ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ

 

ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ, Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΕ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕ ΜΕΣΟ ΔΕΙΚΤΗ ΕΥΦΥΪΑΣ 92.

 

ΤΣΙΠΡΑΣ: « ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ».

 

Έκθεση της ΕΥΠ μιλά για έως και 2 εκατομμύρια αλλοδαπούς που θα επιχειρήσουν να εισβάλλουν από τον Έβρο!



«Ενωμένος Ελληνισμός» Δημόσια ομιλία του Μ. Καλόπουλου στα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2010

 

ΕΝΑΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ" ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...




 Encyclopedia Britannica  (1910 -1911,  σελίδα  430 – 431, του 12ου τόμου).
 
«Παρά τη σύνθετη προέλευσή τους, την ευρεία γεωγραφική εξάπλωσή τους και τα κοσμοπολίτικα ένστικτά τους, οι σύγχρονοι Ελληνες είναι ένας αξιοσημείωτα ομοιογενής λαός, αισθητά διαφορετικός κατά τον χαρακτήρα από τους γειτονικούς λαούς, ενωμένος από τον κοινό ενθουσιασμό για τους εθνικούς στόχους και βαθύτατα πεπεισμένος για την ανωτερότητά του έναντι των άλλων εθνών. Ο ξεχωριστός χαρακτήρας τους, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή τάση τους να αντιμετωπίζουν τους μη ελληνικούς πληθυσμούς ως βαρβάρους, αντισταθμίζει, στην πραγματικότητα, τη μεγάλη ενέργεια και τον ζήλο τους στην αφομοίωση άλλων φυλών. Η προνομιακή θέση την οποία απέκτησαν οφειλόμενη στον ανώτερο πολιτισμό τους, την ευελιξία τους, τον πλούτο τους και το μονοπώλιο της εκκλησιαστικής εξουσίας, θα τους επέτρεπαν πιθανώς να εξελληνίσουν μονίμως το μεγαλύτερο μέρος της Βαλκανικής, αν έδειχναν περισσότερη συμπάθεια προς τις άλλες χριστιανικές φυλές.


Πάντα ως η πιο πολιτισμένη φυλή στην Ανατολή επηρέασαν τον ένα μετά τον άλλο τους κατακτητές τους και τα εντυπωσιακά πνευματικά τους χαρίσματα δικαίως τους εξασφάλισαν μια λαμπρή θέση στο μέλλον.

Ο έντονος πατριωτικός ζήλος των Ελλήνων είναι συγκρίσιμος με εκείνον των Ούγγρων. Δύναται να εκφυλισθεί σε αλαζονεία και δυσανεξία. Ενίοτε τυφλώνει την κρίση τους και τους εμπλέκει σε απερίσκεπτα εγχειρήματα, αλλά παρ’ όλα αυτά περιέχει την καλύτερη εγγύηση για την τελική επίτευξη των εθνικών στόχων τους. Το πατριωτικό τους αίσθημα, δυστυχώς
, υπόκειται στην εκμετάλλευση ιδιοτελών δημαγωγών και δημοσιογράφων, που ανταγωνίζονται στην υπερβολή των εθνικών αξιώσεων και στην κολακεία της εθνικής ματαιοδοξίας.

Σε καμία άλλη χώρα το πάθος της πολιτικής δεν είναι τόσο έντονο. Παθιασμένες πολιτικές συζητήσεις δίνουν και παίρνουν στα καφενεία. Οι εφημερίδες, που είναι εξαιρετικά πολυάριθμες και γενικώς μικρής αξίας, καταβροχθίζονται και κάθε κυβερνητικό μέτρο επικρίνεται και αποδίδεται σε ιδιοτελή συμφέροντα. Η επίδραση του Τύπου είναι τεράστια, ακόμη και τα γκαρσόνια στα καφενεία και οι υπηρεσίες στα σπίτια έχουν τη δική τους εφημερίδα και συζητούν με άνεση τα πολιτικά προβλήματα της ημέρας.

Μεγάλο μέρος της ενέργειας του έθνους ξοδεύεται σε αυτό τον διαρκή πολιτικό πυρετό, εκτρέπεται από πρακτικούς στόχους και, ούτως ειπείν, εξαερώνεται με τα λόγια. Η ανεξαρτησία της γνώμης και η κριτική τείνουν προς την απειθαρχία του δημοσίου τομέα και έχει παρατηρηθεί ότι κάθε Ελληνας στρατιώτης είναι ένας στρατηγός και κάθε ναύτης ναύαρχος.

Μικρή είναι και η πειθαρχία στις τάξεις των πολιτικών κομμάτων, τα οποία δεν διατηρούν τη συνοχή τους χάρη σε κάποια ξεκάθαρη αρχή, αλλά χάρη στην προσωπική επιρροή των ηγεσιών τους. Αποστασίες είναι συχνές και κατά κανόνα κάθε βουλευτής στο κοινοβούλιο διαπραγματεύεται τους όρους με τον αρχηγό του. Εξάλλου ο ανεξάρτητος χαρακτήρας των Ελλήνων, εύκολα αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στη Βαλκανική χερσόνησο όπου μια κυβέρνηση δεν μπορεί να υπολογίσει ότι μπορεί να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία με επιβολή πειθαρχίας σε ψηφοφορίες. Στις πολιτικές διαμάχες, ελάχιστοι είναι οι ενδοιασμοί, αλλά επιθέσεις που αφορούν την ιδιωτική ζωή είναι σπάνιες. Η αγάπη για τον ελεύθερο διάλογο είναι σύμφυτη με το βαθιά ριζωμένο δημοκρατικό ένστικτο των Ελλήνων. Είναι στο φρόνημα ο πιο δημοκρατικός ευρωπαϊκός λαός, ούτε ίχνος λατινικού φεουδαλισμού επιζεί και οι  αριστοκρατικές αξιώσεις γελοιοποιούνται...

Οι Ελληνες επιδεικνύουν μεγάλη πνευματική ζωντάνια. Είναι έξυπνοι, ερευνητικοί, πνευματώδεις και επινοητικοί, αλλά αβαθείς. Η παρατεταμένη πνευματική προσπάθεια και η ακρίβεια δεν τους αρέσουν, η δε αποστροφή τους στη χειρωνακτική εργασία είναι περισσότερο εμφανής. Ακόμη και οι αγρότες είναι μετρίως εργατικοί. Αφθονες ευκαιρίες ξεκούρασης προσφέρουν οι εκκλησιαστικές εορτές.

Η επιθυμία για εκπαίδευση είναι έντονη ακόμη και στα χαμηλότερα στρώματα. Τα ρητορικά και λογοτεχνικά επιτεύγματα ασκούν μεγάλη έλξη στην πλειονότητα από τα επιτεύγματα στα πεδία της σύγχρονης επιστήμης. Ο αριθμός των προσώπων που επιδιώκουν τη σταδιοδρομία στα επαγγέλματα του πνεύματος είναι υπερβολικός. Σχηματίζουν ένα τμήμα της κοινωνίας που περισσεύει, ένα μορφωμένο προλεταριάτο, που προσκολλάται σε διάφορα κόμματα με την ελπίδα της κρατικής απασχόλησης και ξοδεύει την ύπαρξή του ασκόπως, περιφερόμενο στα καφενεία και στους δρόμους όταν το κόμμα τους είναι εκτός εξουσίας.
Από χαρακτήρα οι Ελληνες έχουν ζωντάνια, είναι εύχαρεις, εύλογοι, προσεκτικοί, συμπαθητικοί, πρόσχαροι με τους ξένους, φιλόξενοι, προσηνείς με τους υπηρέτες ή τους οικείους τους, ιδιαίτερα απλοί και λιτοί στη συμπεριφορά τους, φιλικοί και ενωμένοι στην οικογενειακή τους ζωή...

Τα ελαττώματα των Ελλήνων, σε μεγάλο βαθμό, πρέπει να αποδοθούν στη μακροχρόνια υποταγή τους σε ξένες φυλές. Η εξυπνάδα τους συχνά εκφυλίζεται σε πονηριά, η ευρηματικότητά τους σε ανειλικρίνεια, η λιτότητά τους σε απληστία και η επινοητικότητά τους σε απάτη. Η ανεντιμότητα δεν είναι εθνικό ελάττωμα, αλλά πολλοί που δεν θα καταδέχονταν να κλέψουν δεν θα διστάσουν να καρπωθούν παράνομα κέρδη μέσω δολιότητας και παραπλάνησης. Πράγματι, η εξαπάτηση συχνά ασκείται ανώφελα για την απλή πνευματική ικανοποίηση που παρέχει.

Στην οξύνοια των οικονομικών τους δοσοληψιών, οι Ελληνες παροιμιωδώς υπερτερούν των Εβραίων, αλλά υπολείπονται των Αρμενίων. Η αξιοσημείωτη ικανότητά τους στις επιχειρήσεις ορισμένες φορές βλάπτεται από την κοντόφθαλμη προσέγγισή τους, που τους κάνει να επιδιώκουν το άμεσο κέρδος εις βάρος του μακροπρόθεσμου. Η ματαιοδοξία και ο εγωισμός τους, που σημειώνεται, ακόμα και από τους πιο ευνοϊκά διακείμενους παρατηρητές, τους κάνει ζηλόφθονους, απαιτητικούς και ευάλωτους στην κολακεία.
Από κοινού με άλλους νοτίους ευρωπαϊκούς λαούς, οι Ελληνες είναι ιδιαίτερα ευέξαπτοι, ο εμπαθής χαρακτήρας τους εύκολα προσβάλλεται από μικρές προκλήσεις και ασήμαντες λογομαχίες συχνά καταλήγουν σε ανθρωποκτονίες. Είναι θρήσκοι, αλλά καθόλου φανατικοί, εκτός σε περιπτώσεις πολιτικό-θρησκευτικών θεμάτων, που θίγουν τις εθνικές τους επιδιώξεις.

Γενικώς, οι Ελληνες μπορεί να περιγραφούν ως ένας έξυπνος, φιλόδοξος και ευρηματικός λαός, ικανός για μεγάλες προσπάθειες και θυσίες, αλλά ελλιπής σε ορισμένα πιο στερεά χαρακτηριστικά που οδηγούν στην εθνική μεγαλοσύνη».-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

10 σχόλια:

  1. ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ (τον Απρίλιο του 2011): «Το Μεταναστευτικό κατά την άποψή μου μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, οι οποίοι σιγά – σιγά πρέπει να λέγονται ξεκάθαρα: Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των Συνόρων. Φύλαξη των Συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται, εάν δεν υπάρχουν απώλειες. Και για να γίνω κατανοητός, ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΚΡΟΙ (σ.σ.: επευφημίες και καταιγισμός χειροκροτημάτων από το ακροατήριο). Και όσοι βρεθούνε εδώ, θα έχουν την λογική των αντικινήτρων. Εγώ δεν πιστεύω τόσο πολύ στο Δουβλίνο. Και να καταγγελθεί, το Ισλάμ θα έρχεται, θα μπαίνει πιο μέσα, θα πηδήσει την ενδοχώρα της Ευρώπης, θα πηδήσει μετά και στην Ελλάδα. Το θέμα είναι να τους κόψεις, να μην έρχονται. Συνεπώς, όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φάς, δεν θα μπορείς να πιείς, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, και θα λές στους άλλους στο Πακιστάν ότι εδώ πέρα περνάμε χειρότερα απ’ ό,τι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η Κόλαση θα φαντάζει Παράδεισος μπροστά σε αυτό που θα ζούνε εδώ πέρα»!.. (σ.σ. ουρανομήκεις επευφημίες και χειροκροτήματα από τους παρευρισκομένους)…
    Ομιλία του Θάνου Πλεύρη στην 3η Γιορτή του περιοδικού «Patria» (το εξέδιδε ο εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος) που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 10 Απριλίου 2011 κι ενώ ο Θάνος Πλεύρης ήταν ακόμη βουλευτής του ΛΑΟΣ, (δείτε το βίντεο εδώ https://tinyurl.com/6hfyydxn ).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο γιος του «Πατριάρχη του Ελληνικού Εθνικισμού» Κώστα Πλεύρη, ορκίστηκε υπουργός Υγείας και η πρώτη του δήλωση ήταν να εμβολιαστούμε, ενώ ο Κώστας Πλεύρης δηλώνει αντιεμβολιαστής και δεν έχει κάνει το εμβόλιο!...
      Οι κόρες του Παττακού ψήφιζαν επί χρόνια την Νέα Δημοκρατία που είχε φυλακίσει τον πατέρα τους, ο γιός του Παπαδόπουλου ήταν μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Λαμπράκη, ο Ντερτιλής είχε κομμουνίστρια γυναίκα, και η κόρη του Παρασκευά Μπόλαρη, γνωστή φωτογράφος Τατιάνα Μπόλαρη είναι στέλεχος της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Ανεβοκατεβάζει υπουργούς και πρωθυπουργούς, ζητάει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, απαιτεί δηλωσεις νομιμοφροσύνης - και τις παίρνει... και κανένας δεν διαμαρτύρεται και ούτε καν το σχολιάζει.
      Μπορεί η ελληνική παροικία στο Ισραήλ να ελέγχει τους υπουργούς του ισραηλινού κράτους;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Ερντογάν: «Είμαστε στο top 3 του πλανήτη στην βιομηχανία drone».
    Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια παρουσίασης drone αναφέρθηκε στις δυνατότητες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και συγκεκριμένα στην κατασκευή drones.
    Κατά την τελετή παρουσίασης του νέου μαχητικού drone, Bayraktar Akinci, το οποίο και παράγει εταιρεία του γαμπρού του Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε πως επιθυμεί η Τουρκία να μπορεί να συμμετάσχει με τον στόλο από drone που διαθέτει και θα αναβαθμίσει, σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό όπως σημειώνει το trtworld.com.
    Ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος επιδεικνύοντας μεγαλοϊδεατισμό δεν σταμάτησε εκεί αφού αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής έφτασε στο σημείο να πει πως οποιοσδήποτε θέλει να κάνει κάποιο «βήμα» θα πρέπει πρώτα να ρωτήσει την Τουρκία. Η θέση αυτή η οποία δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται απηχεί στο σύνολο της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας η οποία παρεμβαίνει στις υποθέσεις της ανατολικής Μεσογείου ακόμα και με ψευδεπίγραφες συμφωνίες όπως αυτή με την Λιβύη.
    «Όποιος θέλει να μετακινήσει έστω και μια πέτρα στην περιοχή μας, θα ζητήσει τη συγκατάθεση της Τουρκίας. Όποιος σκοπεύει να επιχειρήσει στην περιοχή μας, θα λάβει υπόψη την προσέγγιση της Τουρκίας που βασίζεται στην ειρήνη και τη σταθερότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.
    «Η αμυντική μας βιομηχανία έπαιξε τον ηγετικό ρόλο στην ιστορία επιτυχίας που έγραψε η Τουρκία τα τελευταία 19 χρόνια. Το επίπεδο που έχουμε φτάσει στις τεχνολογίες UAV συμβολίζει την επιτυχία των δυνατοτήτων μας στην αμυντική βιομηχανία, την οποία αναγνωρίζει ολόκληρος ο κόσμος», υπογράμμισε ο Ταγίπ Ερντογάν.
    Συνεχίζοντας ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η Άγκυρα έχει ως αρχή να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία που αναπτύσσει προς όφελος ολόκληρης της ανθρωπότητας. «Οι ανθρωπιστικές τραγωδίες που έχουμε αποτρέψει στη Συρία, τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν είναι αποτέλεσμα αυτής της κατανόησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα τουρκικά στρατεύματα πατούν σε κάθε έδαφος και ο ουρανός που πετούν τα τουρκικά UAV και τα UCAV (σ.σ drones) βρίσκουν ηρεμία. Όσοι επιβουλεύονται τα συμφέροντα των ντόπιων σε κάθε περιοχή που πηγαίνουν από τη Νότια Ασία στη Βόρεια Αφρική, από τη Μέση Ανατολή στα Βαλκάνια, σίγουρα δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό. Αυτοί, που πάντα προσπαθούσαν να κλέψουν από άλλους ανθρώπους και να εργαστούν για τα προσωπικά τους συμφέροντα, δεν χαιρετίζουν αυτήν την εικόνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσπαθούν να διευρύνουν τον κύκλο των πυρών στην περιοχή μας για να συμπεριλάβουν την Τουρκία» τόνισε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανθυποβρυχιακά UAV Aksugur για την Τουρκία.
    Η Τουρκία προχωρά πλέον στην παραγωγή των νέων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων τύπου Aksugur τα οποία προορίζονται μελλοντικά να αναλαμβάνουν ακόμα και ανθυποβρυχιακές αποστολές.
    Το εν λόγω UAV πέτυχε κατά τη διάρκεια των δοκιμών του να παραμείνει στον αέρα επί 49 συνεχόμενες ώρες κατά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με την έκδοσή του αυτή να έχει μειωμένο βάρος κατά μερικές εκατοντάδες κιλά ώστε να επιτευχθεί μία αυτονομία 60 ωρών.
    Κατά τη διάρκεια των δοκιμών του, το αερόχημα κατάφερε να προσβάλει στόχο από απόσταση 30 χλμ. ( το ύψος άφεσης δεν κατονομάζεται αν και είναι σημαντικό ) χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενες βόμβες KGK-82 οι οποίες έχουν καθοδήγηση λέιζερ.
    Εκτός των εν λόγω βομβών το αερόχημα έπληξε στόχο χρησιμοποιώντας και κατευθυνόμενο βλήμα τύπου Teber-82. Γενικά, το Aksugur θεωρείται ότι μπορεί να απογειωθεί έχοντας στις πτέρυγές του συνολικά 12 βλήματα τύπου MAM-L με το σύνολο του οπλισμού που μπορεί να φέρει να ανέρχεται στα 750 κιλά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο υιός Καντάφι πήγε στην Τουρκία: Η Άγκυρα θα διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο στην Λιβύη.
    Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα της Λιβύης.
    Η Άγκυρα γνωρίζοντας πως ο νυν πρωθυπουργός της Λιβύης είναι και αναλώσιμος και προσωρινός, επιχειρεί να καλύψει τα νώτα της, θέτοντας υπό τον έλεγχό της τον υιό Καντάφι, ο οποίος προ ολίγων ωρών όχι μόνο αποφυλακίστηκε αλλά εγκατέλειψε την χώρα με προορισμό την... Τουρκία.
    Ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σααντί Καντάφι, αποφυλακίστηκε μετά από επτά χρόνια και αναχώρησε για την Τουρκία.
    Δεν είναι τυχαία ούτε η αποφυλάκισή του στην παρούσα στιγμή και φυσικά ούτε το ταξίδι του στην Άγκυρα.
    Ο συγκεκριμένος θεωρείται ότι έχει επιρροή σε μεγάλο μέρος του λιβυκού λαού καθώς τα καθεστώτα τύπου Καντάφι σε τέτοιες χώρες τείνουν να είναι κληρονομικά.
    Η αποφυλάκισή του στη δεδομένη στιγμή έγινε κατόπιν τουρκικής αδείας. Άλλωστε ο ίδιος ο Ερντογάν δήλωσε στους Λίβυους πως δεν θα κάνουν "ούτε βήμα" αν δεν το εγκρίνει ο ίδιος.
    Κρατούνταν σε φυλακή της Τρίπολης από το 2014. Αποφυλακίστηκε δυνάμει απόφασης πριν από αρκετά χρόνια, ανέφερε πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Λιβύης.
    «Ο Σαάντι Μουάμαρ Καντάφι αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή όπως όριζε απόφαση της δικαιοσύνης πριν από αρκετά χρόνια», επιβεβαίωσε την Κυριακή (05.09.2021) στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή, χωρίς να διευκρινίσει εάν βρίσκεται ακόμη στη Λιβύη.
    ΜΜΕ μετέδωσαν χθες βράδυ ότι ο Σαάντι Καντάφι αναχώρησε αεροπορικώς από τη λιβυκή πρωτεύουσα για την Τουρκία.
    Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, πηγή στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα είπε ότι ο γιος Καντάφι αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν σύστασης του προϊσταμένου της.
    «Ο γενικός εισαγγελέας ζήτησε πριν από αρκετούς μήνες την εκτέλεση της απόφασης της δικαιοσύνης που αφορούσε την αποφυλάκιση του Σαάντι Καντάφι όταν εκπληρώνονταν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για αυτό», ανέφερε και πρόσθεσε πως ήταν «ελεύθερος είτε να μείνει ή να φύγει από τη χώρα».
    Ο Σαάντι Καντάφι, 47 ετών, που εκδόθηκε στη Λιβύη από τον Νίγηρα στις 6 Μαρτίου 2014, δικάστηκε και αθωώθηκε τον Απρίλιο του 2018 από εφετείο της Τρίπολης για την υπόθεση της δολοφονίας του πρώην προπονητή της ομάδας ποδοσφαίρου Αλ Ιτιχάντ, του Μπασίρ Ραγιάνι.
    Αναμενόταν επίσης να περάσει από δίκη για τη φερόμενη εμπλοκή του στη φονική καταστολή της εξέγερσης η οποία ανέτρεψε το καθεστώς του πατέρα του το 2011.
    Παρά τη διακοπή των μαχών το 2020 και την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων για να εξευρεθεί λύση στη σύγκρουση, ο διχασμός ήρθε πολύ γρήγορα ξανά στην επιφάνεια και η υποτιθέμενη προσεχής διεξαγωγή εκλογών στη Λιβύη αμφισβητείται ολοένα περισσότερο, ελλείψει συνταγματικού πλαισίου.
    Η έλευση Καντάφι στην Τουρκία αποτελεί πρώτη είδηση στον τουρκικό Τύπο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Τούρκοι λένε χαρακτηριστικά ότι "μετά την Συρία και το Αφγανιστάν είναι η σειρά της Λιβύης".
      Αυτό που επιδιώκει η Άγκυρα είναι να τοποθετήσει έναν νόμιμο "κληρονόμο" της οικογένειας Καντάφι στην εξουσία, με την προοπτική να τον έχει υπό τον έλεγχό της και να ενοποιήσει την χώρα ανατολική και δυτική υπό την τουρκική επιρροή.
      Το αν θα γίνει αυτό μένει να φανεί, πάντως οι Τούρκοι θέλουν να θέσουν υπό έλεγχο όλες τις πιθανές προοπτικές.
      O τελικός σκοπός είναι η γεωστρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας από την Τουρκία και φυσικά η διατήρηση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου με το οποίο η Άγκυρα αρπάζει ελληνική υφαλοκρηπίδα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Στις 44 οι νέες τορπίλες Seahake Mod 4ER για τα υποβρύχια του ΠΝ.
    Επέκταση της παραγγελίας νέων τορπιλών για τα υποβρύχια Type 214HN και το ένα εκσυγχρονισμένο Type 209/1200 AIP. Όπως αναφέρεται αποφασίστηκε η επέκταση κατά 8 τορπίλες της αρχικής παραγγελίας των 36 τορπιλών Seahake Mod 4 ER αυξημένης εμβέλειας.
    Το κόστος ανέρχεται στα 110 εκατ. € και αναμένεται η ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για την όλη τροποποίηση, της επέκτασης της αρχικής σύμβασης.
    Σε αυτή προβλεπόταν και η ανακατασκευή ικανού αριθμού τορπιλών SUT Mod0 σε SUT Mod4, αλλά τελικά η λύση αυτή δεν προτιμήθηκε καθώς ήταν αμφίβολο το αποτέλεσμα λόγω της παλαιότητάς τους.
    Λίγα στοιχεία είναι γνωστά για την έκδοση Seahake Mod 4, η οποία αποτελεί εξέλιξη της DM2A4 Seehecht.
    Πρόκειται για μια πλήρως ψηφιοποιημένη τορπίλη η οποία θα είναι πλήρως ολοκληρωμένη στο σύστημά ελέγχου μάχης ISUS των υποβρυχίων Type 214HN προσφέροντας υψηλή ταχύτητα, μεγάλη εμβέλεια και υψηλή ανάλυση του στόχου μέσω του σόναρ.
    Η τορπίλη χάρη στο προηγμένο σόναρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως προωθημένος αισθητήρας προσφέροντας πληροφορίες στο ISUS για τους στόχους και την κατηγοριοποίησή τους.
    Η πολεμική της κεφαλή ανέρχεται στα 260 χλγρ. και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 κόμβων.
    Μάλιστα η είδηση αναφέρθηκα χωρίς… καθυστέρηση και στο τουρκικό διαδίκτυο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟΥΡΚΙΑ: Τρίτη στον κόσμο στις κατασκευές πίσω από ΗΠΑ & Κίνα.
    Την στιγμή που η ελληνική οικονομία μετά από έντεκα χρόνια καθίζησης λόγω τριών μνημονίων και συνεχόμενων lockdown, έχει φτάσει στα όρια της "εξαέρωσης", η Τουρκία βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ στον αριθμό των κατασκευαστικών εταιρειών που βρίσκονται στις 250 πρώτες του κόσμου, βάσει του Engineering News Record’s (ENR) 2022 Top 250 International Contractors.
    Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό αρκεί να σημειωθεί ότι στον κατάλογο έχουν ενταχθεί 40 τουρκικές εταιρείες ενώ η Κίνα έχει 78 εταιρείες και οι ΗΠΑ μόλις 41!
    Οι τουρκικές εταιρείες έχουν μερίδιο 4.4% στην παγκόσμια αγορά των κατασκευών με κέρδη 18,3 δισ. δολαρίων.
    Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από συναλλαγές με χώρες της Ευρώπης και ακολουθούν οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής
    Οι τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες έχουν απλωθεί εκτός Τουρκίας σε Λιβύη, Σομαλία, Κατάρ, Αζερμπαϊτζάν, Ιράκ κλπ
    Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: Ότι η τουρκική οικονομία είναι εξωστρεφής και δυναμική και έχει την ικανότητα να προκαλέσει την εισροή κεφαλαίων την στιγμή που η Ελλάδα αυτό μπορεί να το πετύχει μέχρι τώρα μόνο με... δανεισμό και ότι "πιάσει" τα καλοκαίρια από τον τουρισμό.
    Ο τουρισμός ο οποίος αποδείχτηκε πόσο ευάλωτος είναι στις διεθνείς συγκυρίες και σε τυχαίους παράγοντες όπως η διάδοση ενός ιού.
    Κατά δεύτερον γίνεται κατανοητό ότι οι τουρκικές εταιρείες τους μεγαλύτερους κύκλους εργασιών τους συνεχίζουν να τους κάνουν με ευρωπαϊκές χώρες.
    Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούμε να περιμένουμε ουσιαστική στήριξη από τους Ευρωπαίους κατά την διάρκεια ελληνοτουρκικών εντάσεων που πάντα οφείλονται στην τουρκική επιθετικότητα.
    Συν τοις άλλοις η ανάληψη μεγάλων κατασκευαστικών έργων την Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική έχουν επιτρέψει στην Τουρκία την μόνιμη διείσδυση στις περιοχές αυτές με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων και την γεωστρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας.
    Ο κατασκευαστικός κλάδος, διαχρονικά παραμένει το πιο δυναμικό κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας μαζί με τον βιομηχανικό και αυτόν της ενέργειας.
    Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει άλματα και στον βιομηχανικό τομέα αφού έχει καταστεί παραγωγός χώρα σε αμυντικά και ηλεκτρονικά συστήματα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ερντογάν – Αποδώσαμε την Αγία Σοφία «στους ιδιοκτήτες της από την εποχή του Πορθητή».
    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας προχθές Σάββατο σε κομματικά στελέχη στη Ριζούντα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση της χώρας του ότι προσπάθησε να κρατήσει κλειστή την Αγία Σοφία σε αντίθεση με τον ίδιο που την απέδωσε «στους από την εποχή του Πορθητή ιδιοκτήτες της».
    «Το αποδείξαμε με τα εγκαίνια»
    «Εμείς καθορίσαμε καλά τον δρόμο μας. Και ο δικός μας δρόμος δεν είναι ο δρόμος ο δικός τους. Ή θα πάρω το Βυζάντιο, ή το Βυζάντιο θα πάρει εμένα. Αυτό το συμβόλαιο είναι δικό μας και όχι δικό τους» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν στην ομιλία του, σύμφωνα με τα tourkikanea.«Εμείς αυτό το αποδείξαμε με τα εγκαίνια της Αγίας Σοφίας, ενώ εκείνοι το αντίθετο, προσπάθησαν να παραμείνει κλειστή η Αγία Σοφία» πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος.
    Με τα Ακιντζί
    Και δόξα τον Θεό, εμείς αποσπάσαμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας από τον Αλλάχ, και αυτήν τη στιγμή η Αγία Σοφία που παρέμενε κλειστή, άνοιξε και αποδόθηκε στους από την εποχή του Πορθητή ιδιοκτήτες της, ανέφερε ο Ερντογάν.
    «Εμείς με τα μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη Ακιντζί, γράφουμε εκ νέου την παγκόσμια πολεμική ιστορία» πρόσθεσε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...