ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Ιανουαρίου 2022

ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΙΣΧΥΡOΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗΣ. Οι εμβολιασμένοι με ψεύτικο εμβόλιο περιμένουν τις παρενέργειες και… αυτοδικαιώνονται. Μεγάλη μελέτη του Ιατρικού κέντρου της Βοστόνης Beth Israel Deaconess.

 



Άσκηση ποινικής δίωξης στον πρώην αντιπρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη – Κίμωνα Ευστρατίου για την υπόθεση των ανήλικων αλλοδαπών και των ναρκωτικών. Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚεσ «ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΚΑΤΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.

 


 

ΟΙ ΞΑΦΝΙΚΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ (ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ) ΥΓΙΕΙΣ, ΠΡΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ, ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΤΟΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΩΡΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ;

 

 


ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΒΟΛΙΑ; Το Ινστιτούτο Παστέρ δημιουργεί την πρώτη μονάδα παραγωγής εμβολίων στην Ελλάδα: «να έχουμε τη δυνατότητα επιτέλους στην Ελλάδα να ξεκινήσουμε κλινικές μελέτες. Να φτιάξουμε δηλαδή εμβόλια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε κλινικές δοκιμές, στις φάσεις 1,2,3,».


 

ΙΑΠΩΝΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΣΟΒΙΑ ΑΝΟΣΙΑ. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΘΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑΣ.




 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΕΥΝΑ: «Ο ιός αναπαράγεται στα ανθρώπινα κύτταρα και επιβιώνει για χρόνια στο ανθρώπινο σώμα. Μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα σε ολόκληρο το σώμα και ιδίως την καρδιά και τον εγκέφαλο. Θα έχουμε περιστατικά καρδιακής ανεπάρκειας και άνοιας πρώιμης έναρξης σε ασθενείς που νόσησαν από COVID-19 και είχαν ασυμπτωματική νόσο ή ήπια συμπτώματα κατά την οξεία φάση της COVID-19». ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ Η «ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ» ΚΑΙ ΤΟ «ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ» ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ «ΙΑΤΡΟΙ».

Το  Beth Israel Deaconess Medical Center  της  Βοστώνης   

Το New England Deaconess Hospital ιδρύθηκε το 1896 (από το κίνημα των Methodist Deaconess στη  Γερμανία του 1836),  από μεθοδιστές διακόνισσες για να φροντίζει τους κατοίκους της Βοστώνης.  Η εβραϊκή κοινότητα της Βοστώνης ίδρυσε το Νοσοκομείο Beth Israel το 1916 για να καλύψει τις ανάγκες του αυξανόμενου εβραϊκού μεταναστευτικού πληθυσμού. Τα δύο γειτονικά νοσοκομεία συγχωνεύτηκαν το 1996, συνεχίζοντας τη φροντίδα ασθενών, την εκπαίδευση και την έρευνα και των δύο προκατόχων.


Τουλάχιστον τα δύο τρίτα των κοινών παρενεργειών που νιώθουν όσοι εμβολιάζονται για τον Covid-19, μπορούν εν πολλοίς να εξηγηθούν από το αντίστροφο φαινόμενο του «πλασίμπο» και όχι από το ίδιο το εμβόλιο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Το «πλασίμπο» (placebo) αφορά τη βελτίωση της σωματικής ή ψυχικής υγείας μετά από μια εικονική θεραπεία, όπως χάπι χωρίς δραστική ουσία, ένεση που περιέχει μόνο αλατόνερο κ.α. Το αντίστροφο φαινόμενο είναι το «νοσίμπο» (nocebo), όταν κάποιος νιώθει δυσάρεστες παρενέργειες, όπως ναυτία ή κόπωση, μετά από τη χορήγηση εικονικής θεραπείας, που στην πραγματικότητα δεν περιέχει καμία δραστική ουσία. Το δίδυμο φαινόμενο του πλασίμπο/νοσίμπο αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση της δύναμης που έχουν οι νοητικοί και ψυχικοί παράγοντες στο να επηρεάσουν έναν άνθρωπο.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess της Βοστώνης, με επικεφαλής τη δρα Τζούλια Χάας και τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Τεντ Κάπτσουκ, διευθυντή του Προγράμματος Μελετών του Πλασίμπο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από 12 τυχαιοποιημένες και ελεγχόμενες με πλασίμπο κλινικές μελέτες εμβολίων Covid-19, οι οποίες περιλάμβαναν αναφορές για παρενέργειες που είχαν γίνει από σχεδόν 23.000 ανθρώπους που είχαν εμβολιαστεί κανονικά και άλλους τόσους περίπου που είχαν κάνει εικονικό εμβόλιο.

Μετά την πρώτη δόση, πάνω από ένας στους τρεις (35%) που είχε κάνει ψευδο-εμβόλιο πλασίμπο ανέφερε συστημικές παρενέργειες όπως πυρετό, το 20% πονοκέφαλο, το 17% κόπωση και το 16% πόνο, ερυθρότητα ή πρήξιμο στο σημείο της ένεσης. Συγκριτικά, το 46% όσων είχαν κάνει πραγματικά εμβόλια, ανέφεραν τουλάχιστον μια συστημική παρενέργεια όπως πυρετό, ενώ τα δύο τρίτα κάποιο άλλο τοπικό σύμπτωμα.

Οι ερευνητές θεωρούν δεδομένο ότι ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των παρενεργειών στους εμβολιασμένους οφείλονται στο φαινόμενο πλασίμπο/νοσίμπο και όχι στο ίδιο το εμβόλιο, αν ληφθεί υπόψη πόσο συχνά αναφέρθηκαν οι ίδιες παρενέργειες από τα άτομα που νόμιζαν ότι έχουν κάνει εμβόλιο. Η μελέτη, σύμφωνα με τη Χάας, εκτίμησε ότι το 76% (τα τρία τέταρτα) όλων των παρενεργειών της πρώτης δόσης μεταξύ των εμβολιασμένων πιθανότατα σχετίζονται με το πλασίμπο/νοσίμπο.
Μετά τη δεύτερη δόση, οι συστημικές παρενέργειες στην ομάδα του πλασίμπο ήσαν 32% και οι τοπικές 12%, ενώ στην ομάδα του εμβολίου είχαν αυξηθεί σε 61% και 73% αντίστοιχα. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι οι μισές (το 52%) από αυτές τις παρενέργειες στους εμβολιασμένους με δεύτερη δόση, οφείλονταν στο πλασίμπο/νοσίμπο. 
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τη δεύτερη φορά οι εμβολιασμένοι περίμεναν να έχουν περισσότερες παρενέργειες από την πρώτη δόση και... αυτοδικαιώθηκαν.

Η Χάας επεσήμανε ότι δυστυχώς «οι ανησυχίες για τις παρενέργειες είναι μία από τις αιτίες για τους δισταγμούς απέναντι στον εμβολιασμό». Ο Κάπτσουκ ανέφερε ότι «η Ιατρική βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τα ευρήματα μας μάς οδηγούν στο ότι η πληροφόρηση του κοινού για τις πιθανές επιδράσεις του νοσίμπο μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθούν οι ανησυχίες για τα εμβόλια Covid-19 και να μειωθεί η διστακτικότητα απέναντι 
σε αυτά».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


2 σχόλια:

  1. Ο ειδικός απεσταλμένος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Cοvid-19, Ντέιβιντ Ναμπάρο, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, προειδοποίησε «να μην συγκρίνουμε τη γρίπη με τον κορωνοιό», εξηγώντας ότι η νόσος αυτή εξακολουθεί να είναι κάτι πολύ δυσάρεστο και γεμάτο εκπλήξεις.
    «Η κατάσταση σχετικά με την πανδημία θα είναι δύσκολη τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες», όπως υποστήριξε ο Ναμπάρο σε συνέντευξή του σε βρετανικό δίκτυο.
    Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», oι δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έρχονται λίγα 24ωρα αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι οι συμπολίτες του θα πρέπει να αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τον κορωνοιό όπως τη γρίπη.
    Ο Ντέιβιντ Ναμπάρο, έσπευσε όμως να τονίσει ότι οι συγκρίσεις αυτές είναι ανεύθυνες επειδή υποδηλώνουν ότι ο κορωνοϊός «έχει ξαφνικά αποδυναμωθεί».
    «Ο κορωνοιός μπορεί επίσης να μεταλλαχθεί και να δούμε αρκετές νέες παραλλαγές», δήλωσε ο ίδιος στο βρετανικό δίκτυο «Sky News» και πρόσθεσε:
    «Ειλικρινά λοιπόν, δεν λέμε ότι αυτό πρέπει να θεωρηθεί σαν γρίπη ή σαν οτιδήποτε άλλο – είναι ένας νέος ιός και πρέπει να συνεχίσουμε να τον αντιμετωπίζουμε σαν να είναι γεμάτος εκπλήξεις, σαν κάτι πολύ άσχημο και μάλλον πονηρό».
    Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ κάλεσε επίσης τους ηγέτες να «παραμείνουν συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους» υπογραμμίζοντας ότι «βρισκόμαστε μόνο στα «μισά του δρόμου» της πανδημίας».
    Συγκρίσεις μεταξύ του κορωνοϊού και της γρίπης γίνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς τις τελευταίες ημέρες, η παραλλαγή «Omicron» προκαλεί περίπου τον ίδιο αριθμό θανάτων με μια άσχημη εποχή της γρίπης.
    «Συνεχίζω να αναρωτιέμαι τι γνωρίζουν οι άνθρωποι που κάνουν αυτές τις καταπληκτικές προβλέψεις που δεν γνωρίζουμε εγώ και οι συνάδελφοί μου στον ΠΟΥ», υποστήριξε επίσης ο Ντέιβιντ Ναμπάρο και πρόσθεσε: «Βλέπετε... ο κορωνοιός εξακολουθεί να είναι ένας πολύ, πολύ επικίνδυνος ιός, ειδικά για τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα εμβόλια Covid δεν επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητα.
    Η μελέτη δεν βρήκε καμία σημαντική διαφορά μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων γυναικών.
    Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν προκαλούν στειρότητα ή υπογονιμότητα και γενικότερα δεν επηρεάζουν τη δυνατότητα ενός ζευγαριού να κάνει παιδί ούτε έχουν αρνητική επίπτωση στο αρχικό στάδιο της εγκυμοσύνης, καθώς δεν αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής. Αυτό είναι το συμπέρασμα δύο νέων αμερικανικών επιστημονικών ερευνών που επιβεβαιώνουν ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν έχουν επιπτώσεις στην ικανότητα αναπαραγωγής.
    Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής και του Νοσοκομείου του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, καθώς και του κέντρου αναπαραγωγικής ιατρικής RMA, με επικεφαλής τη δρα Ντέβορα Άρον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Γυναικολογίας και Μαιευτικής «Obstetrics & Gynecology», συνέκριναν τη γονιμότητα και τις αποβολές σε 222 γυναίκες που είχαν προσφύγει στην εξωσωματική γονιμοποίηση και είχαν κάνει δύο δόσεις εμβολίου Pfizer ή Moderna, σε σχέση με 983 γυναίκες που δεν είχαν εμβολιαστεί.
    «Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες μελέτες αναφορικά με τη γονιμότητα σε ασθενείς εμβολιασμένους. Η μελέτη δεν βρήκε καμία σημαντική διαφορά μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων γυναικών, όσον αφορά την ενεργοποίηση των ωοθηκών, την ποιότητα των ωαρίων, την ανάπτυξη του εμβρύου ή την έκβαση της κύησης. Αυτά τα ευρήματά μας πρέπει να καθησυχάσουν όσες προσπαθούν να κάνουν παιδί ή βρίσκονται σε αρχικό στάδιο εγκυμοσύνης», δήλωσε η δρ Άαρον.
    «Θα ανακουφίσει τους ανθρώπους να μάθουν ότι το εμβόλιο Covid-19 δεν επηρεάζει το αναπαραγωγικό δυναμικό τους», τόνισε και ο καθηγητής Γυναικολογίας-Μαιευτικής Άλαν Κόπερμαν.
    Η δεύτερη έρευνα από επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αμέλια Βέσελινκ, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό Επιδημιολογίας «American Journal of Epidemiology», συμπέρανε ότι ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 δεν επηρεάζει τη γονιμότητα ούτε των ανδρών ούτε των γυναικών. Αντίθετα, αν ένας άνδρας μολυνθεί από τον κορωνοϊό, διαπιστώθηκε ότι μπορεί να εμφανίσει παροδική (όχι μόνιμη) μείωση της γονιμότητάς του λόγω της μειωμένης ποιότητας σπέρματος του και άλλων αναπαραγωγικών δυσλειτουργιών, κάτι που όμως είναι δυνατό να αποφευχθεί με τον εμβολιασμό του.
    Η μελέτη, η οποία έγινε σε 2.126 ζευγάρια που προσπαθούσαν να κάνουν παιδί, δεν βρήκε καμία συσχέτιση ανάμεσα στον εμβολιασμό (με εμβόλια Pfizer, Moderna ή Johnson & Johnson) και στη γονιμότητα (την πιθανότητα σύλληψης σε κάθε έμμηνο κύκλο). Η γονιμότητα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων ήταν περίπου η ίδια.
    Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι αφενός η λοίμωξη Covid-19 αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης των εγκύων αφετέρου τα εμβόλια προστατεύουν τις εγκύους, μεταφέρουν αντισώματα στα μωρά τους και δεν αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού ή επιπλοκών, γι' αυτό ενδείκνυται οι έγκυες να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...