτων συνέβαλε στην αποθάρρυνση αλλά και στην έξοδο της γαλλικής Total και της ισπανικής Repsol από το θαλάσσιο χώρο του Ιονίου και το χερσαίο τμήμα της δυτικής Ελλάδας. Πρόσφατα τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν ότι αποδεσμεύονται επίσης από τις χερσαίες παραχωρήσεις στην Ήπειρο, με αποτέλεσμα να μένουν ανεκμετάλλευτα πάνω από 2 δις βαρέλια αργού πετρελαίου.
      Συνδέοντας το θέμα με την ενεργειακή εξάρτηση, δεν πρέπει να παραβλέπουμε και το νέο διαμορφωμένο γεωπολιτικό και γεωενεργειακό τοπίο, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί σήμερα, με την Τουρκία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, χώρες που επιδιώκουν κυριαρχικό ρόλο στην Ν.Α Μεσόγειο. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα δια στόματος του Ν. Δένδια, αλλά και του ίδιου του Κ.Μητσοτάκη διαμήνυσαν προς κάθε κατεύθυνση την παραίτηση από κάθε αξιοποίηση και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μας, που βρίσκονται στις ελληνικές ΑΟΖ, διότι όπως δήλωσαν η Ελλάδα θα στραφεί στην πράσινη ενέργεια, αφήνοντας έτσι ελεύθερο όλο τον ενεργειακό ορυκτό πλούτο μας σε τρίτους.
      Mελέτες του ΙΓΜΕ, του Πολυτεχνείου της Κρήτης έχουν δείξει ότι τα δυνητικά κοιτάσματα, στις παραπάνω περιοχές κυμαίνονται μεταξύ 70 και 90 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, αυτό και μόνο θα μπορούσε να καταστήσει την Ελλάδα παραγωγό και όχι μόνο διαχειριστή-εισαγωγέα φυσικού αερίου.
      Τα τραγικά ενεργειακά εγκλήματα έχουν ονόματα και δεν είναι άλλα από τα κόμματα εξουσίας που κυβέρνησαν και κυβερνούν, αφού αποποιούνται την ενεργειακή μας περιουσία στο βωμό της εξυπηρέτησης ντόπιων και ξένων οικονομικών συμφερόντων εις βάρος των πολιτών και των μελλοντικών γενεών της χώρας μας.

      * Γράφει ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ, Ενεργειακός Επιθεωρητής

      Ζ.Π.

      Διαγραφή

  2. Το Facebook συγκεκριμένα είναι το πιο τρομακτικό κατασκοπευτικό μηχάνημα που έχει εφευρεθεί ποτέ. Εδώ έχουμε την πιο ολοκληρωμένη βάση δεδομένων στον κόσμο για τους ανθρώπους, τις σχέσεις τους, τα ονόματά τους, τις διευθύνσεις τους, τις τοποθεσίες τους και τις επικοινωνίες μεταξύ τους, τους συγγενείς τους, όλοι που κάθονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όλα προσβάσιμα στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
    Facebook, Google, Yahoo .. όλοι αυτοί οι μεγάλοι οργανισμοί των ΗΠΑ έχουν ενσωματωμένες διεπαφές για τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Δεν είναι θέμα εξυπηρέτησης κλήτευσης. Έχουν μια διεπαφή που έχουν αναπτύξει για να χρησιμοποιήσουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

    Τζούλιαν Ασάνζ

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Αμερικανική Αεροπορία δοκίμασε, για πρώτη φορά, τη νέα διατρητική βόμβα GBU-72.
    Η Αμερικανική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι δοκίμασε, για πρώτη φορά, τη νέα διατρητική βόμβα GBU-72. Στη δοκιμή η απελευθέρωση της βόμβας, των 5.000 λιβρών, έγινε από τα 35.000 πόδια από ένα F-15E Strike Eagle. Πλέον, η GBU-72 θα ενσωματωθεί σε συλλογή JDAM για νέες δοκιμές, οι οποίες θα γίνουν το 2022. Εφόσον ολοκληρωθούν επιτυχώς η νέα βόμβα θα τεθεί σε παραγωγή και υπηρεσία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν ένας Έλληνας αποφασίσει να γίνει πολιτικός, πρέπει στην αρχή να κάνει μία αίτηση στην αμερικανική πρεσβεία. Παλιά αυτήν την αίτηση την έκαναν στην αγγλική πρεσβεία, ενώ τελευταία άρχισαν να την καταθέτουν απ’ ευθείας στην ισραηλινή. Η αίτηση περνάει από ειδικές επιτροπές, παίρνει αριθμό προτεραιότητας και εφ’ όσον εγκριθεί, ο υποψήφιος πολιτικός γίνεται δεκτός για «εξεταστικές δοκιμασίες». Η τελική δοκιμασία είναι η αποκοπή των όρχεων των υποψηφίων ελλήνων πολιτικών, σε ειδικό θάλαμο της αμερικανικής πρεσβείας. Μόλις ολοκληρωθεί η αποκοπή των όρχεων και πριν την έναρξη της σταδιοδρομίας των "πολιτικών" εναντίον του Ελληνικού λαού, δίνονται στους επιτυχόντες έλληνες πολιτικούς και ειδικά βραβεία, αναλόγως με τις δεξιότητες, το ταλέντο και τις ιδιαίτερες κλίσεις τους. Σε κάποιον μπορεί να δοθεί ένας δονητής, σε άλλον ειδικά ψυχοφάρμακα, σε άλλο ποικιλίες καρότων, σε άλλο το Ταλμούδ, σε άλλο ομόλογα της Goldman Sachs, σε άλλο το βραβείο της ακατάσχετης ψευδολογίας, της υψηλής απατεωνίας, της παθολογικής κλεπτομανίας, της μιζέριας του "αντιφά", της υποταγής στον Μ.Α.Τ.Σ. κλπ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 200 χρονια το δουλεύουν ανενόχλητοι. Δεν θα το κατάφερναν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ;
    Πλουτάρχου, Φιλοσοφικόν σύγγραμμα «Περί του μη δανείζεσθαι»: "ο τόκος φέρνει τόκο και το δάνειο δάνειο".

    "Και δανιείς έθνεσι πολλοίς, σύ δε ου δανιεί και άρξεις εθνών πολλών, σου δε ουκ άρξουσιν" (Παλαιά Διαθήκη, Βιβλίο Δευτερονόμιο, ΙΕ΄6)
    Ιεχωβά: "να δανείζουν τους άλλους λαούς, αλλά αυτοί να μην δανείζονται από κανένα, για να καταφέρουν να κυβερνήσουν πολλά έθνη"...
    ¨Τω αλλοτρίω εκτοκιείς, τω δε αδελφώ σου ουκ εκτοκιείς, ίνα ευλογήση σε Κύριος ο Θεός σου¨ (Παλαιά Διαθήκη, Βιβλίο Δευτερονόμιο, ΚΓ΄21)
    "Τους ξένους να δανείζεις με τόκο, τους δε εβραίους χωρίς τόκο".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ:

      1. πληρώνει δάνεια, τα οποία δεν τα έλαβε ποτέ.
      2. Πληρώνει δάνεια, μέχρι και 200 φορές πάνω την αξία τους
      3. πληρώνει δάνεια, για πράγματα που έχυσε το αίμα του για να τα αποκτήσει.

      ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ: το 1994 χρωστούσαμε 90 δις ευρώ, πληρώσαμε 517 δις ως το 2010 και παρ όλα αυτά χρωστάμε άλλα 340 δις.


      ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

      Οι τοκογλύφοι δεν έχουν καμία όρεξη να σταματήσουν να δανείζουν την Ελλάδα, γιατί επί 200 χρόνια ο Ελληνικός λαός πληρώνει αδιαμαρτύρητα.
      Αποπληρώναμε δάνεια της πρώτης περιόδου της Επαναστάσεως του 1821 μέχρι και την προηγούμενη δεκαετία, ενώ οι διεθνείς τράπεζες κέρδιζαν τεράστια ποσά από χρεολύσια κάθε χρόνο, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Από το αστρονομικό ποσό που έχουμε πληρώσει τα 200 αυτά χρόνια, ζήτημα να έχουμε λάβει στην πραγματικότητα ένα 25%. Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια ευρώ) φανταστείτε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια. Ο ηλίθιος Έλληνας είναι ο πλέον καλοπληρωτής δανείων στον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια.

      Και αυτά που μας ζητάνε σήμερα, δεν είτε τίποτε άλλο παρά υπερτοκοχρεολύσια, ανακεφαλαιοποιήσεις τόκων και σε καμία περίπτωση δεν είναι χρήμα το οποίο το λάβαμε στα χέρια μας και το σπαταλήσαμε.

      Διαγραφή
  7. Ο ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ:
    Ο Joe Biden, (Τζο Μπάιντεν) ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών του Ομπάμα, μιλώντας το 2013 σε εκδήλωση για τον "Μήνα Εβραϊκής Κληρονομιάς" (Jewish American Heritage Month) της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, εξήρε τους Αμερικανο-Εβραίους για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν στον αγώνα για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων, για τα «ανοικτά σύνορα», το φεμινισμό, την «κοινωνική δικαιοσύνη», και πολλά άλλα.
    Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Εβραίοι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες, αν όχι ο μεγαλύτερος, στο να έρθουν «κοινωνικές αλλαγές» στις Ηνωμένες Πολιτείες.
    Απέδωσε την αλλαγή της κουλτούρας της Αμερικής στην συμμετοχή των Εβραίων του Χόλιγουντ. Είπε ότι οι Εβραίοι ευθύνονται για το 85% της αλλαγής στάσης της Αμερικής σχετικά με τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων. "Σκεφτείτε ότι όλα αυτά, στοιχηματίζω το 85 τοις εκατό αυτών των αλλαγών, είτε πρόκειται στο Χόλιγουντ ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι συνέπεια των Εβραίων ηγετών στη βιομηχανία του θεάματος."
    "Η εβραϊκή κληρονομιά έχει διαμορφώσει αυτό που είμαστε - σε όλους μας, σε μας, σε μένα - όσο ή περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα τα τελευταία 223 χρόνια. Και αυτό είναι ένα γεγονός", δήλωσε ο Μπάιντεν.
    Μιλώντας στην εβραϊκή πολιτική εξουσία, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «οι Εβραίοι έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην Αμερική. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει μια τέτοια υπερμεγέθη επιρροή κατά κεφαλήν όπως όλοι εσείς που στέκεστε εδώ και όλοι αυτοί που ήταν πριν από μένα και για όλοι εκείνοι που ήταν πριν από σας."
    Ο Μπάιντεν επαίνεσε επίσης τους τρεις Εβραίους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου με το όνομά τους. Ο Μπάιντεν τέλειωσε την διάρκειας είκοσι λεπτών ομιλία του στους Εβραίους ηγέτες λέγοντας «σας χρωστάμε πολλά, χρωστάμε σε γενιές που ήρθαν πριν από εσάς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΝΑΝΣΙ ΠΕΛΟΣΙ ΤΟΥ ΜΠΑΪΝΤΕΝ

      Η Νάνσι Πελόσι προέρχεται από μια οικογένεια που πιθανόν είχε σχέσεις με την μαφία. Ο πατέρας της είναι εβραίος κι ο μητέρα της Ιταλίδα και συνδέονται συγγενικά με όλες τις πλούσιες και μαφιόζικες οικογένειες της Καλιφόρνιας (Brown, Getty & τους Newsom) που την κυβερνάνε εδώ και 100 χρόνια.
      Ο ακροαριστερός κυβερνήστης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ (Gavin Newsom) τυγχάνει και ανιψιός της Πελόσι.
      Ο Πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι είχε ζητήσει κάποτε από τον FBI να διερευνήσει τις σχέσεις του πατέρα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσὠπων Νάνσι Πελόσι, Thomas D’Alesandro Jr., με το οργανωμένο έγκλημα. Τα σχετικά έγγραφα του FBI κυκλοφόρησαν σιωπηλά στις 6 Ιανουαρίου φέτος, την ώρα, δηλαδή, που ο Τράμπ εκφωνούσε την ομιλία του στην Ουάσινγκτον.
      Ο Thomas D’Alesandro Jr διερευνήθηκε από το FBI το 1961 κατόπιν αιτήματος του Προέδρου John F. Kennedy (Τζόν Κένεντι). Η αποδέσμευση του εγγράφου κυκλοφόρησε ενώ τα Μ.Μ.Ε. και οι Δημοκρατικοί ήταν απασχολημένοι με την έγκριση των εκλογών και προωθούσαν την αφήγηση ότι οι υποστηρικτές του Trump είναι βίαιοι.
      Το Federalist Papers ανέφερε το 2018:
      «Παρά τις δικαιολογίες του τότε επικεφαλής του FBI Χέρμπερτ Χούβερ, οι ισχυρισμοί συνέχισαν να συσσωρεύονται και ο Πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι ζήτησε επιτέλους το 1961 ότι να ερευνηθούν «η συμμετοχή του Ντ ‘Αλεσάντο με τους μαφιόζους της Βαλτιμόρης με ευνοιοκρατία στην ανάθεση δημοτικών συμβάσεων [και] η προστασία των πολιτικών συντελεστών και η δίωξη των τοπικών υποθέσεων».
      Τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν στις 6 του μηνός παρέχουν στοιχεία ότι ο πατέρας της Pelosi διερευνήθηκε από το FBI βάσει των ανησυχιών του Κένεντι. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρασχέθηκαν στον Κένεντι και τον αδερφό του Bobby, τον Γενικό Εισαγγελέα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ.

      ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΜΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΟΜΠΑΜΑ «Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ». ΕΚΕΙ ΤΟΝΙΖΕΙ: «Συντάσσομαι με τον Τζίμι Κάρτερ στην καταγγελία του εβραϊκού λόμπι και της δύναμης επιβολής του Ισραήλ πάνω στην αμερικανική κυβέρνηση. Ξεχωρίζω την Αμερικανική Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων του Ισραήλ (AIPAC) ως μια ιδιαίτερα ολέθρια πέμπτη φάλαγγα. Η AIPAC παρακολουθεί στενά τους αμερικανούς πολιτικούς για ακόμη και την πιο ήπια επίκριση του Ισραήλ και θα συγκεντρώσει την τεράστια οικονομική δύναμη της εβραϊκής κοινότητας για να καταστρέψει όποιον τους αντιστάθηκε. Αντισταθμίζει αυτές τις επικρίσεις με γενναιόδωρα ποσά φιλο-σημιτισμού, λέγοντας ότι θαύμαζε τους Εβραίους επειδή ήταν η πιο πολιτιστικά ΑΡΙΣΤΕΡΗ εθνοτική ομάδα στην Αμερική, ΕΚΤΟΣ από όταν επρόκειτο για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Ο Μπάιντεν ήταν πάντα γνωστός στους εβραϊκούς κύκλους ως ο «καλός μπάτσος» για το Ισραήλ, η Νεγροϊνδή Harris, η Χάρις, που επιλέχθηκε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ από Εβραίους πολυεκατομμυριούχους για να είναι η υποψήφια σύντροφος του Biden, είναι μια ειλικρινής φανατική ΣΙΩΝΙΣΤΡΙΑ, που είχε μυστικές συναντήσεις με την AIPAC».
      http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/07/aipac-aipac-harris-biden-aipac.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΕΔΩ ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ.
    http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/03/25-1821-200.html

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΟ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΤΟ 1821 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/06/1821.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. ΜΠΑΝΑΝΙΑ. Μπλίνκεν: «Οι αμερικανικές Δυνάμεις θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

    Τι δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ για την 5ετή συμφωνία που μπορεί να γίνει και επ'αόριστον.

    Εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν τη σημερινή έναρξη του τρίτου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ -Ελλάδας, μετά την υπογραφή της πενταετούς Συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement -MDCA).

    Όπως είναι γνωστό, η συμφωνία έχει πενταετή ισχύ και στη συνέχεια θα συνεχίσει να ισχύει επ' αόριστον, εκτός αν μία από τις δύο πλευρές αποφασίσει διαφορετικά, με περιθώριο προειδοποίησης δύο ετών δια της διπλωματικής οδού. Με την συμφωνία, οι αμερικανικές στρατιωτικές Δυνάμεις μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

    Ο κ. Μπλίνκεν έκανε λόγο για «κοινές προκλήσεις», απέναντι στις οποίες Ελλάδα και ΗΠΑ μπορούν να γίνουν ακόμη πιο ισχυρές για την προάσπιση της ειρήνης και της δημοκρατίας.

    «Αυτός ο διάλογος είναι ένα παράδειγμα του πόσο κοντά βρίσκονται οι χώρες μας» συνέχισε ο ίδιος, αλλά και της αμοιβαίας εκτίμησης, η οποία πηγάζει ήδη από την αρχαία Ελλάδα και τη «μοναδική» γένεση της Δημοκρατίας εκεί. Η Δημοκρατία, κατά τον κ. Μπλίνκεν αποτελεί και διακηρυγμένο στόχο της διοίκησης Μπάιντεν, ώστε «αποτελεσματικά να φτάνει στους πολίτες της», πρόσθεσε.

    Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναφέρθηκε και στη χρονική εγγύτητα της Αμερικανικής και της Ελληνικής Επανάστασης (με απόσταση 45 ετών μεταξύ τους), με αφορμή τη φετινή επέτειο του αγώνα του 1821, επισημαίνοντας το πόσο κοντά βρίσκονται και σήμερα, στον 21ο αιώνα οι δύο χώρες.

    Παράλληλα, ο στρατηγικός διάλογος σχεδιάστηκε, για να καλύψει ένα ευρύ πεδίο δυνητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών υποστήριξε ο κ. Μπλίνκεν, προαναγγέλλοντας ότι αυτή η συνεργασία θα διευρυνθεί, εκτεινόμενη από την ασφάλεια, το κλίμα, τις επενδύσεις, την περιφερειακή συνεργασία, μέχρι τις σύγχρονες, ανθρωπιστικές προκλήσεις.


    Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά στην αμερικανική συνδρομή στις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, ενώ για τη σημερινή συμφωνία εκτίμησε ως «ιδιαίτερα ευτυχής» πως αυτή θα «οδηγήσει σε μια καλύτερη συνεργασία μεταξύ δύο υπερήφανων συμμάχων στο ΝΑΤΟ».

    «Οι αμερικανικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες τοποθεσίες» τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ και απευθυνόμενος σε πρώτο ενικό πρόσωπο στον Έλληνα ομόλογό του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα γιατί «είστε ένας τόσο αξιόπιστος σύμμαχος προς εμάς», φέρνοντας ως παράδειγμα και την περίπτωση του Αφγανιστάν. «Πρέπει να πω ότι η Ελλάδα ήταν ένας πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν, αλλά και «πυλώνας των βορειοατλαντικών σχέσεων».

    Επιπλέον, «αυτός ο διάλογος είναι μεταξύ κυβερνήσεων αλλά η φιλιά μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ είναι πολύ πιο ευρεία κα βρίσκεται στην καρδιά των λαών μας» περιέγραψε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, αφού «εκατομμύρια Αμερικάνων είναι ευλογημένοι με ελληνική κληρονομιά», σημείωσε. Ο ίδιος υπενθύμισε την ελληνική φιλοξενία και γαστρονομία ως σημεία της ελληνοαμερικανικής ταυτότητας και έκανε ειδική αναφορά στον «Γιάννη» (Γιάννη Αντετοκούνμπο) λέγοντας πως «τώρα ίσως είναι από τους πολυαγαπημένους αθλητές σε όλο τον κόσμο, όπου όλοι το ξέρουμε ως Γιάννη», προσθέτοντας πως «μας υπενθυμίζει ότι ακολούθησε το λαμπρό παράδειγμα» των Ελλήνων που ήρθαν στις ΗΠΑ ως μετανάστες.


    Μεταφέροντας μάλιστα τις ευχαριστίες του ίδιου του Προέδρου Μπάιντεν, τον οποίο ο κ. Μπλίνκεν χαρακτήρισε «επίτιμο μέλος της ελληνικής κοινότητας», «είμαστε ακόμη πιο ισχυροί σήμερα», κατέληξε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΑΝΑΝΙΑ. Δένδιας: «Βαθιά ριζωμένη στο ΝΑΤΟ η Ελλάδα»


      «Η στρατηγική μας εταιρική σχέση έχει φτάσει σε απρόσμενα επίπεδα» τόνισε από πλευράς του ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή Συμφωνία «τον θεμέλιο λίθο της μακρόχρονης συνεργασίας μας». «Η αφοσίωσή σας στην Ελλάδα είναι κάτι που εκτιμούμε πολύ» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας, σημειώνοντας πως ΗΠΑ και Ελλάδα είναι «αποφασισμένα κράτη», για να προστατεύσουν και να διαφυλάξουν την κυριαρχία τους, αλλά και την εδαφική τους ακεραιότητα».

      «Είμαστε πολύ κοντά με την Αλβανία»

      Ο Έλληνας ΥΠΕΞ υπενθύμισε προς τον Αμερικανό ομόλογό του ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην Μεσόγειο και ως εκ τούτου αντιμετωπίζει ένα casus belli αν ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, επικαλούμενος τη διαχρονική αμερικανική επιταγή στην τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Μάλιστα, ο κ. Δένδιας μετέφερε στον ομόλογό του όλη την δραστηριότητα της Ελλάδας την τελευταία διετία στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή τις ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο, προαναγγέλλοντας πως «είμαστε πολύ κοντά με την Αλβανία».


      Ενδυνάμωση ευρωπαϊκού βραχίονα

      Επιπλέον, ο Έλληνας ΥΠΕΞ υπενθύμισε πως η Ελλάδα είναι η πρώτη νοτιοανατολική ώρα που έχει ενταχθεί στην ΕΕ και έχει μια «ειδική ευθύνη» για την ενσωμάτωση των δυτικών Βαλκανίων σε ΕΕ, ενώ για την πρόσφατη ελληνογαλλική συμφωνία σημείωσε πως «αυτή η συνεργασία θα μας βοηθήσει στην ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού βραχίονα του ΝΑΤΟ». «Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια χώρα βαθιά ριζωμένη στο ΝΑΤΟ» παρατήρησε ο κ. Δένδιας και κατέληξε λέγοντας πως στο μέτρο των δυνατοτήτων μας «θέλουμε να καταπολεμήσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η πανδημία και η κλιματική αλλαγή».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

    Το 8% το έχει το Ελληνικό κράτος. Τις υπόλοιπες μετοχές τις έχουν άγνωστοι μικρομέτοχοι (προφανώς εικονικοί), που δεν πωλούν ποτέ τις μετοχές τους.
    Οι μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ονομαστικές και εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών από 12 Ιουνίου 1930. Το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 111.243.361,60 ευρώ διαιρούμενο σε 19.864.886 μετοχές ονομαστικής αξίας 5,60 ευρώ η καθεμιά, ενώ το πλήθος των μετόχων της ανέρχεται περίπου σε 17.000.

    Γνωρίζουμε πως όποιο όνομα και να έχουν οι 17.000 υπάλληλοι του 92%, το αφεντικό τους είναι ένα, που το όνομά του αρχίζει από Ρ.

    Μόνο το 8% κατέχει το Ελληνικό Κράτος. Ένας πατριώτης Κυβερνήτης της Χώρας, θα έφτιαχνε άλλη Κρατική Τράπεζα και θα έκοβε άτοκο Κρατικό Χρήμα, αν προλάβαινε βέβαια πριν με καθαρίσουν, όπως καθάρισαν τον Καποδίστρια και τόσους άλλους Κυβερνήτες Κρατών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ.
    Στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας εστιάζει η Handelsblatt.
    «Το τρίτο κύμα της πανδημίας βυθίζει την Αθήνα στα χρέη» είναι ο τίτλος στην ανταπόκριση της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt από την Αθήνα για την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, που επισημαίνει ότι «ο έλληνας υπουργός Οικονομικών διοχετεύει δισεκατομμύρια στην οικονομία για να στηρίξει τις επιχειρήσεις και να διασώσει τις θέσεις εργασίας που βρίσκονται σε κίνδυνο. Το χρέος έχει αυξηθεί σε ποσοστό άνω του 200% του ΑΕΠ». Πιο συγκεκριμένα, η Handelsblatt σημειώνει ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας «τον περασμένο χρόνο είχε διαθέσει πάνω από 24 δισεκατομμύρια ευρώ για να αμβλύνει τις συνέπειες της πανδημίας σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Φέτος έχει ήδη δαπανήσει 14 δισεκατομμύρια, ποσό σχεδόν διπλάσιο από εκείνο που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός».
    Μεταξύ άλλων η γερμανική εφημερίδα σημειώνει: «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα έφτασε το 213,1% του ΑΕΠ στα τέλη του 2020, έναντι 184,9% στα τέλη του 2019. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Ελλάδα καταγράφει τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση του χρέους σε όλον τον κόσμο. Μόνο στην Ισπανία τα χρέη αυξάνονται με ταχύτερους ρυθμούς. Το ΔΝΤ υπολογίζει ότι το ελληνικό χρέος δεν πρόκειται να πέσει κάτω από το 200% πριν το 2023. Συγκριτικά, σημειώνεται ότι όταν ξέσπασε η ελληνική κρίση δεν ξεπερνούσε το 126,7%. Σε μεγαλύτερο ακόμη πρόβλημα εξελίσσεται το ιδιωτικό χρέος».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...