ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΠΛΩΤΟΣ ΑΞΙΟΣ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ – ΡΗΝΟΣ – ΚΟΛΩΝΙΑ – ΡΟΤΤΕΡΝΤΑΜ - ΛΟΝΔΙΝΟ, ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΣΩ ΑΞΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΝΕΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΕΛΛΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 5.000.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ;
Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ EINAI H ΑΘΗΝΑ. ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΤΣΙ, ΤΗΝ ΧΑΡΑΡΕ, ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΛΑ, ΤΟ ΚΑΡΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ. Η δομή της σημερινής Αθήνας μετέτρεψε τους κατοίκους της σε αλλόκοτες ψυχοπαθητικές προσωπικότητες, που ψηφίζουν τις ίδιες μαφιόζικες οικογένειες.
ΛΟΓΟΙ ΥΨΗΛΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ:
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΤΡΩΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ
ΟΛΥΜΠΟΥ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3.000
ΜΕΤΡΑ ΒΡΑΧΟΥ. ΕΙΝΑΙ
ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΣΟ ΕΥΑΛΩΤΟ ΚΑΙ ΕΥΠΡΟΣΒΛΗΤΟ ΜΕ
ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΕΣΑ;
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ:
«Νεοέλληνες, Πεθαίνετε διότι εσκοτώσατε το Πνεύμα».
Το χωριό Πύθιο βρίσκεται δίπλα στην Εθνική οδό Κατερίνης – Ελασσόνας (25 Χμ. από Ελασσόνα) και η στρατηγική θέση που κατέχει υπήρξε παλαιότερα καθοριστική αφού ελέγχονταν τα στενά της Πέτρας μεταξύ των Πιερίων και του Ολύμπου, θέση όπου διαδραμματίστηκε στην αρχαιότητα η μάχη της Πύδνας μεταξύ των Ρωμαίων και των Μακεδόνων. Ο Πλούταρχος στο βίο του "Αιμιλίου Παύλου" αναφέρεται στην πρώτη μέτρηση της υψομετρικής διαφοράς που έγινε από τον Ξεναγόρα στο ιερό του Πύθιου Απόλλωνα στην κορυφή του Ολύμπου. Πρόσφατες ανασκαφές, σε απόσταση δυο χιλιομέτρων από το χωριό στη θέση "Τοπόλιανι", έφεραν στο φως πιθανότατα τον ναότου Πυθίου Απόλλωνα.
Στην αρχαιότητα μεγάλο τμήμα της ορεινής βόρειας Θεσσαλίας θεωρούνταν ως τμήμα της Μακεδονίας.
Το Πύθιο βρίσκεται χτισμένο στην πλαγιά του Ολύμπου, σε υψόμετρο 680 μ. και σε στρατηγικής σημασίας θέση, στην είσοδο των στενών της Πέτρας. Είναι γνωστό ότι το Πύθιο μαζί με την Άζωρο και την Δολίχη αποτελούσαν την αρχαία Περραιβική Τριπολίτιδα. Το Πύθιο θεωρείται σημαντικότατη πόλη της Περραιβικής Τριπόλεως καθώς πιστεύεται ότι αποτελούσε την πρωτεύουσα της.
Ωστόσο, η ύπαρξη Μαντείου θα μπορούσε να είναι δυνατή καθώς στο Πύθιο υπήρχε ένας μοναδικός τόπος, στον χώρο του οποίου παρατηρείται το φαινόμενο που συναντούμε επιλεκτικά σε ορισμένα μέρη της Ελλάδος και του κόσμου, όπως στην περιοχή των Δελφών, στο σπήλαιο της Πεντέλης, στη Δήλο, στο Άκτιο κ.α. Πρόκειται για περιοχές στις οποίες λέγεται ότι συγκεντρώνονται διάφορα διασυμπαντικά ηλεκτρομαγνητικά κύματα και εκπέμπονται σε διάφορες κατευθύνσεις, (ότι και αν σημαίνει αυτό). Πράγματι, ύστερα από έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχει διαπιστωθεί ότι ο χώρος αυτός λειτουργεί ως «αντιχείον», δηλαδή δέχεται ήχους από μακρινές αποστάσεις και ανακλώνται στο σημείο αυτό.
Πολλοί λοιπόν θεωρούν το πρώτο Μαντείο του Δωδωναίου Δία του Πελασγικού ιδρύθηκε στην Περραιβική Δωδώνη. Γι΄ αυτούς το Μαντείο το Μαντείο της Ηπειρωτικής Δωδώνης είναι μεταγενέστερο δημιούργημα των Περραιβών που αναχώρησαν προς την Ήπειρο, μετά την εισβολή των Λαπίθων στη Θεσσαλία και την πεδινή Περραιβία. Ο Απ. Αρβανιτόπουλος υποστηρίζει το αντίθετο. Οι Πελασγοί εισέβαλλαν στην Θεσσαλία και ίδρυσαν στην Περραιβία ένα είδος «υποκαταστήματος» της Ηπειρωτικής Δωδώνης. Στηριζόμενοι πια στην πιθανότητα ύπαρξης της Θεσσαλικής Δωδώνης οι επιστήμονες ερευνούν την τοποθεσία της. Ο Όμηρος την τοποθετεί «παρά τον Τιταρήσιον ποταμόν», ο Στράβωνας 15 σταδίους από την πόλη Σκοτούσα, ο Γεωργιάδης στο Σαραντάπορο και ο Heuzey στην Αγία Τριάδα. Όπως και να΄χει λοιπόν δεν είμαστε ακόμα σε θέση να μιλήσουμε με βεβαιότητα για πόλη Δωδώνη στην Περραιβία ή γενικότερα στη Θεσσαλία. Οι μελλοντικές ανασκαφές είναι εκείνες που θα πιστοποιήσουν αν οι απόψεις αυτές είναι αληθείς ή όχι.
Το Πύθιο πρέπει να ήταν πασίγνωστο ως ιερός τόπος λατρείας του Απόλλωνα Πυθίου, ο οποίος ήταν σεβαστός απ΄ όλους τους Περραιβούς. Υποστηρίζεται πως όλοι οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου συναθροίζονταν στο Πύθιο, στο λόφο Άγιοι Απόστολοι για να γιορτάσουν κάθε χρόνο τα Πύθεια, αθλητικοί αγώνες προς τιμήν των θεών του Ολύμπου και του Απόλλωνα. Μάλιστα, οι επιστήμονες θεωρούν ότι υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη αθλητικού σταδίου στη θέση Μαχά. Η μελλοντική αρχαιολογική σκαπάνη είναι εκείνη που θα το επιβεβαιώσει. Επίσης, είναι πιθανό στο ίδιο ιερό να λατρεύονταν και ο Ποσειδώνας Πατρώος.
Από αναθηματικές επιγραφές πληροφορούμαστε ότι κυριαρχούσε και η λατρεία του Απόλλωνα με την επίκληση Δώρειος, ήδη από το τέλος του 4ου αι. π.Χ., καθώς και ότι υπήρχαν σύνναιοι θεοί όπως ο Ασκληπιός, ο Δίας Κεραύνιος, η Αφροδίτη κ.α.
Στο βάθος οι κορυφές του Ολύμπου. Ακριβώς στην βάση προτείνει ο Ζ.Π. να γίνει, για συμβολικούς και στρατηγικούς λόγους, το Γενικό Επιτελείο.
Μία σήραγγα θα τρυπά την βάση του Ολύμπου, στα έγκατα του οποίου και κάτω από 3.000 βράχο, θα γίνει το κρησφύγετο του Επιτελείου σε δύσκολες εποχές.
Συμβολικά, φανταστείτε το κύρος και την ακτινοβολία διεθνώς, όταν οι διαταγές προς τον Ελληνικό ένοπλο λαό θα εκπέμπονται από τον Όλυμπο.
Στα Νοτιοδυτικά του λόφου των Αγίων Αποστόλων φαίνεται καθαρά κοίλωμα με δύο διαζώματα που προδίδει ο συγκεκριμένος χώρος ίσως να αποτελούσε το αρχαίο θέατρο της πόλης. Ανατολικά του λόφου βρέθηκαν υπολείμματα βυζαντινού κάστρου και στην κορυφή του θεμέλια ενός κεντρικού πύργου. Ο πολιτισμός και η ιστορία που ανέπτυξαν οι άνθρωποι αυτοί υποδηλώνονται από τις γραπτές πηγές που άφησαν στα πέτρινα μνημεία. Πολλές από αυτές καταγράφηκαν και δημοσιεύτηκαν από τον Έφορο Κλασικών Αρχαιοτήτων της 7ης Εφορείας Λάρισας κ. Αθ. Τζιαφάλια, κάποιες βρίσκονται στο αρχαιολογικό μουσείο Λάρισας, κάποιες κλάπηκαν και κάποιες περιμένουν να έρθουν στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη.
«Αρχίζετε από το κάθε τι.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξαναγίνει όπως ήταν στο παρελθόν. Εξωστρεφής, επιθετικός, πολυπράγμων, δημιουργικός, ευαίσθητος, υπερευφυής.
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Το τουρκικό Πεντάγωνο μεταφέρεται σε νέο κτίριο υψίστης ασφαλείας σε σχήμα ημισέληνου!
To
σχήμα της ημισέληνου θα έχει το νέο κτίριο που θα στεγάσει το τουρκικό
υπουργείο Άμυνας στην Άγκυρα και «θα συναγωνίζεται σε αίγλη και ασφάλεια
το αμερικανικό Πεντάγωνο», όπως δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.
Το νέο
εμβληματικό κτίριο που ετοιμάζεται για το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας
αποτελεί άλλο ένα «φαραωνικών» διαστάσεων και αίγλης έργο της κυβέρνησης
Ερντογάν, το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται το 2016, έπειτα από την
απόπειρα πραξικοπήματος, και σήμερα έχει φτάσει στο στάδιο της
ολοκλήρωσής του, ενώ αναμένεται μέσα στο 2019 να γίνει και η μεταφορά
των υπηρεσιών του υπουργείου.
Η αρχιτεκτονική του κτιρίου θα θυμίζει
το έμβλημα της τουρκικής σημαίας, δηλαδή θα είναι στο σχήμα της
ημισέληνου και του αστεριού που τη συνοδεύει.
«Έχουμε το έργο
‘Ayyıldız’ (Αστερόεσσα ημισέληνος). Κατασκευάσαμε ένα κτίριο που θα
συναγωνίζεται το Πεντάγωνο. Πήραμε κατευθυντήριες από τον πρόεδρό μας,
μας είπαν ‘συνεχίστε’. Θα μαζευτούμε με τις αρμόδιες ομάδες που
εργάζονται για το έργο τις επόμενες ημέρες και μακάρι να το εξελίξουμε»,
δήλωσε χθες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας από τις ΗΠΑ.
Το έργο είχε ανακοινώσει το 2016 ο τότε υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ:
«Το υπουργείο Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τα αρχηγεία των
τριών Δυνάμεων του Στρατού μας θα μεταφερθούν εκτός πόλης. Θα
κατασκευαστεί ένα νέο κτίριο στο σχήμα της αστερόεσσας ημισελήνου στη
συνοικία Ετιμεσγκούτ. Θα μεταφερθεί πρώτα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας
και έπειτα το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τα αρχηγεία των Δυνάμεων του
Στρατού, προκειμένου να είναι όλα κάτω από την ίδια στέγη».
Ζ.Π.