ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

01 Ιανουαρίου 2022

2022: ΕΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΤΟΥ 1822. ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

 

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Τageszeitung: "Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ".

 

 

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΤΟΥΡΣΟΥΝ ΤΣΙΤΣΕΚ: «Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΦΩΚΑΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 1822».

 (Ο  ΠΡΟΚΟΠΗΣ  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΖΗΝΩΝΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ).

Η σφαγή της Χίου και η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας από τον  Κωνσταντίνο Κανάρη



30 ΜΑΡΤΙΟΥ 1822, ΠΡΙΝ 199 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

 

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙ ΠΙΟ ΦΡΙΚΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΦΑΖΟΥΝ 200.000 ΕΛΛΗΝΕΣ.

 

  ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5 ΦΟΡΤΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ 2 ΦΟΡΤΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΑΥΤΙΑ ΑΠΟ ΣΦΑΓΜΕΝΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ.

 

 ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ Ο ΒΑΧΙΤ ΠΑΣΑΣ: «ΣΦΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΙΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ».

 

  ΘΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΟΡΟΣ ;

 

ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΜΕ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑΞΑΝ. 

 

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ.

 

 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ, ΕΝΑ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

 

 

Ο ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΜΟΥΚΑΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΡΗ. 

 

 

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΝΟΣ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. 

 

ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΓΥΦΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΝΤΕΣ ΧΙΩΤΕΣ Ή ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΘΛΙΒΕΡΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ. 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΜΟΥΣΕΙΟΥ - ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ». ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΙΟ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ) ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ; 

 

 

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΡΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ;

 

 

 ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

13 σχόλια:

  1. ΜΑΥΡΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Η Κρήτη θρήνησε το πρώτο θύμα της ασφάλτου για το 2022. Ρέθυμνο: Νεκρός ένας 19χρονος σε τροχαίο δυστύχημα.
    Μαύρη Πρωτοχρονιά ξημέρωσε για την Κρήτη η οποία θρήνησε το πρώτο θύμα της ασφάλτου για το 2022.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν σήμερα τα ξημερώματα στο Πάνορμο Ρεθύμνου όταν ο 19χρονος άνδρας έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και εξετράπη της πορείας του.

    Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική για την απεγκλώβιση του άτυχου άνδρα αλλά και το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες, όταν ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός του 19χρονου, διαπίστωσαν πως ο νεαρός είχε χάσει τη ζωή του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ανήλικα προσφυγόπουλα μοίρασε δώρα ο Αλέξης Τσίπρας. Ποτέ σε Ελληνόπουλα. ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ. Συνομίλησε με τα παιδιά, μίλησε μαζί τους για την καθημερινότητά τους στην Ελλάδα.

      Στη Δομή Φιλοξενίας Ανήλικων Προσφύγων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, στο Χαλάνδρι, μετέβη νωρίς το πρωί της Παρασκευής (31/12/2021), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.


      Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με τα παιδιά, μίλησε μαζί τους για την καθημερινότητά τους στην Ελλάδα, τα προβλήματα και τις τεράστιες δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει από πολύ μικρή ηλικία στη ζωή τους, αλλά και για τα όνειρα και τις προσδοκίες τους για το μέλλον. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μοίρασε δώρα στα παιδιά και τους ευχήθηκε να εκπληρωθούν όλα τους τα όνειρα.


      Επίσης, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη λειτουργία της δομής από τους εργαζόμενους και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ: Ανεμβολίαστος εγωϊστής μετέδωσε τον κορωνοϊό στην καρκινοπαθή γυναίκα του και την σκότωσε - δολοφόνησε. Τα αντιεμβολιαστικά ιστολόγια γράφουν ότι φταίει το εμβόλιο, όχι ο ανεύθυνος σύζυγος. Ελληνες: οι τελευταίοι σε ευφυΐα κάτοικοι στην Ευρώπη και οι πρώτοι σε βλακεία και εγωϊσμό.

      Την τελευταία της πνοή άφησε μια νεαρή μητέρα δίδυμων παιδιών, η οποία έδινε τα τελευταία τρία χρόνια μάχη με τον καρκίνο και τελικά κατέληξε από κορωνοϊό.
      Η νεαρή μητέρα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ήπιο πυρετό και αμέσως της χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα, όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα. Όμως, ο εξασθενημένος οργανισμός της δεν ανταποκρίθηκε ούτε στα μονοκλωνικά αντισώματα ούτε σε άλλες θεραπείες και η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία. Ο σύντροφός της κατά του εμβολιασμού, κολλάει COVID με συμπτώματα κλασσικής «γρίπης» πριν 20 μέρες και, αναίσθητος, το μεταδίδει στην καρκινοπαθή γυναίκα του.
      Το τραγικό περιστατικό αποκάλυψε με ανάρτησή της στο Facebook η αναισθησιολόγος -εντατικολόγος Χρυσούλα Παπαγεωργίου η οποία αναφέρει τα εξής:

      «Θα διηγηθώ (πρώτη φορά) μια ιστορία προσωπική που με έχει διαλύσει. Ασθενής ετών 28, γυναίκα, καρκινοπαθής. Την ξέρω εδώ και 3 χρόνια. Την αγαπάμε όλοι πολύ στο τμήμα. Παλεύει με ένα ατελείωτο κουράγιο εδώ και τρία χρόνια. Καρκίνος σε ύφεση.


      Πάει καλά, χαίρεται τα δίδυμά της.

      Τρία χρόνια χειρουργεία και χημειοθεραπείες και ζει, δουλεύει όταν μπορεί, γράφει και σε σάιτ ιστορίες αστείες για ανθρώπους με χρόνια νοσήματα.

      Άνθρωπος τρομερός. Εμβολιασμένη με 3 δόσεις. Προσέχει πάρα πολύ.


      Σύντροφος αθλητικός, υπέρ της φυσικής νόσησης, της ανοσίας αγέλης, των θεραπειών που μας κρύβει η big pharma κτλ. Κατά του εμβολιασμού

      Ο άντρας κολλάει COVID με συμπτώματα κλασσικής «γρίπης» πριν 20 μέρες. Όλα καλά


      Όμως το μεταδίδει στην γυναίκα του. Την φέρνουν με ήπιο πυρετό στο νοσοκομείο.

      Ανοσολογική αντίδραση στους 3 εμβολιασμούς ελάχιστη.

      Της δίνουν μονοκλωνικά αντισώματα προληπτικά, όπως πρέπει, στην έναρξη των συμπτωμάτων. Δεν απαντάει.


      Κάνουν όλες τις θεραπείες. Δεν απαντάει.

      Κατέληξε χθες βράδυ με 2 δίδυμα στο σπίτι και έναν σύντροφο που της υποσχέθηκε, όταν αυτή έμπαινε στο νοσοκομείο, να εμβολιαστεί όταν έρθει η σειρά του.

      Έχουμε διαλυθεί όλοι.

      Κοινωνία χωρίς συλλογική προσπάθεια, δεν είναι κοινωνία».

      Σχολιασμός τετράποδου σε αντιεμβολιαστικό ιστολόγιο (PRONEWS): "Γιατί να πάθουμε μυοκαρδίτιδα από το εμβόλιο υγιείς άνθρωποι, για να σωθούν αυτοί που έχουν καρκίνο;"
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Αμβρόσιος: «Το εμβόλιο είναι το σφράγισμα του διαβόλου».

      Στην επιστολή του αναφέρει ότι το εμβόλιο είναι το «σφράγισμα του διαβόλου», ενώ οι εμβολιασμένοι «καθίστανται τέκνα του διαβόλου».

      Αναλυτικά όσα γράφει στην επιστολή του:

      ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

      α) Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος

      κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ


      β)Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας

      της Εκκλησίας της Ελλάδος

      ΘΕΜΑ: Ομολογία του Διαβόλου!

      Ζητώ τις ευχές Σας, καθώς επίσης

      και την εκ μέρους Σας κατανόησιν!

      + Ο Μητροπολίτης

      πρ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος

      Αίγιον, Πρωτοχρονιά, 31 Δεκεμβρίου 2021

      Παρακαλώ, συγχωρήσατέ μοι τη σκληρή γλώσσα, την οποίαν κατ’ ανάγκην χρησιμοποιώ. Αλλά το δικαίωμα αυτό μου παρέχει ένα περιστατικόν, το οποίον συνέβη μόλις προ τεσσάρων ημερών στο Ιερό Προκύνημα του Οσίου Παταπίου, στο Λουτράκι. Εκεί μία δαιμονισμένη νέα κοπέλα, απευθυνομένη προς τους προσκυνη-τάς του Οσίου Παταπίου, ξαφνικά άρχισε να φωνάζει με φωνή ανδρική και πολύ δυνατή! Είπε τα εξής πολύ σκληρά λόγια:

      «Όλοι θα κάνετε το εμβόλιο! Όλοι θα σφραγιστείτε! Ποιοί από σας εδώ μέσα έκαναν το εμβόλιο; Είσαστε δικοί μου. Το εμβόλιο είναι το σφράγισμα! Τι με κοιτάτε;»

      Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,

      Μήπως, έπειτα από αυτό το θλιβερό, πλήν όμως και πολύ αποκαλυπτικό γεγονός, πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στάση μας;

      Απετόλμησα να Σας θέσω δημοσίως το ερώτημα, διότι η φωνή του Διαβόλου εκεί ψηλά το Ιερό Προσκύνημα ήταν ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ! Ο Διάβολος ωμολόγησε το κατόρθωμά του! Το εμβόλιο είναι ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! Ποιος από Υμάς θα ηδύνατο να το διαψεύση; «Εἰ μὴ ἦλθον καὶ ἐλάλησα Υμίν, ἁμαρτίαν οὐκ είχετε· νῦν δὲ πρόφασιν οὐκ ἔχετε περὶ τῆς ἁμαρτίας Υμών» ( Ιωάνν. κεφ. ιε΄, 22-23).

      Επί δε τούτοις, εκζητών τας Υμετέρας ευχάς επί τω Νέω Έτει, διατελώ Ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός

      + Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

      + Ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

      Αίγιον, 31η Δεκεμβρίου 2021

      ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ:

      Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

      ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΦΩΝΑΖΕ » ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ , ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙΤΕ ,ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ » ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

      Μεγάλη η Χάρη σου Άγιε Πατάπιε, βοήθησε τους απελπισμένους, αδικημένους και πονεμένους των καιρών μας. Αυτούς που δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Βοήθησε μας!

      Χθες, 26/12/21 (Ν.Η) επισκεφθήκαμε το προσκύνημα του Όσιου Παταπίου στο Λουτράκι.

      Είχε αρκετό κόσμο και ένα γκρουπ από την Παναγία Μυρτιδιώτισσα στο Π. Φάληρο με τον ιερέα ( Της συνόδου του Π.Η του Αρχ. Καλλινίκου ) έκαναν την παράκληση του Αγίου έξω από την εκκλησία.

      Μέσα στην σπηλιά, όταν μπήκαμε να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου, περιμέναμε στη σειρά.

      Ήταν μια νέα κοπέλα δαιμονισμένη. Φώναζε πολύ δυνατά με φωνή αντρική τα εξής: Όλοι θα κάνετε το εμβόλιο. Όλοι θα σφραγιστείτε. Ποιοι από σας εδώ μέσα έκαναν το εμβόλιο; Είσαστε δικοί μου. Το Eμβoλιo είναι το σφράγισμα. Τι με κοιτάτε;;;;


      Συγκλονιστήκαμε όλοι, κάποιοι έτρεμαν, προσκυνήσαμε και βγήκαμε έξω από την σπηλιά. Και ακούγαμε ότι φώναζε συνέχεια.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    4. Άλλοι έχουν άλλα προβλήματα. Διαζύγιο του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ με τη Μαρία Σράιβερ.
      Ο γάμος του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ με τη Μαρία Σράιβερ τερματίστηκε επισήμως: Δέκα χρόνια μετά τον χωρισμό τους, έπειτα από μια απιστία του σταρ του Χόλυγουντ, δικαστήριο του Λος Άντζελες επικύρωσε το διαζύγιο, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

      Σύμφωνα με τον ιστότοπο TMZ, που ειδικεύεται στις ειδήσεις για διασημότητες και μετέδωσε πρώτος την είδηση, η διαδικασία του διαζυγίου ήταν ιδιαιτέρως χρονοβόρα λόγω των περιουσιακών διαφορών και των πολλών οικονομικών πτυχών προς διαπραγμάτευση.

      Η Μαρία Σράιβερ, δημοσιογράφος, ανιψιά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου τον Ιούλιο του 2011. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο «Terminator» είχε παραδεχτεί πως είχε σχέση με την οικονόμο του ζευγαριού, Μίλντρεντ Μπαένα, η οποία έφερε στον κόσμο ένα αγόρι το 1997.

      «Μετά τη λήξη της θητείας μου ως κυβερνήτη, μίλησα στη σύζυγό μου για αυτό το γεγονός, το οποίο είχε συμβεί πάνω από μια δεκαετία νωρίτερα», είχε δηλώσει τότε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο οποίος έγινε κυβερνήτης της Καλιφόρνιας το 2003.

      Στη συνέχεια, η Μαρία Σράιβερ επικαλέστηκε «ασυμβίβαστες διαφορές» με τον σύζυγό της, τον οποίο είχε γνωρίσει το 1977 και παντρεύτηκε το 1986. Απέκτησαν μαζί τέσσερα παιδιά.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Κάθε μέρα πεθαίνει ένας Έλληνας για να ζεσταθεί!
      Γράφει η Όλγα Μαύρου

      Ο φετινός Δεκέμβρης ήταν χειρότερος και από τα πρώτα χρόνια της χρεοκοπίας όσον αφορά στους θανάτους ανθρώπων που καίγονται ή δηλητηριάζονται στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν φθηνά. Το πιο δραματικό περιστατικό πάντως της πρώτης περιόδου της χρεοκοπίας υπενθυμίζουμε ότι ήταν οι πέντε σπουδαστές στη Λάρισα, που για να μην πληρώσουν πετρέλαιο, προσπάθησαν να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι. Πέθαναν οι δύο και οι άλλοι τρεις έμειναν σε κώμα επί μακρόν.

      Τι γίνεται φέτος; Τα περισσότερα θύματα των πυρκαγιών που οφείλονται σε θερμαντικά σώματα είναι ηλικιωμένοι και σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική η φετινή χρονιά ήταν η χειρότερη από το 2010. Η φτώχεια λόγω της πανδημίας, αλλά και η ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο έστρεψε πολλούς ξανά σε αυτοσχέδιες λύσεις, ή σε χρήση παλιών συσκευών θέρμανσης που ήταν φθαρμένες από το χρόνο και επικίνδυνες. Σήμερα χάθηκε άλλη μια ζωή, όταν ένας 50χρονος δηλητηριάστηκε από αναθυμιάσεις μετά από φωτιά στο σπίτι του, στο Διακοπτό Αιγιαλείας.

      Η φωτιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες ενημερωτικής ιστοσελίδας, ξέσπασε στις 06:30 σήμερα Τετάρτη, στη στέγη του σπιτιού – πιθανών στην καμινάδα – και γρήγορα επεκτάθηκε. Το SLpress έχει ξαναγράψει για την επικινδυνότητα των καμινάδων στα τζάκια όταν δεν καθαρίζονται κάθε φθινόπωρο, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους οι ηλικιωμένοι και που συχνά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν εργάτες για να το κάνουν.

      Στην επιχείρηση κατάσβεσης στο σπίτι του 50χρονου συμμετείχαν οκτώ άνδρες με τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όμως όταν η φωτιά έσβησε, ο άνδρας ήταν ήδη νεκρός, καθώς είχε ήδη δηλητηριαστεί από τις αναθυμιάσεις. Πριν από μόλις τρεις ημέρες γείτονες ηλικιωμένων τους πήγαν φαγητό για τα Χριστούγεννα και τους βρήκαν νεκρούς από τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού τους, στο χωριό Βορίζια Φαιστού Κρήτης. Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή https://slpress.gr/koinonia/kathe-mera-pethainei-enas-ellinas-gia-na-zestathei/
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων στην Κυψέλη επισκέφτηκαν οι Κ. Μπακογιάννης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    7. ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΔΥΟ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΥΠΕΡΟΧΑ! Ελληνίδα ηθοποιός άνοιξε το σπίτι της σε δύο πρόσφυγες, τον Ραχίν και τον Χασάν.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    8. Τους Έλληνες τους έκλεισαν μέσα και οι ισλαμιστές υποδέχθηκαν το 2022 στην πλατεία Συντάγματος. Η Αθήνα θύμιζε Ισλαμαμπάντ.

      Την ώρα που οι Έλληνες ήταν κλεισμένοι στα σπίτια του και παρακολουθούσαν το κακόγουστο σόου Μπακογιάννη-Ρουβά στην τηλεόραση, οι παράνομοι μετανάστες «κατακτούσαν» την πλατεία Συντάγματος.

      Όχι, δεν πρόκειται για υπερβολή, καθώς όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο το πακιστανικό κανάλι URDU Greece έκανε διθυραμβικό αφιέρωμα στην πλατεία Συντάγματος γιατί είχε γεμίσει με μουσουλμάνους άνδρες!


      Όπως φαίνεται στο βίντεο στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται μόνο αλλοδαποί, κυρίως Πακιστανοί, την ώρα που οι Έλληνες ήταν αναγκασμένοι να αλλάξουν χρόνο στα σπίτια τους, καθώς τους απαγορεύθηκε μέχρι και η πρόσβαση στη συναυλία του Ρουβά. Να θυμίσουμε ότι ο Λυκαβηττός αντί να γεμίσει με θεατές γέμισε με κλούβες ΜΑΤ.

      Αντιθέτως οι αλλοδαποί στο κέντρο της Αθήνας δεν τήρησαν κανέναν μέτρο ασφαλείας για τον Covid-19, ελάχιστοι φορούσαν μάσκα, παρά τον συνωστισμό, ενώ παρόλο που είναι υποχρεωτική οι δυνάμεις ασφαλείς δεν έκοψαν ούτε ένα πρόστιμο. Γι' ακρίβεια δεν βλέπουμε καν να υπάρχει κάποιος αστυνομικός ώστε να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο.

      Την ίδια ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, περηφανευόταν για τους 10.000 αστυνομικούς που βγήκαν στους δρόμους, αλλά μάλλον χρησιμοποιούνται για να κυνηγούν τους Έλληνες ανεμβολίαστους και όσους Έλληνες αποφασίσουν να κάνουν κάποιο «πάρτι» (όπως «βαφτίζεται» κάθε μάζωξη).

      Να σημειώσουμε ότι στο βίντεο εκτός από Έλληνα δεν βλέπουμε ούτε κάποια γυναίκα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. ΤΟΥΡΚΙΑ: «Αναπτύσσουμε μυστικά όπλα και όταν έρθει η ώρα θα τα χρησιμοποιήσουμε στην Ελλάδα».
    https://www.defencenet.gr/amyna/toyrkia/914049_ismail-demir-anaptyssoyme-mystika-opla-kai-otan-erthei-i-ora-tha-ta

    Αναφέρεται στα προγράμματα πυραυλικής τεχνολογίας και μελλοντική χρήση πυρηνικών όπλων;
    Η Τουρκία αναπτύσσει μυστικά προγράμματα οπλικών συστημάτων, σύμφωνα με αποκαλύψεις που έκανε ο επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας Ismail Demir και δημοσίευσε το Nordic Monitor.


    Πολλοί στην Τουρκία θεωρούν πως μιλά για πυρηνικά όπλα. Αυτό εξηγεί και τα υπόγεια «πάρε-δώσε» της Τουρκίας με το Πακιστάν που διαθέτει πυρηνική τεχνογνωσία, άλλωστε ο Ρ.Τ.Ερντογάν ποτέ δεν έκρυψε την φιλοδοξία του η Τουρκία να γίνει πυρηνική δύναμη.

    Θεωρεί πως τα πυρηνικά οπλα και τα μαχητικά 5ης γενιάς είναι τα τελευταία βήματα που πρέπει η Τουρκία να κάνει για να καταστεί «υπερδύναμη».

    Στην Αθήνα μπορεί να υποτιμούν αυτές τις προοπτικές αλλά πολλά από τα σημερινά τουρκικά οπλικά συστήματα ξεκίνησαν κάπου το 2000.

    Όπως σημειώνει η ερευνητική ιστοσελίδα NordicMonitor, δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι αυτά τα μυστικά σχέδια, αλλά είναι προφανές ότι η Τουρκία έχει διαθέσει πόρους και σημαντικά κεφάλαια, έχει προσλάβει περισσότερους μηχανικούς και έχει υπογράψει πολλές συμβάσεις με την εγχώρια βιομηχανία για να ενισχύσει τις στρατιωτικές της ικανότητες τα τελευταία χρόνια.


    Τα σχόλια του Τούρκου αξιωματούχου, σχετικά με τα άγνωστα μέχρι τώρα προγράμματα που έχει η Τουρκία και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει σε περίπτωση σύγκρουσης, είναι πιθανό να συνδέονται με την πυραυλική τεχνολογία που προσπαθεί να αναπτύξει την τελευταία δεκαετία.

    «Μπορώ να πω ξεκάθαρα ότι θα τα διαθέσουμε μέσα στο πεδίο που θα αντιμετωπίσουν και θα εξουδετερώσουν τους αντιπάλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί» δήλωσε ο İsmail Demir, επικεφαλής της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας, σε συνέντευξή του.

    «Τονίζω ότι έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά όταν κοιτάμε τι συμβαίνει γύρω μας, όσοι πιστεύουν ότι η Τουρκία είναι εύκολος στόχος, θα το μετανιώσουν» πρόσθεσε.

    Τα σχόλια του Demir ερμηνεύτηκαν από τον δημοσιογράφο που έπαιρνε τη συνέντευξη ως εξής: ότι η Τουρκία σχεδιάζει και αναπτύσσει περισσότερα μυστικά προγράμματα όπλων και άμυνας από όσα ανακοινώνει δημόσια, ένα σχόλιο που ο Τούρκος αξιωματούχος δεν διέψευσε.

    Ο Demir είπε, επίσης, στη συνέντευξη ότι η Τουρκία αναπτύσσει πρόγραμμα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και πρόσθεσε ότι απαιτούνται περισσότερες δοκιμές για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα λειτουργεί χωρίς δυσλειτουργίες, όταν παραδοθεί στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

    Ερωτηθείς για το βεληνεκές των πυραύλων, ο Demir αρνήθηκε να απαντήσει.

    Σε σχέση με προγράμματα προηγμένης πυραυλικής τεχνολογίας, η τουρκική κυβέρνηση βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο τα τελευταία χρόνια, με πολλούς να ρωτούν εάν η Τουρκία διαθέτει μυστικά όπλα μαζικής καταστροφής (WMD), συμπεριλαμβανομένου ενός πυρηνικού μηχανισμού.

    Η διαμάχη εντάθηκε περαιτέρω όταν ο Ερντογάν αμφισβήτησε δημόσια τη δέσμευση της Τουρκίας στη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT), την οποία η Τουρκία έχει υπογράψει.

    Τον Μάρτιο του 2018, ο Ερντογάν υποσχέθηκε να αποκτήσει προηγμένο στρατιωτικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών πυραύλων, συγκρίνοντας τις στρατιωτικές δυνατότητες της Τουρκίας με αυτές των ΗΠΑ.

    Τον Απρίλιο του ίδιους έτους, ο Ερντογάν επέκρινε τον τότε πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ χαρακτήρισε το Ισραήλ ως «κράτος τρομοκρατίας» και προειδοποίησε ότι ο Νετανιάχου δεν πρέπει να καυχιέται ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα στο οπλοστάσιό του, καθώς θα καταστούν αναποτελεσματικά όταν έρθει η ώρα.


    Η πιο συγκλονιστική δήλωση, βέβαια, έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου 2019, όταν ο Ερντογάν είπε: «Ορισμένες χώρες έχουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές και όχι μόνο έναν ή δύο. Αλλά μάς λένε ότι δεν μπορούμε να έχουμε κι εμείς. Αυτό δεν θα το δεχτώ ποτέ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσαβούσογλου: «Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε την κυριαρχία των ελληνικών νησιών από την Ελλάδα».
    Στην ανακοίνωση πως η Άγκυρα θα αμφισβητήσει ευθέως και αποφασιστικά την κυριαρχία της Ελλάδας στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου προχώρησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου.

    Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ένα καλό παράδειγμα του που καταλήγει μία χώρα όταν δεν διεκδικεί τίποτε. Η Τουρκία ισχυρίζεται πως τα νησιά δεν ανήκουν στην Ελλάδα γιατί «δεν τήρησε τις συμφωνίες με βάση τις οποίες παραχωρήθηκαν». Με βάση τις παραβιάσεις των συμφωνιών που αποδεδειγμένα έχει διαπράξει η Τουρκία, η Ελλάδα θα έπρεπε να διεκδικεί και η ίδια, νυν τουρκικές περιοχές.

    Συγκεκριμένα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου είπε:

    «Αν το αξιολογήσουμε από τη σκοπιά της Ελλάδας, προσπαθεί να ξοδέψει χρήματα για όπλα με παράλογο τρόπο. Ωστόσο, όταν βλέπουμε την οικονομία της, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να το αντέξει αυτό. Όταν βλέπουμε τις αιτιολογίες τους, λένε κυρίως “απειλή από την Τουρκία”. Αλλά η απειλή είναι η ίδια η Ελλάδα», πρόσθεσε.

    Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε μάλιστα στην τελευταία επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ, στην οποία η Τουρκία έλεγε πως «αν η Ελλάδα παραβιάσει το καθεστώς αυτών των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών και δεν κάνει πίσω, θα συζητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιών. Δηλαδή, με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και τη Συνθήκη Ειρήνης του Παρισιού του 1947, τα νησιά αυτά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι “δεν στρατιωτικοποιούνται”».

    «Εμείς τώρα το ανοίγουμε σε συζήτηση και είμαστε αποφασισμένοι σ’ αυτό το θέμα. Εδώ συζητείται η κυριαρχία της, αφού δεν ενεργεί σύμφωνα με τη συμφωνία», είπε ο Τσαβούσογλου. Επιπλέον, δήλωσε ότι η Τουρκία θα αυξήσει τις προσπάθειές της ώστε «να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για αυτό το θέμα».

    «Κάποια από αυτά τα νησιά δόθηκαν με τη Συνθήκη της Λωζάνης και κάποια με τη συμφωνία του 1947 από τους Ιταλούς, αλλά με τους ίδιους όρους. Εν τέλει, προσπαθώ να πω ότι το τελευταίο διάστημα ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Έλληνας ΥΠΕΞ κάνουν καθημερινά προκλητικές δηλώσεις», ανέφερε.

    «Θέλουν να αυξήσουν την ένταση στο Αιγαίο. Παλαιότερα ο πρωθυπουργός ήταν λίγο πιο λογικός.

    Δεν ακολουθούσε τα προκλητικά βήματα του ΥΠΕΞ. Μάλλον ήρθε στη γραμμή του Νίκου Δένδια και ο πρωθυπουργός για λόγους εσωτερικής πολιτικής», πρόσθεσε.

    «Αντί να προσπαθούν να μας στριμώξουν πιστεύοντας κάτι ανοησίες όπως ο “χάρτης της Σεβίλλης”, αντί για προβοκατόρικη ρητορική και ενέργειες όπως “θα επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, αλλά υπάρχει το Casus Belli”, αν υπήρχε η κατανόηση “δύο γειτόνων”, όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

    Δεν παρέλειψε να «δώσει» και τους Αμερικανούς για την στάση που τηρούσαν όλα αυτά τα χρόνια έναντι της Ελλάδας και να συνεχίσουν να την τηρούν.

    «Η Αμερική ακολουθούσε πάντα μια ισορροπημένη πολιτική όσον αφορά το θέμα της Κύπρου, της Ανατολικής Μεσογείου και τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. Τους υπενθυμίζουμε να μην διαταράξουν αυτή την ισορροπία».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ακάρ έβαλε όλο το επιτελείο σε αεροσκάφος Boeing E-7T για να τους «δείξει» το Αιγαίο...
      «Σκάναρε» μέρος του Αιγαίου και της Α.Μεσογείου, μαζί με σύσσωμη την ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Τούρκος υπουργός άμυνας, σε μια προσπάθεια επίδειξης προς στην Ελλάδα, ώστε να ”κατανοήσει” η ελληνική ηγεσία την ανύπαρκτη «ύπαρξη» της «Γαλάζιας Πατρίδας», λίγες ώρες πριν φύγει το 2021.

      Ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χ.Ακάρ, μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Yaşar Güler, τον Διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων στρατηγό Musa Avsever, τον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχο Adnan Özbal και τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγό Hasan Küçükakyüz, συμμετείχαν στην πτήση αποστολής του αεροσκάφους HİK με το όνομα «Güney»…

      Ο Ερντογάν συνομίλησε με τον Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος βρισκόταν στο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης στα 33 χιλιάδες πόδια, μέσω ασυρμάτου, ευχόμενος χρόνια πολλά στο προσωπικό των τουρκικών πολεμικών πλοίων και των πιλότων.

      Ο Χ.Ακάρ μαζί με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας πραγματοποίησε επιθεώρηση σε όλες τις δραστηριότητες των χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων μονάδων, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

      Είναι σαφές το μήνυμα που θέλει να περάσει η Άγκυρα σε Ελλάδα, Κύπρο και δοκιμαζόμενους Τούρκους πολίτες για το 2022, και για αυτό η χώρα μας προετοιμάζεται εδώ και μεγάλο διάστημα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. 100 χρόνια από την Τελευταία Πρωτοχρονιά της Μικρασίας, την Πρωτοχρονιά του μοιραίου έτους 1922, ας στρώσουμε τη θύμησή της με ροδανθούς και υάκινθους, αφήνοντας τη φαντασία να μας σεργιανίσει σε παρα­δείσους χαμένους αλλά όχι ξεχασμένους: το Αϊβαλί, τα Αλάτσατα, το Αδραμύτιο και τοΑίδίνι τα Βουρλά, το Δικελί, την Έφεσο και τον Τσεσμέ τη Μενεμένη και τα Μουδανιά∙ το Μαρμαρίσι και τα Μοσχονήσια∙ την Προύσα, την Πάνορμο και την Πέργαμο∙ τη Σινώ­πη, τη Σαμψούντα και την Τραπεζούντα τις Φώκιες και τη Σμύρνη, το “Διαμάντι της Ανατολής”, το “Στέμμα της Ιωνίας” την “πόλη του θρύλου και του πόνου”… Η Σμύρνη, η “γκιαούρ Ισμίρ”, υποδέχεται την Πρωτοχρονιά του ’22 με ευχές στα αρμενικά, τα ιταλικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ολλανδικά και κυρίως στα ελληνικά, αφού η συντριπτική πλειο­ψηφία είναι Έλληνες. Η Σμύρνη με τα τριάντα σχολεία (: την Ευαγγελική Σχολή, το Κε­ντρικό Παρθεναγωγείο, το Ομήρειο Ίδρυμα κλπ,), με τα τέλεια οργανωμένα νοσοκομεία (με πρώτο και καλύτερο το Γκραικικόν) και τους αρρώστους που καταφθάνουν από παντού για να θεραπευτούν, με τα δραστήρια φιλανθρωπικά της ιδρύματα (: το Άσυλο των Αστέγων, το Λαϊκό Κέντρο, το Ορφανοτρο­φείο, τη Φιλόπτωχη Αδελφότητα, το Ταμείο Φτωχών, την Αδελφότητα “Ευσέβεια”, το Σύλλογο Κυριών κ.ά.), με τους δημιουργικούς πνευματικούς συλλόγους της (όπως ο Φι­λολογικός Σύλλογος “Όμηρος”, ο Καλλιτεχνικός, ο δημοσιογραφικός κ,ά,), με τα αθλη­τικά σωματεία της (όπως ο Πανιώνιος και ο Απόλλων) και τις λέσχες της, που συγκέντρωναν όλη την “εκλεκτή κοινωνία”, με τα πολυτελή θέατρα (όπως η Νέα Σκηνή, το Θέατρο Σμύρνης, το Σπόρτιγκ Κλαμπ, το Κράιμερ ή το Γκαίυ) και τους δώδεκα κινηματογρά­φους της, με τις κατάμεστες τράπεζες…και προπαντός η ονειροπόλα Σμύρνη με τον απελευθερωτικό ελληνικό στρατό και με τις δεκαέξι πανέμορ­φες ορθόδοξες εκκλησίες της υποδέχεται τον Αϊ-Βασίλη και τον καινούριο χρόνο…. Η μητρόπολη Αγία Φωτεινή λαμποκοπά μέσα κι έξω. Ο επιβλητικός μητροπολίτης Χρυ­σόστομος με τα χρυσά άμφια και την πατερίτσα του αστράφτει σαν αληθινός βυζαντινός αυτοκράτορας πάνω στο θρόνο του. Το βλέμμα του όμως είναι βυθισμένο στοχαστικά και ανήσυχα στο μέλλον. Λαλεί χαρμόσυνα το πανύψηλο καμπαναριό της Αγίας Φωτεινής καθώς το μεγάλο βαυαρικό ρολόι του δείχνει ακριβώς 12 κι αντιλαλούν οι καμπάνες των άλλων εκκλησιών απ’ την πόλη και τα μαγευτικά περίχωρά της: το Κορδελλιό, το Αλάμπεη και την Παπασκάλα∙ τα Πετρωτά, την Αγία Τριάδα και το Μερσικλή∙ το Βαϊρακλή και το Δραγάτς∙ το Καρατάσι και το Σαλαγανό∙ την Καλλιθέα(Καραντίνα), την Ενόπη (Γκιοζ Τεπές) και τη Μυρακτή (Κοκάρ-Γιαλή)∙ το Βουρνόβα, το Χατζηλάρ και το Βουνάβασι∙ τον Παράδεισο, το Βουτζά και το Σεβδήκιοϊ… «Τα στενά της σοκάκια, οι φαντασμαγορικοί βερχανέδες της, τα αρχαϊκά της σπίτια, τα καφασωτά παράθυρα, τα αιώνια μπαλκόνια, οι μιναρέδες, τα ψηλά κωδωνοστάσια, οι τρούλοι της, τα σαχνισίδια της μέσα στο τρεμουλιαστό φως των φαναριών της έδιναν στην πόλη μια εντύπωση έντονα ειδυλλιακή, κάποιο μυστικισμό…»(2) πάντοτε. Μέσα όμως στη νύχτα της παρα…

    Πηγή elkosmos.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...