ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Σεπτεμβρίου 2021

Για 1700 χρόνια, σχεδόν 51 γενεές Ελλήνων πίστεψαν, ειλικρινά, σε ένα ξένο θεό, τον Ιεχωβά.

 

ΟΙ ΝΑΖΙΡΑΙΟΙ


Όλοι αυτοί ήταν πρόγονοί μας. Δεν θα τους πετάξουμε στα σκουπίδια επειδή ήταν χριστιανοί. Θα προσπαθήσουμε να τους κατανοήσουμε, να τους καταλάβουμε. Προφανώς κάτι έγινε, κάτι τους έθελξε, κάτι είδαν οι πρόγονοί μας και άλλαξαν την πίστη τους. Εμείς σήμερα ξέρουμε ότι έκαναν λάθος. Δεν πρέπει να οργιζόμαστε όμως γι αυτό. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία. Μπορούμε να την κατανοήσουμε και να αλλάξουμε το δικό μας μέλλον.




Πρέπει με πολύ σεβασμό και διάκριση να πλησιάσουμε την πίστη των προγόνων μας, για να καταλάβουμε τι συνέβη. Όχι με φωνές και βρισιές. Δεν έχει νόημα να αλυχτούμε σαν σκυλιά εναντίον των συμπατριωτών μας. Αναρίθμητοι Έλληνες πέθαναν με το όνομα της νέας θρησκείας στο στόμα τους. Πρέπει κι εμείς να δείξουμε σεβασμό στα πιστεύω τους. Ήταν σε λάθος δρόμο αλλά ήταν οι δικοί μας άνθρωποι. Η τακτική μας: πρέπει να τους ακούμε πάντα με σεβασμό, άσχετα αν διαφωνούμε.

Τι ήταν εκείνο που θάμπωσε έτσι τους Έλληνες προγόνους μας, ώστε να θέλουν να αλλάξουν την ταυτότητα και την εθνικότητά τους. Μήπως η νέα θρησκεία επιβλήθηκε με την βία της χριστιανορωμαϊκής εξουσίας;

Ο σπουδαιότερος αρχαίος λαός του κόσμου απαρνήθηκε τους άξιους προγόνους του και θέλησε να έχει προπάτορες τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τον Ιακώβ, τους προγόνους ενός άλλου λαού. Καθημερινά στους ναούς του υμνεί την ουράνια Ιερουσαλήμ, μία ξένη πρωτεύουσα. Ακόμη και το όνομά του θέλησε να αλλάξει. Ο Ελληνικός λαός ζήτησε να γίνει «πνευματικός ισραηλίτης». Τι επηρέασε τόσο καταλυτικά την ψυχή και το πνεύμα, την λογική και το συναίσθημα των Ελλήνων; Γιατί οι Έλληνες τυφλώθηκαν τόσο από το εξ Ιουδαίας «φως»;

Μήπως επειδή η νέα εξ ανατολών θρησκεία μιλούσε για Δικαιοσύνη; Μα όλη η αρχαία μας πνευματική κληρονομιά για Δικαιοσύνη μιλάει.

Μήπως επειδή η νέα εξ ανατολών θρησκεία μιλούσε για Αγάπη; Η Αγάπη προς την Πατρίδα και τον συνάνθρωπο ήταν πάντα κεντρικό συστατικό των αρχαίων προγόνων μας.

Μήπως επειδή η νέα εξ ανατολών θρησκεία πουλούσε καλύτερα την ελπιδολογία της μετά θάνατο αιωνίας ζωής; Μα και οι αρχαίοι πρόγονοι μας πίστευαν ακράδαντα στην δίκαιη μετά θάνατον ανταπόδοση.

Σε κάθε περίπτωση δεν ωφελούν οι κραυγές και οι ύβρεις. Πρέπει να πάρουμε ως παράδειγμα τον σπουδαίο ερευνητή και δάσκαλο, τον Μιχάλη Καλόπουλο. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά όπως αυτός. Αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του γι αυτόν τον σκοπό.

Ξεκίνησε αποφασισμένος να μελετήσει τα ιερά βιβλία των ιουδαιοχριστιανών. Άρχισε συστηματική μελέτη από τα πρώτα βιβλία του ιουδαιοχριστιανισμού μέχρι τα τελευταία. Διάβασε με προσοχή και τις 800 σελίδες των ιουδαιοχριστιανικών κειμένων, ερεύνησε όλα τα κείμενα που συνδέοντα μ’ αυτά και σαν απόσταγμα της μελέτης του μας έδωσε τέσσερα βιβλία - αριστουργήματα, τα οποία πρέπει να μελετήσει κάθε Έλληνας. Πήρε την «Αγία Γραφή» των χριστιανών και κυριολεκτικά την συνέτριψε. Έδειξε μεγάλο σεβασμό στα γραφόμενα των ιερών τους βιβλίων. Τα ανέλυσε λέξη προς λέξη, σειρά παρά σειρά, περιεχόμενο και νόημα μαζί, χωρίς να ξεφεύγει ούτε λέξη από το δικό τους κείμενο. Έτσι, μέσα από τα δικά τους κείμενα απέδειξε την αποκρουστική φύση των Αγίων ιουδαιοχριστιανικών γραφών, την ανεπάρκειά τους, την μοχθηρία τους, τα ψέματα, τις βρωμιές και τις αθλιότητες που υπάρχουν εκεί. Άφησε μια τεράστια κληρονομιά στον Ελληνικό λαό.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


1 σχόλιο:

  1. Ο Στάλιν είχε πάει σε ιερατική χριστιανική σχολή. Η μητέρα του τον καταριόταν που δεν έγινε χριστιανός ιερέας μέχρι το θάνατό της...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...