ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Ιανουαρίου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΕΥΝΑ: «Ο ιός αναπαράγεται στα ανθρώπινα κύτταρα και επιβιώνει για χρόνια στο ανθρώπινο σώμα. Μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα σε ολόκληρο το σώμα και ιδίως την καρδιά και τον εγκέφαλο. Θα έχουμε περιστατικά καρδιακής ανεπάρκειας και άνοιας πρώιμης έναρξης σε ασθενείς που νόσησαν από COVID-19 και είχαν ασυμπτωματική νόσο ή ήπια συμπτώματα κατά την οξεία φάση της COVID-19». ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ Η «ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ» ΚΑΙ ΤΟ «ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ» ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ «ΙΑΤΡΟΙ».

 

ΤΟ ΣΟΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ: «εγώ είμαι πρώτα Χριστιανός και μετά Έλληνας». Άραγε θα μπορούσε, κατ’ αναλογία, να ακουσθεί και το «εγώ είμαι πρώτα χριστιανός και μετά άνδρας»; Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ (ΕΛΛΗΝΕΣ Γ.Τ.Π.): «Ελληνισμός – ιουδαιοχριστιανισμός: μία πολιτική ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΙΣ δύο πραγμάτων εντελώς διαφορετικής φύσεως».

 

 

ΙΑΠΩΝΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΣΟΒΙΑ ΑΝΟΣΙΑ. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΘΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑΣ.

 

 

Κορωνοϊός: Εξαπλώνεται ταχύτατα σε καρδιά, εγκέφαλο - Επιβιώνει για μήνες στον οργανισμό.

Πηγή: skai.gr

https://www.skai.gr/news/health/koronoios-eksaplonetai-taxytata-kardia-egkefalo-epivionei-mines-organismo

 

Οι αμερικανοί ερευνητές, ανίχνευσαν μικρά τμήματα του ιού σε διάφορα μέρη του σώματος συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς και του εγκεφάλου μέχρι και 230 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ (National Health Institute, NIH) ο ιός SARS-CoV-2 μπορεί να εξαπλώνεται στην καρδιά και στον εγκέφαλο μέσα σε λίγες μέρες από την αρχική μόλυνση και να επιβιώνει για μήνες σε διάφορα όργανα.


 

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης ο ιός έχει τη δυνατότητα να προσβάλει σχεδόν κάθε όργανο και να εξαπλωθεί σε όλα τα συστήματα του οργανισμού, γεγονός που μπορεί να ερμηνεύσει τα συνεχιζόμενα συμπτώματα που παρατηρούνται σε ασθενείς με μακρά νόσο COVID. Η μελέτη, η οποία βρίσκεται υπό αξιολόγηση για δημοσίευση στο περιοδικό Nature,  θεωρείται μια από τις πιο ολοκληρωμένες ανασκοπήσεις σχετικά με το πώς ο ιός αναπαράγεται στα ανθρώπινα κύτταρα και παραμένει για μεγάλο διάστημα στο ανθρώπινο σώμα. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής, Ελένη Κορομπόκη και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα κύρια ευρήματα της μελέτης.

 

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, μεταξύ των οποίων και ο Ziyad Al-Aly, Διευθυντής του Κέντρου Κλινικής Επιδημιολογίας στο Σύστημα Υγειονομικής Περίθαλψης Βετεράνων St. Louis στο Μιζούρι των ΗΠΑ, πρόκειται για μια σημαντική μελέτη, η οποία ερμηνεύει γιατί ο ιός μπορεί να επηρεάσει σχεδόν όλα τα συστήματα και γιατί η μακρά νόσος COVID μπορεί να επηρεάσει και άτομα που είχαν ασυμπτωματική νόσο ή ήπια συμπτώματα κατά την οξεία φάση της COVID-19.

 

Οι ερευνητές ανέλυσαν  βιοψίες από νεκροτομικό υλικό σε 44 ασθενείς που κατέληξαν λόγω COVID-19 κατά το πρώτο έτος της πανδημίας. Ανιχνεύτηκαν μικρά τμήματα του ιού σε διάφορα μέρη του σώματος συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς και του εγκεφάλου μέχρι και 230 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. Αυτό θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μόλυνση με «ελαττωματικά» τμήματα ιού, η οποία έχει παρατηρηθεί και σε άλλες εμμένουσες λοιμώξεις, μεταξύ ασθενών με ιλαρά.

 

Σε αντίθεση με άλλες μελέτες νεκροτομικού υλικού μετά από  COVID-19, η ομάδα του NIH είχε μια πιο ολοκληρωμένη διαδικασία συλλογής μεταθανάτιων ιστών, η οποία συνήθως λάμβανε χώρα εντός μιας ημέρας από το θάνατο του ασθενούς. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν επίσης διάφορους τρόπους διατήρησης του ιστού για ανίχνευση του ιού. Επιπλέον ήταν σε θέση να αναπτύξουν τον ιό που συλλέχθηκε από διάφορους ιστούς, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, των πνευμόνων, του λεπτού εντέρου και των επινεφριδίων.

 

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, τα συνολικά αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι ενώ το υψηλότερο φορτίο του ιού SARS-CoV-2 βρίσκεται στους αεραγωγούς και στους πνεύμονες, ο  ιός μπορεί να εξαπλωθεί νωρίς κατά τα αρχικά στάδια της λοίμωξης και να μολύνει τα κύτταρα σε ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου.

 

Η Raina MacIntyre, PhD, Καθηγήτρια παγκόσμιας βιοασφάλειας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, επισήμανε ότι οι επιπτώσεις του χρόνιου φορτίου της COVID-19 για τα επόμενα χρόνια παραμένουν άγνωστες.  Δεν είναι απίθανο να εμφανιστούν περιστατικά καρδιακής ανεπάρκειας ή άνοιας πρώιμης έναρξης σε ασθενείς που νόσησαν από COVID-19. Τα αναπάντητα μέχρι τώρα ερωτήματα σχετικά με τις μακροχρόνιες επιπλοκές του ιού απαιτούν μια προληπτική στρατηγική στη δημόσια υγεία για το μετριασμό της εξάπλωσης του ιού.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

    

            

                  

                   

 

         

 


 


4 σχόλια:

  1. Iσραηλινός πρωθυπουργός: «Η τέταρτη δόση πενταπλασιάζει τα αντισώματα μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό».
    Ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, επικαλούμενος προκαταρκτικά ευρήματα μιας ισραηλινής μελέτης, δήλωσε σήμερα πως μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 προκαλεί πενταπλασιασμό των αντισωμάτων μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό.
    «Μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση της τέταρτης δόσης, ξέρουμε με έναν υψηλότερο βαθμό βεβαιότητας ότι η τέταρτη δόση είναι ασφαλής», δήλωσε ο Μπένετ στο Ιατρικό Κέντρο Σέμπα, στο οποίο χορηγείται δεύτερη ενισχυτική δόση εμβολίων στο πλαίσιο μιας δοκιμής μεταξύ του προσωπικού του εν μέσω μιας αύξησης των μολύνσεων από την παραλλαγή Όμικρον στη χώρα.
    «Η δεύτερη είδηση: Γνωρίζουμε ότι μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση μιας τέταρτης δόσης, βλέπουμε πενταπλάσια αύξηση του αριθμού των αντισωμάτων στο πρόσωπο που εμβολιάσθηκε», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
    «Το πιθανότερο είναι πως αυτό σημαίνει σημαντική αύξηση της δράσης του κατά της μόλυνσης και ... της νοσηλείας και των (σοβαρών) συμπτωμάτων», δήλωσε ο Μπένετ μιλώντας στα αγγλικά.
    Το Ισραήλ διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη μελέτη των αποτελεσμάτων των εμβολίων κατά της Covid-19, καθώς είναι η χώρα που προχώρησε ταχύτερα στους εμβολιασμούς με δύο δόσεις σ' έναν ευρύτερο πληθυσμό πριν από ένα χρόνο και μία από τις πρώτες που χορήγησε τρίτες, ενισχυτικές δόσεις. Τώρα χορηγεί τέταρτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε ανθρώπους άνω των 60 ετών, εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα Τ Λεμφοκύτταρα μπορούν να εξουδετερώσουν το στέλεχος Όμικρον.
    Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μίας νέας έρευνας από το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ (HKUST) και το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, τα Τ λεμφοκύτταρα, ένα από τα σημαντικότερα όπλα του οργανισμού στη μάχη κατά της COVID-19, είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του στελέχους Όμικρον, παρά το σημαντικό αριθμό μεταλλάξεων στο στέλεχος αυτό.
    Τα Τ λεμφοκύτταρα που έχουν παραχθεί είτε μέσω του εμβολιασμού είτε μέσω λοίμωξης με προηγούμενα στελέχη της πανδημίας, έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν από τη σοβαρή νόσο καταστρέφοντας τα κύτταρα που έχουν μολυνθεί με τον ιό, βοηθώντας παράλληλα και σε άλλες λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος.
    Πρώιμα δεδομένα έχουν δείξει ότι το στέλεχος Όμικρον (το οποίο αναμένεται άμεσα να εξελιχθεί σε κυρίαρχο στέλεχος της πανδημίας) μπορεί να αποφύγει την εξουδετέρωση από τα αντισώματα των εμβολίων ή της φυσικής λοίμωξης, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία σχετικά με τον κίνδυνο μόλυνσης τόσο σε εμβολιασμένα άτομα, όσο και σε ασθενείς με ιστορικό COVID-19.
    Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στο επιστημονικό περιοδικό Viruses, οι επιστήμονες ανέλυσαν περισσότερα από 1.500 τμήματα πρωτεϊνών του SARS-CoV-2 (επιτόπους), τα οποία αναγνωρίζονται από τα Τ λεμφοκύτταρα που παράγονται μετά τη νόσηση ή τον εμβολιασμό.
    Τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης δείχνουν ότι το στέλεχος Όμικρον κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορεί να αποφύγει την εξουδετέρωση από τα Τ λεμφοκύτταρα, παρατήρηση η οποία επιβεβαιώνεται και από άλλες μελέτες με το ίδιο τελικό σημείο ανά τον κόσμο.
    «Οι παρατηρήσεις της μελέτης μας είναι ιδιαίτερα θετικές. Ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι το στέλεχος Όμικρον (ή κάποιο άλλο στέλεχος που θα εμφανιστεί στο μέλλον), μπορεί να αποφύγει την εξουδετέρωση από τα αντισώματα, τότε θα μπορούμε να βασιστούμε στην απόκριση των Τ λεμφοκυττάρων για να προστατευτούμε από τα σοβαρά συμπτώματα της νόσου», ανέφερε ο Matthew McKay από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, επικεφαλής της παρούσας έρευνας.
    Αυτή τη στιγμή το πιο ανησυχητικό χαρακτηριστικό του στελέχους Όμικρον είναι ο μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων που φέρει στην πρωτεΐνη ακίδα, η οποία αποτελεί και το στόχο των εμβολίων.
    Η πρωτεΐνη ακίδα επιτρέπει στον ιό να προσκολληθεί και να μολύνει τα κύτταρα του ανθρώπου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα εμβόλια που κυκλοφορούν σήμερα προκαλούν παραγωγή εξουδετερωτικών αντισωμάτων που παρεμβαίνουν στον παραπάνω μηχανισμό, ωστόσο πρώιμα δεδομένα έχουν δείξει ότι η αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων αυτών είναι μειωμένη ενάντια στο στέλεχος Όμικρον.
      Αναλύοντας επιτόπου της πρωτεΐνης ακίδας του ιού που αναγνωρίζονται από τα Τ λεμφοκύτταρα σε εμβολιασμένα ή άτομα με ιστορικό COVID-19, οι επιστήμονες της παρούσας μελέτης διαπίστωσαν ότι μόλις το 20% των παραπάνω επιτόπων είχαν μεταλλάξεις στο στέλεχος Όμικρον.
      Ωστόσο, ακόμα και οι περιοχές που είχαν μεταλλάξεις μπορούσαν και πάλι να αναγνωριστούν από τα Τ λεμφοκύτταρα στους ασθενείς.
      «Περαιτέρω αναλύσεις που κάναμε έδειξαν ότι, ακόμα και οι επίτοποι που έχουν μεταλλαχθεί στο στέλεχος Όμικρον, μπορούν να αναγνωριστούν από τα Τ λεμφοκύτταρα.
      Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η πιθανότητα του στελέχους Όμικρον να μπορεί να αποφύγει την εξουδετέρωση από τα Τ λεμφοκύτταρα είναι εξαιρετικά χαμηλή», αναφέρουν οι συγγραφείς.
      Αν και η έρευνα επικεντρώθηκε κυρίως στην πρωτεΐνη ακίδα του ιού, οι επιστήμονες εξέτασαν και άλλες πρωτεΐνες του SARS-CoV-2.
      Όπως παρατήρησαν, περίπου το 97% των πρωτεϊνών αυτών στο στέλεχος Όμικρον αναγνωρίζονται επίσης από τα Τ λεμφοκύτταρα.
      «Οι παρατηρήσεις μας δείχνουν ότι η πιθανότητα το στέλεχος Όμικρον να μπορεί να διαφύγει την εξουδετέρωση από τα Τ λεμφοκύτταρα είναι πολύ χαμηλή.
      Με βάση τα δεδομένα της μελέτης μας, η απόκριση των Τ λεμφοκυττάρων από τα εμβόλια ή το ιστορικό COVID-19 θα μπορεί να προστατεύσει από τη σοβαρή νόσο και με το στέλεχος Όμικρον», καταλήγει η μελέτη.
      Πηγή: https://pathologia.eu/enimerosi/koronaios/nea-meleth-ta-t-lemfokyttara-mporoyn-na-ejoudeterwsoun-to-stelexos-omikron/
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  3. Ο ιός SARS-CoV-2 μπορεί να προκαλεί εμβρυική φλεγμονή ακόμα και σε απουσία λοίμωξης του πλακούντα στις εγκύους.

    Οι έγκυες γυναίκες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19 συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν κυοφορούν.
    Η COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο για πρόωρο τοκετό και προ-εκλαμψία.
    Επομένως, η κατανόηση της παθοφυσιολογίας της COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντική ώστε να βελτιωθεί η αντιμετώπιση και η θεραπευτική προσέγγιση των εγκύων με COVID-19.
    Οι Ιατροί της Α’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Δασκαλάκης και Μαριάννα Θεοδωρά, καθώς και οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσίευσης των Valeria Garcia-Flores και συνεργατών στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications (https://doi.org/10.1038/s41467-021-27745-z).
    Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα από:
    -23 εγκύους,
    από τις οποίες:
    -οι 12 ήταν θετικές για τον SARS-CoV-2.
    Ανάμεσα σε αυτές:
    – οι 8 ήταν ασυμπτωματικές,
    -μία είχε ήπια συμπτώματα και,
    -3 είχαν σοβαρή νόσο COVID-19.
    Μετά τον τοκετό, οι ερευνητές συνέκριναν την ανοσολογική απόκριση μεταξύ των μητέρων και των νεογέννητων μελετώντας δείγματα αίματος.
    Συνολικά, παρατηρήθηκαν φλεγμονώδεις ανοσολογικές αποκρίσεις τόσο στις μητέρες, όσο και στα νεογέννητα και σε πλακουντιακό ιστό.
    Πιο συγκεκριμένα, οι έγκυες με SARS-CoV-2 είχαν μειωμένους τίτλους Τ-λεμφοκυττάρων, που συμμετέχουν στην ανοσολογική απόκριση του οργανισμού έναντι των ιών.
    Οι μητέρες που είχαν COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ανέπτυξαν αντισώματα έναντι του SARS-CoV-2 , ανεξάρτητα από την παρουσία συμπτωμάτων.
    Σε μερικές από αυτές ανιχνεύτηκαν αντισώματα και στο ομφαλοπλακουντιακό αίμα.
    Επιπλέον, οι μητέρες με COVID-19 στην εγκυμοσύνη είχαν αυξημένα επίπεδα φλεγμονωδών κυτοκινών στο αίμα (ιντερλευκίνη 8, ιντερλευκίνη 15, ιντερλευκίνη 10) ανεξάρτητα από την παρουσία συμπτωμάτων COVID-19.
    Τα νεογνά που γεννήθηκαν από μητέρες με COVID-19 είχαν αυξημένους δείκτες φλεγμονωδών κυτοκινών (ιντερλευκίνη 8), ανεξάρτητα από την παρουσία συμπτωμάτων στις μητέρες και παρόλο που τα νεογνά δεν είχαν διαγνωσθεί με COVID-19.
    Επιπρόσθετα, οι πλακούντες των μητέρων με COVID-19 είχαν διαταραγμένους τίτλους ανοσολογικών κυττάρων παρόλο που δεν ανιχνεύτηκε ο ιός SARS-CoV-2 στον πλακούντα.
    Τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι το ανοσολογικό σύστημα των νεογνών επηρεάζεται από τη λοίμωξη COVID-19 στη μητέρα, ακόμα και αν ο ιός SARS-CoV-2 δεν ανιχνεύεται στον πλακούντα.
    Οι ερευνητές καταλήγουν ότι οι επιπτώσεις της φλεγμονής στο έμβρυο χρήζουν περαιτέρω μελέτη σε βάθος χρόνου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...