ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Οκτωβρίου 2021

ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΑΧΡΗΣΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΒΙΑΣΜΕΝΕΣ ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΓΙΑ...ΙΟΥΣ.

 

ΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.

 

Νέα μελέτη: Η ιντερφερόνη δεν βελτιώνει την κατάσταση των νοσηλευομένων ασθενών με Covid-19. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.

 

Η ΙΒΕΡΜΕΚΤΊΝΗ, ένα φάρμακο για τις παρασιτώσεις του εντέρου. Μόνο επικίνδυνοι άσχετοι και αγράμματοι θα το έκαναν φάρμακο για ιούς. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.

 

Η MSD έχει υποβάλει αίτηση για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης στον Αμερικανικό FDA για το molnupiravir. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.

 

Τα «φάρμακα» κατά του κορωνοϊού που υπάρχουν μέχρι σήμερα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.

 

Η αζιθρομυκίνη δεν προσφέρει όφελος στην αντιμετώπιση της COVID-19 σε ασθενείς με ήπια νόσο που δεν χρειάζονται νοσηλεία. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.

 

Η θεραπεία με remdesivir δεν βελτιώνει την επιβίωση και ίσως αυξάνει την διάρκεια νοσηλείας σε ασθενείς με COVID-19. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.

 

Τελευταία έρευνα: Η κολχικίνη δεν βοηθά καθόλου τους νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid-19. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.

 

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΗΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΑΥΤΟΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

 

 

 


Τα αντιβιοτικά χάνουν την αποτελεσματικότητά τους με ρυθμό που ήταν αδιανόητος ακόμα και πριν από πέντε χρόνια. Αυτό συμβαίνει επειδή η χρήση αντιβιοτικών αυξάνει την αντοχή των βακτηρίων στα αντιβιοτικά.
Αν συνεχίσουμε να καταναλώνουμε αντιβιοτικά με το σημερινό ρυθμό, η Ευρώπη μπορεί να επιστρέψει στην «προ των αντιβιοτικών εποχή», όπου μια κοινή βακτηριακή λοίμωξη, όπως η πνευμονία, μπορεί να σημαίνει θανατική καταδίκη.


Η παγκόσµια επιστηµονική κοινότητα έχει επισηµάνει εδώ και καιρό «Το τέλος των αντιβιοτικών», δηλαδή την έλλειψη παραγωγής νέων αντιβιοτικών. Η πραγµατικότητα αυτή σε συνδυασµό µε το πρόβληµα της αντοχής θα καταστήσει αναποτελεσµατικά τα φάρµακα εκείνα που έσωσαν εκατοµµύρια αν θρώπους τον περασµένο αιώνα και εξακολουθούν να σώζουν µέχρι σήµερα.
https://www.eof.gr/assets/antibiotics_l.flet2008_final.pdf

 

 Τα αντιβιοτικά παρασκευάστηκαν πριν από 50 περίπου χρόνια µε σκοπό να καταπολεµήσουν µικροβιακές λοιµώξεις. Μέχρι την ανακάλυψή τους, πολλές µικροβιακές λοιµώξεις ήταν θανατηφόρες.
Σήµερα, µια νέα απειλή εµφανίζεται: Πολλές λοιµώξεις θα µπορούσαν να ξαναγίνουν θανατηφόρες αυτή τη φορά, γιατί τα µικρόβια που τις προκαλούν έχουν γίνει ανθεκτικά στα αντιβιοτικά που χρησιµοποιούµε.
Πώς γίνεται αυτό;
Οι λοιµώξεις στον άνθρωπο προκαλούνται από ιούς και µικρόβια. Τα αντιβιοτικά δεν ασκούν καµία απολύτως επίδραση στους ιούς. Είναι αποτελεσµατικά µόνο στις µικροβιακές λοιµώξεις.

 
Αυτό τι σηµαίνει;
Οτι δεν πρέπει ποτέ να λαµβάνονται αντιβιοτικά για λοιµώξεις που προκαλούνται από ιούς.
Είναι εντελώς άχρηστα. Οι λοιµώξεις που οφείλονται σε ιούς (ιογενείς λοιµώξεις) είναι πολύ  συχνές τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά.
Γιατί;
Γιατί οι περισσότερες από τις λοιµώξεις που µας συµβαίνουν (π.χ. οξείες διάρροιες, ωτίτιδες, βρογχίτιδες, ιγµορίτιδες) καθώς και ιώσεις (συµπτώµατα όπως συνάχι, πονόλαιµος, πόνος  στους µύες και στα κόκκαλα, πυρετός) θεραπεύονται από µόνες τους µέσα σε σύντοµο διάστηµα (λιγότερο ή περισσότερο από 3 ηµέρες). Αν λοιπόν κάποιος έχει πάρει αντιβιοτικά  το διάστηµα αυτό µπορεί να αποδώσει σε αυτά την θεραπεία του, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει: θα γινόταν καλά ανεξάρτητα από αυτά. Οµως κάπως έτσι δηµιουργήθηκε η ψευδαίσθηση και  ο µύθος για τις µαγικές ιδιότητες των αντιβιοτικών.
Γιατί τα αντιβιοτικά δεν θα µας βοηθήσουν να γίνουµε πιο γρήγορα καλά. Η άµυνά µας είναι επαρκής για την ίαση της πλειοψηφίας των απλών λοιµώξεων που
συχνά µας ταλαιπωρούν.
Για παράδειγµα, ένα αντιβιοτικό δεν «ρίχνει» τον πυρετό πιο γρήγορα.


Τότε λοιπόν, πότε είναι απαραίτητα τα αντιβιοτικά;
Τα αντιβιοτικά είναι απαραίτητα και αναντικατάστατα στις σοβαρές µικροβιακές λοιµώξεις, αυτές που µπορεί να αποβούν επικίνδυνες για την υγεία ακόµα και για τη ζωή του ασθενούς.
Γιατί;
Γιατί όταν πρόκειται για σοβαρές µικροβιακές λοιµώξεις, τα αντιβιοτικά εµποδίζουν τον πολλαπλασιασµό των µικροβίων, επιτρέποντας έτσι στον οργανισµό µας να έχει χρόνο να οργανώ σει την φυσική του άµυνα (δηλαδή να παράγει αντισώµατα και κύτταρα άµυνας ικανά να κα ταστρέψουν όλα τα µικρόβια).
Στην ουσία δηλαδή, τα αντιβιοτικά δίνουν τον απαραίτητο χρόνο στην άµυνά µας για να µπορέσει να καταπολεµήσει την λοίµωξη.
https://www.eof.gr/assets/antibiotics_l.flet2008_final.pdf

 

 

https://antibiotic.ecdc.europa.eu/el/enemerotheite/basika-menymata-gia/ti-prepei-na-gnorizei-eyry-koino


Τα αντιβιοτικά δεν είναι λύση για λοιμώξεις που προκαλούνται από ιούς, όπως το κοινό κρυολόγημα ή η γρίπη. Τα αντιβιοτικά είναι αποτελεσματικά μόνο ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις. Η ορθή διάγνωση και η απόφαση περί αναγκαιότητας των αντιβιοτικών γίνεται μόνο από γιατρό.

Να θυμάστε: τα αντιβιοτικά δεν έχουν αποτέλεσμα σε περίπτωση κοινού κρυολογήματος ή γρίπης!
Τα αντιβιοτικά είναι αποτελεσματικά μόνο ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις. Δεν μπορούν να σας βοηθήσουν να αναρρώσετε από λοιμώξεις που προκαλούνται από ιούς, όπως το κοινό κρυολόγημα ή η γρίπη.

Τα αντιβιοτικά δεν εμποδίζουν τη μετάδοση των ιών σε άλλους ανθρώπους.
Η λήψη αντιβιοτικών για λάθος λόγους, όπως για το κοινό κρυολόγημα ή τη γρίπη, δεν έχει κανένα όφελος για εσάς.
Το μόνο που επιτυγχάνετε με την κατάχρηση αντιβιοτικών είναι η ανάπτυξη αντοχής των βακτηρίων στα αντιβιοτικά. Έτσι, όταν θα χρειασθείτε αντιβιοτικά στο μέλλον, αυτά μπορεί να μην έχουν πλέον αποτέλεσμα.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

1 σχόλιο:

  1. 23/11/2023 ΠΟΥ: «Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 10 εκατ. θανάτους έως το 2050».
    Η ευρωπαϊκή υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), προειδοποίησε πως η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών βλάπτει σημαντικά την αποτελεσματικότητά τους και αυξάνει την αντίσταση στις αντιμικροβιακές ουσίες που πιθανόν να προκαλέσει έως και 10 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως μέχρι το 2050.
    «Αν η AMR, η αντίσταση στις αντιμικροβιακές ουσίες (στις οποίες ανήκουν τα αντιβιοτικά), αποτελεί φυσικό φαινόμενο, η ανάπτυξη και η εξάπλωση των υπερμικροβίων (superbugs) ενισχύεται από την καταχρηστική χρήση των αντιμικροβιακών ουσιών καθιστώντας την αποτελεσματική αντιμετώπιση των λοιμώξεων δυσκολότερη», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από την ευρωπαϊκή υπηρεσία του ΠΟΥ που αφορά 53 χώρες και η ακτίνα ευθύνης του φθάνει μέχρι την κεντρική Ασία.
    «Ολες οι χώρες της περιοχής μας έχουν θεσπίσει κανόνες με στόχο την προστασία των πολύτιμων αντιβιοτικών από την κατάχρηση (…). Η εφαρμογή αυτών των κανόνων θα επέτρεπε την επίλυση των περισσότερων προβλημάτων που προέρχονται από την κατάχρηση των αντιβιοτικών», τονίζει ο Ρομπ Μπάτλερ, υπεύθυνος του τμήματος Μεταδοτικών Νόσων.
    Ο οργανισμός του ΟΗΕ θεωρεί ότι, αν δεν υπάρξει άμεση επέμβαση, η AMR μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 10 εκατομμύρια θανάτους μέχρι το 2050.
    Βασική πηγή ανησυχίας για τις υγειονομικές αρχές αποτελεί η κακή συνταγογράφηση. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 14 χώρες της περιοχής, που βρίσκονται στην ανατολή Ευρώπη και την κεντρική Ασία, δείχνει ότι οι λόγοι που επικαλούνται για να δικαιολογήσουν την λήψη αντιβιοτικών είναι στο 24% των περιπτώσεων το συνάχι που συνοδεύεται από συμπτώματα γρίπης (16%), ο πονόλαιμος (21%) και ο βήχας (18%).
    «Η κατάσταση αυτή είναι ανησυχητική, διότι τα συμπτώματα αυτά προκαλούνται συχνά από ιούς για την αντιμετώπιση των οποίων τα αντιβιοτικά δεν έχουν καμία αποτελεσματικότητα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
    Ακόμη χειρότερα, σύμφωνα με την μελέτη που αφορά την Αλβανία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Λευκορωσία, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Γεωργία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Μαυροβούνιο, την Βόρεια Μακεδονία, την Μολδαβία, το Τατζικιστάν, την Τουρκία και το Ουζμπεκιστάν, το ένα τρίτο των ανθρώπων που ερωτήθηκαν καταναλώνουν αντιβιοτικά χωρίς συνταγή.
    Σε ορισμένες χώρες, άνω του 40% των αντιβιοτικών αγοράζονται χωρίς ιατρική συνταγή, ποσοστό πέντε φορές μεγαλύτερο από αυτό που απαντάται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με μελέτη του 2022.
    Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, άλλος κίνδυνος που προέρχεται από την αντίσταση στα αντιβιοτικά είναι η αύξηση των ανισοτήτων, διότι οι άνθρωποι με χαμηλότερο μορφωτικό και βιοτικό επίπεδο είναι αυτοί που εφαρμόζουν περισσότερο αυτές τις πρακτικές, γεγονός που «δείχνει ξεκάθαρα την ανάγκη για εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση».
    Η ανάπτυξη αντίστασης στα αντιβιοτικά μπορεί να βρίσκει την αιτιολογία της και «σε κεκτημένες κοινωνικές και πολιτισμικές συνήθειες, όπως το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ολοκληρώνουν την θεραπεία με αντιβιοτικά για να κρατήσουν απόθεμα για την επόμενη φορά που θα αρρωστήσουν» ή «που μοιράζονται τα αντιβιοτικά με άρρωστο συγγενή ή γείτονα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...