ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

07 Οκτωβρίου 2021

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. ΖΗΤΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΗΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ «ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ».

 

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΤΟΥΡΣΟΥΝ ΤΣΙΤΣΕΚ: «Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΦΩΚΑΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 1822».

 

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ. Ιράν προς (Τούρκο)Αζερμπαϊτζάν: «Θα εξαφανίσουμε την πρωτεύουσά σας, το Μπακού, με 4.000 πυραύλους»!

 

 

Τζιχάτ Γιαϊτζί: «Πρέπει να κάνουμε γεωτρήσεις - Χωράφι μας το Αιγαίο και η Μεσόγειος».

O εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας και του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, απόστρατος ναύαρχος και πρώην αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ, Τζιχάτ Γιαϊτζί παρομοίασε το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ως τουρκικό «χωράφι» το οποίο η Ελλάδα δεν επιτρέπει να «φυτέψουν».

Αναφέρθηκε στην συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, στις 27 Νοεμβρίου 2019 και φυσικά την χαρακτήρισε παντελώς «νόμιμη» ενώ εξέφρασε και την ανυπόστατη άποψη ότι η Ελλάδα είναι μια χερσόνησος με νησιά εννοώντας πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα (ασχέτως φυσικά με τον ορισμό που δίνει το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 με βάση τον οποίο τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ).

«Μια νησιωτική χώρα όπως η Ελλάδα, η Ινδονησία, η Ιαπωνία και οι Φιλιππίνες δεν είναι κράτος αρχιπελάγους. Επομένως, η κατανομή των περιοχών δικαιοδοσίας στη θάλασσα βασίζεται στην ηπειρωτική χώρα και όχι στα νησιά».

 


https://www.defencenet.gr/amyna/toyrkia/911313_i-toyrkia-zita-apostratikopoiisi-kai-allagi-kathestotos-ton-ellinikon-nision

 

Η Άγκυρα επιχειρεί να διεθνοποιήσει τις παράλογες απαιτήσεις της

Η Άγκυρα σε επιστολή με αποδέκτη τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, και αποστολέα τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, Φεριντούν Σινιρλίογλου ζητάει την «αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου».

Στην επιστολή που εστάλη στις 30 Σεπτεμβρίου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η Τουρκία καλεί για μια ακόμη φορά την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις προβλέψεις αποστρατιωτικοποίησης» μιας σειράς συνθηκών «και να επαναφέρει το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου όπως ήταν πριν από την πραγματοποίηση των παραβιάσεων της Ελλάδας».

 

Μάλιστα τονίζεται ότι από την στιγμή που η Ελλάδα διατηρεί στρατιωτική παρουσία σε συγκεκριμένα νησιά, χάνει τα δικαιώματα που απορρέουν γι' αυτά από τις συνθήκες Λωζάνης και Παρισιού.

Δηλαδή η Τουρκία δεν θέλει μόνο να είναι άοπλα τα ελληνικά νησιά αλλά τα θέλει εξολοκλήρου δικά της!

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στον ΟΗΕ κάνει ονομαστική αναφορά για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης για Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο και Ικαρία προσθέτοντας ότι για τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη οι προβλέψεις είναι ακόμα αυστηρότερες «λόγω της εγγύτητας στην τουρκική ενδοχώρα».

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε δηλαδή να αποσυρθούν οι δυνάμεις Εθνοφυλακής από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και αμφισβητεί για μια ακόμα φορά το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Το παρουσιάζουν ως παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης! Μιας Συνθήκης που ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβητεί εδώ και πολλά χρόνια με επίσημες δηλώσεις.

Η Τουρκία καταγγέλλει την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις Συνθήκες, για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της απόφασης των «Έξι Δυνάμεων του 1914» και της Συνθήκης της Λοζάνης του 1923, με το παράρτημα της Συνθήκης που σχετίζεται με το καθεστώς των Στενών, καθώς και με την Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Θεωρούν ότι πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα και στην περιοχή της να μη διεξάγονται στρατιωτικές δραστηριότητες.

Φυσικά, αυτό δεν ισχύει καθώς τα νησιά βάση της Χάρτας των Θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ έχουν το δικαίωμα στην Αυτοάμυνα.

Εντελώς ανυπεράσπιστα θέλει η Άγκυρα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Α.Αιγαίου 

Ξεχνάει ηθελημένα ότι στα νησιά αυτά δεν υπάρχουν στρατιωτικές δυνάμεις αλλά τάγματα Εθνοφυλακής τα οποία βάση του θεμελιώδους Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ έχουν ως αποστολή την αυτοάμυνα των νησιών.

Η Ελλάδα, ουδέποτε και έναντι οποιουδήποτε θα απεμπολήσει το δικαίωμα λήψης των ενδεδειγμένων μέτρων για την νόμιμη άμυνά της και την προάσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητάς στη βάση όσων προβλέπει ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών.

Εξάλλου, η Τουρκία ως μη συμβαλλόμενο μέρος στη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων μεταξύ της Ιταλίας και των Συμμάχων του 1947, βάσει της οποίας τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα κατά πλήρη κυριαρχία, δεν αντλεί κανένα δικαίωμα από τη Συνθήκη.

Απαντήσεις υπάρχουν και ελπίζουμε να δοθούν κατάλληλα από την κυβέρνηση.

Εδώ υπάρχει μία μεγάλη παγίδα. Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν διεθνοποιεί δικές της απαιτήσεις από την Τουρκία, δημιουργείται η εικόνα στο εξωτερικό ότι η όποια ελληνοτουρκική διένεξη περιορίζεται στους τουρκικούς ισχυρισμούς.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

6 σχόλια:

  1. Τούρκος απόστρατος: «Οι ΗΠΑ ξαμολάνε τα σκυλιά τους Έλληνες - Αναπόφευκτη η σύγκρουση». «Πολεμικές» δηλώσεις από τον Μετέ Γιαράρ.
    https://youtu.be/AzB6y_zNgV0
    Για μια αναπόφευκτη σύγκρουση με τα «σκυλιά» (όπως τους χαρακτήρισε) τους Έλληνες μίλησε ο Τούρκος απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων, παρουσιαστής και συγγραφέας Μετέ Γιαράρ.
    Αναλύοντας στο CNNturk το εμπάργκο των Δυτικών κατά της Τουρκίας, χρησιμοποιεί μπροστά στη φωτογραφία της γαλλικής φρεγάτας Belh@rra την υποτιμητική φράση «σκυλιά» για την Ελλάδα, σύμφωνα με το defencenet.gr.
    «Η Αμερική τα παρήγαγε αλλά με το εμπάργκο δεν τα έδινε. Συστήματα ραντάρ δεν δίνουν, τους Χαρπ δεν τους δίνουν.
    »Δεν δίνουν ούτε καν το σύστημα εδώ πίσω που διασφαλίζει το πιάσιμο του ελικοπτέρου και αεροσκάφους.
    »Τι να κάνει η Τουρκία ; Από τη μία μεριά δένουν τα χέρια σας και από την άλλη πλευρά, ας μου επιτραπεί η έκφραση, ξαμολάνε όλα τα σκυλιά (εννοώντας τους Ελληνες).
    Αναπόφευκτη η σύγκρουση
    Αναφερόμενος επίσης στη «Γαλάζια Πατρίδα» και την παρουσία εκεί της Ελλάδας και της Γαλλίας αναφέρει:
    «Μιλάμε για δύο χώρες που δεν αναγνωρίζουν τα πεδία σας. Αλλωστε, σε αυτήν την περιοχή η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.
    »Με κάποιον τρόπο θα συγκρουσθούν. Είτε είναι ένοπλη σύγκρουση, είτε είναι διπλωματική σύγκρουση, είτε είναι σύγκρουση με εμπάργκο…

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελείωσαν μέσα σε 2 ώρες οι «διερευνητικές» επαφές Κούλη – Ερντογάν. Η Άγκυρα ζήτησε τα πάντα και εμείς τίποτα...
    Λιγότερο από 2 ώρες κράτησε ο 63ος γύρος των διερευνητικών διαπραγματεύσεων που αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καταδεικνύοντας για μία ακόμα φορά το μάταιο του πράγματος.
    Πρόκειται για τον 3ο γύρο διερευνητικών επαφών που διεξάγεται φέτος.
    Οι συνομιλίες διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών.
    Γίνεται κατανοητό ότι το μόνο που συζητήθηκε είναι οι απαιτήσεις των Τούρκων.
    Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά οι συνομιλίες αφορούν τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες σε Αιγαίο και ανατ. Μεσόγειο, ωστόσο η τουρκική πλευρά αναφέρει ότι στο τραπέζι τίθενται όλα τα θέματα, όπως αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, η κυριαρχία τους καθώς και η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.
    Οι πηγές ανέφεραν ότι στη σημερινή συνάντηση, «διατυπώθηκαν για άλλη μια φορά οι θέσεις των δύο πλευρών και διατήρησαν ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας και διαλόγου»
    Βέβαια, οι θέσεις των Τούρκων είναι «ενεργητικές» ενώ της Αθήνας «παθητικές». Οι Τούρκοι ζητούν την εκχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και η Αθήνα προσπαθεί να μην τα εκχωρήσει αλλά δεν έχει κάτι να διεκδικήσει ώστε να έχουν λόγο ύπαρξης οι διαπραγματεύσεις αυτές.
    Από τη στιγμή που δε διεκδικεί τίποτα δημιουργείται διεθνώς η εντύπωση ότι τα μόνα ζητήματα προς «συζήτηση» είναι οι τουρκικές απαιτήσεις.
    Η πολιτική ανάλυση στην Τουρκία υποστηρίζει επίσης ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσουν περαιτέρω οι συνομιλίες ειδικά μέχρι να οριστεί καγκελάριος στη Γερμανία, την ηγέτιδα της Ευρώπης, «ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πολύ μικρό κίνητρο να προχωρήσει σε αποτελεσματικότερες συνομιλίες με την Ελλάδα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι περιμένει την Γερμανία προφανώς για να πιέσει την Ελλάδα.
    Οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών παρακάθισαν στη συνέχεια σε γεύμα, ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται να εκδοθεί γραπτή ανακοίνωση, που θα αναφέρει τη διεξαγωγή των συνομιλιών και θα προαναγγέλλει τον επόμενο γύρο στην Ελλάδα, πιθανότατα σε 6 μήνες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιστορία των «διερευνητικών» με την Άγκυρα.

      Η διαδικασία των εμπιστευτικών διερευνητικών επαφών συμφωνήθηκε τον Μάρτιο του 2002, στο πλαίσιο της ελληνο-τουρκικής προσέγγισης που εγκαινιάσθηκε το 1999 και αποτελούν άτυπες συνομιλίες και όχι διαπραγματεύσεις. Επισημαίνεται ότι κατά τις συνομιλίες δεν τηρούνται πρακτικά και ουδεμία πλευρά αναλαμβάνει υποχρεώσεις και δεσμεύσεις.
      Στόχος τους είναι να διερευνηθεί εάν και κατά πόσον υπάρχει κοινός τόπος και αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την έναρξη διαπραγματεύσεων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να καταλήξουν σε συμφωνία αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.
      Σε περίπτωση που διαφανεί ότι δεν καθίσταται δυνατή η εξεύρεση κοινού εδάφους, πάγια θέση της Ελλάδας, η οποία συνάδει απολύτως με το Διεθνές Δίκαιο και έχει τεθεί και ως κριτήριο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, είναι η παραπομπή του ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΧ).
      Δεδομένου, όμως, ότι η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει τη γενική υποχρεωτική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου, απαιτείται ειδική συμφωνία (συνυποσχετικό) που θα αποτελέσει τη νομική βάση για τη δικαιοδοσία του ΔΔΧ.
      Εκτός από την Αθήνα, η Ελλάδα έχει φιλοξενήσει τις διερευνητικές επαφές στο Ναύπλιο και στη Θεσσαλονίκη, ενώ η Τουρκία εκτός από την Άγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Αλικαρνασσό (Bodrum), στο Τσεσμέ (Κρήνη) και στη Σμύρνη.
      Στις περίπου δύο δεκαετίες που έχουν περάσει από την πρώτη συνάντηση, έχουν διεξαχθεί 62 γύροι επαφών, χωρίς ωστόσο η περιοδικότητά τους να είναι δεδομένη. Υπήρξαν χρονιές κατά τις οποίες έγιναν περισσότεροι από δέκα γύροι επαφών και άλλες που έγινε μόνον ένας, ενώ την πενταετία από το 2016 έως τον Ιανουάριο του 2021 δεν υπήρξε κανένας. Στις 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ο 61ος γύρος στην Κωνσταντινούπολη, ύστερα από σχεδόν 5 χρόνια από τον προηγούμενο και περίπου δύο μήνες αργότερα, στις 16 Μαρτίου, έλαβε χώρα στην Αθήνα ο 62ος.
      Χαρακτηριστικό είναι πως τα πρώτα χρόνια ήταν εντατικές, έως το τέλος του 2004 είχαν πραγματοποιηθεί 27 γύροι επαφών, στα τέλη του 2010 ανέρχονταν στους 48, έφτασαν τους 60 την 1η Μαρτίου του 2016, ενώ με τους δύο που προηγήθηκαν εντός του 2021 και με τον σημερινό ανεβαίνουν στους 63.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Η Ν.Δ. ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Η "Ελληνική Λύση" κατονομάζει τη Νέα Δημοκρατία ως υπεύθυνη για το «κατέβασμα» των λογαριασμών του κόμματος της Ελληνικής Λύσης και του Γραφείου Τύπου μετά από την αναστολή λειτουργίας των λογαριασμών του Κυριάκου Βελόπουλου στο Τwitter.
    Σε μία στιγμή που η Ελληνική Λύση έχει παρουσιάσει αύξηση των ποσοστών της (6-8% την εμφανίζουν οι κανονικές δημοσκοπήσεις) φαίνεται ότι το σύστημα την κτυπά με όση δύναμη διαθέτει.
    Μετά την αναστολή των προσωπικών λογαριασμών του προέδρου της Ελληνικής λύσης Κυριάκου Βελόπουλου @velopky και @kyriakosvel ήρθαν και οι αναστολές των κομματικών λογαριασμών.
    Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση αναφέρει ότι: «Η φίμωση του λόγου είναι φασιστική νοοτροπία και όποιος έχει τέτοιες νοοτροπίες και προβαίνει σε τέτοιες πράξεις είναι στην καλύτερη περίπτωση αντιδημοκράτης. Ο Κυριάκος Βελόπουλος όμως παρά τον βρώμικο πόλεμο της ΝΔ θα συνεχίσει να προχωρεί σε αποκαλύψεις».
    Είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται σε επίσημη ανακοίνωση ενός κόμματος ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ βρίσκονται πίσω από τον πόλεμο που δέχονται κόμματα και ΜΜΕ που αντιτίθενται σε αυτήν και την πολιτική της από τα λεγόμενα social media (Twitter, Facebook, Google κλπ.).
    Κάτι που είναι κοινό μυστικό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, καθώς μέσα στο Μαξίμου υπάρχει ειδική ομάδα με απ'ευθείας επικοινωνία με τα συγκεκριμένα social media και ειδικότερα με τους υπευθύνους στην Ευρώπη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τούρκος πρώην επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών: “Τα προβλήματα Ελλάδος-Τουρκίας λύνονται μόνο με πόλεμο”.
    Οι απώλειες από έναν τέτιοιο πόλεμο θα είναι τρομακτικές και για τις δύο χώρες και δεν θα νικήσει κανένας”.
    Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε ότι η Τουρκία εφαρμόζει επιχειρήσεις πληροφοριακού πολέμου και Μαύρης προπαγάνδας, οι οποίες ασκούνται συνήθως σύμφωνα με την στρατιωτική πρακτική πριν από πιθανές “στρατιωτικές επιχειρήσεις”, ή προσχεδιασμένα επεισόδια.
    Δεν πέρασε ούτε ώρα και μετά τον προκλητικό εκπρόσωπο του ΑΚΡ, και την σκυτάλη πήρε γνωστός Τούρκος στρατηγός ε.α. ο οποίος ήταν επικεφαλής της τουρκικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.
    Ο İsmail Pekin δήλωσε με κάθε επισημότητα ότι “η Τουρκία δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα χωρίς πόλεμο με την Ελλάδα”.
    Ο πρώην αρχηγός της της υπηρεσίας πληροφοριών του τουρκικού επιτελείου δήλωσε ότι η τωρινή κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν μπορεί να λυθεί ειρηνικά παρά μόνο με πόλεμο.
    Ο lsmail Hakkı Pekin απάντησε σε ερώτηση καναλιού που ανέφερε εάν θα υπάρξει τουρκο-ελληνικός πόλεμος, αφού τόσο η Ελλάδα όσο και οι Ελληνοκύπριοι ενεργούν με τρόπους που αγνοούν τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
    Μιλώντας σε ένα κανάλι κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, ο ίδιος δήλωσε ότι οι κρίσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν μπορούν να τελειώσουν χωρίς πόλεμο, από τον οποίο και οι δύο πλευρές θα υποστούν μεγάλες απώλειες σε μια τέτοια περίπτωση.
    «Αυτό δεν θα τελειώσει μέχρι να ξεσπάσει ο πόλεμος», ανέφερε ο Pekin.
    “Δεν είναι ένα ζήτημα που μπορεί να λυθεί χωρίς πόλεμο, αλλά ακόμα κι αν ξεσπάσει πόλεμος, δεν είναι δυνατόν η μία πλευρά να νικήσει εντελώς την άλλη πλευρά. Γιατί πίσω από τη μία πλευρά ( Ελλάδα) βρίσκεται η Γαλλία, η δύση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, και οι ΗΠΑ.
    Γι ‘αυτό δεν αφήνουν την Τουρκία να πιέσει την Ελλάδα. Γι ‘αυτό μας μένει μόνο ο λαός μας που θα πολεμήσει, τα χρήματα που ξοδεύουμε και οι μάρτυρες μας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό το θέμα”, τόνισε ο lsmail Hakkı Pekin, ο οποίος επεσήμανε ότι το ερευνητικό πλοίο, το οποίο στάλθηκε στην περιοχή στα ανατολικά της Κρήτης, ήταν σημαίας Μάλτας και ανήκε στην Ιταλία.
    Εξηγώντας ότι η Τουρκία έχει πολύ καλές σχέσεις τόσο με την Ιταλία όσο και με τη Μάλτα, ο Πεκίν δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει μια πολύ προγραμματισμένη και ύπουλη δράση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα ακόμα μυστικό σχέδιο της Τουρκίας που θέλει εισβολή στην Ελλάδα έχει έρθει στο φως πρόσφατα, μετά την αποκάλυψη εμπιστευτικών εγγράφων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.
      Το σχέδιο CERBE εκπονήθηκε το 2014 και επικαιροποιήθηκε το 2016.

      Την αποκάλυψη είχε κάνει το Nordic Monitor, το οποίο ανέφερε:
      Η Τουρκία εμπνεύστηκε την ονομασία των μυστικών πολεμικών της σχεδίων για την ανατολική Μεσόγειο, από μια σημαντική νίκη της οθωμανικής ναυτικής μηχανής εναντίον ενός στόλου χριστιανικής συμμαχίας που ενίσχυσε την κυριαρχία των Τούρκων στη Μεσόγειο.
      Σύμφωνα με μια παρουσίαση PowerPoint που εκπονήθηκε από το Γενικό Επιτελείο για επανεξέταση εσωτερικού σχεδιασμού, η Τουρκία εκπόνησε ένα σχέδιο μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης με την ονομασία «TSK CERBE Harekât Planlama Direktifi» (TSK [Turkish Armed Forces] Cerbe Operation Planning Directive).
      Το σχέδιο είχε ημερομηνία 7 Ιανουαρίου 2014, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα ενημερώθηκε εν μέσω αυξημένης έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας / Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο.
      Το έγγραφο δεν έχει λεπτομέρειες σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του προγράμματος εκτός από το όνομα και την ενημερωμένη ημερομηνία του. Οι λεπτομέρειες του πολεμικού σχεδίου πρέπει να έχουν επισημανθεί ως «απόρρητες» και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν μέσω του συστήματος intranet που λειτουργεί στους διακομιστές ανταλλαγής email του τουρκικού στρατού.
      Τέτοια σχέδια πολλά στα συρτάρια τους οι Τούρκοι στρατιωτικοί, και είναι σχεδόν αδύνατο πλέον να μην χρησιμοποιήσουν κάποιο εναντίον μας.
      Ότι και να κάνουν όμως οι νεο-Οθωμανοί είναι σίγουρο ότι θα βρουν αδιαπέραστο “τείχος” των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε Αιγαίο, Έβρο και νησιά, όπως έδειξε και ο πρόσφατος “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2021”.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...