ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Ιανουαρίου 2022

ΤΑ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ (ΑΠΟ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ) ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 2019 1.270.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ (ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ;). ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΕΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ (ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ) ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… ΙΟΥΣ. Δεν υπάρχουν αποτελεσματικά φάρμακα για τους ιούς (λόγω της δομής των ιών), ούτε θα κατασκευαστούν τέτοια φάρμακα στα επόμενα 100 χρόνια. Μόνο με τα εμβόλια γίνεται η προφύλαξη.

 

 

ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΙΣΧΥΡOΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗΣ. Οι εμβολιασμένοι με ψεύτικο εμβόλιο περιμένουν τις παρενέργειες και… αυτοδικαιώνονται. Μεγάλη μελέτη του Ιατρικού κέντρου της Βοστόνης Beth Israel Deaconess.

 

 

 

ΟΙ ΞΑΦΝΙΚΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ (ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ) ΥΓΙΕΙΣ, ΠΡΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ, ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΤΟΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΩΡΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ;

 

 

 

ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΒΟΛΙΑ; Το Ινστιτούτο Παστέρ δημιουργεί την πρώτη μονάδα παραγωγής εμβολίων στην Ελλάδα: «να έχουμε τη δυνατότητα επιτέλους στην Ελλάδα να ξεκινήσουμε κλινικές μελέτες. Να φτιάξουμε δηλαδή εμβόλια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε κλινικές δοκιμές, στις φάσεις 1,2,3,». 

Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία από 471 εκατομμύρια ανθρώπους σε 204 χώρες του κόσμου. Πόσοι έχασαν τη ζωή τους από τα ανθεκτικά μικρόβια. Σε πόσους άλλους θανάτους συνέβαλλαν αυτά.

Η κατάχρηση αντιβιοτικών και τα ανθεκτικά μικρόβια που δημιουργούνται εξαιτίας της κοστίζουν ετησίως τη ζωή περισσότερων ανθρώπων απ’ ό,τι το AIDS ή η ελονοσία, προειδοποιεί διεθνής ομάδα επιστημόνων.

Αναλύοντας στοιχεία απ’ όλο τον κόσμο οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μόνο το 2019 τα ανθεκτικά μικρόβια κόστισαν τη ζωή τουλάχιστον 1,27 εκατομμυρίων ανθρώπων. Επιπλέον, συνέβαλλαν στον θάνατο άλλων 3,68 εκατομμυρίων.

 

Τα στοιχεία αυτά σημαίνουν ότι τα ανθεκτικά μικρόβια ήταν η 12η κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως εκείνη τη χρονιά. Η θέση αυτή είναι πολύ υψηλότερη απ’ ό,τι για το AIDS και την ελονοσία, που κόστισαν τη ζωή σε 680.000 και 627.000 ασθενείς αντιστοίχως.

Τα νέα ευρήματα υπογραμμίζουν την επικινδυνότητα της αντιμικροβιακής αντοχής (AMR). Με τον όρο αυτό περιγράφεται η αντοχή των βακτηρίων, των ιών, των μυκήτων και των παράσιτων στα αντιμικροβιακά φάρμακα που χορηγούνται για την καταπολέμησή τους.

«Με όποιον τρόπο κι αν το δούμε, τα ανθεκτικά μικρόβια αποτελούν παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας», τονίζουν οι ερευνητές.

Η νέα μελέτη δημοσιεύθηκε στην κορυφαία ιατρική επιθεώρηση The Lancet. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και άλλα ακαδημαϊκά κέντρα ανέλυσαν στοιχεία από την ιατρική βιβλιογραφία για τα ανθεκτικά μικρόβια. Τα στοιχεία αφορούν 471 εκατομμύρια άτομα σε 204 χώρες του κόσμου.

Τα πιο επικίνδυνα μικρόβια

Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, έξι μικρόβια ευθύνονται για το 73,4% των θανάτων που οφείλονται στην αντιμικροβιακή αντοχή. Πρόκειται για:

  • Το κολοβακτηρίδιο (e. coli)
  • Τον χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο
  • Την κλεμπσιέλλα της πνευμονίας
  • Τον στρεπτόκοκκο της πνευμονίας
  • Το ακινητοβακτήριο (ή ακινετοβακτήριο) baumannii
  • Η πυοκυανική ψευδομονάδα

Τους περισσότερους θανάτους το 2019 προκάλεσε το ανθεκτικό στα αντιβιοτικά e. Coli, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Συνολικά τα έξι προαναφερθέντα μικρόβια προκάλεσαν 929.000 από τους 1,27 εκατομμύρια θανάτους του 2019. Συνέβαλλαν επίσης στην απώλεια άλλων 2,64 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Και τα έξι είναι συνηθισμένες αιτίες σοβαρών λοιμώξεων ιδίως σε ευπαθείς ανθρώπους, όπως οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Τα ανθεκτικά μικρόβια δημιουργούνται όταν γίνεται κατάχρηση αντιβιοτικών. Αυτή είναι εξαιρετικά συνηθισμένη στη χώρα μας, καθώς παίρνουμε αντιβιοτικά για κάθε μορφή ίωσης που μας απειλεί, παρότι τα αντιβιοτικά καταπολεμούν μόνο βακτήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί παίρνουν αντιβιοτικά ακόμα και για τον κορωνοϊό, ενώ άλλοι τα παίρνουν για προληπτικούς λόγους.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...