ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Ιανουαρίου 2022

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»: «Ήμασταν η μοναδική χώρα του κόσμου που επέβαλε υποχρεωτικότητες ηλικιακές και πρόστιμο για το εμβόλιο. Ο λόγος: ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί υπήρξαν ανίκανοι να πείσουν τον λαό για το αυτονόητο».

 

 

ΟΙ ΞΑΦΝΙΚΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ (ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ) ΥΓΙΕΙΣ, ΠΡΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ, ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΤΟΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΤΩΡΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ;

 

 

"Η ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ". "Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". "Η Σελήνη αποτελείται από πετρώματα που προήλθαν αρχικά από τον Μανδύα της Γης. Τα βουνά των Γρεβενών προήλθαν από τον Μανδύα της γης. Μελετώντας τα βουνά των Γρεβενών είναι σαν να βρισκόμαστε στην Σελήνη και να μελετάμε το έδαφός της". Ο ΟΡΛΥΓΚΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΗΛΙΚΙΑΣ 300.000.000 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

 

 


 


Υπερήφανα  αισθάνονται τα κυβερνητικά στελέχη και το δηλώνουν και δημοσίως, καθώς  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του πανηγύρισε για τους διαχωρισμούς και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, γιατί  δεν μπορούν να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.


«Ήμασταν η μοναδική χώρα που επέβαλε υποχρεωτικότητες ηλικιακές και πρόστιμο για το εμβόλιο. Ακόμα και άλλες χώρες σκέφτονται ακόμα τη προσαρμογή της πολιτικής τους.
Ήμασταν και από τις πρώτες χώρες που έβαλε το πάσο, που επέβαλλε διαχωρισμούς ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για την δημόσια Υγεία.
Αυτή την στιγμή δεν βρίσκεται κάτι άλλο πάνω στο τραπέζι  κάτι παραπάνω, αλλά η πρόκληση αύξησης των εμβολιασμών είναι διαρκής», είπε ο Γ.Οικονόμου σχετικά με το εμβόλιο.

 

Ο Γιάννης Οικονόμου, ενόψει της συνεδρίασης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αύριο, Τετάρτη, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το αν θα υπάρξει χαλάρωση ή όχι των μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα.
«Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή. Θα σταθμίσει και τα μεγέθη της πανδημίας και τη γενικότερη επιρροή που έχουν οι αποφάσεις της. Θα ακούσουμε τους ειδικούς για το αν θα πάμε σε μια παράταση μιας εβδομάδας ή χαλάρωση. Θα πούμε και εμείς τη γνώμη μας» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση που έδωσε ο Γιάννης Οικόνομου.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο σε αυτή τη φάση να υπάρξει αυστηροποίηση των ήδη υπαρχόντων μέτρων.

«Σε αυτή τη φάση ισχύουν τα οριζόντια μέτρα για τους μη εμβολιασμένους, το πρόστιμο των 100 ευρώ. Εάν μας εισηγηθεί η επιτροπή κάτι παραπάνω ή η εξέλιξη της πανδημίας, εδώ είμαστε. Σε αυτή τη φάση δεν έχουμε συζητήσει κάτι παραπάνω για το πλαίσιο των μέτρων» είπε, συμπληρώνοντας, πάντως, ότι «η πρόκληση της αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης είναι συνεχής».

Όσον αφορά το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους, ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε για τον χρονικό ορίζοντα λήξης του μέτρου απαντώντας ότι «αυτό θα προσδιοριστεί ανάλογα με το πόσο χρειάζεται να διευρύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη».

«Αυτή την ώρα δεν υπάρχει απάντηση για το πόσο θα πάει αυτό. Μπορεί η ανάγκη να επεκτείνουμε την εμβολιαστική κάλυψη να μας αναγκάζει να κρατήσουμε το μέτρο για παραπάνω διάστημα» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...