ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

21 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ «ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΘΕΛΟΥΜΕ 2 ΚΑΙ 3 ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ. ΑΛΒΑΝΟΣ ΡΑΜΑ: «Ο ΘΕΙΟΣ ΣΟΡΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ».

 

Η GOOGLE ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟΚΡΥΣΤΑΛΛΟ ΣΕ ΚΒΑΝΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (long read), ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ. ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ.


 

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέκτησαν ήδη το πρώτο τους πυρηνικό εργοστάσιο.

 

 


Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΙΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ;

 

Κ.Μητσοτάκης: «Τα έθνη της Μεσογείου θα πρέπει να ηγηθούν της προσπάθειας αντίδρασης απέναντι στην κλιματική αλλαγή».

  ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΛΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: 

Στην Ελλάδα κανένας δεν ασχολείται με τα πραγματικά ουσιώδη προβλήματα του λαού. Ασχολούνται μόνο με  ψευδοσυνωμοσίες και τεχνητά, παραπλανητικά, επουσιώδη και εγκάθετα "προβλήματα" που θέτουν οι κρυφοί διαμορφωτές γνώμης, όπως με το περιβόητο θέμα των εμβολίων.  Πάλι τίθεται ζήτημα νοημοσύνης.



 

  Άγκυρα: «Σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα στόχος μας είναι η Θεσσαλονίκη».

 

Στη Μερσίνα μίλησε εχθές ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος ανέφερε ότι η μονάδα στο Ακούγιου θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2023. Επιπρόσθετα δήλωσε ότι στόχος της Τουρκίας είναι η κατασκευή δεύτερου και τρίτου σταθμούς παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.



«Στόχος μας είναι το συντομότερο δυνατό, να κάνουμε τα βήματα στην χώρα μας για την απόκτηση δεύτερου και τρίτου πυρηνικού σταθμού», είπε.
Την ίδια ώρα η Ελλάδα επενδύει με πάθος στις ανεμογεννήτριες για την «πράσινη» ενέργεια.

 

 Έντι Ράμα: "Η Τουρκία αναβαθμίζει την Αλβανία - μας δίνει και drone για να ελέγχουμε όλη τη χώρα".

 
Ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, έχει πραγματοποιήσει αρκετές συνομιλίες με τουρκικές εταιρείες για διάφορα έργα στη χώρα.
Μεταξύ των έργων είναι η κατασκευή εργοστασίου εμβολίων, η Teknopark Albania, το σύστημα ελέγχου της επικράτειας με υπερ-ευφυή drone και ολόκληρο το τρίτο πρόγραμμα για τις εθνικές υποδομές.

Το εργοστάσιο εμβολίων θα χρησιμεύσει για την παραγωγή 7 τύπων εμβολίων. Το Teknopark Albania, είναι ένα έργο για ένα κέντρο υψηλής τεχνολογίας για εταιρείες HighTech, Star Up.

Επίσης ο έλεγχος στην αλβανική επικράτεια θα γίνεται με υπερ-έξυπνα drone στοχεύοντας στη συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για τη δημόσια τάξη, τα εδάφη, τις ακτές και τους δρόμους, καθώς άλλες δραστηριότητες, σύμφωνα με τον Ράμα.

Σύμφωνα με τον Αλβανό πρωθυπουργό, η συνεργασία με την Τουρκία θα παρέχει στην Αλβανία.

* Κατασκευή εργοστασίου 7 τύπων εμβολίων, ως καρδιά ενός κέντρου φαρμακευτικής παραγωγής πρώτης κατηγορίας

* Το Teknopark Albania, ένα κέντρο υψηλής τεχνολογίας στα περίχωρα της πρωτεύουσας, για εταιρείες HighTech, νεοσύστατες επιχειρήσεις και έρευνα, σύμφωνα με το επιτυχημένο μοντέλο που εφαρμόζεται στην Τουρκία, ως καταλύτης για τον οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας για νέους ανθρώπους.

* Σύστημα εδαφικού ελέγχου της χώρας με υπερ-ευφυή drone, για την παραγωγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για δρόμους, ακτές, γεωργικές εκτάσεις, δάση, δημόσια τάξη, και για άλλες δραστηριότητες.

* Τρίτο πρόγραμμα που αφορά τις εθνικές υποδομές.

Gazeta Shqiptare, ata.gov.al, --

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

26 σχόλια:

  1. Ο «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ» ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΡΩΣΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΕΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ 20 ΡΩΣΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ 5.000 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ (= ΔΟΞΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ).
    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/11/20-5000.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την αγορά δεύτερης συστοιχίας S-400 στο τραπέζι η συνάντηση Β.Πούτιν-Ρ.Τ.Ερντογάν.
      Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Ρωσία προετοιμάζεται, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
      Νωρίτερα σήμερα το γραφείο της τουρκικής προεδρίας ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Ρωσία για συνομιλίες με τον πρόεδρο Πούτιν αναμένεται στις 29 Σεπτεμβρίου. Προγραμματίζεται να κατευθυνθεί στο Σότσι.
      Χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στη Ρωσία, ενδέχεται να συζητηθούν αρκετά ζητήματα, από τις διμερείς σχέσεις έως την κατάσταση στην Συρία και άλλες περιφερειακές διενέξεις.
      Ο Ερντογάν τον Αύγουστο είχε δηλώσει ότι κατά την διάρκεια της προετοιμαζόμενης επίσκεψής του στην Ρωσία προτίθεται να συζητήσει μεταξύ άλλων και τις λεπτομέρειες της αγοράς της δεύτερης συστοιχίας των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.
      Η τελευταία διά ζώσης συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2020 στο Κρεμλίνο. Εξαιτίας της πανδημίας οι περαιτέρω συνομιλίες έγιναν τηλεφωνικώς ή μέσω βιντεοδιασκέψεων.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΧΘΕΣ:
    Νέες αποβατικές ασκήσεις «ψυχολογικού πολέμου» από τους Τούρκους πεζοναύτες.
    Ζ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΟΝΟ ΧΘΕΣ: Τουρκική ακταιωρός απείλησε σκάφος του ΛΣ: Με τα όπλα στα χέρια οι Τούρκοι.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΜΟΝΟ ΧΘΕΣ: «Ότι θέλουν κάνουν»: Ανοικτά της Σκύρου τουρκικό ΑΦΝΣ ATR-72ASW.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΜΟΝΟ ΧΘΕΣ: Επτά σκληρές εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο – Μεγάλος ο αριθμός και των παραβιάσεων.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. ΜΟΝΟ ΧΘΕΣ: Μεγάλη τουρκική πολεμική κινητικότητα ανατολικά της Κρήτης μαζί με απειλές - Ώρα για ένα «καλό μάθημα»;
      Θρασύτατη ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΑΜ: «Πέραν των 6 ν.μ. η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη για οποιαδήποτε ενέργειά της να ζητά την άδεια της Τουρκίας που έχει την κυριαρχία της υφαλοκρηπίδας»
      Newsroom
      (Ανανέωση - Αρχικό κείμενο 16.14): «H Τουρκία μπορεί να δράσει ένοπλα σε περίπτωση που συνεχιστεί η πορεία του γαλλικού ερευνητικού Nautical Geo εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά ανατολικότερα των 6 μιλίων της Κρήτης που οι Τούρκοι έχουν χαρακτηρίσει "τουρκική ΑΟΖ" βάσει της ψευδοσυνθήκης με το καθεστώς της Τρίπολης και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε» αναφέρει υψηλά ιστάμενη πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο pronews.gr περιγράφοντας τα πρώτα στάδια της μείζονος ελληνοτουρκικής κρίσης που ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη.
      Τουρκικά πολεμικά σκάφη (δύο συγκεκριμένα) έχουν εξέλθει από τον ναύσταθμο του Ακσάζ και κατευθύνονται στην περιοχή, ενώ επίσης δύο τουρκικά υποβρύχια βρίσκονται, το ένα κοντά στο Nautical Geo και συνεργάζεται με την τουρκική φρεγάτα κλάσης "G" που είναι κοντά στο "Nautical Geo" (που εκτελούσε αποστολή για λογαριασμό της Ελλάδας) και ένα δεύτερο υποβρύχιο σε ευρύτερη ακτίνα 50 ν.μ.
      Τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ATR-72ASW έχουν ξεκινήσει έντονη δραστηριότητα στην περιοχή, αλλά και στο κεντρικό Αιγαίο, ενώ ένα ελληνικό υποβρύχιο κλάσης 214 βρίσκεται κοντά στο ένα ελληνικό σκάφος που έχει προσεγγίσει τα τουρκικά πλοία.
      Η εκτίμηση ανώτατης στρατιωτικής πηγής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι ότι «Για να επιβεβαιώσουν την ισχύ του τουρκολιβυκού συμφώνου, θα φτάσουν ακόμα και σε κτύπημα. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε, αλλά αυτό είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας. Αλίμονο αν μαζέψουμε τα ερευνητικά μας κάτω από τα 6 μίλια ανατολικά της Κρήτης. Παραδίδουμε όλα τα δικαιώματά μας νότια του Καστελόριζου χωρίς να πέσει σφαίρα».
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    5. Γεννηματά: «Η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί και στέλνει φρεγάτες στην Κρήτη».

      . Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στην στάση της Τουρκίας, που έχει αποθρασυνθεί τελείως και συνεχίζει να προκαλεί στο Αιγαίο.
      Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θέτει και το πλαίσιο μιας τυχόν συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη σημειώνοντας ότι «οι τσαμπουκάδες από πλευράς Τουρκίας θα πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα και δε μπορεί να γίνονται ανεκτοί».
      Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:
      «Η Τουρκία αποθρασύνεται. Την ώρα που ο πρόεδρος Ερντογάν επιδιώκει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στέλνει φρεγάτες στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης
      παραβιάζοντας βάναυσα τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ενώ έχει πολλαπλασιάσει τις παραβάσεις και παραβιάσεις του εναέριου χώρου.
      Αποθρασύνεται χωρίς να παίρνει την κατάλληλη απάντηση από την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη.
      Εάν γίνει τελικά η συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει στον Τούρκο πρόεδρο ότι οι καλές σχέσεις και επαφές εξαρτώνται από το σεβασμό του δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας. Οι τσαμπουκάδες από πλευράς Τουρκίας θα πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα και δε μπορεί να γίνονται ανεκτοί».
      Ζ.Π.



      Διαγραφή
    6. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΤΗΣ …ΚΡΗΤΗΣ. ΠΑΛΑΒΩΣΑΜΕ.
      Με την αιγίδα του ΝΑΤΟ η Τουρκία στο Κέντρο Αριστείας για την αεράμυνα στα Χανιά.

      Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής, τα δύο μνημόνια συνεργασίας για το Κέντρο Αριστείας για την Ολοκληρωμένη Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα.
      Ειδικότερα, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η «κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, του υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, του υπουργείου Άμυνας της Τσέχικης Δημοκρατίας, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκικής Δημοκρατίας (ενεργούντος δια λογαριασμό της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας), σε σχέση με τη σύσταση, διοίκηση και λειτουργία του Κέντρου Αριστείας για Ολοκληρωμένη Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα (IAMD COE Operational MOU)».
      «Η αντιπυραυλική και αντιαεροπορική άμυνα ήταν ανέκαθεν βασικός στόχος της Νατοϊκής Συμμαχίας, αλλά και πάντα ήταν στον σχεδιασμό της άμυνας κάθε χώρας», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι το Κέντρο Αριστείας είναι εργαστήριο μελέτης και ανάπτυξης τακτικών αντιμετώπισης, στο πλαίσιο της αντιπυραυλικής προστασίας και ο ρόλος του είναι υποστηρικτικός. Η αποστολή του, όπως είπε, είναι η βελτίωση, η εξειδίκευση των δυνατοτήτων των κρατών μελών της Συμμαχίας, σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και των επιχειρήσεων που αφορούν στην ολοκληρωμένη αντιαεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα. Η Ελλάδα, που φιλοξενεί το Κέντρο Αριστείας, παρέχει την αρχική υποδομή, τον εξοπλισμό, το προσωπικό υποστήριξης και τη διοικητική μέριμνα, όπως ορίζουν τα μνημόνια. Έδρα του Κέντρου Αριστείας είναι τα Χανιά.
      «Αυτά τα δύο μνημόνια που καλείται να κυρώσει η Βουλή είναι μια υπόθεση επωφελής για την Ελλάδα, η οποία αυξάνει το αμυντικό της αποτύπωμα, ως χώρα μέλος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.


      Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, βουλευτές έθεσαν ζήτημα για τον ρόλο της Τουρκίας, με δεδομένη τη στρατηγική όξυνσης της Άγκυρας. «Η Τουρκία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Άρα, η ζωή στο ΝΑΤΟ έχει να κάνει και με την σχέση με την Τουρκία, η οποία σε επίπεδο διμερές είναι όπως είναι, αλλά από εκεί και πέρα, δεδομένο είναι ότι η Τουρκία αποτελεί και μέλος της Συμμαχίας», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

      Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης: «Αυτό το κέντρο αριστείας, τι θα δώσει στην πατρίδα μας, για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, φαγώθηκε, σώνει και καλά, να προτείνει αυτό το στρατηγείο; Ουσιαστικά είναι ένα κέντρο το οποίο ανήκει στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, το οποίο εκεί θα δίνει την αναφορά του, θα έρχονται θα εκπαιδεύονται στην αντιαεροπορική, αντιπυραυλική ασπίδα και θα υπάρχουν εδώ Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι σε όλη την αντιαεροπορική και την αντιπυραυλική κάλυψη της πατρίδας μας, είδαν την προοπτική να έχουν λόγο».
      Κλέων Γρηγοριάδης: «Γινόμαστε μάρτυρες μιας απολύτως σουρεαλιστικής κατάστασης, όπου η Ελλάδα, από κοινού με την μόνη υπαρκτή στρατιωτική απειλή εναντίον της, αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο -η οποία όλοι ξέρουμε πως λέγεται Τουρκία, με τη μόνη χώρα που την απειλεί και δημοσίως, έχει καταθέσει ότι την απειλεί αφού έχει πει ότι θεωρεί αιτία πολέμου απλώς το να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα κυριαρχικά μας δικαιώματα- με αυτήν τη χώρα σε αγαστή συνεργασία και με ακόμα τρεις νατοϊκές χώρες, η Ελλάδα ιδρύει έναν νέο στρατιωτικό οργανισμό που η κυβέρνησή μας λέει ότι ενισχύει τη στρατιωτική διπλωματία και αναβαθμίζει τη θέση μας και της Κρήτης, ότι αναβαθμίζει τη θέση της χώρας αναφορικά με τα εθνικά θέματα της Ελλάδος».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Πολιτογραφήθηκε Έλληνας ο ιστορικός και καθηγητής Μαρκ Μαζάουερ, «Βρετανός» ιστορικός και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, Μαρκ Μαζάουερ.
    Όπως φαίνεται στο ΦΕΚ από την προεδρία της κυβέρνησης που φέρει την υπογραφή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, η πολιτογράφηση δρομολογήθηκε μετά από πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλληνες έκλεψαν το κινητό του γιατρού την ώρα που έδινε πρώτες βοήθειες στον εξάχρονο Φώτη.
    Ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος, ο οποίος βρέθηκε πάνω από τον 6χρονο Φώτη που τραυματίστηκε στον αγώνα καρτ της Πάτρας την Κυριακή, προσφέροντάς του τις πολύτιμες για τη ζωή του βοήθειες, έχασε και το κινητό του.
    Συγκεκριμένα, την ώρα που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες, κάποιος του έκλεψε το κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με όσα έγραψε ο ίδιος στα social media.
    H ανάρτηση του γιατρού Βαγγέλη Δημητρόπουλου, ο οποίος εργάζεται στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας έχει ως εξής:
    «Αγαπητοί φίλοι και φίλες ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις ευχές σας. Σαν λειτουργός της υγείας αυτό είμαι, αυτό θα κάνω και σήμερα και αύριο και όσο μπορώ. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι και ίσως και με αυτόν που το έκανε.
    Μέσα στο γενικό χαμό, την ώρα που έτρεχα για να βοηθήσω το μικρό Φώτη, κάποιος μακροχέρης μου βούτηξε, άρπαξε, έκλεψε το κινητό μου. Δυστυχώς, χωρίς κωδικούς κτλ ένα samsung s21, με πολλές φωτογραφίες ιατρικού περιεχομένου.
    Ας το κρατήσει γιατί ποτέ δεν θα μου το δώσει. Αν έχει έστω, ένα ίχνος ανθρωπιάς όμως, τον παρακαλώ ,να βάλει σε ένα φάκελο, το μικροτσίπ – κάρτα, με το φωτογραφικό υλικό και ας μου το στείλει στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Ευχαριστώ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παρέστη στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου στο Μανχάταν!
    Μαζί με Ερντογάν και Τατάρ - «Βράζει» η Ομογένεια.
    Μόνο ως αδιανόητο μπορεί να χαρακτηριστεί αλλά είναι πλέον γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παρέστη στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, στο Μανχάταν με Ερντογάν & Τατάρ!
    Είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του αυτή και η Ομογένεια είχε ταχθεί εναντίον και του είχε ζητήσει να μην το κάνει.
    Όμως το έπραξε και φυσικά οι Τούρκοι το χρησιμοποιούν δεόντος δημοσιεύοντας φωτογραφίες του από την παρουσία του.
    Σημειώνεται βέβαια το πόσο άσχημο φαίνεται να βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος δίπλα στον ηγέτη του Ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, δίνοντάς του έτσι "αναγνώριση".
    Το «Σπίτι της Τουρκίας» είναι ένας ουρανοξύστης στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στην 1η Λεωφόρο στο οποίο θα βρίσκεται η μόνιμη αντιπροσωπία της Τουρκίας στον ΟΗΕ αλλά και το τουρκικό προξενείο.
    Τα εγκαίνια έγιναν με κάθε επισημότητα από τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του, Εμινέ, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν από τουρκικής πλευράς και ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αλλά και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης του Ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.
    Άλλοι καλεσμένοι ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Βιόσα Οσμάνι-Σαντρίου και ο Λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέδα, καθώς και εκπρόσωποι ξένων αποστολών.
    Όλοι αυτοί δηλαδή δίπλα στον Τατάρ!
    Στην εκδήλωση βρέθηκαν, ωστόσο μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες
    Αποκαλώντας «τεράστια ευχαρίστηση» την παρουσία στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Turkevi, ο Γκουτέρες δήλωσε: «Είμαι προσωπικά εξοικειωμένος με την τεράστια γενναιοδωρία της Τουρκίας και των τουρκικών κοινοτήτων υποδοχής προς τους πρόσφυγες. Εκφράζω την ειλικρινή μου εκτίμηση για την υποστήριξή σας σε άτομα που χρειάζονται προστασία».
    Για την παρουσία του στα εγκαίνια έκανε και σχετικό Tweet ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συγχαίροντας τον Τούρκο πρόεδρο!
    Μίλησε για την θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων στην Τουρκία αλλά και για το αίτημα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. «Όπως πάντα επιμένω στην σημαντικότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στην στήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία».
    Η Ομογένεια "βράζει" κυριολεκτικά με τον Αρχιεπίσκοπο.
    Η Αρμενική Οργάνωση ANCA κατήγγειλε τη συμπεριφορά του Αρχειπισκόπου. Σημείωσε σχετικά: Με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον να του έχει γυρίσει πλάτη (τα γεράκια, τα περιστέρια και όλοι ενδιάμεσα) – και ενώ αναζητά απεγνωσμένα συμμάχους – ο Ερντογάν στρατολογεί διπλωμάτες από το Αζερμπαϊτζάν, εκπροσώπους της παράνομης τουρκικής κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία γι’ αυτή τη σκηνοθετημένη φωτογραφία στη Νέα Υόρκη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο πρόεδρος των μηχανοτρατών Αλεξανδρούπολης, Παναγιώτης Καραβέτης αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι το ελληνικό ναυτικό έχει εγκαταλείψει εντελώς την περιοχή της Λαδοξέρας (Ζουράφα) αλλά και τα ανατολικά της Λήμνου.
    «Τουρκικά αλιευτικά σκάφη βρίσκονται δυτικά της Λήμνου στα 3 ναυτικά μίλια από την Λήμνο. Δέκα τουρκικά αλιευτικά βρίσκονται δυτικά της Λήμνου στα 15 μίλια κοντά στο Άγιο Όρος και στα ελληνικά αλιευτικά απαγορεύεται να πάνε».
    Στα ελληνικά αλιευτικά σκάφη απαγορεύεται από το «ελληνικό λιμενικό» να βγουν διεθνή ύδατα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Έλληνες δεν μισούν κανένα λαό του κόσμου, με τον όρο βέβαια της αμοιβαιότητας. Δεν μισούν ούτε τον εβραϊκό λαό. Ποτέ δεν υπήρξαν, ούτε θα γίνουν μισαλλόδοξοι αντιεβραίοι ή αντισημίτες. Επίσης δεν είναι αντισιωνιστές με την στενή έννοια του όρου. Αν θεωρήσουμε τον Σόρος σαν τον κορυφαίο σύγχρονο διεθνή Σιωνιστή, που επιδιώκει να εξαφανίσει την λευκή φυλή (και τους εβραίους) με το σχέδιο Καλλέργη, τότε ο κορυφαίος αντισιωνιστής είναι ο Νετανιάχου, που δήλωσε ότι αν ο Σόρος τολμήσει να πατήσει στο Ισραήλ θα τον συλλάβει και θα τον φυλακίσει.
    (ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: «ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ. ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΑΝ», https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/04/blog-post_30.html).
    Ο Νετανιάχου δεν κάνει μυστικές συσκέψεις με τον Σόρος όπως ο Μητσοτάκης και ο Μηταράκης. (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014. Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΟΡΟΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΜΗΤΑΡΑΚΗ, http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/05/2014.html).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε σήμερα στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου την δωδεκάχρονη Αρεζού Καμπουλί (Arezu Kabuli), από το Αφγανιστάν, η οποία από μαθήτρια σε σχολείο της Λέσβου, απέσπασε υποτροφία για το Διεθνές Σχολείο της Βοστώνης.
    Γλώσσα και παιδεία ο δρόμος για την ένταξη και ενσωμάτωση.
    Η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού συνεχάρη τη νεαρή μαθήτρια, τόνισε ότι το χαρισματικό αυτό παιδί αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα τόσο για την Πολιτεία όσο για όλους όσους είναι σε δύσκολη θέση. «Μπορούν να δουν ότι υπάρχει φως. H γλώσσα και η παιδεία είναι ο δρόμος για την ένταξη, για την ενσωμάτωση» υπογράμμισε.
    Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε και τη μεγάλη συμβολή της οικογένειας της Αρεζού στην εξέλιξη της, και ιδιαίτερα της μητέρα της, που της εμφύσησε την αγάπη για τη γνώση.
    Η μικρή Αρεζού από την πλευρά της, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν ήρθε στη χώρα μας, αφού δεν γνώριζε ελληνικά, αλλά τόνισε ότι τις ξεπέρασε πολύ γρήγορα έχοντας σημαντική βοήθεια από τους δασκάλους της και δήλωσε έτοιμη να ταξιδέψει στη Βοστώνη και να γνωρίσει καινούργιους ανθρώπους και καινούργιους τόπους.
    Την Αρεζού συνόδευαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι γονείς της και η μικρή της αδερφή, καθώς και η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ 17 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΝΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΝΑ.



    Η Τουρκία διατηρεί τουλάχιστον 17 εργοστάσια παραγωγής οχημάτων/κινητήρων και υποστηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την εγχώρια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών, TOGG, ενώ η ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία παραμένει μια… άγνωστη έννοια.
    Του λόγου το αληθές αποδεικνύει ο διαδραστικός χάρτης που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών (ACEA), όπου απεικονίζονται οι μονάδες παραγωγής επιβατικών αυτοκινήτων, ελαφριών και βαριών επαγγελματικών, λεωφορείων και κινητήρων στη Γηραιά Ήπειρο.
    Αξίζει να σημειωθεί πως στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και χώρες που δεν είναι αμιγώς ευρωπαϊκές όπως η Τουρκία, η Ρωσία και το Καζακστάν.
    Συνολικά υπάρχουν 290 γραμμές συναρμολόγησης εκ των οποίων τα 135 είναι εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων, τα 37 αφορούν ελαφριά επαγγελματικά (βαν), 54 κατασκευάζουν βαριά επαγγελματικά (φορτηγά), 58 ασχολούνται με φορτηγά και 71 με κινητήρες.
    Σε επίπεδο χωρών Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αριθμός των σχετικών εργοστασίων ανέρχεται σε 185, τα οποία βρίσκονται σε μόλις 17 χώρες. Εκτός από την Ελλάδα, «γυμνές» από αυτοκινητοβιομηχανίες είναι επίσης η Βουλγαρία, η Δανία, η Μάλτα, η Εσθονία, η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Λετονία, το Λουξεμβούργο και η Λιθουανία.

    Τοποθεσίες Αυτοκίνητα Βαν Φορτηγά Λεωφορεία Κινητήρες Σύνολο
    Αυστρία 1 – 2 – 2 5
    Βέλγιο 3 – 3 2 – 7
    Κροατία 1 – – – – 1
    Τσεχία 4 – 1 2 2 8
    Φινλανδία 1 – 1 – – 2
    Γαλλία 12 4 5 5 7 30
    Γερμανία 23 4 3 3 13 41
    Ουγγαρία 4 – – 1 2 6
    Ιταλία 10 4 3 1 7 22
    Ολλανδία 4 1 3 2 1 10
    Πολωνία 2 2 2 4 6 16
    Πορτογαλία 1 2 1 1 – 5
    Ρουμανία 2 – 1 1 3 3
    Σλοβακία 4 – – – 1 4
    Σλοβενία 1 – – – – 1
    Ισπανία 9 5 2 4 4 16
    Σουηδία 2 – 2 3 3 8
    ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ 84 22 29 29 51 185
    Λευκορωσία 2 1 2 1 – 4
    Καζακστάν 2 3 4 4 – 6
    Βόρεια Μακεδονία – – – 1 – 1
    Ρωσία 18 3 9 6 8 34
    Σερβία 1 – 1 2 – 3
    Τουρκία 5 7 4 7 4 17
    Ουκρανία 3 – 1 3 – 6
    Ηνωμ. Βασίλειο 19 1 2 4 7 30
    Ουζμπεκιστάν 1 – 2 1 1 4
    ΕΥΡΩΠΗ 135 37 54 58 71 290
    Οι χώρες με τα περισσότερα εργοστάσια
    Η χώρα πρωταθλήτρια σε αριθμό εργοστασίων στη Γηραιά Ήπειρο είναι η Γερμανία με 41, η δεύτερη θέση να καταλαμβάνεται από τη Ρωσία (34) και η τρίτη από το Ηνωμένο Βασίλειο (30) και τη Γαλλία (30). Την πεντάδα συμπληρώνει η Ιταλία και η Τουρκία με 22 και 17 μονάδες αντίστοιχα.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

    Επιδοτήσαμε τον αυτοκινητόδρομο Ε-65 , επιδοτούμε τον Ριμπολόβλφ, θα επιδοτήσουμε και το NETFLIX;
    Πριν από λίγο, κατήγγειλα την επιδότηση του Ε-65, που από έργο αυτοχρηματοδοτούμενο μετετράπη σε Δημόσιο έργο και ανετέθη στην ΤΕΡΝΑ με 0% έκπτωση. Καραμπινάτη παρανομία με ζημία του Ελληνικού Δημοσίου τουλάχιστον 200 εκ. €.

    Την απίστευτη αυτή παρανομία, την ενέκρινε και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το κατήγγειλα και αναμένω… απάντηση. Έκανα και… υπόμνηση! Σιωπή!

    Πριν από λίγες μέρες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης – να τις χαίρεται ο Άδωνις – απεφάνθησαν, ότι το χλιδάτο οικοδομικό έργο στο Σκορπιό, είναι… «στρατηγική επένδυση» και επιδοτείται με 4,3 εκ. €.

    Και έπεται συνέχεια! Η ταινία “Go” θα επιδοτηθεί με 9,2 εκ. €. Είχε προηγηθεί το “Greek Freak” με περί τα 7 εκ. €.

    Προβληματίζομαι με τις πάσης φύσεως επιδοτήσεις. Τί μήνυμα περνάει στον κόσμο που πέραν των μνημονίων, της πανδημίας έχει να αντιμετωπίσει και κύμα ανατιμήσεων;

    Εν τω μεταξύ το δημόσιο μόνο χρέος της «κεντρικής κυβέρνησης» τραβάει… την ανηφόρα! Ήδη έχει υπερβεί τα 387 δισ. €. Ποιος γνωρίζει ότι έφθασε στο 236% του Α.Ε.Π. και είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως σε σχέση με το Α.Ε.Π. της χώρας;

    Θα μπορέσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας να αντέξουν τα βάρη που αφρόνως φορτώνουμε στις πλάτες τους; Ήδη οι γονείς των εχόντων τα προορίζουν για Αμερική και Ευρώπη. Και ποιος θα μείνει στην Πατρίδα; 4 εκ. γέροι το 2.100!

    Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

    ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πούλησαν την ΔΕΗ για να αγοράσουν… ανεμογεννήτριες! Α.

    Το μεγάλο κόλπο πίσω από το «θάψιμο» των κοιτασμάτων λιγνίτη, του ελληνικού «μαύρου χρυσού», αποκαλύπτεται τώρα: Οδήγησαν νομοτελειακά σε χρεωκοπία την ΔΕΗ και τώρα ανακοίνωσαν ότι την πωλούν για να αγοράσουν… ανεμογεννήτριες!


    Έτσι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πουλά το πλειοψηφικό της πακέτο στη ΔΕΗ, χάνοντας το ελληνικό Δημόσιο την πλειοψηφία του, για χάρη της «πράσινης ανάπτυξης» και των ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) δηλαδή για να χρηματοδοτήσει το επικαιροποιημένο της «Στρατηγικό Σχέδιο», που δεν αφορά τίποτα άλλο από την αγορά ανεμογεννητριών, επειδή η Ελλάδα (κατά τον πρωθυπουργό) ανησυχεί για την κλιματική «κρίση» και πρέπει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για μηδενικούς ρύπους.


    Όλα αυτά μέσω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου (ΑΜΚ) έως 750 εκατ. € με στόχο όπως αναφέρουν να επιταχύνει και να αυξήσει το «επενδυτικό» της πρόγραμμα σε 8,4 δις € μέχρι το 2026, το οποίο συνίσταται στην πλήρη απόλιγνιτοποίηση της χώρας.

    Έτσι το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ) και η θυγατρική του, ΤΑΙΠΕΔ (βασικοί μέτοχοι της ΔΕΗ με ποσοστό 51% αθροιστικά) σχεδιάζουν τη μείωση της συμμετοχής τους σε μειοψηφικό ποσοστό καθοριστικής σημασίας (blocking minority) και συγκεκριμένα σε ποσοστό που αναμένεται στα επίπεδα του 34%.

    Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την ΑΜΚ έχει συγκληθεί για τις 19 Οκτωβρίου 2021. Υπό την αίρεση της έγκρισης των μετόχων και των εγκρίσεων των αρμόδιων αρχών σχετικά με την ΑΜΚ και τη Δημόσια Προσφορά, η αύξηση κεφαλαίου αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου και να ολοκληρωθεί στις αρχές Νοεμβρίου.

    Με βάση όσα ανακοινώθηκαν, η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία βιβλίου προσφορών για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών που θα εκδοθούν. Οι Νέες Μετοχές προτείνεται να διατεθούν με δημόσια προσφορά στην Ελλάδα («Δημόσια Προσφορά») και ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές εκτός Ελλάδος («Διεθνής Προσφορά», και από κοινού με τη Δημόσια Προσφορά η «Συνδυασμένη Προσφορά»). Όπως γίνεται γνωστό, η αύξηση κεφαλαίου προτείνεται να γίνει με αποκλεισμό του δικαιώματος προτίμησης, εντούτοις προτείνεται να δύναται να ισχύσει ένας μηχανισμός κατά προτεραιότητα κατανομής για τη διάθεση των νέων μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους της εταιρείας που θα συμμετάσχουν στη Συνδυασμένη Προσφορά.


    Συγκεκριμένα, η κατά προτεραιότητα κατανομή στη Δημόσια Προσφορά προτείνεται να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο ποσοστό συμμετοχής των υφιστάμενων μετόχων (σ.σ. στους οποίους φυσικά περιλαμβάνεται και το Δημόσιο) στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ κατά την ημερομηνία καταγραφής (record date) που θα προσδιοριστεί από το ΔΣ, έτσι ώστε οι εν λόγω μέτοχοι να διατηρήσουν τουλάχιστον το ίδιο ποσοστό συμμετοχής μετά την ΑΜΚ.

    Από τη ΔΕΗ αναφέρεται πως με βάση την αρχική ανταπόκριση των επενδυτών (μέσω μιας συνήθους εμπιστευτικής διαδικασίας βολιδοσκόπησης αγοράς/wall-crossing και με την επιφύλαξη, σε κάθε περίπτωση, όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από το ΔΣ και τους μετόχους ), η εταιρεία έχει λάβει ενδείξεις σημαντικού ενδιαφέροντος και υποστήριξης για το σχεδιασμό που ανακοινώθηκε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πούλησαν την ΔΕΗ για να αγοράσουν… ανεμογεννήτριες! Β.


      Προς μείωση του ποσοστού του Δημοσίου


      Με ανακοίνωσή του το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ) και η θυγατρική του, ΤΑΙΠΕΔ (βασικοί μέτοχοι με ποσοστό 34% και 17% αντίστοιχα) αναφέρουν πως στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, θα εξετάσουν –σύμφωνα με τον καταστατικό τους σκοπό- με βάση τους κανόνες της αγοράς και με τη συνδρομή εξωτερικού συμβούλου, τη μείωση της συμμετοχής τους σε μειοψηφικό ποσοστό καθοριστικής σημασίας (blocking minority).

      Απώτερος στόχος είναι να αυξηθεί η ελεύθερη διασπορά στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ και να τοποθετηθούν ιδιώτες θεσμικοί επενδυτές δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, την εταιρία, τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


      «Στηρίζουμε πλήρως το στρατηγικό πλάνο και το όραμα της Διοίκησης της ΔΕΗ, που στοχεύει στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της και την επιδίωξή της να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπερταμείου.

      Τι ανακοίνωσε η εταιρεία για την ΑΜΚ

      Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε («ΔΕΗ» ή «Εταιρεία») ανακοινώνει την πρόθεσή της να αντλήσει κεφάλαια μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά περίπου 750 εκατ.€ με τη διαδικασία βιβλίου προσφορών για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των εκδοθησομένων μετοχών (οι «Νέες Μετοχές»), με σκοπό τη χρηματοδότηση του επικαιροποιημένου... "Στρατηγικού της Σχεδίου" ήτοι την αγορά ανεμογεννητριών!


      Αυτό είναι το βαρύγδουπο "Στρατηγικό Σχέδιο".

      Οι Νέες Μετοχές προτείνεται να διατεθούν με δημόσια προσφορά στην Ελλάδα (η «Δημόσια Προσφορά») και ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές εκτός Ελλάδος (η «Διεθνής Προσφορά», και από κοινού με τη Δημόσια Προσφορά η «Συνδυασμένη Προσφορά»).

      Η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου προτείνεται να γίνει με αποκλεισμό του δικαιώματος προτίμησης, εντούτοις προτείνεται να δύναται να ισχύσει ένας μηχανισμός κατά προτεραιότητα κατανομής για τη διάθεση των Νέων Μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους της Εταιρείας που θα συμμετάσχουν στη Συνδυασμένη Προσφορά. Η κατά προτεραιότητα κατανομή στη Δημόσια Προσφορά προτείνεται να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο ποσοστό συμμετοχής των υφιστάμενων μετόχων στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας (βάσει των ηλεκτρονικών αρχείων της ΕΛ.Κ.Α.Τ. Α.Ε.), κατά την ημερομηνία καταγραφής (record date) που θα προσδιοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, έτσι ώστε οι εν λόγω μέτοχοι να διατηρήσουν τουλάχιστον το ίδιο ποσοστό συμμετοχής στην Εταιρεία μετά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

      Η Εταιρεία δύναται να εφαρμόσει παρόμοιο μηχανισμό κατά προτεραιότητα κατανομής στις Νέες Μετοχές που θα διατεθούν στη Διεθνή Προσφορά, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων κριτηρίων, την επενδυτική συμπεριφορά, τη συναλλακτική δραστηριότητα και τη δέσμευση προς την Εταιρεία.

      Με βάση την αρχική ανταπόκριση των επενδυτών (μέσω μιας συνήθους εμπιστευτικής διαδικασίας βολιδοσκόπησης αγοράς/wall-crossing και με την επιφύλαξη, σε κάθε περίπτωση, όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο και τους μετόχους της Εταιρείας), η Εταιρεία έχει λάβει ενδείξεις σημαντικού ενδιαφέροντος και υποστήριξης για την πιθανή συναλλαγή. Αυτό έπεται της πρόσφατης επιτυχημένης διεθνούς προσφοράς ομολογιών βιωσιμότητας της Εταιρείας που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2021 καθώς και της προγενέστερης διεθνούς προσφοράς ομολογιών που ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2021.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Πούλησαν την ΔΕΗ για να αγοράσουν… ανεμογεννήτριες! Γ.


      Σκεπτικό για την πραγματοποίηση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου

      Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα επιτρέψει στη ΔΕΗ να επιταχύνει και να αυξήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα σε 8,4 δις € μέχρι το 2026, με στόχο:

      9,1GW εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ (συμπεριλαμβανομένων των Υδροηλεκτρικών Σταθμών) αλλά κυρίως ανεμογεννητριών η οποία μεταφράζεται σε στόχο EBITDA ύψους 1,7 δισ,€

      τη διερεύνηση της επιλεκτικής και λελογισμένης επέκτασής της σε γειτονικές αγορές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, προκειμένου να επωφεληθεί από ευκαιρίες ανάπτυξης στην περιοχή,

      την αυξημένη ευελιξία σε στρατηγικό και λειτουργικό επίπεδο μέσω μιας πιο αποτελεσματικής και βιώσιμης κεφαλαιακής δομής.

      Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα

      Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. ενέκρινε σήμερα το επικαιροποιημένο Στρατηγικό Σχέδιο για την περίοδο 2022-2026 και αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τη λήψη απόφασης επί της προτάσεως του ΔΣ να εξουσιοδοτηθεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση δυνάμει του άρθρου 24 του Νόμου 4548/2018 και του Καταστατικού της Εταιρείας να αποφασίσει αναφορικά με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, τον τρόπο διάθεσης των Νέων Μετοχών και την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση έχει συγκληθεί να συνεδριάσει στις 19 Οκτωβρίου 2021. Υπό την αίρεση της έγκρισης των μετόχων και των εγκρίσεων των αρμόδιων αρχών σχετικά με την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και τη Δημόσια Προσφορά, η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου και να ολοκληρωθεί στις αρχές Νοεμβρίου.

      Οι Citigroup Global Markets Europe AG και Goldman Sachs Bank Europe SE ενεργούν ως Διεθνείς Συντονιστές αποκλειστικά σε σχέση με την Διεθνή Προσφορά.

      O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Γεώργιος Στάσσης δήλωσε:

      “Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα δώσει την ευκαιρία στη ΔΕΗ να ολοκληρώσει το φιλόδοξο σχέδιο μετασχηματισμού που ξεκίνησε το 2019, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να αποφέρει απτά αποτελέσματα, καθώς και να επιταχύνει τον μετασχηματισμό της σε μια οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη, σύγχρονη ψηφιακή εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας. Με την κίνηση αυτή η ΔΕΗ θα μπορέσει να επιταχύνει το επενδυτικό της πλάνο σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με στόχο την σημαντική αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας του Ομίλου. Παράλληλα, η ΔΕΗ θα μπορέσει να αξιοποιήσει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι οριστικές αποφάσεις για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου θα ληφθούν από την επερχόμενη Γενική Συνέλευση.”

      Νωρίτερα, ΔΕΗ ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Έτσι, τα επαναλαμβανόμενα EBITDA ανήλθαν στα 471,5 εκατ. ευρώ του έτους σε σχέση με τα 457,3 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος. Το αντίστοιχο περιθώριο διαμορφώθηκε σε 21,5% από 20,3%. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ οι αυξημένες δαπάνες λόγω της ανόδου των τιμών φυσικού αερίου και δικαιωμάτων εκπομπών CO2 και συνακόλουθα και των τιμών της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, επηρέασαν αρνητικά τη λειτουργική κερδοφορία της δραστηριότητας της Εμπορίας. Αυτή η αρνητική επίπτωση αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη βελτίωση του ενεργειακού μείγματος της δραστηριότητας της Παραγωγής όπου καταγράφηκε αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από υδροηλεκτρικούς σταθμούς και μονάδες φυσικού αερίου.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Πούλησαν την ΔΕΗ για να αγοράσουν… ανεμογεννήτριες! Δ.
      Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφηκε μείωση της συμμετοχής της λιγνιτικής παραγωγής στο 23% του ενεργειακού μείγματος της ΔΕΗ, από 33% και αύξηση της παραγωγής από υδροηλεκτρικές και μονάδες φυσικού αερίου κατά 108% και 54,7% αντίστοιχα.

      Παράλληλα, οι δράσεις της επιχείρησης το α’ εξάμηνο του 2021 για τη βελτίωση των εισπράξεων είχαν θετική επίπτωση στις επισφαλείς απαιτήσεις όπως είχε ήδη προβλεφθεί.

      Επίσης, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση το EBITDA του α’ εξαμήνου του 2021 όπως και αυτό του α’ εξαμήνου του 2020 επηρεάστηκε επίσης από ορισμένες εφάπαξ επιπτώσεις και διαμορφώθηκε σε 434εκατ. € έναντι 485,8 εκατ. € το α’ εξάμηνο του 2020.

      Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 26,9 εκατ. ευρώ, έναντι 29,3 εκατ. ευρώ του α' εξαμήνου του 2020.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  12. Oι ανεμογεννήτριες δεν είναι καθόλου καθαρές.

    Απαιτούν τεράστιες ποσότητες από σπάνια υλικά, τα οποία παράγονται με εξαιρετικά ενεργοβόρες και επιζήμιες για το περιβάλλον διαδικασίες, βασικά στην Κίνα. Κατασκευάζονται με ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο οι Κινέζοι παράγουν με ... λιγνίτη.
    Μια ανεμογεννήτρια των 2 MW έχει περίπου ένα τόνο καθαρό Νεοδύμιο και αυτές των 3 η 4 MW το διπλάσιο.
    Για να παραχθεί ένας τόνος Νεοδύμιο στην Κίνα παράγονται ΧΙΛΙΟΙ τόνοι τοξικώνν και ελαφρά ραδιενεργών αποβλήτων αλλά και αθροιστικά απαιτούνται πολλά GW ηλεκτρικής ενεργείας.
    Πέραν από αυτό όμως η μεγάλη αυταπάτη είναι, ότι οι ανεμογεννήτριες παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα.
    Στα 4/5 της διάρκειας ενός έτους μια ανεμογεννήτρια στην Ελλάδα ΔΕΝ παράγει τίποτα. Ούτε ένα watt.
    Γιατί απλούστατα δεν φυσάει όσο χρειάζεται. Αλλά και αν φυσάει πρέπει η ταχύτητα του ανέμου να έχει συγκεκριμένη ταχύτητα κλπ. Γι αυτό και όταν λένε για ονομαστική ισχύ τόσων Μw πρέπει να διαιρούμε τον αριθμό τουλάχιστον διά πέντε, εάν όχι διά δέκα.
    Επίσης με συστήματα αναγκαστικής - εκ των πραγμάτων - περιοδικής λειτουργίας των ανεμογεννητριών, πρέπει να υπάρχει back up με ορυκτά καύσιμα, φυσικό αέριο κλπ, ίσο τουλάχιστον με την ονομαστική ισχύ των ανεμογεννητριών, αλλιώς το δίκτυο μιας χώρας θα καταρρεύσει και δεν θα έχει επαρκές ηλεκτρικό ρεύμα.

    Το Νεοδύμιο, όπως και όλες οι υπόλοιπες Σπάνιες Γαίες (rare earth), οι οποίες βρίσκονται σε αφθονία στην Β. Κίνα και Μογγολία, για να παραχθούν, μολύνουν το περιβάλλον, την γη, τον υδροφόρο ορίζοντα κλπ.
    Ως γνωστόν, η κομμουνιστική Κίνα με καπιταλιστικό μανδύα έγινε, με τις ευλογίες των δυτικών οικονομικών ελίτ (Ρότσιλντ και Σία), το παγκόσμιο εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, λόγω της αφθονίας της σε Σπάνιες Γαίες, το φθηνό και υπάκουο εργατικό δυναμικό, την σταθερή κυβέρνηση, κλπ.
    Είναι ο μεγαλύτερός ρυπαντής του αέρα, της γης και των θαλασσών την τελευταία 15ετία.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυτιληναίος: "Οδεύουμε στην «τέλεια καταιγίδα» στην ενέργεια! – Πρόωρη η κατάργηση των λιγνιτικών μονάδων, δεν επαρκούν οι ΑΠΕ".
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  13. Η σύμμαχος Iνδία: Πρώτη δοκιμαστική βολή για τον πύραυλο Akash Prime.
    Η Ινδία επιχειρεί να αναπτύξη βελτιωμένο αντιαεροπορικό σύστημα.
    Η Ινδία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική βολή μιας νέας έκδοσης του πυραύλου Akash (Akash Prime), που αναπτύχθηκε από τον Ινδικό Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO). Κατά τη δοκιμή ο πύραυλος αναχαίτισε και κατέστρεψε έναν μη επανδρωμένο εναέριο στόχο.
    Σε σύγκριση με τον Akash, ο Akash Prime είναι εφοδιασμένος με ινδικής προέλευσης ερευνητή RF για βελτιωμένη ακρίβεια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΗΠΑ: Νέο τυφέκιο ελεύθερων σκοπευτών Mk.22 MRAD.
    Ο αμερικανικός Στρατός και συγκεκριμένη η 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία ξεκίνησε τις επιχειρησιακές δοκιμές του νέου τυφεκίου ελεύθερων σκοπευτών Mk.22 MRAD (Multi-Role Adaptive Design).
    Υπενθυμίζουμε ότι τον Απρίλιο του 2021 ο Αμερικανικός Στρατός υπέγραψε σύμβαση ύψους $ 49,9 εκατομμυρίων για την προμήθεια 2.800 τυφεκίων Mk.22 MRAD της Barrett.
    Το συμβόλαιο είναι διάρκειας πέντε ετών και περιλαμβάνει υλικά και υπηρεσίες υποστήριξης, καθώς και σκοπευτικό Mk.5HD. Το Mk.22 επιλέχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος PSR (Precision Sniper Rifle). Το Mk.22 είναι τυφέκιο σπονδυλωτής σχεδίασης και μπορεί να ενσωματώσει κάνη διαφορετικών διαμετρημάτων (0.338 Norma Magnum, 0.300 Norma Magnum και 7,62 χιλιοστών).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημοσιογράφος Can Ataklı στη στήλη του στην εφημερίδα Korkusuz την 1η Οκτωβρίου 2021.
    Πριν από τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι στις 29 Σεπτεμβρίου, αξιωματούχοι του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ισχυρίστηκαν ότι όλοι οι Τούρκοι υπάλληλοι είχαν εκπαιδευτεί στη Ρωσία για τη λειτουργία του εργοστασίου.

    Ένας μηχανικός του εργοστασίου, που δεν κατονομάζεται, είπε στον Ataklı ότι αυτό είναι ανακριβές. Είπε ότι υπάρχουν περί τις 10 χιλιάδες Τούρκοι τεχνικοί, μηχανικοί και υπάλληλοι, (συν 2-3 χιλιάδες Ρώσοι) στον υπό κατασκευή αντιδραστήρα, με ελάχιστους μηχανικούς μόνο να έχουν λάβει εκπαίδευση στη Ρωσία.

    Πλην ελαχίστων μηχανικών, στους υπόλοιπους, δεν έχει επιτραπεί η είσοδος στον πυρήνα του εργοστασίου. Ο μηχανικός υποστηρίζει πως όταν η κατασκευή ολοκληρωθεί, το εργοστάσιο θα λειτουργεί κυρίως με ρωσικό προσωπικό και θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε “1-2 συμπατριώτες μας”. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει η πηγή του Ataklı, πως ο πυρηνικός αντιδραστήρας θα ελέγχεται εξ’ ολοκλήρου από τη Ρωσία.

    Αυτό ίσως να σημαίνει πως η Ρωσία δεν επιθυμεί διαβαθμισμένη τεχνολογία, να πέσει στα χέρια των Τούρκων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...