ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Ιανουαρίου 2022

Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ, ΟΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΤΑ F 16 ΤΗΣ 111 Π. Μ

 

ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΑΣΚΗΣΗ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ.

 

ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.





Η διασπορά των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα και το παράδειγμα του πολεμικού αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.





Είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε τον χάρτη.


  
 hellenicsunrise2.blogspot

Μέσα στο 2018 υπογράφηκε το νέο προεδρικό διάταγμα, Π. Δ. 59, το οποίο επικυρώνει το νέο Γενικό Πολεδομικό Σχέδιο, ένα νέο νόμο που καθορίζει εκ νέου την χρήση γης αλλά και επιβάλει την δημιουργία μικρών Hot spots σε όλη την επικράτεια, ακόμα και σε οικισμούς των 200 κατοίκων.
Πριν από μια εβδομάδα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συνεννόηση με τους περιφέρεια έχεις σε όλη την Ελλάδα με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από πρόσφυγες.
Την επόμενη Τρίτη 1 Οκτωβρίου ο νέος νόμος χρήσης γης και επιβολής Hot spot σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις περιφέρειες, τίθεται σε εφαρμογή.
Κανένας δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα.


Η διασπορά των προσφύγων δεν θα γίνει μόνο σε μεγάλες πόλεις, αλλά και σε οικισμούς των 100  και  200 ατόμων. Έτσι οι πρόσφυγες θα καταστούν πλειοψηφία κατά τόπους.
Πέρα από αυτά, διακυβεύεται και η εθνική ασφάλεια με την διασπορά των προσφύγων σε όλη την επικράτεια. Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία να είναι γυναικόπαιδα και οικογένειες,  υπάρχουν ωστόσο ανάμεσα τους και εκπαιδευμένοι τζιχαντιστές, οι οποίοι είτε βρίσκονται εν υπνώσει, είτε έχουν διαφύγει από την Συρία.
Υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις που οι αρχές ευρωπαϊκών κρατών έχουν ανακαλύψει τζιχαντιστές, οι οποίοι μάλιστα έχουν διαπράξει εγκλήματα πέρα από την απλή συμμετοχή στις εχθροπραξίες και οι οποίοι προσποιούνταν τους οικογενειάρχες που ζητούσαν άσυλο. 

Ας εξετάσουμε το παράδειγμα του νόμου Μαγνησίας και συγκεκριμένα τον κίνδυνο που διατρέχει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου όπου εδρεύουν τα F 16 της 111 Π. Μ.

Σύμφωνα με το νέο νόμο η ίδια η  πόλη της Νέας Αγχιάαλου θα δεχτεί 300 πρόσφυγες.

Η Νέα Αγχίαλος έχει πληθυσμό 6.000 κατοίκων οπότε οι 300 πρόσφυγες θα αποτελέσουν το 5% του πληθυσμού, σαν να  λέμε ότι στην Θεσσαλονίκη του ενός  εκατομμυρίου θα εγκατασταθούν  50 000 πρόσφυγες.

Η Νέα Αγχίαλος αποτελεί την μοναδική πρόσβαση για το προσωπικό του αεροδρομίου που διαμένει στον Βόλο. 
Η εθνική οδός Βόλου Αθήνας περνάει μέσα από την Νέα Αγχίαλο και δεν υπάρχει άλλη παράκαμψη. Πρόσφατα ορισμένοι πρόσφυγες έκλεισαν δρόμους στον νομό Έβρου που οδηγούν σε μονάδες του στρατού και συγκεκριμένα στην Καβύλη Ορεστιάδας 
Τι θα γίνει άραγε εάν το ίδιο συμβεί σε περίπτωση που το προσωπικό του αεροδρομίου κληθεί να επανδρώσει την μονάδα λόγω θερμού επεισοδίου;
Ωστόσο οι κίνδυνοι δεν σταματάνε εδώ.
Ο νόμος προβλέπει ότι 100 πρόσφυγες θα έγκατασταθούν στις Μικροθήβες, χωριό 5 χλμ δυτικά της Αγχιάλου. Οι Μικροθήβες έχουν πληθυσμό 504 κατοίκους οπότε οι 100 πρόσφυγες αντιστοιχούν στο 20% του πληθυσμού ποσοστό πολύ υψηλότερο από αυτό που υποδέχονται οι μεγάλες πόλεις.
Το ίδιο ισχύει και για το γειτονικό Αϊδίνιο. 
Στις Μικροθήβες βρίσκονται εγκαταστάσεις διοικητικής μέριμνας του πολεμικού  αεροδρομίου.  Από τις Μικροθήβες περνά η εθνική οδός που αποτελεί την δυτική πρόσβαση στο αεροδρόμιο. Η ανατολική περνά από την Αγχίαλο και η νότια από τον Αλμυρό .
Μεταξύ Νέας Αγχιάλου και Βόλου υπάρχει ο παραθαλάσσιος οικισμός της Κριθαριάς με λιγότερους από 100 κατοίκους. Εκεί ο νέος νόμος προβλέπει την εγκατάσταση άλλων 100 .
Μεταξύ Κριθαριάς και Χρυσής Ακτής Παναγίας βρίσκεται ο οικισμός της Βαλανιδιάς ο οποίος πρέπει να δεχθεί άλλους 100 πρόσφυγες  Τόσο η Κριθαριά όσο και η Βαλανιδιά βρίσκονται δίπλα σε εγκαταστάσεις διοικητικής μέριμνας της πολεμικής αεροπορίας, που αφορούν καύσιμα. 

Όσα αναφέρω δεν αποτελούν μυστικά εφόσον είναι γνωστοποιημένα εδώ και χρόνια με ταμπέλες και απαγορευτικές σημάνσεις.
Βλέπουμε ότι το αεροδρόμιο της Αγχιάλου αλλά και το βάθος των εγκαταστάσεων διοικητικής μέριμνας της 111 Πτέρυγας Μάχης αλλά και τα δρομολόγια πρόσβασης σε αυτό να συμπίπτουν (τυχαία;)  με τις νέες τοποθεσίες εγκατάστασης προσφύγων.
Ανάλογες.... συμπτώσεις έχουν λάβει χώρα σε όλη την Ελλάδα κοντά και γύρω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις μεγάλης σημασίας.





Η εγκατάσταση των μεταναστών γίνεται βάσει εχθρικού πολεμικού σχεδίουhttps://diktyoellinwn.wordpress.com/








Εγκαταστάσεις προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, προσφύγων και ευάλωτων ομάδων έως 1.000 ατόμων σε έξι συνολικά οικισμούς είναι μία από τις νέες χρήσεις γης βάσει του Π.Δ.59/2018, που επιτρέπονται στον πρώην Δήμο Ν. Αγχιάλου, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την περιοχή, που έρχεται προς έγκριση στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την ερχόμενη Τρίτη στη 1 το μεσημέρι.
Στη συνεδρίαση η επιτροπή καλείται να εγκρίνει την υποχρεωτική εναρμόνιση των χρήσεων του Γ.Π.Σ. που έγιναν με βάση τον Νόμο του 2014 με τις νέες χρήσεις γης που προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα 59/2019 και που δεν υπήρχαν στον προηγούμενο Νόμο.
Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της εναρμόνισης των χρήσεων γης και προκειμένου να διατηρείται η ουσία του αρχικού σχεδιασμού από τις νέες χρήσεις επιτρέπονται εκείνες που έχουν περιβαλλοντική διάσταση και εξαιρούνται άλλες. Για παράδειγμα, από τις νέες χρήσεις που επιτρέπονται και συμπεριλαμβάνονται στο Γ.Π.Σ. Ν. Αγχιάλου είναι οι γωνίες ανακύκλωσης και τα πράσινα σημεία στους οικισμούς, η αστική γεωργία - λαχανόκηποι, ενώ οι χώροι διεξαγωγής τεχνικών, ψυχαγωγικών και τυχερών παιχνιδιών εκτοπίζονται από τις περιοχές οικιστικής ανάπτυξης και περιορίζονται στις περιοχές όπου προβλέπονται χρήσεις γης για τουρισμό και αναψυχή.
Μεταξύ των νέων χρήσεων που σύμφωνα με τη μελέτη του Γ.Π.Σ. επιτρέπονται στη Ν. Αγχίαλο είναι και η δημιουργία εγκαταστάσεων προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, προσφύγων και ευάλωτων ομάδων. Η χρήση αυτή προβλέπεται στην κατηγορία «Γενική Κατοικία» (άρθρο 3).
Βάσει της μελέτης επιτρέπονται τέτοιες εγκαταστάσεις σε έξι συνολικά οικισμούς της Ν. Αγχιάλου, στη Ν. Αγχίαλο χωρητικότητας έως 300 ατόμων, στον Αγιο Γεώργιο Κυνηγών - Μεγάλη Βελανιδιά έως 300 ατόμων, στην Κριθαριά έως 100 ατόμων, στη Δημητριάδα έως 100 ατόμων, στο Αϊδίνι έως 100 ατόμων και στις Μικροθήβες έως 100 ατόμων.
Ομόφωνα θετικά επί της υποχρεωτικής αναθεώρησης - αντιστοίχισης των χρήσεων γης γνωμοδοτεί μα απόφασή της η τοπική κοινότητα Αίδινίου, όχι όμως και η τοπική κοινότητα Ν. Αγχιάλου, που εγκρίνει την εισήγηση «εκτός από τις εγκαταστάσεις προσωρινής υποδοχής φιλοξενίας μεταναστών προσφύγων και ευάλωτων ομάδων μέχρι 300 ατόμων που αντιστοιχίζεται με τη γενική κατοικία (άρθρο 3) σε επτά (7) της εισήγησης του ΤμήματοςΠολεοδομικού  Σχεδιασμού
https://www.taxydromos.gr/m/m_article.php?id=345584
hellenicsunrise2.blogspot

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
  1. ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ, ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ.
    Με την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής επιβεβαιώθηκαν οι τραγικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό που υπάρχουν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και στο Νοσοκομείο του Ρίου.
    Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 45ετών έχασε την ζωή της κατά την μεταφορά της στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μετά από μερική ρήξη κοιλιακής αορτής, επεισόδιο που υπέστη το Σάββατο το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία.
    Η άτυχη 45χρονη βρισκόταν στην περιοχή προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Φιλοσοφικού Συνεδρίου που πραγματοποιείτο στην πόλη της Ολυμπίας.
    Το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ βρισκόταν στον κεντρικό δρόμο της πόλης, έχασε τις αισθήσεις .
    Άμεση ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων οι οποίοι έτρεξαν προς βοήθεια της, ενώ στο σημείο κλήθηκε και ο εφημερεύον ιατρός του κέντρου υγείας της Ολυμπίας.
    Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο το οποίο όμως άργησε χαρακτηριστικά να έρθει, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων αλλά και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ολυμπίας Νίκου Ζαρόκωστα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο περιστατικό, έφτασε στο σημείο μετά από 45 περίπου λεπτά. Χρόνος πολύτιμος ίσως, ο οποίος πήγε χαμένος.
    Η μη λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, επέβαλλε την μεταφορά της στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την αντιμετώπιση του περιστατικού με χειρουργική επέμβαση.
    Δυστυχώς όμως η 45χρονη λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της δεν άντεξε και κατά την μεταφορά της υπέκυψε.
    Βρέθηκε σε λάθος τόπο, την λάθος στιγμή
    Όσο και να θέλουμε σε αυτή την περιοχή να μιλάμε για ανάπτυξη και για τουρισμό αυτά τα τραγικά περιστατικά έρχονται να μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα που βιώνουμε.
    Μια πόλη όπως η Αρχαία Ολυμπία που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στερείται των βασικών ιατρικών υποδομών, οι οποίες πολλές φορές δυστυχώς αποβαίνουν μοιραίες για ανθρώπινες ζωές.
    Δυστυχώς το λάθος της 45χρονης Καθηγήτριας Πανεπιστημίου ήταν ότι βρέθηκε στην περιοχή μας, σε μία περιοχή που εν έτη 2019 στερείται των αναγκαίων ιατρικών δομών.
    Πηγή: patrisnews.com
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η 52ΧΡΟΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΧΑΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ.
      Η τραγωδία που συνέβη στην Ηλεία με τον αιφνιδιαστικό θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα του συστήματος υγείας.
      Το τραγικό περιστατικό με την 52χρονη, η οποία υπέστη καρδιακό στην Ηλεία και πέθανε στη διαδρομή για το νοσοκομείο Ιωαννίνων, φέρνει στην επιφάνεια την «ωμή» πραγματικότητα για την κατάσταση των καρδιοχειρουργικών κλινικών στο Ρίο (από το 2017) και στο Ηράκλειο (από το 2010), οι οποίες δεν εξυπηρετούν έκτακτα περιστατικά.
      Ως συνέπεια, τα περιστατικά από το Ηράκλειο Κρήτης πηγαίνουν με αεροδιακομιδές στα νοσοκομεία της Αττικής, τα δε περιστατικά της Δυτικής Ελλάδας διακομίζονται στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.
      Η άτυχη γυναίκα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια περιπάτου στο κέντρο της Ολυμπίας, στις 14:10 το μεσημέρι του Σαββάτου. Στις 14:29 την παρέλαβε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου. Εκεί, οι γιατροί διέγνωσαν κολποκοιλιακό διαχωρισμό, μια οξύτατη καρδιακή πάθηση, η οποία θεωρείται ακόμα σοβαρότατο επεισόδιο από αυτό που υπέστη την περασμένη εβδομάδα ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος.
      Περίπου στις 18:30 το απόγευμα το ασθενοφόρο ξεκίνησε από τον Πύργο, όμως λίγο έξω από την Άρτα η κατάσταση της γυναίκας επιδεινώθηκε δραματικά. Η γιατρός που συνόδευε την ασθενή μαζί με τους διασώστες, σταμάτησαν και έκαναν απέλπιδες προσπάθειες, για να την διατηρήσουν στη ζωή. Όμως, η κατάστασή της ήταν πολύ βαριά και η γυναίκα κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο.
      Τελικά η 52χρονη, η οποία ήταν σύζυγος του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννη Μουρμούρα, μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Άρτας, όπου εκεί διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός της.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ ΘΑ ΣΩΖΟΤΑΝ…
      Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 o κ. Στέλιος Τσόχατζης, αντιπρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, εδώ και δύο χρόνια το καρδιοχειρουργικό τμήμα της θωρακοχειρουργικής κλινικής είναι κλειστό λόγω έλλειψης γιατρών. Μάλιστα, έγινε προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα με πρόσληψη…. συμβασιούχου καρδιοχειρουργού.
      Οπως επισήμανε μάλιστα, κανένα από τα νοσοκομεία της Αχαΐας δεν έχει καρδιοχειρουργό, με συνέπεια η διακομιδή των καρδιοχειρουργικών περιστατικών όχι μόνο από την Αχαΐα, αλλά από όλη τη Δυτική Ελλάδα (αφού κυρίως στο Πανεπιστημιακό του Ρίου διακομίζονται αρχικά όλα τα σοβαρά περιστατικά από τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου) να αποτελεί μονόδρομο να παραπέμπονται είτε στο Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων είτε στα νοσοκομεία της Αθήνας.
      Ειδικότερα, ο κ. Τσόχατζης είπε στον ΘΕΜΑ 104,6:
      «Η θωρακοχειρουργική δουλεύει ανελλιπώς. Το τμήμα της καρδιοχειρουργικής δεν δουλεύει από το 2017 λόγω έλλειψης καρδιοχειρουργών. Εχει γίνει η προσπάθεια να καλυφθεί το τμήμα με επικουρικούς γιατρούς το 2018, με συμβασιούχους γιατρούς δηλαδή, όπου πολύ δύσκολα κάποιος συνάδελφος με σύμβαση θα έρθει να καλύψει μια τέτοια θέση ευθύνης για όλη την περιοχή. Και δυστυχώς είμαστε σε μια θέση αυτή τη στιγμή όλα τα περιστατικά τα καρδιοχειρουργικά που χρειάζονται πολλές φορές και άμεσα αντιμετώπιση στο χειρουργείο να χρειάζεται να διακομίζονται είτε στα Γιάννενα είτε στην Αθήνα».
      «Ο νομός Αχαΐας έχει τρία νοσοκομεία. Θωρακοχειρουργική κλινική υπάρχει μόνο στο πανεπιστημιακό του Ρίου και καρδιοχειρουργική πουθενά. Είναι ένα σύνθετο πρόβλήμα. Υπάρχει κατεύθυνση διορισμού ενός καρδιοχειρουργού που είναι σε διαδικασία κρίσεων. Αλλά δεν είναι μόνο ο ένας γιατρός που θα λύσει το πρόβλημα. Πρέπει να είναι συνολική η αντιμετώπιση, μιλάμε για καρδιοχειρουργική μονάδα. Δεν μπορεί ένας γιατρός μόνο να καλύψει το κενό. Μιλάμε για όλη τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου. Και το πρόβλημα είναι για τους ασθενείς σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, που δεν είναι καλυμμένοι. Εδώ και τρία χρόνια πιέζουμε χωρίς αποτέλεσμα».
      Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας εκπονεί (πάλι;) κεντρικό σχεδιασμό για την κάλυψη των κενών σε όλη τη χώρα, δίνοντας προτεραιότητα στις ΜΕΘ (εντατικές), στα ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) και στις ειδικότητες που παρατηρούνται οι μεγάλες ελλείψεις.
      Στόχος είναι οι 2.500 προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, να διοχετευθούν εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Δένδιας: «Η νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ μας θωρακίζει» - Πώς ακριβώς; Απάντησε ο Πομπέο...
    Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του απόψε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε για Την μεγάλη σημασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement - MDCΑ) με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.
    Μία Συμφωνία που «θωρακίζει τη χώρα μας, θωρακίζει τα συμφέροντά μας, αυξάνει το αμερικανικό αμυντικό αποτύπωμα στην περιοχή μας», όπως είπε, εξηγώντας ότι αυτή η τροποποίηση της αμυντικής συμφωνίας του '90 , είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μηνών.
    Βέβαια δεν εξήγησε πως ακριβώς μας «θωρακίζει» αφού οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να συνδέσουν τη νέα αμυντική συμφωνία με κάποιου είδους δέσμευση προστασίας της χώρας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πομπέο για «θερμό» επεισόδιο: «Ανησυχώ για λανθασμένη κρίση από πλευράς Κύπρου, Τουρκίας ή... Ελλάδας»!
    Για τις γεωτρήσεις: «Να βρούμε μια οικονομική έκβαση που θα είχε το σωστό αποτέλεσμα».
    "Πάντα ανησυχώ για το ενδεχόμενο ενός «θερμού» επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας" είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
    Ερωτηθείς αν ανησυχεί για κάποιο περιστατικό στην περιοχή, λόγω των παραβιάσεων των τουρκικών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο και των παράνομων δραστηριοτήτων γεώτρησης της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών απάντησε:
    «Πάντα ανησυχώ όταν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει κάποιο λάθος ή ένας λανθασμένος υπολογισμός από οποιαδήποτε πλευρά, είτε πρόκειται για λανθασμένη κρίση από πλευράς Κύπρου, Τουρκίας, Ελλάδας, ή οποιαδήποτε χώρας.
    Κανείς δεν θέλει να επιτρέψει τέτοια λάθη και παρεξηγήσεις να οδηγήσουν σε κλιμάκωση. Γι' αυτό όσον αφορά τη γεώτρηση των Τούρκων σε εκείνα τα μέρη, είπαμε ότι δεν γίνεται να καταφύγουμε στον Στρατό για να επιλυθεί αυτό».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κούλης παραδίδει τη χώρα αμαχητί: Επιπλέον περικοπές 50 εκατ. ευρώ στην Άμυνα- Ούτε σφαίρες δεν θα έχουμε. PRONEWS.
    Ο Κούλης τα διαθέτει όλα στους λαθρομετανάστες.
    Σύμφωνα με παραπολιτικό κυριακάτικης εφημερίδας , επιπλέον περικοπές 50 εκατομμυρίων ευρώ ζήτησε ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θόδωρος Σκυλακάκης.
    Το αίτημα νέων περικοπών στον λειτουργικό προϋπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων , δείχνει ότι κάποιοι είναι ακόμη και μετά από τη δεκαετή κρίση εκτός τόπου και χρόνου. Με την τωρινή κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων, επιπλέον περικοπές θα μειώσουν εντελώς το αξιόμαχο.
    Την στιγμή που η Τουρκία εξοπλίζεται και κλιμακώνει συνεχώς σε Αιγαίο και Κύπρο, εμείς δεν θα έχουμε ούτε...σφαίρες.
    Εκτός αν ξέρουν κάτι παραπάνω που εμείς αγνοούμε...
    Δεν έχουν ενημερωθεί για τις επιπτώσεις των αλόγιστων περικοπών; Δεν γνωρίζουν ποσοστά διαθεσιμοτήτων κι άλλων στατιστικών στοιχείων που αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα που οι ίδιοι επέβαλλαν στις Ένοπλες Δυνάμεις;
    Δεν τους έχουν πει για τις τεράστιες ανάγκες σε προμήθεια ανταλλακτικών και συντήρηση κρίσιμων οπλικών συστημάτων; Δεν έχουν ακούσει κανέναν από τους πολλούς ανώτατους στρατιωτικούς που λένε ότι πλέον πρέπει να αρχίσει συζήτηση για την σταδιακή και λογική αύξηση των αμυντικών δαπανών;
    Θα προσθέσουμε μόνο ότι κάνει εντύπωση που ο συγκεκριμένος υφυπουργός, ο κ. Σκυλακάκης φέρεται να έχει θέσει ζήτημα κι άλλων περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί έχει εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για τις γαλλικές φρεγάτες που η κυβέρνηση λέει ότι θέλει να προμηθευτούμε για τον Στόλο μας…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΟΙ ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ, ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΜΥΡΩΔΑΤΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

    11 είναι τα υποψήφια κενά ή ανενεργά στρατόπεδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, εκ των οποίων τα δύο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να μετατραπούν σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα προκειμένου να μεταφέρονται εκεί όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο, ή η αίτησή τους απορρίπτεται.
    Τα τελευταία χρόνια λειτουργούν στην Ελλάδα οκτώ κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, σε Ταύρο (Πέτρου Ράλλη-Διεύθυνση Αλλοδαπών), Αμυγδαλέζα, Κόρινθο, Παρανέστι Δράμας, Ξάνθη, Φυλάκιο Ορεστιάδας, Μόρια Λέσβου και Κω. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη στείλει έγγραφο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να προτείνει στρατόπεδα εγκαταλελειμμένα ή άλλους στρατιωτικούς χώρους ούτως ώστε να τους μετατρέψει σε κλειστούς χώρους για να κρατούνται οι μετανάστες που αναμένεται να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.
    Τα υποψήφια στρατόπεδα τα οποία ενδέχεται να «ενεργοποιηθούν» εφόσον αρχίζουν να «γεμίζουν» τα ήδη υπάρχοντα είναι τα εξής:
    •Πυροβολικού – Θήβα
    • Μηχανικού – Ναύπλιο
    • 9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα
    • 547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο
    • 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι
    • 1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – Τρίπολη
    • Υγειονομικού – Αρτα
    • Εφοδιασμού – Μεταφορών – Σπάρτη
    • 586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά
    • Υλικού Πολέμου – Λαμία
    • Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη
    Από αυτά τις περισσότερες πιθανότητες για να ανοίξουν άμεσα συγκεντρώνουν τα στρατόπεδα της Σπάρτης και του Ναυπλίου, εφόσον γεμίσουν τα οκτώ υπάρχοντα προαναχωρησιακά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.
    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αν κριθεί απαραίτητο θα μετατραπούν και άλλα στρατόπεδα σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και αυτό θα γίνεται σταδιακά στην περίπτωση που παρατηρείται υπερπληθυσμός στα υφιστάμενα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΚΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ. ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ:

    «Χαίρομαι όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω μια κοινωνία να μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική». Αυτή ήταν η νέα απίστευτη αθλιότητα που τόλμησε να ξεστομήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, από το εξωνημένο ανθελληνικό κοινοβούλιο».
    «Καὶ βεβαίως οἱ πρόσφυγες οἱ ὁποῖοι τελικὰ θὰ ἐπιλέξουν νὰ κάνουν τὴν χώρα μας τὴ δευτέρα πατρίδα, τὰ παιδιά τους πρέπει νὰ αἰσθάνονται καὶ θὰ αἰσθάνονται Ἕλληνες. Αὐτὸ εἶναι τὸ σωστό. Καὶ θὰ πᾶν σὲ ἑλληνικὸ σχολεῖο καὶ ἐὰν εἶναι ἄριστοι μαθητές, νὰ σηκώσουν τὴν Ἑλληνικὴ σημαία. Αὐτὸ εἶναι τὸ σωστὸ».
    Οι προϋποθέσεις για να ἐγκριθεί τὸ αἴτημα πολιτογραφήσεως μεταναστῶν-προσφύγων στὴν εὐρωπαϊκὴ Αὐστρία: (από τον Στοϊλόπουλο Βασίλη)
    • Ἀποδεδειγμένα ἐπαρκῆ γνώση τῆς γερμανικῆς γλώσσης,
    • δεκαετῆ παραμονὴ στὴν Αὐστρία,
    • δὲν ἐκκρεμεῖ δίωξις ἐναντίον τοῦ ὑποψήφιου,
    • μὴ καταδίκη γιὰ ποινὴ τριῶν μηνῶν καὶ μεγαλυτέρα στὴν Αὐστρία ἢ στὸ ἐξωτερικό,
    • ὁ ὑποψήφιος μπορεῖ (ἀποδεδειγμένα) νὰ αὐτοσυντηρηθῇ, ἐκτὸς ἐὰν ἀδυνατῇ λόγῳ ἀντικειμενικῶν δυσκολιῶν (π.χ. ἰατρικοὶ λόγοι),
    • δὲν ἔχει ἀνακληθῆ ἡ ἄδεια παραμονῆς καὶ δὲν ἐκκρεμεῖ διαδικασία ἄρσεώς της,
    • μὲ βάση τὴν συμπεριφορά του ἔχει θετικὴ στάση ἀπέναντι στὴν Αὐστρία,
    • δὲν ἀπειλεῖ τὴν δημοσία τάξη καὶ ἀσφάλεια καὶ τὰ συμφέροντα τῆς χώρας,
    • δὲν διατηρεῖ σχέσεις μὲ ξένα κράτη ποὺ θὰ ἔβλαπταν τὴν Αὐστρία,
    • κάνει ὅ,τι εἶναι δυνατὸν γιὰ νὰ ἀποποιηθῇ τὴν προηγουμέη ἰθαγένειά του,
    • γενικὴ συμπεριφορὰ τοῦ ὑποψηφίου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O γιος του Ντογιάκου μετακλητός στο γραφείο Καραμανλή. Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    Συνεχίζονται οι προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πριν λίγες μέρες τοποθετήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο γιος του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.
    Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ (αρ. φύλλου 810) «με την 71008/25-09-2019 απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, προσλαμβάνεται ο δικηγόρος Ευάγγελος Ντογιάκος του Ισιδώρου, σε θέση μετακλητού συνεργάτη, στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή»
    Η οικογένεια Ντογιάκου διαθέτει όπως φαίνεται άριστες σχέσεις με την οικογένεια Καραμανλή. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ήταν ο κουμπάρος της κόρης του κ. Ντογιάκου στο γάμο της με το δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου.
    Υπενθυμίζεται ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες που είχε κάνει το 2014 ο τότε βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης ως ο «Παναθηναϊκάκιας» σε ηχητικού που είχε κυκλοφορήσει με πρωταγωνιστή έναν άνδρα που η φωνή του έμοιαζε με αυτή του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες Κασιδιάρη ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, φέρεται να έπαιρνε εντολή από τον Σαμαρά να προφυλακίσει τους χρυσαυγίτες Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τετρακισχίλιοι ἄγνωστον στρατιώτην παραπέμπουσιν
    3 Ὀκτωβρίου 2019

    Δεῖ τήμερον περὶ τῆς ὠφελείας διαλέγεσθαι ἣν ἐνίοτε οἱ ἄνθρωποι ἀπροσδοκήτως ἄλλοις ἀνθρώποις παρέχουσι καίπερ ἀγνώστοις σφῖν οὖσιν.

    ὁ Ἐδουάρδος Πέαρσων Ἀμερικανὸς πολίτης ἦν ὃς ἔνια ἔτη ἐστρατεύσατο, συγγενεῖς δὲ οὐκέτι αὐτῷ ἦσαν, πάντες γὰρ νεώτεροι ὄντες αὐτου ἤδη ἀπέθανον. τούτου τοῦ στρατιώτου νεωστὶ ἀποθανόντος (ἤδη ὀγδοήκοντα ἔτη γεγονότος), ὁ τοῦ κοιμητηρίου ἄρχων τοῦ ἐν τῇ Σαρασότᾳ (Φλορίδα), ἐκεῖ γὰρ ἔδει αὐτὸν θάψαι οὗ πολλοὶ στρατιῶται κεῖνται, τὰ ἐντάφια παρεσκεύαζεν, ἔδοξε δὲ αὐτῷ οὐδένα ἄνθρωπον τοῖς ἐνταφίοις παρέσεσθαι νομίζοντι ἄγγελμα ἐν τῇ τοῦ κοιμητηρίου ἠλεκτρονικῇ σελίδι εἰσθεῖναι ὃ ταχέως πολλοὶ ἄλλοι εἰς τὰ οὕτω καλουμένα “δμόσια δίκτυα“ ἔπεμψαν· ἐν δὲ τῷ ἀγγέλματι ἔγραψεν “οὗτος ὁ ἀπεστρατευμένος συγγενεῖς οὐκ ἔχει, πάντας δὲ μετ' εὐνοίας δεξόμεθα“.

    τί δὲ ἐγένετο; τοῦ ἀγγέλματος ταχέως διὰ τῶν δικτύων διαπορευθέντος, τετρακισχίλιοι ἄνθρωποι οἳ οὔποτε τὸν Ε. Π. οὔτε ἔγνωσαν οὔτε εἶδον εἰς τὰ ἐντάφια ἦλθον, οὑ μόνων τῶν πέλας οἰκούντων ἀλλὰ καὶ ἔνιοι οὓς ἔδει δύο ὥρας ἐλαύνειν ἵνα τὸν Ε. Π. παραπέμποιεν· παραδείγματος δὲ ἕνεκα, ὁ Δάβιδ Σιέπερδ, στρατιώτης τις, εἶπε τοῖς δημοσιογράφοις “καὶ ἐγὼ ἀπεστρατευμένος εἰμί, οὐδένα δὲ ἀπολείπομεν· οὗτος δὲ (ὁ Ε.Π.) συγγενεῖς οὐ μὲν ἔχει, ἀληθῶς δὲ ἔχει.“

    AKROPOLIS WORLD NEWS - Τὰ νέα ἑλληνιστὶ γεγραμμένα

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΑΓΚΥΡΑ ΘΕΤΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΩ. ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ.
    Στο στόχαστρο της Άγκυρας μπαίνει Ρόδος και Κως, καθώς η Άγκυρα θεωρεί πως υπάρχει δήθεν… τουρκική μειονότητα.

    Η τελευταία άψογα σχεδιασμένη τουρκική κίνηση δημιουργίας μειονοτικού θέματος στα Δωδεκάνησα θα υλοποιηθεί στην Σμύρνη στις 10 Οκτωβρίου σε «συνέδριο», παρουσία πλήθους Τούρκων επιστημόνων ως ομιλητών.

    Το Διεθνές Συμπόσιο για τους «Τούρκους¨ σε Ρόδο και Κω, θα πραγματοποιηθεί από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσου (ROISDER) στις 10-11 Οκτωβρίου 2019 με την υποστήριξη του πανεπιστημίου Yaşar.

    Ο κύριος ομιλητής θα είναι ο Δρ Mustafa Kaymakçı Πρόεδρος της ROİSDER, ο αντιπρόεδρος της γνωστής ανθελληνικής οργάνωσης FUEN Gösta Toft, ο δήμαρχος της Karşıyaka Cemil Tuğay Karşıyaka, ο Καθηγητής Δρ. Mustafa İduğ (Δήμαρχος στο Μπουρνόβα και ο Δρ. M. Cemali του Πανεπιστημίου της Σμύρνης αλλά και εκπρόσωποι από τις κοινότητες των Τούρκων σε Ρόδο και Κω από την Ελλάδα και πολλοί άλλοι.

    Τι ετοιμάζει να μας ζητήσει η Άγκυρα για τους «Τούρκους» σε Ρόδο και Κω μέσω του συνεδρίου που έχει ουσιαστικά την αιγίδα της τουρκικής κυβέρνησης;


    Α. Τα προβλήματα της ιθαγένειας, (ζητούν τουρκική ιθαγένεια για τους μουσουλμάνους των νησιών αυτών μιας και δεν τους επηρεάζει η συνθήκη της Λωζάννης).

    Β. Της εκπαίδευσης στην τουρκική γλώσσα, (ζητούν τουρκόγλωσσα σχολεία για τα παιδιά τους εφόσον αναγνωριστούν ως τουρκική μειονότητα)

    Γ. Το πρόβλημα της θρησκείας και της λατρείας (θέλουν Τζαμιά)


    Δ. Το πρόβλημα της οργάνωσης και το πρόβλημα της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς των Οθωμανών Τούρκων, (οθωμανικά μνημεία)

    Ε. Το πρόβλημα του μίσους και της… καταπίεσης του ελληνικού κράτους

    ΣΤ. Το πρόβλημα των τουρκο-μουσουλμανικών ιδρυμάτων και των Βακουφίων

    «Ο κύριος σκοπός του συμποσίου είναι η ευαισθητοποίηση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τα οθωμανικά-τουρκικά αρχιτεκτονικά έργα, τα οποία παρέμειναν στα νησιά της Δωδεκανήσου, τις πωλήσεις και τους πλειστηριασμούς τουρκο-μουσουλμανικών ιδρυμάτων στη Ρόδο και την Κω», γράφει ο τουρκικός τύπος, σε μια προσπάθεια να εγερθεί θέμα και να πιεστεί η ελληνική κυβέρνηση από την Άγκυρα.

    Το συμπόσιο θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου του Yaşar (Kazımdirik, Üniversite Cd. No: 31, 35100 Μπουρνόβα/Σμύρνη και θα είναι ανοικτή στο κοινό.

    Το κύριο σχέδιο μετά την προσπάθεια αναγνώριση «τουρκικής μειονότητας» σε Ρόδο και Κω είναι ακόμα πιο επικίνδυνο και αφορά την επιστροφή «περιουσιών» στα νησιά αυτά.

    Δεν πρόκειται για κάτι απλό, αλλά για ένα τρομερό μηχανισμό διεκδίκησης «περιουσιών» Τούρκων που ζούσαν σε περιοχές όπως τα Δωδεκάνησα, τα οποία έως το 1948 ανήκαν στην Ιταλία.

    Πρόκειται για νέο κεφάλαιο στο σκοτεινό σχέδιο Ερντογάν για τα 18 νησιά που διεκδικεί η Τουρκία.

    Στην ουσία οι μουσουλμάνοι που ζουν σε αυτά τα νησιά, είναι Έλληνες πολίτες, αλλά με την συνδρομή της τουρκικής κυβέρνησης, απαιτούν να εφαρμόζεται ο τουρκικός νόμος επί ελληνικού εδάφους, σε μια χώρα μέλος της ΕΕ, ενώ θέλουν να μην συμμετέχουν στην εφαρμογή των φορολογικών νόμων που ισχύουν για όλους τους Έλληνες πολίτες.

    Κύρια προσπάθεια της Άγκυρας είναι να εγείρει θέμα μειονότητας στα Δωδεκάνησα για να το ανταλλάξει πιθανόν με κάτι άλλο στην συνέχεια έχοντας πάντα κατά νου το Καστελόριζο.

    https://www.pentapostagma.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθηγητής Κ.Γρίβας: «Συνθήκες μειωμένης κυριαρχίας στα νησιά μας επιδιώκει με το μεταναστευτικό η Τουρκία». Και ο Κούλης, και ο προδότης, και ο Σόρος, βεβαίως.

      Ο αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλά στο Militaire.gr, για τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει το θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Όχι απλά ως εργαλείο, αλλά ως κανονικό όπλο…
      Ο κ.Γρίβας κάνει λόγο για προσπάθεια διαμόρφωσης συνθηκών “μειωμένη κυριαρχίας” σε νησιά του Αιγαίου. Προσπάθεια η οποία γίνεται όπως λέει και με τις ανεξέλεγκτες ροές προσφύγων και μεταναστών στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου.
      Μιλά για την κοντόφθαλμη Ευρώπη αλλά και για τους Αμερικανούς από τους οποίους πολλοί αναμένουν πολλά στην Αθήνα. Μάλλον μάταια.
      Εξηγεί το παιχνίδι που παίζει ο Ερντογάν “σ΄ έναν πολυπολικό κόσμο”, τον οποίο φαίνεται ότι η ελληνική διπλωματία δεν έχει ακόμη αντιληφθεί. Ίσως γι΄ αυτό παρουσιάζει ακόμη σημάδια έντονου “ραγιαδισμού”.
      Ο αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής της ΣΣΕ, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα ζητήματα ενισχύοντας την εθνοκεντρική διάσταση της εξωτερικής της πολιτικής.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή

  10. Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ σε συνεργασία με την Υ.Α. και το ΕΣΠ οργάνωσαν εκδήλωση στην Αθήνα για την ένταξη των μεταναστών…στην Ελλάδα.
    Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων που χτίζουν μια νέα ζωή στην Ελλάδα, η ένταξή τους αποτελεί ταυτόχρονα ευκαιρία αλλά και πρόκληση. Καλώντας διάφορους φορείς να κάνουν ένα βήμα μαζί με τους πρόσφυγες (#StepWithRefugees) στους τομείς της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, η Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) οργάνωσαν στις 19 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα μια εκδήλωση σχετικά με την ένταξη.

    Μέσα από εμπνευσμένες ομιλίες, παράλληλες συζητήσεις και σύντομες συνεντεύξεις, η εκδήλωση αποτέλεσε μια πλατφόρμα όπου εταιρείες, φορείς λήψης αποφάσεων, ΜΚΟ και πρόσφυγες είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες και καλές πρακτικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Η κα Stella Ronner-Grubačić, Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Ελλάδα, άνοιξε την εκδήλωση τονίζοντας την ανάγκη να επικεντρωθούμε στις ευκαιρίες που παρέχει η μετανάστευση σε κάθε οικονομία και κοινωνία. «Είμαι πεπεισμένη ότι και η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί από το διαφορετικό υπόβαθρο και τις εμπειρίες των προσφύγων: η διαφορετικότητα ενισχύει την καινοτομία, η οποία με τη σειρά της μπορεί να βοηθήσει την ελληνική οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική».

    Ο κ. Philippe Leclerc, Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, τόνισε τη σημασία που έχουν οι συλλογικές προσπάθειες στην προώθηση της ένταξης. «Η λήψη μέτρων ένταξης θα έπρεπε να αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο της προσφυγικής ανταπόκρισης, ώστε οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες να μπορούν να γίνουν αυτάρκεις και ανεξάρτητοι το συντομότερο δυνατόν. Είμαι βέβαιος ότι με τις απαραίτητες προσπάθειες από τις τοπικές και τις κεντρικές αρχές, τον ιδιωτικό τομέα και τους ίδιους τους πρόσφυγες, θα μπορέσει η κοινωνική και επαγγελματική ένταξη να αναπτυχθεί περαιτέρω σε όλη την Ελλάδα».

    Ο κ. Μάρκος Καραβίας, Διευθυντής της Υπηρεσίας Ασύλου, χαιρέτισε την πρωτοβουλία που έφερε κοντά διαφορετικούς φορείς, ώστε να δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ τους με στόχο την προώθηση της ένταξης των προσφύγων.

    Ο κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΣΠ, έκανε μια εισαγωγή στα πολύπλευρα ζητήματα που θέτει η ένταξη. Η κα Nazha Rustom, Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της τράπεζας ABN AMRO, μοιράστηκε τη συγκινητική ιστορία που την οδήγησε στο να εκπροσωπεί την ABN AMRO, αποδεικνύοντας ότι μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι μια ίση ευκαιρία. Ο κ. Mahmoud Taala, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Reem στη Λέσβο, περιέγραψε τις προκλήσεις που αντιμετώπισε αλλά και τη στήριξη που ένιωσε από τους ανθρώπους στην Ελλάδα στην προσπάθειά του να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Η κα Κατερίνα Καρνιαδάκη, Αντιπρόεδρος της Triton Act, άγγιξε το θέμα εκ μέρους των ιδιοκτητών της εταιρίας και μίλησε για τη στρατηγική απόφασή τους να στηρίξουν την ένταξη με τρόπο ενεργό. Μια πολύ συγκινητική στιγμή ήταν όταν η Asma Alheder από το Δίκτυο Μεταναστριών Μέλισσα διάβασε ένα από τα ποιήματά της για την πατρίδα της τη Συρία.
    Τέλος, υπήρξαν κάποιες συνεδρίες με σύντομες συνεντεύξεις ανάμεσα σε επιχειρήσεις όπως οι ABN AMRO, Unilever, Barilla, ΑΒ Βασιλόπουλος, Triton Act, Marinis Warehouses Co και σε 25 πρόσφυγες με άμεσο ενδιαφέρον απασχόλησης. Στις συνεδρίες αυτές, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να αξιολογήσουν τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να διερευνήσουν τα αναγκαία πρώτα βήματα για την κάλυψη υπαρχουσών θέσεων εργασίας.

    Η πρέσβειρα, με αφορμή τη διάδραση μεταξύ των πολλών συμμετεχόντων, δήλωσε: «Δεν μπορώ παρά να τονίσω πάλι πόσο αναγκαία είναι η συμμετοχή όλων των εταίρων, ώστε να μπορούν να έχουν οι πρόσφυγες μια ευκαιρία στην αγορά εργασίας. Είμαι σίγουρη ότι εάν το κάνουμε σωστά, μπορούμε όλοι να επωφεληθούμε από αυτό. Χαίρομαι που σήμερα κάναμε ένα βήμα όλοι μαζί προς τη σωστή κατεύθυνση.»

    Ζ.Π.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κούλης αφού βρήκε διαμερίσματα στους λαθρομετανάστες τώρα τους βρίσκει και δουλειά: Σεμινάρια επιχειρηματικότητας σε άνεργους μετανάστες!
      Με τον Έλληνα θα ασχοληθεί κανείς;

      Σεμινάρια «μάρκετινγκ» και «επιχειρηματικότητας» σε άνεργους μετανάστες (καθώς οι αλλοδαποί έρχονται πρώτοι) ξεκινά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την ένταξή τους στην… πολλά υποσχόμενη αγορά εργασίας της Ελλάδας.
      Μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος του υπουργείου για τη μίσθωση ξενοδοχείων και κατοικιών σε όλη την ελληνική επικράτεια (η γνωστή ενδοχώρα) , προκειμένου να εγκαταστήσει μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου, έρχονται τώρα και τα προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσής τους σε επαγγελματικές δεξιότητες.
      Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής & Ασύλου, Πάτροκλος Γεωργιάδης, απηύθυνε πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το… «πιλοτικό» έργο, με τον βαρύγδουπο τίτλο:
      «Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος κατάρτισης και εκπαίδευσης μεταναστών και προσφύγων, σε επαγγελματικές δεξιότητες».
      Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.), διεθνείς οργανισμούς, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, καθώς και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα να καταθέσουν προτάσεις δράσεων εντός 20 ημερών, προκειμένου να ενταχθούν σε χρηματοδότηση.
      Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, “η δράση αφορά στην εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης, ανταλλαγής και αναβάθμισης δεξιοτήτων και πρόσβασης σε εργασιακά περιβάλλοντα για άνεργους πρόσφυγες και μετανάστες”.
      Το πεδίο εκπαίδευσης και κατάρτισης εστιάζεται σε δυναμικούς τομείς εργασίας με έμφαση την επιχειρηματικότητα, το μάρκετινγκ και τις νέες τεχνολογίες.
      “Η δράση επικεντρώνεται σε επαγγελματικές ειδικότητες που εμφανίζουν αυξητική τάση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, περιλαμβάνοντας πλέγμα δράσεων, όπως σεμινάρια για την απασχολησιμότητα τα οποία εστιάζουν στην επιχειρηματικότητα, στην δικτύωση, το μάρκετινγκ, την εκπαίδευση σε επιγραμμικές πλατφόρμες και κοινωνικά δίκτυα, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση μέσω πρακτικής άσκησης καθώς και προγράμματα συνεργασίας”.
      Η συνολική διάρκεια του προγράμματος υπολογίζεται σε 12 μήνες, με στόχο “να βοηθήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να αποκτήσουν τεχνικές δεξιότητες τις οποίες θα μπορούν να αξιοποιήσουν προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Οι ωφελούμενοι ανήκουν στην πληθυσμιακή κατηγορία των ανέργων προσφύγων και μεταναστών”. Ειδικότερα, μέσα από τη δράση αυτή επιδιώκεται “η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των ανέργων προσφύγων και μεταναστών μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτηση τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα καθώς και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της συγκεκριμένης ευάλωτης ομάδας”.
      Το πρόγραμμα, όπως υπογραμμίζεται, είναι απαραίτητο να διενεργείται στην χώρα μας και περιλαμβάνει τέσσερα σκέλη:
      1. Ενέργειες επαγγελματικής κατάρτισης σε τεχνικές δεξιότητες που εμφανίζουν αυξητική τάση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας
      2. Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.
      3. Σεμινάρια/Εργαστήρια για την απασχολησιμότητα τα οποία εστιάζουν στην επιχειρηματικότητα, στην δικτύωση, το μάρκετινγκ, την εκπαίδευση σε επιγραμμικές πλατφόρμες και κοινωνικά δίκτυα
      4. Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.
      Τελικά με τον Έλληνα θα ασχοληθεί κανείς ή τους έχουν για φεύγα;
      Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...