ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

23 Ιανουαρίου 2022

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΤΡΙΕΘΝΕΣ ΕΒΡΟΥ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΒΓΑΖΕΙ ΦΤΕΡΑ.

 

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΑΛΙ ΝΕΤΖΙΜΠΑ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ...

 

Η ΑΡΡΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: Δραματική αύξηση έως και 60% σε αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και κοκαΐνη στην Αττική. Τι έδειξαν οι αναλύσεις που έγιναν στα λύματα της Ψυττάλειας.

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ. ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο 8ΧΡΟΝΟΣ «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

 

 

 

 


 Στο Τριεθνές του βόρειου Έβρου, στα σύνορα Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, κυματίζουν οι σημαίες των γειτονικών χωρών αλλά όχι η ελληνική.

 


Η προσπάθεια των λιγοστών κατοίκων του ακριτικού χωριού Δίλοφος του δήμου Ορεστιάδας, να στηθεί ένας ψηλός ιστός 22 μ. με την ελληνική σημαία έχει βαλτώσει, αφού η στρατιωτική υπηρεσία δεν δίνει το τελικό «ΟΚ» αν και στο παρελθόν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί βρέθηκαν στην περιοχή και υπέδειξαν τον κατάλληλο χώρο.
Ψυχή» της πρωτοβουλίας των κατοίκων του Δίλοφου, που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού και βρίσκεται ακριβώς επάνω στην «πινέζα» του χάρτη, είναι ο 47χρονος αγρότης και Εθνοφύλακας Παναγιώτης Κυργιαλάνης, ο οποίος έχει βάλει στόχο ζωής να στηθεί ο ιστός με την ελληνική σημαία στο σημείο. Όπως λέει απογοητευμένος στο protothema.gr : «Ζητάμε το αυτονόητο. Να κυματίζει η ελληνική σημαία και σε αυτή τη γωνιά της πατρίδας μας».
Με ιδία έξοδα και δωρεές φίλων, ο κ.Κυργιαλάνης έχει εξασφαλίσει τα αναγκαία υλικά. Τον ιστό, τα τσιμέντα, τα συρματόσχοινα, ακόμη και δύο τεράστιες ελληνικές σημαίες που θα κυματίζουν περήφανα, ακριβώς απέναντι από την τουρκική και βουλγαρική εκεί που ενώνονται τα σύνορα των τριών χωρών. Ωστόσο τα κομμάτια του ιστού σκουριάζουν αφημένα σε σημείο του χωριού, αφού η στρατιωτική υπηρεσία … «σφυρίζει» αδιάφορη.
«Εδώ και πέντε χρόνια προσπαθούμε να στήσουμε έναν ψηλό ιστό με ελληνική σημαία κοντά στο Τριεθνές. Απέναντι υπάρχει βουλγαρική, τουρκική σημαία αλλά όχι ελληνική. Θέλουμε να την τοποθετήσουμε για να φαίνεται από μακριά πως εδώ είναι Ελλάδα. Δεν θα χρειαστεί να διαθέσουν το παραμικρό ευρώ. Θέλουμε μόνο άδεια από τον στρατό για να τοποθετηθεί ο ιστός. Είχαμε υποσχέσεις, έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους της στρατιωτικής υπηρεσίας, αλλά το θέμα έχει παγώσει χωρίς να ξέρουμε τον λόγο» λέει ο κ.Κυργιαλάνης ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να δει με ενδιαφέρον το θέμα και να παρέμβει άμεσα. «Ας έρθουν να δουν τις σημαίες των γειτόνων απέναντι και την απουσία της δικής μας, σε μια περιοχή που θα έπρεπε να κυματίζει για εθνικούς και συμβολικούς λόγος» λέει, τονίζοντας πως σκέφτηκε να τοποθετήσει τον ιστό ακόμη και σε χωράφι ιδιοκτησίας του αλλά «απαιτούνται πολυέξοδες και χρονοβόρες διαδικασίες».
Ο Δίλοφος είναι ένα μικρό χωριό στις όχθες του ποταμού Έβρου, δίπλα ακριβώς από τη μεθοριακή γραμμή της Ελλάδας με την Τουρκία. Κάποτε έσφυζε από ζωή λόγω των λιγνιτωρυχείων που λειτουργούσαν εκεί. Από τα γύρω υψώματα διακρίνονται το τεράστιο τουρκικό τελωνείο, το μεγαλύτερο της Τουρκίας, και η Ανδριανούπολη που σήμερα αριθμεί (180.000) περισσότερους κατοίκους από ότι ολόκληρος ο νομός Έβρου. Το χωριό σήμερα αριθμεί λιγότερους από 20 κατοίκους με νεότερο τον κ. Κυργιαλάνη, που σε πείσμα των καιρών παραμένει -κυριολεκτικά- ακρίτας μια και είναι και μέλος της τοπικής Εθνοφυλακής. «Φροντίζω όσο μπορώ τους γηραιότερους, προμηθεύοντάς τους τα αναγκαία. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την Πολιτεία. Μια βόλτα στα χωριά του Τριγώνου, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πως ο τόπος αυτός δυστυχώς έχει ημερομηνία λήξης, όταν δίπλα μας -ειδικά στην Τουρκία- ο πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα» λέει με νόημα.
«Παρακαλούμε την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΣ να δείξουν ενδιαφέρον. Ας κοιτάξουν απέναντι. Στο τριεθνές Υπάρχουν οι σημαίες της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Που είναι η ελληνική σημαία;. Αυτό μας στεναχωρεί ιδιαίτερα ως Έλληνες που ζούμε στην εσχατιά αυτή τασσόμενοι να φυλάμε Θερμοπύλες» λέει ο κ.Κυργιαλάνης εμφανώς απογοητευμένος.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...