ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΝΑΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ" ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

 

Για 1700 χρόνια, σχεδόν 51 γενεές Ελλήνων πίστεψαν, ειλικρινά, σε ένα ξένο θεό, τον Ιεχωβά.  Το κείμενο αυτό το δημοσίευσε στη σελίδα του στο φεησμπουκ, ο διαδικτυακός φίλος Νικόλας Γληνός.

Το αντιγράφω ως έχει... 
(Από  τον  Λευτέρη  Πανούση).
 
Του Νικόλα Γληνού

"...Εχθές το βράδυ ήμουν στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Ο λόγος που πήγα εκεί ήταν για να αναγνωρίσω τον Renaas Belo και να μου δώσουν πίσω το κλεμμένο τηλέφωνο μου που είχε στην κατοχή του.

Ο Renaas Belo που έκλεψε το τηλέφωνο μου ήταν εκεί, μόλις τον είχαν συλλάβει. Είναι Σύριος πρόσφυγας, 22-25 χρονών σε ηλικία, ψηλός, ξυρισμένος, μια χαρά παιδί. Καλοντυμένος και χαμογελαστός με τα Nike Air του και το Diesel το τζιν, αν τον γνώριζα έξω και δεν ήξερα ότι είναι ένα γαμημένο κλεφτρόνι μάλλον θα τον συμπαθούσα και θα σκεφτόμουν ότι είναι ΟΚ άτομα οι Σύριοι…Όταν τον συνέλαβαν είχε πάνω του 1000 ευρώ μετρητά, καμιά 6 κινητά και ένα κλεμμένο MacBook Pro που το έκλεψε από ένα γραφείο ενός ασφαλιστή. Πήγε σε μια οικοδομή με γραφεία, έσπασε την πόρτα μπήκε και το πήρε, γιατί έτσι, επειδή μπορεί.
Το δικό μου το τηλέφωνο δεν το πούλησε το κράτησε για δικό του, επειδή ρε φίλε δικαιούται 700 ευρώ τηλέφωνο να γουστάρει το παιδί. Είχε βάλει και το email του κανονικά, λογαριασμό στην google και στην Huawei, όλα ωραία, κύριος, με το cloud του και τα πάντα.
Δεν είχε ανάγκη από λεφτά, ήταν το τηλέφωνο γαμάτο και είπε να το κρατήσει για πάρτη του, είχε άλλα κλεμμένα να πουλήσει. Έβαλε και screen protector και δικιά του θήκη, μια χαρά.

Όταν έφευγα από την ασφάλεια με σταμάτησε να μου μιλήσει, ξέρετε τι ήθελε να μου πει το παλικάρι? Να του δώσω την κάρτα SIM του πριν φύγω, μην τυχόν και την χάσει. Πακέτο να τρέχει να την βγάλει ξανά, οπότε γιατί να μη του την δώσω να γλιτώσει τον κόπο.
Μία από τις πρώτες κυρίες της αλληλεγγυωσύνης, στην Ινδογρεκία.
Γενικη διευθυντρια της οργανωσης "Αλληλεγγύη τώρα" [Solidarity now], που φημολογείται ότι ανήκει [που αλλου] στον Σορος...
Το ποια είναι, δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο να σας το πω...
Μπορω ομως να σας πω, 
να προσεξετε τη διαφοροποίηση διάθεσης μεταξύ αριστερού και δεξιού ματιού!
Προσωπικώς, θα άλλαζα πεζοδρόμιο αν έβλεπα ξαφνου μπροστα μου μια τετοια φατσα...
Α, και κάτι ακόμα...
Η κυρία συμβάλλει τα μέγιστα ώστε αυτή η χώρα να έχει γιομίσει από Renaas Belo...


Ήθελα να του δώσω κουτουλιά στην μάπα, και μετά να του πατήσω το κεφάλι κάτω, για να ισοφαρίσει το πακέτο που έφαγα εγώ όταν μου έκλεψε το κινητό βραδιάτικα, αλλά με 5 αστυνομικούς μπροστά είπα να μην το κάνω. Αντί αυτού απάντησα ότι αν μου δώσει τις δικές μου κάρτες SIM θα του δώσω και εγώ τις δικές του, τελικά δεν βγήκε το deal. 


Ο Renaas Belo μένει σε κανονικό αξιοπρεπές σπίτι και έχει πάρει ασυλία στην Ελλάδα, έχει γκόμενα, 900 φίλους στο FB και 150 followers (πολλοί από αυτούς Έλληνες) μπανάκια Χαλκιδική, βολτούλες, γενικά το ζει μια χαρά.

Ξέρετε πως την βγάζει ο Renaas Belo; 

Κλέβει, έτσι την βγάζει, είναι μέλος σε καμιά 100 group με μεταχειρισμένα και εκεί πουλάει αυτά που σουφρώνει από τους ανθρώπους που τον φιλοξενούν στην φαλιρισμένη χώρα τους.
Μπορεί να δουλέψει αν θέλει έχει και άδεια εργασίας, αλλά δεν είναι καλή φάση αυτό, ο δυτικός κόσμος είναι άπλα, έρχεσαι και αρπάζεις, απλά.

Δεν προσέχω μου είπαν οι αστυνομικοί, για αυτό μου σούφρωσε το κινητό, είναι μάστιγα, ανοίγουν καταστήματα, σπίτια, κλέβουν μέσα στα λεωφορεία, αλλά δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε, σε 2-3 ημέρες o Renaas Belo θα είναι έξω και θα συνεχίσει την δουλειά του κανονικά..."

Nicholas Glynos ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...