ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΝΕΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΕΛΛΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 5.000.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ;
Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ EINAI H ΑΘΗΝΑ. ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΤΣΙ, ΤΗΝ ΧΑΡΑΡΕ, ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΛΑ, ΤΟ ΚΑΡΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ. Η δομή της σημερινής Αθήνας μετέτρεψε τους κατοίκους της σε αλλόκοτες ψυχοπαθητικές προσωπικότητες, που ψηφίζουν τις ίδιες μαφιόζικες οικογένειες.
«ΔΕΞΙOTΕΡΑ ΚΟΠΑΤΚΙΝ»
Στην Ελλάδα έχουμε βροχές και πνιγόμαστε από πλημμύρες, έχουμε πυρκαγιές και καιγόμαστε από τις φλόγες, έχουμε σεισμούς και πεθαίνουμε από τις κακοτεχνίες. Ορισμένες γειτονιές των Αθηνών χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς πολεοδόμους, σαν από τις πιο πυκνότερες κατοικήσιμες ζώνες του κόσμου. Δεν το βλέπουν αυτό οι «έλληνες πολιτικοί»;
ΟΙ ΣΥΣΤΑΔΕΣ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 120 ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ.
Σύμφωνα με τους ειδικούς για να γλυτώσει και να μην καεί ένας άνθρωπος, αλλά και για να μην κινδυνέψει να αρπάξει φωτιά ένα σπίτι και μία πολυκατοικία πρέπει να βρίσκονται το ελάχιστον 120 μέτρα μακρυά από πυρκαγιά σε συστάδες δέντρων, το ελάχιστον.
Το ύψος της φωτιάς σε πυρκαγιές συστάδων δέντρων είναι συνήθως 30 μέτρα. Έτσι για να σωθεί κάποιος πρέπει να βρίσκεται, το ελάχιστον, σε τετραπλάσια απόσταση.
Στην κατάξερη Ελλάδα, που καίγεται συνέχεια, πρέπει να υπάρχει γυμνή, φαλακρή από κάθε δέντρο, περιοχή γύρω από κάθε σπίτι και από κάθε πολυκατοικία σε ακτίνα 120 μέτρων.
ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΧΤΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΥΦΛΕΚΤΑ ΔΑΣΗ.
Ο ηλίθιος νεοέλληνας βλέπει τις όμορφες βίλες στην Αγγλία, που βρίσκονται μέσα στα δέντρα και νομίζει ότι και εδώ αυτό πρέπει να κάνει.
Δεν σκέφτεται ότι εκεί κάθε μέρα βρέχει.
Δεν σκέφτεται ότι εκεί κάθε μέρα βρέχει.
Στην Ελλάδα οι ευφυείς νεοέλληνες χτίζουν τα σπίτια τους μέσα στα πεύκα, στο πιο εύφλεκτα δέντρα.
(Οι βαλανιδιές από την άλλη μεριά, είναι ένα δέντρο που δύσκολα παίρνει φωτιά).
(Οι βαλανιδιές από την άλλη μεριά, είναι ένα δέντρο που δύσκολα παίρνει φωτιά).
Στην Ελλάδα τα πρατήρια βενζίνης βρίσκονται κάτω από πολυκατοικίες, που μένουν βρέφη και παιδιά.
Στην Ελλάδα των πυρκαγιών οι δρόμοι γίνονται στενοί, για να μην έχουν πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα.
Στην Ελλάδα δεν γίνονται κεντρικοί, πολύ ανοιχτοί δρόμοι χωρίς δέντρα, για προσωρινό καταφύγιο σε περίπτωση πυρκαγιών.
Η πυκνότητα του πληθυσμού σε ορισμένα μέρη των Αθηνών είναι χειρότερη και από του Χονγκ Κονγκ.
Η Αττική με το ζόρι μπορεί να φιλοξενήσει 500.000 Έλληνες. Σήμερα βρίσκονται εκεί και "εργάζονται" 5.000.000 άνθρωποι.
Εάν προκύψουν δολοφονικές πυρκαγιές σε αττικά δάση, αλλά και σε πολυκατοικίες, από ξένους πράκτορες, αν γίνει επανάσταση λαθρομεταναστών κλπ οι οδοί διαφυγής των 5.000.000 κατοίκων της Αττικής είναι ανύπαρκτοι. Υπάρχουν μόνο δύο επικίνδυνοι δρόμοι εξόδου, ένας προς την Κορινθία και ένας προς την Θήβα (πευκώδης - Μαλακάσα).
Στην Αττική υπάρχουν διυλιστήρια πετρελαίου με τεράστιες εύφλεκτες δεξαμενές σε απόσταση 5 χιλιομέτρων, από την πυκνότερη κατοικήσιμη ζώνη του κόσμου.
Μα επιτέλους τρελάθηκαν τελείως αυτοί οι "ελληνες" πολιτικοί;
Ο HOMO GRECUS
ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ;
Μα επιτέλους τρελάθηκαν τελείως αυτοί οι "ελληνες" πολιτικοί;
Ο HOMO GRECUS
ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ;
Σύμφωνα με την 4η Έκθεση Αξιολόγησης (AR4) της IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) μέσα στις επόμενες δεκαετίες, τα αποθέματα νερού που είναι αποθηκευμένα στους παγετώνες και στις χιονισμένες περιοχές θα μειωθούν προκαλώντας ελλείψεις νερού σε περισσότερο από 1 δις ανθρώπους.
Επιπλέον σύμφωνα με την ίδια το 20% με 30% όλων των ζωντανών οργανισμών στον πλανήτη θα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εξαφάνισης, αν η άνοδος της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας ξεπεράσει τους 1,5-2,5°C ενώ σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη, και κυρίως σε ξηρές και τροπικές περιοχές, ακόμα και μικρές αυξήσεις της θερμοκρασίας της τάξης των 1°C – 2°C, αναμένεται να αυξήσουν τον κίνδυνο λιμών.
Όπως αναφέρει η WWF πολλά εκατομμύρια ανθρώπων αναμένεται να επηρεαστούν από πλημμύρες στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους εξαιτίας της ανόδου της στάθμης της θάλασσας κάθε χρόνο μετά το 2080.
Σε ιδιαίτερο κίνδυνο βρίσκονται πυκνοκατοικημένες περιοχές καθώς και περιοχές που βρίσκονται σε χαμηλό υψόμετρο με περιορισμένες ικανότητες προσαρμογής.
Τέτοια χώρα είναι κατ’ εξοχήν η Ελλάδα.
Σημείωση: Περιορισμένες ικανότητες προσαρμογής διαθέτει βέβαια ο εγκέφαλος του ιδιαίτερου ανθρώπινου είδους που αποκαλείται Homo Grecus.
Το περίεργο αυτοκαταστροφικό αυτό είδος ανθρώπου, με περιορισμένες αντιληπτικές ικανότητες και χαμηλή ευφυΐα, για 40 ολόκληρα χρόνια ψηφίζει και εκλέγει σαν καθοδηγητές του κάτι ευπροσάρμοστους χαμαιλέοντες, (ειδική ράτσα ερπετών που διασταυρώθηκε με τρωκτικά), συνήθως από τις ίδιες οικογένειες, που επιστημονικά ονομάζονται Homo Karamanlius, Homo Papandreicus, Homo Mitsotakeicus.
Τελευταία ο Homo Grecus έκανε την υπέρβαση και ψήφισε κάποιον Homo Tsiprikus, ένα υπό εξαφάνιση ερμαφρόδιτο ερυθρό ερπετό της αρχέγονης παλαιοντολογικής περιόδου, σε διασταύρωση με είδος γαστερόποδου πνευμονοφόρου μαλακίου (Κοχλίας ο πωματίας - Helix pomatia), ον που παράγει μία ιδιαίτερη παχύρρευστη σίελο με εξαιρετική ικανότητα πρόσφυσης, χάρις στην οποία μπορεί να έρπει κατά μήκος μιας λεπίδας ξυραφιού χωρίς να κοπεί, διαθέτει δε τόσον θηλυκά όσον και αρσενικά όργανα αναπαραγωγής. Αντί όμως να βοηθήσει τον Homo Grecus στην προσαρμογή, ο Homo Tsiprikus ερήμωσε κυριολεκτικά την οικολογική φωλεά του Homo Grecus.
Τελευταία ο Homo Grecus έκανε την υπέρβαση και ψήφισε κάποιον Homo Tsiprikus, ένα υπό εξαφάνιση ερμαφρόδιτο ερυθρό ερπετό της αρχέγονης παλαιοντολογικής περιόδου, σε διασταύρωση με είδος γαστερόποδου πνευμονοφόρου μαλακίου (Κοχλίας ο πωματίας - Helix pomatia), ον που παράγει μία ιδιαίτερη παχύρρευστη σίελο με εξαιρετική ικανότητα πρόσφυσης, χάρις στην οποία μπορεί να έρπει κατά μήκος μιας λεπίδας ξυραφιού χωρίς να κοπεί, διαθέτει δε τόσον θηλυκά όσον και αρσενικά όργανα αναπαραγωγής. Αντί όμως να βοηθήσει τον Homo Grecus στην προσαρμογή, ο Homo Tsiprikus ερήμωσε κυριολεκτικά την οικολογική φωλεά του Homo Grecus.
Έτσι απογοητευμένος ο Homo Grecus επιστρέφει στα παλιά κατάξερα λιβάδια. Αδυνατεί να προσαρμοστεί εκλέγοντας νέους και ζωηρούς καθοδηγητές. Μάλλον το είδος αυτό θα εξαφανιστεί στα ερχόμενα χρόνια.
ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ, Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΓΝΟΕΙ.
Τέσσερις ημέρες πριν τις πυρκαγιές, οι πυροσβέστες με επιστολή τους προς τον κομμουνιστή υπουργό, προειδοποιούσαν για την επερχόμενη καταστροφή.
Η επιστολή τους ξεκινά με τα ονόματα και τις ημερομηνίες των συναδέλφων τους που έπεσαν στο καθήκον.
Η επιστολή πυροσβεστών στον κομμουνιστή υπουργό:
19/07/2018
«11 Γενάρη ο Αναστάσιος, 4 Φεβρουαρίου ο Παναγιώτης, 24 Απρίλη ο Πέτρος, 30 Απρίλη ο Σωτήρης, ο Στάθης, ο Νίκος,12 Μάη ο Γιάννης, 20 Μάη ο Γιάννης, 28 Μάη ο Νίκος,31 Μάη ο Αναστάσιος, 2 Ιούνη ο Αστέριος,20 Ιούνη ο Χρήστος, 24 Ιούνη ο Γιώργος και ο Γιάννης, 28 Ιούνη ο Γιάννης, ο Σπύρος, 9 Ιούλη ο Ηλίας,11 Ιούλη ο Ηρακλής, ο Νικήτας, 13 Ιούλη ο Αριστείδης, 15 Ιούλη ο Ανδρέας και ο Παύλος, 18 Ιούλη ο Σταύρος,21 Ιούλη ο Διονύσης, 22 Ιούλη ο Δημήτρης ο Θεμιστοκλής, ο Αλέξανδρος, ο Δημήτρης, 23 Ιούλη ο Ηλίας, 24 Ιούλη ο Σάββας, 28 Ιούλη ο Σταύρος, η Ιωάννα, 5 Αυγούστου ο Θανάσης, 9 Αυγούστου ο Φώτης, 13 Αυγούστου ο Φώτης,14 Αυγούστου ο Βαγγέλης, 16 Αυγούστου ο Παναγιώτης, ο Κώστας και ο Παναγιώτης, 20 Αυγούστου ο Κώστας, 22 Αυγούστου ο Κώστας,24 Αυγούστου ο Ανδρέας, ο Θανάσης, ο Γιάννης, ο Κώστας, 26 Αυγούστου ο Γιάννης, ο Δημήτρης, 31 Αυγούστου ο Νίκος, 5 Σεπτέμβρη ο Σπύρος, 11 Σεπτέμβρη ο Χρήστος, 12 Σεπτέμβρη ο Μάνθος, 20 Σεπτέμβρη ο Θανάσης, 2 Οκτώβρη ο Χρήστος, 27 Οκτώβρη ο Γιώργος, 12 Νοέμβρη ο Κώστας, 19 Νοέμβρη ο Νίκος.»
Καθένας από τους παραπάνω συναδέλφους, ξεκίνησαν από το σπίτι τους για την Υπηρεσία και δεν επέστρεψαν.
Καθένας από τους συναδέλφους πέρασε στην Αιωνιότητα κάνοντας απλά το καθήκον του σε ένα επάγγελμα που χρειάζεται να ακροβατείς στο νήμα που χωρίζει την ζωή και την απώλειά της.
Για μας την πυροσβεστική φαμίλια, δεν έχει νόημα το έτος θυσίας τους, είναι από το 1911 μέχρι και σήμερα.
Δεν έχει σημασία το επίθετο τους, γιατί για μας την πυροσβεστική οικογένεια, είναι ένας από εμάς, από την βάρδια μας, την υπηρεσίας μας.
Η μέρα θυσίας τους κάθε χρόνο, για τον καθένα από εμάς της πυροσβεστικής οικογένειας, είναι μια σιωπηλή ανεπίσημη προσωπική τελετή μνήμης.
Σχεδόν 90 χρόνια από την ίδρυση του Πυροσβεστικού Σώματος, η προσφορά αίματος και υγείας από τους Πυροσβέστες είναι μεγάλη. Σαφώς και το πυροσβεστικό επάγγελμα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και ανθυγιεινό με πραγματικά πολλές φορές απρόβλεπτες συνθήκες.
Αυτό όμως το ίδιο το ιδιαίτερο εργασιακό περιβάλλον είναι που απαιτεί την ιδιαίτερη θωράκιση των Πυροσβεστών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να μειώνουν την έκθεση στον μεγάλο επαγγελματικό κίνδυνο και να διασφαλίζουν με τον καλύτερο τρόπο την υγεία των Πυροσβεστών. Προς αυτή την κατεύθυνση δυστυχώς το ενδιαφέρον της Πολιτείας είναι ελάχιστο.
Έχει καταντήσει γραφικό εν έτει 2018 να φωνάζουμε διαρκώς για τα αυτονόητα, ζητώντας:
ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ, ΘΕΣΜΟΘΕΤΙΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΒΕΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ.
Προς αυτή την κατεύθυνση απευθύνουμε σήμερα Πρόταση – Πρόσκληση προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας, την Πυροσβεστική Ηγεσία και τους Συνδικαλιστικούς Φορείς του Π.Σ. για την ανάληψη από κοινού μιας γενναίας πρωτοβουλίας, που να θέσει την ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ σε προτεραιότητα.
Σαφώς και το οποιοδήποτε κόστος για τα παραπάνω είναι εφικτό πλέον, μιας και η προγραμματισμένη εντός ολίγων ημερών έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, επιβάλλει και στο Π.Σ. να μετέχει του εθνικού οικονομικού πλεονάσματος, στο οποία συμμετείχε με τις τεράστιες περικοπές που υπέστη τα τελευταία χρόνια.
Προτείνουμε με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ο κ. Αν. Υπουργός κ.Τόσκας να συγκροτήσει κοινή ομάδας εργασίας υπό την Προεδρία του, που να ετοιμάσει άμεσα μια δέσμη μέτρων και δράσεων που να οδηγήσουν σε ένα πρώτο εναρκτήριο στόχο το 2019 να είναι το Έτος υγείας και ασφάλειας του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η συνειδητοποίηση του παραπάνω στόχου είναι η απόδοση της ελάχιστης τιμής στους συναδέλφους που προσέφεραν τη ζωή τους στο πυροσβεστικό καθήκον.
Η προμετωπίδα της πρωτοβουλίας μας είναι:
Ο ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
19/07/2018
«11 Γενάρη ο Αναστάσιος, 4 Φεβρουαρίου ο Παναγιώτης, 24 Απρίλη ο Πέτρος, 30 Απρίλη ο Σωτήρης, ο Στάθης, ο Νίκος,12 Μάη ο Γιάννης, 20 Μάη ο Γιάννης, 28 Μάη ο Νίκος,31 Μάη ο Αναστάσιος, 2 Ιούνη ο Αστέριος,20 Ιούνη ο Χρήστος, 24 Ιούνη ο Γιώργος και ο Γιάννης, 28 Ιούνη ο Γιάννης, ο Σπύρος, 9 Ιούλη ο Ηλίας,11 Ιούλη ο Ηρακλής, ο Νικήτας, 13 Ιούλη ο Αριστείδης, 15 Ιούλη ο Ανδρέας και ο Παύλος, 18 Ιούλη ο Σταύρος,21 Ιούλη ο Διονύσης, 22 Ιούλη ο Δημήτρης ο Θεμιστοκλής, ο Αλέξανδρος, ο Δημήτρης, 23 Ιούλη ο Ηλίας, 24 Ιούλη ο Σάββας, 28 Ιούλη ο Σταύρος, η Ιωάννα, 5 Αυγούστου ο Θανάσης, 9 Αυγούστου ο Φώτης, 13 Αυγούστου ο Φώτης,14 Αυγούστου ο Βαγγέλης, 16 Αυγούστου ο Παναγιώτης, ο Κώστας και ο Παναγιώτης, 20 Αυγούστου ο Κώστας, 22 Αυγούστου ο Κώστας,24 Αυγούστου ο Ανδρέας, ο Θανάσης, ο Γιάννης, ο Κώστας, 26 Αυγούστου ο Γιάννης, ο Δημήτρης, 31 Αυγούστου ο Νίκος, 5 Σεπτέμβρη ο Σπύρος, 11 Σεπτέμβρη ο Χρήστος, 12 Σεπτέμβρη ο Μάνθος, 20 Σεπτέμβρη ο Θανάσης, 2 Οκτώβρη ο Χρήστος, 27 Οκτώβρη ο Γιώργος, 12 Νοέμβρη ο Κώστας, 19 Νοέμβρη ο Νίκος.»
Καθένας από τους παραπάνω συναδέλφους, ξεκίνησαν από το σπίτι τους για την Υπηρεσία και δεν επέστρεψαν.
Καθένας από τους συναδέλφους πέρασε στην Αιωνιότητα κάνοντας απλά το καθήκον του σε ένα επάγγελμα που χρειάζεται να ακροβατείς στο νήμα που χωρίζει την ζωή και την απώλειά της.
Για μας την πυροσβεστική φαμίλια, δεν έχει νόημα το έτος θυσίας τους, είναι από το 1911 μέχρι και σήμερα.
Δεν έχει σημασία το επίθετο τους, γιατί για μας την πυροσβεστική οικογένεια, είναι ένας από εμάς, από την βάρδια μας, την υπηρεσίας μας.
Η μέρα θυσίας τους κάθε χρόνο, για τον καθένα από εμάς της πυροσβεστικής οικογένειας, είναι μια σιωπηλή ανεπίσημη προσωπική τελετή μνήμης.
Σχεδόν 90 χρόνια από την ίδρυση του Πυροσβεστικού Σώματος, η προσφορά αίματος και υγείας από τους Πυροσβέστες είναι μεγάλη. Σαφώς και το πυροσβεστικό επάγγελμα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και ανθυγιεινό με πραγματικά πολλές φορές απρόβλεπτες συνθήκες.
Αυτό όμως το ίδιο το ιδιαίτερο εργασιακό περιβάλλον είναι που απαιτεί την ιδιαίτερη θωράκιση των Πυροσβεστών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να μειώνουν την έκθεση στον μεγάλο επαγγελματικό κίνδυνο και να διασφαλίζουν με τον καλύτερο τρόπο την υγεία των Πυροσβεστών. Προς αυτή την κατεύθυνση δυστυχώς το ενδιαφέρον της Πολιτείας είναι ελάχιστο.
Έχει καταντήσει γραφικό εν έτει 2018 να φωνάζουμε διαρκώς για τα αυτονόητα, ζητώντας:
ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ, ΘΕΣΜΟΘΕΤΙΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΒΕΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ.
Προς αυτή την κατεύθυνση απευθύνουμε σήμερα Πρόταση – Πρόσκληση προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας, την Πυροσβεστική Ηγεσία και τους Συνδικαλιστικούς Φορείς του Π.Σ. για την ανάληψη από κοινού μιας γενναίας πρωτοβουλίας, που να θέσει την ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ σε προτεραιότητα.
Σαφώς και το οποιοδήποτε κόστος για τα παραπάνω είναι εφικτό πλέον, μιας και η προγραμματισμένη εντός ολίγων ημερών έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, επιβάλλει και στο Π.Σ. να μετέχει του εθνικού οικονομικού πλεονάσματος, στο οποία συμμετείχε με τις τεράστιες περικοπές που υπέστη τα τελευταία χρόνια.
Προτείνουμε με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ο κ. Αν. Υπουργός κ.Τόσκας να συγκροτήσει κοινή ομάδας εργασίας υπό την Προεδρία του, που να ετοιμάσει άμεσα μια δέσμη μέτρων και δράσεων που να οδηγήσουν σε ένα πρώτο εναρκτήριο στόχο το 2019 να είναι το Έτος υγείας και ασφάλειας του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η συνειδητοποίηση του παραπάνω στόχου είναι η απόδοση της ελάχιστης τιμής στους συναδέλφους που προσέφεραν τη ζωή τους στο πυροσβεστικό καθήκον.
Η προμετωπίδα της πρωτοβουλίας μας είναι:
Ο ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η προκήρυξη για πρόσληψη εκτάκτων πυροσβεστών από τους κομμουνιστές του Σύριζα είναι το απαύγασμα της γελοιότητας: Οι πυροσβέστες πρέπει να είναι άνω των 45, με ποσοστό αναπηρίας 60% και άνω, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 4 ετών, πολύτεκνοι και λοιποί ανάπηροι !
Αυτοί θα μας σώσουν από τις πυρκαγιές.
Αυτοί θα μας σώσουν από τις πυρκαγιές.
Η γαλλική πυροσβεστική σχολή έχει σαν δόγμα: «το πρώτο λεπτό η πυρκαγιά σβήνεται με ένα ποτήρι νερό, το δεύτερο λεπτό με έναν κουβά νερό, το τρίτο λεπτό με μια δεξαμενή νερό, μετά κάνουμε ό,τι μπορούμε».
Υπάρχουν επιτέλους Έλληνες που να σκέφτονται μόνοι τους;
Οι κυβερνήσεις των τελευταίων "δημοκρατικών" 40 χρόνων έμαθαν στον κόσμο να μην σκέφτεται και να περιμένει κάποιον άλλο να σκεφτεί και να δώσει εντολές.
Οι κυβερνήσεις των τελευταίων "δημοκρατικών" 40 χρόνων έμαθαν στον κόσμο να μην σκέφτεται και να περιμένει κάποιον άλλο να σκεφτεί και να δώσει εντολές.
Η έκβαση της κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς κρίνεται πάντα από την αρχική επέμβαση.
Η ολιγωρία στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων είναι το πιο επικίνδυνο φαινόμενο στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Η αναγγελία πυρκαγιάς, σε συγκεκριμένο σημείο, πρέπει πάντοτε να σημάνει συναγερμό για την άμεση διάθεση περισσότερων πυροσβεστικών δυνάμεων, πριν η πυρκαγιά πάρει διαστάσεις.
Άπαξ και πιάσει φωτιά σε ένα δασώδες σημείο, αν οι άνεμοι τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα, οι πυροσβέστες δεν μπορούν να την σβήσουν. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η φωτιά μεταφέρεται μαζί με τον άνεμο και ανοίγει άλλα δέκα μέτωπα.
Η ολιγωρία στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων είναι το πιο επικίνδυνο φαινόμενο στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Η αναγγελία πυρκαγιάς, σε συγκεκριμένο σημείο, πρέπει πάντοτε να σημάνει συναγερμό για την άμεση διάθεση περισσότερων πυροσβεστικών δυνάμεων, πριν η πυρκαγιά πάρει διαστάσεις.
Άπαξ και πιάσει φωτιά σε ένα δασώδες σημείο, αν οι άνεμοι τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα, οι πυροσβέστες δεν μπορούν να την σβήσουν. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η φωτιά μεταφέρεται μαζί με τον άνεμο και ανοίγει άλλα δέκα μέτωπα.
Υπάρχουν προχωρημένα μοντέλα μετάδοσης πυρκαγιάς, όπως το λεπτομερές μοντέλο FARSITE, που έχει δημιουργηθεί από τη Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ (US Forest Service), για χρήση στον επιχειρησιακό και τακτικό σχεδιασμό. Διδάσκονται αυτά στους πυροσβέστες;
ΑΠΛΑ, ΛΟΓΙΚΑ, ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΖΗΝΩΝΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ:
1. Υπάρχει προετοιμασία για το ενδεχόμενο πυρκαγιών, που συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι, εξ αιτίας του συνδυασμού ξηρασίας και ισχυρών ανέμων;
2. Υπάρχει σχέδιο πυροσβέσεως σε περίπτωση πολλαπλών εστιών φωτιάς;
3. Υπάρχει προληπτική εκπαίδευση της κοινωνίας σε ακραία σενάρια κινδύνων από πυρκαϊά;
4. Υπάρχει επαρκές προσωπικό πυροσβέσεως;
5. Υπάρχουν επαρκή πυροσβεστικά μέσα;
5. Υπάρχουν επαρκή πυροσβεστικά μέσα;
6. Υπάρχουν αντιπυρικά έργα και αντιπυρικές ζώνες;
7. Υπάρχει πολεοδομικός σχεδιασμός ή χτίζονται κατοικίες μέσα σε δασικές περιοχές;
8. Γίνονται τακτικά με μέθοδο ασκήσεις πολιτικής προστασίας;
9. Υπάρχουν επαρκείς κρουνοί ανεφοδιασμού με νερό σε κεντρικούς δρόμους;
9. Υπάρχουν επαρκείς κρουνοί ανεφοδιασμού με νερό σε κεντρικούς δρόμους;
10. Υπάρχει στα Πολυτεχνεία της χώρας μάθημα Φυσικών Καταστροφών;
11. Υπάρχει σχεδιασμός εκκένωσης πυκνοκατοικημένων δενδρόφυτων περιοχών;
12. Υπάρχουν χάρτες επικινδυνότητας με οδούς διαφυγής, με συστηματική ενημέρωση του πληθυσμού για τους κινδύνους της περιοχής τους;
13. Υπάρχουν δίκτυα πληροφοριών για πυρκαγιές;
14. Υπάρχουν μη επανδρωμένα drones τα οποία θα υπερίπτανται 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, και τα οποία σε δευτερόλεπτα θα εντοπίζουν την εστία φωτιάς και θα θέτουν σε συναγερμό τον κρατικό μηχανισμό;
16. Τελικά υπάρχουν στην Ελλάδα ζώνες πυροπροστασίας, καθαρίζονται τα ξερά, υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης των οικισμών σε περίπτωση καταστροφής, υπάρχουν δρόμοι διαφυγής, γίνονται ασκήσεις εκκένωσης οικισμών 2-3 φορές τον χρόνο, όπως κάνουν άλλα κράτη, που κινδυνεύουν μάλιστα λιγότερο από μας από πυρκαγιές;
13. Υπάρχουν δίκτυα πληροφοριών για πυρκαγιές;
14. Υπάρχουν μη επανδρωμένα drones τα οποία θα υπερίπτανται 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, και τα οποία σε δευτερόλεπτα θα εντοπίζουν την εστία φωτιάς και θα θέτουν σε συναγερμό τον κρατικό μηχανισμό;
15. Υπάρχει μόνιμο και εκτεταμένο δίκτυο αυτομάτων καταιονιστήρων, εγκατεστημένο προληπτικώς, το οποίο να καταβρέχει σε περιόδους ξηρασίας πριν ξεσπάσει η φωτιά, και εφ' όσον ξεσπάσει, να ενεργοποιείται με την βοήθεια αισθητήρων θερμότητος, και να την σβήνει χωρίς την βοήθεια ανθρώπινου παράγοντος; Αν δεν υπάρχει εγκατεστημένος προληπτικός μηχανισμός πυροσβέσεως μέσα στις δασώδεις περιοχές, δύσκολα θα αποφευχθεί η καταστροφή.
17. ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ;
Η φλόγα της δασικής πυρκαγιάς φτάνει 20-30 μέτρα ψηλά. Έτσι την σοβαρή δουλειά στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών την κάνουν πάντα τα αεροσκάφη. Τέτοιες πυρκαγιές όταν μάλιστα φυσάει δυνατά κινούνται ανεξέλεγκτα με πολύ μεγάλη ταχύτητα και δεν μπορεί να τις σβήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Τα πυροσβεστικά οχήματα παίζουν βοηθητικό ρόλο, για μικροεστίες, για σπίτια, κλπ.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ: «Σκοτώσατε τον κόσμο στη Ραφήνα – Πουλήσατε την Μακεδονία για το χρήμα»
Σε οριακή κατάσταση ο στόλος των πυροσβεστικών αεροσκαφών: Από τα 18 πετούν τα 10
Την ώρα που ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι μεγαλώνει τα στοιχεία για την ετοιμότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους καταστάσεις είναι απογοητευτικά.
Μόλις 10 είναι τα επιχειρησιακά πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair από τα συνολικά 18 που διαθέτει η ΠΑ, εκ των οποίων δεν έχει γίνει γνωστό πόσα είναι τα πλέον ικανά CL-415 και πόσα τα πεπαλαιωμένα CL-215.
Ακόμη υπάρχουν 13 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι μισθωμένα αεροσκάφη βαρέως τύπου Έρικσον.
Επίσης τρία ακόμα Καναντέρ είναι αυτήν τη στιγμή παροπλισμένα και δεν μπορούν να βοηθήσουν.
Με λίγα λόγια σε περιπτώσεις σαν την χθεσινή, που υπήρχαν πολλαπλά μέτωπα, οι δυνάμεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών είναι ελάχιστες.
Με λίγα λόγια σε περιπτώσεις σαν την χθεσινή, που υπήρχαν πολλαπλά μέτωπα, οι δυνάμεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών είναι ελάχιστες.
7 Ερωτήματα ζητούν απαντήσεις
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΡΛΑΣ – kathimerini.gr
1) Λειτουργεί και αν όχι γιατί το σύστημα “Engage” ;
Για την ηλεκτρονική απεικόνιση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα και των διαθέσιμων ποσοτήτων υγρού κατάσβεσης και ύδατος σε πραγματικό χρόνο.
2)Το σύστημα «Evita» υπάρχει ;
Η εγκατάσταση του Συστήματος Δημιουργίας Σχεδίου Εκκένωσης με τη χρήση γεωγραφικών και μετεωρολογικών παραμέτρων, της διάταξης των μετώπων της πυρκαγιάς, των διαθέσιμων οδικών προσβάσεων και άλλων παραμέτρων, το οποίο έχει τη δυνατότητα υπόδειξης δρομολογίων εκκένωσης, αλλά και υπόδειξης ασφαλών περιοχών.
3)Έχει προβλεφθεί ή είναι σε λειτουργία η δυνατότητα αποστολής SMS στους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στις υπό εκκένωση περιοχές ; (με εντοπισμό τους μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας).
4) Είναι σε χρήση το συστήματος AVL του Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ; Με τη μετάδοση εικόνας από το σημείο της πυρκαγιάς σε πραγματικό χρόνο μέσω καμερών σε πυροσβεστικά οχήματα κλπ. έτσι ώστε να υπάρχει εκτίμηση σε πραγματικό χρόνο όλων των παραμέτρων
5) Ενοποιήθηκαν τα επιχειρησιακά κέντρα ; Λειτουργεί το 112 και ως αριθμός για αντίστοιχες έκτακτες καταστάσεις αλλά και ως επιχειρησιακό κέντρο;
6)Η ομάδα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και οι 50 μοτοσυκλέτες του Πυροσβεστικού Σώματος, για τον εντοπισμό των βέλτιστων διόδων στην πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και για τη βοήθεια προς τους πολίτες σε περίπτωση εκκένωσης είναι ενεργή και στελεχωμένη;
7)Είναι αλήθεια ότι ο Αρχηγός αλλά και ο επιχειρησιακός Αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος είναι από Β. Ελλάδος χωρίς καμία εμπειρία , γνώση ή επιχειρησιακή τριβή με τον Νομό Αττικής; Και αν έτσι παίζει κάποιο ρόλο;
Ο στρατός δρα βοηθητικά. Ο στρατός δεν είναι το κύριο πυροσβεστικό μέσον. Ο στρατός δεν είναι εκπαιδευμένος για να σβήνει πυρκαγιές. Η βοήθεια του στρατού είναι καθαρά βοηθητική, με περιπολίες, σε συνεργασία με πυροσβέστες, για εντοπισμό έναρξης κάποιας πυρκαγιάς. Οι στρατιώτες θα βοηθήσουν για να απομακρύνουν κάποιους, να σβήσουν ό,τι μπορούν να σβήσει με τα χέρια και με τα φτυάρια, να τραβήξουν κανένα λάστιχο, να σβήσουν τα αποκαΐδια, κλπ.
Η ευθύνη για την προετοιμασία, τα σχέδια και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, πέφτει πάντοτε στην πυροσβεστική υπηρεσία και στην υπηρεσία πολιτικής προστασίας.
Ούτε στους πολέμους δεν χάνει μία χώρα τόσους ανθρώπους σε μία μέρα.
Χωρίς ηλεκτροδότηση λόγω βροχής έμεινε η Ανατολική Θεσσαλονίκη σήμερα 25.07.2018
Μία έντονη βροχόπτωση ήταν αρκετή για να παραλύσει η Θεσσαλονίκη καθώς μετά τις πλημμύρες, ολόκληρη η περιοχή στην οποία κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έμειναν και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις 5.30 το απόγευμα!
Οι περιοχές της Καλαμαριάς, της Πυλαίας, της Χαριλάου, της Μαρτίου, αλλά και της Νέας Μηχανιώνας, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό λόγω μιας μπόρας, ενώ έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και φωτεινοί σηματοδότες.
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΕΚΚΑΣ:
«Έγιναν εγκληματικές ενέργειες και διαδικασίες σε ό,τι αφορά το στήσιμο των Ελληνικών οικισμών μας, το στήσιμο των Ελληνικών πόλεων.
«Η φωτιά στην Αττική ήταν 100 φορές μικρότερη από την αντίστοιχη στην Ηλεία το 2007.
Μάνδρα και Ραφήνα συνολικά είναι οι ίδιες περιπτώσεις πολεοδομικής και χωροταξικής αυθαιρεσίας, οι οποίες επλήγησαν από δύο διαφορετικά φαινόμενα, από τις πλημμύρες η Μάνδρα και από τις φωτιές η Ανατολική Αττική.
Μάνδρα και Ραφήνα συνολικά είναι οι ίδιες περιπτώσεις πολεοδομικής και χωροταξικής αυθαιρεσίας, οι οποίες επλήγησαν από δύο διαφορετικά φαινόμενα, από τις πλημμύρες η Μάνδρα και από τις φωτιές η Ανατολική Αττική.
Το έγκλημα που υπάρχει στην περιοχή που επλήγη ήταν ότι δεν υπήρχαν δίοδοι διαφυγής, δεν υπήρχαν εγκάρσιοι δρόμοι παρά μόνο δρόμοι- παγίδες. Κατά μήκος των δρόμων υπήρχαν αδιέξοδα είτε στην ακτογραμμή είτε σε άλλα σημεία και αυτό εγκλώβισε ουσιαστικά τους κατοίκους και είχαμε όλα αυτά τα θύματα».
Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM.
Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ – ΜΑΤΙ κ. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΓΡΑΦΕΙ:
«Κατά την δεκαετία του 1990 είχα στην ευθύνη μου την εκπόνηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Νέας Μάκρης, στον οποίο ανήκει διοικητικά και η πληγείσα περιοχή στο Μάτι.
Το μεγαλύτερο ποσοστό του Δήμου δεν μπορούσε να ενταχθεί στο σχέδιο πόλης λόγω του δασικού της χαρακτήρα και μη οριοθετημένη ρεμάτων.
Είχα τότε δεχτεί τεράστιες πιέσεις και απειλές για να συμπεριλάβω στο σχέδιο και τους δασικούς θύλακες, μεταξύ των οποίων και της περιοχής στο Μάτι, κάτι που προφανώς δεν έκανα.
Θυμάμαι ότι το ΓΠΣ Ν. Μάκρης εγκρίθηκε από το ΣτΕ μετά επαίνων… Σήμερα αναρωτιέμαι πόσες τροποποιήσεις του ΓΠΣ έγιναν έκτοτε… αν και πότε εντάχθηκε στο σχέδιο το Μάτι.
Και αν έχει ενταχθεί άραγε με ποιες προϋποθέσεις και ποιες θυσίες έγινε…
Δες τους χάρτες αναδάσωσης στο ΦΕΚ/83/Δ/86. Μεγάλο τμήμα της περιοχής είναι αναδασωτέο…
Θυμάμαι ότι το ΓΠΣ Ν. Μάκρης εγκρίθηκε από το ΣτΕ μετά επαίνων… Σήμερα αναρωτιέμαι πόσες τροποποιήσεις του ΓΠΣ έγιναν έκτοτε… αν και πότε εντάχθηκε στο σχέδιο το Μάτι.
Και αν έχει ενταχθεί άραγε με ποιες προϋποθέσεις και ποιες θυσίες έγινε…
Δες τους χάρτες αναδάσωσης στο ΦΕΚ/83/Δ/86. Μεγάλο τμήμα της περιοχής είναι αναδασωτέο…
Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές γιατί η πρόσβαση προς τη θάλασσα είχε αποκοπεί, γιατί δεν υπήρχαν δρόμοι για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι με τα αυτοκίνητα τους… Γιατί κάποιες κατοικίες δεν τηρούσαν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας.
Το μόνο κριτήριο που επικράτησε ήταν το βόλεμα μιας άνευ ορίων ανάπτυξης και της ικανοποίησης της εκλογικής πελατείας των πολιτικών».
Μαργαρίτα Καραβασίλη, Αρχιτέκτων d.p.l.g Μηχανικός, MSc Πολεοδόμος-Χωροτάκτης, MSc Κοινωνική Ψυχολόγος
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΛΕΙ, ΝΑ ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ, ΝΑ ΩΘΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΜΑΝΕΙΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ: «ΚΑΨΤΕ ΜΕ».
ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
Δεν υπάρχουν κατάλληλοι φαρδείς δρόμοι για να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα.
Δεν υπάρχουν υδροφόροι κρουνοί.
Δεν υπάρχουν αντιπυρικές λωρίδες.
Δεν υπάρχουν εμφανείς και ξεκάθαροι δίοδοι διαφυγής.
Δεν υπάρχει ρυμοτομικό σχέδιο.
Ξενοδοχεία, βίλες, μπαρ, άναρχα δομημένα, ατσούμπαλα, εμφανώς παράνομα, κλείνουν την πρόσβαση προς την θάλασσα, παραβιάζοντας κατάφωρα τον μισό αστικό και ποινικό κώδικα.
Πολλά κτίσματα βρίσκονται σε γκρεμό, στη κόψη των βράχων, με τη θάλασσα από κάτω. Πλήρης καταστρατήγηση του νόμου περί Αιγιαλού και σίγουρα χωρίς την απαραίτητη άδεια της Πολεοδομίας, για πρόσβαση στη θάλασσα.
Πιθανόν κανένα οίκημα δεν έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας, σε περιοχή πολύ επικίνδυνη, για τρομερές και θανατηφόρες πυρκαγιές.
Και τέλος το κάθε οίκημα έχει δίπλα του, όχι σε σχετική απόσταση ασφαλείας, σχεδόν κολλημένο στο σπίτι, το δαδί που θα το κάψει. Μία συστάδα δέντρων, πέντε – δέκα - είκοσι εύφλεκτα πεύκα, απεριποίητα, ξερά, ακλάδευτα, να ακουμπάνε σε ξύλινα παράθυρα.
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Υ.Γ.
ΝΕΡΩΝ Ο Γ': «Εδώ είμαστε και δεν έχουμε σκοπό να δραπετεύσουμε».
Υ.Γ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΠΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ. Ο δαιδαλώδης οικισμός - παγίδα μέσα στο δάσος στην Πάρνηθα.
Η ομάδα Up Drones αποτυπώνει το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Ιπποκράτειου Πολιτείας στην Πάρνηθα, η οποία αποτελεί παράδειγμα αυθαίρετης δόμησης μέσα στο δάσος
Στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για πάταξη της αυθαίρετης δόμησης και της καταπάτησης των δασών με κύριο κίνδυνο την απώλεια ανθρώπινων ζωών η ομάδα Up Drones απαντά: Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!
Στο χάρτη μέσω Google Earth έχουν σημειωθεί με κόκκινο όλοι οι δρόμοι που καταλήγουν σε αδιέξοδα.
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΟΣ ΝΕΡΩΝΑ
ΝΕΡΩΝ Ο Γ': «Εδώ είμαστε και δεν έχουμε σκοπό να δραπετεύσουμε».
Το τρεχούμενο πόσιμο νερό είναι το πιο ζωτικό και απαραίτητο υλικό για τον άνθρωπο. Έτσι όλες οι σωστές πρωτεύουσες του κόσμου χτίστηκαν δίπλα σε ένα ποτάμι. Η Ρώμη, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Μόναχο, η Μόσχα, η Βιέννη, η Βουδαπέστη, το Βελιγράδι, η Λισσαβόνα, η Νέα Υόρκη, η Ουάσιγκτον, το Πεκίνο, το Κάιρο, ΟΛΕΣ οι κύριες πόλεις, έχουν άφθονο τρεχούμενο πόσιμο νερό. Το τερατώδες απάνθρωπο πολεοδομικό συγκρότημα των 5.000.000 κατοίκων που λέγεται ΑΘΗΝΑ, δεν έχει νερό και παίρνει πόσιμο νερό από την άλλη μεριά της Ελλάδος, την Αιτωλοακαρνανία. Ποιές απίθανες καταστάσεις θα προκύψουν στο μέλλον σ’αυτό το πολεοδομικό τερατούργημα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΖ.Π.