ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

27 Ιανουαρίου 2022

ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ Η ΤΡΙΤΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ «ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ». «Βουλγαρική εθνότητα» στο σύνταγμα της χώρας θα βάλουν τα Σκόπια. ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 700.000 ΕΛΛΗΝΕΣ. Οι πρακτόρικες ελληνικές κυβερνήσεις ουδέποτε αγωνίστηκαν για να αναγνωριστούν επισήμως ως ελληνική μειονότητα οι 200.000 Έλληνες της περιοχής του Μοναστηρίου, την οποία μειονότητα παραδέχονται οι ίδιοι οι Σκοπιανοί.

 

 

Η αναγεννητική Ιατρική κατάφερε να ξαναδημιουργήσει σχεδόν πλήρη πόδια βατράχων, που είχαν προηγουμένως ακρωτηριαστεί. ΘΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ, ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΛΗΝΟΥ. Να μη ξαναβουλιάξει η ανθρωπότητα στις δοξασίες των τεσσάρων αβρααμογενών θρησκειών.

 

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


ΟΙ 200 (ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ) ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ 700.000 ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ, ΕΔΩ ΚΑΙ 500 ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ. 

Λυχνίδα, Ηράκλεια, Στόβοι, Άστιβος, Σκόποι, Αστραίον, Στύμβερα, Κεραμεία, Βυλάζωρα, Ειδομένη, Παρεμβολή, Πελαγονία, Τρίπολις, Οκτώλοφος, Βρυγιάς, Άθακος, Σκυρτωνία, Δερρίοπος, Πισσαίον, Αυδάριστος, Αλκομεναί, Βρυάνιον, Δέβορος, Αντιγόνεια, Δόβηρος, Ταυρίανα, Πρίλαπος, Εφεσία Άρτεμις, Στεναί, Εριγών, Ζεύγλη, Θύμβρις.

 


 

Τα Σκόπια αναγνωρίζουν «βουλγαρική μειονότητα» στο έδαφός τους!

 

«Βουλγαρική εθνότητα» στο σύνταγμα της χώρας θα βάλουν τα Σκόπια μετά από απαίτηση της Σόφιας.  

 Νέα επιτυχία  Μητσοτάκη  - Δένδια.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ».


Οι Βούλγαροι  πέτυχαν  (με  νόμο)  να γίνουν η τρίτη εθνότητα των Σκοπίων.  Η  «Βόρεια Μακεδονία» (όπως αναγνωρίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση),   ανήκει  πλέον  επισήμως  σε «Σλαβομακεδόνες», Βούλγαρους και Αλβανούς, οι μόνοι που δεν υπάρχουν είναι οι 700.000  Έλληνες,  που  τους άλλαξαν  τα  ονόματά  τους  και  τους  απαγόρεψαν  να  μιλούν  την γλώσσα  τους. 

 

Ακόμη ένα αίτημα της Σόφιας ικανοποιούν τα Σκόπια, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι διμερείς σχέσεις και να αρθεί το βουλγαρικό βέτο στην έναρξη ενταξιακών συνομιλιών της Σκόπια με την Ε.Ε.
Συγκεκριμένα τα Σκόπια αποδέχτηκαν το βουλγαρικό αίτημα να συμπεριληφθεί και η «βουλγαρική» στις εθνικές ομάδες που συμπεριλαμβάνονται στο σύνταγμα της χώρας. Ωστόσο αυτό θα γίνει στο τέλος της διαπραγματευτικής διαδικασίας με την Ε.Ε. όταν θα απαιτηθεί η Βόρεια Μακεδονία να αναδιαρθρώσει το σύνταγμά προκειμένου να εναρμονιστεί με το ευρωπαϊκό δίκαιο και κεκτημένο.
Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, με δηλώσεις του στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Βούλγαρο ομόλογό του Κιρίλ Πέτκοφ στην Σόφια.
Την Τρίτη στην Σόφια πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των κυβερνήσεων Βουλγαρίας και Σκόπια, που δημιούργησε περεταίρω αισιοδοξία για την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και το ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας έναρξης ενταξιακών συνομιλιών των Σκοπίων με την Ε.Ε. Ήταν το δεύτερο σημαντικό βήμα ανάμεσα στις δύο χώρες, μέσα σε μία εβδομάδα, μετά την επίσκεψη του Βούλγαρου πρωθυπουργού Κιρίλ Πέτκοφ που προηγήθηκε στην βορειομακεδονική πρωτεύουσα.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων οι δύο πρωθυπουργοί είχαν τετ α τετ συζήτηση, ενώ στη συνέχεια έλαβαν μέρος συναντήσεις τεσσάρων ομάδων εργασίας που σχηματίστηκαν στους τομείς: Οικονομίας, εμπορίου και καινοτομίας, Υποδομών, μεταφορών και συνδεσιμότητας, Ευρωπαϊκής συνεργασίας - πράσινης μετάβασης και ψηφιακού μετασχηματισμού και κράτους δικαίου. Επίσης: Πολιτισμού, επιστημών, εκπαίδευσης και νεολαίας.
Παράλληλα υπήρξε συνάντηση των συμπροέδρων της Μικτής Πολυθεματικής Επιτροπής Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας για Ιστορικά και Εκπαιδευτικά Θέματα.
Ωστόσο παρά το θετικό κλίμα, ιδιαίτερα για την βελτίωση των σχέσεων στον οικονομικό τομέα, «αγκάθι» παραμένει η επίλυση διαφορών σε βασικά ιστορικά ζητήματα που -για την ώρα τουλάχιστον- οι δύο χώρες παραμένουν αμετακίνητες.
«Από εδώ και στο εξής ελπίζω πως η συνεργασία θα οδηγήσει σε καλή γειτονία, κάτι που όλοι πιστεύουμε πως θα συμβεί» δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ, μετά το τέλος της κοινής συνεδρίασης των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

Τα Σκόπια αναγνώρισαν ύπαρξη βουλγαρικής συνιστώσας - Γιατί βγαίνει ηττημένη η Ελλάδα.  Πότε θα αναγνωριστεί σαν συνιστώσα των Σκοπίων η Ελλάδα;

Τον εκβιασμό της Βουλγαρίας δέχθηκαν τα Σκόπια, προκειμένου να αρθεί το βουλγαρικό βέτο στην έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Συγκεκριμένα τα Σκόπια αποδέχτηκαν το βουλγαρικό αίτημα να συμπεριληφθεί και η «βουλγαρική» στις εθνικές ομάδες που συμπεριλαμβάνονται στο σύνταγμα της χώρας.

Ωστόσο αυτό θα γίνει στο τέλος της διαπραγματευτικής διαδικασίας με την Ε.Ε. όταν θα απαιτηθεί τα Σκόπια να κάνουν αναδιάρθρωση στο σύνταγμά προκειμένου να εναρμονιστεί με το ευρωπαϊκό δίκαιο και κεκτημένο.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, με δηλώσεις του στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Βούλγαρο ομόλογό του Κιρίλ Πέτκοφ στην Σόφια.

Πρόκειται για μια τεράστια νίκη του βουλγαρικού εθνικισμού, καθώς έχουμε την επιστροφή του βουλγαρικού αλυτρωτισμού στα Βαλκάνια. Οι Βούλγαροι με αυτό τον τρόπο πέτυχαν να γίνουν η τρίτη εθνότητα των Σκοπίων, κάτι το οποίο η Ελλάδα πολεμά να μην γίνει από την ημέρα που έγινε η Βουλγαρία κράτος! 

Η Βουλγαρία των 7 εκατ. κατοίκων! Οι Σκοπιανοί δέχθηκαν τον εκβιασμό των Βούλγαρων, για να μπορέσουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ και πλέον έχουμε μια «Βόρεια Μακεδονία» (όπως αναγνωρίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση) η οποία ανήκει σε Σλάβους, Βούλγαρους και Αλβανούς, οι μόνοι που δεν υπάρχουν είναι οι Έλληνες. 

Με αυτή τους τη νίκη οι Βούλγαροι γίνονται και επίσημα συνιστώσα των Σκοπίων και άρα έχουν δυνατότητα παρέμβασης στα εσωτερικά ζητήματα των Σκοπίων, μια δυνατότητα που είχαν απωλέσει το 1945 μετά την ήττα τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Να θυμίσουμε εδώ ότι το θέμα των Σκοπίων το είχαν δημιουργήσει οι Βούλγαροι και όχι οι Σλάβοι.

Τι μπορεί να κάνει τώρα η Ελλάδα

Κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να κάνουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες ουδέποτε αγωνίστηκαν για να αναγνωριστούν επισήμως ως ελληνική μειονότητα οι 200.000 Έλληνες της περιοχής του Μοναστηρίου το οποίο το δηλώνουν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί και βάση αυτής της αναγνώρισης προτάθηκε το σχέδιο Μιλόσεβιτς το 1993 για διαμοιρασμό των Σκοπίων σε τρία μέρη σε Ελλάδα, Αλβανία και Σερβία, που προέβλεπε την επέκταση του ελληνικού κράτους στις περιοχές που κατοικούνταν από Έλληνες μέχρι το Μοναστήρι είτε ελληνικής καταγωγής είτε ελληνικής συνείδησης.

Η Ελλάδα πρέπει να θέσει θέμα και δικής της ενότητας και να θέση θέμα κύρωσης των πρωτοκόλλων της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σε περίπτωση που τα Σκόπια δεν το δεχθούν, τότε και η Αθήνα μπορεί να αρνηθεί την κύρωση των πρωτοκόλλων. Θα είναι εγκληματική ενέργεια εάν η Αθήνα δεν προσπαθήσει να κερδίσει από την βουλγαρική νίκη γιατί η αναγνώριση της συνιστώσας της Βουλγαρίας αποτελεί αλλαγή της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

11 σχόλια:

  1. Ερντογάν: «ανοίγουμε νέο κεφάλαιο στις σχέσεις με το Ισραήλ».
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ;
    Η Τουρκία ελπίζει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο με χώρες στον Κόλπο και στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
    Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία τον ερχόμενο μήνα, δήλωσε αργά χθες, Τετάρτη, ο Ερντογάν στο δίκτυο NTV.
    “Μια νέα εποχή μπορεί να ξεκινήσει στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας με αυτή την επίσκεψη”, δήλωσε ο Ερντογάν, ο οποίος πρόσθεσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Τελ Αβίβ σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένου του εμπορίου φυσικού αερίου.
    Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ είναι τεταμένες υπό τον Ερντογάν, σφοδρό επικριτή της πολιτικής του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους.
    Η ισραηλινή πλευρά δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια σχετικά τις δηλώσεις του Ερντογάν.
    Το Ισραήλ έχει επίσης παρουσιάσει πρόσφατα ενδείξεις για λιώσιμο των πάγων στις σχέσεις με άλλες κυρίως μουσουλμανικές χώρες στην περιοχή.
    Ο Χέρτσογκ επισκέπτεται τα ΗΑΕ την Κυριακή στην πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού προέδρου στη χώρα του Κόλπου.
    Ο Ερντογάν επισκέπτεται τα ΗΑΕ στις 14 Φεβρουαρίου, μία επίσκεψη για την οποία εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βοηθήσει να βελτιωθεί “ο διάλογος και η συναίνεση” στην περιοχή.
    Οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΑΕ διακόπηκαν το 2017 όταν η Τουρκία πήρε το μέρος του Κατάρ καθώς περιφερειακοί παίκτες, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, διέκοψαν τις σχέσεις με την Ντόχα.
    Υπάρχει “θετική δυναμική” για τη βελτίωση των σχέσεων με τις “αδελφικές” χώρες του Κόλπου, είπε ο Ερντογάν.
    Η Τουρκία επιθυμεί διακαώς να βελτιώσει τις εμπορικές και να ενισχύσει τις χρηματικές ροές εν μέσω κρίσης της λίρας.
    Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία ανταλλαγής συναλλάγματος με τα ΗΑΕ ύψους 4,74 δισ. δολαρίων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Wall Street Journal: «Θετικός ο Μπάιντεν για τα τουρκικά F-16 - Αντιδρά το Κογκρέσο».
      Στις ΗΠΑ όμως πάντα υπερισχύει το θέλημα του εκάστοτε Αμερικανού προέδρου
      Η αμερικανική κυβέρνηση εμφανίζεται θετική στην πώληση 40 F-16 Viper και αναβάθμιση 80 παλαιοτέρων στο ίδιο επίπεδο προς την Τουρκία αλλά προς το παρόν υπάρχουν αντιδράσεις από το Κογκρέσο σύμφωνα με την Wall Street Journal.
      Eάν οι Τούρκοι αποσπάσουν την συγκεκριμένη προμήθεια θα εξισορροπήσουν άμεσα τα όποια πλεονεκτήματα αποκτήσει η Πολεμική Αεροπορία με την απόκτηση των 24 γαλλικών Rafale και τον εκσυγχρονισμό των 83 F-16C/D Block 52+ και Block 52+ Advanced.
      Θα πρόκειται για «πισώπλατη αμερικανική μαχαιριά» ειδικά αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν υπογράψει 5ετή αμυντική συμφωνία με την οποία οι ΗΠΑ πήραν όλα αυτά που ζητούσαν (αντίθετα με την Ελλάδα που δεν πήρε τίποτε συγκεκριμένο).
      Αξιωματούχοι στην Άγκυρα τονίζουν ότι η έγκριση του προγράμματος θα μπορούσε να αποκαταστήσει τις σχέσεις των δύο χωρών.
      Ωστόσο, πολλά μέλη του Κογκρέσου συνεχίζουν να αντιδρούν στην έγκριση του προγράμματος υποστηρίζοντας ότι οι σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας συνεχίζουν να αναπτύσσονται.
      Μέλη του Κογκρέσου από την άλλη συνεχίζουν να έχουν ενστάσεις λόγω της στενής σχέσης Ερντογάν και Πούτιν και τις πολιτικές της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
      Η ουσία όμως είναι ότι ο Μπάιντεν είναι θετικός στο να ικανοποιήσει το τουρκικό αίτημα και όλοι ξέρουν πως στο τέλος περνάει το θέλημα του εκάστοτε Αμερικανού προέδρου.
      Η τελευταία επικοινωνία των δύο πλευρών έγινε στις 10 Ιανουαρίου. Ο İlnur Çevik, ένας από τους συμβούλους του Προέδρου Ερντογάν, δήλωσε για το θέμα:
      «Η Τουρκία είναι βασικός παίκτης στην περιοχή και πρέπει να παραμείνει στη δυτική πλευρά. Η αγορά των S-400 έχει αναστατώσει τις ΗΠΑ. Ωστόσο, η Τουρκία δεν έχει ακόμη ενεργοποιήσει αυτά τα συστήματα».
      Ο Τζέιμς Τζέφρι, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία, δήλωσε ότι: «Η πώληση των F-16 είναι ένας πολύ καλός τρόπος εξόδου από την κρίση. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει τόσο αρνητική στάση απέναντι στην Τουρκία, ειδικά στο Κογκρέσο».
      Το τουρκικό πρόγραμμα απόκτησης νέων και αναβάθμισης παλαιότερων F-16 στο επίπεδο Viper έχει να κάνει τόσο με την επιστροφή των € 1,4 δισεκατομμυρίων που δαπανήθηκαν για το πρόγραμμα F-35A Lightning II όσο και με την ενίσχυση της τουρκικής Αεροπορίας απέναντι στην ενίσχυση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Οι Αμερικανοί για άλλη μία φορά ετοιμάζονται να «δώσουν» την Ελλάδα την οποία την θεωρούν δεδομένη και «σίγουρη».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Ο Ερντογάν διώχνει την Χαμάς από την Τουρκία και ετοιμάζεται για επανασύνδεση με το Ισραήλ.
      To ισραηλινό Κανάλι 12, ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος επιδιώκει να εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ , ζήτησε από τους ηγέτες της Χαμάς να εγκαταλείψουν τη χώρα.
      «Το ισραηλινό κανάλι 12 αναφέρει ότι ο Ερντογάν διώχνει τη Χαμάς από την Τουρκία στο πλαίσιο των προσπαθειών του να ξεκινήσει την επαναπροσέγγιση με το Ισραήλ. Είμαι δύσπιστος. Αλλά μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη για παρακολούθηση», όπως σημειώνει η τουρκική Halktv.
      Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν έχει ξεκινήσει και μία παράλληλη διαδικασία αποστασιοποίησης από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, με την οποία κατόρθωσε να πετύχει στρατηγική επαναπροσέγγιση με τα ΗΑΕ και στοχεύει να πετύχει το ίδιο και με την Αίγυπτο.
      Όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα θα υπάρξουν μη αρεστές εξελίξεις σε ότι αφορά την ελληνική εξωτερική πολιτική καθώς είναι πολύ πιθανή μία επαναπροσέγγιση Ισραήλ-Τουρκίας υπό το καθεστώς της νέας ισραηλινής κυβέρνησης.
      Ο συντάκτης της Haaretz, Γκίντεον Λεβί, δήλωσε για τις τουρκοισραηλινές σχέσεις:
      «Αυτή τη στιγμή, ο Πρόεδρος Ερντογάν κρατά το κλειδί. Αν ανοίξει το δρόμο, είμαι σίγουρος ότι το Ισραήλ θα τον ακολουθήσει. Επειδή το Ισραήλ χρειάζεται την Τουρκία και η σύγχρονη Τουρκία χρειάζεται το Ισραήλ».
      Στην ουσία έχει δημιουργηθεί μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα μιας προαναγγελθείσας... επανασύνδεσης.
      Μετά το Ισραήλ σειρά έχουν η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία με τις οποίες ήδη υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας.
      Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα όλες οι συμφωνίες της Ελλάδας με χώρες της Μέσης Ανατολής μοιάζουν να εξουδετερώνονται ή βρίσκονται υπό απειλή εξουδετέρωσης.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Στο μεταξύ ο απίστευτα διεφθαρμένος μαφιόζος Μητσοτάκης χάρισε πρόσφατα στην «Δημοσκοπική» εταιρεία Αbacus 150.000 ευρώ. Ο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
      Δεν έχουν σταματημό οι αποκαλύψεις για την «δημοσκοπική» εταιρεία, Abacus Research, η οποία είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό και έκανε μια «δημοσκόπηση» που προκαλεί... τουλάχιστον γέλιο!
      Πρόκειται για μια εταιρεία που έχει πάρει επί κυβερνήσεως ΝΔ 150.000 ευρώ και διεξάγει έρευνες για κρατικούς οργανισμούς. Για την ΕΡΤ, για το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για το ΚΕΘΕΑ και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.
      Χρήματα των φορολογούμενων Ελλήνων που δόθηκαν σε μια μυστηριώδη εταιρεία, χωρίς να γνωρίζουμε αν υπήρξε κάποιο κριτήριο για την επιλογή της. Δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση, άλλωστε πριν λίγες ημέρες δόθηκαν 500.000 ευρώ στην εταιρεία, GRGenesis Facility Management, από την Περιφέρεια Αττικής.
      Από την συγκεκριμένη εταιρεία προμηθευτήκαμε τα γνωστά πλέον «θηρία» του Γ.Πατούλη, που έμειναν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας παρκαρισμένα και με σηκωμένους τους υαλοκαθαριστήρες.
      Τα χρήματα που πήρε από το ελληνικό κράτος μάλλον ήταν αρκετά για να κάνει μια «δημοσκόπηση» για λογαριασμό του Alpha, η οποία έγινε σε μόλις 300 νοικοκυριά και έβγαλε τα πιο απίστευτα ποσοστά που έχουμε δει ποτέ σε δημοσκόπηση.
      Οι αθεόφοβοι έδωσαν τη ΝΔ στο 32,0%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17,5%, το ΚΙΝΑΛ στο 17,0%, το ΚΚΕ στο 5,0% (το μόνο μάλλον πέτυχαν), την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 στο 2%!
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος - Μ.Βαρβιτσιώτης: «Δεν ξεχνάμε!». ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ…
      «Δεν ξεχνάμε! Αποτίουμε φόρο τιμής στα εκατομμύρια Εβραίων και των άλλων θυμάτων του Ολοκαυτώματος», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο twitter.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ…Δένδιας: «Η Ελλάδα συμβάλλει ενεργά στη διατήρηση της ιστορικής Μνήμης του Ολοκαυτώματος»
      Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο Twitter για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος αναφέρει πως η Ελλάδα συμβάλλει ενεργά στη διατήρηση της ιστορικής Μνήμης του Ολοκαυτώματος.
      «Θυμόμαστε! Η Ελλάδα ως κράτος που σέβεται τις παναθρώπινες αξίες, αλλά και ως προεδρεύουσα στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (ΙΗRΑ), αποτίει φόρο τιμής στα εκατομμύρια των θυμάτων, μεταξύ των οποίων χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.
      «Συμβάλλουμε ενεργά και σε διεθνές επίπεδο στη διατήρηση της ιστορικής Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που μας υπενθυμίζει διαχρονικά την ανάγκη σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», προσθέτει.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    7. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ. Μητσοτάκης για ημέρα μνήμης των Εβραίων: «Δεν ξεχνάμε».
      Στα θύματα του Ολοκαυτώματος απέδωσε φόρο τιμής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.
      «Δεν ξεχνάμε τους συμπατριώτες μας και όλους τους Εβραίους που χάθηκαν στο Άουσβιτς & στα στρατόπεδα της φρίκης», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.
      «Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος ας γίνει ο φάρος που θα δείχνει τον δρόμο της καθημερινής μας δράσης απέναντι στον ρατσισμό & τον αντισημιτισμό», συμπληρώνει σχετικά ο πρωθυπουργός.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    8. Ο Μητσοτάκης, o Δένδιας, ο Βαρβιτσιώτης, ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης κλπ επιδεικνύουν έναντι του εβραϊκού παράγοντα αυτήν την σιχαμερή και ψεύτικη δουλοπρέπεια, δίκην Χατζηαβάτη, γιατί πιστεύουν ότι ο παράγων αυτός κυριαρχεί ολοκληρωτικά στη Δύση. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Ναι, οπωσδήποτε, ο ιουδαϊκός παράγων εξασκεί τεράστια επιρροή στη Δύση και διεθνώς. Αλλά σε κάθε λαό (και στις ΗΠΑ) υπάρχουν και άλλες ισχυρές ομάδες των αυθεντικών κατοίκων κάθε χώρας, που μπορεί να αντισταθούν στα ισχυρά ιουδαϊκά λόμπι και μάλιστα όταν αυτά θέτουν το ιουδαϊκό συμφέρον υπεράνω του συλλογικού. Έτσι οι χαμερπείς πολιτικοί μας βρίσκονται πολλές φορές διπλά εκτεθειμένοι: η μικροπρεπής προσκόλληση τους στο βρακί του κάθε Ιουδαίου τους κάνει αντικείμενο περιφρόνησης των ελεύθερων πατριωτών κάθε δυτικού λαού και ταυτόχρονα δεν κερδίζουν και πολλά πράγματα από τον αφέντη Ιουδαίο, γιατί κι εκείνος φροντίζει να υπερασπιστεί πρώτα (και δίκαια), μέσα στο ασταθές και λυσσαλέο διεθνές περιβάλλον, τα δικά του συμφέροντα, και όχι αυτά των δουλοπρεπών υποτελών του, που τους έχει άλλωστε και δεδομένους.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    9. Ο Κούλης μετατρέπει σε ισλαμικό γκέτο την Αθήνα. Ετοιμα προς αδειοδότηση δεκάδες τζαμιά. Ο Κούλης θέλει τζαμί σε κάθε γειτονιά. Η μπότα του ισλάμ μετά από 200 χρόνια επανεμφανίζεται και πάλι με επίσημο τρόπο στην χώρα μας και μάλιστα στην καρδιά της πρωτεύουσας. Με επιδότηση της Τουρκίας τα παράνομα τζαμιά στην Αθήνα και οικονομική στήριξη του Κούλη και του Σύριζα.

      Η μουσουλμανική κοινότητα στην Ελλάδα δεν έμεινε άπραγη μετά την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού στο κτήριο της οδού Στεφάνου Βυζαντίου που λειτουργούσε ως τζαμί.

      Κι ενώ η αστυνομία είναι επιφυλακτική ως προς την θεωρία της «ακροδεξιάς τρομοκρατίας» την οποία διακινούν κύκλοι αλληλέγγυων και φαίνεται να ερευνά και άλλες εκδοχές.
      Ωστόσο η Πακιστανική κοινότητα, η πολυπληθέστερη κοινότητα Ελλήνων μουσουλμάνων εκμεταλλεύεται το μομέντουμ για να ζητήσει άδειες για όλο και περισσότερα τζαμιά. Μάλιστα η απαίτηση τους είναι να υπάρχει ένα τζαμί σε κάθε γειτονιά, όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι. Υποστηριχτής αυτών των αιτημάτων ποιος άλλος από το γνωστό ΚΕΕΡΦΑ και τον Πέτρο Κωνσταντίνου. Και ασφαλώς καταλαβαίνει κανείς τι έχει να γίνει στην Αθήνα με τις εκατοντάδες χιλιάδες πλέον των μουσουλμάνων μεταναστών να συγκεντρώνονται γύρω απο τους ευκτήριους οίκους τους μετατρέποντας σε ισλαμικά γκέτο ολόκληρες γειτονιές.

      Εν τω μεταξύ οι αλληλέγγυοι που υποστηρίζουν ιδεολογικά και a priori πάντοτε τους μετανάστες δεν μένουν μόνο στα αιτήματα για τζαμιά αλλά ζητούν νομιμοποίηση και χαρτιά. Γράφουν στην ιστοσελίδα τους:
      «Οι φασίστες βάζουν βόμβες έξω από χώρους θρησκευτικής λατρείας μουσουλμάνων την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έφτιαξε ένα χώρο για 200 άτομα σε όλη την Αθήνα και στοχοποιεί ως παράνομους όλους τους άλλους χώρους. Αρνείται να δώσει την δυνατότητα οι μουσουλμάνοι να έχουν τζαμιά στις γειτονιές, όπως έχουν όλα τα άλλα θρησκεύματα, αρνείται να φτιάξει μουσουλμανικά νεκροταφεία. Με αυτό το τρόπο ανοίγουν το δρόμο για τις επιθέσεις των φασιστών».

      Είναι ώρα να δοθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες και ίσα δικαιώματα. Να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα να έχουν ισότιμα χώρους θρησκευτικής λατρείας στις γειτονιές όπως όλα τα άλλα θρησκεύματα και να φτιαχτεί μουσουλμανικό νεκροταφείο».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    10. Ο Κούλης αρχίζει πρόγραμμα επιμόρφωσης 800.000 στελεχών του Δημοσίου για λεσβίες, ομοφυλόφιλους, τρανσέξουαλ κλπ.

      Την επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας σε θέματα που αφορούν στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ανακοίνωσε ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού και μέλος της Επιτροπής για τη σύνταξη της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, Αλέξης Πατέλης.


      Όπως ανέφερε ο κ. Πατέλης μιλώντας σε ημερίδα για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου Faros, έχει ξεκινήσει η διαμόρφωση του προγράμματος που θα είναι διήμερο, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η εκπόνηση εκπαιδευτικού υλικού και η πιλοτική εφαρμογή του σε στοχευμένες ομάδες επαγγελματιών. Ο στόχος είναι από την άνοιξη το πρόγραμμα να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερη έκταση. Ο κ. Πατέλης επισήμανε ότι οι δύο κυριότερες δυσκολίες του προγράμματος είναι η εφαρμογή του στο σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων στη χώρα που ανέρχονται σε 800.000, αλλά και η εύρεση των σωστών εκπαιδευτών.


      Επίσης, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα επιμόρφωσης του αστυνομικού προσωπικού των επιχειρησιακών υπηρεσιών της χώρας το 2022, που θα συμπεριλάβει την επιμόρφωση για ζητήματα ΛΟΑΤΚΙ, ενώ σχεδιάζεται και επιμόρφωση στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών για θέματα εφαρμογής της νομοθεσίας που αφορούν στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

      Η ανάγκη υλοποίησης επιμορφώσεων αναδεικνύεται μέσα από τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα και δημόσιους υπαλλήλους, στο πλαίσιο του προγράμματος Faros, το οποίο υλοποιούν το υπουργείο Δικαιοσύνης και οι οργανώσεις Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας- ΚΜΟΠ, Orlando, Colour Youth, Θετική Φωνή και Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, με χρηματοδότηση της ΕΕ.

      Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα που συμμετείχαν δήλωσαν σε ποσοστό 88% ότι δεν έχουν δοθεί καθόλου ή έχουν δοθεί σε μικρό βαθμό οδηγίες για τις εξειδικευμένες ανάγκες των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στις δημόσιες υπηρεσίες. Ένα στα δύο άτομα δήλωσε πως ως ΛΟΑΤΚΙ αισθάνεται καθόλου ή λίγη ασφάλεια και άνεση κατά την επίσκεψή του σε δημόσιους φορείς και ένα στα τρία ΛΟΑΤΚΙ άτομα περιέγραψε πως έχει δεχτεί προσβολές ή εξύβριση λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή και της ταυτότητας φύλου του από επαγγελματίες στο δημόσιο τομέα. Επιπλέον, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επαγγελματίες που συμμετείχαν στην έρευνα επιβεβαίωσαν πως δεν έχουν λάβει ενημέρωση σχετικά με την παροχή συμπεριληπτικών υπηρεσιών για ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

      Επιπλέον ο κ. Πατέλης υπογράμμισε ότι σε διαδικασία υλοποίησης βρίσκονται η απαγόρευση των πρακτικών μεταστροφής στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, καθώς και των μη αναγκαίων επεμβάσεων και θεραπειών στα ίντερσεξ βρέφη, διατάξεις που θα βγουν σε διαβούλευση τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

      Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε σε δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, με κυριότερη την συγκρότηση της Εθνικής Επιτροπής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και την σύνταξη του σχετικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης, που περιλαμβάνει εκτεταμένες δράσεις για τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Τουρισμού και Πολιτισμού. Επίσης, την άρση απαγόρευσης αιμοδοσίας για ομόφυλους άνδρες, την ένταξη των διεμφυλικών στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τη μεταγωγή των τρανς κρατουμένων γυναικών σε γυναικείες φυλακές που έχουν διαμορφωθεί ειδικά για εκείνες και την εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στα σχολεία.

      Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό πολύ συζήτηση έγινε σχετικά με την διαφήμιση γνωστής μάρκας σαμπουάν. Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που θεωρούν ότι έχουμε περάσει στο άλλο άκρο πλέον και από την διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων έχουμε φτάσει στην ανοιχτή προπαγάνδιση των οφελών της «διαφορετικότητας».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...