ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Ιανουαρίου 2022

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ «ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ» ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ. ΘΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΙΓΛΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ. Όλα τα κράτη προετοιμάζουν την άμυνά τους εκτός από τους ρωμιούς, που στηρίζονται στους αμερικανούς και στους...ισραηλινούς. Αν είναι δυνατόν.

 

TO ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΥΘΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ, ΔΥΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

 

 

 

ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ 

 

 
ΤΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  «ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ»  ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ…ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ. ΕΝΑ  ΑΘΛΙΟ,  ΠΟΛΥ  ΕΥΠΡΟΣΒΛΗΤΟ   ΚΤΙΡΙΟ  ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΤΩΝ  ΑΘΗΝΩΝ (!) 
 
Πιο  εκτεθειμένο  αρχηγείο  Ενόπλων  Δυνάμεων  μιας  χώρας  δεν  υπάρχει.  Στο  κέντρο  της πρωτεύουσας.  ΄Ενας  μικρός  πύραυλος  από  την  Σμύρνη  μας  απειλούν  οι  τούρκοι  και  το  αρχηγείο  με  όλους  τους  αξιωματικούς  του θα  μετατραπεί  σε  σωρούς  ερειπίων.
Οι  γραικύλοι  των  Αθηνών  έτσι  είχαν  και  την  Σχολή  Ευελπίδων.  Στο  κέντρο  των  Αθηνών.  Μετά  κατάλαβαν  ότι  κάτι στραβό  υπάρχει  εδώ  και  την  πήγαν...  10  χιλιόμετρα  νοτιότερα  στην  Βάρη,  αν  είναι  δυνατόν.  Τέτοια  σκέψη  και  οργάνωση  χώρου.


ΟΙ  ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ  ΤΩΝ  ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ 

"Πεντάγωνο" είναι μία λανθασμένη ονομασία που χρησιμοποιείται από αρκετούς για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οφείλεται στο ότι Πεντάγωνο ονομάζουν οι Αμερικανοί το δικό τους Υπουργείο Άμυνας επειδή ως κτίριο έχει σχήμα κανονικού πενταγώνου. Στην Ελλάδα ο όρος έμεινε μάλλον από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια όταν τα πάντα (κυρίως στρατιωτική βοήθεια) ερχόντουσαν από τις ΗΠΑ. Προφανώς είναι λάθος, που το κάνουν πολλοί δημοσιογράφοι κυρίως. Είναι το ίδιο σαν να αποκαλούμε το προεδρικό μέγαρο της Ελλάδας... Λευκό Οίκο!!! επειδή έτσι ονομάζουν οι Αμερικανοί το δικό τους. Ευτυχώς τον σταθμό του Μετρό τον ονόμασαν "Εθνική Άμυνα", και δεν παρασύρθηκαν από το ότι από δεκαετίες υπήρχε εκεί στάση λεωφορείων με το όνομα "ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ". Επιπλέον, ως χώρος που περιβάλλει το κτίριο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει επίσημο όνομα από δεκαετίες: "ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ".






Το τουρκικό Πεντάγωνο μεταφέρεται σε νέο κτίριο υψίστης ασφαλείας σε σχήμα ημισέληνου!
 


To σχήμα της ημισέληνου θα έχει το νέο κτίριο που θα στεγάσει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στην Άγκυρα και «θα συναγωνίζεται σε αίγλη και ασφάλεια το αμερικανικό Πεντάγωνο», όπως δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.
Το νέο εμβληματικό κτίριο που ετοιμάζεται για το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αποτελεί άλλο ένα «φαραωνικών» διαστάσεων και αίγλης έργο της κυβέρνησης Ερντογάν, το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται το 2016, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος, και σήμερα έχει φτάσει στο στάδιο της ολοκλήρωσής του, ενώ αναμένεται μέσα στο 2020 να γίνει και η μεταφορά των υπηρεσιών του υπουργείου.


Η αρχιτεκτονική του κτιρίου θα θυμίζει το έμβλημα της τουρκικής σημαίας, δηλαδή θα είναι στο σχήμα της ημισέληνου και του αστεριού που τη συνοδεύει.
«Έχουμε το έργο ‘Ayyıldız’ (Αστερόεσσα ημισέληνος). Κατασκευάσαμε ένα κτίριο που θα συναγωνίζεται το Πεντάγωνο. Πήραμε κατευθυντήριες από τον πρόεδρό μας, μας είπαν ‘συνεχίστε’. Θα μαζευτούμε με τις αρμόδιες ομάδες που εργάζονται για το έργο τις επόμενες ημέρες και μακάρι να το εξελίξουμε», δήλωσε χθες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας από τις ΗΠΑ.
Το έργο είχε ανακοινώσει το 2016 ο τότε υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ:
«Το υπουργείο Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τα αρχηγεία των τριών Δυνάμεων του Στρατού μας θα μεταφερθούν εκτός πόλης. Θα κατασκευαστεί ένα νέο κτίριο στο σχήμα της αστερόεσσας ημισελήνου στη συνοικία Ετιμεσγκούτ. Θα μεταφερθεί πρώτα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έπειτα το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τα αρχηγεία των Δυνάμεων του Στρατού, προκειμένου να είναι όλα κάτω από την ίδια στέγη».



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Αίγυπτος: Έτοιμο το «Οκτάγωνο» – Το νέο κτίριο του υπουργείου Άμυνας στη νέα διοικητική πρωτεύουσα.
    Η αιγυπτιακή κυβέρνηση επιταχύνει τη μετάβασή της στη νέα διοικητική πρωτεύουσα, αφήνοντας τα παλιά κυβερνητικά κτίρια στο Κάιρο, μειώνοντας σημαντικά την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πρωτεύουσα.
    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας της Νέας Διοικητικής Πρωτεύουσας, Χάλεντ Αμπάς, δήλωσε ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τα επίσημα εγκαίνια της Νέας Διοικητικής Πρωτεύουσας, αλλά αναμένεται ότι ο εορτασμός θα γίνει στις αρχές του επόμενου έτους, μετά την ολοκλήρωση μετάβαση της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει παραλάβει αυτή τη στιγμή τα κτίρια και πραγματοποιείται σταδιακή μετακίνηση των εργαζομένων. Ωστόσο, τα επίσημα εγκαίνια της πρωτεύουσας δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.
    Η κυβέρνηση του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι εργάστηκε για τη δημιουργία ενός νέου αρχηγείου για το αιγυπτιακό Υπουργείο Άμυνας, το μεγαλύτερο στη Μέση Ανατολή, στη Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα στο Μεγάλο Κάιρο.
    Το νέο κτίριο ονομάζεται «Αλ Οκταγκόν», περιλαμβάνει όλα τα στρατηγεία των κλάδων των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί σύντομα και όλα τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου θα μεταφερθούν σε αυτό.
    Οκτάγωνο σημαίνει οκτώ πλευρές ή γωνίες, ενώ το Πεντάγωνο σημαίνει πέντε πλευρές ή γωνίες, και είναι ένας προσδιορισμός στην αρχαία ελληνική γλώσσα, όπου το «οκτά» βγαίνει από τον αριθμό οκτώ, ενώ το «πέντα» σημαίνει τον αριθμό πέντε, εξ ου και ο όρος Πεντάγωνο υποδηλώνει το κτίριο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, γιατί σχεδιάστηκε με τη μορφή πενταγωνικού κτιρίου.
    Το έργο βρίσκεται σε συνολική έκταση που υπολογίζεται σε 189.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η πραγματική επιφάνεια των κτιρίων υπολογίζεται σε 45.000 τετραγωνικά μέτρα.
    Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει 8 οκταγωνικά κτίρια φαραωνικού ρυθμού, παρατεταγμένα σε κύκλο που περιλαμβάνει διοικητικά κτίρια , ενώ υπάρχουν δύο κεντρικά υπουργικά κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο του κύκλου και συνδέονται. Συνδέονται μεταξύ τους και με τα υπόλοιπα οκτώ εξωτερικά κτίρια με διαμήκεις διόδους, και ο αριθμός αυτών των κτιρίων είναι ίσος με τον αριθμό των τμημάτων του αιγυπτιακού στρατού.
    Έτσι, το Οκτάγωνο, είναι το όνομα που δόθηκε στο νέο αρχηγείο του Αιγυπτιακού Υπουργείου Άμυνας στη Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα, καθώς έχει σχεδιαστεί με τη μορφή ενός οκταγωνικού κτιρίου, ή ακριβέστερα με τη μορφή πολλών κτιρίων, καθένα από τα οποία είναι οκταγωνικά και ενώνονται με διαδρόμους που συνδέονται με ένα κεντρικό κτίριο στη μέση.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...