ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

27 Ιανουαρίου 2022

Η αναγεννητική Ιατρική κατάφερε να ξαναδημιουργήσει σχεδόν πλήρη πόδια βατράχων, που είχαν προηγουμένως ακρωτηριαστεί. ΘΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ, ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΛΗΝΟΥ. Να μη ξαναβουλιάξει η ανθρωπότητα στις δοξασίες των τεσσάρων αβρααμογενών θρησκειών.

 

 

ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ: "ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ 30ή ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΤΟ 200% ΤΟΥ ΑΕΠ (357 δισ. ευρώ)". ΤΟ 2010, ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Η ΧΩΡΑ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΗΤΑΝ 126%.

 

 

 

 


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ  2022

Επιστήμονες στις ΗΠΑ κατάφεραν να αναγεννήσουν τα κομμένα πόδια βατράχων.

Το επίτευγμα, χάρη σε ένα "κοκτέιλ" πέντε φαρμάκων, αποτελεί ένα βήμα-ορόσημο στον στόχο της αναγεννητικής ιατρικής να πετύχει και στους ανθρώπους αυτό που μπορούν να κάνουν μερικά ζώα

 

Ερευνητές στις ΗΠΑ κατάφεραν να αναγεννήσουν σχεδόν πλήρη πόδια βατράχων, που είχαν προηγουμένως ακρωτηριαστεί. Το επίτευγμα, χάρη σε ένα "κοκτέιλ" πέντε φαρμάκων, αποτελεί ένα βήμα-ορόσημο στον στόχο της αναγεννητικής ιατρικής να πετύχει και στους ανθρώπους αυτό που μπορούν να κάνουν μερικά ζώα όπως οι σαλαμάνδρες, οι κάβουρες, κάποιες σαύρες, μερικά σκουλήκια και βέβαια οι υπερήρωες των κόμικ: να αναγεννούν ένα κομμένο άκρο ή ακόμη και όλο το σώμα τους.

Οι άνθρωποι έχουν απλώς την ικανότητα να κλείνουν τα τραύματα τους με την αναγέννηση νέων ιστών, ενώ μόνο το ανθρώπινο ήπαρ μπορεί να αναγεννηθεί πλήρως ακόμη κι αν χάσει το 50% του μεγέθους του. Η προοπτική της φυσικής αναγέννησης - και όχι της αντικατάστασης με κάποιο προσθετικό άκρο - αποτελεί σήμερα ένα μακρινό όνειρο για εκατομμύρια ασθενείς που έχουν χάσει τα άνω ή τα κάτω άκρα τους λόγω τραυματισμού, διαβήτη ή άλλης αιτίας. Εξίσου "όνειρο" είναι όμως και για τους βατράχους - και τα άλλα θηλαστικά - που επίσης δεν μπορούν να αναγεννήσουν τα χαμένα άκρα τους.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Ταφτς, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Νιρόσα Μουρουγκάν του δεύτερου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science Advances", πέτυχαν να πυροδοτήσουν τη φυσική αναγέννηση στα κομμένα πόδια των βατράχων, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό φαρμάκων και μια γέλη πρωτεΐνης που περιέχονταν σε έναν βιοαντιδραστήρα από σιλικόνη (BioDome), ο οποίος είχε προσαρτηθεί επί μόνο 24 ώρες στη ρίζα των κομμένων άκρων των ζώων (τα οποία δυστυχώς είχαν προηγουμένως ακρωτηριαστεί επί σκοπού). Το "κοκτέιλ" των φαρμάκων - καθένα από τα οποία επιτελούσε διαφορετικό βιολογικό ρόλο - έθεσε σε κίνηση μια διαδικασία διάρκειας 18 μηνών που είχε ως αποτέλεσμα την αναγέννηση ενός λειτουργικού σχεδόν ολοκληρωμένου άκρου, μέσα από την ανάπτυξη νέων νεύρων, αιμοφόρων αγγείων και μυών.

         Τα νέα άκρα των βατράχων είχαν δομή οστών παρόμοια με τα φυσικά άκρα, ενώ αρκετά δάχτυλα αναπτύχθηκαν από το τέλος των ποδιών. Τα ζώα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τα αναγεννημένα άκρα τους για να κολυμπούν στο νερό και γενικά να κινούνται όπως ένας φυσιολογικός βάτραχος.

  "Είναι συναρπαστικό που βλέπουμε ότι τα φάρμακα βοήθησαν να δημιουργηθεί ένα σχεδόν πλήρες άκρο. Το γεγονός ότι χρειάστηκε μόνο μια σύντομη έκθεση στα φάρμακα, προκειμένου να τεθεί σε κίνηση η πολύμηνη διαδικασία της αναγέννησης, δείχνει ότι οι βάτραχοι και ίσως άλλα ζώα έχουν λανθάνουσες αναγεννητικές ικανότητες που μπορούν να πυροδοτηθούν, ώστε να ενεργοποιηθούν", δήλωσε η Μουρουγκάν.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ  2018

Ένα ακόμη βήμα στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής έκαναν βιολόγοι και μηχανικοί στις ΗΠΑ, οι οποίοι δημιούργησαν μια μικρή φορητή συσκευή (βιοαντιδραστήρα), που πυροδότησε τη μερική αναγέννηση των ποδιών σε ακρωτηριασμένους ενήλικους βατράχους.

Η συσκευή, η οποία εφαρμόζεται στην περιοχή του τραύματος του ακρωτηριασμένου άκρου, παρέχει τοπικά την ορμόνη προγεστερόνη επί 24 ώρες και βοηθά να ξεκινήσει η διαδικασία αναδημιουργίας του ιστού και, τελικά, της μερικής αναγέννησης του ποδιού.

Η προγεστερόνη -που είναι γνωστή περισσότερο για το ρόλο της στην εγκυμοσύνη- προωθεί την αποκατάσταση και αναγέννηση των νεύρων, των αιμοφόρων αγγείων και των οστών, καθώς επίσης και τη θετική ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος σε αυτή την αναγεννητική διαδικασία.

Αν και οι άνθρωποι διαφέρουν από τους βάτράχους, η ανακάλυψη βοηθά να κατανοηθεί καλύτερα η βιολογική διαδικασία της αναγέννησης των μερών του σώματος από ορισμένα ζώα και -το κυριότερο- μπορεί μελλοντικά να ανοίξει το δρόμο για ανάλογες θεραπείες σε ανθρώπους.

Αρκετά ζώα είναι σε θέση να αναγεννούν κομμένα μέρη του σώματός τους. Μερικά, μάλιστα, όπως κάποια σκουλήκια και «αγγούρια της θάλασσας», είναι ικανά να αναγεννούν ολόκληρους τους οργανισμούς τους, όταν κοπούν σε κομμάτια. 'Αλλα είδη το κάνουν για επιμέρους τμήματά τους, όπως για παράδειγμα, οι σαύρες αναγεννούν την κομμένη ουρά τους, κάποια καβούρια τις δαγκάνες τους και τα ελάφια τα κέρατά τους.

Μερικοί βάτραχοι αναγεννούν τα πόδια τους, αλλά μόνο όταν είναι ακόμη σε πολύ νεανικό στάδιο της ανάπτυξής τους και όχι μετά την ενηλικίωσή τους. Η νέα συσκευή κατάφερε να πετύχει την αναγέννηση των πίσω ποδιών σε ενηλίκους αφρικανικούς βατράχους (Xenopus laevis), που λόγω ηλικίας είχαν πλέον χάσει αυτή τη φυσική ικανότητα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ταφτς της Μασαχουσέτης, με επικεφαλής τη νευροεπιστήμονα δρα Σέλια Χερέρα-Ρινκόν, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κυτταρικής βιολογίας «Cell Reports».

Η νέα συσκευή, που παράγεται από σιλικόνη σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, περιέχει μια πρωτεϊνική κολλώδη υδρογέλη από πολυμερή υλικά, η οποία εφαρμόζεται απευθείας στο τραύμα και επιτρέπει τη μεταφορά της προγεστερόνης και άλλων χρήσιμων ουσιών στο σημείο του ακρωτηριασμού.

Σε εξέλιξη βρίσκονται πειράματα με μεγαλύτερα θηλαστικά πειραματόζωα, αρχής γενομένης με ποντίκια.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

3 σχόλια:

  1. Νοσοκομείο της Βοστώνης αρνείται μεταμόσχευση καρδιάς σε ανεμβολίαστο άντρα.
    Νοσοκομείο της Βοστώνης αρνείται σε ασθενή του, ηλικίας 31 ετών, επέμβαση για τη μεταμόσχευση καρδιάς, εξαιτίας του ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, γεγονός που θεωρεί πως σημαίνει ότι η επέμβαση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα χθες Τετάρτη.

    Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος του Brigham and Women’s Hospital επιβεβαίωσε ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 θεωρείται «επιβεβλημένος» για όλους τους υποψήφιους λήπτες οργάνων.
    Ο Ντέιβιντ Φέργκιουσον, ο πατέρας του ασθενούς, μίλησε στα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και ABC για τη μάχη του παιδιού του εναντίον «του θανάτου», υπογραμμίζοντας πως έχει φθάσει «στα όρια των δυνάμεών του».
    Ο τριαντάρης, ο οποίος προγραμματιζόταν να υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς στο νοσοκομείο αυτό της Βοστώνης, αρνείται να εμβολιαστεί κατά της COVID-19. «Είναι θεμελιωδώς αντίθετο στις αρχές του, δεν πιστεύει σε αυτό», εξήγησε ο πατέρας.
    Και, καθώς το Brigham and Women’s Hospital «εφαρμόζει αυτή την πολιτική (...) τον διέγραψαν από τον κατάλογο» των ασθενών που θα λάβουν μοσχεύματα, πρόσθεσε με απελπισία.
    Σε γραπτή τοποθέτησή του, που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, το νοσηλευτικό ίδρυμα της Βοστώνης εξηγεί ότι «θεωρεί επιβεβλημένα αρκετά εμβόλια που συστήνουν οι υγειονομικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου κατά της COVID-19», για να προχωρά σε τέτοιες επεμβάσεις.
    Ο εμβολιασμός, μαζί με «έναν τρόπο ζωής», εξήγησε, δημιουργούν για τον υποψήφιο λήπτη «τις καλύτερες συνθήκες για μια επιτυχημένη επέμβαση και (...) την επιβίωση του ασθενούς μετά τη μεταμόσχευση, ιδίως επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα είναι δραστικά εξασθενημένο».
    Για τον Δρ. Άρθουρ Κάπλαν του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, τον οποίο επικαλέστηκε το CBS, «όταν γίνεται οποιαδήποτε μεταμόσχευση, το ανοσοποιητικό σύστημα μπαίνει σε καταστολή. Η COVID μπορεί να σκοτώσει».
    Κατά συνέπεια, αν δεν έχουν εμβολιαστεί, «οι ασθενείς βγαίνουν από τη λίστα αναμονής» για μοσχεύματα, εξήγησε το νοσοκομείο της Βοστόνης όπου νοσηλεύεται ο γιος του Ντέιβιντ Φέργκιουσον.
    Ο τελευταίος δήλωσε πως σέβεται την «επιλογή» του γιου του κι εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε άλλο νοσοκομείο, τονίζει όμως πως «ο χρόνος πιέζει» για τον ήδη εξασθενημένο ασθενή.
    Οι ΗΠΑ, όπου μόλις το 62% έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19, εξαιτίας της πολιτικής διάστασης που πήρε το ζήτημα, μετρούν ως αυτό το στάδιο κάπου 872.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου σχεδόν 60 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ανακάλυψη νέου κορωνοϊού ανακοίνωσαν Κινέζοι ερευνητές από την Γουχάν.
    Φαίνεται πως η «νέα πανδημία» για την οποία μιλούσε ο Μ.Γκέιτς δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνιση της
    Tην ώρα που η ανθρωπότητα παλεύει ακόμη με τον SARS-CoV-2 Kινέζοι επιστήμονες από την Γουχάν ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική ένας νέος κορωνοϊός, ο NeoCov.
    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια προδημοσίευση σχετικής μελέτης που δημοσιεύεται στο bioRxiv, «οι περιπτώσεις εξάπλωσης αυτής της ομάδας ιών θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά, δεδομένης της πιθανότητας εμφάνισης και μετάδοσης στον άνθρωπο».
    Πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ιός χρειάζεται μια συγκεκριμένη μετάλλαξη για να αλληλεπιδράσει με τον ανθρώπινο οργανισμό και, αυτή τη στιγμή, αποτελεί απειλή μόνο για τις νυχτερίδες.
    Ωστόσο, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι από πολλές απόψεις η φύση του NeoCoV εξακολουθεί να είναι μυστηριώδης. Η εν λόγω μελέτη δεν έχει δημοσιευθεί επίσημα, καθώς εκκρεμεί και η αξιολόγηση και τεκμηρίωσή της και από άλλους επιστήμονες.
    Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν εντοπιστεί περίπου 361 εκατομμύρια περιπτώσεις της νόσο COVID-19, μιας ασθένειας που προκαλείται από τον κορονοϊό SARS-CoV-2.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΓΑΙΑΣ. Η ΓΑΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
      Η ΜΗΤΕΡΑ ΓΑΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ.
      Ο Ζ.Π. πιστεύει ότι μία και μόνο μία είναι η αιτία για τις τρομερές πανδημίες που θα φέρει η Μητέρα Γαία στο ατίθασο Παιδί της, στον άνθρωπο: Ο ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ. Η ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού των ανθρώπων διαταράσσει βαρύτατα την οικολογική ισορροπία του πλανήτη και θα είναι η αιτία για τα δεινά που έρχονται. Κάποτε ο πληθυσμός του Ισλάμ ήταν 100 εκατομμύρια και σήμερα οδεύει στα 2 δισεκατομμύρια. Η ινδική υποήπειρος αδυνατεί να διαθρέψει πάνω από 100 εκατομμύρια και τώρα είναι 1,4 δισεκατομμύριο. Το ίδιο και οι περιοχές της Ν. Αμερικής (πάει ο πνεύμονας της γης, η ζώνη του Αμαζονίου), της Κίνας, της Ινδοκίνας και της Ινδονησίας. Η μεγάλη καταστροφή όμως θα επέλθει από την Αφρική. Οι σοφοί εγκέφαλοι του Προγράμματος Καλλέργη σχεδιάζουν μία Αφρική του 2050 με 1,5 δισεκατομμύριο Νέγρους και το 2100 με 4,5 δισεκατομμύρια Νέγρους, σε μία περιοχή που ο πληθυσμός δεν πρέπει να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια. Πως θα διατραφούν αυτοί οι άνθρωποι. Τι χτυπήματα θα επιφέρουν στην οικολογία της Αφρικανικής ηπείρου; Ακόμη και εάν 1 δισεκατομμύριο απ' αυτούς τους νέγρους τους μεταφέρουν στην Ευρώπη, όπως είναι το σχέδιό τους, για να καταστρέψουν τους ευρωπαϊκούς λαούς, πάλι θα πρέπει να διατραφούν τα υπόλοιπα 3,5 δισεκατομμύρια. Πως θα γίνει αυτό;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...