ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Ιανουαρίου 2022

ΟΙ ΞΑΦΝΙΚΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ (ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ) ΥΓΙΕΙΣ, ΠΡΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ, ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΤΟΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΩΡΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ;

 

 

"Η ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ". "Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". "Η Σελήνη αποτελείται από πετρώματα που προήλθαν αρχικά από τον Μανδύα της Γης. Τα βουνά των Γρεβενών προήλθαν από τον Μανδύα της γης. Μελετώντας τα βουνά των Γρεβενών είναι σαν να βρισκόμαστε στην Σελήνη και να μελετάμε το έδαφός της". Ο ΟΡΛΥΓΚΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΗΛΙΚΙΑΣ 300.000.000 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΓΕΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

 


Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

 

 

 

 Χιλιάδες  νεαροί  Έλληνες και  Ελληνίδες πέθαναν,  από παθολογικά αίτια,  ξαφνικά,  την  προηγούμενη  δεκαετία, όπως  και  τις  προηγούμενες δεκαετίες.  Και με την ίδια  συχνότητα  σε  όλα  τα  κοινωνικά  στρώματα.  Τίποτε  δεν  άλλαξε  με  την  πανδημία  του  κορωνοϊού.  Μία  πρόχειρη  στατιστική δειγματοληπτική  έρευνα  το  επιβεβαιώνει.

Παρακάτω  μερικοί  σταχυολογημένοι  αιφνίδιοι  θάνατοι  που δημοσιεύθηκαν στον τύπο:

 

12.10.2011.  Πέθανε ξαφνικά στα 30 του ο επιχειρηματίας Νίκος Γιγουρτάκης.

Στα 30 του χρόνια κι εντελώς ξαφνικά άφησε την τελευταία του πνοή ο επιχειρηματίας Νίκος Γιγουρτάκης.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, από το κέντρο που διατηρούσε στη Γλυφάδα. Το Tlife επικοινώνησε με το νοσοκομείο όπου κι επιβεβαίωσε τον θανάτό του.

Ο Νίκος σύμφωνα με φίλους του έκανε υγιεινή ζωή, δεν κάπνιζε και γυμναζόταν. Χθες μάλιστα πήγε και στο γυμναστήριο. Όλοι μιλάνε για έναν πολύ καλό άνθρωπο και ήταν πάντα στο πλευρό των εργαζομένων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του 30χρονου επιχειρηματία, προήλθε από ανακοπή καρδιάς. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν ήδη νεκρός και εκεί οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατό του”.

 

 

7-11-2014.  Πέθανε ξαφνικά ο 47χρονος αδελφός του Διονύση Σχοινά.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο αδελφός του Διονύση Σχοινά, Τόλης, σήμερα το πρωί, μετά από έμφραγμα που υπέστη. Βυθισμένη στο πένθος η οικογένεια και οι φίλοι.

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Διονύση Σχοινά σήμερα το πρωί. Ο 47χρονος αδελφός του Τόλης, έφυγε από τη ζωή ξαφνικά και χωρίς να περνάει κάποιο πρόβλημα υγείας. 

Ο μεγαλύτερος αδελφός του τραγουδιστή, μουσικός και ηχολήπτης, ένιωσε δύσπνοια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Δυστυχώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή και υπέκυψε στο έμφραγμα που υπέστη. Οι γονείς του και ο Διονύσης Σχοινάς είναι απαρηγόρητοι και σοκαρισμένοι. Ο ίδιος ο τραγουδιστής επικοινώνησε με στενούς του φίλους σήμερα το μεσημέρι, ώστε να μοιραστεί μαζί τους το τραγικο νέο, βρισκόμενος στο πατρικό του σπίτι στη Νίκαια μαζί με τους γονείς του. 

Ο Τόλης Σχοινάς ήταν το alter ego του Διονύση Σχοινά, πάντα μαζί του σε όλες τις δουλειές και δίπλα του στη ζωή. Ένας ήρεμος και δοτικός άνθρωπος, με χιούμορ και κέφι για ζωή. 

 

 

 

26/12/2015. Θρήνος στον Πύργο – Πέθανε ξαφνικά η σύζυγος γνωστού ποδοσφαιριστή.

Στη θλίψη βυθίστηκε τη νύχτα των Χριστουγέννων η περιοχή του Πύργου και της Ηλείας ευρύτερα. Η 42χρονη σύζυγός γνωστού ποδοσφαιριστή, έφυγε ξαφνικά λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στο σπίτι της στον Πύργο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κόρη της τη βρήκε χωρίς τις αισθήσειις της και ειδοποίησε τον πατέρα της που λίγο νωρίτερα είχε φύγει από το σπίτι για τη δουλειά του σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Αμαλιάδας.

 

19/02/2016.  Θρήνος στα Τρίκαλα – Πέθανε ξαφνικά η αντιεισαγγελέας Νίκη Μπόλη.

Σοκ προκαλεί στους Νομικούς κύκλους της πόλης των Τρικάλων και όχι μόνο η είδηση του ξαφνικού θανάτου της Αντιεισαγγελέως Εφετών Νίκης Μπόλη.

Η 52χρονη Τρικαλινή Δικαστικός έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς (σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα).

Η Νίκη Μπόλη υπηρετούσε ως Αντιεισαγγελέας Εφετών στα Γιάννενα, ενώ παλιότερα είχε υπηρετήσει σε Καρδίτσα, Λάρισα και Βόλο.

Ήταν παντρεμένη με τον δικηγόρο Βασίλη Σπαθή.

 

30|04|2016.  Πέθανε ξαφνικά ο make up artist και ηθοποιός Γιάννης Αγγελάκης

Ήταν πολύ αγαπητός στο χώρο της ελληνικής Showbiz

Την τελευταία του πνοή άφησε ξαφνικά ο γνωστός make up artist και ηθοποιός Γιάννης Αγγελάκης.

Ο Γιάννης ήταν πολύ αγαπητός στο χώρο της ελληνικής Showbiz, είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής για τις μιμήσεις του.
Ο θάνατός του έγινε γνωστός πριν από λίγη ώρα. Τον βρήκαν νεκρό το πρωί στο σπίτι του.

 

17 Ιουνίου 2016.  Πέθανε ξαφνικά, σε ηλικία 43 ετών, η ηθοποιός Γεωργία Αποστόλου.

«Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός, Γεωργία Αποστόλου, στην ηλικία των 43 ετών βυθίζοντας την οικογένεια της στο πένθος. Η ηθοποιός πέθανε την Κυριακή το απόγευμα, από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι της, στην Αθήνα και η κηδεία της έγινε την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο Σχιστού

 

 

02.09.2016. Πέθανε ξαφνικά ηθοποιός της σειράς «Συμμαθητές» του ΑΝΤ1!

Πέθανε στα 35 του χρόνια ο ηθοποιός από τους «Συμμαθητές» Ανδρέας Σιδέρης!

Ο ταλαντούχος ηθοποιός έφυγε ξαφνικά σήμερα το μεσημέρι από τη ζωή.

 

 

30 Σεπτεμβρίου 2017. Πέθανε ξαφνικά ο πατέρας των Αντετοκούνμπο – Ηταν μόλις 53 ετών.

Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο, πατέρας του Γιάννη και του Θανάση, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς στο Μιλγούοκι βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την οικογένεια. “Πετάει” για τις ΗΠΑ ο Θανάσης. Ο Τσαρλς άφησε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (απόγευμα Παρασκευής για τις ΗΠΑ) την τελευταία του πνοή στο Μιλγουόκι στα 53 του χρόνια μετά από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι της οικογένειας στο Μιλγουόκι. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήρθε εντελώς αναπάντεχα. 

 

 

09 Ιουνίου 2018.  Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 49 ετών ο δικαστής Κώστας Σατολιάς.

Απεβίωσε λίγο πριν από το μεσημέρι σε ηλικία 49 ετών ο Επαρχιακός Δικαστής στο δικαστήριο Πάφου Κώστας Σατολιάς.

Γύρω στις 9 το πρωί ο Κώστας Σατολιάς παρέστη κανονικά στα καθήκοντά του στο Δικαστήριο Πάφου για έκδοση διατάγματος κράτησης σε ύποπτο από τη Γεωργία. Σύμφωνα με πληροφορίες απεβίωσε εντελώς ξαφνικά λίγη ώρα αργότερα όταν επέστρεψε στο σπίτι του.

 

 

5 Αυγούστου 2018.  Πέθανε ξαφνικά ο αντιδήμαρχος του Κιλκίς, Νίκος Ταχτσίδης

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 51 ετών, άφησε το πρωί της Κυριακής (05/08) ο Νίκος Ταχτσίδης.

Ο θάνατος του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Δ.Ε. Δοϊράνης και Ζωικής Παραγωγής του δήμου Κιλκίς βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία.

Ο 51χρονος πολιτικός μηχανικός μετέβαινε νωρίς το πρωί σε χωριό του νομού Σερρών, για να παραστεί σε κοινωνική εκδήλωση, όταν ξαφνικά στο ύψος της διασταύρωσης προς το Δροσάτο αισθάνθηκε αδιαθεσία. Οι συνθήκες του θανάτου του παραμένουν ωστόσο άγνωστες μέχρι στιγμής.

 

 

19/08/2018.  Πέθανε ξαφνικά η δημοσιογράφος Νατάσα Βαρελά.

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 33 ετών άφησε η Νατάσα Βαρελά, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά της, τους φίλους της, αλλά και όλο το δημοσιογραφικό χώρο.

 

 

2 Οκτωβρίου 2018.  Πέθανε ξαφνικά η 45χρονη παραγωγός του Epsilon, Έφη Τσιτούμη.

Σοκ έχει προκαλέσει στο δημοσιογραφικό κόσμο και όχι μόνο, ο αιφνίδιος θάνατος της 45χρονης παραγωγού του Epsilon, Έφης Τσιτούμη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατός της προήλθε από ανακοπή καρδιάς στον ύπνο της.

Η Έφη Τσιτούμη εργαζόταν χρόνια στην τηλεόραση ως παραγωγός τόσο στο Μega, όσο και στο Alter παλαιότερα, ενώ τον τελευταίο καιρό ήταν υπεύθυνη εκπομπών στο Epsilon και συγκεκριμένα στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη.

Η εκλιπούσα ήταν μητέρα ενός παιδιού.

 

 

09 Δεκεμβρίου 2018.  Τραγωδία στα Χανιά: Πέθανε ο 8χρονος που υπέστη ανακοπή.

Τραγικός επίλογος για ένα 8χρονο αγόρι από τα Χανιά, που υπέστη χτες ανακοπή καρδιάς και κατέληξε σήμερα το πρωί βυθίζοντας στη θλίψη την τοπική κοινωνία.

Το αγόρι κατέρρευσε χθες την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι με μέλος της οικογένειάς του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τα Χανιά στο Ηράκλειο περίπου στις 18:30 με 19:00 το Σάββατο.

Άμεσα εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και το προσωπικό – τόσο οι ιατροί όσο και οι νοσηλευτές – κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή.

 

 

18 Φεβ. 2019.  Πέθανε ξαφνικά στα 33 της χρόνια η ηθοποιός Νίκη Λειβαδάρη.

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση δημοσιοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Μια νέα γυναίκα, η ηθοποιός Νίκη Λειβαδάρη έφυγε απρόσμενα από τη ζωή. Η ηθοποιός Νίκη Λειβαδάρη στα 33 της χρόνια πέθανε εξαιτίας καρδιακού επεισοδίου.

 

 

22 Φεβ 2019.  Πέθανε ξαφνικά εύζωνας της προεδρικής Φρουράς. 

 

 

3 Ιουνίου 2019. Πέθανε ξαφνικά ο Γιώργος Ξενίδης – Στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του.
Σε ηλικία μόλις 45 χρονών έφυγε από την ζωή, σήμερα τα χαράματα ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Γιώργος Ξενίδης. Ο παλαίμαχος άσος ένιωσε τα ξημερώματα μια αδιαθεσία και στην συνέχεια υπέστη καρδιακή προσβολή.


 

 28 Απριλίου 2019.  Θλίψη στα Τρίκαλα για τον 16χρονο που πέθανε από ανακοπή το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Στη θλίψη έχουν βυθιστεί τα Τρίκαλα από την είδηση του θανάτου ενός 16χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του μετά από ανακοπή που υπέστη ενώ βρισκόταν στο σπίτι του το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Ο άτυχος νεαρός αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και κατέρρευσε λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, αλλά ήδη ήταν αργά. Σύμφωνα με το trikalaola, το άτυχο παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να το επαναφέρουν στη ζωή χωρίς, όμως, αποτέλεσμα παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν για 1,5 ώρα.

 

 

 

16 Μαΐου 2019.  Τραγωδία με γνωστό Έλληνα μουσικό - Πέθανε πάνω στη σκηνή.

πό μία πρωτοφανή τραγωδία σημαδεύτηκε το βράδυ της Τετάρτης (15/5) το φινάλε του αφιερώματος στον Νικόλα Άσιμο, στο «Romantzo-Bios» στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ο 57χρονος μουσικός και δισκοπώλης Δημήτρης Χατζής, υπέστη ανακοπή, αφήνοντας την τελευταία του πνοή πάνω στη σκηνή.

Ήταν γύρω στα μεσάνυχτα, όταν οι One Nation Underground, το συγκρότημα του Δημήτρη Χατζή, μέλος των οποίων εδώ και δύο μήνες ήταν ο έμπειρος ντράμερ Μάνος Νεόφυτος, έπαιζαν το τέταρτο κομμάτι τους.

Ο Δημήτρης Χατζής φαίνεται να ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία, έβγαλε την κιθάρα του και σωριάστηκε στο πάτωμα.

 

 

26 Μαΐου 2019.  Κρήτη: Νεαρός έπαθε ανακοπή καρδιάς ενώ έκανε ποδήλατο.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στην παραλιακή του Ηρακλείου όταν ένας ανήλικος υπέστη ανακοπή καρδιάς την ώρα που έκανε ποδήλατο.

Το συμβάν σημειώθηκε περίπου στη μία το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα γιατρός και διασώστες να καταφέρουν να επαναφέρουν τον 17χρονο στη ζωή.

 

 

07 Ιανουαρίου 2020.  Τραγωδία στο Ηράκλειο Κρήτης: 5χρονο αγοράκι πέθανε από ανακοπή.

Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν ένα παιδάκι μόλις πέντε ετών, υπέστη ανακοπή στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να καταλήξει παρά τις προσπάθειες των γιατρών. 

Σύμφωνα με το ekriti.gr , η τραγωδία εξελίχθηκε στον Ξηροπόταμο του Ηρακλείου Κρήτης. Στο σπίτι της οικογένειας, στην οδό Ανδρομάχης, έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο και μετέφερε το 5χρονο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο εφημέρευε, όμως, τελικά, το παιδάκι δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ.

    Τουλάχιστον τα δύο τρίτα των κοινών παρενεργειών που νιώθουν όσοι εμβολιάζονται για τον Covid-19, μπορούν εν πολλοίς να εξηγηθούν από το αντίστροφο φαινόμενο του «πλασίμπο» και όχι από το ίδιο το εμβόλιο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
    Το «πλασίμπο» (placebo) αφορά τη βελτίωση της σωματικής ή ψυχικής υγείας μετά από μια εικονική θεραπεία, όπως χάπι χωρίς δραστική ουσία, ένεση που περιέχει μόνο αλατόνερο κ.α. Το αντίστροφο φαινόμενο είναι το «νοσίμπο» (nocebo), όταν κάποιος νιώθει δυσάρεστες παρενέργειες, όπως ναυτία ή κόπωση, μετά από τη χορήγηση εικονικής θεραπείας, που στην πραγματικότητα δεν περιέχει καμία δραστική ουσία. Το δίδυμο φαινόμενο του πλασίμπο/νοσίμπο αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση της δύναμης που έχουν οι νοητικοί και ψυχικοί παράγοντες στο να επηρεάσουν έναν άνθρωπο.
    Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess της Βοστώνης, με επικεφαλής τη δρα Τζούλια Χάας και τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Τεντ Κάπτσουκ, διευθυντή του Προγράμματος Μελετών του Πλασίμπο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από 12 τυχαιοποιημένες και ελεγχόμενες με πλασίμπο κλινικές μελέτες εμβολίων Covid-19, οι οποίες περιλάμβαναν αναφορές για παρενέργειες που είχαν γίνει από σχεδόν 23.000 ανθρώπους που είχαν εμβολιαστεί κανονικά και άλλους τόσους περίπου που είχαν κάνει εικονικό εμβόλιο.
    Μετά την πρώτη δόση, πάνω από ένας στους τρεις (35%) που είχε κάνει ψευδο-εμβόλιο πλασίμπο ανέφερε συστημικές παρενέργειες όπως πυρετό, το 20% πονοκέφαλο, το 17% κόπωση και το 16% πόνο, ερυθρότητα ή πρήξιμο στο σημείο της ένεσης. Συγκριτικά, το 46% όσων είχαν κάνει πραγματικά εμβόλια, ανέφεραν τουλάχιστον μια συστημική παρενέργεια όπως πυρετό, ενώ τα δύο τρίτα κάποιο άλλο τοπικό σύμπτωμα.

    Οι ερευνητές θεωρούν δεδομένο ότι ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των παρενεργειών στους εμβολιασμένους οφείλονται στο φαινόμενο πλασίμπο/νοσίμπο και όχι στο ίδιο το εμβόλιο, αν ληφθεί υπόψη πόσο συχνά αναφέρθηκαν οι ίδιες παρενέργειες από τα άτομα που νόμιζαν ότι έχουν κάνει εμβόλιο. Η μελέτη, σύμφωνα με τη Χάας, εκτίμησε ότι το 76% (τα τρία τέταρτα) όλων των παρενεργειών της πρώτης δόσης μεταξύ των εμβολιασμένων πιθανότατα σχετίζονται με το πλασίμπο/νοσίμπο.
    Μετά τη δεύτερη δόση, οι συστημικές παρενέργειες στην ομάδα του πλασίμπο ήσαν 32% και οι τοπικές 12%, ενώ στην ομάδα του εμβολίου είχαν αυξηθεί σε 61% και 73% αντίστοιχα. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι οι μισές (το 52%) από αυτές τις παρενέργειες στους εμβολιασμένους με δεύτερη δόση, οφείλονταν στο πλασίμπο/νοσίμπο. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τη δεύτερη φορά οι εμβολιασμένοι περίμεναν να έχουν περισσότερες παρενέργειες από την πρώτη δόση και... αυτοδικαιώθηκαν.
    Η Χάας επεσήμανε ότι δυστυχώς «οι ανησυχίες για τις παρενέργειες είναι μία από τις αιτίες για τους δισταγμούς απέναντι στον εμβολιασμό». Ο Κάπτσουκ ανέφερε ότι «η Ιατρική βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τα ευρήματα μας μάς οδηγούν στο ότι η πληροφόρηση του κοινού για τις πιθανές επιδράσεις του νοσίμπο μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθούν οι ανησυχίες για τα εμβόλια Covid-19 και να μειωθεί η διστακτικότητα απέναντι σε αυτά».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...