ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Ιανουαρίου 2022

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΤΕ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ; ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΤΟΝ Ζ.Π. ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ).

 

ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ 





TO ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΥΘΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ, ΔΥΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. 



ΟΤΑΝ Ο «ΕΛΛΗΝΑΣ» ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΜΝΩΝ. ΚΑΘΗΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ (ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ). ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΥΝ ΠΙΑ, ΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ» ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;




Στα «σκαριά» το Πανεπιστήμιο Ενόπλων Δυνάμεων.
 
USAY.gr

Αύγουστος 27, 2019 


Ριζικές αλλαγές στις στρατιωτικές σχολές με την συγχώνευση τους φαίνεται πως ετοιμάζονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα όσες και όσους σκέφτονται τις επόμενες χρονιές να δηλώσουν προτίμηση για κάποια στρατιωτική σχολή.


Γράφει ο Κώστας Αττίας


Την φήμη που κυκλοφορεί για σκέψεις να δημιουργηθεί ένα Πανεπιστήμιο Ενόπλων Δυνάμεων έρχεται να ενισχύσει έγγραφο των συνδικαλιστών στρατιωτικών οι οποίοι προτείνουν στην πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας την ενσωμάτωση όλων των στρατιωτικών σχολών υπό την στέγη ενός πρότυπου Στρατιωτικού Πανεπιστημίου στο οποίο μάλιστα οι υπαξιωματικοί να φοιτούν για τέσσερα χρόνια ώστε να υπάρχει όπως λένε
ουσιαστική αναβάθμιση των πτυχίων τους με μαθήματα εξειδίκευσης ανά ειδικότητα ή τομέα, πτυχιακή εργασία ή/και ότι άλλο ενδεδειγμένο.

Πληροφορίες λένε πως αν αποφασιστεί η σχετική κίνηση δεν αναμένονται αντιδράσεις απο τα Επιτελεία ενώ αν η πρόταση πάρει το πράσινο φως θα μπορούσαν οι πρώτοι εισακτέοι να είναι όσες νέες και νέοι εξεταστούν
την μεθεπόμενη χρονιά για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  1. ΗΠΑ. ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ, ΑΛΛΑ ΗΘΗ, ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΤΑΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.
    Σκότωσε τρεις ληστές που είχαν μπει παράνομα στο σπίτι του, όμως δεν του έχει ασκηθεί δίωξη, γιατί βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα.
    Ο κάτοικος του Κόνιερς, κωμόπολης στα προάστια της Ατλάντα, σκότωσε τους τρεις εφήβους, δύο Αφροαμερικανούς και έναν ισπανόφωνο ηλικίας 15 και 16 ετών.
    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, «είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους όταν πλησίασαν στην κατοικία με σκοπό να ληστέψουν τους τρεις ενοίκους της που βρίσκονταν μπροστά στο σπίτι», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της κομητείας Ροκντέιλ, Λι Τόμας. Ο ένας κρατούσε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των ενοίκων, οπότε ο ένας από αυτούς ανταπέδωσε τα πυρά.
    Κανένας από τους τρεις ενοίκους του σπιτιού δεν τραυματίστηκε. Από τους τρεις νέους, ο ένας σκοτώθηκε επί τόπου και οι άλλοι δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους αργότερα, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν.
    Ο άνδρας που πυροβόλησε τους τρεις ληστές δεν έχει διωχθεί. Ο σερίφης Έρικ Λέβετ είπε, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι η υπόθεση αυτή εμπίπτει στον νόμο που επιτρέπει την χρήση φονικής βίας απέναντι σε μια απειλή, ακόμη και αν υπάρχουν άλλες επιλογές, όπως για παράδειγμα ο απειλούμενος να κρυφτεί ή να υποχωρήσει. Αυτός ο νόμος, ο αποκαλούμενος «Stand your ground» (Μείνε στη θέση σου) ισχύει στην Τζόρτζια και σε άλλες 20 Πολιτείες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμία: Ηλικιωμένη γυναίκα έχει κάνει «φυλακή» το σπίτι της εξαιτίας ληστών. ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ.
      Μια ηλικιωμένη Λαμιώτισσα, που έχει πέσει επανειλημμένες φορές θύμα ληστείας και κλοπής εντός της οικίας της, ζητά τη βοήθεια όλων μας.
      Η κυρά Μαριώ πλησιάζει στην ηλικία των 90 ετών και ζει το δικό της εφιάλτη μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Μπορεί να το έχει κάνει φρούριο με συναγερμούς, κλειδαριές ασφάλειας και λουκέτα. Κι όμως μέσα στο τελευταίο μήνα την έχουν κλέψει τουλάχιστον τρεις φορές.
      Οι γείτονες μας είπαν ότι έχουν κυνηγήσει πολλές φορές τους κλέφτες, όπως έγινε και το πρωί της Τετάρτης, όταν μια γυναίκα ρομά ακολούθησε την ηλικιωμένη και της άρπαξε την τσάντα όταν έμπαινε στο σπίτι της.
      «Ζούμε φυλακισμένοι μέσα στα ίδια μας τα σπίτια...», λέει η ηλικιωμένη που πολλές φορές τη νύχτα μένει ξάγρυπνη γιατί φοβάται μην έρθουν οι ληστές.
      Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...