ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

11 Ιανουαρίου 2022

Ο ρόλος των Εβραίων στην ελληνική επανάσταση [Του Θ. Χατζηγώγου]

 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

 

Η ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΟΔΟΣ ΝΟΡΜΑΝΟΥ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

 

ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΞΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 

ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ

 

ΜΕΤΕΡΝΙΧ: «ΑΦΟΥ ΙΔΡΥΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΝΟΡΑ».

 

«ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΑΡΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ».

 

ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΙ ΛΑΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ




http://panusis.blogspot.com/2022/01/blog-post_10.html

 

Λευτερης Πανουσης  [Στοχασμός, Ποίηση, Λογοτεχνία]

 



 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ

Χρηματοδοτούσαν οι Ρότσιλντ την Ελληνική Επανάσταση;

Γράφει ο Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ

Πρίν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το τεύχος Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2021 (υπ’ αριθμόν 256) του περιοδικού «ΧΡΟΝΙΚΑ» που είναι το δημοσιογραφικό όργανο του «Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδος» (ΚΙΣΕ). Το περιοδικό είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως και μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ (https://tinyurl.com/y26n7f4e ) για το Αρχείο σας. 

 

Το εν λόγω τεύχος έχει μια συγκλονιστική αποκάλυψη που επισημαίνω για να την πληροφορηθεί ολόκληρος ο Πατριωτικός Χώρος: Στις σελίδες 6  έως 9 δημοσιεύονται εκτεταμένα αποσπάσματα από το εξαφανισμένο βιβλιαράκι του επί χρόνια προέδρου του ΚΙΣΕ, μακαριστού Μωϋσή Κωνσταντίνη με τίτλο «Η συμβολή των Εβραίων εις τον Απελευθερωτικόν Αγώνα των Ελλήνων». Το βιβλιαράκι αυτό, γραμμένο σε… χουντική καθαρεύουσα, είχε εκδοθεί το 1971 μεσούσης της 21ης Απριλίου, όταν γιορτάζαμε τα 150 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Επί δεκαετίες εθεωρείτο εξαφανισμένο για τους λόγους που θα αντιληφθείτε ευθύς αμέσως…


 

«ΧΡΟΝΙΚΑ»: ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ 1821 ΗΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ!..

Ως γνωστόν, όλοι οι ιστορικοί του 1821 συμφωνούν πως από τους τόσους χιλιάδες Φιλέλληνες εκείνης της εποχής, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν υπήρξε Εβραίος!.. Αυτό το ήξερε ο αλησμόνητος Μωυσής Κωνσταντίνης (ρωμανιώτης Εβραίος της Ζακύνθου) και γι’ αυτόν τον λόγο κάθησε και έγραψε την μικρή αυτή μελέτη, προκειμένου να πείσει τους Έλληνες ότι υπήρξαν δεκάδες Εβραίοι Φιλελληνες με πρώτο και καλύτερο τον πολυεκατομμυριούχο Ρότσιλντ, που είχε βοηθήσει με τεράστια ποσά χρημάτων τους Έλληνες Επαναστάτες!..

ΚΑΤΑΓΡΑΦΩ ευθύς αμέσως μερικά από τα όσα εκπληκτικά ισχυρίζεται στο βιβλιαράκι του ο Μωϋσής Κωνσταντίνης:

1) «Ο Μύλλερ αναφέρει ότι πολλοί Εβραίοι της Οδησσού, παντοιοτρόπως εβοήθησαν τους πρώτους Φιλικούς και την Φιλικήν Εταιρείαν». (πηγή η «Ιστορία της Ελλάδος» του κομμουνιστή Γιάννη Κορδάτου)!..

2) «Κατά διασωθείσας προφορικάς πληροφορίας, αι οικογένειαι Αδάμ και Δαβίδ της Μακεδονίας, αι οποίαι έδωσαν πολλούς αγωνιστάς και οπλαρχηγούς κατά την διάρκειαν του Αγώνος του ΄21, είχον Εβραϊκήν την καταγωγήν» (πηγή ο δημοδιδάσκαλος της Μακεδονίας Χρυσόστομος Κριμπάς)

3) «Είναι ιστορικώς αποδεδειγμένον ότι αδελφική φιλία συνέδεε τον Αλέξανδρον Υψηλάντην και τον Αρχιραββίνον Ιασίου, την ηθικήν αλλά και υλικήν βοήθειαν του οποίου επανειλημμένως εζήτησεν ο Υψηλάντης διά να εκπληρώση την εθνικήν του αποστολήν»!..

4) Ο Εθνικός μας Ποιητής Ανδρέας Κάλβος έκανε παρέα με επιφανείς Εβραίους καρμπονάρους, οι οποίοι βοηθούσαν παντοιοτρόπως την Ελληνική Επανάσταση. Πηγή του Κωνσταντίνη ένα βιβλίο κάποιου Γ.Θ. Ζώρα.

5) Ο Σπυρίδων Τρικούπης γράφει στην Ιστορία του ότι ο Εβραίος ραββίνος της Βετσφαλίας, Ελβίγγος έκανε έρανο υπέρ της Ελληνικής Επαναστάσεως. Ο δε Νικόλαος Δραγούμης στις «Ιστορικές Αναμνήσεις» του, αναφέρει ότι «ο Αρχιραββίνος Βεστφαλίας Έλβιγκ υπήρξεν ο πρώτος και μόνος θρησκευτικός ηγέτης εξ όλων των φίλων της Ελλάδος, όστις απέστειλε εγκύκλιον εις όλας τας Ισραηλιτικάς κοινότητας της Ευρώπης, όπως ενισχυθή δι’ όλων των μέσων η Ελληνική υπέρ της Ελευθερίας Εξέγερσις»!..

ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ!..

6) Γράφει ο Μ. Κωνσταντίνης; «Κατά πληροφορίαν προερχομένην εκ του Αρχείου του εν Ιερουσαλήμ Ελληνο-Ορθοδόξου Πατριαρχείου, η Ελληνική Επανάστασις δεν άφησε αδιαφόρους και τους Εβραίους τραπεζίτας Ρότσιλντ. Είναι γνωστόν ότι ο γαλλικός κλάδος αυτής της δυναμικής εβραϊκής οικογένειας, παρά τας αντιδράσεις άλλων παραγόντων, έλαβε στάσιν ανεπιφυλάκτως φιλελληνικήν. Ούτε αι πολιτικαί ούτε αι οικονομικαί σκοπιμότηται την ημπόδισαν να βοηθήση με το κύρος και το χρήμα τον Ελληνικόν Αγώνα. Τα χρήματα τα οποία εδόθησαν από τους Ρότσιλντ προς ενίσχυσιν της Ελληνικής Επαναστάσεως δεν είναι δυνατόν να υπολογισθούν. Πάντως είναι γνωστόν ότι εις μίαν μόνο δόσιν ο μεγάλος Γαλλικός τραπεζιτικός οίκος προσέφερεν έξη χιλιάδες γαλλικά φράγκα. Ομοίως, κατά τας αυτάς πληροφορίας, και οι άλλοι κλάδοι των τεραστίων οικονομικών επιχειρήσεων των Εβραίων Ρότσιλντ δεν έμειναν αδιάφοροι. Οι οίκοι π.χ. του Λονδίνου, της Βιέννης και της Νεαπόλεως δεν ηρνήθησαν ποτέ εις τα κατά τόπους φιλελληνικά Κομιτάτα την υλικήν αλλά και ηθικήν συνδρομήν και συμπαράστασίν των»!..


Δεν θα το πιστέψετε: Γι’ αυτή την συγκλονιστική πληροφορία, ο Μ. Κωνσταντίνης αναφέρει ως πηγή τον επί έτη διατελέσαντα δημοδιδάσκαλο της εν Παλαιά Πόλει της Ιερουσαλήμ Ελληνικής παροικίας, Δημοτικού Σχολείου!.. Μας παραπέμπει επίσης στο «Εβραίοι Φιλέλληνες», εφημερίς «Ισραηλιτική Επιθεώρησις», 26 Μαρτίου 1971, σελίς 2. Τρέχα γύρευε και Νικολό καρτέρει…

ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ!..

7) Τέλος, όπως γράφει ο μακαριστός Μ. Κωνσταντίνης… «Μεγάλη ήτο η συμβολή της εφημερίδος «France Libre» εις τον Αγώνα των Ελλήνων. Διευθυνομένη η Εφημερίς αύτη από τον δυναμικόν Εβραίον δημοσιογράφον Georges Lafitte, προσέφερεν ανεκτιμήτους υπηρεσίας εις τον ωραίον εκείνον αγώνα. Με τα φλογερά και ενθουσιώδη άρθρα του, ο Georges Lafitte ζητεί όπως η Γαλλία βοηθήση αμέσως τους Έλληνας, οι οποίοι αγωνίζονται διά την ελευθερίαν των. Με τα άρθρα του αυτά ηλεκτρίζει τας μάζας του Παρισινού λαού, τας συνεγείρει εις τον Κεραμεικόν και αναγκάζει τον Λουδοβίκον να εξέλθη ένα πρωί με τα νυκτικά του εις τον εξώστην των Ανακτόρων διά να καθησυχάση τα πλήθη και να υποσχεθή βοήθειαν εις τους μαχομένους Έλληνας» (Πηγή το βιβλίο του συνταγματάρχου Γ. Μ. Θεοδωρίδου, «Ελλάς και Ισραήλ - Δύο λαοί φίλοι», περιοδικόν Ήλιος 12.9.53)!..

ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ, φίλοι Πατριώτες: Ο Μεγαλύτερος Ευεργέτης της Ελληνικής Επαναστάσεως ήταν η συκοφαντημένη από τους αντισημίτες Εβραϊκή οικογένεια των πολυεκατομμυριούχων Ρότσιλντ. Το αν αυτό δεν αναφέρεται από κανέναν ιστορικό του 1821, μικρή σημασία έχει. Το εύγλωττο ερώτημα που γεννάται, είναι: Πώς η κακιά Χούντα, που λογόκρινε τα πάντα, επέτρεψε το 1971 στον αλησμόνητο Μωϋσή Κωνσταντίνη να εκδώσει το εν λόγω βιβλιαράκι; Εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα…

1η δημοσίευση στον «Στόχο» της 5ης Ιανουαρίου 2022





ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.  

Μία  άποψη:  είναι  λογικό  να  περιμένουμε  από  ένα  λαό,  διωγμένο  και  διεσπαρμένο  ανάμεσα  σε  άλλους  λαούς,    καταπιεσμένο  και  φοβισμένο,  ένα  λαό  που  δεν  έχει  αποκτήσει  ο  ίδιος  την  ελευθερία  του,  να  εκδηλώσει  ενδιαφέρον  και  να  αγωνισθεί  ενεργά  για  τα  βάσανα   και  την  ελευθερία  ενός  άλλου  υπόδουλου  λαού;

Η  αντίθετη  άποψη:  ειδικά  εδώ  ένας  υπόδουλος  λαός  έπρεπε  να  δείξει  αισθήματα  αλληλεγγύης  προς  ένα  άλλο  σκλαβωμένο λαό,  γιατί  ο  ίδιος  ζει  στην  δουλεία  και  καταλαβαίνει  καλύτερα  την  κατάσταση.

Γι αυτό  οι αμερικανοί,  που  μόλις απετίναξαν  την  αγγλική  κυριαρχία,  εκδήλωσαν  φιλελληνικά  αισθήματα. Γι αυτό  πρώτη  η  Αϊτή,  που  μόλις  είχε  απελευθερωθεί,  διακήρυξε  την  συμπάθεια  και  την  συμπαράστασή  της   προς  τον  αγωνιζόμενο ελληνικό λαό.  Γι αυτό  το  διασπασμένο  γερμανικό  έθνος  έδωσε  τους  περισσότερους  φιλέλληνες  από  όλους  τους  άλλους  λαούς.  

(Η πρώτη χώρα που αναγνώρισε επίσημα την επανάσταση των Ελλήνων και τη διεκδίκηση της ελευθερίας τους, ήταν η Αϊτή.  Οι 100 εθελοντές από την Αϊτή που ήρθαν να πολεμήσουν στην επανάσταση του 1821 και πέθαναν στο ταξίδι...)


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

6 σχόλια:

  1. Τουρκία: Ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού -Πλησιάζουν τις 84.000 οι θάνατοι.
    Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 65.236 νέα κρούσματα κορωνοϊού, έπειτα από 403.104 τεστ.
    Ετσι, οι καταγεγραμμένες μολύνσεις στη γειτονική χώρα φθάνουν πλέον τις 10.043.688.
    Πλησιάζουν τους 84.000 οι νεκροί
    Οι θάνατοι ακόμη 141 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων στους 83.843 νεκρούς από την 11η Μαρτίου 2020, όταν εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην Τουρκία.
    Από τη 14η Ιανουαρίου 2021 έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 51,93 εκατομμύρια άνθρωποι, επί συνόλου πληθυσμού 83 εκατ., ενώ έχουν χορηγηθεί 136,89 εκατ. δόσεις, συμπεριλαμβανομένων τρίτων, αναμνηστικών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο σε άνθρωπο στον κόσμο.
    Ένας 57χρονος Αμερικανός, ο Ντέιβιντ Μπένετ, είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο, στον οποίο πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση καρδιάς ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου.
    Η κατάσταση του ασθενούς είναι καλή τρεις μέρες μετά την πειραματική επτάωρη επέμβαση, που πραγματοποιήθηκε από γιατρούς του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στη Βαλτιμόρη.
    Το μόσχευμα από χοίρο ήταν η τελευταία ελπίδα για να σωθεί η ζωή του άνδρα, αν και ακόμη δεν είναι σαφές ποιό θεωρείται ότι είναι πλέον το προσδόκιμο ζωής του. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ χορήγησε ειδική άδεια για τη διενέργεια της πρωτοποριακής μεταμόσχευσης με το σκεπτικό ότι αλλιώς ο ασθενής θα είχε πεθάνει.
    Οι γιατροί του, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπάρτλεϊ Γκρίφιθ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, ευελπιστούν ότι άνοιξαν τον δρόμο για νέου είδους μεταμοσχεύσεις που θα σώσουν τις ζωές πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, λόγω της έλλειψης επαρκών ανθρωπίνων οργάνων για μεταμόσχευση. Αρκετοί άνθρωποι σε λίστες αναμονής για μόσχευμα πεθαίνουν κάθε χρόνο, προτού προλάβουν να λάβουν το ζωτικό όργανο που χρειάζονται.
    Η λήψη μοσχεύματος από ζώο (ξενομεταμόσχευση), η οποία δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1980, αποσκοπεί στην κάλυψη της μεγάλης ζήτησης. Ήδη εδώ και δεκαετίες γίνεται μεταμόσχευση βαλβίδων καρδιάς από χοίρους.
    Πέρυσι τον Οκτώβριο έγινε πειραματικά στη Νέα Υόρκη η πρώτη επιτυχής σύνδεση νεφρού χοίρου σε έναν εγκεφαλικά νεκρό άνθρωπο χωρίς ελπίδα ανάρρωσης. Στην περίπτωση του Μπένετ, ο οποίος έπασχε από σοβαρή καρδιοπάθεια, υπάρχει ελπίδα ότι θα κερδίσει αρκετά χρόνια ζωής, κάτι που πάντως πρέπει να επιβεβαιωθεί.
    Ο χοίρος από τον οποίο ελήφθη η καρδιά, είχε προηγουμένως τροποποιηθεί γενετικά από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Revivicor (θυγατρική της United Therapeutics), έτσι ώστε να απενεργοποιηθούν ορισμένα γονίδια του, τα οποία μπορεί να είχαν οδηγήσει σε απόρριψη του οργάνου ως ξένου σώματος από τον οργανισμό του ασθενούς. Οι γιατροί δήλωσαν ότι είναι ακόμη νωρίς για να πουν με βεβαιότητα ότι η μεταμόσχευση είναι επιτυχής και ότι η καρδιά του ζώου θα λειτουργήσει στο ανθρώπινο σώμα χωρίς πρόβλημα. Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θεωρούνται κρίσιμες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δανία: Συνελήφθη και κρατείται ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.
    Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ξένων πληροφοριών της Δανίας, Λαρς Φίντσεν, παραμένει υπό κράτηση για την εμπλοκή του σε μια υπόθεση διαρροής «άκρως απόρρητων» πληροφοριών, μετέδωσε σήμερα ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός DR.
    Οι δύο υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας βρίσκονται στη δίνη ενός φερόμενου σκανδάλου από τότε που τέσσερις νυν και πρώην εργαζόμενοι συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο με κατηγορίες για διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών, μια υπόθεση που φέρει τον κίνδυνο να αμαυρώσει τη φήμη των υπηρεσιών της χώρας στο εξωτερικό.
    Ο Φίντσεν είναι ο μόνος που παραμένει υπό κράτηση όσο συνεχίζεται η έρευνα. Η είδηση, που μεταδόθηκε από το DR και από άλλα δανέζικα μέσα ενημέρωσης, εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο όταν άρθηκε η απαγόρευση δημοσιοποίησης της υπόθεσης.
    «Θέλω οι κατηγορίες να αποσυρθούν και δηλώνω αθώος. Αυτό είναι εντελώς παρανοϊκό», είπε ο Φίντσεν σε δημοσιογράφους στην ακροαματική διαδικασία, όπου ένας δικαστής αποφάσισε να παρατείνει την κράτηση του μέχρι τις 4 Φεβ Η εισαγγελία αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση και το Reuters δεν μπόρεσε άμεσα να επικοινωνήσει με τον Φίντσεν ή με τον δικηγόρο του.
    Η υπόθεση, για την οποία οι αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα πολύ λίγες πληροφορίες, δικάζεται κεκλεισμένων των θυρών, γεγονός που σημαίνει ότι οι ακριβείς κατηγορίες και η φύση των πληροφοριών που διέρρευσαν δεν έχουν δημοσιευθεί.
    Οι τέσσερις αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών κατηγορούνται για παραβίαση ενός άρθρου του ποινικού κώδικα, που περιλαμβάνει προδοσία, «διαβιβάζοντας άκρως απόρρητες πληροφορίες», ανέφερε σήμερα η Δανέζικη Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών (PET) στο Reuters.
    Οι άκρως διαβαθμισμένες πληροφορίες μπορούν να προκαλέσουν στη Δανία ή στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ΝΑΤΟ «σοβαρή ή εξαιρετικά σοβαρή ζημιά» εάν μεταβιβαστούν, ανέφερε.
    Η μέγιστη ποινή για ένα τέτοιο αδίκημα είναι 12 χρόνια κάθειρξη.
    Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος επικαλέστηκε πηγές που δεν κατονομάζονται, η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από διαρροές απόρρητων πληροφοριών σε δανέζικα μέσα ενημέρωσης.
    Ο DR ανέφερε το 2020 ότι η Δανέζικη Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας είχε κοινοποιήσει ανεπεξέργαστα δεδομένα από καλωδιακά δίκτυα πληροφοριών με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι η NSA μπορεί να είχε πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και ιδιωτικές συνομιλίες Δανών πολιτών.
    Πέρυσι, πολλά άλλα δανέζικα μέσα ενημέρωσης είχαν δημοσιεύσει αναφορές σχετικά με δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, με βάση εμπιστευτικές πληροφορίες.
    Σε μια ξεχωριστή υπόθεση, ο Φίντσεν και τέσσερις άλλοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Αύγουστο του 2020, αφότου ένα ανεξάρτητο συμβούλιο που εποπτεύει την υπηρεσία πληροφοριών προέβη σε κατηγορίες για σοβαρές αδικοπραγίες. Τον περασμένο μήνα αυτές οι κατηγορίες απορρίφθηκαν από μια επιτροπή έρευνας και οι αναστολές άρθηκαν.ρουαρίου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ritzau.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
    26 Δεκεμβρίου 2021.•
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΗΛΙΑ ΜΟΣΙΑΛΟ
    Ανακοίνωση 405/ 26.12."2021"
    Αν κάποιοι σε αυτήν την χώρα, δεν δικαιούνται να ομιλούν για «σεβασμό στην θρησκεία του άλλου», είναι οι εκπρόσωποι της ελληνόφωνης ορθοδοξίας.
    Και όμως ο εσμός των ρασοφόρων που απομυζά το δημόσιο ταμείο ξύπνησε και πάλι απότομα από τον μεσαιωνικό του λήθαργο και εξέδωσε ανακοίνωση για ένα σατιρικό σκίτσο που ανάρτησε ο κ. Ηλίας Μόσιαλος. Πρόκειται για ένα σκίτσο το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο και απεικονίζει την Μαρία να βρίσκεται πάνω σε ένα γαϊδούρι και να ρωτάει τον Ιωσήφ "Γιατί δεν φοράς μάσκα;" Ο Ιωσήφ απαντά "Δεν πιστεύω στον κορωνοϊό" και η Μαρία ανταπαντά "Ότι έμεινα έγκυος από κρίνο όμως ε; Αμάσητο το κατάπιες".
    Ενώ η ύπαρξη και η αναπαραγωγή του συγκεκριμένου σκίτσου στο διαδίκτυο ήταν γνωστή εδώ και μήνες, η ανάρτησή του από τον κ. Ηλία Μόσιαλο προκάλεσε μείζον θέμα και μεγάλη αντίδραση από την εκκλησία για λόγους προφανείς: Ο κ. Μόσιαλος είναι Ιατρός, πρώην υπουργός και εν ενεργεία καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο Πανεπιστήμιο London School of Economics.
    Η αδηφάγα ορθόδοξη ακρίδα, που καταπίνει ανεξέλεγκτα ευρωπαϊκά και ελληνικά κονδύλια, προφανώς και δεν δικαιούται να ομιλεί για θρησκευτικό σεβασμό, όταν η ίδια πρωτοστατεί στην βεβήλωση των Ελληνικών Ιερών και στην καταπάτηση της θρησκευτικής ελευθερίας των Ελλήνων Εθνικών και της μακραίωνης Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας. Όταν πραγματοποιεί ορθόδοξες «ιερολογήσεις» μέσα στα καταπατημένα και κατεστραμμένα Ελληνικά Ιερά σε ολόκληρη την χώρα, όπως για παράδειγμα συμβαίνει κάθε χρόνο στο Ασκληπιείο κάτω από την Ακρόπολη των Αθηνών. Ή όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στον Άρειο Πάγο όπου «δοξολογείται» ο μισάνθρωπος και μισέλληνας Σαούλ ή όπως συμβαίνει στο Ολυμπιείο όπου ο ελληνισμός βεβηλώνεται από τα λείψανα ενός θεομανούς ορθόδοξου μάρτυρα.
    Η ορθόδοξη μάστιγα του δημόσιου ταμείου, την στιγμή που υπολειτουργούν τόσο η εκπαίδευση, όσο και η δημόσια υγεία, δεν δικαιούται να εκφέρει άποψη για ιατρικά θέματα. Ήδη με την εναντίωσή της στην επιστήμη και στον ορθολογισμό, έχει αποστείλει αρκετούς αφελείς ρωμιούς, δια των «πνευματικών συμβουλών της» για τον μη εμβολιασμό τους, στον άλλο κόσμο, για να περιμένουν στο επέκεινα την «σωτηρία».
    Ο ορθόδοξος συρφετός δεν δικαιούται να ομιλεί περί «βλασφημίας» μέσω της σάτιρας, καθώς μετατρέπει ένα πολιτικό κεκτημένο, αυτό της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, σε θρησκευτικό παράπτωμα, ζητώντας επιτακτικά να αντιμετωπίζεται η σάτιρα και η κριτική μόνο ως συμβατή ή όχι με τα θρησκευτικά τους κριτήρια και όχι ως αυτομάτως απορρέουσα από το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της πολιτικής ελευθερίας. Μόνο που με την ίδια ακριβώς αιτιολόγηση, δηλαδή θρησκευτική κρίση ενός κοσμικού, επιστημονικού ή πολιτικού ζητήματος, έδρασε και η «ιερά εξέταση» τόσο στην δυτική όσο και στην ανατολική εκδοχή της.
    Η σάτιρα και η κριτική δεν συνιστούν κίνδυνο για τις πολιτικές ελευθερίες, αλλά αντιθέτως αυτές αποτελούν θεμελιώδη συστατικά στοιχεία μιας ευνομούμενης πολιτείας και χρήζουν της προστασίας της.
    Ο κίνδυνος για την Ελευθερία, την Δημοκρατία και το Έθνος μας, προέρχεται από αυτούς που διαχρονικά θέλουν τον άνθρωπο υποταγμένο, θεωρούν την Δημοκρατία «πολίτευμα του διαβόλου» και τα Έθνη ιδιαιτερότητες προς εξόντωση.
    Ο κίνδυνος για την Ελευθερία προέρχεται από τον σκοταδισμό και την μισαλλοδοξία που διαχέει το ορθόδοξο κήρυγμα περί «θρησκευτικής πολιτικής ορθότητας» δηλητηριάζοντας την κοινωνία.
    Κρείττον του λαλείν το σιγάν, λοιπόν.
    Τιμή και Μνήμη σε Θεούς και Προγόνους
    Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tο Φύλλο Μητρώου του Μουστακλή από το ΓΕΣ. Tι γράφει μέσα για τους λόγους που απετάχθη από τον Ελληνικό Στρατό τον Σεπτέμβρη του 1966, δηλαδή 230 ολόκληρες ημέρες πριν την «αποφράδα ημέρα» της 21ης Απριλίου.
    «2-9-66 έως 2-10-67: Σε αυτεπάγγελτη διαθεσιμότητα. Ετέθη εις απόταξιν διά βαρείαν απρέπειαν, βαρέα πταίσματα περί την υπηρεσίαν και την πειθαρχίαν ως και παραπτώματα αφορώντα την στρατιωτικήν τιμήν»!.. Και αμέσως μετά παρατίθενται οι ονομασίες των σχετικών ΦΕΚ, εγκυκλίων και διαταγών του ΓΕΣ που περιγράφουν τα παραπτώματά του. ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Μόνο οι ονομασίες, όχι τα ίδια τα ντοκουμέντα. Αυτά (υποθέτω ότι…) βρίσκονται καλά φυλαγμένα στα υπόγεια του Πενταγώνου της Λεωφόρου Μεσογείων…
    Το Φύλλο Μητρώου του Σπύρου Μουστακλή επιβεβαιώνει απολύτως αυτό που έλεγε (και γράφει στα βιβλία του) ο Στυλιανός Παττακός, όπως του το είχε εμπιστευτεί ο αντιβασιλεύς Γεώργιος Ζωϊτάκης, υπό τας διαταγάς του οποίου υπηρέτησε ο κορυφαίος (μετά τον Παναγούλη) επί Χούντας αντιστασιακός: Ο Σπύρος Μουστακλής έκλεβε τις επιταγές των φαντάρων του!.. Κι όχι μόνο: Υπάρχουν κι άλλα φημολογούμενα παραπτώματα του Μουστακλή που δεν τολμώ να αναφέρω, αν δεν τα διασταυρώσω με τον Φάκελό του στο ΓΕΣ.
    Tου Θ. Χατζηγώγου

    http://panusis.blogspot.com/2022/01/blog-post_48.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΥ: «Στις επόμενες 6-8 εβδομάδες θα κολλήσουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι» - Πάμε για «ανοσία της αγέλης».
    Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες, τόνισε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
    Την πρώτη εβδομάδα του 2022 στην Ευρώπη καταγράφηκαν περισσότερα από 7 εκατομμύρια νέα κρούσματα covid-19, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με πριν δύο εβδομάδες, επεσήμανε στη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης του Τύπου ο διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε.
    "Με αυτούς τους ρυθμούς, το Ινστιτούτο Υγειονομικών Μετρήσεων και Εκτιμήσεων (IHME) προβλέπει ότι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της περιοχής θα έχει μολυνθεί από την Όμικρον τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες", πρόσθεσε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...