ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Ιανουαρίου 2022

ΤΟΥΡΚΟΙ: "ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΜΕΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ Η ΣΑΜΟΣ, Η ΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ". ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΝ ΝΕΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ.

 

ΤΟΥΡΚΟΙ: «ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΑΜΕ ΤΟ 1922 ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».


200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 1822

 2022: ΕΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΤΟΥ 1822. ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.


Η Τουρκία συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την επιθετική της ρητορική εις βάρος της Ελλάδας, δείχνοντας τις προθέσεις της για το νέο έτος.

Έτσι φρόντισε να το κάνει στέλνοντας σπουδαστές της στρατιωτικής Ακαδημίας να κολυμπήσουν μέχρι το νησί Τούζλα το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1.950 μέτρων από τις τουρκικές ακτές.

Γιατί εκεί; Γιατί τόση είναι η απόσταση που χωρίζει και το Καστελλόριζο από τις τουρκικές ακτές.







Η ιστορία ξεκινά στις 24 Δεκεμβρίου όταν ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ είπε ότι ακόμα κι ένας σπουδαστής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας θα μπορούσε να περάσει  κολυμπώντας στο Καστελόριζο.

Σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας και στοχεύοντας  κυρίως το Καστελόριζο είπε  πως δεν δικαιούται τόσο μεγάλη θαλάσσια ζώνη ευθύνης όπως υποστηρίζει η Ελλάδα.

«Σε απόσταση 1950 μέτρων βρίσκεται το Καστελλόριζο. 1950 μέτρα! Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας.

Σε μας η κανονική κολύμβηση είναι 2000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται... Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως "επεκτατικούς". Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά.»

Στις δηλώσεις Ακάρ απάντησε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν.΄Παναγιωτόπουλος λέγοντας:

«Δεν χρειάζεται να απαντάμε σε ότι λέει, ας έρθει κολυμπώντας στο Καστελλόριζο αφού το δηλώνει», συμπληρώνοντας ότι στο ακριτικό νησί «όλος ο κόσμος έχει υψηλό φρόνημα και βρίσκεται σε ετοιμότητα».

Φυσικά οι Τούρκοι δεν άφησαν την απάντηση της Αθήνας αναπάντητη. Έτσι διοργάνωσαν επίδειξη κολύμβησης σπουδαστών της Ναυτικής Ακαδημίας στο νησί Τούζλα που βρίσκεται στην Θάλασσα του Μαρμαρά υπονοώντας  με αυτόν τον τρόπο ότι έτσι μπορούν να φτάσουν μέχρι το Καστελλόριζο.

Όπως ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας «Οι δόκιμοι, που συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στο Ναυτικό Κολλέγιο του, κολύμπησαν μέχρι το νησί Tuzla, το οποίο απέχει 1.950 μέτρα από το λιμάνι, στο πλαίσιο των «Προγραμματισμένων Προπονήσεων κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας».

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν ένταση στα Ίμια με έλληνες ψαράδες και την τουρκική ακτοφυλακή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής «απομάκρυνε» έξι ελληνικά αλιευτικά σκάφη αλλά και ένα του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, που «επεδίωκαν», να προσεγγίσουν τα Ίμια.

Μάλιστα, η εφημερίδα δημοσιεύει και σχετικό βίντεο, ενώ αναφέρει ότι τα ελληνικά σκάφη παρέμειναν στην περιοχή για 3 ώρες. Τούρκος υπουργός Άμυνας έβαλε αυτή τη φορά στο στόχαστρό του τη Σάμο, την Ικαρία και τις Οινούσσες.

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ανεχτεί τις τελετές εορτασμών που γίνονται στη Σάμο, την Ικαρία και τις Οινούσσες, «που βρίσκονται μέσα στο στόμα μας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας της γείτονος.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις δύο 24ωρα νωρίτερα, ο Ακάρ μαζί με ανώτατα στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πέταξε πάνω από το Αιγαίο και την Ανατολική και Νότια Μεσόγειο, σε μία επίδειξη δύναμης.

Μάλιστα, είχε επικοινωνία εν πτήσει με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον συνεχάρη για την «επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων τους» και ευχήθηκε η επιτυχία αυτή «να συνεχιστεί και το 2022…».


Ακάρ: Δεν μπορούμε να δεχτούμε εορτασμούς σε Σάμο, Ικαρία και Οινούσσες!




Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έβαλε αυτή τη φορά στο στόχαστρό του τη Σάμο, την Ικαρία και τις Οινούσσες.

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ανεχτεί τις τελετές εορτασμών που γίνονται στη Σάμο, την Ικαρία και τις Οινούσσες, «που βρίσκονται μέσα στο στόμα μας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας της γείτονος.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις δύο 24ωρα νωρίτερα, ο Ακάρ μαζί με ανώτατα στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πέταξε πάνω από το Αιγαίο και την Ανατολική και Νότια Μεσόγειο, σε μία επίδειξη δύναμης.

Μάλιστα, είχε επικοινωνία εν πτήσει με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον συνεχάρη για την «επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων τους» και ευχήθηκε η επιτυχία αυτή «να συνεχιστεί και το 2022…».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


16 σχόλια:

  1. Πάτρα: 27χρονος πέθανε ξαφνικά την ώρα που έπινε καφέ. Κάτι συμβαίνει. Γιατι εξολοθρεύεται η ελληνική νεολαία με όλους τους τρόπους;
    Μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου ώστε να γίνει νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του.

    Ένας 27χρονος έχασε αιφνιδίως τη ζωή του ενώ έπινε τον καφέ του με την παρέα του στην Κάτω Μυρτιά Τριχωνίδας, όπου είχαν μεταβεί για βόλτα το μεσημέρι της Κυριακής.


    Έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των θαμώνων και των διασωστών του ΕΚΑΒ που έφτασαν στη συνέχεια, δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή.

    Μετά την διαπίστωση του θανάτου του, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, ώστε να γίνει νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του.

    Σύμφωνα με το pelop.gr, ο 27χρονος λάτρευε τη μουσική. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου και σπούδασε στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Υπήρξε μέλος και της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος ήταν ο Προφήτης Μαλαχίας που τιμάται σήμερα;
    ΕΜΠΡΌΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ (ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ) ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΑΣ, ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ, ΤΟΝ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΚΩΒ. ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ ΙΕΧΩΒΑ ΣΑΒΑΩΘ ΑΜΗΝ.

    Ο Προφήτης Μαλαχίας ήταν ένας από τους 12 μικρούς λεγόμενους προφήτες. Γεννήθηκε από τη φυλή του Λευΐ, εν Σοφαίς κατά τους χρόνους που επέστρεψαν οι Εβραίοι στην Ιερουσαλήμ από την αιχμαλωσία της Βαβυλώνας.

    Ο Προφήτης Μαλαχίας, έζησε περί τον 5ο π.Χ. αιώνα, κατά τους χρόνους του Νεεμία και εργάστηκε στην Ιερουσαλήμ μετά τον Προφήτη Αγγαίο και τον Ζαχαρία. Πήρε το όνομα Μαλαχίας – που ελληνικά σημαίνει άγγελος για τρεις λόγους:

    Πρώτον, διότι, όσα προφήτευε, αμέσως τα επιβεβαίωνε στο λαό θείος άγγελος. Και το παράδοξο ήταν ότι τον άγγελο δεν τον έβλεπαν οι ανάξιοι, αλλά μόνο οι άξιοι, τη φωνή του όμως, την άκουγαν και οι άξιοι και οι ανάξιοι.

    Ο δεύτερος λόγος γι’ αυτή του την ονομασία ήταν ότι ή όλη σωματική του εμφάνιση είχε τέλεια αρμονία και μεγαλοπρέπεια.

    Ο τρίτος λόγος και σπουδαιότερος ήταν ότι, από νέος ακόμα, έκανε ζωή ενάρετη και ηθικά άμεμπτη.

    Αυτό το απέδειξε, όταν βρέθηκε στη θέση να ελέγξει και πραγματικά, ήλεγξε με σφοδρότητα τον ίδιο του το λαό και τους Ιερείς ακόμα του Ισραήλ, για τις ανομίες και τις ασέβειές τους. Ο Θεός αξίωσε τον προφήτη Μαλαχία να προφητεύσει και τον ερχομό του Προδρόμου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, για την προπαρασκευή του έργου Του. Έτσι, η ζωή του προφήτη μας δείχνει, πως κάποιος μπορεί να γίνει επίγειος άγγελος, με τη χάρη του Θεού. Ο προφήτης Μαλαχίας πέθανε ειρηνικά, σχετικά νέος και τάφηκε στο τόπο των πατέρων του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Άγιο Μαρδοχαίο, τον θείο, εραστή και αρραβωνιαστικό της Εσθήρ, παρ΄ολίγο να τον γιορτάζαμε αντί του Μαλαχία και μάλιστα κατ΄απαίτηση του Ταλμούδ.

      ΑΠΟ ΤΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ

      Μνήμη τοῦ ἁγίου προφήτου Μαλαχίου 3 Ιανουαρίου.


      ῾Ο προφήτης Μαλαχίας καταγόταν ἀπό τή φυλή Λευΐ καί ἐγεννήθηκε στό Σοφερό μετά τήν ἐπιστροφή τῶν ᾿Ιουδαίων ἀπό τή βαβυλώνια αἰχμαλωσία. ῎Εζησε περί τόν 5ο π.Χ. αἰώνα, κατά τούς χρόνους τοῦ Νεεμία, καί ἐργάσθηκε στήν ῾Ιερουσαλήμ μετά τόν Προφήτη ᾿Αγγαῖο καί τόν Ζαχαρία. Αὐτό συνάγεται ἀπό τό γεγονός ὅτι ἀνοικοδόμηση τοῦ ναοῦ εἶχε πλέον ἀποπερατωθεῖ καί εἶχαν ἀρχίσει οἱ προσφερόμενες θυσίες.
      ῎Οντας ἀκόμη νέος, κατέκτησε τήν ἀρετή καί διακρινόταν γιά τή θεοσεβή συμπεριφορά καί διαγωγή του. Γιά τό λόγο αὐτό ἔλαβε καί τήν προσωνυμία Μαλαχίας, πού στήν ἑλληνική γλώσσα μεταφράζεται «ὁ ἄγγελός μου».

      Κατά παλαιά γνώμη (ΤΑΛΜΟΥΔ) ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΛΑΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ τοῦ ῎Εσδρα ἤ τοῦ Νεεμία ἤ τοῦ ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΥ. Χρονολογικά ὑπῆρξε ὁ τελευταῖος ἀπό τούς Προφῆτες τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Τούρκος υπουργός Οικονομικών: «Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανήκει σε πέντε οικογένειες».

    Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Νουρεντίν Νεμπατί, προκάλεσε ντόρο με τις δηλώσεις του ότι η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανήκει σε πέντε πλούσιες οικογένειες.

    «Η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ανήκει στο κοινό. Βρίσκεται στα χέρια πέντε οικογενειών», δήλωσε o Νεμπατί κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN Turk.

    «Αυτό είναι τρελό και ντροπιαστικό για την Τουρκία. Η Τουρκία χρειάζεται επαγγελματίες σε βασικές θέσεις» σχολίασε στο twitter o Τίμοθι Ας, οικονομολόγος και υπεύθυνος στρατηγικής αναδυόμενων αγορών στην BlueBay Asset Management με έδρα το Λονδίνο.

    «Πώς μπορεί ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας της G20… να πετάει τέτοια σκουπίδια; Αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση την Τουρκία» πρόσθεσε.

    Να σημειώσουμε ότι υπάρχει η θεωρία ότι το κεντρικό τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ επηρεάζεται ή ελέγχεται από μια σειρά παλιών τραπεζικών οικογενειών, όπως οι Rothschild, οι Lehman κ.λπ.

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν διόρισε τον Νουρεντίν Νεμπατί νέο υπουργό Οικονομικών, μετά την παραίτηση του Λουτφί Ελβάν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μ.Ζαχάροβα: Η Βρετανία δίνει εκατ. δολάρια σε ΜΚΟ για να αποσταθεροποιήσει τη Ρωσία.

    Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρθηκε στα έγγραφα που εξασφάλισαν οι ρωσικές αρχές και δείχνουν ότι η Βρετανία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο «θυγατρικών» ΜΚΟ στη Ρωσία για να επηρεάσει την «κοινωνία των πολιτών» μέσω ενός συστήματος επιχορηγήσεων αξίας εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

    Τα ποσά που ξοδεύει το Λονδίνο για να «επηρεάσει μέσω ΜΚΟ την πολιτική κατάσταση και να κατευθύνουν την πορεία της Ρωσίας προς μια κατεύθυνση ευνοϊκή για το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνούν κάθε όριο», δήλωσε επίσημα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.


    Οι βρετανοί αξιωματούχοι ξοδεύουν χρήματα σε προσπάθειες αποσταθεροποίησης της πολιτικής κατάστασης στη Ρωσία, «χορηγώντας» την αυξημένη δραστηριότητα κοινωνικής αμφισβήτησης, υπογράμμισε η Ζαχάροβα καθώς κατηγόρησε το Λονδίνο ότι επικεντρώνει την προσοχή του στην δημιουργία «αυξανόμενης κοινωνικής έντασης και πόλωση» εντός της χώρας.

    Κάλεσε επίσης το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών να παραδεχτεί ανοιχτά τις δραστηριότητές του, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν περιμένει από τους Βρετανούς να επιδείξουν τέτοια «ειλικρίνεια». Την αντίδραση από τη Μόσχα πυροδότησε μια πρόσφατη σειρά διαρροών εγγράφων που δημοσίευσε η ερευνητική ομάδα Underside.
    Σύμφωνα με μια σειρά εγγράφων που ανακάλυψε η ερευνητική ομάδα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει προγραμματίσει να δαπανήσει 1,3 δισεκατομμύρια ρούβλια (17 εκατομμύρια δολάρια) μεταξύ 2020 και 2023 σε μια προσπάθεια να επηρεάσει τη δημόσια ζωή στη Ρωσία σύμφωνα με τα συμφέροντα του Λονδίνου,

    Τα έγγραφα που υποτίθεται ότι διέρρευσαν από τη βρετανική πρεσβεία στη Μόσχα απεικονίζουν ένα τεράστιο δίκτυο ΜΚΟ που έχουν λάβει επιχορηγήσεις ή χρηματοδότηση από τις βρετανικές αρχές για δεκάδες Projects. Το Λονδίνο ξοδεύει επίσης αφειδώς για τις δραστηριότητες του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα του BBC στον ρωσόφωνο κόσμο.


    Πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να έχει η προώθηση της κουλτούρας LGBTQ+ και η πίεση για την αποδοχή της στη Ρωσία, την οποία τα έγγραφα περιγράφουν ως ένα «ομοφοβικό» έθνος «μη φιλικό» προς την κοινότητα.

    Ορισμένα «projects» σχεδιάστηκαν επίσης για να «εκπαιδεύσουν» τους μελλοντικούς ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών από τη Ρωσία, καθώς και για τη δημιουργία μιας «φιλο-βρετανικής» ομάδας μεταξύ των ρωσικών ελίτ. Ορισμένοι από τους εταίρους με τους οποίους συνεργάζεται το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν χαρακτηριστεί από τότε ως «ξένοι πράκτορες» σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία – ένας χαρακτηρισμός που αποδίδεται σε μια ΜΚΟ ή ένα μέσο ενημέρωσης που έχει λάβει ξένη χρηματοδότηση και εμπλέκεται σε πολιτικές δραστηριότητες στη Ρωσία.

    Ένας τέτοιος «πράκτορας» είναι η ΜΚΟ Memorial, η οποία πρόσφατα κατηγορήθηκε για παραβίαση του νόμου για τους «ξένους πράκτορες». Η συγκεκριμένη ΜΚΟ υπήρξε μία εξέχουσα οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών αφιερωμένη στη «διαιώνιση της ιστορικής μνήμης», η Memorial κατηγορήθηκε ότι αποσχίστηκε από τις ρίζες της και στράφηκε στη «διαστρέβλωση» της ιστορίας.


    Η ΜΚΟ έκλεισε, τον περασμένο μήνα, με δικαστική εντολή, για παραβιάσεις του νόμου για τους «ξένους πράκτορες», σε μια κίνηση που προκάλεσε αμέσως οργισμένη αντίδραση από το Στρασβούργο. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) κάλεσε τη Ρωσία να αναστείλει την δικαστική της απόφαση και να επιτρέψει άμεσα την λειτουργία της οργάνωσης.

    Τα έγγραφα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι «Underside» υποδεικνύουν ότι οι βρετανοί αξιωματούχοι τον ρωσικό νόμο για τους «ξένους πράκτορες» ως «κίνδυνο» για τα προγράμματά τους. Ορισμένα από τα έγγραφα αναφέρουν ανοιχτά ότι η νομοθεσία θα μπορούσε να εμποδίσει τα projects αποθαρρύνοντας Ρώσους ειδικούς να συμμετάσχουν σε αυτά.

    Ένα τέτοιο έγγραφο υπαινίσσεται την πιθανή διάλυση του Memorial και περιγράφει πιθανούς τρόπους πρόσβασης στα αρχεία του εάν έκλεινε η ΜΚΟ.


    Μέχρι στιγμής, το Λονδίνο δεν έχει σχολιάσει τις αποκαλύψεις.
    Ζ.Π.

















    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ινδία: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε ποδοπάτημα πιστών σε ινδουιστικό ιερό

    Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 10 τραυματίστηκαν όταν πλήθος πιστών ποδοπατήθηκε μέσα σε ινδουιστικό χώρο λατρείας.
    Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 13 τραυματίστηκαν.

    Ο απολογισμός ενδέχεται να γίνει ακόμη βαρύτερος, καθώς ο δρόμος που οδηγούσε στο ιερό, στην κορυφή λόφου, ήταν κατάμεστος από πιστούς που προσπαθούσαν να φθάσουν εκεί για να κάνουν τις παραδοσιακές προσευχές για το νέο έτος», είπε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Το Μάτα Βαΐσνο Ντέβι συγκαταλέγεται στους πιο πολυσύχναστους ινδουιστικούς χώρους λατρείας της Ινδίας. Καθημερινά το επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες πιστοί για να προσευχηθούν.

    Αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών επιβεβαίωσε τον απολογισμό και διευκρίνισε ότι το ποδοπάτημα έγινε περί τις 02:45 (τοπική ώρα· χθες Παρασκευή στις 23:15 ώρα Ελλάδας).

    «Η κυβέρνηση ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα για το περιστατικό του ποδοπατήματος στο Σρι Μάτα Βαΐσνο Ντέβι», πρόσθεσε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ουκρανία θα προμηθεύσει με κινητήρες τα νέα τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα T929 ATAK-IΙ.


    H σχέση Ουκρανίας-Τουρκίας έχει λάβει στρατηγικές διαστάσεις καθώς η Τουρκία φαίνεται πως για αρκετά οπλικά συστήματα βρήκε αυτό που αναζητούσε: Κινητήρες.

    'Ετσι μετά την απόκτηση ουκρανικών κινητήρων για τα τουρκικά drones, η Τουρκία θα ξεκινήσει φέτος τις δοκιμές ενός ακόμα ουκρανικής κατασκευής κινητήρα, ο οποίος αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στο δικινητήριο βαρύ επιθετικό ελικόπτερο τύπου T929 ATAK-II, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Turkish Aerospace Industries (TAI) που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης.

    Το T929 ATAK-II θα είναι τουρκικής κατασκευής και το πρόβλημα που αναζητούσε να λύσει η Άγκυρα ήταν του κινητήρα.

    Οι Ουκρανοί ως πρώην Σοβιετικοί διαθέτουν την ανάλογη τεχνογνωσία.

    Ειδικότερα, ο Temel Kotil αποκάλυψε ότι βάσει του χρονοδιαγράμματος, το επιθετικό ελικόπτερο, θα ξεκινήσει τις δοκιμές με το νέο ουκρανικό κινητήρα μέσα στο 2022, ενώ θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση εντός του 2023.

    Υπενθυμίζεται ότι έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση με την ουκρανική εταιρεία Motor Sich για την προμήθεια 14 κινητήρων τύπου TV3-117, που θα ενσωματωθούν στα ελικόπτερα της TAI.

    Το T929-ATAK II είναι ικανό να φέρει 1,5 τόνο ωφέλιμο φορτίο και θα μπορεί να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα αποστολών κατά χερσαίων και εναέριων εχθρικών απειλών, ενώ ακόμα θα μπορεί να πραγματοποιεί επιχειρήσεις αναγνώρισης, επιτήρησης και εγγύς αεροπορικής υποστήριξης.

    Επίσης, θα διαθέτει εκσυγχρονισμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ψηφιακό πιλοτήριο, χαμηλή θερμική υπογραφή, αναβαθμισμένη θωράκιση και βελτιωμένα αεροηλεκτρονικά συστήματα.

    Η στρατηγική συνεργασία Ουκρανών και Τούρκων θα έχει και συνέχεια καθώς στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου έγινε γνωστό ότι οι δύο χώρες προχώρησαν στην υπογραφή πάνω από 30 αμυντικών συμφωνιών για εξοπλισμούς όπως drones και κορβέτες.

    Η Ουκρανία θα αγοράσει μία ακόμη παρτίδα τουρκικών drones που θα ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις της το επόμενο έτος.

    Οι Ουκρανοί λένε πως ήδη χρησιμοποιούνται τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στο ανατολικό μέτωπο με τους ρωσόφωνους.

    Η Ρωσία, διά στόματος του εκπροσώπου της Προεδρίας της, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε κατηγορήσει την Ουκρανία για πρόκληση έντασης και επιθετική χρήση των Bayraktar TB2.

    Προ τεσσάρων μηνών το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας και η τουρκική εταιρεία Bayraktar Savunma υπέγραψαν μνημόνιο για την κατασκευή εκπαιδευτικού κέντρου στην περιοχή του Κιέβου για την εξυπηρέτηση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar και την εκπαίδευση προσωπικού που θα αναλάβει τον χειρισμό τους.

    "Αυτό είναι ένα πραγματικό μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο Ερντογάν. Αυτό είναι μια πραγματική υποστήριξη της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας", φέρεται να δήλωσε τότε ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της προεδρίας.

    Στην Αθήνα που υποστηρίζουν σε κάθε ευκαιρία το Κίεβο, έχουν αναλογιστεί το μέγεθος της βοήθειας που προσφέρουν οι Ουκρανοί στους Τούρκους για εξοπλιστικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων;

    Όσο για την Άγκυρα κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: «Ακροβατεί» ανάμεσα σε αντιπάλους και εχθρούς και παίρνει αυτό που χρειάζεται αφού της το επιτρέπουν.

    Ζ.Π.














    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ. «Πετάξτε την Οδύσσεια επειδή είναι σκουπίδι».
    Η ΕΠΟΧΗ ΣΟΡΟΣ – ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ.
    «Είμαστε πολύ περήφανοι να λέμε ότι η «Οδύσσεια» αφαιρέθηκε φέτος από το πρόγραμμα σπουδών!» δηλώνει η Χίδερ Λέβιν, καθηγήτρια Αγγλικών στο Λύκειο «Lawrence» της Μασαχουσέτης.

    «Πέταξε την Οδύσσεια από το βιογραφικό σου επειδή είναι σκουπίδι)», έγραψε ο Σι Μάρτιν.

    «Κανένας συγγραφέας δεν είναι αρκετά πολύτιμος».

    «Είμαστε πολύ περήφανοι να λέμε ότι η Oδύσσεια αφαιρέθηκε φέτος από το πρόγραμμα σπουδών!» αναφέρουν καθηγητές του σχολείου της Μασσαχουσέτης που έκοψε την Οδύσσεια από την διδασκαλία στις τάξεις του Δημοτικού, θεωρώντας ότι ο Ομηρος γράφει σεξιστικά και ρατσιστικά!

    Άρχισε συστηματική επιχείρηση παρεμπόδισης των Αμερικανών μαθητών από την πρόσβαση τους σε έργα κλασικής λογοτεχνίας, όπως ο Βασιλιάς Ληρ ή η Οδύσσεια.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στις 5 Νοεμβρίου του 2017 ο γιος του Γεωργίου Σόρος, Αλέξανδρος Σόρος, έδωσε στο ινστιτούτο ανθρωπιστικών σπουδών στη Βιέννη διάλεξη με θέμα: «Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ».
    Το υλικό το πήρε από ένα ξεχασμένο βιβλίο μιας βρετανίδας φιλολόγου, της Ελίζας Μάριαν Μπάτλερ, που το 1935 έγραψε ένα βιβλίο με τον ίδιο τίτλο.

    Στην ομιλία του ο γιος του Σόρος κατηγόρησε τους Γερμανούς ότι η αγάπη που έδειξαν και δείχνουν στον Ελληνικό πολιτισμό είναι υπεύθυνη για τα δεινά τους, όλα αυτά που έπαθαν στους δύο παγκόσμιους πολέμους.

    Ανέφερε επί λέξει ότι: «επηρεάστηκαν πολύ απ’τον Ελληνικό ιδεαλισμό και έγιναν «ρομαντικοί ιδεολόγοι» έτοιμοι να παλέψουν με κάθε θηρίο, πραγματικό η φανταστικό. Οι καταστροφές της Γερμανίας οφείλονται στους Έλληνες και στο Ελληνικό πνεύμα. Στα δήθεν υψηλά φρονήματα που σας δίδαξαν οι Έλληνες. Όλα τα οδυνηρά λάθη του γερμανικού λαού προκλήθηκαν από το δηλητήριο που πήρατε από τους Έλληνες».

    Η Γερμανία έχει «υπερβολική έκθεση στην αρχαία ελληνική λογοτεχνία και την τέχνη. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το γερμανικό μυαλό είχε υποκύψει στην “τυραννία ενός ιδανικού”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ . ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΡΧΙΜΗΔΗ.
    ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ, ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ.
    Ένας διακεκριμένος Ιταλός επιστήμονας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πίζας Alessandro Strumia, τιμωρήθηκε προχθές με παύση της συνεργασίας του με το κέντρο πυρηνικών ερευνών CERN, επειδή σε ομιλία του σε σεμινάριο του CERN στη Γενεύη, προκάλεσε «σκάνδαλο», υποστηρίζοντας ότι στα δυτικά Πανεπιστήμια άρχισε να επικρατεί η άποψη ότι η Φυσική είναι ρατσιστική.
    ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.
    Μία καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Illinois θεωρεί πως τα μαθηματικά, η άλγεβρα και η γεωμετρία, διαιωνίζουν τα «προνόμια των λευκών», επειδή οι όροι είναι ελληνικοί και δίνουν στους Καυκάσιους, εύσημα που δεν αξίζουν σε σχέση με το αντικείμενο.
    Η Gutierrez ανησυχεί πως τα «προγράμματα μαθημάτων που δίνουν έμφαση σε όρους όπως το πυθαγόρειο θεώρημα διαιωνίζουν την αντίληψη πως τα μαθηματικά αναπτύχθηκαν από τους Έλληνες και άλλους Ευρωπαίους».
    ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
    Ο μεθοδευμένος Θάνατος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κλασικής παιδείας στην Δύση και η αποκατάσταση της ελληνικής σοφίας.
    ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ...
    Διαβάστε το άρθρο των «Αυτόχθονων Ελλήνων»:
    Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017
    ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ. «ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΘΕΩΡΗΜΑ. ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ. Η ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: «ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ»; ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Σε λίγο θα προτείνεται σαν άριστο δείγμα πολιτισμού η ανθρωποφαγία και ο κανιβαλισμός.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O ΤΡΑΜΠ ΤΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ:
    «Δεν είναι δυνατόν να πολεμάμε 6.000 μίλια μακριά, σε μέρη που δεν έχουμε καν δουλειά και να μην πολεμάμε για την χώρα μας, για τα σύνορά μας. Περισσότεροι Αμερικανοί θα πεθάνουν φέτος από ναρκωτικά, απ’ όσους σκοτώθηκαν όλα τα χρόνια του πολέμου του Βιετνάμ. Εμένα δεν με πληρώνει ο Σόρος, σαν άλλους πολιτικούς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ.
    Στην κοπή πίτας του Επιμελητήριο Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Καρυπίδης αρχικά χαρακτήρισε καλή την Συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου Φλώρινας Γ. Βοσκόπουλου, ο οποίος του είπε ότι με την προδοσία του Τσίπρα παραδώσαμε το όνομά μας και την γλώσσα μας.
    Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας ξαναέλαβε το λόγο διευκρινίζοντας πως η αναφορά του στα περί «καλής» συμφωνίας αφορούσε το οικονομικό κομμάτι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θλίβομαι, μπορεί να υπάρχουν κάποιες σκιές, αλλά στο οικονομικό σκέλος η Συμφωνία είναι θετική».
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Και η συμφωνία του Εφιάλτη και του Ιούδα «στο οικονομικό σκέλος της ήταν θετική». Υπάρχει καμιά αμφιβολία γι αυτό; Αν ο περιφερειάρχης και ο Τσίπρας πουλήσουν τις γυναίκες τους για μερικά βράδια στον γιο του Σόρος για ένα – δύο εκατομμύρια ευρώ, «στο οικονομικό σκέλος η συμφωνία θετική θα είναι».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πριν μερικά χρόνια πήγαν κάποιοι Έλληνες των Σκοπίων στην πρόξενο Γροσομανίδου και της είπαν να οργανωθούν και να φτιάξουν μία πολιτική οργάνωση Ελλήνων των Σκοπίων. Τους πέταξε έξω με τις κλωτσιές λέγοντας: «Ηλίθιοι, πάτε να μας βάλετε φωτιές. Να κάτσετε στ' αυγά σας και να μην μιλάτε καθόλου».
    Ο Περικλής Γιαννόπουλος έγραψε: «Τι περιμένεις από ένα ελληνικό υπουργείο εξωτερικών που ξεπροβοδεί τους διπλωμάτες του στο εξωτερικό με την οδηγία: προσέξτε, εκεί που πάτε, να μην δημιουργείτε προβλήματα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το Μοναστήρι το 1906 ήταν ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με Έλληνες κατοίκους (βλαχόφωνους και μη), λίγους μουσουλμάνους, λίγους βουλγάρους και ελάχιστους εβραίους.
    Ήταν έδρα Τούρκου Πασά και πρωτεύουσα βιλαετίου (τουρκικού νομού).
    Ήταν η έδρα του Έλληνα Μητροπολίτη Πελαγονίας.
    Η περιοχή (βιλαέτι) Μοναστηρίου είχε συνολικά 286 (διακόσια ογδόντα έξι) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Αυτά ήταν: ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (ένα από τα έξι που λειτουργούσαν στην τότε Ευρωπαϊκή Τουρκία), 20 γενικά ελληνικά σχολεία, 22 ελληνικά σχολεία θηλέων, 58 ελληνικά δημοτικά σχολεία, 158 ελληνικά αλληλοδιδακτικά και 27 ελληνικά νηπιαγωγεία).
    Τα βουλγαρικά σχολεία ήταν 5 και τα ρουμανικά μόνο 3. Οι Έλληνες
    δάσκαλοι ήταν 400 και τα ελληνόπουλα που παρακολουθούσαν τα σχολεία πάνω από 20.000.
    ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ υπήρχαν 11 ελληνικά σχολεία με 55 δασκάλους και 2.800 μαθητές (!), ενώ τα βουλγαρικά ήταν 5 και τα ρουμανικά μόνο 3.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ευφυέστερη τακτική και παγίδευση στήνεται και λειτουργεί με την εικονική και κατασκευασμένη εχθρότητα. Η σταθερή επιδίωξη όλων των μυστικών υπηρεσιών είναι, να έχουν θέση και αντίθεση, κατειλημμένες από δικά τους στελέχη.
    Η εικονική και στημένη αντιπαλότητα είναι η αποδοτικότερη μορφή αντιπαλότητας.

    ΤΣΩΡΤΣΙΛ: «Όπου υπάρχουν τρεις Εβραίοι υπάρχουν δύο Πρωθυπουργοί και ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης».
    ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ.
    ΕΝΑ ΣΕΚΕΛ ΜΕ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δένδιας: «Η επιθετική ρητορική των Τούρκων έχει πάρει διαστάσεις. Η Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα το casus belli».
    ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...