ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

23 Ιανουαρίου 2022

Οι άνθρωποι με κατάθλιψη είναι πιο ευάλωτοι στην παραπληροφόρηση και στην αντιεμβολιαστική προπαγάνδα σύμφωνα με έρευνα.

 

 

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΤΡΙΕΘΝΕΣ ΕΒΡΟΥ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΒΓΑΖΕΙ ΦΤΕΡΑ.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΑΛΙ ΝΕΤΖΙΜΠΑ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ...


ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΙΣΧΥΡOΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗΣ. Οι εμβολιασμένοι με ψεύτικο εμβόλιο περιμένουν τις παρενέργειες και… αυτοδικαιώνονται. Μεγάλη μελέτη του Ιατρικού κέντρου της Βοστόνης Beth Israel Deaconess.

 

 

ΤΑ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ (ΑΠΟ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ) ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 2019 1.270.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ (ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ;). ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΕΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ (ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ) ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… ΙΟΥΣ. Δεν υπάρχουν αποτελεσματικά φάρμακα για τους ιούς (λόγω της δομής των ιών), ούτε θα κατασκευαστούν τέτοια φάρμακα στα επόμενα 100 χρόνια. Μόνο με τα εμβόλια γίνεται η προφύλαξη.

 

 


 

 Όσοι νιώθουν κατάθλιψη, είναι πιθανότερο να πιστεύουν στην παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, με συνέπεια να εμφανίζουν μεγαλύτερο δισταγμό ή άρνηση να εμβολιαστούν, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. Η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια Covid-19 θέτει σημαντικά προσκόμματα στις προσπάθειες εμβολιασμού και η κατάθλιψη κάνει τους ανθρώπους πιο ευάλωτους σε αυτή την αντιεμβολιαστική προπαγάνδα.


Μεταξύ άλλων, η νέα έρευνα βρήκε ότι τα επίπεδα κατάθλιψης είναι τουλάχιστον τρεις φορές υψηλότερα σήμερα από ό,τι ήσαν πριν την πανδημία. Με δεδομένο ότι, όπως έχουν δείξει και άλλες έρευνες ανά τον κόσμο, τα ποσοστά κατάθλιψης έχουν αυξηθεί σημαντικά στη διάρκεια της πανδημίας, γίνεται αντιληπτό ότι η κατάθλιψη συνιστά έναν αφανή έως τώρα παράγοντα που δυσκολεύει τις προσπάθειες εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ρόι Πέρλις του Τμήματος Ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», ανέλυσαν στοιχεία για 15.464 ενήλικες με μέση ηλικία 48 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν να αξιολογήσουν ως σωστούς ή ψευδείς μια σειρά από παραπλανητικούς ισχυρισμούς όπως ότι «τα εμβόλια Covid-19 θα αλλάξουν το DNA των ανθρώπων» ή ότι «τα εμβόλια αυτά περιέχουν τσιπάκια που θα παρακολουθούν κρυφά τους ανθρώπους» ή ότι «περιέχουν ιστό από έμβρυα εκτρώσεων» ή ότι «τα εμβόλια προκαλούν υπογονιμότητα, δυσκολεύοντας ένα ζευγάρι να κάνει παιδί». Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την ψυχική υγεία τους και πιθανά συμπτώματα κατάθλιψης.

Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι με μέτρια ή σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης - όπως αδιαφορία για τη ζωή, προβλήματα ύπνου ή συγκέντρωσης, μειωμένη όρεξη για φαγητό ή βουλιμία, χαμηλό αίσθημα αυτοεκτίμησης κ.α. - πιστεύουν σε διπλάσιο ποσοστό (σχεδόν 30%) δηλώσεις παραπληροφόρησης για τα εμβόλια όπως οι παραπάνω, οι οποίες συνήθως διακινούνται στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, σε σχέση με τους ανθρώπους χωρίς κατάθλιψη (15%). Επίσης όσοι πιστεύουν τέτοιους αναληθείς ή εξωφρενικούς ισχυρισμούς, βρέθηκαν ότι έχουν 50% μικρότερη πιθανότητα να εμβολιαστούν.
Η παρουσία κατάθλιψης σχετίζεται με 2,2 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να υιοθετήσει κάποιος την αντιεμβολιαστική παραπληροφόρηση και 2,7 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αρνηθεί κανείς να εμβολιαστεί. Η νέα μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι με κατάθλιψη είναι πιθανότερο να είναι ανεμβολίαστοι και συνεπώς κινδυνεύουν περισσότερο από την Covid-19. Και αυτό βρέθηκε να ισχύει ανεξάρτητα με τις πολιτικές πεποιθήσεις κάποιου, την ηλικία ή το φύλο του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι καταθλιπτικοί έχουν μια γενικότερη ροπή προς την αρνητικότητα, δηλαδή μια τάση να εστιάζουν στις αρνητικές παρά στις θετικές πληροφορίες και όψεις των πραγμάτων, κάτι που ευνοεί την εξάπλωση της παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορονοϊό και τα εμβόλια.


«Ένα από τα σημαντικά πράγματα αναφορικά με την κατάθλιψη είναι ότι μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να δουν τον κόσμο διαφορετικά, κατά κάποιο τρόπο το αντίθετο του να βλέπουν τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά. Σε μερικούς καταθλιπτικούς ο κόσμος φαίνεται σαν ένα ιδιαίτερα σκοτεινό και επικίνδυνο μέρος. Αν το πιστεύει κανείς αυτό, πιθανότατα είναι πιο επιρρεπής να πιστέψει επίσης ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα, ακόμη κι αν δεν είναι», δήλωσε ο δρ Πέρλις.


«Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι, μέσω της αντιμετώπισης των πολύ υψηλών επιπέδων κατάθλιψης στη διάρκεια της Covid-19, θα μπορούσαμε να μειώσουμε την τάση των ανθρώπων να πιστεύουν στην παραπληροφόρηση», πρόσθεσε. Τόνισε επίσης ότι το νόημα της νέας μελέτης δεν είναι να «φορτώσει» με ενοχή τους ανθρώπους με κατάθλιψη, αλλά να αναδείξει το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι πιο ευάλωτοι στην αντιεμβολιαστική παραπληροφόρηση.

 

 

Η κατάθλιψη είναι κατάσταση έντονης θλίψης και μελαγχολίας του ανθρώπου, η οποία συνήθως ακολουθεί ένα δυσάρεστο για αυτόν γεγονός (π.χ. ερωτική απογοήτευση, απώλεια αγαπημένου προσώπου, ασθένεια, απόλυση από εργασία). Στην ψυχιατρική επιστήμη συχνά ταυτίζεται με την Κλινική Κατάθλιψη, ψυχική νόσο με συμπτώματα που κατά κανόνα διαρκούν πάνω από δυο εβδομάδες και είναι τόσο σοβαρά ώστε διαταράσσουν την ικανότητα του ατόμου να λειτουργεί ομαλά στην καθημερινή του ζωή. Ο όρος χρησιμοποιείται επίσης για να περιγράψει το τέταρτο στάδιο του μοντέλου Κιούμπλερ-Ρος για την αποδοχή του θανάτου.

Αν και όσοι έχουν κατάθλιψη δεν την βιώνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο, μερικά από τα πιο συνήθη συμπτώματά της είναι τα παρακάτω:

 • Διαρκής λύπη
 • Απογοήτευση / αποθάρρυνση
 • Απώλεια ενδιαφερόντων
 • Αδυναμία ευχαρίστησης
 • Αίσθημα αποτυχίας
 • Αίσθημα αβοηθητότητας
 • Αίσθημα αχρηστίας
 • Ενοχές
 • Αρνητική στάση απέναντι στον εαυτό
 • Μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης, κακή μνήμη
 • Σκέψεις θανάτου ή αυτοκτονίας
 • Κούραση / έλλειψη ενεργητικότητας, βραδύτητα
 • Προβλήματα ύπνου
 • Διαταραγμένη όρεξη (απώλεια / αύξηση βάρους) .

Κάποιες φορές η κατάθλιψη είναι η ίδια σύμπτωμα ασθένειας (π.χ. υποθυροειδισμός, νόσος Άντισον) ή παρενέργεια χρήσης φαρμακευτικής αγωγής ή εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...