ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

30 Δεκεμβρίου 2021

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Τageszeitung: "Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ".



ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.



ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΛΑΜΕΝΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΨΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ;




Ο ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, ΕΨΑΞΕ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΙΜΙΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ (ο Κωστάκης, ο Τζέφρυ, ο Αντωνάκης, ο Προδότης, ο Κούλης) ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΙΣΟΒΙΩΣ ΘΑ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΑΕΡΓΟΙ (αυτοί και τα παιδιά τους) ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, (ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ), ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ.


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ. Ο Μπιλ Γκέιτς είναι πλέον ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας της Αμερικής. Ο ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ. ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΕΚΕΙ;




  


 

 «Ο Μητσοτάκης είναι χειρότερος από όλους τους προκατόχους του, χειρότερος και από τον Τσίπρα που επίσης είχε στήσει ένα σύστημα νεποτισμού». Άρθρο της εφημερίδας Τageszeitung  καταγγέλλει τον πολιτισμό νεποτισμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η γερμανική εφημερίδα αποδομεί με τον πλέον σκληρό και ειρωνικό τρόπο το αφήγημα της κυβέρνησης των αρίστων, των καλύτερων βιογραφικών της χώρας, που καλλιέργησε τα τελευταία χρόνια το κομματικό επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «κουλτούρα μετριότητας».


H ΤΑΖ γράφει μεταξύ άλλων στο μακροσκελές κείμενό της πως «όπου ρέουν κυβερνητικά κεφάλαια, ο Μητσοτάκης δημιούργησε θέσεις εργασίας για πιστούς οπαδούς», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει πως «στην Ελλάδα ο νεποτισμός είναι ανεξέλεγκτος».

Περιγράφοντας την κατάσταση, η TAZ γράφει για «σπατάλη χρημάτων», σε «συγγενείς ή κομματικούς στρατιώτες» και πως «το μόνο που μετράει είναι η επίδειξη πίστης και ο συγχρωτισμός με την εξουσία».

«Στην πραγματικότητα οι μετακλητοί είναι καθαρή σπατάλη χρημάτων, καθώς η Ελλάδα, μία χώρα δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, έχει σχεδόν 600.000 δημοσίους υπαλλήλους. Οι θέσεις (των μετακλητών) αμείβονται με μισθούς παχυλούς για τα ελληνικά δεδομένα συν τα επιδόματα, οι απολαβές είναι σαφώς μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες στον ιδιωτικό τομέα. Μία τόσο ονειρεμένη δουλειά προορίζεται κατά προτίμηση για συγγενείς ή κομματικούς στρατιώτες κάθε επαγγέλματος. 

Δεν έχει σημασία η προσωπική απόδοση και η επαγγελματική κατάρτιση. Το μόνο που μετράει είναι η επίδειξη πίστης και ο συγχρωτισμός με την εξουσία. Πρόκειται για μία κουλτούρα μετριότητας».

Αναφερόμενη προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η γερμανική εφημερίδα… στάζει φαρμάκι:

«Ο Μητσοτάκης, ο ίδιος γόνος μιας παλιάς πολιτικής δυναστείας, έχει χτίσει μια πραγματική βιομηχανία μετακλητών, σύμφωνα με το δοκιμασμένο μοντέλο, μετά τη νίκη του στις εκλογές. Είτε είναι στην επίσημη κατοικία του, είτε αλλού: οπουδήποτε ρέουν κυβερνητικά κεφάλαια, έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας για πλήθος πιστών οπαδών.

Ο Μητσοτάκης θέτει νέα στάνταρ: ποτέ πριν δεν υπήρξαν τόσοι πολλοί μετακλητοί στην Ελλάδα όσοι σήμερα. Ο Μητσοτάκης είναι χειρότερος από όλους τους προκατόχους του, χειρότερος και από τον Τσίπρα που επίσης είχε στήσει ένα σύστημα νεποτισμού».

Στο ρεπορτάζ των Γερμανών παραθέτονται και αριθμοί προς επίρρωση των γραφόμενών τους:

«Τον Ιούλιο του 2019, πριν αναλάβει ο Μητσοτάκης, υπήρχαν 1.710 μετακλητοί. Στα τέλη Οκτωβρίου 2021, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε 3.138. Επιπλέον, υπάρχουν 1.641 πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων μυριάδων νομικών προσώπων όπως οι ημικρατικές εταιρείες. Ακόμα, υπάρχουν 14.957 λεγόμενες ειδικές περιπτώσεις απαράτσικ στην ονοματολογία της ΝΔ που πληρώνονται με χρήματα των φορολογουμένων».

Και συνεχίζει η TAZ: «Ο στρατός του Μητσοτάκη επίσης κερδίζει όλο και καλύτερα λεφτά. Η κυβέρνησή του αύξησε έγκαιρα τους μισθούς των μετακλητών κατά 65-70%. Κόστισαν στο χρόνια ταλαίπωρο ελληνικό ταμείο περί τα 65.000.000 ευρώ ετησίως. Μόνο οι στενότεροι υπάλληλοι του Μητσοτάκη κόστισαν 16,5 εκατ. ευρώ».

Αιχμηρό είναι το σχόλιο της βερολινέζικης εφημερίδας για τον Γρηγόρη Ψαριανό, τον οποίο αναφέρει ως παράδειγμα… αποκατάστασης και για τον οποίο γράφει πως «πολιτικά, αλλάζει κόμμα τόσο συχνά, όσο άλλοι αλλάζουν το εσώρουχό τους».

Και προσθέτει: «Τον Δεκέμβριο του 2020 προσλήφθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τον πρώην προϊστάμενο δικαστή Παναγιώτη Πικραμένο. Από εδώ και στο εξής, ο Ψαριανός επιτρέπεται να εργάζεται ως υπάλληλος στο γραφείο του. Ο Ψαριανός δεν χρειάστηκε να κάνει αίτηση. Πήρε την καλά αμειβόμενη θέση χωρίς αγγελία. Επιθυμητά προσόντα: κανένα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη του έδωσε τη δουλειά. Έτσι απλά».

Για να εξηγήσει: «Ο Ψαριανός είναι ο λεγόμενος μετακλητός. Πρόκειται για κυβερνητικό υπάλληλο στην Ελλάδα που είναι κοντά στο κυβερνών κόμμα. Όσο αυτό κυβερνά, θα παραμένει δημόσιος υπάλληλος. Αν το κόμμα χάσει την εξουσία, θα χάσει και αυτός την κρατική του δουλειά».

Η επίθεση της γερμανικής εφημερίδας στον Έλληνα Πρωθυπουργό συνεχίζεται  με αναφορά στις απευθείας αναθέσεων:

«Ακόμα και στη μάχη κατά της διαφθοράς, ο Μητσοτάκης δεν διεκδικεί δόξες. Σύμφωνα με την έγκριτη εφημερίδα Ναυτεμπορική, η αξία των κρατικών συμβάσεων που ανατέθηκαν στον ιδιωτικό τομέα από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021 ανήλθε σε 13,55 δισ. ευρώ – το υψηλότερο επίπεδο από το 2010. Από το σύνολο των 305.656 κρατικών συμβάσεων σε αυτούς τους 18 μήνες, ωστόσο, το 65% ήταν απευθείας αναθέσεις, ένα «σκοτεινό σημείο» σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική. Οι κρατικές συμβάσεις ανατέθηκαν από τα Υπουργεία και άλλους δημόσιους φορείς σε ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες χωρίς διαγωνισμούς».

Και καταλήγει η Tageszeitung, με αναφορά στα δάνεια της ΝΔ:

«Επί κομματικής ηγεσίας Μητσοτάκη το χρέος της ΝΔ αυξήθηκε κατά 142 εκατ. ευρώ από τις αρχές του 2016 και θα χρειαστεί ο απίστευτος αριθμός των 170 ετών στη ΝΔ για να ξεπληρώσει όλα της τα χρέη».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


14 σχόλια:


  1. "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ".

    «Κάθε 25 του μηνός τους έβλεπα, να κάθονται στην σειρά και να περιμένουν την «γκομενάρα» του λογιστηρίου στο Σκάι, να τα βγάζει από την μαύρη σακούλα, να τα μετράει και να τους τα δίνει στα χέρια.
    Κακαουνάκης, Τράγκας, Κούλογλου, Ρουμπάτης, Βαξεβάνης, Καρτερός, Χατζηνικολάου, Στάη, Κιμπουρόπουλος, Μαλέλης, ήτανε πρώτοι στην σειρά, γιατί έπαιρναν τα πολλά.
    Κάποιοι άλλοι, όπως εγώ, που είχαν υποχρεωθεί να παίρνουν το 1/3 των χαμηλών αποδοχών τους μαύρα, είμασταν οι τελευταίοι στην σειρά».

    Δημοσιογράφος Νίκος Ρούσσης
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιο της βερολινέζικης εφημερίδας για τον Γρηγόρη Ψαριανό, τον οποίο αναφέρει ως παράδειγμα… αποκατάστασης και για τον οποίο γράφει πως «πολιτικά, αλλάζει κόμμα τόσο συχνά, όσο άλλοι αλλάζουν το εσώρουχό τους».

    «Τον Δεκέμβριο του 2020 προσλήφθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τον πρώην προϊστάμενο δικαστή Παναγιώτη Πικραμένο. Από εδώ και στο εξής, ο Ψαριανός επιτρέπεται να εργάζεται ως υπάλληλος στο γραφείο του. Ο Ψαριανός δεν χρειάστηκε να κάνει αίτηση. Πήρε την καλά αμειβόμενη θέση χωρίς αγγελία. Επιθυμητά προσόντα: κανένα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη του έδωσε τη δουλειά. Έτσι απλά».

    «Ο Ψαριανός είναι ο λεγόμενος μετακλητός. Πρόκειται για κυβερνητικό υπάλληλο στην Ελλάδα που είναι κοντά στο κυβερνών κόμμα. Όσο αυτό κυβερνά, θα παραμένει δημόσιος υπάλληλος. Αν το κόμμα χάσει την εξουσία, θα χάσει και αυτός την κρατική του δουλειά».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΣΑΛΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: «Δεν υπηρέτησα κανέναν άλλον πέρα από την εφημερίδα και τον αναγνώστη. Δεν τρύπωσα ποτέ σε κρατική υπηρεσία. Δεν πήρα ποτέ ούτε μια δεκάρα από κόμματα, οργανώσεις, πολιτικούς, επιχειρηματίες, λεφτάδες, σκυλάδες, πράκτορες, ντόπιους και ξένους. Δεν υπάρχει άνθρωπος να πει ότι αγόρασε την πένα, το μυαλό, τη συνείδησή μου. Ο καλός Θεός με βοήθησε ν' αποφύγω τις κακοτοπιές, τους πειρασμούς, τα δολώματα, τους εκβιασμούς και όλα αυτά τα άνθη του κακού που πνίγουν το χώρο μας. Χαίρομαι που ο Μητσοτάκης, ο Έβερτ, ο Σαμαράς, ο Ανδρέας, ο Λάτσης, ο Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αλαφούζος, η Αγγελοπούλου και ο οποιοσδήποτε "κάποιος" . . . ουδέ καν διανοήθηκε να πει "μωρέ, πόσο κάνει η πένα σου; Τι θέλεις για να μιλήσεις ή να σωπάσεις;»

      (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
      Ο Χρήστος Πασαλάρης γεννήθηκε το 1925 στα Εξάρχεια σπούδασε ιατρική και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και δημοσιογραφία στις ΗΠΑ. Ο πατέρας του έδρασε στο γαλλικό σοσιαλιστικό κίνημα και η μητέρα του, γεννημένη στο Μοναστήρι της σκλαβωμένης Μακεδονίας, ήταν κόρη του Μακεδονομάχου Ναούμ Κωνσταντινίδη, οπλαρχηγού του Παύλου Μελά. Σύζυγός του υπήρξε η σπουδαία ζωγράφος Λούη Σηλυβρίδου-Πασαλάρη.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Ξεκινάει ο πόλεμος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων: Όλα εξαρτώνται από την υποψηφιότητα Ν.Τραμπ.
    Οι προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ θα γίνουν σε τρία χρόνια αλλά ήδη οι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων θέλουν να δικτυωθούν γιατί βλέπουν πως μετά από μία κάκιστη (όπως όλα δείχνουν ότι θα είναι) τετραετία των Δημοκρατικών, όποιος πάρει το χρίσμα του προεδρικού υποψήφιου, έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να είναι και ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.


    Όμως για τους Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους υπάρχει ένα πρόβλημα: Η υποψηφιότητα του Ν.Τραμπ που θεωρείται σχεδόν σίγουρη για το 2024.

    Σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill αν ο Ν.Τραμπ κατέβει εκ νέου υποψήφιος όλοι οι άλλοι υποψήφιοι απλώς θα παραμεριστούν από την πληθωρική του προσωπικότητα.

    Ποιοι είναι οι υποψήφιοι και υποψήφιες για το χρίσμα

    Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αφήσει από την πρώτη στιγμή που εγκατέλειψε το Οβάλ Γραφείο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι προεδρικός υποψήφιος το 2024.


    Πολλοί θεωρούν ότι ο χαρισματικός πρώην πρόεδρος έχει δικαιωθεί μέσα σε έναν χρόνο για όλα όσα έλεγε για ενδεχόμενη εκλογή Τ.Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ.

    Η κυβέρνηση Μπάιντεν ήδη θεωρείται μέσα σε ένα χρόνο από τις πιο αποτυχημένες ever...

    Ο Ρον ΝτεΣάντις κυβερνήτης της Φλόριντα διατηρεί ζωντανές τις εικασίες για ενδεχόμενη προεδρική υποψηφιότητά του, όπως και ο πρώην αντιπρόεδρος του Τραμπ, Μάικ Πενς, μετά την εμπειρία που απέκτησε στη διάρκεια της αντιπροεδρίας του. Ζωντανές τις επιδιώξεις του για μία διεκδίκηση της προεδρίας, διατηρεί και ο Κρις Κρίστι, πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι.

    Επίσης, η πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ, ο Τεντ Κρουζ που βρέθηκε απέναντι στον Τραμπ στους προκριματικούς του 2016, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, αλλά και η κυβερνήτης της πολιτείας Νότια Ντακότα Κρίστι Νόεμ, είναι ενδεχόμενο να λάβουν μέρος στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων.

    Τη σχετική λίστα των εν δυνάμει υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, συμπληρώνει και το όνομα του Λάρι Χόγκαν, κυβερνήτη του Μέριλαντ όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σταθερή επιδίωξη όλων των μυστικών υπηρεσιών είναι, να έχουν θέση και αντίθεση, κατειλημμένες από δικά τους στελέχη. Η ευφυέστερη τακτική και παγίδευση στήνεται και λειτουργεί με την εικονική και κατασκευασμένη εχθρότητα.
      Η εικονική και στημένη αντιπαλότητα είναι η αποδοτικότερη μορφή αντιπαλότητας.

      ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ.
      ΕΝΑ ΣΕΚΕΛ ΜΕ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ.

      ΤΣΩΡΤΣΙΛ: «Όπου υπάρχουν τρεις Εβραίοι υπάρχουν δύο Πρωθυπουργοί και ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Η πολιτική είναι μια ψευδαίσθηση. ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ.
      Παντού, ο λαός - λαγός στιφάδο, με τα χεράκια του, διαλέγει αυτόν που του επιβάλει το σύστημα και είναι πάντα πρόθυμο και υπάκουο παιδί, των λεσχών, των ιδρυμάτων, πρόθυμος, υπάκουος. Όπως ο Αλιέκσι , το Κούλις και το Μπακογιάννης.
      Επειδή η αγέλη των καταναλωτών του λαγού στιφάδο δεν έχει κρίση, της δημιουργούν την εντύπωση ότι διαλέγει. Όπως στο σουπερμάρκετ.
      Στην πραγματικότητα, του φυτεύουν στο κεφάλι, τη σερβιέτα αυτήν που θέλουν, και ο τηλεθεατής καταναλωτής νομίζει ότι αυτήν που ήθελε διάλεξε.
      Και στο 1% να είναι στην πραγματικότητα ο Αλιέκσι και ο Μπακογιάνη αυτή την ώρα, στις εκλογές θα φτάσουν κοντά στα ποσοστά που τους δίνουν . Με την θέληση και την ψήφο του λαγού, που του λένε οι άνωθεν «αυτόν πρέπει να ψηφίσεις», και πάει και τον ψηφίζει .Οτι θέλει το αφεντικό.
      Με δυο λόγια, ο Αλιέκσι, το ΕΑΜ, το ΝΑΤΟ και η αμερικανική πρεσβεία έχουν τολμηρό σχέδιο επιβίωσης, με μεταρρυθμίσεις. Οι φιλελέ-ντιντίδες περιμένουν οδηγίες, και οι ,«Εμείς», «τρείς λαλούν και δυο χορεύουν».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ.
      Σε διαρρεύσαν στρατιωτικό εγχειρίδιο περί «ανορθόδοξου πολέμου», που πρόσφατα προβλήθηκε στην δημοσιότητα από τους Wikileaks, ο Αμερικανικός Στρατός πιστοποιεί ότι μεγάλοι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί –όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ- χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ ως ανορθόδοξα οικονομικά «όπλα σε περιόδους συγκρούσεως, μέχρι και περιλαμβανομένου του μεγάλης έκτασης γενικού πολέμου», όπως και για την « υπαγόρευση των πολιτικών επιλογών και της συνεργασίας κρατικών κυβερνήσεων».

      Το αποκαλυπτικό έγγραφο, επίσημα τιτλοφορούμενο “Field Manual (FM) 3-05.130, Army Special Operations Forces Unconventional Warfare” ( Εγχειρίδιο Πεδίου (αγώνα), Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων Ανορθόδοξου Πολέμου), εκδόθηκε αρχικά το 2008 και προβλήθηκε ιδιαίτερα από τους Wikileaks τελευταία σε συσχετισμό με τα γεγονότα στην Βενεζουέλα. Στην αρχική αποκάλυψή του οι Wikileaks το είχαν τιτλοφορήσει «στρατιωτικό εγχειρίδιο αλλαγής καθεστώτων».
      Το « Αμερικανικό Εγχειρίδιο Πραξικοπήματος» προσφέρει την επιβεβαίωση ότι η λεγόμενη «ανεξαρτησία» οικονομικών οργανισμών όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ είναι ψευδαίσθηση και ότι αυτοί οι θεσμοί συγκαταλέγονται στα «οικονομικά όπλα» που έχει σε τρέχουσα χρήση η αμερικανική κυβέρνηση για να υποτάσσει χώρες στις θελήσεις της.
      Το στρατιωτικό εγχειρίδιο έχει 248 σελίδες. Οι Wikileaks εφιστούν την προσοχή στο ανωτέρω κεφάλαιο με τίτλο «Χρηματοπιστωτικό Εργαλείο Αμερικανικής Εθνικής Ισχύος και Ανορθόδοξου Πολέμου». Αυτό το κεφάλαιο ειδικότερα αναφέρει ότι η αμερικανική κυβέρνηση ασκεί «μονομερή και έμμεση εξουσία μέσω της πειστικής (πιεστικής) επίδρασής της σε διεθνείς και εσωτερικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε θέματα χορήγησης και όρους δανείων, δωρεών ή άλλης χρηματοπιστωτικής βοήθειας σε κρατικούς ή μη παράγοντες». Και ειδικότερα κατονομάζει την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ, τον ΟΟΣΑ όπως και την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), ως « Διπλωματικούς-Χρηματοπιστωτικούς Χώρους Αμερικανικής Δωσιδικίας» για αυτούς τους χειρισμούς.
      Tο ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες, ως Χρηματοπιστωτικά και Διπλωματικά ΄Οργανα της αμερικανικής Εθνικής Εξουσίας και ως οργανικά μέρη αυτού που το εγχειρίδιο αποκαλεί «το Παρόν Σύστημα Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.» Aυτά τα χρηματοπιστωτικά όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν «οικονομικά κίνητρα ή αντικίνητρα προκειμένου να πείσουν ανταγωνιστές, συμμάχους ή εντολοδόχους να αλλάξουν την στάση τους στο στρατηγικό, τακτικό, ή εκτελεστικό επίπεδο».
      Tο εγχειρίδιο ανορθόδοξου πολέμου εντυπωσιάζει γράφοντας τόσο απροκάλυπτα ότι «ανεξάρτητοι οικονομικοί θεσμοί» όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ είναι στην πραγματικότητα το μακρύ χέρι της αμερικανικής εξουσίας. Συχνά, αυτοί οργανισμοί (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ) – με πιέσεις στις χώρες να απορυθμίσουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα τους και με συναλλαγές διαφθοράς με κρατικούς παράγοντες- δημιουργούν οι ίδιοι τα οικονομικά προβλήματα, που στην συνέχεια ορμούν για να «επιλύσουν».

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. O ΤΡΑΜΠ ΤΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ:
      «Δεν είναι δυνατόν να πολεμάμε 6.000 μίλια μακριά, σε μέρη που δεν έχουμε καν δουλειά και να μην πολεμάμε για την χώρα μας, για τα σύνορά μας. Περισσότεροι Αμερικανοί θα πεθάνουν φέτος από ναρκωτικά, απ’ όσους σκοτώθηκαν όλα τα χρόνια του πολέμου του Βιετνάμ. Εμένα δεν με πληρώνει ο Σόρος, σαν άλλους πολιτικούς».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Κάποιοι, δεν ξεχνούν τον Γιάννη Λαγό...http://panusis.blogspot.com/2021/12/blog-post_168.html
    Καταρχήν, μέρες που είναι, να στείλω τις πιο ειλικρινείς μου ευχές στους έγκλειστους ριζοσπαστες εθνικιστές των φυλακών Δομοκού, για έναν καινούριο χρόνο, με υγεία, αρμονία και προπαντός ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    Να μην ξεχναμε ότι, οι άνθρωποι αυτοί έχουν θυσιάσει ένα κομμάτι της ζωής τους βιώνοντας την "ρομφαία" του νεοταξικού κράτους και της έννομης βίας των εγχώριων πολιτικών εργολαβων της Πλανητικής Πανεξουσίας, επειδή επέλεξαν να μείνουν πιστοί στις ιδέες τους και στο όραμα τους [με τα όσα πολιτικά λάθη θέλει να τους καταλογίσει κανείς]

    Καλή Χρονιά λοιπον σε όλους, τους ελεύθερους και ασυμβίβαστους ελεύθερους φυλακισμένους, του ριζοσπαστικου ελληνικου εθνικιστικου κινηματος.

    Να προσθεσω παντως ότι, παρα τις λυσαλεες προσπαθειες του καθεστωτος να "θαφτουν" και να ξεχαστουν, κάποιοι τους θυμούνται και [καθως φαινεται] θα τους θυμουνται για πολου καιρο ακομα.
    Όπως τον κ. Γιάννη Λαγό.
    Για τον οποίο 747 Έλληνες πολίτες συνεταξαν και συνυπεγραψαν επιστολη συμπαραστασης...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ CIA.

    Επιστολή συμπαράστασης προς τον Γιάννη Λαγό

    Με μια επιστολή συμπαράστασης αλλά και διαμαρτυρίας για όλες τις κατάφωρες αδικίες που έχει υποστεί ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, 747 συμπολίτες μας επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν τόσο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όσο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας. Ακολουθεί η σχετική επιστολή η οποία συνυπεγράφη από τους 747 συμπολίτες μας:

    Η επιστολη

    Ως εκλεγμένος Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής από το 2019, ο Γιάννης Λαγός αντιμετωπίζει την πλήρη απαξίωση του θεσμού στο πρόσωπό του από τους «αρμόδιους» υπηρεσιακούς παράγοντες , τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Βρυξέλλες.

    Με αφορμή την πρωτόδικη ποινική καταδίκη του στην Ελλάδα για λόγους φρονήματος (η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα!) η αρμόδια Επιτροπή και η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ήραν την ασυλία του και τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στις φυλακές, αρχικά των Βρυξελλών και μετά του Δομοκού. Για να το πράξουν αυτό χρησιμοποίησαν ένα άθλιο «απόσπασμα» της ανύπαρκτης απόφασης και μερικά διαδικαστικά έγγραφα που τους έστειλε η ελληνική κυβέρνηση, η οποία καταδιώκει συστηματικά τον Γιάννη Λαγό, όπως έχει αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία, τα οποία έχει κατά καιρούς δημοσιοποιήσει.

    Στην προσπάθειά τους να τον φιμώσουν, ακόμα και μέσα από τις ελληνικές φυλακές που τελικά οδηγήθηκε, συνεργάστηκαν με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να μην συμμετάσχει ούτε καν μια φορά το μήνα για ένα λεπτό, με την διαδικτυακή παρουσία του όταν οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας λάμβαναν χώρα εξ αποστάσεως. Με προσχηματικές δικαιολογίες αρνούνταν να του χορηγήσουν μικρή άδεια που προβλέπει ο νόμος, ακόμα και την αυθημερόν μεταγωγή του στην Αθήνα ώστε να μπορέσει να μιλήσει. Ασφαλώς, έκανε τα πάντα για να αντιδράσει, από μηνύσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες, φυλακές, Εισαγγελέα, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

    Από τους πρώτους μήνες που βρίσκεται στην Ελλάδα, ήτοι τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2021, όφειλε να συμμετάσχει σε σχετικές ομιλίες στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου διαδικτυακά, δεδομένου ότι, όπως είναι γνωστό, η εκτέλεση της ποινής δεν αποτελεί επ’ ουδενί λόγο στέρησης των καθηκόντων του στο Κοινοβούλιο, τόσο σύμφωνα με την ελληνική όσο και σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία..

    Έτσι, για μεν τον Ιούνιο του 2021 αιτήθηκε με σχετική Αίτησή του ενώπιον των φυλακών Δομοκού στις 25/5/2021 «…Μεταγωγή μου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Λεωφ. Αμαλίας 8) προκειμένου να πραγματοποιώ ομιλίες κατά τις εβδομάδες Ολομέλειας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα πραγματοποίησης της ομιλίας θα γίνεται γνωστή 4-7 ημέρες πριν…-Μεταγωγή μου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα ή στο γραφείο που διατηρώ ως Ευρωβουλευτής στον Πειραιά τις ημέρες διεξαγωγής της Ολομέλειας με σκοπό την απρόσκοπτη συμμετοχή μου στις ψηφοφορίες της Ολομέλειας ή της Επιτροπής Προϋπολογισμών όταν αυτή συνεδριάζει…» , αίτηση η οποία απαντήθηκε προσχηματικά, χωρίς να υλοποιηθεί τίποτα από τα παραπάνω.

    Για δε τον Ιούλιο του 2021 αιτήθηκε (28/6/2021) «…Χορήγηση άδειας για τις 5 και 6 Ιουλίου 2021 ,προκειμένου να έχω τη δυνατότητα να εκφωνήσω ομιλία κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της Ολομελείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (βλ. συνημμένα αρχεία που αποδεικνύει ότι ο χρόνος ομιλίας εκτείνεται από τις 17.00- 21.30 της 5/7/21….» , με το ίδιο αποτέλεσμα, ήτοι τη μη υλοποίηση των αιτηθέντων και μάλιστα με ψευδή και προκλητική αιτιολογία απόρριψης, η οποία αμφισβητούσε την πασίδηλη και αποδεικνυόμενη με έγγραφα αποστολή όλων των σχετικών δικαιολογητικών από τις Βρυξέλλες, από τα οποία πιστοποιείτο η ακριβής μέρα και ώρα συμμετοχής του στην διαδικτυακή ομιλία, την οποία και παρανόμως στερήθηκε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ CIA.
      Το ίδιο συνέβη και κατά τους επόμενους μήνες που επιτρεπόταν μόνο η διαδικτυακή παρουσία του ως Ευρωβουλευτή, χωρίς να καταφέρει, μέσα από τις διεφθαρμένες συμπληγάδες της ελληνικής διοίκησης να κάνει δια ζώσης διαδικτυακή ομιλία, παρότι συμμετείχε κανονικά καταθέτοντας πλήθος ερωτήσεων με τη βοήθεια των συνεργατών του σε Αθήνα και Βρυξέλλες. Μάλιστα εσχάτως, οι φυλακές αρνούνται να απαντήσουν και στα γραπτά αιτήματά του περί της νομικής βάσης της μη μεταγωγής του για ομιλία (μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 15/12/21 και 20/12/21, τα οποία και έμειναν αναπάντητα;..) εφόσον αποδεδειγμένα τόσο η «εθνική αρχή» όσο και το Ευρωκοινοβούλιο, έχουν δεχτεί τυπικά να του επιτρέψουν να παρίσταται.

      Η ακούσια απουσία του, την οποία με κάθε τρόπο προσπάθησε να αποκρούσει με νομικούς τρόπους, χρησιμοποιείται πλέον εναντίον του για την περαιτέρω στέρηση και άλλων δικαιωμάτων του από τις Βρυξέλλες. .

      Η ελληνική δικαιοσύνη καθώς και οι κρατικοί θεσμοί που εμπλέκονται με την φυλάκισή του Γιάννη Λαγού είναι οι ίδιοι που καταπατούν συστηματικά όχι μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματά του αλλά και εκείνα που απορρέουν από την εντολή που έχει λάβει δυνάμει της δημοκρατικής αρχής, για την εκπροσώπηση των ψηφοφόρων του στην Ευρώπη. Είναι ένα πλέγμα θεσμών που δεν το αφορά η νομιμότητα αλλά μόνο η εξαφάνιση κάθε αντίθετης φωνής, όποια και να είναι αυτή, από του απλού πολίτη μέχρι του εκλεγμένου Ευρωβουλευτή.

      Κατόπιν τούτων, ως Έλληνες πολίτες, θα καταθέσουμε ενώπιον σας τις υπογραφές μας που συνελέχθησαν τόσο διαδικτυακά όσο και φυσικά, προκειμένου να καταδείξουμε ότι έχουμε λάβει γνώση των παραβιάσεων αυτών, σε όλα τα επίπεδα και ως εκ τούτου, δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον Ιωάννη Λαγό στην προσπάθειά του να κινηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ώστε να πετύχει το αυτονόητο, δηλαδή την άσκηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από τη θέση που κατέχει για τα επόμενα 2,5 χρόνια, έστω και αν μέχρι τότε η «δικαιοσύνη» δεν έχει προχωρήσει στην εκδίκαση της υποθέσεώς του στο Εφετείο.

      ΕΛΑΣΥΝ
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  6. Οι επικεφαλής του Ελληνικού Έθνους είναι ο Γουρλομάτης Εφιαλτάκης, ο Τσιπρόφσκι, η Σουρτούκω Κατίνα η Κοντή, ο φαλακρός με το Κιπά και ο Αλκοολικός από την Νικόζια.

    Φρίξον ήλιε, στέναξον γη !!!!
    Φρίξον ήλιε, στέναξον γη !!!!
    ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΜΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ: Ο Αυτιάς ρωτά τον αστρολόγο Κ.Λεφάκη για το μέλλον του Μητσοτάκη.
      Τηλεοπτική πανδαισία σήμερα στο ΣΚΑΪ, καθώς εκτός από τους «ειδικούς» έφεραν και τον αστρολόγο Κώστα Λεφάκη για να μας ενημερώσει για το μέλλον μας και το τι θα μας φέρει το 2022.

      Κάποια στιγμή ο παρουσιαστής Γιώργος Αυτιάς αποφάσισε να τον ρωτήσει και για το μέλλον του… Κυριάκου Μητσοτάκη! Τα λόγια περισσεύουν.

      Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/-Sj4MHB7gVY
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  7. O ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
    Ο Λεωνίδας Ανδρούτσος γεννήθηκε το 1824 στην σπηλιά της Βελίτσας από την Ελένη Καρέλη. Η σπηλιά ήταν γνωστή και ως «Μαύρη Τρούπα του Παρνασσού». Πήρε το όνομα «Λεωνίδας», βαπτιζόμενος από τον οπλαρχηγό της Άμφισσας, Πανουργιά.
    Σε ηλικία ενός έτους έμεινε ορφανός λόγω της δολοφονίας του πατέρα του. Η μητέρα του τον έκρυβε, κάνοντας τα πάντα για να προστατέψει το παιδί της, αν και χωρίς πολλά χρήματα, καθότι ο Ανδρούτσος είχε δώσει την περιουσία του στον Αγώνα.
    Τελικά ο πατέρας του Όθωνα, Λουδοβίκος Α’ παρενέβη και έθεσε υπό την προστασία του τον μικρό Λεωνίδα. Το 1833, όταν ο Όθων ήρθε στην Ελλάδα, ο νεαρός Ανδρούτσος στάλθηκε στο Μόναχο της Βαυαρίας.
    Και εκεί όμως χτυπήθηκε από την δυστυχία! Η επιδημία χολέρας που θέριζε τα ευρωπαϊκά εδάφη του πήρε την ζωή. Πέθανε στις 11 Δεκεμβρίου του 1836, σε ηλικία μόλις 12 ετών.
    Ο Λουδοβίκος Α’ φρόντισε η ταφή του να γίνει με τιμές, καταθέτοντας, εκτός των άλλων, ένα γενναίο ποσό στην τράπεζα. Έδωσε έπειτα εντολή οι τόκοι των χρημάτων να δαπανούνται για την συντήρηση του τάφου, όπερ και εγένετο.
    Ο τάφος του Λεωνίδα Ανδρούτσου διατηρείται μέχρι και σήμερα στο παλιό νεκροταφείο του Μονάχου, βρισκόμενος απέναντι από τον τάφο του Ηλία Κατσάκου Μαυρομιχάλη, εξίσου αγωνιστή της ελληνικής επανάστασης.
    Φέρει δε την επιγραφή του Γερμανού φιλέλληνα και ουμανιστή Ειρηναίου Θείρσιου, στα ελληνικά και στα γερμανικά:
    «Ειμί θάλος πολυανθές, υπ’ ανδρών βλαστέν αρίστων,οίτινες αντ’ αρετής έργ οδυνηρά πάθον.Τον δε πάππον ελών νηλεώς εφόνευσ ο τύραννος,ου βία αλλά δολω, φάρμακα λυγρά διδούς.Τον δ ου γεννητήρα, τον εν πολέμοις αδάμαστον,εχθροδαποί πύργον κρήμνισαν εκ μεγάλου.Μήτηρ δε, η Παρνασσού ενί σπηλαίοις μ’έτικτεν,ενθάδε δωδεκάτη κλαύσεν αποφθίμενον»…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...