Τουρκία και Αλβανία υπέγραψαν μεγάλη στρατιωτική συμφωνία εναντίον της Ελλάδος. Ο Δένδιας πάλι κοιμάται. ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ DRONE ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΡΟ ΘΑ ΠΕΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Υπάρχει άρθρο στην στρατιωτική συμφωνία των δύο γενίτσαρων (Ράμα – Ερντογάν) που να προβλέπει την συμμετοχή της φτιαχτής αλβανικής μειονότητας στην Αθήνα σε ταραχές, αν επιτεθει η Τουρκία στην Ελλάδα;
Ποταμιάς: «Αντισυνταγματική η προαγωγή του Μ. Πικραμένου».
Είναι πάρα πολύ καλός νομικός και φυσικά δικαστής, ενώ έχει παραληφθεί κατά τις προαγωγές. Δεν αποκλείεται η μη προαγωγή του σε αντιπρόεδρο να οφείλεται στις νομικές θέσεις που εκφράζει, οι οποίες κατά κανόνα δεν είναι αρεστές στους κυβερνώντες, με τους οποίους δεν συναναστρέφεται".
Ο Γεώργιος Ποταμιάς γεννήθηκε το 1953 στο Κόκκινο Θηβών. Μετά από δικηγορία στην Αθήνα το έτος 1984 διορίστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατόπιν διαγωνισμού.
Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης (1977-1980) και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα, ενώ στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άδειας (1989-1990) παρακολούθησε μαθήματα Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris XI, στην Γαλλία.
Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου τού 2018 είχε συζητηθεί στην Ολομέλεια τού Συμβουλίου της Επικρατείας η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ τής προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η απόφαση βγήκε σε λιγότερο από 20 ώρες παρά την κατάθεση 600 σελίδων συμπληρωματικών υπομνημάτων από τους νομικούς των Παμμακεδονικών Ενώσεων.
Όλα αυτά δεν ελήφθησαν υπόψιν από τους εντεταλμένους "δικαστές" του "Συμβουλίου της Επικρατείας" της κομμουνίστριας Σακελλαροπούλου.
Η αίτηση ακύρωσης τής επαίσχυντης συμφωνίας απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.
Στην πραγματικότητα δεν χρειαζόταν καμία προσφυγή των Παμμακεδονικών Ενώσεων. Το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας θα έπρεπε να ασχοληθεί αυτοδικαίως και κατά προτεραιότητα με το θέμα. Εδώ οι βρωμεροί προδότες ξεπουλούσαν ένα τμήμα του Ελληνικού κράτους. Φανταστείτε το Δικαστήριο της αρχαίας αμφικτιονίας που καταδίκασε σε θάνατο τον Εφιάλτη, να έβγαζε απόφαση αναρμοδιότητας. Βέβαια ήταν απίθανο να συμμετέχουν στην τότε σύνθεση του δικαστηρίου άτομα του επιπέδου Σακελλαροπούλου και σία.
Μόνο ένας ΔΙΚΑΣΤΗΣ υπερασπίστηκε την Ιστορία και το μέλλον τής Μακεδονίας.
Μόνο ένας ΔΙΚΑΣΤΗΣ όρθωσε ανάστημα απέναντι στον αυτοχειριασμό τής πατρίδας.
Μόνο ένας ΔΙΚΑΣΤΗΣ είχε το σθένος και την ηθική δύναμη να αντισταθεί στο ξεπούλημα τής Μακεδονίας.
Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ
Ο Αναστάσιος Πολυζωίδης το 1834 τάχθηκε υπέρ τής αθώωσης τού αρχιστρατήγου τής Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Ο Γεώργιος Ποταμιάς το 2018 τάχθηκε υπέρ τής δικαίωσης τού Μακεδονικού Ελληνισμού στην δίκη τής Μακεδονίας.
Μειοψήφησαν και οι δύο.
Ο Πολυζωίδης δικαιώθηκε και αναγνωρίζεται πλέον ως το Σύμβολο τής Δικαστικής Ανεξαρτησίας.
Οφείλουμε να αγωνιστούμε για να δικαιωθεί και ο Ποταμιάς…
Αιωνία του η Μνήμη.
17/12/2018
Ακόμη, αναφέρει ο κ. Ποταμιάς επισημαίνει ότι διαθέτει περισσότερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα από εκείνα του κ. Πικραμένου.
Γράφει ο Παναγιώτης Τσιμπούκης, dikastiko.gr,
«Μοναχικός καβαλάρης», είναι εδώ και χρόνια ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Ποταμιάς.
Είναι πάρα πολύ καλός νομικός και φυσικά δικαστής, ενώ έχει παραληφθεί κατά τις προαγωγές. Δεν αποκλείεται η μη προαγωγή του σε αντιπρόεδρο να οφείλεται στις νομικές θέσεις που εκφράζει, οι οποίες κατά κανόνα δεν είναι αρεστές στους κυβερνώντες με τους οποίος δεν συναναστρέφεται.
Έτσι, η Ολομέλεια του ΣτΕ δημοσίευσε χθες δύο αποφάσεις που αφορούσαν την συμφωνία των Πρεσπών.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει Μακεδονικά Σωματεία και ζητούσαν να ακυρωθεί ζητούσαν να ακυρωθεί η τελική συμφωνία των Πρεσπών, όπως και οι επιστολές με τις οποίες ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς συναίνεσε στην έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.
Οι υποθέσεις αυτές συζητήθηκαν στο ακροατήριο την προπερασμένη Παρασκευή, δηλαδή στις 6 Δεκεμβρίου 2018. Η προθεσμία για να καταθέσουν υπομνήματα οι δικηγόροι των προσφευγόντων έληξε την περασμένη Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018. Χθες, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, η Ολομέλεια διασκέφτηκε και αμέσως δημοσίευσε τις δύο σχετικές αποφάσεις της.
Η Ολομέλεια ΣτΕ (πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Χριστοφορίδου) με τις υπ’ αριθμ. 2615-2616/2018 αποφάσεις της έκρινε ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις, δεν μπορούν να ελεγχθούν από το ΣτΕ.
Και δεν μπορούν να ελεγχθούν, καθώς «συνιστούν καθεαυτές πράξεις διαχειρίσεως της πολιτικής εξουσίας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και συνδέονται ευθέως με τη διαχείριση των διεθνών σχέσεων της χώρας». Ως εκ τούτου, συνεχίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «έχουν κυβερνητικό χαρακτήρα, μη υποκείμενες στον ακυρωτικό έλεγχο του ΣτΕ».
Η μειοψηφία
Μοναδική μειοψηφία που υπήρξε στις δύο αποφάσεις της Ολομέλεια του ΣτΕ ήταν αυτή του Γεωργίου Ποταμιά.
Ο εν λόγω σύμβουλος Επικρατείας υποστήριξε ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις υπόκειται στον έλεγχο του ΣτΕ και δεν παρέχεται στον δικαστή η ευχέρεια να αυτοπεριορίζεται και να μην ελέγχει τις κυβερνητικές πράξεις.
Αναλυτικότερα, ο 65χρονος κ. Ποταμιάς επισήμανε ότι η αδυναμία ελέγχου των κυβερνητικών πράξεων «δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι υπάρχει υπό την πλήρη ισχύ του συνταγματικού κράτους δικαίου, θεμέλιο του οποίου είναι η αρχή της νομιμότητας της διοικήσεως και ο ακυρωτικός έλεγχος των πράξεων της».
Αυτό μάλιστα, προκύπτει -συνεχίζει ο κ. Ποταμιάς- και από τον συνδυασμό των συνταγματικών διατάξεων των άρθρων 20 παρ.1, 82 παρ. 1, 87 παρ. 2 και 95 παρ. 1 του Συντάγματος, επί τη βάσει των οποίων δεν καταλείπεται στη διοίκηση στάδιο αυθαιρέτου δράσεως, ούτε παρέχεται στον δικαστή η ευχέρεια όπως, αυτοπεριοριζόμενος, απέχει του ελέγχου των πράξεων, τις οποίες ήθελε χαρακτηρίσει κυβερνητικές».
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή
Το δήλωσε μία νεαρή πολιτικός της Γαλλίας, η Μαριόν Λεπέν, η οποία δεν είναι σήμερα ενεργός πολιτικός, αφού παραιτήθηκε από την βουλευτική της έδρα, αντιδρώντας στον παραμερισμό του παππού της Ζαν Μαρί Λεπέν και στην πολιτική γραμμή της θείας της Μαρίν Λεπέν.
Η Marion Marechal-Le Pen είναι ανηψιά της γνωστής Γαλλίδας πολιτικού, Μαρί Λεπέν έχει μπει στην μαύρη λίστα στην Τουρκία, (όπως και πολλοί Έλληνες), γιατί δεν δίστασε να δηλώσει πως το μέλλον των Τουρκίας δεν είναι στην Ευρώπη αλλά πέρα στην… Μογγολία!
Συγκεκριμένα η Μαρίον σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι οι Ευρωπαίοι ασκούν ρατσιστικές μεθόδους στους Τούρκους της Ευρώπης, δήλωσε τα εξής χαρακτηριστικά όπως τα μετέδωσαν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ: «Αγαπητέ μου Ερντογάν το μέλλον των Τούρκων της Ευρώπης είναι να πάνε πίσω στην Ασία».
Ζ.Π.Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποδέχεται μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών χωρίς την εξατομικευμένη εξέταση των φακέλων τους, όταν αυτοί εισέρχονται παράνομα στην επικράτεια της χώρας που διατάσσει την απομάκρυνση τους.
ΑπάντησηΔιαγραφή
Συγκεκριμένα το Δικαστήριο, με απόφαση που εξέδωσε χθες δικαίωσε την Ισπανία η οποία διέταξε ομαδική επιστροφή στο Μαρόκο περίπου 75 πολιτών τρίτων χωρών οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στην επικράτεια της. Η ενέργεια των ισπανικών αρχών κατά την κρίση του Δικαστηρίου, δεν παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ειδικά το άρθρο 4 του τέταρτου Πρωτοκόλλου που απαγορεύει τις μαζικές απελάσεις.
Στο σκεπτικό της σπάνιας απόφασης που έλαβε ομόφωνα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αναφέρεται ότι οι ίδιοι οι μετανάστες έθεσαν τον εαυτό τους σε “παράνομη κατάσταση” αποφασίζοντας να εισέλθουν στα σύνορα της Ισπανίας όχι από εξουσιοδοτημένο σημείο εισόδου αλλά παράνομα.
Αυτή η απόφαση - ΒΟΜΒΑ, θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για ΜΑΖΙΚΕΣ επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών, αν όμως υπάρχει πολιτική θέληση. Στο γραικυλιστάν των Τσιπρομητσοτάκηδων πάντως, δεν υπάρχει καμία ελπίδα να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της πατρίδας. Προτιμούν να μασάνε με δέκα μασέλες τα κονδύλια της Ε.Ε. για το "προσφυγικό" και να τηρούν απαρέγκλιτα το σχέδιο εποικισμού της Ελλάδας.
Ζ.Π.ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφή
Σύμφωνα με στοιχεία του 2018, η Ελλάδα απώλεσε 16 θέσεις στο δείκτη World Economic Forum – Competitiveness Index την περίοδο 2008-2016 –κατατάσσεται 28η σε σχέση με τις 28 χώρες της Ε.Ε. και απώλεσε 6 θέσεις στο δείκτη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) την περίοδο 2016/2017, ενώ καταλαμβάνει τη 27η θέση ανάμεσα στις 28 χώρες της Ε.Ε.
Η απόκλιση σε σχέση με λοιπές ευρωπαϊκές χώρες γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτή σε επιμέρους δείκτες ανταγωνιστικότητας καθώς στην ευκολία επενδυτικής και επιχειρηματικής δραστηριοποίησης.
Ενδεικτική κατάταξη της Ελλάδας σε υπο-δείκτες:
World Bank «Επίδραση της φορολογίας στην κινητοποίηση επενδύσεων»: 137η σε 137 χώρες, έναντι ευρωπαϊκού διάμεσου που είναι η 79η θέση.
World Bank «Διοικητικά βάρη»: 130η σε 137 χώρες, έναντι ευρωπαϊκού διάμεσου που είναι η 98η θέση.
WEF «Θεσμοί»: 87η σε 137 χώρες έναντι ευρωπαϊκού διάμεσου που είναι η 47η θέση.
World Bank «Δυνατότητα χώρας να προσελκύει ταλέντα»: 133η σε 137 χώρες, έναντι Ευρωπαϊκού διάμεσου που είναι η 68η θέση.
World Bank «Ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών – οικοσυστημάτων»: 121η σε 137 χώρες, έναντι Ευρωπαϊκού διάμεσου που είναι η 38η θέση.
World Economic Forum «Επίλυση δικαστικών διαφορών»: 131η σε 190 χώρες, έναντι ευρωπαϊκού διάμεσου που είναι η 32η θέση.
EU Scoreboard «Χρόνος επίλυσης διαφορών»: 964 ημέρες έναντι 271η του ευρωπαϊκού διάμεσου.
Word bank «Χρήσεις γης & μεταβιβάσεις»: 145η θέση και 10 διαδικασίες έναντι 48η θέση και 5 διαδικασίες του ευρωπαϊκού διάμεσου.
Word bank «Άδεια κατασκευής»: 58η θέση και 18 διαδικασίες έναντι 42η θέσης και 13 διαδικασιών του ευρωπαϊκού διάμεσου.
Ζ.Π.ΜΙΑ ΤΙΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑ.
Περί της απούσης ηγεσίας, 15/2/20
Έκανα την «ηγετική» προσπάθεια μου, με την Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας, και με την «Ελεύθερη Αθήνα» που δεν εξελίχθηκε σε «Ελεύθερη Ελλάδα».
Έκτοτε, συνέχισα την προσπάθεια διάδοσης των πατριωτικών ιδεωδών, της «ενημέρωσης» και ιδεολογικής αφύπνισης.
Προσπάθησα και δια της Ιστορίας να τεκμηριώσω την Ξένη Κατοχή και των ρόλο του Περιστυλίου και των πρακτόρων «συμπολιτών» μας, για το συμφέρον όλον μας και το Κοινό Καλό .
Υποστήριξα το 2012 τον κ. Καρατζαφέρη όταν του επιτέθηκε «το χάος που ενεδρεύει να μας καταβροχθίσει». Υποστήριξα το Εθνικό Μέτωπο. Υποστήριξα τον κ. Κρανιδιώτη, από όταν ξεκίνησε την δική του προσπάθεια.
Υποστήριξα και τον κ. Λαγό.
Όλα αυτά τα χρόνια αποφεύγω και με όσα γράφω να συμβάλω στην «πολυαρχία» και καλώ και προτρέπω κάθε «ηγετική» προσωπικότητα σε συνεργασία.
Παραμένω μάχιμος στρατιώτης παρότι έχω τεθεί οριστικά στην Εφεδρεία και ως Ι3 λόγω του σακχάρου.
Συμβουλές δίδω και Αξιολογήσεις κάνω.
Ιδεολογικά όποιος συμφωνεί μαζί μου μπορεί να με ακολουθήσει αλλά δεν θα πάμε μαζί και αγκαζέ στην Κάλπη.
Αναμένω τις καλές πρωτοβουλίες των νεοτέρων.
Σπυρίδων Αλεξάνδρου Χατζάρας
Ζ.Π.
Αρνείται να απολογηθεί στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός για την κίνησή του να σκίσει μια φωτοτυπία της τουρκικής σημαίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναλυτικά η δήλωσή του:
«Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την κίνηση μου με την τουρκική σημαία, κάποιοι, προφανώς, πίστεψαν ότι θα κάνω πίσω.
Όταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μου είπε ότι πρέπει να απολογηθώ εγγράφως, πίστευε ότι έχει να κάνει με κάποιο ανθρωπάκι που θα ζητήσει συγγνώμη.
Δεν τα ήξερε καλά όμως.
Νόμιζε ότι όλοι οι Έλληνες είναι σαν αυτά τα παρτάλια ευρωβουλευτές που έτρεχαν τρεμάμενοι να ζητήσουν συγγνώμη από τον Ερντογάν.
Από τους Τούρκους που απειλούν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας και καταπατούν κάθε έννοια δικαίου.
Η απάντησή μου, είναι αυτή που ο κάθε πραγματικός Έλληνας θα έδινε: δεν απολογούμαι εγώ κ.Σασολι (σ.σ. ο Νταβίντ Σασόλι είναι ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου).
Οι δολοφόνοι Τούρκοι να απολογηθούν.
Και να ξέρετε, υπάρχουν οι υπερήφανοι Έλληνες που τιμούν τους προγόνους τους, την θρησκεία τους και την πατρίδα τους. Και δηλώνω ευθαρσώς ότι το έκανα και δεν πρόκειται καν να ασκήσω ένσταση. Δεν με ενδιαφέρει.
Είμαι υπερήφανος που εκπροσώπησα αυτούς τους Έλληνες που έως τώρα δεν είχαν την δυνατότητα να ακουστεί η φωνή τους.
Εξάλλου, όπως τόνισα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω τον Σολωμό Σολωμού και τον Τάσο Ισαάκ οι οποίοι δολοφονήθηκαν βάναυσα στην Κύπρο το 1996 από τους Γκρίζους Λύκους.
Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω τον Παναγιώτη Βλαχάκο, τον Έκτορα Γιαλοψό και τον Χριστόδουλο Καραθανάση, πλήρωμα πολεμικού ελικοπτέρου που κατερρίφθη από τους Τούρκους στις βραχονησίδες Ίμια το 1996.
Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω ότι μέχρι και σήμερα 46 χρόνια μετά, ταυτοποιούνται και επιστρέφουν στην Ελλάδα οστά Ελλήνων ηρώων που έχασαν τη ζωή τους στην Κύπρο το 1974. Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω τον ήρωα πιλότο Κώστα Ηλιάκη του οποίου το μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών το 2006.
Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατήθηκαν αιχμάλωτοι από τον τουρκικό στρατό για 167 ημέρες το 2018.
Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω τις απειλές, την προκλητικότητα αλλά και την ασυλία που απολαμβάνει η Τουρκία τόσο από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις όσο και από τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και κάτι τελευταίο: είναι πλέον προφανές, ότι η Τουρκία απέκτησε επίσημα δικούς της ευρωβουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο.
Είναι οι “Έλληνες” ευρωβουλευτές, τα χανουμάκια του πασά…».
Ζ.Π.