ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Ιανουαρίου 2022

ΟΤΑΝ Ο «ΕΛΛΗΝΑΣ» ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΜΝΩΝ. ΚΑΘΗΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ (ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ). ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΥΝ ΠΙΑ, ΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ» ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;

 

ΕΝΑ ΜΕΘΟΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΙΤ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ: ΜΑΡΟΚΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΓΕΡΙΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΦΟΔΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΥΜΝΟ  ΤΩΝ  ΣΚΟΠΙΩΝ  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΣΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΞΥΝΕΙ ΤΟΥΣ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ) ΟΡΧΕΙΣ ΤΟΥ.

Ο  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΔΕΝΕΙ  ΤΑ  ΚΟΡΔΟΝΙΑ  ΤΟΥ.


Ο  ΥΜΝΟΣ  ΤΩΝ  ΣΚΟΠΙΩΝ  EINAI  Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.
   (Άραγε  ο  σκοπιανός  χάρτης  περιλαμβάνει  και  την Μακεδονία  του  Αιγαίου;  Καθόλου  απίθανο).

 Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία γεννιέται,
νέος ήλιος της ελευθερίας!
Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
για τα δικαιώματά τους!
Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
για τα δικαιώματά τους!
Απ’την αρχή τώρα η σημαία κυματίζει,
της Δημοκρατίας του Κρουσέβου!
Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
Τα Μακεδονικά όρη τραγουδούν δυνατά,
νέα τραγούδια, νέες ειδήσεις!
Η Μακεδονία ελεύθερη,
Ελεύθερη ζει!
Η Μακεδονία ελεύθερη,
Ελεύθερη ζει!





ΤΩΡΑ  ΠΛΕΟΝ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ  ΘΑ  ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ   ΣΤΟΝ  ΥΜΝΟ  ΤΩΝ  ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ  ΠΟΥ  ΜΙΛΑΕΙ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΤΩΝ  «ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ».  ΜΠΡΑΒΟ.

Επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια, πραγματοποίησε την Πέμπτη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο οποίος συναντήθηκε με την υπουργό Άμυνας καθώς και με τον ομόλογό του της γειτονικής χώρας.
Κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκαν η περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας, η αστυνόμευση του εναερίου χώρου (Air Policing) των Σκοπίων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, καθώς και η συνδρομή της Ελλάδος για την ταχεία προσαρμογή των στρατιωτικών δομών του γειτονικού κράτους στα πρότυπα της Συμμαχίας.






 


Εξάρχεια: Κουκουλοφόροι υπό την απειλή ΑΚ-47 χτύπησαν εισαγγελέα, μαχαίρωσαν λιμενικούς και τους έκλεψαν τα όπλα!

Υπουργός Ναυτιλίας: «Οι Λιμενικοί έδειξαν αυτοσυγκράτηση - Καλά έκαναν που τους μαχαίρωσαν και τους πήραν τα όπλα»!

«Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» έδειξαν, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στα Εξάρχεια, τα οποία ακινητοποιήθηκαν μαζί με τον εισαγγελέα που τα συνόδευε από ομάδα αντιεξουσιαστών, η οποία μάλιστα κατάφερε να τους αποσπάσει τα προσωπικά σακίδια με τον υπηρεσιακό οπλισμό τους.
Μάλιστα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος δεν χρησιμοποίησαν «τον φέροντα οπλισμό τους» για «να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».
Τότε κακώς φέρουν και οπλισμό αφού δεν πρόκειται ποτέ να τον χρησιμοποιήσουν και καταλήγει σε χέρια στα οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να πέσει.

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, Η ΙΔΙΑ, ΣΑΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ  ΤΟΥ  ΔΑΡΘΕΝΤΟΣ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ, ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
«Σήμερα, ένα μέλος της εισαγγελίας μας, κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από ενέργειες ατόμων, που δεν έχουν καμιά δημοκρατική παιδεία, καμιά ωριμότητα, που κινούνται στο σκοτάδι και που δεν ξέρουν να βαδίζουν το δύσκολο ειρηνικό δρόμο για τη λύση των κοινωνικών προβλημάτων, που δεν είναι άλλη από τη συνεχή πάλη μας με θετικές πράξεις και με αγωνιστική επιχειρηματολογία να αλλάξουμε τον κόσμο.
Στο μόνο στο οποίο συμφωνούμε με αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν οδηγό και Θεό τους την ωμή βία, είναι, ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα. Σε αυτό που διαφωνούμε, όμως, με αυτούς κάθετα και οριζόντια (sic) είναι ο τρόπος που αυτό πρέπει να γίνει.
Μόνο με ειρηνικούς αγώνες σκληρούς και επίμονους, με προσωπική στάση ζωής ανυποχώρητη και μακριά από ιδιοτέλεια και ευτελισμό, μπορούν να λυθούν τα σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων, μπορούν να λυθούν τα διλήμματα, μπορούν να λυθούν τα προβλήματα, μπορεί να ανυψωθεί αυτό το υπέροχο πλάσμα, που λέγεται άνθρωπος, στο βάθρο που του πρέπει».
Φανταστείτε τι δηλώσεις θα έκανε αν οι δράστες ήταν χρυσαυγίτες.

Διαβάστε και τα άρθρα των «Αυτόχθονων Ελλήνων»:



  


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
  1. ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΡ.ΑΥΦΑΝΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ;

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ,ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΠΛΩΝ,ΑΡΧΗΓΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ,ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΣΩΝΟΙ.ΝΑΙ.ΣΩΣΤΑ.

    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ Ο ΓΕΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥΣ...

    ΤΙ ΕΝΝΟΩ;
    ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΣ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΘΩΚΟΙ/ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟ ΠΩΛΗΤΗ ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ....ΤΟΤΕ...ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
    ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΟΛΟΤΕΛΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΜΑΣΣΩΝΟ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ,ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ.
    ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΑΚΗΣ ΤΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΊΚΟ.

    ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΆΝΝΗΔΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ/ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ/ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ/ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΜΑΣΣΟΝΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ.

    ΑΥΤΟ Ο ΑΓΝΟΣ ΑΥΦΑΝΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΟΙΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ ΑΠΟΡΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΓΙΑΤΙ...ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΝΕΙΠΩΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ.

    Η ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΑΝΤΑ...ΜΟΙΡΑΙΑ!

    Απάντηση
  2. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: "Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ 2015 ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ". ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ.
    Ο Βαρουφάκης δίνει «στεγνά» τον Τσίπρα για το «ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο.
    Αποκαλύψεις έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στο περίφημο «ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο, αλλά και τη διαπραγμάτευση του 2015, εμπλέκοντας και τον Αλέξη Τσίπρα.
    «Έμαθα από δικά μου κανάλια, όχι ελληνικά, από έξω, ότι υπήρχαν 17 δισ. στα χρηματοκιβώτια της Τράπεζας της Ελλάδας στην επαρχία. Αυτό το ανέφερα στον Πρωθυπουργό, σε μία άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου. Υπήρχαν φωνές και κάποιες απ’ αυτές προερχόταν και από τον Πρωθυπουργό, ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να τα πάρουμε. Εγώ με αυτό διαφώνησα. Αυτά δεν είναι δικά μας χρήματα, η Αριστερά δεν κάνει ριφιφί και δεν πρέπει να τα αγγίξουμε ποτέ», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο Action24.
    «Είπα στον Τσίπρα, ότι ο μόνος τρόπος για να πάρεις αυτά τα χρήματα είναι αν θες να πας στη δραχμή. Γιατί παίρνεις αυτά τα χρήματα, τους βάζεις μία στάμπα με ανεξίτηλο μελάνι, παύουν να είναι ευρώ και είναι σαν χαρτί για νέο νόμισμα. Μόνο σε περίπτωση που θες να πάμε στην δραχμή, θα πάρουμε αυτά τα χρήματα και τους το έκοψα εκεί πέρα», συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης.
    «Η στάση μου ήταν συγκεκριμένη και τότε και σήμερα. Όσον αφορά αυτά τα 17 δισ. εγώ ήμουν αυτός που έθεσε τέλος στη συζήτηση σε όλη την κυβερνητική ομάδα. Είπα ότι δεν είναι δικά μας χρήματα, δεν έχουμε τη δικαίωμα να τα αγγίξουμε», συμπλήρωσε.
    Σε ερώτηση για το κλείσιμο των τραπεζών, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως τον υπονόμευε ο Γιάννης Δραγασάκης. «Από τη μία μεριά στέλνεις τον ΥΠΟΙΚ σου να διαπραγματευτεί με τον Ντράγκι που ήταν έτοιμος να μας κλείσει τις τράπεζες και ταυτόχρονα πίσω από την πλάτη, στέλνεις μήνυμα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης (Γιάννης Δραγασάκης) απευθείας στον Ντράγκι “Μην ακούς τον Βαρουφάκη”. Είναι σαν να κλέβεις τη σφεντόνα από τον Δαυίδ πριν μπει στο πεδίο μάχης με τον Γολιάθ», ανέφερε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε Βοστώνη και Νέα Υόρκη η σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μαζί με τις αδερφές του ΗΡΩΑ.
    Στην Βοστώνη βρίσκονται οι δυο αδερφές του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνη και Ανθή, μαζί με την εμβληματική σημαία του Βορειοηπειρώτη αγωνιστή, κατόπιν πρόσκλησης Βορειοηπειρωτών της οργανωμένης Eλληνοαμερικανικής ομογένειας και των Επιτροπών Παρέλασης της Νέας Υόρκης και Βοστώνης, στο πλαίσιο των παρελάσεων για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας σε Βοστώνη (7 Απριλίου) και Νέα Υόρκη (14 Απριλίου).

    «Καλέσαμε τις αδελφές του Κωνσταντίνου, την Ερμιόνη και την Ανθή, είναι ήδη εδώ και έχουν φέρει την σημαία του Κωνσταντίνου, που ήταν σε όλα τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας. Φοβηθήκαμε ότι μπορεί να τους δημιουργούσαν πρόβλημα στο αεροδρόμιο, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Τώρα είναι στην Βοστώνη και είμαστε πολύ συγκινημένοι», δήλωσε στον HELLAS FM η πρόεδρος του Συλλόγου Χειμαρριωτών Νέας Υόρκης, Άννα Νότη.
    Σύμφωνα με την κ. Νότη, η θυσία του Κωνσταντίνου Κατσίφα έχει «αφυπνίσει» την ομογένεια των Βορειοηπειρωτών και σύσσωμο τον ελληνισμό, με αποτέλεσμα η παρουσίαση της σημαίας του 35χρονου αγωνιστή στις παρελάσεις της Βοστώνης και της Νέας Υόρκης να αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. «Θα κρατήσουμε την σημαία με μεγάλη περηφάνεια και συγκίνηση, διότι η θυσία του Κωνσταντίνου μάς έχει ξυπνήσει, μας έχει ταρακουνήσει και συνεχίζουμε. Θα παρελάσουμε να θα είναι σαν να είναι παρών μαζί μας».
    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας σε αποκλειστική του δήλωση δήλωσε:
    «Προσπαθήσαμε να φέρουμε κοντά μας την μητέρα του ήρωα Κατσίφα αλλά η ίδια δεν μπορούσε να κάνει το ταξίδι. Είμαστε περήφανοι που οι αδελφές του Κώστα θα είναι κοντά μας. Ειμαστε περήφανοι που η σημαία του Κώστα θα είναι μαζί μας στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης αλλά και στην Βοστώνη. Ο Κώστας αποτελεί εναν σύγχρονο ήρωα, που μας υπενθυμίζει την αντίσταση και τον διαρκή αγώνα των Βορειοηπειρωτών. Εμείς ως ομογενείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε τα αδέλφια μας στην περιοχή. Δεν θυμηθήκαμε τώρα την Βόρειο Ηπειρο, η Βορειος Ηπειρος ειναι πάντα μεσα στην καρδιά μας και την σκέψη μας. Σε συνεργασία με τους Βορειοηπειρώτες στη Νέα Υόρκη θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ».
    Ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής ΗΠΑ, Δημήτρης Φιλιππίδης, κληθείς να σχολιάσει την κίνηση αυτή υπογράμμισε πως «βγαίνουμε ακόμα πιο ενωμένοι και δυνατοί μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες. Ο Κώστας Κατσίφας εκτελέστηκε από τους Αλβανούς, όμως οι δολοφόνοι του δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν από το να είναι μαζί μας ο ίδιος στο μεγαλειώδες Συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία και δεν θα τον εμποδίσουν από το να παρελάσει μαζί μας στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Ο Κωνσταντίνος θυσιάστηκε για μία πατρίδα που αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση, η θυσία του δεν μπορεί να πάει χαμένη και δεν θα πάει χαμένη. Μπράβο στους Βορειοηπειρώτες, μπράβο στην Επιτροπή Παρέλασης της Νέας Υόρκης, μπράβο σε όλους όσους κρατούν αναμμένη την φλόγα του Ελληνισμού».
    Υπενθυμίζεται ότι οι δυο αδερφές του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα είναι τιμώμενα πρόσωπα των παρελάσεων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ: ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
    Από άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου με τίτλο: Αθήνα – Βερσαλλίες «Συμμαχίες» δεν κλείνουν οι Νταβατζήδες με τις Πουτάνες.
    Η απερίγραπτη ελληνική «Αριστερά», της προχειρότητας, του καιροσκοπισμού και της ιδιοτέλειας, οι Μούσες δηλαδή του κ. Τσίπρα που τούστρωσαν επιδέξια το γλιστερό χαλί της Προδοσίας.
    Δεν γνώρισε τους «πατριώτες», εθνικόφρονες τύπου νέο-Ιωαννίδη, που σπρώχνονται, διαγκωνίζονται, δήθεν «πατριώτες» με τους δήθεν «αριστερούς», στον προθάλαμο του Πάιατ και του Νετανιάχου, ποιος πρώτος θα προσκυνήσει, ποιος θάχει την ευχαρίστηση να γυαλίσει με τη γλώσσα του την υπο-πατούσα των Αμερικανών (και Ισραηλινών) Προστατών μας, ζητιανεύοντας την επωφελή τους εύνοια, παραδίδοντας σε αυτούς τη χώρα και τις ένοπλες δυνάμεις της, παριστάνοντας τους πατριώτες «τουρκοφάγους» της κακιάς ώρας.
    Όλο «συμμαχίες» λένε ότι σκαρώνουν. «Συμμαχίες» όμως δεν κλείνουν οι Νταβατζήδες με τις Πουτάνες, για να ολοκληρώσουμε την έκφραση Καραμανλή με το αναγκαίο της συμπλήρωμα, ελπίζοντας ότι θα μας συγχωρήσετε την ωμότητα που επιβάλλει του Έθνους η κατάντια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΔΟΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα,
    Βασίλης Βιλιάρδος, analyst.gr/
    Η χώρα μας συνεχίζει να είναι σε τρισχειρότερη κατάσταση σε σχέση με το 2009, τόσο όσον αφορά το δημόσιο χρέος, όσο και το ιδιωτικό – ο ακαθάριστος σχηματισμός παγίων κεφαλαίων παραμένει εξαιρετικά αδύναμος, οι επενδύσεις είναι ελάχιστες, οι φόροι υπέρογκοι, ξεπουλιέται σε εξευτελιστικές τιμές η δημόσια περιουσία, η ιδιωτική κατάσχεται και λεηλατείται, το δημογραφικό διογκώνεται με τη μετανάστευση των νέων σε συνδυασμό με τις όλο και χαμηλότερες γεννήσεις απέναντι σε αυξημένους θανάτους, το μεταναστευτικό επιδεινώνεται, η εγκληματικότητα κλιμακώνεται, ενώ στην καθημερινότητα και στα εθνικά μας θέματα δεν φαίνεται να βελτιώνεται τίποτα.
    Στα πλαίσια αυτά η διοργάνωση της πολιτικής και επιχειρηματικής επίσκεψης στα Σκόπια εκ μέρους της κυβέρνησης, για λόγους παραπλάνησης των Πολιτών, δεν ήταν ασφαλώς ότι καλύτερο – αφού όλοι καταλαβαίνουμε πως δεν υπάρχει τίποτα να κερδίσουμε από μία χώρα με ΑΕΠ μόλις στα 11,2 δις $, όταν της Κύπρου, με το μισό σχεδόν πληθυσμό, πλησιάζει τα 24 δις $ (γράφημα). Πριν από όλους μας οι επιχειρηματίες που ήταν αφενός μεν από τους 100 που ανακοινώθηκαν, αφετέρου δεν πήγαν καν οι ίδιοι, αλλά έστειλαν κάποια στελέχη τους.
    Το να ισχυρίζεται δε η κυβέρνηση πως παρέδωσε και πρόδωσε το όνομα της Μακεδονίας για να ωφεληθεί η Ελλάδα οικονομικά, είναι κάτι περισσότερο από θλιβερό – πόσο μάλλον όταν η χώρα μας κατείχε ήδη την τρίτη θέση στις εξωτερικές επενδύσεις στα Σκόπια (γράφημα), ενώ οι Έλληνες επιχειρηματίες γνωρίζουν τους κινδύνους, με τους οποίους είναι αντιμέτωποι στην περιοχή.
    Ειδικότερα, το εξωτερικό χρέος των Σκοπίων έχει εκτοξευθεί στα 8,2 δις $ ή στο 73% του ΑΕΠ τους, σχεδόν τετραπλασιάσθηκε δηλαδή μέσα σε ελάχιστα χρόνια (γράφημα), αποτελώντας μία βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας τους – υπενθυμίζοντας πως ένα κράτος χρεοκοπεί συνήθως από το εξωτερικό του χρέος, όταν υπερβεί το 50% του ΑΕΠ, όπως στο παράδειγμα της Τουρκίας. Εκτός αυτού οι κάτοικοι του είναι πολύ φτωχοί (5.245 $ κατά κεφαλήν ΑΕΠ έναντι 23.027 $ της Ελλάδας), το ιδιωτικό χρέος διπλασιάσθηκε μετά το 2010, έχει δίδυμα ελλείμματα, η ανεργία είναι στο 19,4% (το 2010 ήταν στο 34%) κοκ. – οπότε είναι κωμικοτραγικό να θεωρούμε πως είναι δυνατόν να μας προσφέρει κάτι οικονομικά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΣΙΠΡΑ. ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ". ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΡΑΣΗ ΤΗΝ ΕΙΠΕ Ο "ΕΛΛΗΝΑΣ" ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΜΠΑΣ;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1827.
    Στις 22 Απριλίου 1827 το απόγευμα η μάχη ξεκινάει ξαφνικά και απροετοίμαστα, με τον Καραϊσκάκη να βρίσκεται στο κρεβάτι με πυρετό. Ο Στρατηγός σηκώνεται και με το άλογό του ρίχνεται κατά των Τούρκων, όμως ένα βόλι τον χτύπησε στα λαπαρά (βουβώνα) και το τραύμα ήταν θανατηφόρο. Στις 4 τα ξημερώματα, ημέρα Σάββατο, 23 Απριλίου 1827, μετά από φριχτούς πόνους υπέγραψε την διαθήκη του, χαιρέτησε όλους τους συναγωνιστές του και εξέπνευσε.
    «Το ανίκητο όπλον της Ελευθερίας είναι η καταφρόνησις του θανάτου».
    «Μη λυπήσθε, Έλληνες, διά τον θάνατό μου. δεν έχετε χρείαν ξένων οδηγιών διά τον αγώνα σας. Ο πόλεμος όπου κάμνομεν είναι δίκαιος, είν’ αναγκαίος».

    «Αποθνήσκω ευχαριστημένος διότι επλήρωσα τα προς την Πατρίδα χρέη μου καθ’ όσον αι φυσικαί δυνάμεις μ’ εσυγχώρησαν. Σας συμβουλεύω ν’ αγαπάτε την Πατρίδα. ο θάνατός μου δεν πρέπει να σας δειλιάσει. Μη φοβάστε τους Τούρκους, αυτοί βλέποντές σας τρομάζουν και όταν μυρίζονται την ομόνοιά σας, δεν τολμούν να πλησιάσουν».
    «Η Πατρίδα μου ανέθεσε έργο πολύ βαρύ, δέκα μήνες έβαλα όλα μου τα δυνατά να το φέρω σε τέλος. Μια ζωή μου ‘μεινε, της την έδωσα κι αυτή. Πεθαίνω, μα εσείς, ωρέ αδέρφια, ν’ αποτελειώσετε το έργο μου. Γλυτώστε την Αθήνα, την Αθήνα να γλυτώσετε»!
    «Το ντουφέκι μου, την «Βασιλικήν» (έτσι το ονόμαζε!) τα άτια μου και ώρα μου (το ρολόι του) αφήνω εις τον υιόν μου. τα πλούτη όπου απέκτησα από μικρό παιδί είναι αυτό μόνο, δεν έχω άλλο τι να του αφήσω. Ταις δύο τσούπαις μου, αι οποίαι είναι ανήλικες και αδύναται να κυβερνηθούν, ταις αφιερώνω εις την προστασίαν σας (...). Χίλια γρόσια να πάρουν εκείνοι όπου θα με θάψουν, τέσσαρες χιλιάδες της Μαργιώς. τα άλλα να μοιρασθούν διά την ψυχή μου (...)».

    Προς τον Τούρκο αρχιστράτηγο Χουρσίτ Πασά το 1822 όταν του παράγγειλε να πάει να τον προσκυνήσει στην Λάρισα: «Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω. κ’ εγώ πασσά μου, ρώτησα τον π..... μου τον ίδιον, κι αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν έλθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω»!
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...