ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Ιανουαρίου 2022

ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ; Άρθρο στην εφημερίδα The Times του Έλληνα Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ: «η Ελληνική παρουσία στην Ιερουσαλήμ απειλείται. Οι Εκκλησίες μας απειλούνται από ισραηλινές εξτρεμιστικές και περιθωριακές ομάδες. Στα χέρια αυτών των Σιωνιστών εξτρεμιστών η χριστιανική κοινότητα στην Ιερουσαλήμ υποφέρει πολύ. Αδελφοί και αδελφές μας πέφτουν θύματα εγκλημάτων μίσους. Οι ναοί μας βεβηλώνονται και βανδαλίζονται τακτικά. Οι κληρικοί μας υπόκεινται συχνά σε εκφοβισμούς».

 

2.339 ΒΕΒΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ 2015 - 2020, (βανδαλισμοί, διαρρήξεις, κλοπές, ἱεροσυλίες, νεκροσυλίες, ληστεῖες, τοποθετήσεις ἐκρηκτικῶν μηχανισμῶν καί λοιπές βεβηλώσεις). (Μετά αυτήν την δημοσίευση όργανα μυστικών υπηρεσιών τοποθέτησαν βόμβα σε παράνομο τζαμί...)

 

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ". Του Σπύρου Νάννου.

 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π.: πριν μερικά χρόνια επισκέφτηκα το Ισραήλ κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Την ημέρα του Πάσχα χιλιάδες λαού περιμέναμε υπομονετικά για 8 (οκτώ) ώρες, στην είσοδο του Ναού της Αναστάσεως για να εισέλθουμε μέσα. Μας φρουρούσαν ένοπλοι ισραηλινοί με αυτόματα όπλα. Παρουσία εκατοντάδων  επισκεπτών μία ένοπλη  ισραηλινή, για λόγο που δεν γνωρίζουμε, άρπαξε από την γενειάδα ένα Ελληνορθόδοξο  επίσκοπο, τον έσπρωξε, τον χτύπησε με το όπλο της και τον έδειρε μπροστά  μας, χωρίς κανείς να τολμήσει να διαμαρτυρηθεί.  Είχαμε  μπροστά μας τις κάννες των όπλων των ισραηλινών. Ο Έλληνας δεσπότης  έκλαιγε και  οδύρετο  στα ελληνικά. Μετά ένα ξεγυρισμένο ξύλο η ισραηλινή αστυνομικός τον άφησε ελεύθερο και το θέμα έληξε.  Όλοι  μας κοιτάζαμε άναυδοι και άπραγοι.

Όπως μας εξηγούσαν οι Έλληνες ιερωμένοι  το ξύλο που τρώνε τακτικά από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας οι Έλληνες ιερωμένοι  δεν λέγεται. Σε ποιόν όμως να διαμαρτυρηθούν;

Φανατικοί ραβίνοι περνούν μπροστά από Έλληνες ιερωμένους και τους φτύνουν κατάμουτρα.

Η ξεναγός μας, θρησκευόμενη από την Καβάλα, εκλήθη σε ισραηλινό αστυνομικό τμήμα και εδάρη.



Γιατί,ἄρα γε πῆγε ὁ Παναγιωτόπουλος στό Ἰσραήλ ; Ἄς μᾶς τό ἐξηγήσει κάποιος...


 Ἀνοῖξτε νά διαβάσετε τήν εἴδησιν σ᾿ἕνα ἐλληνικό μέσο ἐνημερώσεως καί σ᾿ἕνα ἰσραηλινό. Καί βρεῖτε τίς διαφορές : 


Μέ τήν ἴδια φωτό τό ἑλληνικό μέσον γράφει : 

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Benny Gantz σε κοινή δήλωση με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νικόλα Παναγιωτόπουλο στο Αρχηγείο του Υπουργείου Άμυνας στο Ισραήλ σήμερα είπε ότι:

"Η δέσμευση του Ισραήλ στη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας με την Ελλάδα βασίζεται σε κοινά συμφέροντα και αξίες. Θα συνεχίσουμε να τις εμβαθύνουμε και να τις επεκτείνουμε, σε οποιοδήποτε σενάριο και υπό οποιαδήποτε εξέλιξη στην περιοχή. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας του Ισραήλ με τους παλιούς και νέους φίλους του στους τομείς της ενέργειας, της καινοτομίας και της ασφάλειας. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με αυτό το πνεύμα και να ενισχύουμε το τριμερές πλαίσιο μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου." ( ΕΔΩ)

Καἰ τό ἰσραηλινό μέσον (ἀπό  ΕΔΩ) : 

Η συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Ιράν, καθώς και το πυρηνικό ζήτημα, πρέπει να είναι βασικό μέρος οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ καλωσορίζοντας τον Έλληνα ομόλογό του Νικόλαο Παναγιωτόπουλο στο Ισραήλ.

«Ενώ Ιρανοί αξιωματούχοι εκφράζουν επιμορφωμένες παρατηρήσεις με ωραία κοστούμια στη Βιέννη, οι πληρεξούσιοί τους συνεχίζουν τις επιθετικές τους επιθέσεις», είπε.
Αναφερόμενος στην επίθεση της Δευτέρας από τους σιίτες Χούτι στην Υεμένη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που σκότωσε τρεις ανθρώπους, ο Gantz είπε ότι «η διπλή συναλλαγή του Ιράν πρέπει να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Οποιαδήποτε διεθνής προσπάθεια πρέπει να αντιμετωπίσει τόσο το πυρηνικό ζήτημα, όσο και την ιρανική επιθετικότητα».


ΖΗΝΩΝ 20 Ιανουαρίου 2022 - 8:38 π.μ.

Στο Ισραήλ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΡΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ. 

Μας θυμίζουν τον ομοφυλόφιλο υπουργό των εξωτερικών της Μέρκελ (τον Βαίστερβέλε), που συχνά αναζητούσε «παρηγοριά» στα μπαρ του Τελ Αβίβ.


Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Ισραήλ, ο Ν. Παναγιωτόπουλος θα επισκεφθεί αύριο τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως όπου βρίσκεται ο Πανάγιος Τάφος, ενώ θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'. Στη συνέχεια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει συνάντηση τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπένι Γκαντς.
Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, σε ανάρτησή της στο twitter, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι ο Έλληνας υπουργός Εθνικής 'Αμυνας είναι «καλοδεχούμενος και φίλος», καθώς οι σχέσεις «γίνονται όλο και ισχυρότερες».
Χαρακτηρίζει την επίσκεψη «σημαντική για την αναζήτηση νέων πεδίων συνεργασίας», ενώ προσθέτει ότι «οι τομείς της ασφάλειας και της άμυνας αποτελούν πυλώνες των διμερών σχέσεων» των δύο κρατών και έχουν «άμεση συμβολή στην περιφερειακή ασφάλεια».
Ζ.Π.





Ο Gantz είπε ότι το Ισραήλ βλέπει την Ελλάδα ως «ισχυρό περιφερειακό εταίρο» που ως εταίρος του ΝΑΤΟ παίζει «μεγάλο ρόλο στη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο και πέρα ​​από αυτήν. Εκτιμούμε τόσο τις διμερείς αμυντικές μας σχέσεις όσο και το έργο μας στο τριμερές πλαίσιο, μαζί με την Κύπρο ».....

Καί τό « καμπανάκι » σχετικῶς μέ τήν βελτίωση τῶν σχέσεων Ἰσραήλ-Τουρκίας : 

«...Η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και οποιασδήποτε χώρας δεν είναι ποτέ εις βάρος των σχέσεών μας με άλλες χώρες και θεωρούμε τους δεσμούς μας με την Ελλάδα ως στρατηγικούς».

Καί ὁ τίτλος ἀπό τό  The Times of Israel :

Gantz: Το «διπλό παιχνίδι» του Ιράν στην περιοχή πρέπει να είναι στο τραπέζι στις συνομιλίες για τα πυρηνικά

Γιατί,ἄρα γε πῆγε ὁ Παναγιωτόπουλος στό Ἰσραήλ ; Ἄς μᾶς τό ἐξηγήσει κάποιος...

Ἐγώ πάντως ἐπιμένω : ΕΔΩ 

Στό ὁποῖο πρέπει ὁπωσδήποτε νά προσθέσετε τό « καμπανάκι»  πού ἀναφέραμε...

Ὅσο γιά τό Ἰσραήλ καί τόν μόνιμο μπαμπούλα τοῦ Ἰράν,κάτι εἴχαμε γράψει τόν Ὀκτώβριο : 

«Ὁ τρόμος τοῦ Ἰράν»,τό νέο ἔργο στήν Μέση Ἀνατολή,ἀπό τούς Ἰσραηλινούς,φυσικά...

Ἀλλά δέν βαριέσαι αὐτό εἶναι κάτι σάν τόν μπαμπούλα τῆς Τουρκίας γιά τήν Ἑλλάδα. Ξέρετε πῶς λειτουργοῦν αὐτά...




Ὁ καλοδεχούμενος στό Ἰσραήλ,φίλος Παναγιωτόπουλος ...

 


Διαβάζουμε τήν εἴδηση πώς ὁ Ὑπουργός Ἐθνικῆς Ἀμύνης Ν.Παναγιωτόπουλος ἐπισκέπτεται ἐπισήμως τό Ἰσραήλ ἀπό ἐχθές τό ἀπόγευμα καί ἕως τήν 21η Ἰανουαρίου. 

Καί ἀναρωτήθηκα : Τί θέλει καί πηγαίνει στό Ἰσραήλ τώρα ὁ Παναγιωτόπουλος; Τώρα σέ τόσο κρίσιμες στιγμές μέ τό θέμα τῆς Οὐκρανίας νά ζεματάῃ κυριολεκτικῶς καί τήν Ἀλεξανδρούπολη,ὡς στρατιωτικη βάση τῶν ΗΠΑ,νά βρίσκεται στήν πρώτη γραμμή τοῦ ἐνδιαφέροντος,αὐτός τό ἔριξε στά ταξειδάκια; 

Καί τί θυμήθηκα λέτε; Κάτι πού εἶχα διαβάσει πρό 3ημέρου καί παρ᾿ὅλο πού μοῦ ἔκανε ἐντύπωση τό ἄφησα στήν ἄκρη μιά καί ὁ ἀμέσως ἐμπλεκόμενος στό θέμα,Πατριάρχης Ἱεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄,δέν ἦταν ἡ πρώτη φορά πού ἔκανε ἀνάλογες δηλώσεις καί ἔκρουε τόν κώδωνα τοῦ κινδύνου γιά τούς Χριστιανούς στούς Ἁγίους ΤόπουςΦαίνεται ὅμως πώς ἔκανα λάθος πού τήν ἄφησα τήν εἴδηση. Τί ἔλεγε λοιπόν,γιά πολλοστή φορά ὁ Πατριάρχης; 

 Στο άρθρο του, που δημοσιεύθηκε σε μια από τις πλέον έγκυρες βρετανικές εκδόσεις – την εφημερίδα The Times – ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ αναφέρθηκε στις απειλές για τη χριστιανική παρουσία στην πόλη Ιερουσαλήμ, που είναι λίκνο του χριστιανισμού, και σε όλη την Αγία Γη, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων στα ιερά προσκυνήματα, τα εγκλήματα μίσους έναντι των χριστιανών, καθώς και για τις προσπάθειες σειράς ιουδαϊκών εξτρεμιστικών ομάδων να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μερικά κτήρια στη χριστιανική συνοικία της Ιερουσαλήμ, κάτι που αρνητικά επηρεάζει τη δυνατότητα των προσκυνητών να χρησιμοποιούν την ιστορική «οδό προσκυνητών» προς τον Ναό του Παναγίου Τάφου.

...η παρουσία μας στην Ιερουσαλήμ απειλείται. Οι Εκκλησίες μας απειλούνται από ισραηλινές εξτρεμιστικές και περιθωριακές ομάδες.

Στα χέρια αυτών των Σιωνιστών εξτρεμιστών η χριστιανική κοινότητα στην Ιερουσαλήμ υποφέρει πολύ. Αδελφοί και αδελφές μας πέφτουν θύματα εγκλημάτων μίσους.

Οι ναοί μας βεβηλώνονται και βανδαλίζονται τακτικά. Οι κληρικοί μας υπόκεινται συχνά σε εκφοβισμούς. Η ορκισμένη πρόθεση αυτών των εξτρεμιστικών ομάδων είναι να σβήσουν το φως της χριστιανικής κοινότητας από την Παλαιά Πόλη...( διαβᾶστε ὁλόκληρο τό θέμα καί τό ἄρθρο τοῦ Πατριάρχη,ἐδῶ)

Τό ἴδιο θέμα συζητήθηκε καί στήν συνάντηση πού εἶχε ὁ Πατριάρχης Ἱεροσολύμων Θεόφιλος μέ τόν Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Ἀμπάς : 

Τις πρόσφατες δηλώσεις των Αρχηγών των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ για την ανάγκη η παγκόσμια κοινότητα να προστατεύσει τους Χριστιανούς στους Αγίου Τόπους χαιρέτησε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο την περασμένη Δευτέρα.Όπως σημείωσε ο κ. Αμπας το κράτος της Παλαιστίνης θα συνεχίσει να στηρίζει τον λαό της Ιερουσαλήμ και θα προστατεύει τους Ισλαμικούς και Χριστιανικούς ιερούς τόπους από τις επιθέσεις, τις οποίες υφίστανται από ριζοσπαστικές ομάδες. ( Ὁλόκληρο τό θέμα καί οἱ δηλώσεις Θεοφίλου καί Ἀμπάς,ἐδῶ)

Καί βεβαίως πρό ἐνός μηνός : 

Στη διαπίστωση ότι η χριστιανική παρουσία απειλείται στους Αγίους Τόπους από διάφορες εξτρεμιστικές ομάδες προχώρησαν οι δεκατρείς χριστιανοί Πατριάρχες και επικεφαλής των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ με κοινή δήλωση τους. Μεταξύ αυτών, που υπέγραψαν τη δήλωση είναι και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ´.

...Επεσήμαναν ειδικότερα τα περιστατικά σωματικής βίας και προσβολών σε βάρος του ιερού κλήρου, επιθέσεων στους χριστιανικούς ναούς και πράξεων βανδαλισμού ιερών σεβασμάτων, καθώς και τις απόπειρες υπονόμευσης της ακεραιότητας και της πολιτισμικής ιδιομορφίας της χριστιανικής συνοικίας στην Παλαιά Πόλη με απώτερο σκοπό την εκδίωξη της χριστιανικής κοινότητας από την Ιερουσαλήμ.

...οι εξτρεμιστικές ομάδες, επιδιώκοντας την εξασθένηση της χριστιανικής παρουσίας, εξακολουθούν να εξαγοράζουν στρατηγικής σημασίας περιουσίες στη χριστιανική συνοικία, καταφεύγοντας σε μυστικές συναλλαγές και τακτικές εκφοβισμούπροκειμένου να εκδιώξουν τους κατοίκους από τις οικίες τους... ( ὅλο τό θέμα καί ἡ δήλωσις ἐδῶ)

Καί λέω τώρα ἐγώ,μήπως ὁ Παναγιωτόπουλος πιέσθηκε ἀπό τούς Ἰσραηλινούς νά μιλήσῃ στόν Θεόφιλο ὥστε νά τόν καθησυχάσῃ γιά νά σταματήσῃ τίς διαμαρτυρίες,ὅπως καί γιά τούς ὑπολοίπους Πατριάρχες; Διότι ἡ ἐπίσκεψις τοῦ Παναγιωτόπουλου στό Ἰσραήλ περιλαμβάνει καί συνάντηση μέ τόν Θεόφιλο : 

Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Ισραήλ, ο Ν. Παναγιωτόπουλος θα επισκεφθεί αύριο τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως όπου βρίσκεται ο Πανάγιος Τάφος, ενώ θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'
Στη συνέχεια, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας θα έχει συνάντηση τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπένι Γκαντς... ( ἀπό ἐδῶ

Καταλάβατε; Μετά θά συναντηθῆ μέ τόν ὁμόλογό του. Μετά... Ἀφοῦ τά ποῦν μέ τόν Πατριάρχη,ἀφοῦ ἀκούσει τά παράπονά του,ἀφοῦ,προφανῶς,τόν καθησυχάσει ἤ ποιός ξέρει τί τοῦ ὐποσχεθεῖ ( ...),μετά θά συναντηθῆ μέ τόν Ἰσραηλινό ὑπουργό, Μπένι Γκάντς. 

Τί νά πῶ; Δέν εἶναι λογικό τό μυαλό μας νά πηγαίνει σέ τέτοιες ὐποθέσεις; Δέν εἶναι λογικό ὅταν βλέπεις ἕναν ὑπουργό ἀμύνης νά ἐπισκέπτεται ἕναν Πατριάρχη πού διαμαρτύρεται γιά θέματα πού πιθανῶς θά ἀφοροῦσαν τό ΥΠΕΞ καί ὄχι τό Ἀμύνης,νά σκέφτεσαι λίγο ...περίεργα ; 

Τέλος πάντων ἐμένα αὐτό τό : 

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, σε ανάρτησή της στο twitter, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι ο Έλληνας υπουργός Εθνικής 'Αμυνας είναι "καλοδεχούμενος και φίλος", καθώς οι σχέσεις "γίνονται όλο και ισχυρότερες". Χαρακτηρίζει την επίσκεψη "σημαντική για την αναζήτηση νέων πεδίων συνεργασίας", ενώ προσθέτει ότι "οι τομείς της ασφάλειας και της άμυνας αποτελούν πυλώνες των διμερών σχέσεων" των δύο κρατών και έχουν "άμεση συμβολή στην περιφερειακή ασφάλεια".( ἀπό ἐδῶ

Δέν ὀδηγεῖ τήν σκέψη μου πουθενά ἀλλοῦ πέρα ἀπό τό « καλό εἶναι νά ὑπάρχει καλή σχέση καί συνεργασία ἀρκεῖ καί τά στόματα νά μήν λένε πολλά καί νά μήν φωνάζουν τόσο...» λέω τώρα ἐγώ...

Υ.Γ. Βλέπεις,παρέλαβε ἡ χώρα και τά πρῶτα Ραφάλ...


Ἡ Πελασγική








Γράφτηκε από τον/την mospat.ru. 09/01 14:19

ierosolimon theofilos1

Στο άρθρο του, που δημοσιεύθηκε σε μια από τις πλέον έγκυρες βρετανικές εκδόσεις – την εφημερίδα The Times – ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ αναφέρθηκε στις απειλές για τη χριστιανική παρουσία στην πόλη Ιερουσαλήμ, που είναι λίκνο του χριστιανισμού, και σε όλη την Αγία Γη, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων στα ιερά προσκυνήματα, τα εγκλήματα μίσους έναντι των χριστιανών, καθώς και για τις προσπάθειες σειράς ιουδαϊκών εξτρεμιστικών ομάδων να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μερικά κτήρια στη χριστιανική συνοικία της Ιερουσαλήμ, κάτι που αρνητικά επηρεάσει τη δυνατότητα των προσκυνητών να χρησιμοποιούν την ιστορική «οδό προσκυνητών» προς τον Ναό του Παναγίου Τάφου.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας Ιεροσολύμων είναι πεπεισμένος ότι είναι απαραίτητο για την ποικιλομορφία και τον διακριτικό χαρακτήρα όλων των συνοικιών της Παλαιάς Πόλης να προστατευθούν προς όφελος της Ιερουσαλήμ και όλου του κόσμου.

Έχοντας υπηρετήσει ως ιερέας στη βορειοανατολική Αγγλία πριν από πολλά χρόνια, θυμάμαι τις συννεφιασμένες ημέρες του Ιανουαρίου. Εδώ στην Ιερουσαλήμ, ενώ απολαμβάνουμε ένα φωτεινότερο και θερμότερο κλίμα, ξέρουμε τι σημαίνει να ζεις μέσα στο σκοτάδι.

Ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων έχω το προνόμιο να ηγούμαι της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στους Αγίους Τόπους. Ο πρώτος από τους 140 προκατόχους μου ήταν ο Άγιος Ιάκωβος, ο πρώτος ηγέτης της Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ και αδελφός του Ιησού Χριστού.

Μαζί με άλλους ηγέτες ο Άγιος Ιάκωβος μαρτύρησε για την πίστη του. Ως κοινότητα έχουμε δει αυτοκρατορίες να ανεβαίνουν και να πέφτουν. Έχουμε επιζήσει από πολιορκίες, εισβολές, πανούκλα και διωγμούς. Και μέσα από όλα αυτά, μείναμε πιστοί στον Κύριό μας, γιατί μέσα στο σκοτάδι γνωρίζουμε ότι Αυτός είναι το φως και η ζωή μας.

Στο Ευαγγέλιο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου διαβάζουμε ότι ο Άγιος Πρόδρομος «ἦλθεν εἰς μαρτυρίαν, ἵνα μαρτυρήσῃ περὶ τοῦ φωτὸς» (Ιω. 1.7) του Ιησού Χριστού.

Ως Εκκλησίες αυτή ήταν η αποστολή μας εδώ και δύο χιλιετίες. Δεν είμαστε απλώς οι φύλακες των ιερών προσκυνημάτων, είμαστε ζωντανοί μάρτυρες του φωτός του Θεού.

Ως μάρτυρες του φωτός επιδιώκουμε να είμαστε μια ευλογία στις μεταβαλλόμενες και γεμάτες προκλήσεις κοινωνίες στις οποίες ζούμε. Παρέχουμε υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και κοινωνικές υπηρεσίες. Προσέχουμε ηλικιωμένους, καλωσορίζουμε πρόσφυγες και φροντίζουμε άπορους, ανεξαρτήτως πίστεως, εθνικότητας ή προελεύσεως.

Υποδεχόμαστε εκατομμύρια προσκυνητές, συντηρούμε και υπηρετούμε τους πιο ιερούς τόπους της χριστιανοσύνης. Σε όλα αυτά κατευθύνουμε τους ανθρώπους προς το φως του Χριστού.

Παρ’ όλα αυτά τα καλά έργα, η παρουσία μας στην Ιερουσαλήμ απειλείται. Οι Εκκλησίες μας απειλούνται από ισραηλινές εξτρεμιστικές και περιθωριακές ομάδες.

Στα χέρια αυτών των Σιωνιστών εξτρεμιστών η χριστιανική κοινότητα στην Ιερουσαλήμ υποφέρει πολύ. Αδελφοί και αδελφές μας πέφτουν θύματα εγκλημάτων μίσους.

Οι ναοί μας βεβηλώνονται και βανδαλίζονται τακτικά. Οι κληρικοί μας υπόκεινται συχνά σε εκφοβισμούς. Η ορκισμένη πρόθεση αυτών των εξτρεμιστικών ομάδων είναι να σβήσουν το φως της χριστιανικής κοινότητας από την Παλαιά Πόλη.

Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τον ναό του Παναγίου Τάφου, στη διαδρομή των προσκυνητών, βρίσκεται η Πύλη της Γιάφας, η κύρια είσοδος στη χριστιανική συνοικία της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

Το να περπατάς σε αυτόν τον δρόμο σημαίνει να μοιράζεσαι το ταξίδι της χριστιανικής κοινότητας. Περιβάλλεσαι αμέσως από εκκλησιαστικές ομάδες από όλο τον κόσμο, καθώς πλήθη προσκυνητών πορεύονται να προσκυνήσουν στον ναό του Παναγίου Τάφου, τον τόπο της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Χριστού.

Την ημέρα των Χριστουγέννων είμαι ανάμεσα σε αυτούς που περνούν από την Πύλη της Γιάφας καθώς μεταβαίνουμε στη Βηθλεέμ για να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Χριστού.

Είναι στην Πύλη της Γιάφας που μια ισραηλινή εξτρεμιστική ομάδα επιδιώκει να καταλάβει δύο μεγάλα κτίρια, που αποκτήθηκαν μέσω παράνομων συναλλαγών.

Με αρκούντως δόλιο τρόπο ισχυρίζονται ότι η φυσική τους παρουσία εκεί δεν θα επηρεάσει την ακεραιότητα της χριστιανικής συνοικίας.

Ωστόσο γνωρίζουμε από τις προηγούμενες ενέργειές τους στον ξενώνα του Αγίου Ιωάννου, μια τοποθεσία που είναι ακόμα πιο κοντά στον Πανάγιο Τάφο και επίσης καταλήφθηκε με δόλο πριν από μερικά χρόνια, ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.

Η συμπεριφορά τους θα είναι καταστροφική για όλους τους χριστιανούς. Οι ντόπιες οικογένειες, που έχουν ζήσει εδώ για γενιές, θα αναγκαστούν να αισθάνονται ανεπιθύμητες στο ίδιο τους το σπίτι και οι προσκυνητές, που λαχταρούσαν να επισκεφτούν τη γενέτειρα της χριστιανικής πίστεως, θα έχουν μια υποβιβασμένη εμπειρία.

Η αλλαγή του καθεστώτος των ιδιοκτησιών της Πύλης της Γιάφας δεν θα ήταν μόνο δυστυχία για τις ντόπιες οικογένειες και την παγκόσμια χριστιανική οικογένεια, αλλά και για τους ίδιους τους Αγίους Τόπους.

Η Ιερουσαλήμ φιλοξενεί τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό και το ισλάμ και αποτελεί εδώ και πολύ καιρό ένα λαμπρό παράδειγμα μιας κοινότητας – μωσαϊκού προελεύσεων.

Είναι η πνευματική πρωτεύουσα του κόσμου, που αποτελείται από μια οικογένεια θρησκειών, οι οποίες απολαμβάνουν μια μακρά και μοναδική σε πλούτο κληρονομιά. Η ομορφιά αυτής της πόλης βασίζεται στην πολιτιστική και θρησκευτική της ποικιλομορφία.

Δουλεύοντας για τον αποκλεισμό μιας κοινότητας, των χριστιανών, αυτοί οι εξτρεμιστές αποτελούν υπαρξιακή απειλή όχι μόνο για τη χριστιανική οικογένεια, αλλά και για την ίδια την Ιερουσαλήμ, μια θέση που υποστηρίζεται από τόσους πολλούς μεταξύ των Εβραίων συγκατοίκων μας στους Αγίους Τόπους.

Όλοι συμμεριζόμαστε το όραμα ότι αυτοί οι εξτρεμιστές δεν είναι αντιπροσωπευτικοί του κράτους του Ισραήλ ή του εβραϊκού λαού και ότι είναι απαραίτητο για την ποικιλομορφία και τον διακριτικό χαρακτήρα όλων των συνοικιών της Παλαιάς Πόλης να προστατευθούν προς όφελος της Ιερουσαλήμ και όλου του κόσμου.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’




 


Το Φρέαρ του Ιακώβ. Ο τόπος του μαρτυρίου του 

Αγίου Φιλουμένου

Ιουστίνος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φρέαρ του Ιακώβ 


Ο αρχιμανδρίτης Ιουστίνος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής  Φρέαρ 

του Ιακώβ μιλάει  αποκλειστικά στην Πεμπτουσία   για την ιστορία 

της Μονής, για τα βιβλικά  πρόσωπα   και  γεγονότα  με τα οποία 

συνδέεται ο τόπος  όπου βρίσκεται  η Μονή,  καθώς  και για τον 

σύγχρονο οσιομάρτυρα άγιο Φιλούμενο, ο οποίος βρήκε 

μαρτυρικό  θάνατο  εντός της Μονής.

 

Τέλος ο π. Ιουστίνος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έχει  σχεδόν 

40 έτη διακονίας σε αυτή  τη Μονή και 32  απόπειρες 

δολοφονίας.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


3 σχόλια:

  1. Χωρίς ρεύμα εν μέσω «πολικού ψύχους» πολλές περιοχές των βορείων προαστίων της Αττικής.
    Την ώρα που η κακοκαιρία «Ελπίς» «σαρώνει» τη χώρα και η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου στην Αττική, χωρίς ρεύμα βρίσκονται εδώ και λίγη πολλές περιοχές των Βορείων Προαστίων.
    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Χολαργός, Χαλάνδρι, αλλά και Αγία Παρασκευή είναι στο σκοτάδι.
    Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία μίλησε ο Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία. Όπως είπε, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια. Παράλληλα τόνισε ότι ήταν εξαιρετικά μείζον να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη την χώρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η «πράσινη» ενέργεια πήγε περίπατο: Επαναφέρουν όλες τις μονάδες λιγνίτη - Εισαγωγές ρεύματος από Τουρκία & Σκόπια!
      Διακοπές ρεύματος σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη.

      Η «πράσινη» ενέργεια των ανεμογεννητριών που θέλει να γεμίσει όλη την Ελλάδα η κυβέρνηση για να σώσει το «παγκόσμιο περιβάλλον» χωρίς να της το ζητήσει πρακτικά κανείς απέτυχε και αυτή τη φορά.
      Με διακοπές ρεύματος να σημειώνονται σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη και προάστια όπως ο Χολαργός, Χαλάνδρι, αλλά και Αγία Παρασκευή να έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, η κυβέρνηση καταφεύγει στον «κακό» λιγνίτη, τον οποίο θέλει να καταργήσει πάση θυσία!
      Όπως αναφέρεται ο ΑΔΜΗΕ έχει θέσει εκτάκτως σε λειτουργία ΟΛΕΣ τις διαθέσιμες μονάδες λιγνίτη και φυσικού αερίου, ώστε να ανταπεξέλθει στη ζήτηση, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν έκτακτες εισαγωγές από Τουρκία, Βουλγαρία και Σκόπια ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών.
      Με άλλα λόγια παρά τις μεγάλες ελλείψεις στην παραγωγή ενέργειας που παρουσιάζονται η κυβέρνηση επιμένει με πρωτοφανή και πρωτόγνωρη εμμονή στην κατάργηση του λιγνίτη, στον οποίο όμως καταφεύγει αμέσως μόλις διαπιστώσει το έλλειμμα στην παραγωγή!
      Όπως αναφέρεται τα σημαντικότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζονται σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη.
      Σε αρκετές από τις περιοχές υπάρχουν δυσκολίες και στην πρόσβαση των συνεργείων του Διαχειριστή στις βλάβες, λόγω των χιονοπτώσεων, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.
      Αναλυτικά, τα προβλήματα σημειώνονται στις εξής περιοχές:
      «Αττική: Διακοπή της ηλεκτροδότηση στην Παλλήνη περί την λεωφόρο Μαραθώνος, και την Ανθούσα. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται με αμείωτους ρυθμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζοντας προβλήματα πρόσβασης λόγω της χιονόπτωσης.
      Στην Εύβοια τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών. Οι βλάβες εντοπίζονται στο Μαντούδι, το Αλιβέρι, τα Ψαχνά και τους Ωρεούς.
      Διακοπές σημειώνονται στην Περιοχή της Θήβας περί την λίμνη Υλίκη και στο Πήλιο προς την νότια πλευρά του.
      Η ηλεκτροδότηση των Σποράδων συνεχίζεται χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα.
      Στα νησιά η κακοκαιρία έχει επηρεάσει μέχρι τώρα το βορειοανατολικό Αιγαίο (κυρίως τη Λήμνο, τη Χίο και την Ικαρία), τις Κυκλάδες (κυρίως Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Σύρο, Αμοργό, Σέριφο, Κύθνο, Σίφνο, Μήλο) και την Κρήτη. Οι σημαντικότερες βλάβες που είναι σε εξέλιξη:
      Στα Χανιά: Οι περιοχές στις οποίες σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης είναι: Βλητές, Πυθάρι, Κουνουπιδιανά, ‘Αγιος Ονούφριος, Σταυρός. Έχει ήδη ξεκινήσει επιθεώρηση του δικτύου για τον εντοπισμό της βλάβης. Στο Αρκαλοχώρι, στον οικισμό των σεισμόπληκτων έχει μεταφερθεί γεννήτριες ονομαστικής ισχύος 300 kVA. Έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες καλωδιώσεις και το Η/Ζ έχει ήδη εγκατασταθεί και δοκιμαστεί. Στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου υπάρχει έντονη χιονόπτωση, στάλθηκε ένα συνεργείο δύο ατόμων, το οποίο θα παραμείνει όλο το βράδυ για την άμεση αντιμετώπιση των βλαβών».
      Τέλος, «στις Περιφέρειες Μακεδονίας – Θράκης, Πελοποννήσου , Ιονίου καθώς και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν των συνηθισμένων».
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  2. Ο Πάπας Φραγκίσκος τάσσεται υπέρ των ομοφυλόφιλων: Να υποστηρίζετε τα παιδιά σας αν είναι γκέι.
    Με στήριξη και όχι αποδοκιμασία πρέπει να απαντούν οι γονείς στην πληροφορία των παιδιών τους ότι είναι ομοφυλόφιλα, επισήμανε ο Πάπας Φραγκίσκος.
    Συγκεκριμένα, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αναφερόταν στις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι γονείς μεγαλώνοντας τα παιδιά τους, μιλώντας σε πιστούς.
    «Σκέφτομαι τους γονείς των οποίων τα παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες, τους γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων.
    «Σκέφτομαι το πώς να το διαχειριστούν αυτό και να είναι στο πλευρό των παιδιών και όχι να κρυφτούν πίσω από μία στάση αποδοκιμασίας. Ποτέ μην αποδοκιμάζετε ένα παιδί», είπε ο ποντίφηκας.
    Υπενθυμίζεται ότι και στο παρελθόν, ο ίδιος είχε τονίσει πως οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να γίνονται αποδεκτοί από τις οικογένειές τους, ως παιδιά, όσο και ως αδέλφια.
    Είχε δε επισημάνει ότι αν και η εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον γάμο μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, είναι δυνατόν αυτή να υποστηρίξει τους νόμους για σύμφωνα συμβίωσης που στοχεύουν στο να δοθούν σε ομοφυλόφιλους συντρόφους ίσα δικαιώματα σε ζητήματα όπως η σύνταξη, η υγειονομική περίθαλψη και τα κληρονομικά.
    Πάντως, το 2021 το Βατικανό εξέδωσε διάταγμα στο οποίο ανέφερε ότι οι ιερείς δεν μπορούν να ευλογούν τα ομόφυλα ζευγάρια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...