ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Δεκεμβρίου 2022

ΣΤΗΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Η Ελβετία θα απαγορεύσει τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων για «μη βασικά ταξίδια, εάν η χώρα ξεμείνει από ενέργεια αυτόν τον χειμώνα», ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΕΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥΣ ΑΣΤΑΘΕΙΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ.

 



ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: «Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΝΕΓΡΟΣ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ».




ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΡΥΒΟΥΝ. Με πρωτοβουλία Μπακογιάννη, Σακελλαροπούλου και εβραϊκών οργανώσεων, συναντήθηκαν στην Αθήνα 25 δήμαρχοι απ’ όλο τον κόσμο, για να στείλουν μήνυμα κατά τού αντισημιτισμού. ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ «ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ «ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ». ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ: Ο «ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ». ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΔΕΚΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ.





Η Ελβετία σχεδιάζει την απαγόρευση κυκλοφορίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων   και να προχωρήσει και σε άλλα μέτρα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.  Όπως αναφέρουν  τα διεθνή ΜΜΕ οι Ελβετοί έχουν εκπονήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις ενέργειας αυτόν τον χειμώνα

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τα ηλεκτρικά οχήματα θα απαγορευθούν για ‘όλες τις μετακινήσεις πλην των μόνων απαραίτητων.  



Επίσης στους περιορισμούς εξετάζεται  αν θα μπορούσαν να δουν όλα τα αθλητικά στάδια και τις επιχειρήσεις αναψυχής κλειστά.

Η Ελβετία θα απαγορεύσει τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων για «μη βασικά ταξίδια, εάν η χώρα ξεμείνει από ενέργεια αυτόν τον χειμώνα», ανακοίνωσε η κυβέρνηση.  


 Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που καταρτίζονται σε περίπτωση που οι Ελβετοί πληγούν από μπλακ άουτ ζητούν επίσης μείωση των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων έως και δύο ώρες την ημέρα, απενεργοποίηση των συστημάτων θέρμανσης σε νυχτερινά κέντρα και άλλα κτίρια και η θέρμανση σε κλειστούς χώρους να μην υπερβαίνει τους 20 βαθμούς Κελσίου. .

Τα μέτρα κρίσης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απαγόρευση των υπηρεσιών ροής και των παιχνιδιών, τα χριστουγεννιάτικα φώτα κλειστά και όλα τα αθλητικά στάδια και τις εγκαταστάσεις αναψυχής κλειστά.

Η Ελβετία φοβάται μια έλλειψη ενέργειας τους επόμενους μήνες, επειδή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές για να την αντιμετωπίσει τον χειμώνα.   Η χώρα λαμβάνει περίπου το 60 τοις εκατό της ενέργειάς της από υδροηλεκτρικούς σταθμούς, όπως φράγματα σε ποτάμια ή γεννήτριες που τοποθετούνται μεταξύ λιμνών.

Περίπου το ένα τρίτο της ισχύος του προέρχεται από πυρηνικά, τα οποία η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να καταργήσει σταδιακά, και το υπόλοιπο προέρχεται από ένα μείγμα παραδοσιακών μονάδων ορυκτών καυσίμων και ηλιακής ή αιολικής παραγωγής.  Συνολικά, η Ελβετία παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια κάθε χρόνο για να κρατά τα φώτα αναμμένα – αλλά αυτό το στατιστικό κρύβει τεράστιες αποκλίσεις από μήνα σε μήνα.

Επειδή η υδροηλεκτρική ενέργεια βασίζεται στις βροχοπτώσεις και το λιώσιμο του χιονιού για να συμπληρώσει τα ποτάμια και τις δεξαμενές, αυξάνεται φυσικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά πέφτει το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ελβετοί εξάγουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας σε γειτονικές χώρες κατά τους θερμότερους, υγρότερους μήνες και εισάγουν κατά τους ψυχρότερους.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

15 σχόλια:

  1. Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ. Τα παιδιά πολιτικών που κατεβαίνουν στις εκλογές σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

    Τα παιδιά πολιτικών που κατεβαίνουν στις εκλογές σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ιράν ξεκίνησε την κατασκευή νέου πυρηνικού εργοστασίου στη νοτιοδυτική επαρχία Χουζεστάν.
    Το εργοστάσιο ισχύος 300 μεγαβάτ, που κατασκευάζεται στην περιοχή Νταρχοβίν, θα κοστίσει από 1,5 έως 2 δισεκ. Δολάρια.
    Ο ιρανικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (OIEA), ανακοίνωσε σήμερα, πως το Ιράν ξεκίνησε την κατασκευή ενός νέου πυρηνικού εργοστασίου στη νοτιοδυτική επαρχία Χουζεστάν.
    Το εργοτάξιο, η έναρξη του οποίου ανακοινώθηκε στην κρατική τηλεόραση από τον επικεφαλής του οργανισμού αυτού Μοχαμάντ Εσλαμί, αναμένεται να διαρκέσει επτά χρόνια.
    Το εργοστάσιο ισχύος 300 μεγαβάτ, που κατασκευάζεται στην περιοχή Νταρχοβίν, θα κοστίσει από 1,5 έως 2 δισεκ. δολάρια, πρόσθεσε ο Εσλαμί.
    Το Ιράν διαθέτει επίσης ένα πυρηνικό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στο Μπουσέρ, στο νότιο άκρο της χώρας, ισχύος 1.000 μεγαβάτ.
    «Επρόκειτο να κατασκευαστεί από μια γαλλική εταιρία»
    Αρχικά, το εργοστάσιο στο Νταρχοβίν «επρόκειτο να κατασκευαστεί από μια γαλλική εταιρία», η οποία υπαναχώρησε στις «δεσμεύσεις της» μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, σύμφωνα με τον επικεφαλής του οργανισμού ατομικής ενέργειας.
    «Στη συνέχεια οι άλλες χώρες απέφυγαν να συνεργαστούν με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν λόγω των κυρώσεων», συνέχισε ο Εσλαμί.
    Στο πλαίσιο μιας ιστορικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2015, το Ιράν είχε δεχθεί να παγώσει τις δραστηριότητές του στον εμπλουτισμό ουρανίου στο υπόγειο εργοστάσιο του Φορντό, που βρίσκεται 180 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης.
    Σε τι είχε δεσμευτεί η Τεχεράνη
    Η Τεχεράνη είχε δεσμευτεί να περιορίσει στο 3,67% το όριο του εμπλουτισμού βάσει της συμφωνίας αυτής που συνήψαν το Ιράν, αφενός, και οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ρωσία και η Γερμανία, αφετέρου.
    Το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ / JCPOA), όπως ονομάζεται η συμφωνία, προσέφερε στο Ιράν μια ελάφρυνση από τις διεθνείς κυρώσεις με αντάλλαγμα τις εγγυήσεις ότι η Τεχεράνη δεν θα αποκτούσε ατομικά όπλα, έναν στόχο που η Ισλαμική Δημοκρατία πάντα αρνιόταν ότι επιδιώκει.
    Ωστόσο, μετά την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από το ΚΟΣΔ το 2018 επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, και την επαναφορά των αμερικανικών κυρώσεων που καταπνίγουν την οικονομία της, η Τεχεράνη αποδεσμεύτηκε σταδιακά από τις υποχρεώσεις της.
    Το Ιράν άρχισε λοιπόν τον Ιανουάριο του 2021 τη διαδικασία παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου σε ποσοστό 20% στο εργοστάσιο του Φορντό.
    Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2021, ανακοίνωσε ότι άρχισε να παράγει εμπλουτισμένο ουράνιο σε ποσοστό 60% στο εργοστάσιο της Νατάνζ, πλησιάζοντας το 90% που απαιτείται για την παραγωγή ατομικής βόμβας.
    Τον περασμένο μήνα, η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου κατά 60% στο Φορντό, σε μια νέα παραβίαση των δεσμεύσεών της.
    Διαπραγματεύσεις για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 άρχισαν τον Απρίλιο του 2021, αλλά έχουν σταματήσει τους τελευταίους μήνες, μετά την αύξηση των εντάσεων μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων που είναι συμβαλλόμενα μέρη της συμφωνίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Σουηδία απέλασε στην Τουρκία έναν Κούρδο πατριώτη καταδικασμένο σε 6,5 χρόνια φυλακή για να μπει στο ΝΑΤΟ.
    Μέλος του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) που είχε καταδικαστεί στην Τουρκία, απελάθηκε από τη Σουηδία και επέστρεψε στη διάρκεια της νύχτας στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ.
    Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Μαχμούτ Τατ είχε καταδικαστεί στην Τουρκία σε φυλάκιση 6,5 ετών ως μέλος του PKK, το οποίο Άγκυρα και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση».
    «Αφού συνελήφθη από τη σουηδική Αστυνομία και οδηγήθηκε στο κέντρο κράτησης στη Μέλνταλ, μεταφέρθηκε στην Τουρκία με αεροπλάνο» μετέδωσε το Anadolu.
    Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah και το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Τατ οδηγήθηκε σήμερα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.
    Το Anadolu ανέφερε ότι ο άνδρας, ο οποίος έφθασε στη Σουηδία το 2015 για να διαφύγει από την εκτέλεση της ποινής του, είχε καταθέσει εκεί αίτημα ασύλου το οποίο όμως «απορρίφθηκε».
    Η τύχη ορισμένων Κούρδων υπηκόων της Τουρκίας που έχουν εξοριστεί ή καταφύγει στη Σουηδία και, σε μικρότερο βαθμό, στη Φινλανδία, είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων με την Άγκυρα, καθώς οι δύο σκανδιναβικές χώρες προσπαθούν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.
    Η Τουρκία μπλοκάρει τη διεύρυνση της Ατλαντικής Συμμαχίας από τον Μάιο ζητώντας την απέλαση πολλών από αυτούς, οι οποίοι κατηγορούνται ως συμπαθούντες ή μαχητές κουρδικών κινημάτων που κατατάσσονται στις «τρομοκρατικές οργανώσεις» στην Τουρκία ή ως προσκείμενοι του κινήματος του ιμάμη Γκιουλέν που υποστηρίζουν οι Αρχές ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
    Η άφιξη μιας νέας κυβέρνησης στη Σουηδία διεύρυνε, ωστόσο, πρόσφατα αυτές τις ανταλλαγές και αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας εκτίμησε πως οι δύο χώρες έχουν κάνει «θετικά βήματα».
    «Η νέα κυβέρνηση στη Σουηδία είναι πιο αποφασισμένη από την προηγούμενη και το υποδεχόμαστε αυτό με ικανοποίηση» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
    «Έκαναν νομοθετικές αλλαγές και όλο αυτό συνιστά θετική πρόοδο» είπε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στο Βουκουρέστι, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιες επικίνδυνες χημικές ουσίες μπορεί να περιέχουν τα παιδικά παιχνίδια;
    Πρόσφατα Σουηδοί επιστήμονες δημοσίευσαν στο ειδικευμένο περιοδικό Journal of Hazardous Materials Advances έρευνα για 157 χρησιμοποιημένα και νέα πλαστικά παιχνίδια.
    Το 84% των χρησιμοποιημένων περιείχαν επιβλαβείς χημικές ουσίες, ανάμεσά τους φθαλικούς εστέρες και χλωριωμένες παραφίνες βραχείας αλυσίδας.
    «Οι συγκεντρώσεις των τοξικών ουσιών ήταν σημαντικά υψηλότερες στα παλαιότερα είδη», εξήγησε η επικεφαλής της μελέτης Μπέθανι Κάρνεϊ Άλμροτ.
    «Για παράδειγμα, σε πολλές από τις παλιές μπάλες βρέθηκαν συγκεντρώσεις φθαλικών ενώσεων που αντιστοιχούσαν σε περισσότερο από το 40% του βάρους του παιχνιδιού, πράγμα που σημαίνει 400 φορές μεγαλύτερο από το νόμιμο όριο».
    Η χημικός Κέρστιν Έφερς, από το συμβουλευτικό κέντρο καταναλωτών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, επισημαίνει ότι συνιστάται προσοχή ειδικά στα παλαιότερα παιχνίδια από μαλακό πλαστικό.
    «Δεν πρέπει να τα αγοράσετε μεταχειρισμένα για έναν απλό λόγο: η απαγόρευση στα παιχνίδια ορισμένων φθαλικών ενώσεων που βλάπτουν το ορμονικό σύστημα ενός οργανισμού τέθηκε σε ισχύ στην ΕΕ μόλις το 2005.
    Κάθε τόσο μας ρωτούν γονείς, εάν μπορούν να δώσουν παλιές κούκλες στα παιδιά τους. Όταν ρωτήσαμε τους κατασκευαστές, μάς επιβεβαίωσαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει τότε πλαστικοποιητές -που τώρα απαγορεύονται- επειδή εξακολουθούσε να επιτρέπεται και δεν υπήρχε γνώση για τον κίνδυνο».
    Κίνδυνοι όμως υπάρχουν και στα παλαιότερα σκληρά πλαστικά παιχνίδια, όπως τα Lego. Μελέτη από Βρετανούς ερευνητές, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Environmental Science and Technology το 2018, έδειξε ότι συγκεκριμένα τα κίτρινα και κόκκινα τουβλάκια, τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ 1960 και 1981 περιέχουν κάδμιο που είναι πολύ πάνω από τις τρέχουσες οριακές τιμές της ΕΕ.
    Αντίθετα τα χρησιμοποιημένα παιχνίδια από μασίφ ξύλο, που δεν υπέστησαν επεξεργασία, μπορούν να δίνονται στα παιδιά, γιατί είναι εντελώς ακίνδυνα, όπως επισημαίνει η Κέρστιν Έφερς, αρκεί να είναι μηχανικά άθικτα και να μην έχουν χαλαρώσει μικρά κομμάτια τους.
    «Αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τυχόν παθογόνους οργανισμούς, γιατί τα παλιά παιχνίδια μπορούν να καθαριστούν και να πλυθούν, όσα είναι από ύφασμα. Και τα νέας κατασκευής παιχνίδια; Επειδή είναι καινούργια δεν σημαίνει ότι είναι υπεράνω πάσης υποψίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη σουηδική μελέτη σχεδόν το 30% των νεότερων παιχνιδιών υπερέβαιναν τις οριακές τιμές της Οδηγίας της ΕΕ για την Ασφάλεια Παιχνιδιών. Και για πολλές ουσίες που είναι νέες ή προστίθενται ως υποκατάστατα, απλώς δεν είναι ακόμη σαφές εάν και πόσο επικίνδυνες μπορεί να είναι.
      «Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να εξετάζετε καινούργια και μεταχειρισμένα με όλες σας τις αισθήσεις» προειδοποιεί η Έφερς.
      «Αυτό σημαίνει έλεγχος με τα χέρια για αιχμηρές άκρες ή κομμάτια που θα μπορούσαν να χαλαρώσουν και να τα καταπιεί το παιδί. Προσοχή επίσης πρέπει να δοθεί στις αισθητές ή δυσάρεστες οσμές. Επιπλέον, υπάρχουν ελαττώματα που δεν αποτελούν απαραίτητα κίνδυνο για την ασφάλεια, αλλά δείχνουν ότι δεν έχει γίνει ποιοτικός έλεγχος», συνεχίζει η χημικός.
      Υπάρχουν παιχνίδια που είναι κακοκατασκευασμένα. Σε αυτήν την περίπτωση είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι κατασκευαστές έκαναν ποιοτικό έλεγχο. Τέτοια παιχνίδια πωλούνται μέσω του διαδικτύου από πωλητές εκτός ΕΕ και καλό είναι να μην αγοράζονται. Προσοχή πρέπει να δίνεται και σε παιχνίδια, στα οποία αναφέρεται μόνο ένας εισαγωγέας στη διεύθυνση».
      Μια εναλλακτική παρουσίασαν μικρότεροι κατασκευαστές και κοινωνικά εργαστήρια, μερικά από τα οποία κατασκευάζουν παιχνίδια εν μέρει στη Γερμανία και αποκάλυψαν με διαφάνεια με τι υλικά φτιάχνουν κούκλες, αρκούδες και λούτρινα ζωάκια.
      Επιπλέον, βοήθεια στη λήψη αποφάσεων προσφέρουν διάφορες σφραγίδες ασφαλείας, οι οποίες είναι μόνο λίγες στον τομέα των παιχνιδιών.
      Μία εξ αυτών είναι το σήμα GS, «Safety Tested», για «δοκιμασμένη ασφάλεια», το οποίο εγγυάται, με αναφορά ειδικού αριθμού και ινστιτούτου ελέγχων, τη συμμόρφωση στις νομοθετικές απαιτήσεις σχετικά με την ασφάλεια και τις επιβλαβείς ουσίες.
      «Στην περίπτωση των υφασμάτινων παιχνιδιών, οι καταναλωτές μπορούν επίσης να αναζητήσουν καλές ετικέτες κλωστοϋφαντουργίας, όπως το GOTS (Global Organic Textile Standard)», επισημαίνει η Κέρστιν Έφερς. Το σήμα CE, από την άλλη πλευρά, δεν έχει καμιά σχέση με την ασφάλεια ενός παιχνιδιού.
      «Είναι απλώς μια αυτοδέσμευση του κατασκευαστή ότι συμμορφώνεται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά δεν χρειάζεται να το αποδείξει μέσω ανεξάρτητων τεστ από τρίτους».
      Πιο σημαντικό από όλα είναι η ημερομηνία πιστοποίησης. Ορισμένοι πλαστικοποιητές φθαλικού άλατος περιορίστηκαν στα παιχνίδια στην ΕΕ μόνο μετά το 2005. Από τον Μάιο του 2021 ισχύουν επίσης αυστηρότερα όρια για την απελευθέρωση αλουμινίου και φορμαλδεΰδης, και από φέτος τον Δεκέμβριο για την απελευθέρωση της καρκινογόνου χρωστικής ουσίας ανιλίνη. Αλλά τελικά το δίλημμα παραμένει, παραδέχεται η Έφερς.
      «Από τη μια πλευρά, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε τα αντικείμενα για μεγάλο χρονικό διάστημα για να εξοικονομήσετε πόρους και να μην παράγετε τόσο πολλά σκουπίδια, και από την άλλη πλευρά, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά με τα παιχνίδια».
      Εκείνο που συμβουλεύει είναι αντί για δώρα οι γονείς να προσφέρουν στα παιδιά τους εμπειρίες, όπως ένα απόγευμα χειροτεχνίας ή μια επίσκεψη σε αγρόκτημα με πόνυ.
      «Τις περισσότερες φορές τα παιδιά έχουν ήδη αρκετά παιχνίδια, οπότε πολλοί γονείς πιθανότατα θα ήταν ευγνώμονες, αν οι συγγενείς δεν φορτώσουν κι άλλο τα βουνά από δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ειδικά επειδή τέτοιες ζώσες εμπειρίες παραμένουν στη μνήμη των παιδιών για πολύ περισσότερο διάστημα από ό,τι το χιλιοστό παιχνίδι».
      Ζ.Π.




      Διαγραφή
  5. Βασιλακόπουλος, σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς: «τεράστιο λάθος να επανέλθουν. Πρώτον ο ανεμβολίαστος υγειονομικός έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσει και μετά ο ίδιος την νόσο και επίσης ο ανεμβολίαστος δεν είχε την ευθυκρισία να αναλύσει σωστά τα επιστημονικά δεδομένα».
    «Ένας γιατρός που έχει τόσο λανθασμένη κρίση, τόσο επηρεασμένη από δοξασίες, που δεν μπορεί να αναλύσει σωστά τα δεδομένα από τον κορωνοϊό και να προστατεύσει τον εαυτό του, δεν μας εγγυάται ότι θα αναλύσει σωστά τα δεδομένα σε άλλα ζητήματα, όπως το έμφραγμα και τον καρκίνο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοζάνη: 14χρονοι «πιάστηκαν» με ναρκωτικά.
    Οι γονείς τους κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
    Ακόμη και οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έμειναν άναυδοι με τα ευρήματα της σωματικής έρευνας που έκαναν το βράδυ της Παρασκευής σε δύο Ελληνόπουλα ηλικίας μόλις 14 χρόνων, τα οποία σταμάτησαν για έλεγχο στην Κοζάνη επειδή προσπάθησαν να απομακρυνθούν μόλις τους είδαν.
    Τα δυο ανήλικα παιδιά είχαν στην κατοχή τους μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης κι έτσι συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια, όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω της μικρής ηλικίας τους. Η δικογραφία, που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, περιλαμβάνει και τους γονείς τους που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καστοριά: Συνελήφθη δημοτική σύμβουλος με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.
      Στα χέρια των Αρχών έπεσε και ο άνθρωπος που θα παραλάμβανε τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη.
      Μια εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος σε δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς συνελήφθη το Σάββατο στους Λαχανόκηπους για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.
      Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΡΤ η δημοτική σύμβουλος συνελήφθη μαζί με τον σύζυγό της στους Λαχανόκηπους Καστοριάς καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατόπιν ελέγχου, 66 κιλά κάνναβης.
      Παράλληλα στα χέρια των Αρχών έπεσε και ο άνθρωπος που θα παραλάμβανε τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Καστοριάς.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  7. Σύλληψη Ρωσο-εβραίου ολιγάρχη στο Λονδίνο – Είχε καταφερθεί κατά του Κρεμλίνου.
    Έχει στηρίξει το Κίεβο.
    Μια δήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου – η οποία όμως δεν κατονόμασε τον Φρίντμαν – αναφέρει ότι είναι ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος, συνωμοσία για εξαπάτηση του Υπουργείου Εσωτερικών και συνωμοσία για ψευδορκία.
    Άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με την υπόθεση. Από τότε και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.
    Το ρωσικό TASS επικαλείται πηγή προσκείμενη στον Μιχαήλ Φρίντμαν (Αριστερά στη φωτό δίπλα στον Νετανιάχου) που είπε ότι «συνελήφθη με την υποψία ότι παραβίασε τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
    Ο Fridman, ο οποίος μαζί με άλλους Ρώσους ολιγάρχες που συνδέονται με το Κρεμλίνο επλήγησαν από δυτικές κυρώσεις μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει παράσχει υποστήριξη για εβραϊκούς σκοπούς, ήταν συνιδρυτής της Genesis Philanthropy Group και βοήθησε στην καθιέρωση του Genesis Prize, ενός ετήσιου βραβείου. το «εβραϊκό Νόμπελ». Συνδέεται στενά με τον Νετανιάχου.
    Αυτός και δύο άλλοι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι παραιτήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου νωρίτερα αυτό το έτος λόγω των κυρώσεων.
    Το περίεργο είναι πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει ταχθεί κατά του Κρεμλίνου και του Πούτιν, ενώ έχει ενισχύσει οικονομικά την Ουκρανία με ποσό το οποίο φέρεται να αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο $.
    Ο γιος του ο οποίος ζει στο Ντουμπάι, έχει συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις υπέρ της Ουκρανίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού, ενώ η οικογένειά κατάγεται από την Ουκρανική πόλη Lviv.
    Ο γιος του Φρίντμαν ο οποίος μάλιστα ζει μόνιμα στο Ντουμπάι καθώς έχει φύγει από την Ρωσία με την έναρξη της επίθεσης, ανακοίνωσε ότι που έχουν επιβληθεί προσωπικά κυρώσεις και από το Κίεβο! Σε σχετικό βίντεο που ανάρτησε μάλιστα φαίνεται να είναι εξοργισμένος καθώς ο Ζελένσκι δεν αναγνώρισε τίποτα για τα όσα έκανε ο ίδιος για την Ουκρανία και κάνει λόγο για ακατανόητη απόφαση γραφειοκρατών.
    Ο πατέρας του, Μιχαήλ Φρίντμαν δεν έχει κάνει ακόμα κάποια δήλωση, ενώ δεν υπάρχει σαφής επιβεβαίωση ότι όντως είναι αυτός ο οποίος συνελήφθη.
    Η συγκεκριμένη εξέλιξη πάντως θεωρείται δώρο στον Πούτιν, καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον συγκεκριμένο ολιγάρχη. Η συγκεκριμένη εξέλιξη πάντως θεωρείται δώρο στον Πούτιν, καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον συγκεκριμένο ολιγάρχη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΝΕ 76 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟΣ Ο «ΑΝΗΦΟΡΟΣ»

    «Οι Εβραίοι μυρίζουν… Οβραΐλα»!

    Του Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ

    Σήμερα θα ασχοληθώ με το επί 76 χρόνια ανέκδοτο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη
    «O Ανήφορος» που κυκλοφόρησε στις 26 Οκτωβρίου 2022 από τις εκδόσεις «Διόπτρα».
    Είχα πει ότι δεν πρόκειται να το διαβάσω, γιατί το θεωρώ ως ένα κακογραμμένο και γεμάτο φτηνές ανθρωπιστικές ατάκες κείμενο, που δυσκολεύει και τον πιο επιμελή αναγνώστη, εξαιτίας των δημοτικοφανών αγνώστων λέξεων που χρησιμοποιεί ο κομπλεξικός με την Ελληνική Γλώσσα Νίκος Καζαντζάκης.
    Ωστόσο, κάποιοι φίλοι «μου σφύριξαν» ότι ο «Ανήφορος» περιέχει συνταρακτικές σελίδες που όχι μόνο είναι «βούτυρο στο ψωμί μου», αλλά και εξηγούν γιατί παρέμεινε ανέκδοτο επι οκτώ δεκαετίες αυτό το μυθιστόρημα του Κρητός συγγραφέα: Διότι κάποιοι δεν ήθελαν να πληροφορηθεί το πόπολο πόσο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ ήσαν επί αιώνες οι Κρητικοί!..

    Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ

    Ως γνωστόν, ο ήρωας του «Ανήφορου» ονομάζεται «Κοσμάς», είναι το alter ego του Καζαντζάκη και παντρεύεται στο εξωτερικό την Εβραιοπούλα Νοεμή, που διασώθηκε την τελευταία στιγμή από το Ολοκαύτωμα των Ναζί. Κάποια στιγμή την φέρνει στην Κρήτη να την γνωρίσουν οι γονείς του (ο πατέρας του, καπετάν Μιχάλης έχει μόλις πεθάνει, αλλά το φάντασμά του πλανιέται στο σπίτι κι όλοι εξακολουθούν να τον τρέμουν!..) κι εκεί ο Καζαντζάκης είναι πράγματι απολαυστικός και εξόχως διδακτικός...

    ΜΕΤΑΦΕΡΩ επί λέξει ένα συνταρακτικό απόσπασμα από τον «Ανήφορο» του ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ:

    «— Είναι…; ρώτησε η μάνα σιγά.
    — Ναι, η γυναίκα μου…
    Η αδερφή έστρεφε το πρόσωπο πέρα, με αναγούλα• η μάνα ζύγωσε το γιο:
    — Γιατί την πήρες; ρώτησε σιγά. Θα μολέψει το αίμα. Οβραία.
    — Είναι μεγάλη ψυχή. Σε αυτή χρωστώ τη ζωή μου• αν έλειπε, θα ’χα πεθάνει. Άλλη χαρά δεν έχω. Αγάπα τη, μητέρα. Και συ, Μαρία… είπε και στράφηκε στην αδερφή του. Μα αυτή είχε γλιστρήσει μέσα να ετοιμάσει τον καφέ.
    — Είναι Οβραία… ξανάπε η μάνα. Μα αφού τη θέλεις… Ένα μονάχα φοβούμαι…
    -Τι;
    — Μην την πνίξει.
    — Ποιος;
    Η μάνα δεν αποκρίθηκε• στράφηκε, κοίταξε κατά το αναμ¬μένο καντήλι. Ο Κοσμάς κατάλαβε, ακούμπησε στον τοίχο. Σιγή. Ήξεραν κι οι δυο πως σαράντα μέρες η ψυχή δε φεύγει από το σπίτι, τρογυρίζει στην αυλή, ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες, μανταλώνει τη νύχτα την πόρτα, κάθεται δίπλα στο καντήλι και κοιτάζει κι ακούει τα πάντα. Ο γέρος του μήνυσε ως έμαθε πως παντρεύτηκε Οβραία: «Όσο ζω να μην πατήσεις στην Κρήτη!» Και τώρα είναι μονάχα δέκα μέρες που πέθανε. Έσκυψε ένα βήμα προς την πόρτα.
    — Χρυσούλα, είπε, έλα! Την πήρε από το χέρι, την πήγε στη μάνα του.
    — Μητέρα, η κόρη σου, είπε.
    Η κοπέλα έσκυψε, φίλησε το χέρι της γριάς και στάθηκε πάλι και περίμενε. Η μάνα την κοίταζε, αμίλητη. Τη γρυπή μύτη, τα χοντρά χείλια, τα μεγάλα τρομαγμένα μάτια. Τη χρυσή αλυσιδίτσα που της έζωνε το λαιμό.
    — Βαφτίστηκες; ρώτησε η γριά, χωρίς ν’ απλώσει το χέρι.
    — Βαφτίστηκε, αποκρίθηκε ο Κοσμάς. Να ο σταυρός. Πήρε και τ’ όνομά σου, μητέρα. Χρυσούλα. Τράβηξε την αλυσιδίτσα κι ανέβηκε από το στήθος, ζεστό, ένα χρυσό σταυρουλάκι.
    — Καλώς όρισες! είπε η μάνα και της άγγιξε με κάποιο δισταγμό το κεφάλι. Ωστόσο κατάφταναν οι θείοι, οι θείες, οι γειτόνισσες. Γέμισε το σπίτι. Είχαν ξεχάσει το γέρο, όλοι χαίρουνταν για τον ερχομό του γιου. Και κοίταζαν τη γυναίκα του από την κορυφή ως στα νύχια, σαν ένα όμορφο ζώο περίεργο κι ανησυχαστικό. Η κυρα-Κατίγκω έσκυψε στο αυτί της γειτόνισσάς της:
    — Είδες τι μυρωδιά που βγάνει; είπε. Για ζύγωσε κοντά της.
    — Οβραΐλα, μουρμούρισε η γειτόνισσα και σούφρωσε τα χείλια. Έτσι μυρίζουν αυτές.»!..
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ; Οι Εβραίες μυρίζουν Οβραΐλα, σύμφωνα με τους Κρητικούς του 1946 που περιγράφει ο Καζαντζάκης! Να γιατί παρέμεινε επί 76 χρόνια αδημοσίευτος ο «Ανήφορος»: Για να μη μάθουν όλοι οι Ρωμηοί πως ο Κρητικοί κατάφεραν να επιβιώσουν και να διατηρηθούν ανόθευτοι επειδή ήσαν φοβεροί ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ και θεωρούσαν μεγάλη κατάρα το να παντρευτεί κάποιος Εβραίο!..
      Η ΣΙΩΝΙΣΤΡΙΑ ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΑ ΡΑΧΗΛ
      ΗΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

      ΥΠΟΨΙΝ ότι τα όσα γράφει στον «Ανήφορο» ο Καζαντζάκης είναι αυτοβιογραφικά. Όντως ο μεγάλος έρωτας της ζωής του ήταν μια ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΕΒΡΑΙΑ, η διαβόητη Ραχήλ Λιπστάιν Mινκ (διαβάστε εδώ - https://agonaskritis.gr Η εβραία επαναστάτρια Ραχήλ Λιπστάιν Mινκ, o νεανικός πρώτος μεγάλος έρωτας του Νίκου Καζαντζάκη, 05/11/2019 όλες τις λεπτομέρειες του έρωτά τους, που κρύβουν οι πάντες, όπως τις περιγράφει ο Καζαντζάκης στην αυτοβιογραφία του «Αναφορά στον Γκρέκο»).
      ΤΕΛΙΚΑ, η Εβραία κομμουνίστρια Ραχήλ, ο μεγάλος έρωτας του Νίκου Καζαντζάκη, μόλις το 1948 ιδρύθηκε το Κράτος του Ισραήλ έγινε μεγάλη Σιωνίστρια: Όπως ακριβώς κι ο ιδρυτής του ΚΚΕ, Αβραάμ Μπεναρόγιας, η Ραχήλ εγκατέλειψε τις συφιλιδικές κομμουνιστικές της ιδέες και εγκαταστάθηκε κάτω στο Ισραήλ, προκειμένου να βοηθήσει στην θεμελίωση του πρώτου Εβραϊκού Κράτους μετά από 20 αιώνες!.. Πέθανε ως αμετανόητη Σιωνίστρια, τον Ιούνιο του 1978 σε ηλικία 79 ετών στη πόλη Zorah του Ισραήλ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. Εορτάζει σήμερα η Μεγαλομάρτυς Αγία Βαρβάρα, η προστάτις τού ρωμαίικου Πυροβολικού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Κώστας Γρίβας: Ακόμη ΚΑΙ η αξιοπρεπής - φιλελληνική Αίγυπτος θα γίνη ανταγωνιστική μαζί μας, αν δεν λειτουργήσουμε ως ένα κανονικό κράτος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. Χθες στο κυπριακό κοινοβούλιο υπερψηφίστηκε ψήφισμα το οποίο κατάθεσε το ΑΚΕΛ για τη Δημοκρατική Αντίσταση, με αφορμή την 7η Δεκεμβρίου, Ημέρα Μνήμης των Μαχητών Αντίστασης.
    Στο ψήφισμα γίνεται ρητή αναφορά στο ρόλο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ως ανάξιος κάθε είδους τιμής από την πατρίδα.
    Με 23 ψήφους υπέρ (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Κίνημα Οικολόγων) και 15 κατά (ΔΗΣΥ, ΕΛΑΜ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους)
    Το 1959 η Βουλή των Ελλήνων ανακηρύσσει ομοφώνως τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ "Άξιο τέκνο της Πατρίδας". Το 1974 στο Κυπριακό Κοινοβούλιο τον ανακήρυξε επίσης με τον ίδιο τίτλο.
    Ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής ήταν και θα είναι άξιος τιμής. Χιλιάδες Έλληνες στο έπος του ένδοξου αγώνα της ΕΟΚΑ σύμφωνα με τις οδηγίες του, πέτυχαν να κατατροπώσουν τον αγγλικό ζυγό.
    Οι ανθέλληνες για άλλη μια φορά έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο με αυτό το άθλιο ψήφισμα. Για κακή τους τύχη όμως μέχρι και σήμερα ο Αρχηγός Διγενής υπάρχει στις καρδιές μας και στην μνήμη μας.
    Για όλους εμάς στο Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, ο Γεώργιος Γρίβας αποτελεί φάρο αντίστασης και πρότυπο αγωνιστή για την Ελευθερία. Συνεχίζουμε το όραμα του για την μοναδική λύση: Την ένωση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα!
    «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τρεις εχθρούς. Τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερός μου πονοκέφαλος, ήτο οι κομμουνιστές.»
    Ο ΓΡΙΒΑΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ!
    https://ellhnes.net
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σχεδόν 10.000.000 οι Ισραηλινοί πολίτες την παραμονή Πρωτοχρονιάς 5783 | EKΔΟΣΗ ΑΛΕΦ-τεύχος 86.
    Ο πληθυσμός του Ισραήλ αυξήθηκε τη τελευταία χρονιά κατά 187.000 πολίτες και έφθασε τους 9.593.000 συνολικά. Στην Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία εκτιμούν ότι το 2065 θα ζουν στο Ισραήλ 20 εκατομμύρια πολίτες. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2024 ο αριθμός των Ισραηλινών πολιτών θα φθάσει στα 10 εκατομμύρια και το 2048 στα 15 εκατομμύρια.
    Εκ των 9.593.000 Ισραηλινών, 7.069.000 είναι Εβραίοι (74% του πληθυσμού), 2.026.000 είναι Άραβες (21% του πληθυσμού) ενώ οι υπόλοιποι είναι διαφορετικού θρησκεύματος η άθρησκοι. Μεταξύ των Εβραίων που είναι πάνω από 20 ετών, το 45,3% αυτοπροσδορίζονται ως κοσμικοί (hilonim), το 19,2% ως παραδοσιακοί–όχι ιδιαίτερα θρήσκοι, το 13,9% ως παραδοσιακοί – θρήσκοι, το 10,7% ως θρήσκοι και το 10,5% ως φανατικοί θρήσκοι (Haredim).
    Το 5782 (η εβραϊκή χρονιά που έκλεισε στις 25/9/22), ο ισραηλινός πληθυσμός αυξήθηκε κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη. Στο Ισραήλ γεννήθηκαν 177.000 μωρά και έφθασαν 49.000 νέοι μετανάστες, ενώ 2.000 Ισραηλινοί κάτοικοι εξωτερικού επέστρεψαν στην εστία τους. Καταγράφηκαν 53.000 θάνατοι, εκ των οποίων 4.400 από κορονοϊό.
    Από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι το 89,3% των Ισραηλινών δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Στον εβραϊκό πληθυσμό το ποσοστό ικανοποίησης φθάνει στο 91,5%, ενώ στον αραβικό στο 70,7%. Επίσης το 70,4% των Ισραηλινών Εβραίων δηλώνει ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση έναντι του 51,1% των Ισραηλινών Αράβων.
    Σε σχέση με τις γλώσσες: Για το 55,2% των Ισραηλινών η μητρική τους γλώσσα είναι τα εβραϊκά, για το 19,7% τα αραβικά, για το 12,6% τα ρωσικά, για το 2,1% τα αγγλικά και ακολουθούν τα γαλλικά, ισπανικά και γίντις, με κάτω από 1%. Το 86% των απασχολουμένων μιλάει εβραϊκά στον χώρο εργασίας.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου μετανάστευσης και απορρόφησης μεταναστών, οι πόλεις στις οποίες εγκαταστάθηκαν νέοι μετανάστες στο Ισραήλ τη τελευταία χρονιά ήταν: 6.327 στο Τελ Αβίβ, 6.182 στη Χάϊφα, 6.069 στη Νατάνια, 4.300 στην Ιερουσαλήμ, ενώ επίσης εγκαταστάθηκαν νέοι μετανάστες στις πόλεις Μπατιάμ, Ασντόντ, Ρισόν Λετσιόν, Νααρία, Ασκελόν και Μπερσέβα.
    Από το σύνολο των νέων μεταναστών, το 47% ήρθαν από τη Ρωσία, το 25% από την Ουκρανία, το 6% από τις ΗΠΑ, το 4% από τη Γαλλία, το 4% από τη Νότιο Αμερική και το 2% από την Αιθιοπία. Το 63% των μεταναστών ήταν σε παραγωγική ηλικία, εκ των οποίων το 27% ήταν 18 – 35 ετών.
    Η υπουργός Μετανάστευσης και Απορρόφησης Pnina Tamno Sheta δήλωσε: «Σημειώνουμε δύο χρόνια ρεκόρ μετανάστευσης στο Ισραήλ, όταν από το προηγούμενο Ρος Ασανά έως το σημερινό, περίπου 60.000 νέοι μετανάστες θα γιορτάσουν μαζί μας στο κράτος του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Απορρόφησης ανέλαβε το βάρος της ευθύνης δύο σημαντικών μεταναστευτικών επιχειρήσεων και το έκανε με αφοσίωση και μεγάλη επιτυχία. Προσεύχομαι τον επόμενο χρόνο να γιορτάσουμε εδώ με δεκάδες χιλιάδες ακόμη νέους μετανάστες».
    πηγή ynet.co.il
    πηγή: ΑΛΕΦ | τεύχος 86
    ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...