ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

16 Οκτωβρίου 2021

ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΣΙΩΠΗ ΣΤΑ ΜΜΕ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Μεγάλη πορεία ετοιμάζουν οι Πακιστανοί στην Αθήνα. Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ".

 

Η ΙΝΔΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ: «Τουρκία και Πακιστάν σε συζητήσεις υψηλού επιπέδου για μεταφορά πυρηνικής τεχνογνωσίας».

 

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΚΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΟΛΕΘΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ».




Ο μακελλάρης της διπλανής πόρτας [Του Θ. Τζήμερου]

 

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Επίθεση τοξοβόλου ισλαμιστή στην πόλη Κόνγκσμπεργκ - Τουλάχιστον 5 νεκροί - Για 30 λεπτά στόχευε ανθρώπους.

 

ΤΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ; Του Θάνου Τζήμερου



ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ. ΑΝΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΓΕΡΙΝΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΡΙΚΙΝΗ, ΕΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ, ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ ΟΠΛΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, Π.Χ. ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΕΡΟΥ. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΠΙΣΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.



Βρετανία: Μεσίστια η σημαία στη Ντάουνινγκ Στριτ για την δολοφονία του βουλευτή.

Βρετανία: Η αστυνομία θεωρεί «τρομοκρατική ενέργεια» τον φόνο του βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες.

Η επίθεση με μαχαίρι στο Έσεξ η οποία στοίχισε χθες Παρασκευή τη ζωή του βουλευτή των Συντηρητικών Ντέιβιντ Έιμες αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία σήμερα Σάββατο.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το κίνητρο δυνητικά συνδέεται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό», αναφέρει δελτίο Τύπου της αστυνομίας που δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Για τη δολοφονία του 69χρονου πολιτικού σε εκκλησία των μεθοδιστών συνελήφθη 25χρονος. Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική, ανακοινώθηκε χθες βράδυ.

 

Τις τελευταίες δεκαετίες διαπράχθηκαν πολλές επιθέσεις εναντίον πολιτικών στη Βρετανία (24809466).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Βρετανία: Μεσίστια η σημαία στη Ντάουνινγκ Στριτ για την δολοφονία του βουλευτή.


Μεσίστια κυματίζει η βρετανική σημαία πάνω από την κατοικία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στη Ντάουνινγκ Στριτ, σε ένδειξη σεβασμού προς τον βουλευτή που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters.

Ο Ντέιβιντ ‘Ειμες, ένας 69χρονος βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν άνδρα που όρμησε πάνω του κατά τη διάρκεια συνάντησης με ψηφοφόρους.Ο Έιμες δολοφονήθηκε σε μια εκκλησία, περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Λονδίνου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας συνελήφθη μετά την επίθεση και δεν αναζητεί άλλους υπόπτους σε σχέση με το συμβάν.



Μεγάλη πορεία ετοιμάζουν οι Πακιστανοί στην Αθήνα. 

Η πακιστανική τηλεόραση προανήγγειλε τον εορτασμό του Eid Milan Un Nabi στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Κυριακής!  Οι μουσουλμάνοι Πακιστανοί της Αθήνας προετοιμάζουν μεγάλη πορεία από την Πλατεία Κοτζιά στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν την πίστη τους στον… Αλλάχ!

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων, η πακιστανική τηλεόραση προανήγγειλε τον εορτασμό του Eid Milan Un Nabi στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Κυριακής.

Οπως, μάλιστα, τονίζεται, πρόκειται για απόφαση που πήραν όλες οι «θρησκευτικές οργανώσεις στην Ελλάδα», κάνοντας τον απλό πολίτη να αναρωτιέται ποιες ακριβώς είναι αυτές, εάν είναι καταγεγραμμένες και τι είδους εσωτερικές διαδικασίες έχουν.

Οποιες και να είναι, πάντως, καλούν τους μουσουλμάνους και Πακιστανούς της πρωτεύουσας να συμμετέχουν στην πορεία, προκειμένου να αποδείξουν την πίστη τους στον κύριό τους! Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει είναι βεβαίως το από ποιους πήραν (αν πήραν) άδεια για τη διενέργεια της συγκεκριμένης πορείας, σε μια κατά βάση χριστιανική χώρα, γεγονός που θα μετατρέψει το κέντρο της πρωτεύουσας, για κάποιες ώρες, σε προάστιο του Ισλαμαμπάντ.

Βέβαια, από την άλλη τέτοιου είδους θρησκευτικές εορτές μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο διάστημα, όχι μόνον έχουν μετατραπεί σε… ρουτίνα, αλλά αποτελούν και ζητούμενο.





Ο  ΓΙΟΣ  ΤΟΥ  ΕΡΝΤΟΓΑΝ:  "Η  ΕΥΡΩΠΗ  ΘΑ  ΠΑΨΕΙ  ΝΑ  ΥΠΑΡΧΕΙ".


Στο παραπάνω βίντεο ακούμε τον Μπιλάλ Ερντογάν, γιό του Ταγίπ να λέει ότι ως…  ειδικός που είναι… στα ευρωπαϊκά θέματα, προβλέπει ότι η ΕΕ θα πάψει να υπάρχει σε λίγο καιρό από σήμερα προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν πια ηγέτες στην γηραιά Ήπειρο.

«Στην Ευρώπη δεν υπάρχει κάποιος που να αξίζει να αποκαλείται ηγέτης. Όλοι έχουν καταντήσει σε κωμική κατάσταση.

Ακόμη και η Αμερική, αυτή την στιγμή συζητά πολύ σοβαρά θέματα και αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες.

Το μέλλον της Ευρώπης είναι σκοτεινό. Είναι το θέμα στο οποίο είμαι ειδικός και στο οποίο έχω ντοκτορά. Η Ευρώπη θα πάψει να υπάρχει». 

Το βίντεο δημοσιοποίησε ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, πολέμιος της κυβέρνησης Ερντογάν, που ζει στην Σουηδία.



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

11 σχόλια:

  1. “Όχι άλλα τζαμιά στη Ρόδο. Αρκετά.” – Ξεσπούν οι νησιώτες μας.

    ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΑΡΚΕΤΑ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΔΑΠΑΝΗ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΡΕΤΖΕΠ-ΠΑΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
    Ως Έλληνες Ρόδιοι φορολογούμενοι και υποφέροντες οικονομικά επί χρόνια τώρα, θεωρούμε απαράδεκ-τη, ασύδοτη,εξωφρενική και λίαν προκλητική την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευ μάτων -Πολιτισμού και Αθλητισμού να διαθέσει 1.000.000 Ευρώ γιά την αναστήλωση και αποκατά σταση του τεμένους Ρετζεπ Πασά στη Ρόδο. (σημειωτέον ότι είναι το 4ο ή 5ο κατά σειράν αναστη- λούμενο τζαμί).
    Τα αρχαία Ελληνικά μνημεία στο νησί καταρρέουν στην κυριολεξία, οι στήλες του ναού του Απόλλωνος είναι δεμένες με σύρμα, και κανείς δεν κάνει τίποτα επικαλούμενοι οικονομική κρίση !
    Δεν είναι δυνατόν να υποφέρει ο λαός και να περικόπτονται συνεχώς μισθοί και συντάξεις πείνας κι από την άλλη το κράτος να σπαταλά τον ιδρώτα , το υστέρημά μας , τους σκληρούς φόρους μας γιά την …αναστήλωση του τζαμιού ! Κι όλ’ αυτά τα τεμένη που αποκατεστάθησαν, γιατί;;
    Γιατί, δεν επαρκούν γιά την προσευχή των “χιλιάδων”μουσουλμάνων της Ρόδου; ή μήπως γιατί το ζήτησαν :ο νεοσύστατος “σύλλογος”..τους, μέσω πιέσεων του Τουρκικού Υπ.Εξ. και ο Ελβετός βουλευτής Αndrea Gross , που τον ξανάφερε Τουρκάλα βουλευτής γιά…επανέλεγχο, που δεν της
    άρεσαν τα προηγούμενα συμπεράσματά του γιά τους Ελληνες μουσουλμάνους με “Τουρκική κουλ-τούρα”; ή μήπως το αναστηλώνουν κι αυτό για “τουριστικούς σκοπούς” και για ..Μουσείο; Και σε μιά τέτοια περίπτωση, ποιός θα καρπώνεται -άραγε- τα έσοδά του;
    Ομως , εμείς σαν Ελληνες έχουμε κι άλλην απορία και διερωτώμαστε: Γιατί να το αναστηλώσουν;
    Το πρώτο πράγμα που βλέπει ο επισκέπτης που έρχεται στη Ρόδο με το πλοίο είναι οι μιναρέδες της παλιάς πόλης! Γιατί; Για να νομίζουν οι ξένοι ότι έρχονται στην Ανατολή ή σε κάποιο Τουρκικό νησί; Γιατί; Γιά να μας θυμίζουν την μαύρη μεσαιωνική δουλεία των κατακτητών; Κατακτητές ήσαν στα άγια χώματα των Ροδίων Ελλήνων. Κι έπρεπε να είχαν ήδη σβήσει τα ίχνη των προ πολ-λών χρόνων. Κι όχι ν’ αναστηλλώνονται!
    Αλήθεια, γιατί ; Γιατί δεν αντέδρασε και δεν αντιδρά κανένας σ’ αυτό τον τόπο; Ούτε βουλευτές, ούτε τοπικοί άρχοντες και σύμβουλοι, ούτε σύλλογοι και σωματεία, ούτε δικηγόροι και απλοί πολί-τες;! Γιατί;; – “ Βρε , μπας και μας προετοιμάζουν για μιά νέα τουρκική κατοχή και δεν το πήραμε χαμπάρι”-λέει κάποιος.. “Για δές τε τα Τ.Β.κανάλια πόσα τουρκικά σήριαλ και εκπομπές έχουν ! Για δές τε τι “ηρωικές” αντιδράσεις έχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις μας σε άπειρες τουρκικές παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου”! Μόνον η Συρία (παρά τον εμφύλιό της σπαραγμό) τόλμησε και κατέρριψε τουρκικό μαχητικό που την κατασκόπευε. Εμείς;;
    Εμείς τους χαιρετούμε και τους ευχόμαστε.. καλήν επάνοδον !
    Αλήθεια , γιατί; Γιατί κανείς πολιτικός δεν είπε στον Ελβετό βουλευτή, που μας υπέδειξε (πλην των άλλων ), ακόμα και να ανοίξουμε σχολεία , που να πληρώνουμε εμείς, γιά να μαθαίνουν οι “τούρκοι”
    την γλώσσα τους; – “ Ελα, κ. Gross , να σε πάμε στα απέναντι Μικρασιατικά παράλια, να σου δείξουμε κι εμείς σε τι κατήντησαν τους ναούς των αρχαίων Ελλήνων, τα ελληνιστικά μνημεία ..τα νεκροταφεία των Ρωμιών-Ελλήνων που κατοικούσαν στα πάτρια εδάφη της μικράς ασίας πριν εκδιωχτούν με εθνοκαθάρσεις και βάρβαρους διωγμούς, δημεύσεις περιουσίων , οι καλοί μας γείτονες, οι Τούρκοι”! Γιατί;
    Αλλά τι καθόμαστε και λέμε; Συμφωνούμε με τον φίλο που μας λέει: “Ποιός σας ακούει,καημένοι;
    Ούτε δημοτικός σύμβουλος δεν πρόκειται να συγκινηθεί! Μόνο-λέει- αν το καταγγείλετε στην
    Τρόικα , σαν αδικαιολόγητη σπατάλη του Δημοσίου, κάτι μπορεί να κάνετε”…
    Νάχει, άραγε, δίκιο ο φίλος ;
    ΑΠΟ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
    Ρόδος 31-7-2012
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΙΙΤΕΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ. ΒΑΖΟΥΝ ΒΟΜΒΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΣΟΥΝΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΣΙΙΤΗ. Αφγανιστάν: Στους 41 οι νεκροί από την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί στην Κανταχάρ.

    Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίτερα την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της προσευχής, σε ένα σιιτικό τέμενος στην πόλη Κανταχάρ, το προπύργιο των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν.


    Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, σημειώθηκαν πολλές εκρήξεις στο τζαμί Φατεμιέχ, στο κέντρο της Κανταχάρ, της δεύτερης σε πληθυσμό πόλης της χώρας.


    «Προετοιμαζόμασταν για την προσευχή, όταν ακούσαμε πυροβολισμούς. Δύο άνθρωποι μπήκαν στο τζαμί και πυροβόλησαν τους φρουρούς, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά. Ο ένας (από τους δράστες) ανατινάχθηκε μέσα στο τζαμί και στη συνέχεια, άλλοι δύο» πυροδότησαν επίσης τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι, ανέφερε ο Σάγιεντ Ροχουλάχ, ένας εργαζόμενος στην ασφάλεια του τεμένους.

    Σύμφωνα με την πηγή ο τρίτος καμικάζι βρισκόταν έξω από το κτίριο, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

    Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε παρόμοια επίθεση στο σιιτικό τέμενος της πόλης Κουντούζ. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν.

    Ένας τοπικός εκπρόσωπος των Ταλιμπάν επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για «επίθεση αυτοκτονίας» και ότι διεξάγονται έρευνες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΟΝ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ.
    Θα κάνουν το συνέδριο στα Ιωάννινα για τον Αλή πασά και την εποχή του.

    Το συνέδριο, που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για τον Ιούνιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω των υγειονομικών συνθηκών, θα ξεκινήσει την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα στα Ιωαννίνα υπό την Αιγίδα της Γιάννας Αγγελοπούλου και θα κάνουν αναφορά στα έργα και τα οικονομικά επιτεύγματα του σφαγέα των Ελλήνων.


    Νιώθουν ότι πρέπει να τον εξυμνήσουν; Μην δούμε και κανένα συνέδριο αργότερα για τον Ιμπραήμ γιατί μας έκανε το "καλό" να γίνει η ναυμαχία του Ναυαρίνου!


    Το συνέδριο θα γίνει με χαιρετισμούς του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, της διευθύντριας του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Μαρίας Χριστίνας Χατζηιωάννου και του ομότιμου διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών Βασίλη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος είναι και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου, ενώ αντιφώνηση θα κάνει ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Αναστάσιος Παπασταύρος.

    Στις 7 το απόγευμα θα ξεκινήσει η πρώτη συνεδρία με θέμα «Τα Γιάννενα και ο Αλή πασάς». Ομιλητές θα είναι η επίκουρη καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Νάσια Γιακωβάκη με θέμα «Μια νέα Αθήνα; Ελληνικές εικόνες για τα Γιάννενα στα όψιμα χρόνια του Αλή πασά», ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Παπαγεωργίου με θέμα «”Prospetto del Sistema Governativa …di Principe Vesir Ali Pasa”: όψεις του συστήματος διακυβέρνησης του Αλή πασά σε ανέκδοτο έγγραφο του απόρρητου αρχείου του Βατικανού» και ο αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημιακού κολλεγίου «Λόγος» της Αλβανίας Κωνσταντίνος Γιακουμής και ο, αρχαιολόγος του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Αλβανίας Σπύρος Νίκας με θέμα «”Cuius Auctoritas Eius Iurisdictio?”: αναστοχασμοί για τις αλλαγές εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας εντός του πασαλικίου Ιωαννίνων».

    Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες τέσσερις συνεδρίες. Τίτλος της δεύτερης συνεδρίας, που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί, είναι «Όψεις της οικονομίας».

    Το θέμα «Τα τσιφλίκια του αληπασαδικού οτζακίου. Μια προσέγγιση μέσα από ελληνικό και οθωμανικό αρχειακό υλικό» θα αναπτύξει η δρ. Ιστορίας Νέου Ελληνισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ανεμοδουρά, με θέμα «Αλβανοί γαιοκτήμονες στη Θεσσαλία στον μακρύ 19ο αιώνα: η περίπτωση του Αλή πασά» θα μιλήσει η μεταδιδακτορική ερευνήτρια του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Φένια Λέκκα, «Η παρουσία του Αλή πασά στη Θεσσαλία και η εδραίωση της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας του» είναι ο τίτλος του θέματος που θα πραγματευτεί ο δρ. Χωροταξίας-Πολεοδομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αρχαιολόγος Γρηγόρης Στουρνάρας, ενώ ο διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών/ΕΙΕ Δημήτρης Δημητρόπουλος θα μιλήσει με θέμα «”Κεσίμι”. Η εφαρμογή μιας οικονομικής πρακτικής στις περιοχές κυριαρχίας του Αλή πασά».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΠΑΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ "ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ" ΤΟΥ 21;

      Στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει η τρίτη συνεδρία με θέμα «Εξεγέρσεις και Επανάσταση». Ο επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Σμύρης θα μιλήσει με θέμα «”Κι έφκιανε κάστρα, χαντάκια, κούλιες τριγύρ δια φύλαξες…”: Τεχνικά έργα την περίοδο του Αλή πασά των Ιωαννίνων», ο μεταπτυχιακός φοιτητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νικόλαος Σαπουνάς θα αναπτύξει το θέμα «Η εξέγερση του πατρός Ευθυμίου Βλαχάβα και ο Αλή πασάς. Νέα στοιχεία και επαναπροσέγγιση του ζητήματος», ενώ με θέμα «Το τέλος του Αλή πασά των Ιωαννίνων και η Ελληνική Επανάσταση» θα μιλήσει ο αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης Ηλίας Κολοβός.

      «Αρχειακές ετοιμότητες» είναι ο τίτλος της τέταρτης συνεδρίας, που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα. Ομιλητές θα είναι ο ιστορικός της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος Μιχάλης Κοκολάκης με θέμα «Το αρχείο του Αλή πασά και η συλλογή Φάρη της Εθνικής Βιβλιοθήκης», η επίκουρη καθηγήτρια του πανεπιστημίου Temple των Η.Π.Α. Emily Neumeier με θέμα «Locating the Myth of Ali Pasha’s Treasure in Archives and Museums», η λέκτορας του πανεπιστημίου των Τιράνων Andi Rembeci, ο Sokol Çunga από τα Κεντρικά Αρχεία του Αλβανικού Κράτους και ο ερευνητής-οθωμανολόγος Ermal Nurja με θέμα «Αρχείο Αλή πασά στα Κεντρικά Αρχεία του Αλβανικού Κράτους: Εντοπισμός, μεταγραφή και έκδοση», και ο αναπληρωτής καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δώρης Κυριαζής με θέμα «”Η γλώσσα …κόκκαλα τσακίζει”: σχέσεις ισχύος και υποτέλειας μέσα από τα έγγραφα του αρχείου Αλή πασά των Ιωαννίνων».

      «Ιστοριογραφικές και πολιτισμικές προσλήψεις» είναι ο τίτλος της πέμπτης και τελευταίας συνεδρίας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου με προεδρεύουσα την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους Αμαλία Παππά. Πρώτη ομιλήτρια θα είναι η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βάσω Ρόκου με θέμα «Κώστας Παπανικολάου – ο Γραμματικός του Αλή πασά. Αντανακλάσεις πολιτισμού σε μια συγκυριακή αυτοβιογραφία».

      Με θέμα «Ο Αλή πασάς στην αμερικανική θεατρική σκηνή. Η περίπτωση του The Grecian Captive του Mordecai Noah (1822)» θα μιλήσει η διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών Μαρία Γεωργοπούλου, ενώ «Αληπασιάδες» τιτλοφορείται η ομιλία της επισκέπτριας καθηγήτριας στο πανεπιστήμιο «Αγ. Κύριλλος και Αγ. Μεθόδιος» του Veliko Tyrnovo της Βουλγαρίας Ελένης Κουρμαντζή.

      Η συνεδρία θα κλείσει με τις ομιλίες «The European symbols of Ali Pasha Tepelena: the constitution and his heraldic» από τον δρ. Ιστορίας στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αλβανίας Dorian Koçi και « Ο Αλή Τεπελενλή και ζητήματα ιστοριογραφίας: από τη “σοσιαλιστική” ανάγνωση και τις εθνικές αφηγήσεις στη δημόσια Ιστορία « από τον επίκουρο καθηγητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ηλία Σκουλίδα.

      Στο τέλος κάθε συνεδρίας θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση. Το συνέδριο θα μεταδίδεται σε live streaming από το κανάλι του δήμου Ιωαννιτών στο YouTube.

      Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, θα οργανωθεί επίσκεψη στο νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας και ξενάγηση στο «Μουσείο Αλή πασά και επαναστατικής περιόδου» από τον διευθυντή του Μουσείου Φώτη Ραπακούση.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  4. Η κόρη του Μπιλ Γκέιτς,Τζένιφερ, παντρεύεται πάμπλουτο ισλαμιστή.

    Το ερωτευμένο ζευγάρι έχει ετοιμάσει ένα διήμερο εορτασμό για τον γάμο του στην παραμυθένια φάρμα της Τζένιφερ Γκέιτς στο Westchester County, στη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, η τελετή και η δεξίωση θα πραγματοποιηθούν αυτο το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Οκτωβρίου.


    Σύμφωνα με το αμερικανικό «People», οι καλεσμένοι θα είναι πάρα πολλοί, καθώς το παρών θα δώσουν όχι μόνο οι αγαπημένοι φίλοι του ζευγαριού, αλλά και συνεργάτες των ισχυρών και πλούσιων γονιών τους. Ο Nayel Nassar προέρχεται και εκείνος από οικογένεια εκατομμυριούχων και το ζευγάρι είναι έτοιμο να ενώσει την περιουσία του.


    Οι δυο τους λατρεύουν να κάνουν ταξίδια, ενώ μοιράζονται την ίδια αγάπη για την ιππασία και τα χιόνια. Συχνά δημοσιεύουν κοινές τους φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας τα αισθήματα που τρέφει ο ένας για τον άλλον.

    Ποιος είναι ο Nayel Nassar;

    Αν και ο Nayel Nassar γεννήθηκε στο Chicago της Αμερικής, μεγάλωσε στο Κουβέιτ, όπου οι γονείς του διατηρούν αρχιτεκτονικό γραφείο. Επέστρεψε στην Αμερική το 2009.

    Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες


    Ο Nayel λατρεύει την ιππασία και συγκαταλέγεται στους κορυφαίος ιππείς. Μάλιστα, έχει αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Αίγυπτο. Ξεκίνησε το άθλημα σε ηλικία 5 ετών και είχε ήδη ξεχωρίσει σε ηλικία 10 ετών. Έχει διακριθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013, του 2014 και του 2017. Ακόμη, έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, δίνοντας στην Αίγυπτο την ευκαιρία να έχει συμμετοχή στο άθλημα για πρώτη φορά μετά από 61 χρόνια.

    Η σχέση και ο αρραβώνας με την Jennifer Gates

    Η Τζένιφερ Γκέιτς και ο Nayel Nassar αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο του Stanford, εκείνη με πτυχίο στην Βιολογία και εκείνος με πτυχίο στα Οικονομικά.

    Όταν η Τζένιφερ αποφοίτησε, ο Nayel θέλησε να την συγχαρεί δημόσια. Έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, την οποία συνόδευσε με πολύ τρυφερά λόγια: «Είμαι τυχερός, είναι όμορφη και έχει και πτυχίο από το Stanford. Συγχαρητήρια αγάπη μου για όσα κατάφερες αυτά τα 4 χρόνια. Ανυπομονώ να συνεχίσω αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί σου».

    Το ζευγάρι δημοσιοποίησε για πρώτη φορά τη σχέση του στα social media τον Φεβρουάριο του 2017, σχεδόν ένα μήνα μετά το πρώτο τους ραντεβού. Στην πρώτη τους επέτειο η Τζένιφερ δημοσίευσε μία φωτογραφία τους και έγραψε: «Κανείς δεν ξέρει αν η επίσημη μέρα επετείου μας είναι σήμερα ή χθες, αλλά εντάξει. Είμαι χαρούμενη που είμαι δική σου κάθε μέρα».

    Η 25χρονη κόρη του Μπιλ Γκέιτς και ο 30χρονος Nayel ανακοίνωσαν ότι αρραβωνιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2020, με μία φωτογραφία τους στο Instagram. Τότε η Τζένιφερ είχε γράψει στα social media: «Ανυπομονώ να περάσουμε μαζί την υπόλοιπη ζωή μας, μαθαίνοντας, ωριμάζοντας, γελώντας και αγαπώντας ο ένας τον άλλον».

    Ο αγαπημένος της είχε σημειώσει: «Νιώθω ότι είμαι ο πιο ευτυχισμένος και ο πιο τυχερός άντρας στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Τζεν είσαι τα πάντα που είχα ποτέ ονειρευτεί και πολλά περισσότερα. Ανυπομονώ να μεγαλώσουμε μαζί σε αυτό το ταξίδι, που λέγεται ζωή, και απλά δεν μπορώ να με φανταστώ χωρίς εσένα πια. Σε αγαπώ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Σε ευχαριστώ που κάνεις την κάθε μέρα να μοιάζει με όνειρο».

    Υπενθυμίζεται πως η Τζένιφερ είναι το πρώτο από τα τρία παιδιά που απέκτησε ο Μπιλ Γκέιτς με την Μελίντα Γκέιτς.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/bill-gates.html

    http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/blog-post_99.html
    Ο ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ. Ο Μπιλ Γκέιτς είναι πλέον ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας της Αμερικής. ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΕΚΕΙ; https://www.capital.gr/forbes/

    Της Ariel Shapiro (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ιουδαια Αριήλ τόπιασε. Οι γκοΐμ αποτρελάθηκαν και θα κουβαλήσουν σαν συμπεθέρια όλους τους μουσουλμάνους σε εκτάσεις γης στις ΗΠΑ. Τι θα απογίνουν οι εβραίοι;).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΚΕΪΤΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/h.html

      Πλούσια κορίτσια με τελείως χαζό βλέμμα ερωτεύονται «εξωτικό» μουσουλμάνο. Μετά την "σεξουαλική απελευθέρωση" της γυναίκας από το 1970 μέχρι το 2020 το εκκρεμές της ιστορίας γυρίζει αντίστροφα. Από τις γυναίκες ξεκινάει πάντα η κατάρρευση μιας ρωμαλέας ράτσας και ενός ακμαίου πολιτισμού. Το ίδιο σενάριο συνεχώς επαναλαμβάνεται στην ιστορία. Με τις γυναίκες εκπόρθησε ο ιουδαιοχριστιανισμός τον Ελληνορωμαϊκό κόσμο. Ανικανοποίητες από τον δικό τους επιστημονικό πολιτισμό Ελληνίδες και Ρωμαίες από πλούσιες οικογένειες (όπως η «Αγία Ελένη»), με «ελεήμον» βλέμμα σε παμπόνηρους «ταπεινούς και καταφρονεμένους», με την γνωστή γυναικεία ψυχολογία και ροπή στην ανατολίτικη μυστηριακή ατμόσφαιρα, τον μυστικισμό, την μαγεία, την αστρολογία, την βασκανία και δεν συμμαζεύεται, ασπάζονταν ανατολίτικες θρησκείες προς μεγάλη χαρά των γκουρού της εποχής. Ο Ιωάννης Χρυσόστομος αναφέρει πως πλούσιες γυναίκες της Κωνσταντινουπόλεως τον ενίσχυαν οικονομικά για να γκρεμίσει τους ναούς των Ελλήνων. Έτσι έπεσε ο ελληνορωμαϊκός κόσμος. "Ὁ μὲν γὰρ Ἑλληνισμὸς πανταχοῦ τῆς γῆς ἐκταθεὶς καὶ τὰς ἁπάντων ἀνθρώπων ψυχὰς κατασχὼν οὕτως ὕστερον μετὰ τὴν τοσαύτην ἰσχὺν καὶ τὴν ἐπίδοσιν ὑπὸ τῆς τοῦ Χριστοῦ κατελύθη δυνάμεως". (Χρυσοστόμος, Λόγος εις τον Μακάριον Βαβύλα και κατά Ιουλιανού, ή κατά Ελλήνων)

      Μπάιντεν: «Προτεραιότητα στην οικονομική βοήθεια θα έχουν όλοι εκτός από τους λευκούς».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΡΟΣΗΛΥΤΕΣ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ.

      Σημερινά δημοσιεύματα στον τύπο κάνουν λόγο για το πολύ σοβαρό ζήτημα της άλωσης της χώρας μας από ισλαμικούς τρομοκρατικούς πυρήνες.


      Μιλάμε για θύλακες τζιχαντιστών που υπάρχουν αυτή την στιγμή εντός της χώρας αλλά και τις λεγόμενες «νύφες του ISIS». Και για τα δυο αυτά πολύ σοβαρά ζητήματα βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.


      Σύμφωνα με πηγές μέσα από το περιβάλλον υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη και ενδεχομένως δράση γυναικών που έχουν ασπαστεί τον ισλαμισμό και βρίσκονται εντός των τειχών!!!

      Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ερευνάται η ύπαρξη «νυφών του ISIS» από άλλες χώρες στην Ελλάδα αλλά ακόμα και Ελληνίδων οι οποίες θέλουν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και να γίνουν «νύφες» των Ταλιμπάν.

      Στην ΕΛ.ΑΣ. και ειδικά στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας έχει σημάνει συναγερμός για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γίνονται συνεχείς έρευνες γύρω από την υπόθεση.

      Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η κατάσταση βρίσκεται στο «κόκκινο» ειδικά μετά την πρόσφατη σύλληψη 34χρονου Ιρακινού ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα από το 2018, περνούσε απαρατήρητος, έχοντας σύζυγο και 4 παιδιά κι αυτό ενώ εκκρεμούσε εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης.


      Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ εκτιμούν ότι ενδεχομένως στην Ελλάδα βρίσκονται θύλακες Ταλιμπάν, ορισμένοι εκ των οποίων και ακραίοι, οι οποίοι πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια τα σύνορα μαζί με τα καραβάνια των προσφύγων.

      Δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να προσηλυτίζουν κορίτσια τα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν στις τάξεις του ISIS ως «νύφες» των στρατιωτών του Χαλιφάτου!!!


      Άλλωστε αρκετοί ερευνητές εδώ και χρόνια προειδοποιούν για το σχέδιο άλωσης της Ευρωπαϊκής ηπείρου και της μετατροπής της σε χαλιφάτο. Τούτο το σχέδιο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και ο Δούρειος Ίππος για την επίτευξη τους στόχου της αλώσεως δεν είναι άλλος από το μεταναστευτικό...
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Δένδιας και Μπανανία: «Όποιος σχεδιάζει να μας επιτεθεί, να λάβει υπόψη ότι σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα στη χώρα. Δεν μας προστατεύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά οι Αμερικανοί».
    ΔΕΝΔΙΑ, κανένας ξένος στρατός δεν πολέμησε για άλλο λαό - που τον καταντήσατε να μη θέλει να πολεμήσει για την πατρίδα του.
    Ρώτησε τους συμμάχους σου ισραηλινούς. Γιατί δεν πλημμύρισαν το Ισραήλ με αμερικανικές βάσεις και στηρίζονται μόνο στον εαυτό τους;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΗΠΑ για βάσεις: «Δεν παίρνουμε θέση για το πώς πρέπει να λύνονται οι διαφορές στα θαλάσσια σύνορα».
      Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ γενικά δεν λαμβάνουν θέση σχετικά με το πώς άλλα κράτη πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές τους στα θαλάσσια σύνορα», εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και τα φιλοκυβερνητικά φερέφωνα στα ΜΜΕ που διακήρυσσαν ότι οι ΗΠΑ εγγυώνται τα ελληνικά δικαιώματα σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ έναντι της Τουρκίας.
      Η συμφωνία Μητσοτάκη – Δένδια μετατρέπει την Ελλάδα σε μία απέραντη αμερικανική βάση έναντι μηδενικών αμερικανικών ανταλλαγμάτων.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ελληνική Λύση: «Η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της εκχωρεί ελληνικό έδαφος σε ξένο στράτευμα εις το διηνεκές».
      «Η ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ είναι ετεροβαρής. Κάθε φορά η κυβέρνηση με δεσμεύσεις και κενά στις συμφωνίες, παγιδεύει (μαζί με τους «συμμάχους» της Ελλάδας) την χώρα και τα κόμματα στα δικά της λάθη.
      Η Ελλάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, εκχωρεί ελληνικό έδαφος σε ξένο στράτευμα εις το διηνεκές.
      Στον αντίποδα, η Ελλάδα υποχρεώνεται όχι μόνον να λειτουργήσει εις βάρος των εθνικών της συμφερόντων προωθώντας την ένταξη της Αλβανίας και των Σκοπίων στην ΕΕ, αλλά ακόμα και να αναγνωρίσει ουσιαστικά το μόρφωμα του Κοσσυφοπεδίου! Ανοίγοντας έτσι τεράστια κερκόπορτα εις βάρος της Κύπρου.
      Η απουσία ρητής δέσμευσης στρατιωτικής συνδρομής βάσει του άρθρου 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, είναι επίσης μία αοριστία με διασταλτική ερμηνεία εις βάρος της αμυντικής μας θωράκισης.
      Τα ερωτήματα λοιπόν είναι σαφή:
      Θα πιέσουν οι ΗΠΑ την Τουρκία και την Λιβύη για άμεση ακύρωση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου το οποίο παραβιάζει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας;
      Θα ανακηρύξει η Ελλάδα άμεσα ΑΟΖ, βάση του χάρτη της Σεβίλλης, ο οποίος επίσης βασίζεται στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας, υπό την εγγύηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων;
      Θα εγγυηθούν οι ΗΠΑ την άμυνα των νησιών του Αιγαίου τα οποία υπόκεινται στην απειλή του παράνομου Casus Belli σε περίπτωση άσκησης του νόμιμου δικαιώματος επέκτασης της Αιγιαλίτιδας Ζώνης στα 12 νμ;
      Ή μήπως θα έχουμε άλλη μία επανάληψη της τραγικής νύχτας των Ιμίων; Διότι και τότε υπήρχε ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία εν ισχύ…»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. EURABIA: Αστρονομικά ποσά για την ισλαμική μετανάστευση στην Δανία - Άραγε πότε θα μάθουμε και στην Ελλάδα πόσα πληρώνουμε;
    Τεράστια τα ποσά που πληρώνουν οι φορολογούμενοι στις χώρες της ΕΕ για να εκπληρωθεί το όραμα του Σόρος για μετατροπή της Ευρώπης σε EURABIA
    Η αποκάλυψη ετήσιας έκθεσης του Υπουργείου Οικονομικών της Δανίας, σύμφωνα με την οποία το κόστος για τους μετανάστες από χώρες εκτός Δύσης ανήλθε στα 4,14 δισ. ευρώ (31 δισ. κορώνες) το 2018, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.
    Το νούμερο αυτό προέρχεται από τα κρατικά έξοδα σε δημόσιες υπηρεσίες που έχουν σχέση με τη μετανάστευση και την υγειονομική φροντίδα που λαμβάνουν οι μετανάστες, καθώς και έξοδα για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, φροντίδα για τα παιδιά, εκπαίδευση και πολιτισμό. Αντίθετα, οι φορολογικές εισφορές αφαιρέθηκαν από το σύνολο.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της Δανίας, το ποσό αυτό είναι μικρότερο κατά 267,29 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2017 και μικρότερο κατά 1,47 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015.
    . Οι άνθρωποι από τις χώρες τις χώρες MENAPT (Mέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Πακιστάν και Τουρκία) α αποτελούν το 55% των μεταναστών εκτός Δύσης στη Δανία το 2018 και στοιχίζουν για τη χώρα 3,19 δισ. ευρώ.
    Ανά άτομο, η Δανία ξόδεψε το 2018 περίπου 11.209 ευρώ στους μετανάστες από τις χώρες ΜΕΝΑΡΤ, ενώ σε μετανάστες από άλλες χώρες εκτός Δύσης έδινε μόλις 537,64 ευρώ.
    Η έκθεση δικαιολογεί τη διαφορά αυτή με βάση τους «διαφορετικούς λόγους» που οι μετανάστες ταξίδεψαν στη Δανία. Το μεγαλύτερο μέρος των ατόμων από χώρες ΜΕΝΑΡΤ φτάνουν στη Δανία ως πρόσφυγες ή στο πλαίσιο επανένωσης οικογενειών,
    Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ένταξης Mattias Tesfaye αναφέρθηκε στη μείωση των συνολικών δαπανών για μη δυτικούς μετανάστες ως δικαίωση της αυστηρής στάσης της κυβέρνησης για τη μετανάστευση, αναφερόμενος σε «μεγάλη καθυστέρηση ένταξης».
    «Αλλά χαίρομαι γιατί δείχνει ότι τα έξοδα για τους μετανάστες συνεχίζουν να μειώνονται. Είναι καλά νέα. Δείχνει ότι η αυστηρή πολιτική μετανάστευσης δουλεύει. Γι' αυτό η κυβέρνηση θέλει να εισάγει την υποχρέωση για 37ωρη δουλειά την εβδομάδα, για να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της προσπάθειας των πολιτών και των οφελών που θα παίρνουν από το κράτος. Θέλουμε να αντικαταστήσουμε τη λογική οφελών με τη λογική της εργασίας» είπε ο υπουργός σε δανική εφημερίδα.
    Από πλευράς του, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Δανία, Κρίστιαν Τούλεσεν Νταλ, χαρακτήρισε το ποσό αυτό που φεύγει από τα ταμεία του κράτους «αστρονομικό» και πρότεινε ένα πρόγραμμα μαζικών απελάσεων.
    Συγκεκριμένα, ο ηγέτης του Δανικού Λαϊκού Κόμματος, μαζί με τον πρώην υπουργό Μετανάστευσης, τόνισε ότι πρέπει να μειωθούν τα έξοδα και να ενισχυθούν τα οφέλη για τους Δανούς, προτείνοντας να απελαθεί το 70% των μεταναστών μέχρι το 2030, αν έχουν διαπράξει ένα έγκλημα, αν δεν έχουν μάθει δανικά ή αν είναι για πολύ καιρό άνεργοι.
    Επί σειρά ετών, οι κυβερνήσεις της Δανίας έχουν αυστηροποιήσει την πολιτική μετανάστευσης για να ενισχύσουν την ένταξη και να απαλλάξουν τη χώρα από τα λεγόμενα «γκέτο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...