ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

23 Ιανουαρίου 2022

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ζ.Π.

 

 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΑ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

 

 

 

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: 

 

«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΚΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΟΛΕΘΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ».

 

 Το εργοστάσιο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Κύπρο και εκτός από την Ελλάδα έχει προκαλέσει προβληματισμό και στις ΗΠΑ, οι οποίες φοβούνται πως μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η Τουρκία πυρηνικά όπλα.

Το  Ισραήλ  σχεδιάζει  να  το  βομβαρδίσει  κατά  την διάρκεια  της  κατασκευής  του,  όπως  έκανε  και  στο  Ιράκ.

 
Περιμένει  βέβαια  πριν  μία  ανάλογη  κίνηση  από  την  Ελλάδα.






 
ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ  ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ  ΤΟΥΣ  «ΕΛΛΗΝΕΣ 
ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»  ΤΙ  ΘΑ  ΓΙΝΕΙ,  ΑΝ  Η  ΤΟΥΡΚΙΑ  ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ  ΠΥΡΗΝΙΚΟ  ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ.  
ΠΟΛΛΕΣ  ΦΟΡΕΣ  ΕΙΠΕ  ΣΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ:  "ΚΑΝΤΕ  ΚΑΤΙ".  Πότε  να  ξυπνήσουν  οι  ηλίθιοι  έλληνες  μασόνοι...


Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΕΛΕΤΑ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΤΟΝ  Ζ.Π.   ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑ ΧΘΕΣ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ  Ζ.Π.  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ. 
 
 
Η Ελλάδα για πρώτη φορά θέτει θέμα νομιμότητας κατασκευής του τουρκικού πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού. Άρης Δημητρακόπουλος

Η Ελλάδα για πρώτη έθεσε νομιμότητας κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας με τον ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια να καλεί σε διεθνή παρέμβαση, ενώ έθεσε και θέμα παραβίασης της συνθήκης του Μοντρέ που καθορίζει το καθεστώς το στενών στη θάλασσα του Μαρμαρά, αφού η Τουρκία σκοπεύει να φτιάξει διώρυγα για την οποία η συνθήκη δεν θα ισχύει.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί να παρεμποδίζει κατά βούληση την ελεύθερη ναυσιπλοΐα, κάτι που μπορεί να έχει επιπτώσεις για τους Έλληνες εφοπλιστές. 
  


Συγκεκριμένα ο ΥΠΕΞ έγραψε στο twitter: 

«Στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, στο οποίο με αίτημα της Ελλάδος θα συζητηθούν και οι τουρκικές προκλήσεις, εγώ θα παραστώ από το Παρίσι, μαζί με τον Γάλλο Υπουργό. Από την ίδια οθόνη, θα τοποθετηθούμε επί του θέματος της τουρκικής προκλητικότητας.
Υπάρχει το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου. Η Τουρκία δεν έχει μιλήσει με κανέναν στην περιοχή. Αν εκραγεί, μόνο η Τουρκία θα το πληρώσει; Υπάρχει μια σειρά ζητημάτων, όπως η θάλασσα του Μαρμαρά, όπου η Τουρκία έχει καταπατήσει τον κανονισμό. Να τα βάλουμε όλα κάτω». 

Είναι γεγονός ότι το εργοστάσιο είναι παράνομο, κάτι που ουδέποτε έθεσε καμία κυβέρνηση από το 2015 που ανακοινώθηκε η κατασκευή του, παρόλα αυτά ίσως είναι αργά διότι το εργοστάσιο έχει αρχίσει ήδη να κατασκευάζεται. 

Συγκεκριμένα, η κύρια κατασκευή ξεκίνησε το Μάρτιο του 2018 και η πρώτη μονάδα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023. Οι άλλες τρεις μονάδες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2025.

Το εργοστάσιο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Κύπρο και εκτός από την Ελλάδα έχει προκαλέσει προβληματισμό και στις ΗΠΑ, οι οποίες φοβούνται πως μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η Τουρκία πυρηνικά όπλα.

Το  Ισραήλ  σχεδιάζει  να  το  βομβαρδίσει  κατά  την διάρκεια  της  κατασκευής  του,  όπως  έκανε  και  στο  Ιράκ.
Περιμένει  βέβαια  πριν  μία  ανάλογη  κίνηση  από  την  Ελλάδα.



Nikos Dendias @NikosDendias

Υπάρχει το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου. Η Τουρκία δεν έχει μιλήσει με κανέναν στην περιοχή. Αν εκραγεί, μόνο η Τουρκία θα το πληρώσει; Υπάρχει μια σειρά ζητημάτων, όπως η θάλασσα του Μαρμαρά, όπου η Τουρκία έχει καταπατήσει τον κανονισμό. Να τα βάλουμε όλα κάτω. #skai




Το ενεργό ρήγμα Ecemiş και το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιού



Μετά τον πανικό του περασμένου μήνα που προκλήθηκε από πυρκαγιά κοντά στην περιοχή του έργου του πυρηνικού σταθμού Ακουγιού, η επαρχία της Μερσίν αυτή τη φορά συγκλονίστηκε από ένα σεισμό μεγέθους 5,2R τη περασμένη εβδομάδα. Από καιρό ήταν γνωστό ότι η περιοχή του σχεδιαζόμενου σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο Ακούγιου βρίσκεται σε ρήγματα, αλλά οι αρχές δίνουν περισσότερη σημασία στο έργο από την γεωλογία της.Το πυρηνικό εργοστάσιο Ακουγιού είναι υπό κατασκευή στην Büyükeceli(Επαρχία Μερσίν). Θα είναι το πρώτο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας της χώρας. Η περιοχή της Büyükeceli και οι γύρω ακτές εκτιμάται ότι μπορεί να χάσει το τουριστικό δυναμικό της μετά την υλοποίηση του έργου.
Η επαρχία Μερσίν βρίσκεται απέναντι από την Κύπρο και σ' αυτήν ανήκει και το νοτιότερο σημείο της χερσονήσου της Ανατολίας και ο πληθυσμός της είναι 1.640.888 (εκτίμηση ,2007). Πρωτεύουσα της είναι η Μερσίνη (Μερσίν), με πληθυσμό 842.230 κατοίκων.

Το ρήγμα Ecemiş απέχει 25-30 χιλιόμετρα από το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιού, είναι γνωστό ότι είναι ένα ενεργό και επικίνδυνο ρήγμα με υψηλά ποσοστά συσσωρευμένης ενέργειας. 

Όπως ίσως είναι ήδη γνωστό, το έργο Ακουγιού απέκτησε την άδεια του από το έτος 1976. Πριν από 40 χρόνια, το ρήγμα Ecemiş θεωρήθηκε νεκρό και ο όρος αυτός δεν έχει επαναξιολογηθεί, με αποτέλεσμα το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιού να έχει δοθεί άδεια με βάση δεδομένα που ίσχυαν πριν από 40 χρόνια. Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης ότι τα στοιχεία σχετικά με το ρήγμα δεν είχαν καν καταγραφεί κατά το χρόνο της αρχικής άδειας όταν δόθηκε πριν από 40 χρόνια. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η επαρχία Μερσίν δεν είναι κοντά σε ένα μόνο ενεργό ρήγμα, αλλά και σε πολλά άλλα.
Η κατασκευή και η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού έχει αναληφθεί από την ρωσική εταιρεία Rosatom. Δυστυχώς, οι Ρώσοι δεν έχουν καμία εμπειρία κατασκευής πυρηνικών εργοστασίων σε περιοχές με υψηλό σεισμικό κίνδυνο. Οι προειδοποιήσεις από το Επιμελητήριο των Γεωλόγων- Μηχανικών της Τουρκίας (ΙΜΟ) πριν από τέσσερα χρόνια εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα. Πρώτα απ 'όλα, εκπρόσωποι του δήλωσαν ότι τα επιστημονικά (γεωλογικά, γεωτεχνικά, γεωφυσικά) δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία του έργου Ακουγιού δεν είναι σαφή και δεν είναι θετικά για την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων και προειδοποιούν: ''Δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που προκαλούν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τα σεισμικά χαρακτηριστικά του ρήγματος Ecemiş που περνάει κοντά από τον τόπο του σχεδιαζόμενου πυρηνικού εργοστασίου. 
Το ρήγμα Ecemiş έχει μήκος 300 χιλιόμετρα (μπορεί να δώσει σεισμό μεγαλύτερο από 7-8R)και περνά κάτω από τη θάλασσα ,συναντάται σε απόσταση 20-25 χιλιόμετρων από το Ακουγιού. 
Πρόκειται για ένα ενεργό ρήγμα με 3 χιλιοστά ετήσια κίνηση προς τα αριστερά. Το γεγονός ότι δεν υπήρξε ένα σεισμός με μέγεθος 6-7R για 500 χρόνια υποδεικνύει την ύπαρξη μίας επικίνδυνης συσσώρευσης ενέργειας κατά μήκος της γραμμής αυτού του ρήγματος. " Ακόμα και ο καθηγητής Tolga Yarman, ο οποίος ήταν μέλος της τριμελούς επιτροπής που έδωσε την άδεια στο έργο Ακουγιού πριν από 40 χρόνια, είπε, ''Οι συνθήκες της εποχής δεν είναι οι ίδιες με εκείνες του σήμερα", γεγονός που υποδηλώνει ότι η άδεια ήταν προβληματική. Η εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιού, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Αστικού Σχεδιασμού, και είχε εξαιρετικά κρίσιμες ελλείψεις.
Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Greenpeace έφερε την έκθεση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο δικαστήριο, ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα σχετικά με το έργο. Μία από τις αντιρρήσεις που προέβαλε η Greenpeace ήταν ότι ''υπάρχει ένα ρήγμα κοντά στην τοποθεσία του σχεδιαζόμενου εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας, ωστόσο, η έκθεση δεν αξιολογεί τους κινδύνους ατυχήματος σε περίπτωση σεισμού."
Μια έκθεση από το Διεθνές Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) σχετικά με το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιού, που αποκρύφτηκε από την κυβέρνηση στο δικαστήριο με την αιτιολογία της «κρατικής ασφάλειας» παρουσιάζει 24 εισηγήσεις και 15 προσφορές για την Τουρκία. Οι προτάσεις επικαλούνται τα διεθνή πρότυπα, την ασφάλεια και την δυσκολία του έργου. Ο Maroš Šefčovič, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Ενέργεια της Ένωσης, τόνισε επίσης την ανάγκη ενός νομικού πλαισίου για να περιγράψει τα μέτρα ασφαλείας υψηλού επιπέδου για το Ακουγιού και είπε ότι η σχετική σεισμική αξιολόγηση και οι εκθέσεις παρακολουθούνται στενά από την ομάδα του. Η Κατή Πίρι, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), εισηγήτρια για την Τουρκία και μέλος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, έγραψε μια έκθεση που αξιολογεί τις εξελίξεις στην Τουρκία το 2014. Η έκθεση Πίρι άγγιξε επίσης το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακουγιού και επικεντρώθηκε σε μεγαλύτερα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την ενέργεια. Η έκθεση κάλεσε "την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τα σχέδιά της για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Akkuyuy. ... Η προβλεπόμενη περιοχή βρίσκεται σε μια περιοχή επιρρεπή σε ισχυρούς σεισμούς, ως εκ τούτου, παρουσιάζουν μια σημαντική απειλή όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά στην περιοχή της Μεσογείου. "
Σύμφωνα με τους Ρώσους κατασκευαστές ,το έργο έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σεισμό μεγέθους 9 Ρίχτερ, ωστόσο ο συγκεκριμένος τύπος πυρηνικής μονάδας VVER 1200 είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζεται, οπότε ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί. 
Επιπλέον λόγω της εγγύτητας της μονάδας στη Μεσόγειο Θάλασσα, δεν θα κατασκευαστούν πύργοι ψύξης, δηλαδή θα χρησιμοποιείται το νερό της θάλασσας, ωστόσο η Μεσόγειος μπορεί να πιάσει το καλοκαίρι θερμοκρασίες που φτάνουν τους 36 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που σημαίνει ότι το νερό είναι πολύ ζεστό για να ψύξει τους αντιδραστήρες. Το νερό θα επιστρέφει στη θάλασσα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για τη θαλάσσια ζωή. Σχετικά με το σχέδιο για την επεξεργασία των πυρηνικών αποβλήτων δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί όμως σε γενικές γραμμές προβλέπεται ότι δεν θα απελευθερώνονται έξω από τα όρια του εργοστασίου ραδιενεργά απόβλητα, κατά πάσα πιθανότητα τα απόβλητα θα ρίχνονται στη θάλασσα.


Γεωδίφης

Πηγές

1.Βικιπαίδεια
2.todayszaman.com
3.Seismic hazard analysis of Mersin Province, Turkey using probabilistic and statistical methods-Recai Feyiz Kartal, Günay Beyhan, Ayhan Keskinsezer, Filiz Tuba Kadirioğlu
 
 
 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
  1. Το νέος τουρκικό πυρηνικό εργοστάσιο, οι ρωγμές στα θεμέλια και οι αγωγές.
    Το έργο πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων που βρίσκεται στο Mersin στις ακτές της Τουρκίας προκαλεί αντιδράσεις για θέματα ασφάλειας και περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για μεγάλες ρωγμές στα συγκεκριμένα θεμέλια λόγω χαλαρού και ασταθούς εδάφους στην περιοχή.
    Μηχανικοί και εργαζόμενοι άρχισαν να κρούουν τον κώδωνα για πιθανή πυρηνική καταστροφή, και μια ομάδα ΜΚΟ υπέβαλε αγωγή στο τουρκικό δικαστήριο ζητώντας να σταματήσει η κατασκευή.
    Ένα τουρκικό δικαστήριο στη νότια επαρχία Μερσίν αποφάσισε την Παρασκευή να αποδεχθεί το αίτημα των ΜΚΟ να μπορούν να παρεμβαίνουν στο έργο τα αρμόδια υπουργεία και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (MGK), όπως αναφέρει η εφημερίδα Cumhuriyet.
    Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η υπόθεση θα αναφερθεί στο MGK, το οποίο δεν έχει καμία υποχρέωση να παρέμβει στην κατασκευή, αλλά μπορεί τώρα να επιλέξει να το πράξει. Οι δικηγόροι που εμπλέκονται στην υπόθεση ανέφεραν επίσης ότι ο ρωσικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την εθνική ασφάλεια για την Τουρκία.
    Το δικαστήριο έδωσε επίσης το πράσινο φως σε ένα αίτημα των ΜΚΟ για συμμετοχή πολλών τουρκικών υπουργείων στην υπόθεση, όπως το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομικών, καθώς και το Υπουργείο Τροφίμων, Γεωργίας και ΚτηνΖ.οτροφίας.
    Ζ.Π.

4 σχόλια:

  1. 22χρονη παρασύρθηκε από φορτηγό και σκοτώθηκε. ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ.
    Απίστευτη τραγωδία πριν από λίγο στην εθνική οδό Πατρών – Αθηνών στο ύψος της Παναγοπούλας.
    Λίγο μετά τα τούνελ, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρή οδηγός συγκρούστηκε με ένα άλλο όχημα.
    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 22χρονη κατέβηκε από το όχημά της για να δει τί έχει συμβεί και παρασύρθηκε από μεγάλο φορτηγό με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.
    To θανατηφόρο συνέβη στο ρεύμα προς Αθήνα.
    Στο σημείο έσπευσε μονάδα του ΕΚΑΒ και αστυνομία.
    Η κυκλοφορία διεκόπη για αρκετή ώρα.
    Η 22χρονη που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν την παρέσυρε νταλίκα στην Ολυμπία Οδό είναι από την Αθήνα. Σύμφωνα με το tempo24.news πρόκειται για την Τ.(Επώνυμο)Σ. (Όνομα) από το Περιστέρι Αττικής.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννενα: Κατέρρευσε μπροστά στην αρραβωνιαστικιά του νεαρός μηχανικός αεροσκαφών. ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ.

      Παρά τις προσπάθειες και την γρήγορη μεταφορά του σε νοσοκομείο στα Γιάννενα, ο μηχανικός έφυγε από τη ζωή. Οι προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν δεν απέδωσαν και η τραγική είδηση του θανάτου του, σκόρπισε θλίψη στον τόπο καταγωγής του, τη Ναύπακτο.
      Ο άτυχος νέος, πέθανε χθες βράδυ (22-01-2022) στα Γιάννενα, όπου βρισκόταν μαζί με την αρραβωνιαστικιά του. Ο θάνατός του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή.
      Ο εκλιπών ήταν μηχανικός της πολεμικής αεροπορίας, αλλά ένα σοβαρό ατύχημα που είχε πριν χρόνια, τον ανάγκασε να βγει αρκετά νωρίς σε σύνταξη. Διέμενε στην Ναύπακτο, στην περιοχή του Κεφαλοβρύσου και βρισκόταν στα Γιάννενα, καθώς από εκεί κατάγεται η αρραβωνιαστικιά του.
      Σύμφωνα με το npress.gr, η κηδεία του έγινε το μεσημέρι στο Ξηροπήγαδο, στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ.
      Άνω Πατήσια: Νεκρό 4χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα.
      Οδηγός Ι.Χ παρέσυρε και σκότωσε 4χρονο παιδί σε δρόμο καρμανιόλα με ελλιπή φωτισμό. Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγο στα Άνω Πατήσια, συγκεκριμένα επί της οδού Ταΰγετου στον αριθμό 85.
      Σύμφωνα με πληροφορίες το μόλις τεσσάρων ετών παιδάκι διέφυγε από την προσοχή των γονέων του και έτρεξε να περάσει απέναντι. Ο οδηγός διερχόμενου οχήματος δεν πρόλαβε να φρενάρει με αποτέλεσμα το παιδάκι να βρεθεί ξαφνικά κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου, μέσα σε μια λίμνη αίματος, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες
      Tο παιδί βρισκόταν με τους γονείς του στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γκράβας, όπου υπάρχει παιδική χαρά, ένα πάρκο κι ένα θέατρο. Πρόκειται για ένα σημείο με ελλιπή φωτισμό, άκρως επικίνδυνο για πεζούς και οδηγούς Ι.Χ. Κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν πως «πολλά διερχόμενα αμάξια περνάνε πατημένα- δεν υπάρχει ούτε διάβαση, ούτε ταμπέλα με όριο ταχύτητας. Συνέχεια λένε για αυτά τα προβλήματα στο δήμο και δεν γίνεται τίποτα».
      Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το άτυχο παιδάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή. Στη περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Το 1977 η NASA κατασκεύασε δύο πανομοιότυπους χρυσούς δίσκους με πληροφορίες για το πώς είναι η ζωή στον πλανήτη Γη (φωτογραφίες, μουσικές, φυσικούς ήχους, επιστημονικά δεδομένα κ.α).
    Ο ένας τοποθετήθηκε στο διαστημόπλοιο Voyager 1 και ο άλλος στο Voyager 2. Και τα δύο διαστημόπλοια εκτοξεύτηκαν το 1977 όχι προς συγκεκριμένο πλανήτη, αλλά για να ταξιδέψουν στο διάστημα με την ελπίδα να βρεθούν από εξωγήινο πολιτισμό, μετά από χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια.
    Το Voyager 1 είναι το πρώτο γήινο αντικείμενο που βγήκε έξω από το ηλιακό μας σύστημα
    Οι δίσκοι, μοιάζουν σαν μηνύματα σε μπουκάλι που ρίχτηκαν στον Κοσμικό Ωκεανό από τον μικρό μας πλανήτη προς άγνωστο εξωγήινο παραλήπτη.
    Ο κάθε χρυσός δίσκος περιείχε και χαιρετισμούς σε 55 γλώσσες, ανάμεσα στις οποίες και αρχαία ελληνικά.
    Τι έλεγε το ελληνικό μήνυμα;
    «Οἵτινες ποτ’ ἔστε χαίρετε! Εἰρηνικῶς πρὸς φίλους ἐληλύθαμεν φίλοι», δηλαδή «Όποιοι κι αν είστε σας χαιρετούμε! Ερχόμαστε ειρηνικά, ως φίλοι προς φίλους».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...